این بدون شک یکی از سریع ترین محصولاتی ست که فاصله میان شایعات، نمایش اولیه و حضور در بازار را در کمتر از یک ماه پیمود و هنوز چیزی از حضور آن در بازارهای جهانی نگذشته بود که به بازارهای ایران نیز به صورت گسترده راه یافت. در ادامه قصد بررسی محصولی را داریم که توسط بسیاری از محافل عنوان برترین دستگاه مبتنی بر ویندوز موبایل به آن تعلق گرفته است: HTC Touch Diamond، با ما همراه شوید.
مدل و نام | HTC Touch Diamond |
ابعاد | 11.5×51×102 میلی متر |
وزن | 110 گرم |
صفحه نمایش | 2.8 اینچ و حساس به تماس |
640×480 پیکسل | |
قابلیت نمایش 65 هزار رنگ | |
دفترچه تلفن | نامحدود وابسته با حافظه داخلی |
کارت حافظه+حافظه داخلی | بدون کارت حافظه+192 مگابایت RAM و چهار گیگابایت |
ارتباطات | GSM چهار بانده+GPRS +EDGE+3G +Bluetooth |
سیستم عامل | Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional |
پردازنده | Qualcomm MSM7201A با فرکانس 528 مگاهرتز |
وضوح دوربین | 3.15 مگاپیکسل |
حداکثر وضوح فیلمبرداری | QVGA با 15 فریم در ثانیه |
ظرفیت باتری | 900mAh |
در سال گذشته در رده کامپیوترهای همراه یا Pocket PC ها بدون شک بیشترین اسمی که تمامی نظرها را به خود جلب کرد HTC و محصولات فوق العاده آن بود و این موفقیت بدون شک مدیون حرکت رو به جلوی این شرکت در ارائه چندین مدل متفاوت و فوق العاده در یک دوره زمانی کوتاه می باشد بطوریکه پس از موفقیت فوق العاده HTC Touch، محصول پر طرفدار دیگری همچون Touch Cruise و یا TyTN ΙΙ با فاصله کوتاهی ارائه گردیدند و این، چرخش کامل بازار در رده PDA ها را برای HTC به همراه داشت. اما مطمئنا طوفانی ترین محصول تاریخ این شرکت همانطور که Cheng Hui-min مدیر عامل HTC نیز بر آن صحه گذارده است، Touch Diamond می باشد که از سوی HTC پیش بینی فروشی در حدود 4 میلیون از آن گردیده است که این رقم در مقابل رویائی ترین فروش HTC یعنی سه میلیون نسخه از Touch میزان اهمیتی که این محصول برای این شرکت دارد را بخوبی نشان می دهد.
یکی از جذابیت های اولیه Diamond ، قبل از آنکه حتی خود گوشی را در دست بگیرید، جعبه متفاوت و بسیار زیبای آن است که با ساختاری منحصر به فرد، کاملا از طراحی موجود در گوشی الهام گرفته است و مطمئنا اولین حسی که پس از زیبائی، از دیدن آن به شخص دست می دهد، کوچک بودن دور از انتظار آن است امری که در مورد خود گوشی نیز کاملا صادق است چرا که برخلاف تصوری که از دیدن عکس های دستگاه در شخص ایجاد می شود، Diamond یک محصول بزرگ نیست و با در دست گرفتن آن، در یک لحظه ممکن است آن را با یک گوشی سری مد اشتباه بگیرید چرا که میزان ظرافت و زیبائی موجود در آن در حد زیباترین محصولات رده Fashion می باشد، در اینجا با یکی از باریک ترین PDA های موجود در بازار روبرو هستیم که یافتن رقیب برای آن کار آسانی نیست ابعاد Diamond عبارت است از 11.5×51×102 میلیمتر با وزنی در حدود 110 گرم که از لحاظ وزنی نیز یکی از سبک ترین های این رده به حساب می آید.
در نگاه اول می توان رگه هایی از طرح های همیشگی HTC در این رده را در دستگاه مشاهده کرد و بزرگترین عامل اختلافی که میان آن و دیگر محصولات این گروه، گذشته از ابعاد کاملا Slim شده دستگاه می توان پیدا نمود حذف کامل صفحه کلید عددی و استفاده از اینترفیسی کاملا لمسی در آن است. قسمت روی گوشی در یک نگاه یادآور سلطان رده تمام لمسی، یعنی Apple iPhoneاست و قسمت پشت آن نیز شباهت عجیبی به سری Prism در نوکیا دارد. ظاهر براق و چشمگیر دستگاه با اینکه از آن محصول پر جاذبه ای ساخته است اما مشکل ماندن اثر انگشت و لکه دار شدن تمامی قسمت های آن در کسری از ثانیه مشکلی ست که همراه همیشگی اینگونه وسایل می باشد. دور تا دور رویه دستگاه توسط نوار فلزی سیاه رنگی پوشانیده شده است که کمی تیره تر از بقیه قسمت ها به نظر می آید و کل گوشی نیز برخلاف آنچه از تصاویر آن استنباط می شود مشکی کامل نیست و می توان آن را حداکثر دودی تیره نامید (فکر کنم رنگ جدیدی اختراع کردم نه؟) برای دستگاهی در رده تمام لمسی مطمئنا مهمترین المان دستگاه صفحه نمایش آن محسوب می شود در اینجا نیز با یک نمونه کاملا موفق روبرو هستیم که با ابعاد 2.8 اینچی خود و رزولوشن 480×640 پیکسل (VGA) و توانائی نمایش 65 هزار رنگ در میان رقیبان خود، به نمونه ای مثال زدنی تبدیل شده و از این لحاظ یکی از اولین PDA هائی ست که سایز 2.8 اینچی و رزولوشن VGA را با هم ارائه کرده است. این صفحه نمایش بی نظیر که تبلیغات HTC پیرامون این گوشی نیز حول و حوش آن دور می زند، بدین علت اهمیت دو چندان پیدا می کند که در ساختار دستگاه از نسخه بهبود یافته قابلیت نرم افزاری HTC یعنی Touch FLO سه بعدی استفاده شده است که نسبت به نمونه قبلی این فناوری تغییرات زیادی را متحمل شده و استفاده از دستگاه را بکمک دست به امری بسیار ساده و کاربردی تبدیل کرده است. قابلیت چرخش خودکار بوسیله شتاب سنج داخلی (که یک تفاوت عمده با دیگر نمونه های موجود دارد و در ادامه به آن می پردازیم) و همچنین امکان تشخیص دستخط از دیگر امکاناتی ست که می توان برای این قسمت بر شمرد. از دیگر نکات مثبت در ساختار صفحه نمایش استفاده از فناوری مقاومتی (Resistive) بجای شیوه معمول خازنی (Capacitive) در ساخت آن می باشد که این بدان معنی ست که صفحه نمایش علاوه بر آنکه با هر دو ابزار قلم و انگشت قابل کار کردن است، حتی در هنگامی که کاربر دستکش نیز داشته باشد بخوبی عمل می کند و نیازی به ارتباط مستقیم دست و صفحه نمایش وجود ندارد. کارکرد این بخش در نور مستقیم خورشید نیز کاملا قابل قبول است هرچند در قیاس با نمونه نزدیکی چون Apple iPhone رتبه اول را کسب نمی کند.
بر بالای صفحه نمایش اسپیکر برقراری تماس در مرکز و دوربین دوم تماس های ویدئویی در منتهی الیه سمت راست آن دیده می شود. در زیر صفحه نمایش صفحه کلید کنترلی گوشی دیده می شود که در ساختار آن خبری از کلیدهای دو گانه Soft-Key دیده نمی شود. کلیدهای موجود در این قسمت عبارتند از Home و Back در ردیف بالا بهمراه کلیدهای برقراری و رد تماس در قسمت پائین که D-Pad دایره ای شکل دستگاه را احاطه کرده اند. این کلید گرد که هر دو حالت لمسی و فیزیکی در ساختار آن دیده می شود یکی از نوآوری های جدیدی ست که در ساختار این گوشی دیده می شود. عملکرد لمسی این قسمت در منوی عکاسی و برخی دیگر از منوها (نظیر مرورگر وب) بعنوان زوم در محتوا بکار گرفته می شود و با حرکت دست بروی محیط بیرونی آن عملکردهای دیگری در منوهای مولتی مدیائی دستگاه برای آن بوجود می آید (مثلا کنترل موسیقی). در کل گذشته از قابلیت لمسی این قسمت، می توان D-Pad دستگاه را نسخه کاملا مشابه ای از نمونه موجود درHTC Touch Cruise دانست.
دور تا دور گوشی تنها دو کلید قابل ذکر دیده می شود که یکی Power دستگاه در قسمت بالای آن و متمایل به سمت چپ می باشد که بهمراه تک اسپیکر اصلی گوشی، تنها موارد مشهود در بالای دستگاه را تشکیل می دهند و دیگری Rocker دوگانه تغییر حجم صدای دستگاه است که در بخش چپ گوشی جای گرفته است، هر دوی این کلیدها نیز کاملا کشیده و با ارتفاع مناسب طراحی شده اند. عدم وجود کلید اختصاصی دوربین یکی از اولین مواردی ست که در این میان بشدت به چشم می آید. قسمت پائین گوشی نیز شامل یک پورت Mini USB است که کلیه اتصالات سیمی دستگاه اعم از اتصال شارژر، هدست و پورت USB کامپیوتر از این پورت استفاده می کنند که این آنچنان چیز خوشایندی نمی تواند تلقی شود چون بعنوان مثال در هنگام شارژ دستگاه نمی توان به موسیقی از طریق هدست گوش داد، تنها المان دیگری که در پائین دستگاه و در سمت راست آن دیده می شود، محل استقرار قلم نسبتا کوچک گوشی می باشد که بعلت استفاده از آهنربا در ساختار آن به محض نزدیک نمودن قلم به حفره جایگذاری، این قسمت بصورت خودکار در جای خود قرار می گیرد و علاوه بر این با خارج کردن قلم از جای خود، صفحه نمایش دستگاه بصورت اتوماتیک روشن می گردد. از نکات جالب دیگر در دورتادور گوشی جملات قصاری ست که HTC در مدح محصول خود در سمت چپ و راست آن درج کرده است بطوریکه در سمت چپ گوشی عبارت “HTC INNOVATION” و در سمت راست آن جمله “4GB INTERAL STORAGE” نقش بسته است.
قسمت پشت گوشی همانطور که گفته شد شباهت فراوانی به سری Prism در نوکیا دارد و در آن سعی فراوانی شده است تا با ظاهر متفاوت این قسمت، همخوانی مناسبی با نام دستگاه ایجاد گردد. مهمترین قسمت این بخش مطمئنا دوربین 3.2 مگاپیکسلی گوشی در بخش بالایی آن است که همانطور که در زیر آن نیز درج گردیده است دارای قابلیت فوکوس اتوماتیک نیز می باشد که با این حال باز هم بعلت عدم وجود فلاش، آینه عکاسی از خود و کاور لنز انتظار چندان بالایی از آن در کاربر ایجاد نمی گردد. برای دسترسی به باتری کل کاور پشتی گوشی از جای خود خارج می گردد و برخلاف انتظار نمونه ای که در زیر این کاور انتظار ما را می کشد یک باتری حجیم و با ظرفیت بالا نیست و ظرفیت آن تنها 900mAh است که در نگاه اول برای دستگاهی با قابلیت های فراوان یک PDA نمی تواند یک نمونه مناسب تلقی گردد. زمان های رسمی اعلام شده برای این باتری 285 ساعت در حالت Stand-by و 5 ساعت و سی دقیقه در هنگام مکالمه می باشد. اما بازهم مشابه نمونه ای که در Nokia N96 در مورد آن صحبت کردیم، اوضاع در دنیای واقعی آنجنان که به نظر می رسد هم به ضرر این باتری کم حجم نیست چرا که در یک استفاده متوسط، این باتری در حدود 1.5 تا 2 روز دوام دارد که این عمدتا بعلت تعدیل مصرف انرژی در دستگاه می باشد. دوام این باتری در پخش مداوم ویدئو در بالاترین رزولوشن و حداکثر نور نیز به راحتی تا بیش از 3 ساعت و سی دقیقه می رسد که برای یک PDA ارقام کاملا راضی کننده ای محسوب می شود. محل قرار گیری سیمکارت نیز در این محل قرار دارد و جستجو برای یافتن اسلات کارت حافظه در Diamond راه به جائی نمی برد چون در این دستگاه از کارت حافظه استفاده نشده است.
و اما گذشته از ظاهر زیبا و متفاوت این دستگاه، اینترفیس فوق العاده Diamond نیز یکی از جذابیت های اصلی آن محسوب می شود در اینجا همانطور که می توان به راحتی حدس زد از نسخه 6.1 سیستم عامل ویندوز موبایل بعنوان اینترفیس اصلی دستگاه استفاده شده است اما همانطور که از عکس های فراوان منتشر شده از ساختار منوئی این گوشی دیده می شود، HTC در Diamond از اینترفیس فوق العاده جذاب خود با استفاده از قابلیت بهبود یافته Touch FLO سود جسته است که با اینکه امکان دسترسی به منوهای سنتی ویندوز نیز برای کاربر فراهم آمده است اما بعلت کارائی و جذابیت فوق العاده این منوها به نظر نمی رسد استفاده از منوهای همیشگی ویندوز، برای یک کاربر معمولی جذابیت چندانی داشته باشد. همانطور که می دانید از HTC Touch به این سو قابلیت نرم افزاری Touch FLO به صورت اختصاصی به گوشی HTC افزوده شد و توسط آن امکان استفاده ای راحت تر از صفحه نمایش به کمک دست و بدون استفاده از قلم پدید آمد. اما این بار HTC پا را از یک قابلیت صرف که کارکرد دستگاه در استفاده از دست را بهبود می بخشد فراتر نهاده است و بر اساس همین فناوری اقدام به تولید یک اینترفیس زیبا و کارا نموده است که آن را Touch FLO 3D و یا FLO سه بعدی نامیده است.
اولین صفحه ای که همانند همیشه با روشن کردن دستگاه پیش روی کاربر قرار می گیرد صفحه Home با مشخصاتی مشابه نمونه های قبلی HTC در این کلاس می باشد که توسط دکمه اختصاصی موجود بروی قسمت کنترلی گوشی نیز در هر زمان قابل احضار شدن می باشد، در این قسمت می توان به موارد استاندارد صفحه اول همانند اطلاعات تاریخ و زمان، قدرت باتری و سیگنال و مواردی نظیر تعداد تماس های از دست رفته ، پیام های رسیده و اتفاقات موجود در تقویم دست پیدا کرد علاوه بر این در این قسمت یک ساعت بزرگ و زیبا نیز دیده می شود. در نوار پائین صفحه نمایش گذشته از آیکون Home که در رابطه با آن گفتیم موارد مشهود دیگری نیز به چشم می خورند که با ضربه زدن بروی هزیک می توان به احضار آنها اقدام نمود، از جمله این قسمت ها می توان به منوی پیام ها، منوی دفترچه تلفن و اطلاعات تماس ها، منوی نمایش عکس ها و پیش بینی وضعیت هوا، منوی دسترسی مستقیم به دوربین، پلیر ، مرورگر وب بهمراه تنظیمات و قسمت برنامه ها اشاره کرد که البته تمامی این قسمت ها در قالب قسمت پائین گوشی جای نمی گیرند و برای دسترسی به آنها می بایست از راست به چپ روی صفحه نمایش با حرکت دست یا قلم، این محتویات را از راست به چپ Scroll نمود که در این حالت با گذر از هر آیکون در این قسمت می توان آیکون بزرگتر را در مرکز تصویر مشاهده کرد. این شیوه Scroll کردن یکی از نتایج اولیه اینترفیس جدید Touch FLO 3D دستگاه محسوب می شود. با فشردن آیکون هر کدام از قسمت های اشاره شده در بالا، با کوچکترین تاخیر ممکن به منوی مربوطه هدایت می شویم جائیکه تغییرات بی نظیر بر پایه FLO 3D انتظار ما را می کشد بعنوان مثال در قسمت People که حکم دفترچه تلفن ثانوی دستگاه را داشته و از لحاظ نظری سقفی برای تعداد اسامی در آن وجود ندارد، می توان برای هر کنتاکت موجود در دفترچه تلفن یک عکس نسبتا بزرگ اختصاص داد و سپس برای یافتن شخص مورد نظر بجای آنکه در یک لیست اسامی بدنبال آن شخص گشت، می توان با ورق زدن عکس های موجود در این قسمت که اینک به شکل یک آلبوم درآمده اند به سرعت به نتیجه دلخواه رسید علاوه بر این تمامی عکس های موجود در این قسمت بصورت یک ستون در سمت راست نیز به نمایش درآمده اند و با Highlight کردن هر عکس گذشته از نمایش آن بصورت کاملا گرافیکی در مرکز تصویر اسم و شماره تلفن شخص در زیر عکس به نمایش در می آیند.
منوی پیام ها نیز در نوع خود کاملا بی نظیر و زیباست در اینجا با گشودن هر پیام برای رفتن به پیام بعدی تنها کافی ست پیام به نمایش درآمده در تصویر را رو به بالا Scroll کرده و از صفحه خارج نمائیم . برای نوشتن پیام نیز گذشته از امکان انتخاب از میان سه نوع صفحه کلید مجازی 34، 20 و 16 کلیده امکان نوشتن مستقیم بروی صفحه نمایش توسط فناوری تشخیص دستخط نیز وجود دارد.
منوی نمایش عکس ها و ویدئو ها نیز تغییرات فراوانی را به خود دیده است در اینجا به لطف شتاب سنج داخلی موجود در گوشی می توان به سرعت میان نمایش عکس ها و ویدئو ها سوئیچ نمود و با ضربه کوچکی بروی عکس می توان آن را بصورت تمام صفحه مشاهده کرد. علاوه بر این چرخاندن گوشی در جهات مختلف، تصویر را نیر در جهات مختلف به حرکت در می آورد و بر خلاف نمونه هایی ازاین دست که در گوشی هایی نظیر W910 و K850 دیده می شود این گردش کلیه جهات را شامل می شود و تنها به حالتهای افقی و عمودی محدود نگردیده است. منوی Setting اما تغییر چندانی را نسبت به نسخه اصلی به خود ندیده است و تغییرات موجود در این قسمت تنها شامل موارد ظاهری می گردد. منوی Program نیز شامل حداکثر 18 میانبر برنامه های دلخواه کاربر می گردد که در هر لحظه تنها 9 آیکون آن به نمایش در می آیند و برای نمایش بقیه تنها کافی ست این لیست 3×3 را رو به بالا scroll نمائیم.
کارکرد اینترفیس جدید HTC بسیار کامل و بی نظیر است و به هیچ عنوان مشکلات و کندی های گاه و بی گاه ویندوز موبایل در آن مشاهده نشده و حتی در اولین روزهای استفاده از دستگاه منوی Start گوشی که در گوشه سمت چپ بالای تصویر جای دارد، بطور کامل فراموش می گردد و این خود به خوبی ارزش این پوسته جدید در استفاده ای راحت و روان از دستگاه را نشان می دهد و مطمئنا برای کسانی که برای اولین بار ویندوز موبایل را تجربه می کنند، Touch FLO 3D ارزش دو چندانی پیدا می کند. اما در این میان می توان به یک نکته جزئی نیز در این اینترفیس اشاره کرد و آن نیز در هنگام روشن کردن دستگاه رخ می دهد لحظه ای که برای اجرای این پوسته به تائید کاربر نیاز می باشد و این چیزی در حدود 15 ثانیه به لود دستگاه می افزاید و در غیر اینصورت پوسته معمول این سیستم عامل پیش روی کاربر قرار می گیرد.
خارج از برنامه فوق العاده Touch FLO 3D (که HTC قول داده است آن را در هیچ نسخه ارزان قیمت تری از Diamond قرار ندهد) با همان ساختار همیشگی سیستم عامل ویندوز و بخش های آشنای آن روبرو هستیم. دفترچه تلفن دستگاه یکی از موارد همیشگی HTC در این کلاس و درست همانند نمونه ای ست که در نسخه ابتدائی Touch مشاهده شده بود و در آن تمامی اسامی موجود در این قسمت به فرم لیست و از روی فامیل مرتب گردیده اند و برای دسترسی سریع به اسامی امکان استفاده از برچسب های الفبائی کوچکی که به صورت یک ستون در سمت راست دیده می شوند، نیز برای کاربر وجود دارد. برای کنتاکتهای حاضر در دفترچه تلفن می توان موارد بسیار زیادی از اطلاعات مربوطه را وارد نمود و با اینکه لیست موجود در این قسمت بقدری کامل است که احتمال جا افتادن یک مورد بخصوص بسیار پائین است اما با این حال می توان بطور دلخواه اقدام به افزودن اطلاعات جدید در این بخش کرد.
شماره گیری در Diamond نیز چون همیشه یکی از بهترین قسمت های هر PDA محسوب می شود چرا که در اینجا به محض وارد کردن شماره ها کلیه موارد محتمل و منطبق با شماره وارد شده چه از لحاظ عددی و چه از لحاظ حروفی به نمایش در می آیند و کار برای کاربر در یافتن یک شماره خاص بسیار آسان می گردد. HTC برای برقراری و دریافت تماس دو منوی جداگانه و جدید را بکار گرفته است که پیش از این نمونه آنها را در دستگاهی دیگر مشاهده نکرده ایم، در اینجا در هنگام برقراری تماس در بالاترین قسمت صفحه اسم و شماره تلفن شخصی که در حال تماس با وی هستیم بهمراه عکس شخص (و یا در صورت نبود عکس، تصویر پیش فرض) به نمایش در می آیند و در زیر این قسمت نیز دو ردیف سه تائی از موارد لازم در حین تماس شامل : انتظار تلفنی (Hold)، افزودن تماسی دیگر(Add Call) ، یادداشت (Note)، قطع کردن صدا (Mute)، انتقال صدا بروی اسپیکر و گشودن منوی کنتاکت دیده می شوند. مستطیل قرمز رنگ بزرگی برای پایان دادن به تماس نیز در پائین ترین بخش صفحه جای گرفته است. در هنگام دریافت تماس اما صفحه کمی خلوت تر می شود در اینجا تصویر بزرگتری از شخص تماس گیرنده همراه با اسم و شماره تلفن در بالای تصویر قرار می گیرد و در زیر آن دو دکمه نسبتا بزرگ سبز و قرمز برای دریافت و رد تماس دیده می شود و در پائین ترین ردیف نیز دکمه ای جهت قطع صدای زنگ در نظر گرفته شده است.
اجزای سخت افزاری موجود در Diamond به طرز مشهودی به مشخصات طوفانی ترین محصول تاریخ سونی اریکسون یعنی XPERIA X1 شباهت دارد و حتی اینترفیس موجود در X1 نیز بسیار به پوسته سه بعدی استفاده شده در Diamond شبیه است که این بطور عمده بعلت همکاری نزدیکی ست که HTC و سونی اریکسون در ساخت XPERIA با هم داشته اند. در Diamond از پردازنده پر سرعت Qualcomm MSM 7201A با سرعت 528 مگاهرتز استفاده شده که نسبت به نمونه 7200 تغییراتی اندک در بهبود کلاک پردازنده و کاهش مصرف انرژی داشته است. میزان RAM دستگاه برخلاف اظهار نظر های اولیه پیرامون آن که مقدار آن را 128 مگابایت تخمین زده بودند رقمی در حدود 192 مگابایت می باشد که در میان تمامی PDA ها و Smartphone های موجود در بازار یک رقم دست نیافتنی محسوب می شود البته با لود شدن سیستم عامل بخش بزرگی از این حافظه پر شده و عملا در صورت استفاده از 128 مگابایت برای حافظه بدون شک در اجرای موارد سنگینی چون Touch FLO 3D مشکلات فراوانی پیش روی کاربر قرار می گرفت اما با استفاده از این میزان RAM مشکل خاصی از لحاظ کمبود حافظه برای اجرای برنامه های مختلف مشاهده نمی شود (هرچند در هنگام کارکرد دستگاه در حالت 3D بیش از 65 درصد RAM درگیر می گردد که با غیر فعال کردن آن این رقم به چیزی در حدود 40 درصد می رسد). حافظه NAND موجود در گوشی نیز به میزان 256 مگابایت است و در غیاب کارت حافظه از چهار گیگابایت حافظه داخلی نیز در آن استفاده شده است. به جرات می توان گفت که این اولین بار در تاریخ HTC است که به لطف مشخصات سخت افزاری بسیار مناسب، در اجرای محتوای تصویری با رزولوشن VGA و فرمت های با کیفیت DivX و XviD با کوچکترین مشکلی روبرو نمی شویم و این در قیاس با مشکلات همیشگی محصولات HTC در این رده یک حرکت رو به جلو محسوب می شود.
همانطور که گفته شد نزدیک ترین رقیب، از لحاظ مشخصات سخت افزاری به Diamond سوگلی پر عشوه سونی اریکسون برای امسال (و شاید هم سال آینده) یعنی XPERIA X1 می باشد که با داشتن پردازنده Qualcomm MSM7200 و استفاده از 256 مگابایت RAM و چیزی در حدود 512 مگابایت حافظه NAND رقیب سر سختی برای Diamond خواهد بود. البته زمانی که سونی اریکسون برای ورود به بازار X1 در نظر گرفته است (یعنی ابتدای سال 2009) خیال HTC را بابت یک رقیب قدرتمند تا مدتها راحت کرده است. توجه به این نکته نیز خالی از لطف نیست که میان HTC و SE روابط نزدیک و مشهودی وجود دارد و چندی ست زمزمه خرید HTC توسط سونی اریکسون بر سر زبانها افتاده است (هرچند که این موضوع توسط مدیر عامل HTC به شدت رد شده است) و این تاخیر در ارائه X1 به بازار شاید تنها به علل فنی نباشد.
مشخصات ارتباطی دستگاه سند دیگریست بر تشابه فراوان میان Diamond و XPERIA X1 چرا که در اینجا کلیه گزینه های ارتباطی در هر دو گوشی مشابه می باشند و تنها تفاوت جزئی در ساختار این قسمت در تفکیک فرکانس های ارتباط رادیوئی GSM و HSDPA در آنها می باشد جائیکه X1 تمامی گزینه ها را در یک دستگاه چهار بانده گرد آورده است و Diamond سعی در تفکیک دستگاه های مختلف توزیع شده در مناطق متفاوت جغرافیائی را داشته و به همین منظور برای دو منطقه آمریکا و اروپا/آسیا دو ورژن متفاوت ارائه نموده است. ارتباطات پر سرعت دستگاه از طریق GPRS، EDGE و HSDPA تا سرعت 7.2Mbps تامین می گردد و همانند X1 خبری از HSCSD در آن نیست. ارتباطات رادیوئی برد کوتاه نیز شامل Wi-Fi و بلوتوث نسخه 2.0 با پشتیبانی از پروفایل A2DP می باشد. ارتباطات سیمی دستگاه نیز توسط پورت Mini USB تامین می گردد و امکان استفاده از حافظه چهار گیگابایتی گوشی به فرم Mass Storage نیز در آن پیش بینی شده است.
دوربین یکی از بخش هایی ست که در میان این همه امکانات سخت افزاری و نرم افزاری موجود در Diamond ممکن است به فراموشی سپرده شود. دوربین 3.2 مگاپیکسلی بکار گرفته شده در گوشی همانطور که از ظاهر کاملا ساده و ابتدائی آن می توان حدس زد یک نمونه معمولی و حداکثر متوسط در میان Cameraphone ها می باشد و در آن گذشته از آنکه خبری از کاور لنز، فلش و آینه عکاسی از خود نیست، حتی یک دکمه جداگانه نیز برای آن در نظر گرفته نشده است. با ورود به منوی عکاسی تنظیمات نسبتا کاملی پیش روی کاربر قرار می گیرد که از آن میان می توان به مواردی همچون تنظیم نور سفید، افکت های رنگی، تایمر سرخود، تنظیمات روشنائی و تغییر رزولوشن عکاسی اشاره کرد. برای عکاسی توسط این دوربین می بایست انگشت را بروی کلید میانی D-Pad قرار داد تا فوکوس اتوماتیک صورت بگیرد و سپس با فشردن این دکمه عکس گرفته می شود. کیفیت عکس های گرفته شده توسط این بخش برای یک PDA کاملا قابل قبول است و به لطف حضور فوکوس اتوماتیک و خاصیت ماکرو نیز، می توان عکس های واضحی از اشیاء نزدیک تهیه کرد. فیلمبرداری صورت گرفته توسط این دوربین اما بزرگترین عامل اختلاف میان X1 و Diamond است چرا که با اینکه در X1 نیز از یک دوربین 3.2 مگاپیکسلی استفاده شده است اما برای اولین بار در تاریخ سونی اریکسون، این دوربین قابلیت فیلمبرداری با وضوح VGA و با 30 فریم در ثانیه را داراست، امری که در Diamond حداکثر با رزولوشن CIF یا 288×352 پیکسل و در 15 فریم در ثانیه صورت می گیرد و با اینکه منجر به تولید تصویر درخشانی نمی شود اما در مجموع آنچنان هم بی کیفیت به نظر نمی آید.
برای نمایش عکس و ویدئو در ساختار 3D گوشی برنامه ای تحت عنوان Album Viewer دیده می شود که نمایش عکس و ویدئو در آن به راحتی و در یک محیط گرافیکی زیبا صورت می گیرد و با چرخاندن صفحه نمایش به کمک شتاب سنج داخلی صفحه نمایش نیز می چرخد. نمایش فیلم در دستگاه نیز شباهت فراوانی با نمونه ای که در Apple iPhone دیده می شود دارد و در آن با ضربه کوچکی بروی تصویر کنترل های فیلم بصورت نیمه واضح به نمایش در می آیند. پخش کننده موسیقی دستگاه در محیط 3D اما به خوبی Windows Media Player موجود در قسمت معمولی دستگاه نیست. این Music Player که امکان نمایش کاور آلبوم و Playlist های متعدد و فراوان را دارد در هنگام پخش آهنگ بدون توجه به آلبوم و نوع آهنگ تمامی Track ها را بر اساس حروف الفبا پشت سر هم ردیف می کند و از این لحاظ نمره منفی مشهودی را دریافت می کند. فرمت های صوتی مورد پشتیبانی توسط پلیر عبارتند از MP3، WMA، WAV و خانواده AAC. رادیوی FM بهمراه YouTube Player موارد دیگر قابل اشاره در بخش مولتی مدیائی دستگاه هستند که این آخری مورد مشابه ایست از نمونه ای که در iPhone دیده شده است و به تماشای سریع، جستجو و ارسال محتوا به YouTube کمک فراوانی کرده است (البته یا وجود اینترنت لاکپشتی به سبک GPRS، این مورد ارتباط چندانی با ما ندارد).
گیرنده GPS داخلی دستگاه با پشتیبانی از A-GPS یکی از موارد جدا نشدنی خانواده PDA ها در این روزها محسوب می شود. از موارد جالب در رابطه با این قابلیت در Diamond بسنده کردن به نرم افزار Google Map در ساختار آن است و هیچ برنامه دیگری بصورت پیش فرض برای آن در نظر گرفته نشده است که این شاید برای لطمه نزدن به بازار دیگر محصول پر فروش HTC یعنی Touch Cruiseباشد. در هر حال می توان نرم افزارهای مناسبی را در این بخش نصب کرد.
برنامه های موجود در ویندوز موبایل همواره یکی از نقاط قوت آن محسوب می گردد. در حالت پیش فرض برنامه های موجود در دستگاه عبارتند از بسته Office Mobile بهمراه Adobe Reader و Flash Lite که در بسته آفیس امکان نمایش و ادیت فایل های Word و Excel فراهم آمده است و پرونده های Power Point را فقط می توان دید. امکان نصب برنامه های Java نیز چون گذشته در دستگاه پیش بینی شده است. مرورگر اینترنت موجود در دستگاه نیز در نوع خود شایسته توجه است در اینجا گذشته از مرورگر همیشگی Internet Explorer از محصول جدید Opera Mobile 9.5 نیز استفاده شده است که برخلاف دیگر مرورگرهای Opera 8.xx موجود در نسخه های پیشین این بار از مدلی به سبک Opera Mini در آن استفاده شده است و قابلیت های فراوانی همچون نمایش صفحات پیچیده HTML، پشتیبانی از Tab Browsing، امکان زوم در صفحات، کپی و Paste نمودن متن بهمراه دانلود مستقیم در مرورگر ، در آن پیش بینی شده است.
از تاریخ ارائه شدن Diamond به بازارهای جهانی چیزی نزدیک به یک ماه می گذرد و به سختی می توان باور کرد که این محصول زیبا در بازار ایران نیز به طور گسترده حضور دارد و از آن نیز باور نکردنی تر، مزین بودن Diamond به گارانتی اصلی این شرکت در ایران یعنی یاس جهان می باشد که این هوشمد زیبا را با قیمتی نزدیک به بازارهای جهانی و در حدود 720 هزار تومان در دسترس علاقه مندان قرار داده است.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
HTC
برندی که توی ایران جایگاه بزرگی در کنار بزرگان بازار نداشت.
واقعا گوشی خوبی بود زمان خودش
سلام.من چند ماهی هست که این گوشی رو خریدم اما متاسفانه امکان دسترسی به اینترنت ندارم.هرجا که بردم گفتن برنامشو ندارن خواهش میکنم کمکم کنید چون استفاده بهینه ای نمیشه ازش بکنم.اگه میشه بگید باید چیکارش کنم.
ممنون میشم
گوشیات دایاموند رو از کانادا واسم آوردن ولی جاری سیم کار نداره هر جا بردمش جاری سیم کارت رو پیدا نکرده البته پشت گوشی مارک تلوس هم داره به نظر شما میشه درستش کرد
میشه قیمتhtc diamod واسم بفرستید
سلام آرش جان
من دنبال یک گوشی دو سیم کارته هستم لطفاً چون هم کارایی ، زیبایی و هم برند برایم مهم است من را راهنمایی کنید.
باتشکر و تجدید احترام
سلام من tuch diamond را 1 سال پيش گرفتم در مورد ارسال
sms مشكل پيدا كردم لطفا مرا راهنمايي كنيد