هر ساله طبق سنتی نسبتا جدید در مجموعه گوگل در همین روزها، نسخه بتای سیستم عامل آینده گوگل که در ابتدا تنها با سر نام آن شناخته میشود (و امسال Android N نام دارد) در اختیار عموم و به خصوص دولوپرها برای نصب قرار میگیرد. نصب این آپدیت از امسال بسیار آسانتر از گذشته است چرا که گوگل تصمیم گرفته این آپدیت را به صورت OTA روی خود گوشی ارائه کند.
در حالت عادی برای نصب نسخه بتای سیستمعامل اندروید که در دو سال گذشته با عناوین اندروید L و اندروید M شناخته میشد نیاز بود که در ابتدا بوت لودر آنلاک شده سپس fastboot نصب و ستآپ شود و در نهایت کدهای مخصوصی در CMD تایپ شود. این روش با اینکه برای برنامهنویسان و حتی کاربران نیمهحرفهای گوشیهای اندرویدی نیز روشی معمول و نچندان پیچیده است اما دست کاربران عادی را از تستهایی اینچنینی باز میدارد. برای رفع این مشکل گوگل به شیوهای کاملا مشابه اپل در این زمینه عمل کرده و با اینکه هنوز میتوان به همان شیوه قبلی اقدام به نصب نسخه بتا کرد اما راهکاری سادهتر پیش روی کاربران قرار دارد. گوگل به شیوهای که اپل نسخههای پابلیک بتای iOS را در اختیار عموم قرار میدهد تصمیم گرفته تا این آپدیت را روی خود گوشی به صورت Over the Air یا OTA ارائه کند.
در این حالت برای انجام این عمل نخست باید روی این لینک کلیک شده و سپس بار دیگر پسور اکانت جیمل را وارد کرد. در این حالت در صورتی که یکی از دیوایسهای مورد پشتیبانی در این نوبت شامل نکسوسهای 5X، 6P، 6،نسخه LTE نکسوس 9 و تبلت Pixel Cدر لیست دیوایسهای شما باشد گزینه تازهای با عنوان Enroll Device برای ثبت دستگاه و دریافت آپدیت به صورت OTA در اختیار قرار میگیرد.
پس از کلیک کردن روی گزینه Enroll Device تقریبا بلافاصله (و یا حداکثر در طی 24 ساعت) آپدیت اندروید N به صورت یک آپدیت معمولی یا OTA در گوشی ظاهر میشود. این آپدیت که بیش از 1.1 گیگابایت حجم دارد که نصب آن باعث پاک شدن تمامی اطلاعات گوشی و باز گرداندن دستگاه به حالت کارخانه میشود. بنابراین نهتنها به این علت بلکه به دلیل باگهای طبیعی حاضر در این نسخه جدید توصیه نمیشود که آن را روی دیوایس اصلی خود پیش از گرفتن بک آپ نصب کنید. یک نکته جالب در این میان این است که پس از نصب این نسخه بتا هر بار پس از در دسترس قرار گرفتن یک آپدیت بتای جدید برای این نسخه، این آپدیت نیز به صورت OTA تا زمانی که نسخه نهایی ارائه شود در دیوایس ارائه میشود.
برخی از قابلیتهای اندروید N و تغییراتی در منوی نوتیفیکیشن و Setting پیش از این افشا شده بود.