آموزش طراحی وب سایت از پایه – قسمت هشتم

67
13291

با قسمت هشتم آموزش طراحی سایت در خدمتتان هستیم . در این قسمت  برای درج استایل (css style ) به سایت 2 روش  embedded  و externalرا کاملا توضیح خواهم داد.  به یقین این قسمت آموزش می تواند تحولی در روش طراحی شما ایجاد کند . پس تا پایان با ما باشید و ما را نظرات خودتان محروم نکنید.

Embedded Style

در جلسه قبل با استایل inline  آشنا شدید. اما این، روش مناسبی برای دادن ظاهر به سایت نیست و میبایست از روش دیگری استفاده کرد. به طور مثال می بایست استایل را در جایی نوشت و به همه تگ ها گفت از آن استایل خاص برای ظاهر خودشان استفاده کنند.
برای این کار کافی است داخل تگ head  در بالای صفحه عنصر style را اضافه کنیم:

<head>
<title>Bubble Under – The diving club for the south-west
UK</title>
<meta http-equiv=”Content-Type”
content=”text/html; charset=utf-8″/>
<style type=”text/css”>
p {
font-size: 12px;
}
</style>
</head>

در مثال بالا گفته شد برای همه تگ های p  سایزفونت 12px  را در نظر بگیر. دقت نمایید p  یک selector  است و اعلان ها داخل {} قرار می گیرد.
در این مثال selector  ما یک تگ  p  را هدف قرار داده است و می تواند تگ های دیگری و یا کلاس های و یا آی دی های دیگری را هدف قرار دهد. همچنین برای یک selector   میتوان چندین اعلان تعریف کرد مانند مثال زیر :

<style type=”text/css”>
p {
font-weight: bold;
color: blue;
}
</style>

شکل زیر می تواند کمک کند:

design-web-53.jpg

چرا embedded style  از  inline style  بهتر است؟

فرض کنید در صفحه 10 تگ  p  دارید که می خواهید به آن رنگ قرمز بدهید. در صورتی که از inline style   استفاده نمایید می بایست 10 مرتبه این کار را انجام دهید و اما اگر از  embedded  استفاده نمایید تنها کافی است یک بار آن را بالای صفحه اضافه نمایید تا همه ی تگ های  p ازآن تبعیت کنند.
اهمیت این انتخاب در زمان تغییرات استایل نمایان تر است زیرا در صورت استفاده از inline  مجبور خواهید بود تمامی 10 مورد را تغییر دهید اما در embedded تنها تغییرات در یک مکان صورت می گیرد .

<style type=”text/css”>
p {
font-weight: bold;
color: red;
}
</style>

پس تا اینجا embedded برنده شده است!

حالا فرض کنید صفحات بسیار زیادی دارید و می خواهید در تمامی صفحات رنگ همه ی p  ها را قرمز کنید . آیا استفاده از embedded  مقرون به صرفه است ؟

Extended Style

این همان جواب سوال بالاست . با external می توانید یک استایل را برای تمام صفحات داشته باشید و فقط کافی است این فایل را به صفحه مورد نظر وصل کنید .
البته دلایل بیشتری هم برای انتخاب external   وجود دارد که در دوره پیشرفته خواهم گفت .

نحوه ساخت یک External CSS:

ادیتور خود را باز نمایید و متن css  خود را در آن بنویسید

/*
CSS for Bubble Under site
*/
p {
font-weight: bold;
color: blue;
}

سپس فایل را با نام style1.css  ذخیره کنید همان طوری که فایل html   را ذخیره نمودید . حالا می بایست فایل ساخته شده را به صفحه متصل نمایید.
نکته : فواید استفاده از کامنت در css  همانند  html   می باشد و برای تفکیک کد های  css  در پروژه های بزرگ و گروهی استفاده می شود. برای این منظور از عبارت زیر استفاده می کنیم :

/* comment hear */

اضافه کردن external css به صفحات html:

برای این کار از عنصر link  داخل تگhead   استفاده می کنیم بدین ترتیب:

<head>
<title>Bubble Under – The diving club for the south-west
UK</title>
<meta http-equiv=”Content-Type”
content=”text/html; charset=utf-8″/>
<link href=”style1.css” rel=”stylesheet” type=”text/css”/>
</head>

Href  به فایل css  شما اشاره می کند . عناصر rel , type  به مرورگر بیان می کند نوع لینک شما چیست تا مرورگر محتوای صفحه را طبق آن تنظیم کند .
نکته : عنصر لینک یک تگ empty   است و نمی توان آن را در Xhtml به صورت container نوشت .
پس نتیجه می گیریم که external css   در طراحی سایت ها از همه مناسب تر است و تنها در مواردی مجبوریم که از inline  و یا embedded  استفاده کنیم . برای این که درک این مطلب برای شما ساده تر باشد به  سایت خودم یک سری بزنید و سورس 2 و یا 3 صفحه آن را مشاهده نمایید(برای دیدن تصویر بزرگ روی هر نصویر کلیک کنید) :

صفحه اول :

آموزش طراحی وب

صفحه دوم:

آموزش طراحی وب سایت
میتوانید ببینید که همه صفحات به یک css  وصل شده اند.

اگر به 2 تصویر بالا دقت کنید و یا سورس وب سایت را ببینید ، متوجه عنصری به نام media خواهید شد.
به طور خلاصه این عنصر برای هدف قراردادن سی اس اس برای مدیای خاص مثل screen و یا موبایل و یا مثلا ظاهر صفحه در زمان پرینت است. مثل همیشه توصیه میکنم در این مورد بیشتر تحقیق کنید.
نکته :
آدرسی که در مثال بالا برای css مشاهده می فرمایید یک آدرس دهی مطلق است که استفاده از آن بری شما ضرورتی ندارد . یعنی اگر فایل css  شما کنار فایل html  شماست باید از روش زیر استفاده نمایید :

<link href=”style1.css” rel=”stylesheet” type=”text/css”/>

در جلسه آینده وارد بحث css می شویم و نحوه نوشتن استایل برای عناصر مختلف صفحه را مرور می کنیم.
مثل همیشه منتظر نظرات انتقادات و البته پیشنهادات شما هستم و این کامنت ها و هم چنین استقبال شماست که ما را به ادامه کار
دلگرم خواهد کرد .

ادامه دارد اگر مورد استقبال قرار گیرد!

آموزش توسط بهزاد علی بیگی

برای مقاله های بیشتر و هم چنین دریافت pdf سری کامل آموزش ما را دنبال کنید در

 

 

67 دیدگاه

  1. واقعا عالیه .خسته نباشید .در پناه حق همیشه در حال پیشرفت .فقط کاش آموزش دادن به ما را ادامه دهید و به چهارده جلسه ختم نشه .چون خیلی کاربردی هست

    • سلام فاطمه جان ی بار دیگه با دقت چک کن هم علامتهارو هم حروف و…
      من خودم قبلا تگ embedded style رو که نوشته بودم بعدش اومدم همونجا بعد از embedded styleام، فایل css رو لینک کردم در حالی که باید embedded style رو پاک میکردم تا این تغییرات اعمال شه. تو هم چک کن ببین همچین اشتباهی نکردی

  2. با سلام و خسته نباشید ممنون از زحمات شما مطالب واقعا مفید وقابل فهم است چند روزه که مطالب رو مطالعه میکنم و خیلی در این زمینه پیشرفت کردم سوالاتی که داشتم و استاد دانشگاه ها هم نمیتونستن بم توضیح بدنو اینجا به جواباش رسیدم انشا الله موفق باشید با سپاس

  3. با سلام
    من همه کارهایی که گفتید رو انجام دادم حالا میخوام بدونم صفحه مورد نظر که باید ظاهر بشه چطوریه یا درواقع باید چه ویژگی هایی داشته باشه،صفحه ای که برای من تشکیل میشه یک صفحه وب خالیه یا سفید بدون هیچ متنیه،اگه میشه بگید استفاده این صفحه کجاست یکم بیشتر توضیح بدید تا از این سردر گمی دربیایم،بازهم از این همه زحمتی که میکشید ممنونم وخدا قوت

  4. یه سوالی
    دستور مدیا یعنی شما برای نمایش سایت توی screen یه جور فرمت تعریف کرده اید و دوباره برای نمایش سایت موقع پرینت یک جور دیگه؟ اما هردوش که به یک فایل css میره!. پس چه لزومی داره دو خط ۱۶ و ۱۷ مربوط به media نوشته بشه؟

    • اگر همه توضیحات رو مو به مو انجام داده باشید و جواب نگرفته باشید به احتمال زیاد اونجا که باید آدرس فایل css رو به صفحات html تون بدید دچار اشتباه شده اید.
      آدرسی رو که توی خط link href به style1.css دادین دوباره چک کنید. 🙂

    • منم همین مشکل رو داشتم و فهمیدم علامت دابل کوتیشن بعد از utf8 علامت سوال خورده بوده. حتما تشابه کدهای خودتون با کدهای درس رو به دقت چک کنید.

  5. سلام خوبید
    من آموزش طراحی وب سایتتونو خوندم بسیار /آموزنده بود.درمورد فایل style.cssنمیتونم از این فایل استفاده کنم .مشخصات فونت های یک تگ خاص رو بهش دادم و طبق گفته شما ذخیرش کردم و به صفحات html لینکش دادم اما اجرا نشد میشه راهنماییم کنید.مرسی

  6. به نام خدا
    من هم به نوبه خودم از زحمات شما آقای علی بیگی تشکر می کنم. از خدا برای شما آرزوی توفیق روز افزون را دارم

  7. انتقال دانش به دیگران هنری است که هر کس به صرف داشتن دانش در زمینه ای خاص از آن برخوردار نیست؛ چرا که تعلیم هنری است والا و تعلم هنریست به مراتب والاتر که به لطف خداوند متعال جنابعالی از آن برخوردارید…. امید که از این نعمت خداداده برای پرورش استعدادهای تشنه تعلیم بهره جویید…. خودمانی بگویم که کم راجع به طراحی وبسایت مطالعه نکردم ولی هیچ کجا کسی به این راحتی به من نگفت که همیشه سر در گم بودم که بلاخره برای طراحی وبسایت باید چه چیزهایی را یاد بگیرم و ارتباط و عملکرد هر کدام از این اجزاء چیست… واقعا ممنون

ارسال یک پاسخ