انقلابی ترین محصول نوکیا در این نشست بدون هیچ شکی به متفاوت ترین گوشی این شرکت در سالهای گذشته یعنی E7 تعلق داشت این گوشی که به رده همواره محبوب بیزینسی نوکیا تعلق دارد علاوه بر ظاهر جذاب و گیرا، مشخصات راضی کننده ای را نیز در خود جای داده است. ابعاد این گوشی 13.6×62.4×123.7 میلیمتر است که از آن یک هیولای کمر باریک منحصر به فرد ساخته است. وزن 176 گرمی دستگاه نیز تناسب کاملی با ابعاد آن دارد. طراحی E7 بسیار زیبا و جذاب صورت پذیرفته است در اینجا از همان مکانیزم خاص برای گشودن دستگاه که پیش از این در دو مدل N97 دیده شده بود استفاده گردیده است بطوریکه با گشودن دستگاه پایه ای در زیر صفحه نمایش قرار گرفته و فرمی خمیده و لپ تاپ ماننده به E7 می بخشد. صفحه نمایش E7 نقطه قوت دیگر این مدل است این صفحه نمایش 4.0 اینچی دارای وضوح استاندارد کلاس سیمبین لمسی یعنی 640×360 یا nHD بوده و فناوری ساخت آن نیز از نوع AMOLED ست. قابلیت لمسی خازنی، پشتیبانی از نمایش 16 میلیون رنگ و سطح ضد خش مشخصات این صفحه نمایش را تکمیل می کنند مشخصاتی که بروی کاغد بسیار جذاب به نظر رسیده و گام بلندی از سوی نوکیا برای رسیدن به رقبا به حساب می آیند. صفحه کلید این مدل یک نمونه چهار ردیفه و 42 کلیدی ست که تفکیک فوق العاده و سایز مناسب حداقل نکات مثبتی ست که در مورد آن می توان اظهار کرد. دوربین E7 هشت مگاپیکسلی ست و از دو فلش LED در آن استفاده شده است اما خودزنی نوکیا در مورد این دوربین همانطور که گفتیم حذف فوکوس اتوماتیک برای اولین بار در یک دوربین 8 مگاپیکسلی و جایگزینی آن با عبارت جدیدی به نام Full Focus است که علیرغم عبارت فریبنده ای که برای آن انتخاب شده است همچون نسل اول دوربین های دیجیتال امکان عکاسی از سوژه های با فاصله کمتر از یک متر بدون محو شدن تصویر در آن وجود ندارد. وضوح فیلمبرداری این دوربین 720p با 25 فریم در ثانیه است. سیستم عامل گوشی همانطور که به راحتی می توان حدس زد Symbian^3 است و پردازنده آن نیز نسخه 680 مگاهرتزی ARM11 با شتاب دهنده گرافیکی جداگانه است. 256 مگابایت حافظه RAM، یک گیگابایت حافظه فلش و 16 گیگابایت حافظه داخلی که در عدم حضور اسلات کارت حافظه قابلیت ارتقا نیز از آن حذف شده است، مشخصات حافظه ای E7 را تشکیل می دهند. از پورت های ورودی و خروجی حاضر در این مدل بجز جک 3.5 میلیمتری هدست باید به پورت خروجی تصویر HDMI با حداکثر وضوح 720p اشاره کرد که پس از N8 دومین باری ست که در مدلی با نام نوکیا دیده می شود. گزینه های ارتباطی این گوشی نیز شباهت کاملی با N8 دارند جائیکه چهار فرکانس GSM و هر پنج باند HSDPA برای برقراری تماس، GPRS، EDGE و 3G تا سرعت 10.2Mbps در گزینه های تحت شبکه، بلوتوث نسخه 3.0، پورت Micro USB با پشتیبانی از USB OTG و بلاخره گیرنده Wi-Fi با پشتیبانی از استاندارد پر سرعت 802.11 b/g/n همگی در E7 هم حضور دارند. گیرنده GPS همراه با قطب نمای داخلی از دیگر موارد حاضر در E7 است. سه ماهه پایانی سال 2010 زمان حضور این مدل با قیمتی حول و حوش 635 دلار در بازار است.
دومین مدل معرفی شده نوکیا در این نشست C7 نام داشت که در بسیاری از موارد می توان آن را نسخه ساده شده ای از N8 قلمداد کرد. این گوشی تمام لمسی یک نمونه Candy با طرحی متفاوت است که استفاده از گوشه های کاملا گرد در بالا و پائین ظاهر خاصی برای آن ایجاد نموده است. بدنه فلزی این مدل مورد کاملا مثبت دیگری ست که به محض در دست گیری دستگاه مشخص می شود. ابعاد دستگاه 10.5×56.8×117.3 میلیمتر با وزن 135 گرم است که بدین ترتیب علیرغم حدودا 4 میلیمتر افزایش ارتفاع و بیش از 2 میلیمتر کاهش در عرض و قطر دستگاه، اختلاف وزن این مدل با N8 تنها 5 گرم است. صفحه نمایش AMOLED این مدل یک نمونه 3.5 اینچی با وضوح 640×360، فناوری لمسی خازنی و امکان نمایش 16 میلیون رنگ است که بروی کاغد دقیقا همان مشخصات صفحه نمایش N8 است با این تفاوت که این بار نوکیا از اصطلاح ClearBlack Display برای توصیف این صفحه نمایش استفاده کرده است که احتمالا منجر به ایجاد کیفیت بالاتری در این قسمت می شود. دوربین C7 همچون E7 یک 8 مگاپیکسلی بدون اتوفوکوس! است که به دو فلش LED مجهز بوده و وضوح فیلمبرداری آن حداکثر 720p است. سیستم عامل و پردازنده حاضر در این مدل تغییری نسبت به N8 و E7 نکرده است: Symbian^3 و ARM11 با فرکانس 680 مگاهرتز و چیپ ست گرافیکی جداگانه. حافظه RAM و ROM نیز با 256 مگابایت و یک گیگابایت تغییری نداشته اند. حافظه داخلی این مدل 8 گیگابایت است اما امکان افزایش آن به 32 گیگابایت از طریق اسلات Micro SD وجود دارد. با در نظر نگرفتن خروجی HDMI که در مدل C7 غایب است دیگر مشخصات گوشی کاملا مشابه با N8 و E7 است که از تکرار آنها صرفنظر می کنیم. C7 نیز در سه ماهه پایانی سال 2010 با قیمتی در حدود 430 دلار به بازار عرضه می شود.
سومین مدل نوکیا در این نمایشگاه C6-01 نام دارد که نسخه ساده شده ای از C7 بوده و مشخصات این مدل نیز پیش از این تا حدودی مشخص شده بود. ابعاد C6-01 برابر 13.9×52.5×103.8 میلیمتر با وزن 131 گرم است که جدا از افزایش قطر 3.4 میلیمتری در مقایسه با C7 در دیگر موارد با کاهش روبرو بوده است. صفحه نمایش گوشی یک 3.2 اینچی لمسی خازنی از نوع AMOLED با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ است که جدا از ابعاد همان قابلیت های حاضر در C7 را ارائه می دهد. دوربین گوشی بدون تغییر 8 مگاپیکسلی بدون فوکوس اتوماتیک با دو فلش LED و با امکان فیلمبرداری 720p است. C6-01 نیز از همان مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری دو مدل دیگر برخوردار شده است:سیستم عامل Symbian^3 و پردازنده ARM11 با فرکانس 680 مگاهرتز و چیپ ست گرافیکی جداگانه. حافظه RAM این مدل نیز همچنان 256 مگابایت باقی مانده اما حافظه فلش آن به 340 مگابایت تقلیل یافته است. اسلات کارت حافظه Micro SD در این گوشی حضور دارد که بجز کارت 2 گیگابایتی همراه دستگاه تا 32 گیگابایت دیگر امکان افزایش دارد. در دیگر قابلیت های حاضر در این مدل نیز مطلقا تغییری دیده نمی شود جائیکه چهار فرکانس GSM و همه باندهای فرکانس HSDPA برای برقراری تماس، GPRS، EDGE و 3G تا سرعت 10.2Mbps در ارتباطات تحت شبکه و بلوتوث نسخه 3.0 و Wi-Fi با پشتیبانی از 802.11b/g/n در گزینه های بی سیم در این مدل حضور دارند. گیرنده GPS با قطب نمای دیجیتالی، خروجی تصویر به فرم معمولی و جک 3.5 میلیمتری هدست امکانات C6-01 را تکمیل می کنند. این گوشی نیز تا پایان سال 2010 با قیمتی در حدود 330 دلار به بازار عرضه می شود.
دو مدل باقی مانده نوکیا برای نشست امسال C3-01 و X3-02 نام دارند که علیرغم تفاوت در نامگذاری هر دو به کلاس جدید Touch and Type تعلق دارند. این هر دو مدل از اینترفیس جدید نوکیا برای گوشی های غیر هوشمند سری 40 برخوردارند که برای اولین بار به قابلیت لمسی مجهز شده اند. X3-02 دارای ابعاد 9.6×48.4×106.2 میلیمتر با وزن تنها 77 گرم است. این مدل که پیش از این تقریبا بطور کامل معرفی شده بود از فرم جذابی برای صفحه کلید استفاده کرده است که در آن با انتقال سه کلید ستاره، مربع و صفر به فرم ستونی به سمت راست صفحه کلید و جایگذاری کلیدهای برقراری و رد تماس و دو میانبر جدید بر بالای این قسمت فرمی 4×4 با 16 دکمه برای صفحه کلید ایجاد کرده است که در نوع خود کاملا بی نظیر و زیباست. صفحه نمایش این گوشی 2.4 اینچی با وضوح QVGA و قابلیت نمایش 256 هزار رنگ است که از فناوری لمسی مقاومتی در ساختار آن استفاده شده است. دوربین گوشی 5 مگاپیکسلی اما بدون فوکوس اتوماتیک است که در هنگام فیلمبرداری حداکثر به وضوح VGA با 18 فریم در ثانیه دست پیدا می کند. حافظه داخلی این گوشی 50 مگابایتی ست که تا 32 گیگابایت قابل ارتقاست. گزینه های ارتباطی در X3-02 شامل چهار فرکانس GSM و چهار باند HSDPA در برقراری تماس، GPRS، EDGE و 3G تا سرعت 10.2Mbps در گزینه های ارتباطی تحت شبکه و Wi-Fi و بلوتوث نسخه 2.1 در گزینه های بی سیم می شود. پورت Micro USB و جک 3.5 میلیمتری هدست نیز در این مدل حضور دارند. نوکیا این مدل را در تا پایان سپتامبر با قیمتی در حدود 125 یورو و در پنج رنگ مشکی، نقره ای، آبی و دو طیف صورتی به بازار عرضه می کند.
مدل دیگری که عنوان Touch and Type را با خود به همراه داشت همانطور که گفتیم C3-01 است که از بدنه ای تمام فلزی با طراحی بسیار زیبا برخوردار است. ابعاد این مدل 11×47.5×111 میلیمتر است که نه تنها از ابعاد کاملا بزرگتری نسبت به X3-02 برخوردار است، بلکه از نظر وزن نیز کاملا سنگین تر شده و به 100 گرم رسیده است. صفحه نمایش گوشی همان 2.4 اینچی موجود در X3-02 است که به وضوح QVGA و فناوری لمسی مقاومتی با امکان پشتیبانی از 256 هزار رنگ مجهز شده است. دوربین 5 مگاپیکسلی بدون فوکوس اتوماتیک، پوسته جدید لمسی S40، جک 3.5 میلیمتری هدست و گزینه های ارتباطی کامل در غیاب GPS تشابهات این دو مدل را تکمیل می کنند. حافظه داخلی C3-01 برابر 64 مگابایت است که تا 32 گیگابایت قابلیت ارتقا دارد. این مدل تا پایان سال 2010 و با قیمتی حول و حوش 150 یورو در سه رنگ نقره ای، خاکستری و کرمی به بازار عرضه می شود.
نشست شرکت HTC با نام HTC Event 2010 که در 15 سپتامبر در لندن برگزار شد دیگر رویدادی ست که در این بخش به آن می پردازیم. دو مدل معرفی شده HTC در این رویداد هر دو به کلاس اسمارت فون های آندرویدی تعلق دارند و به نوعی کامل کننده مدل های قبلی این برند در این کلاس محسوب می شوند.
مدل اول، HTC Desire HD نام دارد که پیش از این در مورد آن صحبت های فراوانی شده بود این گوشی که ظاهرا نسخه GSM مدل نسل چهارمی Evo 4G به حساب می آید دارای ابعاد 11.8×68×123 میلیمتر با وزن 164 گرم است که بجز تغییرات جزئی همچون کاهش عرض و ارتفاع دقیقا از همان ابعاد مدل 4G برخوردار است. صفحه نمایش این گوشی یک 4.3 اینچی WVGA با فناوری ساخت SLCD ست که مدتی ست بجای مدل های کمیاب AMOLED در دستور کار شرکت HTC قرار گرفته است. فناوری لمسی خازنی و امکان نمایش 16 میلیون رنگ دیگر مشخصات این صفحه نمایش را تشکیل می دهد. دوربین حاضر در Desire HD همچون Evo 4G یک 8 مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک است که دو فلش LED را در کنار خود داشته و امکان فیلمبرداری با وضوح 720p را دارد. سیستم عامل دستگاه نسخه 2.2 از گوگل آندروید ملقب به Froyo است و پردازنده آن نیز از نوع Qualcomm Snapdragon QSD8225 با فرکانس 1 گیگا هرتز است. حافظه RAM این مدل 768 مگابایت و حافظه فلش آن نیز 1.5 گیگابایت است. اسلات کارت حافظه Micro SD این مدل حداکثر تا 32 گیگابایت امکان ارتقا دارد. در رده ارتباطی امکان برقراری تماس با Desire HD تحت چهار باند GSM و دو فرکانس HSDPA وجود دارد و اتصالات GPRS و EDGE در کنار 3G تا سرعت 7.2Mbps برای آن در نظر گرفته شده است. بلوتوث نسخه 2.1، اتصال Wi-Fi تحت استانداردهای 802.11b/g/n و بلاخره گیرنده GPS با قطب نمای دیجیتالی مشخصات این مدل را تکمیل می کنند. اکتبر 2010 زمان ورود این مدل به بازار است.
مدل بعدی Desire Z نام دارد که در حال حاضر تحت عنوان T-Mobile G2 در اختیار کاربران این اپراتور قرار دارد. بدنه این گوشی بصورت یک دست و از آلومینیوم ساخته شده است. Desire Z به صفحه نمایش 3.7 اینچی WVGA از نوع SLCD مجهز است که از فناوری لمسی خازنی بهره برده و 16 میلیون رنگ را پشتیبانی می کند. صفحه کلید QWERTY جانبی دیگر خصوصیت اصلی این مدل است که از 4 ردیف و 43 کلید بطور تفکیک شده اما کاملا نامتقارن بهره می برد. مکانیزم گشوده شدن صفحه کلید در این مدل با کمک دو لولای حاضر در آن و با جدا شدن صفحه نمایش از سطح و بازگشت مجدد آن به این قسمت به فرمی کاملا خاص اجرا می شود. دوربین گوشی 5 مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک و قابلیت فیلمبرداری 720p ست که یک فلش LED کوچک نیز در کنار آن به چشم می خورد. سیستم عامل آندروید 2.2، پردازنده 800 مگاهرتزی Qualcomm MSM7230 در کنار 512 مگابایت RAM و 1.5 گیگابایت حافظه فلش دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهند. گزینه های متعدد ارتباطی این مدل کوچکترین تفاوتی با Desire HD ندارد. یک خصوصیت کاملا منحصر به فرد این گوشی بوت شدن بسیار سریع آن است که حتی مدل های فاقد سیستم عامل را نیز کاملا به چالش کشیده است؛ زمان مورد نیاز برای بوت شدن این مدل از لحظه فشردن کلید Power تا لود شدن کامل تنها بین 3 تا 4 ثانیه است که فوق العاده استثنائی ست. این مدل نیز در اکتبر 2010 به بازار عرضه می شود.
علاوه بر دو مدل یاد شده، شرکت HTC تغییرات جدید در پوسته اختصاصی Sense خود را نیز در این نمایشگاه علنی نمود از جمله تغییرات صورت پذیرفته در این پوسته جدید باید به تغییرات جزئی در صفحه Home Screen، بخش تغییر یافته در منوی دوربین، کش نمودن محتوا درحین زوم نمودن برای بالا بردن سرعت و بلاخره معرفی سایت HTCSense.com برای مدیریت محتوای حاضر در گوشی بصورت ریموت اشاره کرد که مطمئنا این آخری جذابیت فراوانی برای کاربران خواهد داشت جائیکه با ایجاد یک نام کاربری و رمز عبور می توان علاوه بر انتقال اطلاعات بین گوشی و سایت یاد شده، دستگاه را به زنگ زدن وا داشت، آن را بروی نقشه پیدا کرد و یا حتی اطلاعات مد نظر خود را در مواقع گم شدن یا سرقت گوشی از روی آن پاک کرد.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
سلام به همگی
سعید آقا نوکیا 100% سهام سیمبین رو در اختیار داره
و به همین دلیل هیچ وقت از سیستم عامل دیگری استفاده نمیکنه
متاسفانه نوکیا هر چی بزنه طرفدارای افراطی اونو میخرن چون نوکیاست!
من به عنوان طرفدار htcاعلام می کنم هر وقت این شرکت محصولات مزخرف و بی کیفیت و … تولید کنه من دیگه سراغش نمیرم ،اما مطمئنم که این اتفاق نمی افته و این غول تایوانی این فنلاندی رو آخر یه روزی به خاک میمالونه
آرش خان شما هم که آدرس سایتم رو برات نوشتم نظرت در مورد همکاری چیه؟
تنهایی از پسش بر نمی آم،یه help میدی؟
سلام و ممنون بابت مقاله
تکنولوژی ClearBlack Display تنها یه اسم نیست
چرا آرش جون عکسی مقایسه خوانایی صفحه نمایش ایی 7 رو با ایفون 4 زیر نور خورشید از اینگجت موبایل
نذاشتی ؟
مثل هميشه عالي دست درد نكنه
…
در ضمن ميخوام بدونم آيا لپ تاپ هايي كه از مرز ميارن و بدون گارانتيه و البته نصف قيمت! قابل اعتماد هستن يا نه؟
با تشكر
سلام
آقاي آرش. من گرافيست هستم و براي كارم احتياج به يه لپ تاپ دارم. تو قيمت 1 تا 1/5 . ممكنه براي خريد راهنماييم كنيد؟
نوکیا کی می خواد بی خیال سیمبین بشه خدا میدونه …
تا نوکیا سیستم عاملشو تغییر نده من که دیگه نوکیا نمی خرم …
نوکیا کی می خواد بی خیال سیمبین بشه خدا میدونه …
تا نوکیا سیستم عاملشو تغییر نده من که دیگه نوکیا نمی خرم …