MWC 2010 روز دوم: ترافیک بزرگان

5
3265
روز دوم نمایشگاه بارسلون نیز با نمایش گوشی های متعدد و فناوری های گوناگون سپری شد جائیکه بسیاری از شرکت های کوچک و بزرگ به معرفی محصولات سال آینده خود پرداختند. در مقاله پیش رو نگاهی داریم به اتفاقات و رویدادهای روز دوم نمایشگاه MWC 2010 با ما همراه شوید.

مهمترین نکته نمایشگاه امسال را جدا از معرفی نسخه هفتم ویندوز موبایل شاید بتوان به حضور نسبتا پر رنگ برندهای گمنام متعلق دانست جائیکه بسیاری از شرکت هائی که تا پیش از این نشانی از آنها در رده جهانی وجود نداشت حالا اندک اندک در حال نشان دادن خود هستند اما اگر نوبتی هم باشد باید ابتدا به بزرگان این صنعت و سه نام بزرگ در این رده یعنی نوکیا، سامسونگ و ال جی پرداخت. بررسی امروز را نیز به مانند دو روز قبل با محصولات برندهای مختلف و به ترتیب اهمیت آغاز می کنیم.

mwc_2010_second_day_02.jpg

1-Nokia: این غول خفته یکی از کم سر و صدا ترین برندهای امسال نمایشگاه محسوب می شود و بجز یکی دو خبر نسبتا مهم هیچ نشان دیگری از نوکیا در میان محصولات متعدد این دوره وجود ندارد داستانی که تا حدودی مشابه نوبت قبلی نمایشگاه در سال 2009 است و گویا نوکیا اعتقاد چندانی به نمایشگاه بارسلون برای رو کردن تمامی کارت های خود ندارد

mwc_2010_second_day_03.jpg

-MeeGo: یکی از خبرهای معدود منتشر شده از سوی نوکیا برای نمایشگاه امسال همکاری جدید این شرکت با شرکت اینتل در معرفی یک پروژه لینوکسی جدید برای موبایل به نام MeeGo است که در حقیقت ترکیبی ست از پوسته Maemo نوکیا (حاضر در N900) و سیستم Moblin اینتل که در پلتفرم Moorestown این شرکت بر پایه پردازنده های Atom و ایده جذاب System on Chip ایجاد شده است. حاصل این همکاری یعنی پلتفرم MeeGo قرار است پس از تکمیل شدن تقریبا در هر چیزی از اسمارت فون ها، تبلت ها و نت بوک ها گرفته تا تلویزیون های متصل به هم و یا حتی سیستم های صوتی اتومبیل نیز بکار گرفته شود. پردازنده مورد پشتیبانی در این پلتفرم نیز به نسبت پردازنده ARM حاضر در Maemo تغییر نموده و به پردازنده های Atom شرکت اینتل ارتقا پیدا کرده است. یک نکته مثبت مهم در رابطه با Meego تائید آن از سوی بنیاد لینوکس و متن باز بودن کامل آن است. اولین زمان ارائه این سیستم عامل به سه ماهه دوم سال 2010 باز می گردد و اولین دستگاه های مورد پشتیبانی این فناوری مطمئنا پس از این تاریخ ارائه می شود. همچنان مشخص نیست که آیا این فناوری در N900 بکار گرفته خواهد شد یا خیر.

mwc_2010_second_day_04.jpg

-Symbian^3: خبر دیگر مرتبط با نوکیا و هوشمندهای مبتنی بر Symbian این شرکت به نمایش نسخه جدید سیستم عامل سیمیبن موسوم به Symbian^3 باز می گردد جائیکه کد نویسی این سیستم عامل قرار است تا پایان مارچ امسال به اتمام رسیده و اولین دستگاه های مبتنی بر این سیستم عامل در سه ماهه سوم سال 2010 ارائه می شوند. از نکات مهم حاضر در این سیستم عامل باید به قابلیت استفاده پیشرفته و گسترده در موقعیت های مختلف، پشتیبانی از سرعت بالاتر در ارتباطات شبکه ای، شتاب دهنده های گرافیکی دو بعدی و سه بعدی و همچنین مصرف پائین تر انرژی اشاره کرد. پشتیبانی از خروجی با کیفیت HDMI یکی دیگز از مواردی ست که از این سیستم عامل جدید می توان انتظار داشت همچنین به مانند بسیاری دیگر از رابط های کاربری در سیمبین جدید از Home Screen چندگانه با Widget های گوناگون بصورت پیش فرض پشتیبانی می گردد. سوئیچ اتوماتیک بین شبکه های ارتباط تلفنی و شبکه Wi-Fi در این سیستم عامل بصورت خودکار صورت می پذیرد و از آن نیز مهمتر Symbian^3 از شبکه های 4G نیز پشتیبانی می کند.

اتفاقات دیگری نیز در ارتباط با نوکیا قابل ذکر است که مهمترین آنها ارتقا صورت گرفته در برنامه اختصاصی نوکیا موسوم به Ovi و رایگان گردیدن راهنمای صوتی در برنامه Ovi Maps این شرکت است.

MWC_2010_overview_06.jpg2-سامسونگ: مدل های جدید معرفی شده توسط سامسونگ که اغلب پیش از این در مورد آن صحبت گردیده بود شامل پنج مدل با نام های I8520 Beam، C3200 Monte Bar، E2550 Monte Slider، B3410W Ch@t و E2370 می گردد که در ادامه به مشخصات آنها می پردازیم:

mwc_2010_second_day_05.jpg-I8520 Beam: این مدل یکی از جذابیت های اصلی سامسونگ در نمایشگاه امسال است نکته اصلی در رابطه با این مدل به پروژکتور قرار گرفته بر بالای گوشی باز می گردد که با روشنی 10 لومنی خود برای محیط های کاملا تاریک تصویری مناسبی ارائه می دهد امری که البته در محیط های با دارای نور حتی ملایم نیز چندان رضایت بخش نیست. اما پروژکتور همه آن چیزی نیست که در I8520 دیده می شود. صفحه نمایش I8520 دومین مدلی ست که از فناوری Super AMOLED برخوردار گردیده و با  ابعاد 3.7 اینچ و تکنولوژی لمسی خازنی و پشتیبانی از نمایش 16 میلیون رنگ بزرگترین رقبای این کلاس را نیز به چالش کشیده است. این مدل از سیستم عامل Android ورژن 2.1 بعنوان رابط نرم  افزاری کمک گرفته است و با پردازنده 800 مگاهرتزی و 384 مگابایت RAM و 512 مگابایت حافظه فلش محیط بسیار پر سرعتی را برای کاربر فراهم می آورد. دوربین این مدل 8 مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری 720p با 30 فریم در ثانیه است که بسیار قدرتمند به نظر می رسد. از دیگر نکات مثبت این گوشی باید به گیرنده های Wi-Fi و GPS فناوری پر سرعت HSDPA و پورت 3.5 میلیمتری هدست اشاره کرد. پشتیبانی مستقیم از DivX و XviD دیگر نکته مهمی ست که در I8520 حضور دارد.mwc_2010_second_day_06.jpg
-C3200 Monte Bar: این مدل نسبتا کوچک و سبک به دسته ارزان قیمت های سامسونگ تعلق خواهد داشت. صفحه نمایش این مدل 2.0 اینچی QVGA با پشتیبانی از نمایش 256 هزار رنگ است و دوربین آن نیز یک 2.0 مگاپیکسلی ساده و بدون فوکوس اتوماتیک می باشد. حافظه داخلی این مدل 40 مگابایت است که بکمک کارت Micro SD تا 8 گیگابایت قابل افزایش خواهد بود. GPRS و EDGE در کنار GSM چهار بانده ارتباطات تحت شبکه این مدل را تشکیل می دهد و بلوتوث نسخه 2.1  و همچنین پورت Micro USB نیز در آن بکار گرفته شده است. پورت 3.5 میلیمتری هدست از جمله مهمترین نقاط قوت این گوشی محسوب می شود. سه ماهه دوم سال 2010 زمان ورود به بازار این گوشی است.

mwc_2010_second_day_07.jpg-E2550 Monte Slider: این گوشی کشوئی در ردیف مدل قبلی ست و از مشخصات چندان پیشرفته ای برخوردار نیست. صفحه نمایش این مدل نیز 2.0 اینچی ست اما وضوح آن به 160×120 پیکسل کاهش یافته است. دوربین این مدل یک 1.3 مگاپیکسلی کاملا ساده است و حافظه داخلی آن نیز تنها 12 مگابایت است که به کمک کارت Micro SD تا 8 گیگابایت قابل افزایش خواهد بود. بلوتوث 2.1 با پشتیبانی از A2DP و پورت Micro USB تنها موارد دیگری هستند که در مورد این گوشی می توان به آنها اشاره کرد. این مدل نیز در سه ماهه دوم سال 2010 به بازار ارائه می شود.

mwc_2010_second_day_08.jpg-B3410W Ch@t: این مدل همانطور که از نام آن می توان حدس زد در دسته Messenger ها و گوشی های مختص افراد موسوم به Texter قرار می گیرد. صفحه نمایش این گوشی یک 2.6 اینچی لمسی با وضوح QVGA بوده و دوربین آن نیز یک 2.0 مگاپیکسلی دارای فوکوس اتوماتیک است (امری که به شخصه بیش از یک سال است در در هیچ گوشی دیگری ندیده ام). صفحه کلید QWERTY جانبی نکته اساسی در طراحی این مدل است. حافظه داخلی این مدل در دو ورژن یک و یا دو گیگابایتی ارائه می شود که بوسله کارت Micro SD تا 16 گیگابایت قابل افزایش خواهد بود. غایب بزرگ در ارتباطات گوشی به شبکه های 3G باز می گردد اما موارد مهم دیگر همچون GSM چهار بانده و GPRS و EDGE در کنار Wi-Fi در آن دیده می شود. از GPS نیز در این مدل صرفنظر شده است. از دیگر نکات مهم در B3410 باید به پورت 3.5 میلیمتری هدست و بلوتوث نسخه 2.1 با پشتیبانی از A2DP اشاره کرد.

mwc_2010_second_day_09.jpg-E2370:  این مدل نیز یکی دیگر از نمونه های ساده سامسونگ است. صفحه نمایش این گوشی تنها 1.77 اینچ با وضوح 160×128 پیکسل است و دوربین آن نیز در منتهی الیه سادگی، یک نمونه VGA می باشد. از حافظه داخلی در این مدل خبری نیست اما از کارت حافظه Micro SD در آن  استفاده شده است. GPRS و EDGE در کنار GSM دو بانده تنها راه های ارتباطی این گوشی را تشکیل می دهند و بلوتوث نسخه 2.1 با پشتیبانی از A2DP در کنار پورت Micro USB نیز در آن استفاده شده است.

mwc_2010_second_day_10.jpg
3-LG: میزان فناوری ها و نوآورهای صورت گرفته در شرکت LG نیز دست کمی از رقبای خود ندارد این شرکت نه تنها ایده موفق خود در مدل های لمسی بدون سیستم عامل را  ادامه داده است بلکه در رده پردازنده و سیستم عامل نیز دست به نوآوری های جالبی زده است. سه مدل فعلا معرفی شده این شرکت شامل GD880 Mini، GT540 و GW990 می گردد که در ادامه به آنها می پردازیم:

mwc_2010_second_day_11.jpg-GD880 Mini: این مدل را می بایست در رده گوشی های لمسی فاقد سیستم عامل اما نسبتا گرانقیمت و لوکس ال جی قرار داد. صفحه نمایش این مدل یک 3.2 اینچی تمام لمسی با وضوح 854×480 پیکسل و قدرت نمایش 256 هزار رنگ است و دوریبن آن نیز یک 5 مگاپیکسلی با کیفیت با پشتیبانی از فناوری تشخیص چهره و لرزه گیر دست می باشد.حافظه داخلی این مدل 100 مگابایت است که بکمک کارت Micro SD تا 32 گیگابایت قابل افزایش خواهد بود. Wi-Fi و GPS در کنار HSDPA تا سرعت 7.2Mbps از اصلی ترین گزینه های ارتباطی GD880 محسوب می شوند. پورت 3.5 میلیمتری هدست، بلوتوث نسخه 2.1 با فناوری A2DP و پورت Micro USB دیگر نکات قابل ذکر در ارتباط با این مدل هستند. زمان ورود به بازار این مدل مارچ 2010 خواهد بود و قیمت تقریبی آن 350 یورو در نظر گرفته شده است.

mwc_2010_second_day_12.jpg-GT540: این گوشی را باید به تلاش LG برای عقب نیافتادن از خیل عظیم گوشی های آندرویدی تفسیر کرد. این مدل دارای صفحه نمایش تمام لمسی 3.0 اینچی HVGA با قدرت نمایش 256 هزار رنگ است و دوربین آن نیز 3.15 مگاپیکسلی با پشتیبانی از فوکوس اتوماتیک می باشد. سیستم عامل این گوشی با اینکه از نوع Google Android می باشد اما تاکنون به ورژن آن اشاره ای نشده است. حافظه داخلی GT540 همچنان مشخص نیست اما کارت حافظه Micro SD آن تا 32 گیگابایت قابل افزایش خواهد بود. از GPS در این مدل استفاده نشده اما Wi-Fi در کنار تمامی گزینه های مهم از جمله HSDPA تا سرعت 7.2Mbps در آن بکار گرفته شده است. زمان ورود به بازار این مدل ماه آوریل سال 2010 تعیین شده است.

mwc_2010_second_day_13.jpg-GW990: این مدل به نوعی سوگلی LG و مایه مباهات این شرکت است جائیکه هم در رده سیستم عامل و هم در رده پردازنده نوآوری های جالبی صورت گرفته است. ابعاد این مدل البته رکورد بلند قد ترین وسیله ای که زنگ می زند را از Toshibe TG01 ربوده است و چیزی در حدود 20 میلیمتر از هیولای توشیبا بلند تر بوده و به ارتفاعی معادل 146.8 میلیمتر دست یافته است که فکر استفاده از این مدل و نزدیک کردن آن به گوش برای برقراری تماس نیز  اندکی مضحک می نماید. صفحه نمایش لمسی این گوشی 4.8 اینچی با وضوح فوق العاده 1042×480 پیکسل است که استفاده از پوسته S-Class جلوه ویژه ای به آن بخشیده است. دوربین این مدل 5 مگاپیکسل با فوکوس اتوماتیک است و کلیه ارتباطات مورد انتظار در این سطح یعنی چهار فرکانس GSM، اتصال HSDPA در کنار Wi-Fi و GPS نیز در آن بکار گرفته شده است. اما هیچکدام از این موارد نکات اصلی و رقابتی GW990 را تشکیل نمی دهند بلکه ماجرای اصلی در دو جای دیگر اتفاق می افتد. سیستم عامل این گوشی بر پایه پلتفرم اختصاصی اینتل با نام Morestown ساخته شده است که در بالا در مورد ترکیب آن با Maemo نوکیا و تولد سیستم عاملی جدید صحبت کردیم و گویا ال جی در همکاری با اینتل بر نوکیا پیش دستی کرده است. نکته مهم در اینجا علاوه بر تغییرات ظاهری و کاربردی متعدد به بهینه سازی این پلتفرم برای پردازنده های Atom شرکت اینتل باز می گردد و به همین علت جای هیچ تعجبی نیست اگر اعلام کنیم پردازنده حاضر در GW990 از نوع Intel Atom Pineview است که در مدل های متعدد نت بوکی (Net Book) بکار گرفته شده و تنها تفاوت حاضر در این پردازنده به نسبت نمونه های حاضر در نت بوک ها به کاهش سرعت کلاک برای پائین آوردن مصرف انرژی باز می گردد این پردازنده 45 نانومتری بار اولی ست که در محصولی تحت عنوان تلفن همراه دیده می شود هر چند که با در نظر گرفتن ابعاد این مدل و نیم نگاهی به قیمت احتمالی ورود به بازار آن می توان GW990 را یک موبایل غول پیکر گرانقیمت و یا یک نت بوک کوچک ارزان قیمت تصور کرد.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است..

5 دیدگاه

  1. گزارش عالی بود !!!
    مخصوصا ال جی !!!!
    فکر می کنم حالا که از پردازنده ATOM استفاده کرده ، شاید بد نبود به جای این سیستم عامل به درد نخور از ویندوز 7 استفاده می کرد !!!!
    😉

ارسال یک پاسخ