سرانجام پس از مدتها انتظار و پس از یک وقفه حدودا یک ماه سومین گوشی نکسوس شرکت گوگل با نام نهائی Galaxy Nexus به صورت رسمی به معرض نمایش عموم گذاشته شد. این گوشی متفاوت موضوع بررسی امروز ماست ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید.
مدل و نام | Samsung Galaxy Nexus |
ابعاد | 8.9×67.9×135.5 میلی متر |
وزن | 135 گرم |
صفحه نمایش | 4.6 اینچ |
1280×720 پیکسل از نوع SuperAMOLED |
|
قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ | |
دفترچه تلفن | نامحدود بسته به حافظه داخلی |
کارت حافظه+حافظه داخلی | فاقد اسلات کارت حافظه+1GB RAM+16/32GB |
ارتباطات | GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth |
سیستم عامل | Google Android V4.0 Ice Cream Sandwich |
پردازنده | TI OMAP 4460 با فرکانس 1.2 گیگاهرتز |
وضوح دوربین | 5.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس |
حداکثر وضوح فیلمبرداری | Full HD با 30 فریم در ثانیه |
ظرفیت باتری | 1750mAh |
داستان نکسوسهای شرکت گوگل از دو سال پیش با عرضه نکسوسوان توسط شرکت HTC آغاز شد این گوشی که هنوز نیز به پشتوانه آپدیتهای متعدد ارائه شده برای این مدل همچنان از جمله اندرویدفونهای پرفروش بازار به حساب میآید راه را برای حضور مدلهای دیگر گوگل در این کلاس کاملا همواره نمود تجربه بعدی این برند در کلاس گوشیهای هوشمند ارائه نکسوساس در حدود یک سال گذشته بود که این بار بجای HTC از شرکت سامسونگ برای ساخت این مدل استفاده شد و از همین روی تغییرات متعدد و فراوانی نسبت به نکسوسوان در این مدل دیده میشود. تجربه موفقیتآمیز گوگل در فروش بالای این مدل و عدم نگرانی از کمبود قطعات مهمی همچون صفحهنمایشهای ساخت سامسونگ که در تولید نکسوس وان مشکلاتی را پیش این شرکت قرار داده بود، بار دیگر گوگل را در مسیر انتخاب سامسونگ برای ساخت سومین نکسوس در بازار اسمارتفونها متقاعد نمود این مدل که در ابتدا با عنوان نکسوس پرایم (Nexus Prime) پای در عرصه وجود گذاشت و در نهایت عنوان Galaxy Nexus با شماره مدل I9250 برای آن انتخاب شد تفاوتهای متعددی با دو مدل قبلی این رده دارد جائیکه علاوه بر مشخصات سختافزاری پیشرفته که برخی از آنها برای اولین بار در دنیای موبایل ارائه میشوند، ورژن نرمافزاری سیستمعامل اندروید این مدل نیز پرش بزرگی را از نسخههای پیشین که همگی با پسوندهای 2.3 و 2.4 ارائه میشدند به ورژن 4.0 که از آن با عنوان Ice Cream Sandwich یاد میشود انجام داده است.
صفحهنمایش این مدل یک نمونه بسیار بزرگ 4.65 اینچیست که بدون در نظر گرفتن Galaxy Note (که با صفحهنمایش 5.3 اینچی بیشتر به رده تبلتفونها تعلق دارد) بزرگترین سایز صفحهنمایش در میان پنلها امروزی به حساب میآید. طراحی این پنل همچون Nexus S با یک انحنای کوچک در بخش پائینی همراه بوده است که علاوه بر ایجاد فرمی منحصر به فرد برای دستگاه اثرات مثبتی همچون ایجاد فاصله مابین صفحهنمایش و سطوح صاف در هنگام قرار گرفتن به پشت و استفاده راحتتر با دست را نیز به همراه دارد. این صفحهنمایش نه تنها از لحاظ ابعاد بلکه به لحاظ وضوح تصویر نیز نمونهای بینظیر در میان تمامی اسمارتفونهای فعلی بازار است؛ وضوح صفحهنمایش این پنل با یک جهش بزرگ از استانداردهای همیشگی WVGA و FWVGA که سالها تنها انتخاب کاربران در این کلاس محسوب میشد به رقم چشمگیر 1280×720 پیکسل یا HD ارتقا یافته است امری که فشردگی پیکسلی این پنل را تا رقم فوقالعاده 316 پیکسل در هر اینچ افزایش داده است مقایسه رو در رو این میزان فشردگی پیکسلی با صفحهنمایش کوچکتر Galaxy S II با فشردگی پیکسلی 217 پیکسل در هر اینچ به خوبی میزان ارتقا صورت پذیرفته در این رده را به نمایش میگذارد. فناوری ساخت این صفحهنمایش از نوع SuperAMOLED است که همچنان منجر به حفظ جذابیت بیشتر پنل پیشرفتهتر Super AMOLED Plus مدل Galaxy S IIمیشود. صفحهنمایش Galaxy Nexus در تمامی موارد سنجش کیفیت همچون توانائی بازتولید مناسب رنگها، میزان کنتراست و نمایش رنگ مشکی، عملکرد در نور مستقیم خورشید و زاویه دید بسیار موفق عمل میکند و با تکیه بر وضوح بسیار بالا تجربه بینظیری از کیفیت را در اختیار کاربران قرار میدهد. تنها نکته منفی قابل ذکر در مورد این پنل همانطور که به راحتی میتوان حدس زد استفاده از فناوری PenTile Matrix و استفاده از تنها دو زیر پیکسل برای هر پیکسل است که در مقایسه با LCD های معمولی با 3 زیرپیکسل برای هر پیکسل کیفیت پائینتری را مخصوصا با مشاهده پنل از فاصله بسیار نزدیک فراهم میآورد (در این رابطه پیش از این در مطلب Galaxy S II به تفصیل صحبت نمودیم).
زیر صفحهنمایش Galaxy Nexus به سبک Nokia N9 از هیچ دکمه سختافزاری استفاده نشده و این وظیفه در کارکردی مشابه با نسخه تبلتی اندروید به محیط نرمافزاری سیستمعامل محول شده است.
البته نبود کلید سختافزاری در این قسمت به معنای خالی بودن این قسمت نیست چرا که درست در میانه این بخش یک چراغ LED ناپیدا جای دارد که در مواقعی نظیر دریافت Miss call، پیامهای خوانده نشده و کاهش باتری دستگاه روشن میشود.
بالای صفحهنمایش بر طبق انتظار اسپیکر برقراری تماس در کنار حسگرهای Proximity و تنظیم نور و دوربین 1.3 مگاپیکسلی ارتباطات ویدئویی قرار دارد که مجموعهای استاندارد برای این بخش محسوب میشوند.
عناصر جای گرفته در کنارههای دستگاه بسیار مینیمالیستی و اندک انتخاب شدهاند جائیکه در سمت چپ تنها Rocker تغییر صدا و در سمت راست بجز کلید Power و کانکتورهای اتصال داک خارجی نکته دیگری دیده نمیشود. بالای گوشی خالی از هر المان قابل ذکری ست و پورت Micro USB، میکروفون برقراری تماس و جک 3.5 میلیمتری هدست نیز به پائین آن منتقل شدهاند.
بخش پشتی نکسوس جدید به مانند تقریبا تمامی طرحهای سال 2011 سامسونگ با خطوط برجسته متقاطع تزئین شده است که علاوه بر بهبود در دستگیری گوشی از آن در مقابل خراشیدگی و ماندن اثر انگشت نیز محافظت میکند. زینتبخش اصلی این قسمت دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس دستگاه است که به همراه تک فلش LED خود در بخش بالائی و در محوطهای بیضی شکل با اندکی برآمدگی دیده میشود. نشان گوگل و سامسونگ از دیگر موارد قابل ذکر در این قسمت است. در مورد کیفیت دوربین 5 مگاپیکسلی نکسوس جدید بدلیل عدم حضور نسخه نهائی این مدل در بازار همچنان نمیتوان اظهار نظر درستی کرد اما با توجه به پشتیبانی از فیلمبرداری با وضوح Full HD در این دوربین به احتمال قریب به یقین با نمونه با کیفیتی روبرو خواهیم بود. ساختار منوئی این دوربین با توجه به سیستمعامل جدید اندروید تغییرات فراوان و بنیادینی را تجربه کرده که از جملات اضافات آن میتوان به سیستم جدید ثبت تصویر پانوراما (Sweeping panorama) و time-lapse video (فیلمبرداری با فریم در ثانیه بسیار پائین و سپس پخش با سرعت عادی که منجر به ایجاد تصاویری با سرعت بالا می شود مثلا ثبت مراحل شکفته شدن یک گل با سرعت بالا) اشاره کرد البته در ساختار منوئی جدید خبری از تنظبمات حرفهای تر مثل تغییر در عدد ISO و Metering نیست.
با کنار زدن کاور بخش پشتی باتری 1750mAh گوشی پدیدار میشود که با اینکه در نگاه اول دارای ظرفیت بالائی تصور میشود اما نیم نگاهی به ابعاد غولآسای صفحهنمایش در کنار پردازنده دو هستهای با فرکانس بالا و قابلیتهای پیشرفته و در عین حال بسیار باتریخور نکسوس جدید، این ظرفیت در نظر گرفته شده برای باتری چندان بالا نیز به نظر نمیرسد. در حال حاضر بطور رسمی به زمانهای کارکرد این باتری توسط سامسونگ اشارهای نشده است. بالای باتری محل جایگذاری سیمکارت گوشی ست و از کارت حافظه نیز همچون نکسوساس در این مدل نیز خبری نیست.
سیستمعامل Galaxy Nexus همانطور که در ابتدا گفتیم نسخه کاملا جدید اندروید موسوم به ورژن چهار یا Ice Cream Sandwich است که به سبک دیگر نکسوسها برای اولین بار در قالب این مدل معرفی شده است. امکانات و طراحی این ورژن جدید در اولین برخورد شباهت نزدیکی به نسخه سوم اندروید موسوم به Honeycomb دارد که بصورت اختصاصی برای کلاس تبلتها بهینهسازی و ارائه شده است. این شباهت نه تنها به شیوه اجرا و عملکرد عناصر اصلی سیستمعامل مرتبط است بلکه به آیکونهای اصلی و سه گانه حاضر در منوهای مختلف نیز ادامه پیدا میکند. مهمترین شباهت اینترفیس جدید اندروید 4 به نسخه سوم این سیستمعامل عملیات مولتیتسکینگ و شیوه اجرای آن در این سیستمعامل است بطوریکه برای نمایش برنامههای جدیدا استفاده شده و در حال اجرا به شیوه مشابه با Honeycomb میبایست از کلید Recent App در پائین سمت راست صفحهنمایش استفاده نمود در این حالت تصویری از برنامه در آخرین حالت رها شده به فرم thumbnail های عمودی به نمایش در میآید که برای بستن هرکدام تنها کافیست برنامه مورد نظر را رو به بیرون Sweep کرد.
یکی دیگر از تغییرات سیستمعامل جدید صفحه Notification آن در بالای صفحهنمایش است که اینک علاوه بر نمایش اخطارها و موارد معمول این قسمت آیکون مرتبط با اخطار را نیز در کنار آن به نمایش در میآورد بعنوان مثال تصویر شخصی که قصد تماس با شما داشته و Miss call وی در این قسمت ثبت شده در کنار Notification آن دیده میشود. برای پاک کردن یک Notification مشخص از این لیست اینک میتوان به راحتی آن را رو به بیرون صفحهنمایش Drag کرد و در آخر اینکه صفحه Notification اینک بدون نیاز به گشودن قفل دستگاه در صفحه Lock Screen نیز قابل دسترسی ست.
از جمله بهبودهای دیگر در سیستمعامل جدید بصورت تیتر وار میتوان به امکان دسترسی مستقیم به دوربین از طریق Lock Screen، امکان آنلاک کردن قفل گوشی با تشخیص چهره، تسهیل و بهینه سازی مکانیزم فولدربندی اپلیکیشنها، امکان تغییر سایز ویجتها، دفترچهتلفن کاملا تغییر یافته، تغییر درمرورگر اینرتنتی و بلاخره تغییرات گسترده در اینترفیس دوربین در عکاسی و فیلمبرداری اشاره کرد. توضیح بیشتر در این رابطه را به ریویوی کامل سیستمعامل جدید اندروید که در روزهای آینده در عصر نوشتن منتشر میشود واگذار میکنیم.
پردازنده بکار گرفته شده در Galaxy Nexus یک نمونه دو هسته ای 1.2 گیگاهرتزی با هسته ARM Cortex-A9 است که این بار توسط شرکت TI با کد OMAP4460 ساخته شده است این پردازنده با اینکه همفرکانس با پردازنده حاضر در Galaxy S II است اما بدلیل تغییر در ساختار معماری مطمئنا تفاوتهای مشخصی با آن در اجرا خواهد داشت؛ تفاوتهائی که برای مشاهده آنها در قالب بنچمارکهای متعدد میبایست تا زمان حضور این مدل در بازار به انتظار نشست. حافظه RAM این مدل 1 گیگابایت است و حافظه داخلی آن نیز در دو ورژن 16 و 32 گیگابایتی ارائه میشود.
گزینههای ارتباطی این مدل تقریبا هیچ تفاوتی با Galaxy S II ندارد و این بار نیز با نمونهای بسیار پیشرفته در این زمینه روبرو هستیم. فرکانسهای ارتباطی Galaxy Nexus شامل چهار فرکانس GSM و هر پنج باند فرکانسی HSDPA است و حداکثر سرعت ارتباطات تحت شبکه آن نیز به 21Mbps در قالب اتصال 3G باز میگردد. Wi-Fi پر سرعت دو بانده با امکان DLNA و تشکیل hotspot در کنار بلوتوث نسخه 3.0، امکان NFC و گیرنده GPS سایر مشخصات ارتباطی این مدل را تکمیل میکنند.
Samsung Galaxy Nexus اسمارتفونی متفاوت با مشخصات سختافزاری و نرمافزاری پیشرفتهای ست که همچون دیگر نکسوسهای شرکت گوگل بدون شک تا مدتهای طولائی در تامین نسخههای جدیدتر این سیستمعامل پشتیبانی خواهد شد. نکات برجسته اصلی این مدل شامل صفحهنمایش 4.65 اینچی HD، پردازنده دو هستهای 1.2 گیگاهرتزی، 1 گیگابایت RAM، سیستمعامل اندروید 4.0 و گزینههای ارتباطی پیشرفته است و در سوی مقابل نیز استفاده از فناوری PenTile Matrix برای صفحهنمایش، ظرفیت نچندان رویائی باتری و عدم حضور اسلاتکارت حافظه بعنوان نکات منفی آن محسوب میشوند. نوامبر 2011 زمان حضور این مدل در بازارهای جهانیست که برای اولین بار در کشورهای آمریکا، ژاپن، نروژ، کانادا و انگلستان صورت خواهد پذیرفت و در پایان ماه نوامبر نیز کشورهای دانمارک، فنلاند و سوئد به لیست این کشورها افزوده میشوند. قیمت Galaxy Nexus بر طبق ناگفتهها و ناشنیدهها رقمی حول و حوش 800 دلار است.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
عالی آرش
آقا شاهین بحث شما درباره بدنه آلومینیوم درست ولی یک چیز هست که در گوشی های هوشمند به دلیل امکانات بسیار زیاد کاربران مدت زمان بیشتری نسبت به گوشی های لاکشری صرف استفاده از آنها میکنند ، پس بدنه سبک در خسته نشدن انسان مفید هستش !
دوم در باره کپی از اختراعات به اصطلاح شما بینظیر لازم به ذکر هستش که لطف کنین و تحقیقی درباره شکایت اپل از سامسونگ را بکنین تا این دفعه نگین اختراعات بینظیر !!!
http://www.mobile.ir/news/view-645-apple-failed-to-win-a-ban-on-sales-of-redesigned-samsung-tablet-in-germany.aspx
با تشکر
با سلام به دوستان
امیدوارم بحث این Ice Cream Sandwich همین جا تمام شود بار دیگر اعلام می کنم که عنوان این متن ربطی به ترجمه این عبارت ندارد و تنها یک عبارت فانتزی برای جلب توجه خواننده است در ضمن Ice Cream Sandwich هم بستنی حصیری نیست بلکه همانطور که در تصویر این سیستم عامل جدید می بینید نوعی از بستنی ست که رو پشت آن بطور کامل با کاکائو پوشیده شده و در میان ان بستنی قرار دارد و اصولا این نوع بستنی در ایران نیست پس لطفا زحمت ترجمه به خودتان دهید.
اما در مورد مقایسه PenTile Matrix و فناوری ساخت LCD های معمولی توجه شما را به این متن از نقد سایت GSMArena در مورد این دو فناوری جلب می کنم:
First, a few words on PenTile matrix to give you an idea what you’re looking at. PenTile matrices use only two subpixels per each pixel of the screen, unlike traditional matrixes that use three (LCD displays use this arrangement too)
ترجمه آن را به عهده خودتان می گذارم امیدوارم توضیحاتم کافی بوده باشد. در ضمن چیزی به اسم چهار ساب پیکسل برای هر پیکل در هیچکدام از سه فناوری LCD های معمول، SuperAMOLED و Super AMOLED Plus وجود ندارد.
با تشکر
بله بستنی با طعم ساندویچ واقعا درست نیست. بهترین ترجمه بستنی حصیریه. اصلا لازم نیست ترجمه بشه! ice cream sandwich و ولاغیر.
راجع به پیکسلهای سوپر امولد پلاس دارید اشتباه میکنید. پیکسل معمولی از 3 زیر پیکسل استفاده میکنند در pen tile matrix چهار ساب پیکسل داریم نه دو. و اصولا پیشرفتی که داشت نسبت به امولد پلاس همین بود.
چرا برخی دوستان به جای توجه به اصل موضوع و نوآوریهای ارائه شده ، باز دعوای اپل و اندروئید راه می اندازند.
سری GALAXY سامسونگ بخصوص Galaxy SII و جدید آن GALAXY Nexus با سخت افزاری فوق تصور و با روح اندروئید ، یک گوشی رویایی با اسیستمی باز ، بدون آزار و بدون محدودیت برای کاربر خود می باشد و البته سیستم ios جدید در سخت افزار مناسب آیفون S4 علیرغم محدودیتهای عجیب و غریب آن ، کاربران خود را دارد.
با سلام
دوستان گوشی های آندرویدی سامسونگ مقرون به صرفه و قیمت پایینی دارند و به دوستانی پیشنهاد میشود که گوشی با سیستم عامل آندروید دوست دارند ولی به دنبال قیمت مناسب می باشند و اینجاست که گوشی های سامسونگ پیشنهاد میشود .
با سلام به دوستان
دوست ناشناس عزیز عنوان مقاله فوق به هیچ عنوان ترجمه نیست که بخواهیم در این مورد بحث کنیم بلکه تنها یک عنوان برای جلب نظر خوانندگان است در ضمن اصلا قرار نیست عناوینی از این دست که خود یک نام خاص محسوب می شوند را ترجمه کرد و اصولا تمامی دوستان وبلاگ نویسی که عناوینی از این دست و بخصوص این کلمه را کلمه به کلمه ترجمه کرده اند کاملا به بیراهه رفته و خوانندگان خود را با عناوین ناملموسی روبرو می سازند (مثلا نان زنجبیلی برای Gingerbread یا کندوی عسل برای Honeycomb) و همانطور که می بینید در هیچ جای متن بجای عنوان اصلی Ice Cream Sandwich به هیچ عنوان به مصداق فارسی آن اشاره ای نشده است.
امیدوارم متوجه منظورم شده باشید.
با تشکر
بستنی با طعم ساندویچ؟
بستنی نونی آقا بستنی نونی !
شما فرض کن یه بستنی داری میخوری با طعم ساندویچ واقعاً جالبه این ترجمه! حتی توی تصاویری که از Ice cream Sandwich میبینیم یه لوگوی اندروید رو میبینیم با شمایلی شبیه بستنی نونیهای خودمون 🙂
با سلام
بنده از گوشی های ادرویدی سامسونگ، بدلیل کپی برداری از اختراعات بینظیر اپل ، و بدنه پلاستیکی بی کیفیت آنها دل خوشی ندارم. بدنه آلمینیوم می باید به یک الزام در تلفن های همراه هوشمند تبدیل شود.
مرسی آرش جان….