خبر تولبد نسخه جدید سیستم عامل ویندوز موبایل از مدتها پیش و در اوائل سال 2009 و در همین نمایشگاه MWC به بیرون درز کرد خبری که تمامی دوستدارن این پاکت پی سی را به تغییرات متعدد و امیدوار کننده در این پوسته نرم افزاری که مدتها بود تغییر چندانی را به خود ندیده بود امیدوار نمود پوسته ساده و خشکی که اندک اندک حوصله تولید کنندگان PDA را نیز سر برده و آنها را به تولید پوسته های جدید برای این نرم افزار ترغیب نموده بود ماجرائی که به ساخت پوسته های TouchFLOو TouchWiz از شرکت های HTC و سامسونگ منجر گردید. این داستان البته با حضور نسخه 6.5 ویندوز موبایل در اواسط سال گذشته اندکی کم رنگ تر گردیده و ظاهر ساده و رسمی ویندوز بلاخره پس از مدتها دچار تغییر شد. حضور نسخه 6.5 با اینکه توانست بار دیگر سرها را به سوی مایکروسافت باز گرداند اما آن چیزی نبود که خیل عظیم کاربران PPC از این شرکت انتظار داشتند داستانی که شباهت غریبی به شکست تمام عیار ویندوز ویستا و اجبار ماکروسافت به انتشار زود هنگام ویندوز Seven دارد شباهتی که به نام این نسخه جدید ویندوز موبایل یعنی نسخه هفت نیز کشیده شده است. اما این بار مسئله کاملا جدی و ماکروسافت صحبت از حضور غریب الوقوع نسخه هفت نموده است.
امروز و در خلال جلسه ای که در ساعت 3 بعد از ظهر در یکی از سالن هاین جنبی نمایشگاه بارسلون برگزار گردید استیو بالمر در حالیکه دستها را به کمر زده و پیروزمندانه به حضار لبخند می زد با صدائی گرفته از یکی از مسئولان پروژه ویندوز هفت با نام Joe Belfiore دعوت نمود تا به معرفی نسخه هفتم ویندوز موبایل بپردازد. این مهندس طراح که به نسبت سابقه خود جوانتر می نمود دارای عنوان Vice President در مایکروسافت بوده و با 20 سال سابقه همکاری با این شرکت و مسئولیت در پروژه هائی همچون طراحی ویندوز های 95، 98 و XP در کنار موارد دیگری همچون media Center و Zune بسیار پر تجربه می نمود البته این تجربه گرانبها بیش از پیش در پرهیز او در بکارگیری اسامی رقبای اصلی این شرکت در لحظات متعدد برنامه و مدیریت کردن مشکلات مختلفی که در حین اجرای زنده پیش می آید به کمک وی شتافته بود. Belfiore در ابتدا با توضیحاتی کلی میزان تغییرات صورت گرفته در این نسخه جدید برای ترکیب مسائل کاری با گزینه های متعدد مولتی مدیائی در قالب یک محیط ساده و در عین حال کاربردی را ترسیم نمود. سپس با کمک یک Prototype که بصورت انحصاری برای این نمایش در نظر گرفته شده بود به معرفی جزء به جزء قسمت های مختلف این سیستم عامل پرداخت.
مهمترین و اصلی ترین ویژگی حاضر در این سیستم عامل که در ابتدا معرفی شد Home Screen آن بود جائیکه از چندین آیکون بزرگ و قابل Scroll رو به پائین استفاده شده که مایکروسافت آنها را Live Tile می نامد تفاوت اصلی این آیکون ها با نمونه های مشابه ای که در دیگر پلتفرم های رقبا دیده می شود و از روی نام آن نیز تا حدودی قابل حدس است به اکتیو بودن و در اصطلاح به Live بودن این آیکون ها باز می گردد جائیکه در این بخش میانبرهای فراوانی به بخش های مختلف گوشی و یا به بخش های مختلف اینترنتی در ارتباط با گوشی وجود دارد که برای آگاهی از تغییرات صورت گرفته در آنها همچون تعداد نامه های رسیده، فعالیت های صورت گرفته در فیس بوک و حتی تغییر عکس آواتر شخصیت مورد علاقه کاربر هیچ احتیاجی به Refresh کردن این صفحه نیست و همه چیز بصورت کاملا Live و زنده پیش روی کاربر قرار می گیرد. تمامی گوشی های ساخته شده با این پلتفرم دارای دو دکمه Search و Back در طرفین و کلید Start در میانه هستند که کلید جستجو در این قسمت همانطور که کاملا واضح و مبرهن است لینک مستقیمی به جستجوگر Bing در اختیار کاربر قرار می دهد که علاوه بر محتوای آنلاین به جستجوی داخلی و اصطلاحا Local نیز می پردازد. دیگر گزینه معرفی شده در این برنامه به تقویم جدید با ظاهری مدرن و نمایه های روزانه و هفتگی آن باز می گردد که همه چیز از قرار ملاقات های روزانه تا موارد هفتگی و سالانه بسیار بهتر و سر راست تر از قبل قابل مدیریت می باشند. یکی دیگز از جذابیت های این سیستم عامل جدید هایپرلینک بودن مستقیم آدرس ها و شماره تلفن ها در آن است که چندین و چند کلیک از کلیک های کاربر برای ذخیره اینگونه اطلاعات در بخش های مختلف که نیازمند انتخاب، کلیک، کپی و پیست کردن آنها در Aplication های مربوطه است می کاهد.
Bing Map تعریف جدید مایکروسافت از جهت یابی بر پایه GPS است که تفاوت های جالبی با آنچه پیش از این در مدل های گوناگون این فناوری دیده ایم دارد. یکی از جالب ترین این تفاوت ها سوئیچ اتوماتیک بین نمایش نقشه های معمولی و تصاویر ماهواره ای ست بدین صورت که در بالاترین سطح و در حداقل زوم از نقشه های معمولی با جزئیات نوشتاری بروی نقشه استفاده شده و هرچه بیشتر در نقشه زوم می کنیم طبیعتا جزئیات به نمایش در آمده نیز تکمیل تر می گردند تا اینکه از یک مرحله به بعد ناگهان بطور اتوماتیک نقشه های به نمایش در آمده در صفحه به تصاویر ماهواره ای بدل می گردد که بسیار جذاب و گیراست. اما این تمام جذابیت هائی نیست که ویندوز هفت در مسیر یابی ارائه می دهد. در این وضعیت اگر به کمک موتور جستجوی Bing عبارتی را جستجو کنیم نتایج جستجو بر اساس موقعیت فعلی کاربر که در Bing Map ذخیره شده است مرتب می گردد. عبارتی که Belfiore در نمایش امروز و در مقابل حضار جستجو کرد، Sushi بود که موتور جستجو تمامی رستوران های ارائه دهنده این غذا در محدوده وی را همراه با یک نقشه کوچک به نمایش گذاشت و از این هم جالب تر اینکه این نتایج جستجو بر اساس میزان فاصله ای که با موقعیت فعلی شخص دارند مرتب شده اند بدین معنا که نتایج ابتدائی از نزدیک ترین فاصله برخوردارند و نتایج بعدی فاصله بیشتری با شخص دارند. از دیگر قسمت های به نمایش در آمده در این جلسه مرورگر اینترنت گوشی بود که نسخه ای از IE8 حاضر در ویندوز Seven نسخه PC به حساب می آید. این مرورگر که امکان زوم فوق العاده در محتوای آن تعجب برانگیز بود از فناوری Pinch Zoom یا زوم در محتوا با نزدیک کردن دو انگشت بروی صفحه نمایش لمسی نیز پشتیبانی می نمود.
اما از همه این موارد که بگذریم مایکروسافت یک مفهوم جدید موسوم به Hubs را نیز به سیستم عامل خود اضافه کرده است. Hub ها آنطور که belfiore توضیح داد در حقیقت پیوندی مستقیم و بدون واسطه بین دنیای داخلی و local گوشی با گزینه های متعدد حاضر در دنیای مجازی ست که همه چیز را گرد شش عنوان کلی خلاصه کرده است این شش Hub که در نسخه جدید ویندوز موبایل گرد آمده اند شامل People (برای قرارگیری افراد مورد نظر کاربر و جستجوی کلیه فعالیت های آنها در موارد متعددی همچون شبکه های اجتماعی، ایمیل ها و …)، Pictures (برای نمایش عکس های موجود در گوشی و تصاویر آنلاین همچون سایت های به اشتراک گذاری تصاویر و دسترسی سریع)، Office (برای مرور محتوای آفیس)، Music&Video (با شباهت فراوان به آنچه در Zune اتفاق می افتد)، Marketplace (برای دسترسی و خرید برنامه های منطبق با سیستم عامل حدید) و بلاخره Games می گردد که این آخری محلی برای جایگذاری بازی های مبتنی بر Xbox Live این شرکت بوده و از این طریق ارتباط مستقیمی با نتایجی که کاربران از طریق کنسول Xbox ثبت کرده اند نیز ایجاد می گردد
Windows Phone 7 با همه سر و صدا و جنجالی که در روز اول به راه انداخت تنها خبر این روز نبود و شرکت های دیگری هم محصولات خود را به معرض نمایش گذاشتند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:
1-HTC: با اینکه کنفرانس خبری اصلی HTC برای روز دوم یعنی امروز برنامه ریزی شده است اما محصولاتی که قرار است در این کنفرانس معرفی شوند ظاهرا همگی از پیش معرفی شده اند این محصولات سه عنوان Bravo، Legend و HD Mini را تشکیل می دهند.
-Bravo: این مدل که احتمالا با نام Desire به بازارهای جهانی ارائه خواهد شد بر پایه نسخه 2.1 سیستم عامل Google Android ساخته شده و از صفحه نمایشی 3.7 اینچی با وضوح 800×480 پیکسل از نوع لمسی خازنی و با فناوری AMOLED بهره می برد. دوربین این گوشی 5 مگاپیکسلی با امکان فیلمبرداری HD است و پردازنده یک گیگاهرتزی Snapdragon سرعت بخش این مدل است. حافظه RAM و فلش Desire به ترتیب 576 و 512 مگابایت است که با پشتیبانی از کارت Micro SD تا 16 گیگابایت دیگر قابل افزایش است. تمامی گزینه های معمول ارتباطی از جمله Wi-Fi و GPS درکنار HSDPA پر سرعت در این مدل حضور دارند. زمان ورود و قیمت این گوشی مواردی هستند که احتمالا امروز بصورت رسمی مشخص می شوند
-Legend: این گوشی از شباهت کاملی با مدل Desire برخوردار بوده با این تفاوت که سایز صفحه نمایش به 3.2 اینچ کاهش یافته و فرکانس پردازنده نیز به 600 مگاهرتز تقلیل پیدا کرده است. البته تفاوت های ریز دیگری همچون کاهش میزان RAM به 256 مگابایت نیز در Legend دیده می شود.
-HD Mini: مشخصات این گوشی البته به مانند دو مدل دیگر مشخص نیست و باید تا کنفرانس خبری که در ساعت 13:00 به وقت ایران در MWC برقرار می شود منتظر بود تا به مشخصات کامل این مدل دست پیدا کرد اما مشخصاتی که تاکنون برای این گوشی در دسترس است به صفحه نمایش 3.2 اینچی HVGA لمسی مقاومتی، دوربین 5 مگاپیکسلی، سیستم عامل WM6.53 و GPS و Wi-Fi باز می گردد.
2-Acer: غول شماره دو دنیای نوت بوک حالا در دنیای موبایل نیز چندان ناشناخته نیست این شرکت امسال دو PDA و سه نمونه مبتنی بر آندروید را به نمایش گذاشته است. این نمونه ها شامل neoTouch P300، neoTouch P400، beTouch E400، beTouch E110 و بلاخره Liquid e می گردد.
-neoTouch P300: این مدل یک نمونه مبتنی بر ویندوز موبایل 6.53 است که از صفحه نمایش 3.2 اینچی WQVGA و صفحه کلید QWERTY کشوئی جانبی برخوردار است. دوربین 3.15 مگاپیکسلی اتوفوکوس، پردازنده 528 مگاهرتزی Qualcomm در کنار 256 مگابایت RAM و 512 مگابایت حافظه فلش دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهند. Wi-Fi و GPS نز طبیعتا در این مدل حاضرند.
-neoTouch P400: این مدل از شباهت بسیار زیادی با مدل قبلی برخوردار است با این تفاوت ها که صفحه کلید QWERTY از آن حذف گردیده و وضوح صفحه نمایش به HVGA ارتقا پیدا کرده است. ارتقا پردازنده به 600 مگاهرتز تنها اختلاف دیگری ست که بروی کاغذ می توان برای این دو گوشی پیدا کرد.
-beTouch E400: این مدل یکی از آندروید های ایسر است که بر پایه نسخه 2.1 این سیستم عامل ساخته شده است. صفحه نمایش 3.2 اینچی HVGA، دوربین 3.15 مگاپیکسلی اتوفوکوس، پردازنده 600 مگاهرتزی Qualcomm 7227 و 256 مگابایت حافظه RAM و 512 مگابایت حافظه فلش دیگر گزینه های اصلی E400 را تشکیل می دهند. Wi-Fi و GPS نیز در این مدل حضور دارند.
-beTouch E110: این مدل که بر پایه نسخه 1.5 آندروید موسوم به Cupcake ساخته شده است دارای صفحه نمایش 2.8 اینچی QVGA و دوربینی 3.15 مگاپیکسلی ست که ظاهرا فوکوس اتوماتیک در آن دیده نمی شود. پردازنده نچندان آشنای این گوشی از نوع ST Ericsson PNX6715 با فرکانس 416 مگاهرتز است و حافظه RAM و فلش آن نیز هر دو 256 مگابایت هستند. Wi-Fi در این مدل جائی ندارد اما از GPS در آن استفاده شده است.
-Liquid e: این مدل همانطور که از نام آن مشخص است آپدیتی از گوشی محبوب Liquid این شرکت است که همچنان از همان صفحه نمایش لمسی خازنی 3.5 اینچی WVGA و دوربین 5 مگاپیکسلی بهره می برد. تغییر اصلی در این مدل به ورژن گوگل آندروید آن باز می گردد که از 1.6 به 2.1 ارتقا پیدا کرده است. تمامی دیگر گزینه ها حاضر در این مدل کاملا دست نخورده باقی مانده اند.
3-Motorola: اوضاع برای موتورولا با حضور آندروید های جدید این شرکت آرام آرام در حال تغییر است موتورولا یک محصول جدید در این کلاس را برای MWC آماده کرده است
این مدل جدید Quench نام دارد. این مدل که در بازار آمریکا با نام CLIQ TX خوانده می شود در حقیقت نسخه بدون صفحه کلید QWERTY مدل CLIQ محسوب شده و البته هنوز اطلاعات کامل آن منتشر نشده است.
4-Garmin-Asus: این اتحاد کوتاه مدت که در خلال همین نمایشگاه در سال گذشته شکل گرفت دو گوشی جدید را برای سال آینده به بازار ارائه خواهند کرد
تصاویر این دو گوشی که A50 و M10 نام دارند با اینکه مدتها قبل از نمایشگاه مشخص گردیده بود اما اطلاع چندانی در ارتباط با مشخصات دقیق آن دو وجود ندارد تنها نکته قابل اشاره در این میان به حضور ویندوز موبایل در این مدل ها باز می گردد
5-Toshiba: توشیبا را از PDA بسیار بزرگ این شرکت در سال گذشته با نام TG01 به یاد داریم این شرکت امسال نیز با دو محصول جدید با نام های TG02 و K01 به MWC آمده است.
TG02 همچنان قطر فوق العاده 9.9 میلیمتری TG01 را حفظ کرده است اما از ارتفاع بحث برانگیز آن 3 میلیمتر کاسته است. TG02 از همان پردازنده یک گیگاهرتزی مدل قبلی استفاده می کند اما صفحه نمایش 4.1 اینچی آن این بار از نوع خازنی ست. در سوی مقابل K01 بدون شک Slim ترین گوشی دارای صفحه کلید QWERTY جانبی ست که تا بحال ساخته شده است این مدل نیز دارای صفحه نمایش 4.1 اینچی AMOLED ست و از پردازنده یک گیگاهرتزی برخوردار است
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
خیلی عالی بود موفق باشین
ممنون از توجه شما اصلاح شد
سلام . ممنون از مطلب مفیدتون .
فقط سیستم عامل موبایل گوگل “Google Android” است نه “Google Sndroid” . اشتباه تایپی – لپی :d
مطلب جالبی بود . خسته نباشی
سلام آفرین به شما و دوستان حاضر در این بحث
من هم با دوستمون game4ir موافق هستم امسال سال HTC بود. مرسی از گزارش آنلاین تون
با سلام و تشکر. اگر بدونید مشکل زبان فارسی در داخل این ویندوز حل شده یا هنوز هم باید با انواع فارسی سازها درگیر باشیم
امسال سال سامسونگ و اچ تی سی بود !!
نوکیا و اپل امسال حرفی نداشتند !!!
🙂
ممنون
ممنون آرش جوون
فکر کنم امسال نمایشگاه بترکه !!!
سلام آرش جون عالی بود منتظر گزارش های دیگت هستیم…واقعا” ممنون
خيلي خيلي ممنون .