سفر به دنیای شگفت انگیز Mac – قسمت سوم: روایت فتح

35
4605

در قسمت اول این سری مطالب باهم سفری داشتیم به تاریخچه پیدایش مکینتاش و تحول آن در گذر زمان. سپس در قسمت دوم به بیان گوشه ای از تفاوتهای اجمالی این سیستم عامل جذاب با رقیب سرسختش ویندوز پرداختیم. همچنین گفتیم که با ظهور نسل جدید مکینتاش ها با سی پی یو های Intel این امکان فراهم شد تا بدون داشتن یک مکینتاش واقعی بتوان از لذت کار کردن با این سیستم عامل روی PC بهره مند شد. اگر با خواندن دو قسمت پیشین کنجکاو شده اید تا بدانید چگونه این امر ممکن شده است این مقاله مخصوص شماست.

شاید بتوان به جرات گفت یکی از مهمترین تصمیم گیری های Apple در تاریخ آن٬ تصمیم به استفاده از CPU های X86 اینتل  روی Mac Pro و بعدتر روی تمام رایانه های تولیدی اپل بوده است. تصمیمی که در ژانویه 2006 یکی از مهمترین خبرهای دنیای IT شد. در آن زمان یکی از نگرانی های متخصصین رایانه و مک دوستان این بود که با این انتقال اکنون باید منتظر نشست تا اپل سیستم عاملش را برای معماری X86 اینتل مشابه سازی کند اما در کمال تعجب استیو جابز اعلام کرد که از نخستین روزهای شروع بکار روی Mac OS X سیستم عامل به طور همزمان برای PowerPC و Intelبرنامه نویسی می شده است که نشان از درایت بالای مدیران اپل دارد.

 

mac-story-20.gif

این تصمیم اپل باعث شد یک کاربر حرفه ای ویندوز با نام مستعار BrazilMac به فکر بیافتد راهی بیابد تا بتوان مک را روی پی سی هم نصب کرد. او بعد ها در مصاحبه ای با یک مجله اینترنتی گفت:
ماجرا از سال 2004 شروع شد. زمانی که من از آمریکا به برزیل برگشتم و در یک شرکت به عنوان متخصص IT و توسعه دهنده وب مشغول بکار شدم. آن زمان تازه یک لپ تاپ عالی خریده بودم که ویندوز داشت. باید بگویم آن موقع از Mac بدم می آمد و به آن به چشم محصولی بزک شده و گران قیمت نگاه می کردم. البته من از آن دسته افرادی بودم که دائما در حال اکتشاف و امتحانند. روزی که مشغول ورق زدن مجله ای بودم به مقاله ای رسیدم که در آن یک نفر ادعا می کرد می توان مک را روی پی سی نصب کرد. درست همان زمانی بود که اپل تازه اعلام کرده بود از سی پی یو های اینتل استفاده می کند.
مقاله مرا مجاب کرد دست به این کار بزنم و نخستین گام خرید یک دی وی دی از سیستم عامل مک در آن زمان یعنی Mac Tiger بود. اما برای من که فقط با ویندوز کار کرده بودم واقعا مشکل بود سر از مک در بیاورم. تلاشهای من روی لپ تاپم جواب نداد. اما نا امید نشدم.
در اواسط سال 2006 به لندن مهاجرت کردم و به همین کار با جدیت بیشتری ادامه دادم. در آن زمان توانستم مک را روی چند لپ تاپ نصب کنم اما غالبا مشکلات کوچک و بزرگی رخ می داد. مثلا  کارت صدا کار نمی کرد یا Video Acceleration مشکل داشت. هر چند نا امید کننده بود اما مصمم بودم این کار را به انجام برسانم. و سرانجام یک روز این رویا به حقیقت پیوست! توانستم مک را روی یک لپ تاپ Dell Inspiron با تمام امکانات و بدون هیچ مشکلی نصب کنم. بسیار خوشحال بودم.
چند ماه بعد سروکله Leopard پیدا شد. نمی دانستم لئوپارد هم  نصب خواهد شد یا نه؟ به هرحال نسخه های بتای اولیه نشان داد که این نسخه حتی ممکن است بهتر روی پی سی جواب دهد. نسخه نهایی لئوپارد سه روز پیش از عرضه رسمی آن توسط اپل روی سایتهای تورنت قرار گرفت. تعداد زیادی آن را دانلود کردند از جمله خودم. اما در کمال تعجب دیدیم که این نسخه روی پی سی نصب نمی شود! همه کلافه و گیج شده بودند.
اما سرانجام با کمک چند نفر دیگر توانستم اسکریپتی بر اساس کرنل کرک شده لئوپارد (که در دسترس همگان نبود) بنویسم و آن را به همراه یک راهنما روی اینترنت منتشر کردم. بعد از آن بود که در کمال تعجب نامم را همه جا دیدم. روز اول فقط می خواستم قدری کنجکاوی کرده باشم و شاید به چند نفر کمکی کنم. اما انگار دیگر معروف شده ام!

mac-story-19.jpg

BrazilMac ادامه می دهد:
اما چرا Mac OS ؟ اگر به ویندوز عادت کرده باشید مانند این است که همیشه داخل خانه ای بمانید و هرگز دنیای پیرامون خود را ندیده باشید. وقتی پایتان را بیرون خانه بگذارید همه چیز شگفت انگیز و زیباست. مک دقیقا همینطور است. احساس می کنید به کامپیوتر چسبانده شده اید. همه چیز با شکوه است: اینترفیس سیستم عامل٬ پایداری اش و … . کمی که با مک کار کنید دلتان نمی خواهد باز به ویندوز برگردید. نکته دیگری که باعث علاقه ام به آن است این است که شما سیستمی خواهید داشت که حتی بهتر از Mac Pro عمل خواهد کرد. شما می توانید سیستمی جمع و جور کنید با قیمتی به مراتب پایین تر از Mac Pro و با نصب مک روی آن به کارایی برابر با گرانترین رایانه های مکینتاش دست بیابید. هرچند خیلی از کاربران کامپیوترهای مک این مساله را انکار می کنند اما این حقیقت محض است. رایانه من از پردازنده e4300 Core Duo بهره می برد که آن را تا 3.4GHz ارتقاء داده ام (به اصطلاح Overclock شده است). شما چطور می خواهید یک Mac با پردازنده 3.4GHz داشته باشید؟ قیمت آن بسیار بسیار بالاست. همچنین من یک رم 1066MHz DDR2 روی سیستمم دارم. چطور چنین رمی روی یک مک واقعی پیدا می کنید؟ 

mac-story-21.gif

خب٬ بعد از خواندن این مصاحبه جالب که اندکی هم قدیمی شده ست باید بگویم امروزه نصب کردن یک Mac OS بر روی PC بسیار راحت تر شده است. در گذشته نیاز بود تا علاوه بر دی وی دی اریژینال مک انواع Patch های مورد نیاز را هم جداگانه می داشتید و اعمال می کردید تا بتوانید از این سیستم عامل به صورت قابل قبولی روی رایانه تان بهره ببرید. امروز اما گروههای زیادی در دنیا روی پروژه هایی کار می کنند که هدفشان ارائه دی وی دی های پچ شده و آماده به مصرف از Mac OS روی پی سی است.
این گروهها محصولات خودشان یعنی Mac OS های قابل نصب روی PC را با نامهایی چون iATKOS٬ Kalyway٬ Leo4all و غیره بیرون می دهند. این نسخه ها با بروز شدن سیستم عامل مک توسط اپل٬ توسط توسعه دهندگانشان بروز می شوند یعنی ورژن جدیدی از آنها به بازار عرضه می شود. به طور کلی از این پروژه ها به OSx86 یاد می شود چرا که سعی می کنند نسخه دهم Mac OS را روی رایانه های با معماری X86 قابل نصب سازند. به کامپیوتر هایی که به این شیوه دارای سیستم عامل مک می شوند گاهی هکینتاش (Hackintosh) هم می گویند. عملکرد این دی وی دی ها به این نحو است که سیستم بررسی سخت افزار سیستم عامل را که در ابتدای نصب ٬ اصیل بودن سخت افزارهای رایانه را چک می کند طوری فریب می دهند که سیستم عامل فکر کند با یک رایانه مکینتاش طرف است! بعد از آن همه چیز توسط اپل آماده شده است!

mac-story-22.jpg

باید توجه داشت بعد از ارتقاء سیستم عامل مک به Mac OS X 10.5 یا همان Leopard تنها پی سی های پیشرفته تر توانایی استفاده از تمامی امکانات مک را دارند. این پی سی ها باید دارای سی پی یو هایی باشند که از معماری SSE2 و یا مدل پیشرفته تر آن یعنی SSE3 پستیبانی کنند. تعدادی از این سی پی یو ها عبارتند از:

AMD K8-based CPUs (Athlon 64, Sempron 64, Turion 64, etc)
Intel NetBurst-based CPUs (Pentium 4, Xeon, Celeron, Celeron D, etc)
Intel Pentium M and Celeron M
Intel Core-based CPUs (Core Duo, Core Solo, etc)
Intel Core 2-based CPUs (Core 2 Duo, Core 2 Quad, etc)

در قسمت بعدی با هم مراحل گام به گام نصب Mac OS X  را روی PC دنبال می کنیم. سعی خواهد شد این آموزش بصورت تصویری و ساده جهت استفاده دوستان منتشر شود.

ادامه دارد…

 

سفر به دنیای شگفت انگیز Mac – قسمت اول: کتاب آفرینش

سفر به دنیای شگفت انگیز Mac – قسمت دوم: دیو و دلبر

سفر به دنیای شگفت انگیز Mac – قسمت چهارم: داستان نصب

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

35 دیدگاه

  1. بهرام جان خوشبختانه مکینتاش کمترین مشکل رو با مودمهای ADSL داره. به طور کلی همونطور که SonyStyle توی نظرات فرمودن مک کمترین مشکلات رو با ابزارهای plug and play داره.
    من به راحتی تونستم با ADSL به اینترنت وصل بشم البته از طریق کارت شبکه و نه WiFiچون کارت وای فای من رو نشناخت.

  2. با سلام خدمت شما من خیلی علاقه مند به استفاده از مک هستم و میخواستم ببینم نحوه اتصال به اینترنت با مک چطوریه اخه مودم adsl من درایور برای مک نداره میخواستم ببینم شما مشکلی در این زمینه ندارین؟در ضمن مدل مودم من comtrend است

  3. محمد رضای عزیز
    در جوابت باید بگم که بله. من همین الان دارم از یه سیستم Dual Boot با ویستا و لئوپارد این مطلبو می نویسم. به زودی آموزش مربوطه رو همینجا می ذارم تا همه استفاده کنند.

  4. سلام
    واقعا موضوع خوبی برای بحث پیدا کردید .
    من که تو یه سمیناری مجبور شدم از یه لپ تاپ که سیستم عاملش ویستا بود استفاده کنم ، و چیزی نمونده بود که این ویستای عزیز آبروی من و دوستامو ببره …
    فقط یه سوال اینکه امکان نصب مکینتاش در کنار ویندوز وجود داره (روی پی سی) ؟

  5. SonyStyle عزیز
    با تشکر از نظرتون باید بگم خیلی خوشحال می شم که غلط های مطالب رو برای استفاده دوستان عزیزی که مطالب رو می خونند ذکر کنی. در هر حال معتقدم با عقل و خرد جمعیه که می تونیم موفق باشیم.
    منتظر اصلاحیه های شما هستم.
    موفق باشید.

  6. امیدوارم حوصله اش رو داشته باشین تا تهش ادامه بدین… تو این سه قسمت تاریخچه تون که کم غلط نداشتین… ایشالا Guide ای که برای Hackintosh میخواین بزارین اوضاع بهتری داشته باشه…
    پیشنهاد میکنم این دو تاپیک رو چک کنین… میشه گفت تنها resouce های حسابی فارسی در این زمینه هستن… البته خیلی قدیمین… ولی خب خیلی از اطلاعاتشون هنوز هم بدرد میخوره…:
    لینک 1
    لینک 2

  7. آرلن جان همونطور که قبلا هم گفتم نمی شه به هیچ وجه گفت کدوم سیستم بدون مشکل کار خواهد کرد و کدام قسمت یک سیستم مشکل دار خواهد بود. من سیستمی با این مشخصات دارم و بدون کوچکترین مشکلی نسخه های Kalyway و Leo4all و iATKOS 1i روش نصب شد اما مثلا روی همین سیستم iATKOS V2 نصب کردم ولی کارت صدا و شبکه رو نشناخت!
    CPU:Intel Core 2 Duo e6500 2.4 GHZ
    Main:Gigabyte P31-DS3L
    VGA:NVIDIA GeForce 6200 Turbo
    DDR2 Ram: 2Gb – 333MHz
    پیشنهاد می کنم دوستانی که موفق شدند هر کدوم از این نسخه ها رو بدون مشکل نصب کنند بیان و مشخصات سیستمشون رو برای استفاده دیگران بنویسند. اونوقت می تونیم به کمک هم یه بانک اطلاعاتی خوب داشته باشیم.
    موفق باشید.

  8. با سلام و خسته نباشید.
    من سیستم با مشخصات زیر دارم. کدوم Mac OS رو باید بخرم که سازگاری کامل داشته باشد؟:
    CPU: Intel Core 2 Duo 6550 2.33GHz
    Main: Asus P5K Intel P35 Chipset
    VGA: Inno3D 8800GTS 512 MB DDR3
    RAM: 2 GB Cricial Ballistix 800
    متشکرم.

  9. سلام شایان جان
    راستش به نظر من نمی شه دقیق گفت کدوم نسبت به بقیه بهتره. با توجه به اینکه لپ تاپ ها مشخصات متفاوتی دارند (حتی توی یه مدل ممکنه گزینه های سخت افزاری مختلفی وجود داشته باشه) بیشتر مساله آزمون و خطاست. اما من توی یه پست فروم تخصصی مک خوندم که iATKOS 1i تقریبا 98% روی مدل مورد نظر شما موفقیت داشته.
    من هم همون رو پیشنهاد می کنم. البته اگه دوست داشته باشین همه گزینه ها رو امتحان کنین پیشنهاد می کنم از فروشگاه گزینه Leopard All in One رو انتخاب کنید تا هر 4 نسخه رو داشته باشید.
    موفق باشید.

  10. سلام خسته نباشی
    من هر روز به سایتتون سر میزنم ولی برا اولین باره كه نظر میدم
    مطالبتون هم جذابه واسه خوندن هم كاربردی
    مخصوصا مطالبتون در مورد سیستم عامل MAC
    خیلی وقت بود دنبال این موضوع میگشتم واقعا مرسی
    منتظر مطالب بعدی هستم و امیدوارم به این زودی ها تموم نشه

  11. سلام دکتر جان! همونطور که گفتم من یک لپ تاپ vostro 1500 دارم.به نظر شما بهترین نسخه برای من کدوم نسخه است؟ باید بگم که من همین الان مبلغو واریز کردم .فقط منتظر شما هستم تا بهترین نسخه رو انتخاب کنید تا من اونو سفارش بدم!

  12. ابی جان سلام
    از بخش فروشگاه کوچک همین سایت می تونی لئوپارد رو با قیمت مناسب تهیه کنی.
    موفق باشی

Comments are closed.