در ادامه سلسله مطالب مطرح شده در رابطه با مکینتاش و آشنایی مختصری که در قسمت اول ودوم با تاریخچه و قابلیتهای آن بدست آوردیم٬ احتمالا عده ای از شما علاقمند شده اید تا این سیستم عامل را تست کنید و از نزدیک با قابلیت های آن آشنا شوید. همانطور که در قسمت سومگفته شد این امکان فراهم شده تا به آسانی Mac OS X را روی رایانه هایی غیر از مک هم نصب کرد(اینتل یا AMD). در این قسمت روش نصب سیستم عامل Mac OS نسخه Leopard را روی پی سی های دارای سی پی یوی Intel باهم دنبال می کنیم.
از آنجا که خیلی از ما دوست نداریم در ابتدای کار دست از ویندوز دلبندمان بکشیم٬ این آموزش روی Dual Boot شدن سیستم تکیه خواهد کرد٬ البته شاید نتوان آن را یک Dual Boot واقعی نامید چرا که در پایان اگر همه چیز با موفقیت پیش برود شما سیستمی خواهید داشت که دو سیستم عامل خواهد داشت: یکی ویندوز (ویستا یا ایکس پی) و دیگری لئوپارد. در صورتی که دی وی دی مک را داخل درایو نوری دستگاه بگذارید سیستمتان وارد مکینتاش خواهد شد و در صورتی که دی وی دی داخل DVD-Rom نباشد بدون معطلی وارد ویندوز خواهید شد! البته بعد از بوت شدن مک دیگر نیازی به دی وی دی نیست.
توجه: راههایی برای اضافه شدن گزینه Mac OS X در Boot Loader اولیه سیستم وجود دارد که مشکلتر است. البته بالشخصه ترجیح هم می دهم که گزینه مک از لیست سیستم عاملهای رایانه ام پنهان بماند مگر در مواقع لزوم!
مواد لازم:
1- یک دستگاه رایانه دارای CPU ای که از SSE2 و یا بهتر از آن SSE3 پشتیبانی کند. برای فهمیدن اینکه CPU شما از SSE2 و SSE3 پشتیبانی می کند یا نه می توانید از این برنامه کوچولو استفاده کنید.( این برنامه نیاز به نصب ندارد. بعد از خارج کردن آن از حالت فشرده آن را اجرا کنید. حالا در تب CPU در قسمت Instructions نگاه کنید).
2- هارد درایو SATA با فضای کافی برای نصب مک حدودا 6 گیگابایت فضا نیاز دارید. برای اطمینان هاردتان باید حداقل 15 گیگابایت فضای خالی داشته باشد.
3- دی وی دی مکینتاش پچ شده برای Intel یا AMD که از قسمت فروشگاه کوچک همین سایت قابل تهیه است (این راهنما بر اساس نسخه iATKOS 1.0i نوشته شده است اما با تمام نسخه های موجود مانند Leo4all٬ Kalyway و iATKOS V2 هم تست شده و مراحل دقیقا همینطور است).
4- دی وی دی Bootable ویندوز ویستا (جهت استفاده در موارد ضروری!). این راهنما مراحل نصب را روی سیستمی که ویندوز ویستا روی درایو C آن نصب شده نشان می دهد. مراحل نصب روی ویندوز XP نباید تفاوت چندانی داشته باشد.
5- DVD-Rom
هشدار: این راهنما صرفا به منظور آشنایی شما با مراحل نصب سیستم عامل مکینتاش نسخه لئوپارد بر روی پی سی نوشته شده است. سایت Writeage هیچ مسئولیتی در قبال از بین رفتن اطلاعات موجود روی سیستم شما نخواهد داشت. هرچند خودم بارها به همین روش لئوپارد را روی سیستمهای مختلف بدون از بین رفتن حتی یک بایت اطلاعات گرانبهای هارد نصب کرده ام تضمین نمی کنم در حین کار هارد شما به طور کامل پاک نشود! پس با احتیاط عمل کنید و از اطلاعاتتان نسخه پشتیبان داشته باشد.
روش کار:
1- در ویندوز ویستا روی دکمه Start و سپس Run کلیک کنید. حالا تایپ کنید:
compmgmt.msc
و دکمه Enter را بزنید.
2- سمت چپ روی disk management کلیک کنید.
3- حالا درایوی را که فضای آزاد دارد و می خواهید مک را روی قسمتی از آن نصب کنید انتخاب کنید. روی آن کلیک راست کرده و shrink volume را انتخاب کنید.
4- مطمئن شوید مقداری که از پارتیشن کم می کنید حداقل 15 گیگابایت فضای خالی به شما می دهد. اگر هاردتان خالی بود اما نتوانستید آن را 15 گیگابایت کوچک کنید مراحل زیر را دنبال کنید:
control panel –> system and maintenance
روی Administrative tools و بعد روی Defragment your hard drive کلیک کنید. حالا defragment now را انتخاب کنید و منتظر بمانید (ممکن است چند ساعتی طول بکشد). بعد از اتمام کار سیستمان را Restart کنید و دوباره شروع کنید.
5- حالا شما 15 گیگابایت فضای به اصطلاح unnalocated به صورت یک پارتیشن جداگانه خواهید داشت. حالا روی آن کلیک راست کنید و New simple volume را انتخاب کنید. و مرتب Next را بزنید تا به مرحله انتخاب نام برای پارتیشن جدید برسید. اسمی برای پارتیشن انتخاب کنید که یادتان بماند.
توجه: از قرار دادن فاصله در اسم پارتیشن خودداری کنید. می توانید از این نامها استفاده کنید: MacOS – MacLeopard- MacOSXLeopard و غیره.
File System را روی NTFS دست نخورده بگذارید. گزینه Perform a qucik format را تیک بزنید و Next را کلیک کنید و دست آخر Finish.
6- اگر سیستمتان طوری تنظیم نشده که در صورت وجود سی دی یا دی وی دی ابتدا از طریق آن بوت شود قبل از شروع این مرحله باید Bios سیستمتان را طوری تنظیم کنید که از سی دی بوت شود. برای اینکار می توانید از این راهنما استفاده کنید.
حالا دی وی دی لئوپارد را داخل دستگاه گذاشته و سیستم را Restart کنید. در این صورت یک شمارنده به صورت معکوس شروع به شمردن می کند. در زمان شمارش کلید F8 صفحه کلیدتان را بفشارید. حالا تایپ کنید:
-v
دقت کنید که خط فاصله باید حتما قبل از v تایپ شود.
در این لحظه مقدار زیادی متن٬ به ترتیب از جلو چشمانتان عبور می کنند. ممکن است بعضی جاها اشکالاتی هم به صورت Error دیده شود که معمولا مهم نیستند. در این مرحله همانطور که اینجاتوضیح دادم این گونه به سیستم عامل القاء می شود که با یک کامپیوتر مکینتاش طرف است!
این مرحله معمولا 5 دقیقه (بیشتر یا کمتر) طول می کشد تا به منویی مانند شکل زیر برسید. در صورتی که در هر مرحله به مدت طولانی متوقف ماندید (به اصطلاح سیستم فریز شد) ممکن است یکی از سخت افزارهای شما ناسازگاری جدی با مک داشته باشد. اما ناامید نشوید چون معمولا راهی وجود دارد.
7- حالا روی علامت <– کلیک کنید تا مقدمات نصب آماده شود.
8- کمی صبر کنید تا منوی بالای صفحه به طور کامل پدیدار شود. از منوی بالا گزینه Utilities گزینه Disk Utility را انتخاب کنید. کمی صبر کنید تا لود شود.
9- در منوی سمت چپ لیستی از پارتیشن های موجود در هاردتان را می بینید. معمولا در این مرحله همه درایوها به رنگ خاکستری کمرنگ هستند که نشانه ناسازگاری فرمت آنها با فایل بندی مک است. با دقت درایوی را که در مرحله 4 در ویندوز درست کردید را انتخاب کنید. درسمت راست روی گزینه Erase کلیک کنید. حالا سه گزینه در پایین می بینید:
Erase free space ٬ Security options و Erase
روی Securitiy options کلیک کرده و Zero out data را انتخاب کنید. حالا به ترتیب apply/next/finish/done.
حالا روی Erase free space کلیک کرده و دوباره Zero out data را انتخاب کنید و دوباره apply/next/finish/done.
در این لحظه سیستم شروع به پاک کردن پارتیشن مربوطه می کند که ممکن است تا 15 دقیقه طول بکشد.
بعد از پایان این پروسه٬ در بالای منو٬ نامی برای پارتیشن انتخاب کنید. مثلا Mac OS X Leopard و از منوی باز شو هم گزینه Mac journaled Extended را انتخاب کنید. حالا روی Erase کلیک کنید و مجددا تایید نمایید.
بعد از پایان مرحله با کلیک روی دایره قرمز رنگ بالای منو از Disk Utility خارج شوید.10- در این مرحله از قسمت بالا منوی Utilities گزینه Terminal را انتخاب کنید. صفحه ای سیاه شامل خط فرمان ظاهر می شود.
11- در این ترمینال تایپ کنید:
diskutil list
و Enter کنید. به فاصله بین دو کلمه دقت نمایید.
حالا لیستی از اطلاعات مربوط به هارد شما به نمایش در می آید. اطلاعاتی که جلوی پارتیشن مک شما نوشته شده را جایی یادداشت کنید (دنبال چیزی مثل disk0s2 بگردید). حتما این قسمت را انجام دهید و اطلاعات آن را روی یک تکه کاغذ یادداشت کنید و نگه دارید. بعد از نصب لئوپارد برای بوت شدن سیستم عامل به آن نیاز خواهید داشت.
12- از ترمینال خارج شوید.
13- حالا به منوی خوش آمد گویی اولیه سیستم باز می گردید. روی Continue کلیک کرده و با قوانین موافقت کنید.
14- حالا جایی را که می خواهید Mac OS X نصب شود با کلیک روی آن انتخاب کنید (معمولا فقط همان پارتیشنی که قبلا آماده کردیم فعال است اما باز هم دقت کنید تا اشتباها جای دیگری را انتخاب نکنید).
15- با زدن دکمه Next و رفتن به صفحه بعد با یکی از چالش بر انگیز ترین قسمتهای نصب مواجهیم. روی Customize (در بعضی نسخه ها Options) کلیک کنید. لیستی از امکاناتی که گروه Patch کننده مک در اختیارتان نهاده نمایان می شود. این امکانات در نسخه های مختلف (Leo4all٬ Kalyway ٬ iATKOS) متفاوت است.
سعی کنید کمترین تغییرات نسبت به پیشفرض سیستم انتخاب شود. اگر دی وی دی شما هریک از گزینه های زیر را دارد آنها را انتخاب کنید:
Chose EFI Emulation
Intel Speedstepتوجه: اگر در قسمت درایورها مثلا صدا٬ شبکه یا گرافیک مدل مربوط به سیستم خودتان را دیدید آن را انتخاب کنید. در غیر این صورت و یا اگر شک دارید هیچ گزینه ای را تیک نزنید.در بسیاری از موارد خود بخود شناخته خواهند شد. اما اگر گزینه ای را به اشتباه انتخاب کنید ممکن است نصب سیستم عامل به شکست بیانجامد.
توجه 2: دقت داشته باشید که هر DVD گزینه های اختصاصی خودش را دارد که گاه کمک بزرگی در نصب آسانتر و کارآیی بهتر سیستم خواهند بود. اگر به مشکلی برخوردید برای دانستن تک تک گزینه ها و عملکردشان به انجمن های اختصاصی هکینتاش که در انتهای آموزش به آنها اشاره کرده ام مراجعه کنید.
16- بعد از اتمام کار٬ روی Continue و Done کلیک کنید. ابتدا سیستم شروع به چک کردن DVD شما می کند. اگر یکبار سالم بودن دی وی دی شما چک شد برای دفعات بعد می توانید Skip را بزنید.
17- از اینجا مراحل نصب لئوپارد شروع می شود که بین 20 تا 30 دقیقه بطول می انجامد. در پایان با پنجره ای به شکل زیر روبرو خواهید شد. روی دکمه Restart کلیک کنید.
18- در حالی که دی وی دی لئوپارد داخل درایو قرار دارد بعد از Reboot شدن باز هم با یک شمارنده معکوس مانند مرحله 6 مواجه خواهید شد. F8 را بزنید و اینبار تایپ کنید:
-s
بعد از دیدن چند خط متن دوباره به خط فرمان می رسید. حالا باید از اطلاعات مرحله 11 که روی کاغذ تایپ کرده اید استفاده کنید. برای این منظور در خط فرمان تایپ کنید:
rd=disk0s5
دقت کنید که بعد از rd شما باید اطلاعات مخصوص به خودتان را یادداشت کنید. با این کار شما به سیستم می گویید برای یافتن اطلاعات مربوط به Boot و سیستم عامل در کدام پارتیشن دیسک جستجو کند. اگر اطلاعات را درست وارد کرده باشید بعد از مدت کوتاهی وارد محیط گرافیکی سیستم عامل مک خواهید شد. اما اگر احتمالا نشدید باز هم نا امید نشوید. همیشه راهی هست!
19- در ابتدای ورودتان به مک در بیشتر موارد با یک انیمیشن خوشامد گویی مواجه می شوید. اگر این انیمیشن صدا هم داشته باشد باید به شما بگویم خیلی خوش شانسید چون بدون درد و خونریزی Mac کارت صدای شما را هم شناخته است! حالا باید به تعدادی سوال پاسخ دهید. چون این سوالات معمولی است از شرح آنها می گذرم. فقط ممکن است در یکی از آنها دچار مشکل شوید که در مرحله بعد به آن می پردازم.
20- در بعضی مواقع در منوی Do you already own a mac اگر گزینه منطقی Do not transfer را انتخاب کنید سیستم دچار لوپ (برگشت بینهایت به مرحله قبل) می شود. در صورتی که دچار این مشکل شدید در قسمت نظرات بنویسید تا راهنماییتان کنم.
21- خب اگر بدون مشکل Mac OS X را نصب کرده اید به شما تبریک می گویم. حالا وقت آن رسیده ببینیم چه بلایی سر ویندوز ویستا (یا ایکس پی) تان آمده ! پس سیستم را Restart کنید و دی وی دی لئوپارد را هم درآورید. حالا اگر باز هم خوش شانس باشید بدون مشکل ویندوزتان لود خواهد شد. اما اگر با پیغامی مانند اینکه فایل winload.exe خراب شده روبرو شدید دست و پایتان را گم نکنید. دی وی دی Bootable ویستا را داخل درایو بگذارید و سیستم را Restart کنید. بگذارید رایانه از دی وی دی بوت شود. بعد از مدتی به پنجره ای مانند این می رسید:
22- دکمه Next را بزنید تا به پنجره زیر برسید. در قسمت پایین سمت چپ روی گزینه Repair your computer کلیک کنید.در این لحظه ممکن است اسم ویندوز موجود در سیستمتان را در لیست سیستم عاملها ببینید یا نبینید. مهم نیست. روی Repair and Restart کلیک کنید. در صورتی که بعد از Restart بازهم نتوانستید وارد ویندوزتان شوید مراحل زیر را انجام دهید.
23- دی وی دی لئوپارد را داخل درایو بگذارید و سیستم را مجددا بوت کنید. روی F8 کلیک کنید و در خط فرمان تایپ کنید:
-s
بعد از اینکه دوباره به خط فرمان رسیدید به ترتیب بعد از وارد کردن هر خط فرمان زیر کلید Enter را بزنید.
fdisk -e /dev/rdisk0
flag 1
update
write
quit
reboot
24- حالا مجددا دی وی دی لئوپارد را خارج کنید و ببینید آیا می توانید وارد ویندوز شوید یا نه. در صورتی که باز هم مشکل داشتید دوباره مراحل 21 و 22 را انجام دهید.
توجه: در صورتی که توانستید از روی این راهنما Mac OS X را روی پی سی خودتان نصب کنید و نیاز به هرگونه راهنمایی در زمینه استفاده از سیستم عامل٬ یافتن درایورهای مختلف٬ یافتن برنامه های مخصوص مکینتاش و هر نوع کمک دیگری داشتید می توانید با عضویت در انجمن های زیر کمک های خوبی دریافت کنید:
Uphuck Forums
OSX86 Wiki
در صورتی که اشکالی در این راهنما دیدید خواهشمندم جهت استفاده همه خوانندگان٬ آن را به صورت نظر در ذیل همین مطلب درج کنید و از ارسال ایمیل بپرهیزید. فراموش نکنید با کمک به هم در انتشار دانش می توانیم همه با هم رشد کنیم.
پایان
سفر به دنیای شگفت انگیز Mac – قسمت سوم: روایت فتح
سفر به دنیای شگفت انگیز Mac – قسمت دوم: دیو و دلبر
سفر به دنیای شگفت انگیز Mac – قسمت اول: کتاب آفرینش
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
مجتبی جان به نظر می رسه ایراد از هارد دیسکت یاشه. شما یه هارد رو سیستم داری یا دوتا؟ هاردت SATA است یا نه؟ توی تنظیمات Bios هاردت چی تعریف شده؟
با سلام
بعد از تایپ v- و اومدن اون نوشته ها در صفحه سیاه رنگ مرتب نوشته ای با مضمون زیر تکرار می شه
still waiting for root device
و هیچ اتفاقی نمی افته
cpuمن هم core2duo E6400 است و از نسخه iATKOS-V4i Mac OS X 10.5.4 DVD for Intel استفاده می کنم لطفا راهنمایی کنید ایراد کار از کجاست و چه راه حلی وجود دارد؟
ممنون
محمد عزیز
این راهنما بر اساس ویندوز ویستا نوشته شده. این گزینه هم فقط در ویستا وجود داره. برای XP باید از نرم افزارهایی مثل Partition Magic برای تقسیم کردن فضای یک پارتیشن استفاده کنین.
موفق باشید.
ببخشید ولی در ویندوز xp در قسمت disk management وقتی روی درایو مورد نظر برای ریختن مکینتاش راست کیلیک می کنیم گزینه ای به نام shrink volume که در مرحله سه گفته بودید
نمی آید لطفا دراین مورد راهنمایی کنید
دوست خوبم محمدهانی
شما بر اساس کدوم راهنما دارید مک رو نصب می کنید؟ چون در راهنمایی که اینجا هست جایی نگفتم x-!
شاید منظورتون v- باشه؟
من leo4all رو گرفتم اما بعد از تایپ -x توی این پیام گیر می کنه و 7 تا 8 بار توش میمونه
waiting for root device
منم نمی دونم چه کارش کنم
احسان جان سلام
متاسفانه من اطلاعی از از نسخه TOH ندارم. اما تا جایی که می دونم Boot Camp برنامه ایه که اصولا توی Mac نصب می شه (ونه ویندوز) و کارش هم اینه که به شما اجازه می ده از داخل سیستم عامل مک بتونین به راحتی ویندوز رو نصب کنید. با این حساب فقط به درد رایانه های مک می خوره که بتونن ویندوز رو هم داشته باشند.
سلام، من mac، کرک Toh دارم. مشخصات سیستم من هم dell inspiron 6400 laptop هست.
با روش شما نتونستم نصب کنم.می دونم که این ورژن با استفاده از نرم افزار boot camp نصب می شه.ولی اینطوری باید یه windows داشته باشی، بعدش mac نصب کنی، بعد باboot camp از windows بوت رو تغییر بدی به mac. ولی اینطوری windows رو از دست می دم و باید از توی mac یه windows دیگه نصب کنیم.
اگه راه بهتری بلدین لطفاً کمکم کنید.
Dr. Virus عزیز پاسخ مثبته.
موفق باشی
دوست عزیز من توانستم نسخه Kalyway 10.5.2 را دانلود کنم . آیا می توانم از همین روش استفاده کنم .
سلام.دستت درد نكنه مطلب خوبی بود.
ولی شما میخواستید مزایا و معایب مك رو نسبت به ویندوز بنویسید.ولی 99% مزایای مك رو گفتید.فكر كنم بهتره اون كلمه معایب رو پاك كنید.
حامد جان مطلب خوب و جمع و جوری نوشتی.
منتها بیشتر ماها در حال حاضر یه ویندوز ویستا یا ایکس پی روی پارتیشن C سیستممون جا خوش کرده که نمی تونیم جاشو به راحتی عوض کنیم, بخصوص اونایی که لپ تاپ دارند.
با این حال این روش برای یه هارد نو که اطلاعاتی روش نداشته باشیم خیلی خوبه. مخصوصا که با نصب اوبونتو اون مشکل Boot Loader هم به طور خودکار حل می شه.
موفق باشی
سری مقالات جالبی بود و زحمت زیادی کشیده بودید اما به نظر من روش های آسان تر و کاربردی تری هم هست
نمونش رو من توی وبلاگم نوشته بودم
در ضمن به مطلب شما هم لینک داده شد
موفق باشید
احسان جان و بقیه دوستان گرامی
بدون مشخص کردن سخت افزار و نسخه Mac تون هیچ کمکی از دست هیچکی بر نمی یاد. پس اگه مشکلی دارین حتما این دو مورد رو هم علاوه بر ذکر مشکلتون ذکر کنین تا من یا سایر خوانندگان بتونیم کمکتون کنیم.
سلام میلاد عزیز
بگذار یکبار برای همیشه این موضوع را روشن کنم.DVD مک در حالت عادی (یعنی در حالت اریژینال وقتی از Apple بیرون می یاد) برای نصب روی رایانه های اپل (یعنی کامپیوترهای مک)آماده شده (هرچند با هزار دردسر و توسط افراد خیلی حرفه ای همون رو هم می شه روی PC نصب کرد). حالا اگه قسمت سوم مطلب من در باره مک رو خونده باشی می بینی که گروههای مختلفی اقدام به بهینه سازی این مک برای پی سی کرده اند (می شه گفت یه جور هک) و هر گروهی هم اسمی روی نسخه خودش گذاشته. هر گروه بر اساس سلیقه خودش یه چیزهایی رو به سیستم عامل اصلی اضافه کرده تا Compatibility اون با پی سی های خاصی افزایش پیدا کنه (مثلا یکی درایور گرافیک nVidia رو اضافه کرده و یکی دیگه گرافیک شبکه Marvell رو. یکی قابلیت EFI و یکی Boot Loader و…). از طرف دیگه بعضی از خصوصیات سیستم عامل مک فقط و فقط روی رایانه های مک کاربرد دارند پس بعضی گروهها اومدن اون قسمتها رو از نسخه اصلی سیستم عامل حذف کردن تا حجم دی وی دی نهایی کاهش پیدا کنه (برای دانلود راحت تر) مثلا دی وی دی نسخه iAtkos حدود 2.5 گیگه ولی نسخه Kalyway حدود 4 گیگ.
یه نکته دیگه: اگه در بخش فروشگاه دیده باشی علاوه بر نام نسخه مربوطه ورژن سیستم عامل مک اونها هم با هم فرق می کنه. مثلا 10.5.1 یا 10.5.2 یا 10.5.4. در قسمت اول مطلبم اشاره ای کوچک به نسخه های مختلف Mac OS کردم. اپل برخلاف مایکروسافت n سال صبر نمی کنه تا برای سیستم عاملش سرویس پک بده بیرون بلکه در فواصل زمانی کوتاهی سیستم عاملش رو با دادن نسخه جدیدی بهینه می کنه. پس می بینی که دی وی دی ها از این لحاظ هم با هم فرق دارند.
در جمع بندی نهایی باید دوباره تکرار کنم هیچ نسخه ای به عنوان “بهترین نسخه” وجود نداره.ممکنه تجربیات یک نفر با سخت افزارش از یک نسخه با یک نفر دیگه با سخت افزار متفاوت فرق زیادی داشته باشه.
من خودم بالشخصه روی desktop و laptop سونی وایو خودم بهترین تجربه رو با Kalyway داشتم. اما همین هم درایور WiFi لپ تاپم رو نشناخت. هرچند همین الان یه گروهی دارن روی اون درایور کار می کنند تا نسخه Mac اش رو بیرون بدن. امیدوارم این توضیح کمی طولانی همه چیزو روشن کرده باشه.
————————————————————–
در ضمن فروشگاه کوچک همونطور که از اسمش بر می یاد یه فروشگاه کوچیکه! بالشخصه این دی وی دی ها رو فقط برای آسانتر رسوندن نرم افزار به دوستان دور و نزدیک که دسترسی به اون ندارند برای فروش آماده کردم. مسلما نباید انتظار داشت که برای فروش تعداد کمی دی وی دی هزینه قرارداد با بانک و خرید و طراحی یه فروشگاه اینترنتی بزرگ رو متحمل بشم
(-;
موفق باشی
سلام خدمت دکتر عزیز
اگر میشود کمی در مورد تفاوت ها و توانایی های Leo4all , Kalyway , iatkos بنویسید تا بدانیم کدام یک برای استفاده بهتر است و ای کاش خرید اینترنتی را در فروشگاه کوچک راه اندازی کنید تا زحمت سفر به بانک ! از دوش ما برداشته شود 🙂 مرسی .
سلام من با روشی که شما گفتین mac را نصب کردم. ولی در آخرین مرحله که دستور rd=disk0s2 را وارد می کنم، بعد از زدن enter به خط دستور بعدی می رود و کاری انجام نمی دهد.لطفاً راهنمایی کنید.
در ضمن در بخش customize بجز option های زبان و font، printer و یکی دو مورد دیگر، چیزی وجود ندارد. یعنی خبری از انتخاب hardware نیست. آیا ممکن است این نسخه کرک نشده باشد؟
حجت جان سلام
نه. روی انواع دیگه هارد هم می شه نصب کرد. منتها ممکنه نیاز به تنظیمات خاصی در Bios داشته باشه.
موفق باشی
سلام دكتر
خسته نباشید
برای نصب مك ، هارد سیستم حتما باید SATA باشه؟
ممنون
بازم ممنونم دکترجان.
Comments are closed.