Nokia N76 ببر کاغذی

21
7494

در گذشته ای نه چندان دور  گوشی هایی که دارای سیستم عامل مستقل بودند و در اصطلاح اسمارت فون نامیده میشدند بسیار از حد و اندازه های یک گوشی معمولی بزرگتر بودند (مثلا 9500 از نوکیا و P900 از سونی اریکسون) و این تنها عاملی بود که کاربران معمولی را از خرید چنان گوشی هایی منصرف میکرد. امروزه و به لطف خیزش فناوری نمیتوان چنین تفاوتی را میان گوشی ها قائل گردید. Nokia N76 یکی از ثمرات این تحول است جائیکه N76 اولین گوشی باریک (Slim) برپایه سیستم عامل سیمبین سری 60 محسوب میگردد. در ادامه با هم به بررسی این تازه وارد (که پایش به بازارهای ما هم باز شده) میپردازیم.

شاید شما هم در اولین نگاه به N76 پی به شباهت بی اندازه آن به گوشی محبوب MotorolaV3 RAZR برده باشید جائیکه این شباهت علاوه بر قیافه اصطلاحا Slim آن، به سایر قسمت ها نیز سرایت کرده است . مثلا صفحه کلید لمسی N76 یک کپی بینظیر از RAZR است یا محل قرارگیری چانه در هنگام صحبت کردن (جائیکه میکروفون قرار دارد) نیز کاملا از روی V3 کپی شده است. شاید نوکیا با این تکرار سعی داشته است موفقیت RAZR را نیز تکرار کند. ولی به هر حال N76 یک گوشی زیباست که در نگاه اول توجه بسیار زیادی را به خود جلب میکند.
از نظر ابعاد، N76 چیزی در حدود میانه گوشی های بزرگ و کوچک است گواینکه از نظر قطر، یکی از باریک ترین گوشی های موجود است :ابعاد آن 13.7×52×106.5 میلیمتر بوده و وزن آن 115 گرم میباشد .
N76 در دورنگ مختلف تولید شده است : مشکی و قرمز که احتمالا مشکی برای آقایان و قرمز برای خانم ها جذاب خواهد بود اگرچه من بهیچ وجه حاضر به ترجیح دادن مشکی در مقابل قرمز نیستم!
یکی از نکات منفی ظاهر گوشی، استفاده بیش از اندازه از قطعات پلاستیکی در گوشه و کنار N76 است که لابد جهت کاهش وزن گوشی استفاده گردیده است  ولی بطرز چشمگیری از کلاس و ظاهر گوشی میکاهد . البته بدترین نکته در مورد ظاهر N76 بدون شک توانائی فوق العاده آن در جذب بیش از پیش اثر انگشت می باشد و تقریبا هر کجا که فکرش را بکنید اثر انگشتتان میماند و یکی از مشغله های اصلی هر N76 داری، تمییز کردن دائمی گوشی است.
در هنگام بسته بودن، قسمت عمده روی گوشی را صفحه نمایش 160×128 پیکسلی نسبتا کوچک روئی گوشی پوشانده است که با وجود اینکه توانائی نمایش 262 هزار رنگ را دارد با اینحال در نور مستقیم خورشید آنچنان که باید از خود خوانائی قابل قبول ارائه نمیدهد که بیشتر این موضوع به علت پوشش شفاف روی آن است. درست در زیر این صفحه نمایش، سه دکمه وجود دارد که جهت کنترل موسیقی و رادیو FM کاربرد دارند و نوشته های روی آنها دارای نور پس زمینه نیز میباشد.
در قسمت سمت راست گوشی دکمه های دوگانه کنترل صدا بهمراه دکمه شاتر دوربین و دکمه ای جهت دسترسی سریع به آلبوم وجود دارد و در قسمت سمت چپ نیز تقریبا چیزی وجود ندارد. بر بالای گوشی پورت 3.5 میلیمتری صدا بهمراه محل اتصال کانکتور Mini USB و دکمه روشن و خاموش قرار دارند که قرارگیری این هر سه در این قسمت کمی عجیب مینماید چون که با اتصال هر کدام از USB یا هدست، باز کردن تا انتهای گوشی غیر ممکن میشود و همچنین در هنگام باز بودن گوشی دسترسی به دکمه روشن و خاموش نیز غیر ممکن است و چون این دکمه جهت سوئیچ کردن میان پروفایل های مختلف نیز بکار میرود ، در این هنگام (باز بودن گوشی) این کار نیز غیر ممکن است.

Nokia N76

در قسمت پائین نیز فقط محلی جهت اتصال بند و محلی جهت اتصال Hands Free وجود دارد. در قسمت پشت گوشی نیز تقریبا مثل همیشه لنز دوربین و قسمتی جهت باتری و سیمکارت وجود دارد که با گشودن آن باتری mAh700 آن پدیدار میشود که برطبق ادعای سازندگان توانائی روشن نگه داشتن گوشی را برای 165 دقیقه در حالت مکالمه و 204 ساعت در حالت Stand-by دارد که در دنیای واقعی N76 هر دو یا سه روز یک بار احتیاج به شارژ دارد. در زیر باتری محل قرار گیری سیمکارت میباشد که برای جازدن آن میبایست ابتدا آن را در یک قطعه کشو مانند زرد رنگ قرار داده و سپس در جای خود قرار داد.
بر بالای قسمت باتری نیز لنز بدون محافظ N76 بهمراه فلاش LED آن قرار دارد و در کنار آنها نیز محل قرارگیری کارت حافظه متمایل به سمت چپ گوشی قرار دارد که پوشش روی آن، آنچنان محافظتی از کارت حافظه نمی نماید.این بار برخلاف رویه معمول نوکیا ،که معمولا در جعبه محتویات گوشی خبری از کارت حافظه نیست، یک کارت Micro SD با ظرفیت 256 مگابایت بهمراه گوشی دریافت میکنید. که تا یک گیگابایت نیز قابل ارتقا است.
باز شدن گوشی کمی با سختی صورت میگیرد و سفتی قطعات ، انجام این کار را با یک دست کمی مشکل مینماید و با اینکه با اولین فشار، گوشی تا یک زاویه مشخص باز میشود ولی باز کردن تا انتهای آن حتما به دخالت دست دوم احتیاج دارد که البته با استفاده و عادت کردن به آن کم کم با آن کنار می آئید.
با گشودن گوشی صفحه کلید لمسی گوشی که کاملا بر کف آن جا خوش کرده است نمایان میشود و با توجه به انتظاری که از یک گوشی Slim میرود این صفحه کلید هیچ گونه برآمدگی نداشته و کار تایپ با آن کمی مشکل مینماید علاوه بر این دکمه Edit و دکمه  C بین دکمه های چند جهته و دکمه های عددی قرار گرفته اند که به نظر میرسد جهت افرادی با انگشتان بزرگ کاملا مشکل ساز خواهد شد.دکمه دسترسی سریع به منوها و دکمه Symbian نیز از دیگر دکمه های موجود در اطراف دکمه چهارجهته هستند.
نور پس زمینه صفحه کلید N76 سبز رنگ بوده و توسط یک سنسور نور تنظیم  میگردد. بر بالای صفحه کلید صفحه نمایش بزرگ 2.4 اینچی گوشی مشاهده میشود که دارای 16 میلیون رنگ بوده و دارای رزولوشنی معادل 320×240 پیکسل میباشد بر بالای این صفحه نمایش نیز دوربین دوم CIF گوشی با رزولوشن 320×384  پیکسل جهت برقراری تماسهای ویدئویی قرار دارد. قلب Nokia N76 را سیستم عامل Symbian 9.2  تشکیل داده است که سیستم عاملی کاملا با کلاس بوده و دارای برنامه هایی کاملا کاربردیست و علاوه برآن در N76 از Feature Pack 1 استفاده شده است که تا پیش از این تنها در سلطان بزرگ یعنی N95 نمونه آن را دیده ایم و از مزایای بزرگ این اصلاحیه جدید افزوده شدن زمان ضبط صدا از یک دقیقه به یک ساعت است. منوی اصلی شامل آیکون های متفاوت در فرم ماتریسی ست که این فرم قابل تغییر به حالت لیست مانند یا به شکل U و یا به فرم  V نیز میباشد. سرعت واکنش گوشی نسبت به اجرای برنامه ها نسبتا بالاست و با تاخیری اندک در حد چند ثانیه برنامه مورد نظر اجرا می گردد. البته این زمان کاملا به تعداد برنامه های در حال اجرا بستگی دارد که این برنامه های در حال اجرا با فشردن دکمه Symbian همانند Task Manager در کامپیوتر به نمایش در می آیند. در اینجا نیز همانند N95 با عملکرد دوگانه دکمه قرمز روبرو هستیم جائیکه در کلیه برنامه ها این دکمه باعث پایان آن برنامه می شود مگر در مورد رادیو FM و پلیر ، که در این دو حالت فشردن دکمه قرمز فقط برنامه را به حالت Minimize میبرد و آن را پایان نمیدهد.

Nokia N76

دوربین 2مگاپیکسلی N76  به نسبت سایر گوشی های تاشو در جای نسبتا غریبی قرار گرفته است .از محافظ لنز در آن خبری نیست و یک چراع نسبتا قوی LED نقش فلاش دستگاه را بازی میکند این LED دارای چهار حالت ممکن است که عبارتند از : Automatic،همیشه روشن،  همراه با کاهش اتوماتیک سرخی چشم و خاموش که در این میان خبری از عملکرد آن بعنوان چراغ قوه وجود ندارد.امکان عکاسی در هر دو حالت باز و بسته وجود دارد زیرا که بروی هر دو صفحه نمایش منوی کاملی جهت عکاسی وجود دارد که  فرم منوها همواره عکاسی در حالت افقی را پیشنهاد میدهد که شاید این دلیل اصلی محل لنز میباشد. علاوه بر این در  این حالت (افقی) انگشت اشاره دست راست کاملا منطبق بر شاتر دوربین است .منوهای عکاسی در این حالت عبارتند از : تنظیمات نوردهی ، تنظیم عکاسی اتوماتیک(تایمر)،تنظیم نور سفید ،تنظیم رنگ و تنظیم ISO . علاوه بر اینها امکان ۲۰X زوم دیجیتال در عکس وجود دارد که نگفته پیداست که با هر مرحله زوم کیفیت کاهش پیدا میکند.کیفیت عکس های گرفته شده توسطN76  در حد نسبتا متوسطی قرار دارد جائیکه این عکس ها کمی حالت بیرنگی بهمراه یک سایه همیشگی بنفش دارند و در کل دوربین N76 کمی با محیط های با کنتراست بالا مشکل دارد علاوه بر آن نبود فوکوس اتوماتیک را نیز باید بر اشکالالت این دوربین افزود .خاصیت ماکرو آن نیز آنچنان چنگی به دل نمیزند و متن ها کمی ناخوانا هستند. ولی در این میان خبر خوب این است که N76 قابلیت فیلمبرداری با فرمت با کیفیت MP4 با رزولوشن320×240 پیکسل را نیز دارد که زمان فیلمبرداری فقط با میزان حافظه خالی گوشی محدود میگردد.
سایر امکانات گوشی های سری 60 در اینجا نیز مشاهده میگردد امکاناتی از قبیل دفترچه تلفن نامحدود با جزئیات زیاد، امکان کنترل گوشی توسط Voice وسایر موارد که در مورد N95 به تفصیل شرح داده شد البته در این میان یک امکان که در سایر گوشی های این رده کمتر مشاهده میگردد وجود دارد و آن هم امکان کارکرد گوشی بدون سیمکارت است. ازلحاظ کارکرد با فایل امکاناتی از قبیل کارکرد با مجموعه Office در گوشی گنجانده نشده است که البته قابل دانلود و نصب میباشد ولی یک نرم افزار جهت کار با PDF در گوشی وجود دارد.
پلیر گوشی فرمت هایMP3 ،WMA، AAC،eAAC+ و eAAC را ساپورت میکند. نکته جالب توجه در مورد پلیر دستگاه این است که چه بخواهید و چه نخواهید پلیر همیشه فعال است حتی اگر از آن استفاده نکنید و ظاهرا هیچ راهی هم جهت غیر فعال کردن آن وجود ندارد. نکته دیگر در مورد بلوتوث دستگاه است که متاسفانه A2DP را ساپورت نمیکند بنابر این باید بی خیال  بلوتوث استریو بیسیم شوید. همانند N95 با وصل گوشی به کامپیوتر چهار گزینه در دسترس داریم که عبارتند از Synchronization،Data Transfer،Image Print و Media player .
در کل بنظر میرسد که N76 کمی از ایده اصلی خود که گوشی جهت خیره کردن چشمها و کارائی بسیار بالا است ، فاصله گرفته است و ایرادات فراوانی از قبیل ظاهر کاملا پلاستیکی ، صفحه کاملا مستعد اثر انگشت ، صفحه کلیدی کاملا ناراحت ، ناتوانی در گشودن کامل گوشی در هنگامی که هدست به آن متصل است ، پائین بودن کیفیت عکس ها ، نبود Wi-Fi و نبود A2DP وچندین و چند عیب دیگر به آن وارد است و درکل شاید مخاطبان اصلی این گوشی طرفداران مدی هستند که چندان به کارائی دستگاه اهمیت نداده و مهمترین نکته برای آنها ظاهر زیبا و فریبنده گوشی شان باشد.
Nokia N76 با توزیعی محدود و با قیمتی در حدود پانصد هزار تومان(گران است نه؟) و با گارانتی اتصالات در ایران موجود است.

21 دیدگاه

ارسال یک پاسخ