باترفلای نخستین گوشی دارای صفحهنمایش فولاچ دی است که در اواخر سال 2012 از سوی این شرکت تایوانی به معرض نمایش گذاشته شد. این گوشی علیرغم جذابیتهای آن بدلیل قیمت نسبتا بالا در هیاهوی مدلهایی مثل XPERIA Z و Galaxy S4 تا حدودی توجه کمتری را به خود جلب کرده است. در مقاله پیش رو نگاه کاملی داریم به Butterfly قابلیتها و مشخصات این مدل.
مدل و نام | hTC Butterfly |
ابعاد | 9.1×70.5×143 میلی متر |
وزن | 140 گرم |
صفحه نمایش | 5.0 اینچ |
1920×1080 پیکسل از نوع Super AMOLED |
|
قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ | |
دفترچه تلفن | نامحدود بسته به حافظه داخلی |
حافظه RAM+حافظه داخلی | 2GB RAM+16GB+Micro SD |
ارتباطات | GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth |
سیستم عامل | Android 4.1.1 |
پردازنده | Qualcomm APQ8064 چهار هستهای هستهای 1.5 گیگاهرتز |
وضوح دوربین | 8.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس |
حداکثر وضوح فیلمبرداری | 1080p با 30 فریم در ثانیه |
ظرفیت باتری | 2020mAh |
بخش پائینی این مدل نیز به میکروفون اصلی تماس و پورت اتصالات سیمی Micro USB تعلق دارد که این دومی علاوه بر برقراری ارتباط با کامپیوتر و شارژر، برای ایجاد خروجی تصویر (MHL) و اتصال حافظههای خارجی (OTG) نیز بکار گرفته میشود.
پشت دستگاه
جنس پلاستیک مات پشت گوشی همانطور که گفته شد علیرغم مقاومت نسبی در برابر آلودگی و اثر انگشت، در صورت کثیف شدن به سختی تمییز میشود. در این قسمت در بالا لنز دوربین 8 مگاپیکسلی دستگاه در کنار تک فلش LED خود و اسپیکر اصلی در پائین حضور دارند. نشان beatsaudio در بخش پائینی این مدل که تقریبا در تمامی hTCهای یکی دو سال گذشته حضور دارد تنها به مبحث اکولایزرهای موسیقی در حین اتصال هدست ارتباط داشته و بدون استفاده از هدست و در پخش موسیقی از اسپیکر اصلی دستگاه تاثیر آنها را نمیتوان حس نمود.
مجموعه دوربین
با تغییر استاندارد وضوح دوربینهای high-end جدید به رده 13 مگاپیکسلی، باترفلای تنها مدلی است که همچنان از یک دوربین 8 مگاپیکسلی بهره می برد البته One نیز علیرغم 4 مگاپیکسلی بودن از سنسوری با ابعاد معمول یک حسگر 12 مگاپیکسلی بهره میبرد که photositهای آن 3 برابر بزرگ شده و در نتیجه وضوح نهائی تقسیم بر 3 یعنی 4 مگاپیکسل شده است (برای توضیح بیشتر در این رابطه به ریویوی اختصاصی One مراجعه کنید) بدینترتیب باترفلای تنها مدلی در سال جدید است که از یک دوربین معمول 8 مگاپیکسلی بهره میبرد.
ساختار منویی این دوربین شباهت بسیار نزدیکی به مدلهای پیشین این برند مثل One X دارد جاییکه دو شاتر جداگانه برای گرفتن عکس و آغاز فیلمبرداری همراه با دکمه اختصاصی فیلترها و آخرین عکس گرفته شده در ستون سمت راست قرار داشته و در ستون سمت چپ نیز برخی از تنظیمات مهم همراه با کلید دسترسی به تمامی تنظیمات دیده میشود. یکی از معدود تفاوتهای این ساختار منویی با نمونه حاضر در One X ظاهر شدن نوار زوم در کنار ستون سمت راست بصورت عمودی است؛ این نوار در One X و مدلهای پیش از این بصورت افقی در پائین قرار داشت. از جمله امکانات این دوربین باید به امکان عکاسی با وضوح 6 مگاپیکسل در حین فیلمبرداری، امکان محو کردن تصاویر حاضر در پسزمینه، تاچفوکوس، تشخیص چهره، Smile Shutter و بلاخره اتوفوکوس پیوسته اشاره کرد. یکی بودن اینترفیس عکاسی و فیلمبرداری در این ساختار منویی با اینکه مزیت عکاسی آسان در حین فیلمبرداری را در اختیار کاربران قرار میدهد اما بعلت معمولا 4:3 بودن نسبت تصویر در حین عکاسی و 16:9 بودن نسبت تصویر در فیلمبرداری، پس از تنظیم وضوح عکاسی روی 8 مگاپیکسل بصورت 4:3 امکان کادربندی صحیح ویدئو در حالت 16:9 در همین حالت تا حدود زیادی مشکل میشود. این مسئله در hTC One با تغییر نسبت تصویر عکاسی به 16:9 مرتفع شده است.
عکسهای گرفته شده توسط این دوربین را تا حدودی میتوان با One X در یک سطح قرار داد جاییکه امکاناتی نظیر لنز 28 میلیمتری، گشودگی دیافراگم f/2.0 و پردازشگر تصویری جداگانه در هر دو مدل تکرار شده و از لحاظ سنسور نیز تفاوتی بین این دو وجود ندارد. کیفیت تصاویر این دوربین حداکثر در سطح متوسطی قرار میگیرد و علیرغم کنتراست مطلوب، میزان جزئیات، سطح نویز و عمکلرد دوربین در به تصویر کشیدن عناصر حاضر در سایه چندان راضیکننده نیست. در یک بررسی رو در مقایسه با Galaxy S III و One X تصاویر باترفلای تا حدودی رنگپریدهتر با نور کمتر و همراه با تهرنگ زرد بوده و در بین دو رقیب خود پس از GS III و One X قرار میگیرد. از لحاظ جزئیات ریز تصویر نیز این پلکان سهگانه شامل GS III در پله اول، One X در مقام دوم و باترفلای در انتها حفظ میشود.
فیلمبرداری باترفلای با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه با بیتریت ناامیدکننده 10Mbps انجام میشود. این بیتریت در دیگر محصولات High-end اچتیسی در سال گذشته نیز به چشم میخورد. برداشت صدا در این دوربین با بیتریت اندک 96Kbps بصورت استریو انجام میشود که از این لحاظ نیز عملکرد ضعیفتری نسبت به سایر رقبا دارد. از امکانات بخش فیلمبرداری این دوربین باید به اتوفوکوس پیوسته، تاچفوکوس، فعال/غیر فعال کردن فلش در حین فیلمبرداری و امکان برداشت ویدئو با نرخ 60 فریم در ثانیه اشاره کرد. در دنیای واقعی ویدئوهای ایجاد شده توسط باترفلای از رنگهای زنده و کنتراست مطلوبی برخوردارند ولی بیتریت اندک تاثیر خود را در ثبت جزئیات نچندان بالا کاملا به نمایش میگذارد.
باتری
دسترسی به باتری باترفلای بدلیل uni-body بودن بدنه به طرق معمول برای کاربران امکانپذیر نیست؛ ظرفیت این باتری 2020mAh است که مابین One X و One X+ قرار میگیرد. زمانهای رسمی این باتری بار دیگر از سوی hTC اعلام نشده اما در دنیای واقعی و در یک استفاده نسبتا زیاد تا نزدیک به 2 روز دوام خواهد داشت. بیش از 8 ساعت پخش ویدئو و بیشتر از 6 ساعت مرور وب با وایفای از جمله زمانهای اندازهگیری شده برای این باتری از سوی کاربران است.
سیستمعامل و رابط کاربری
سیستمعامل دستگاه نسخه 4.1.1 اندروید موسوم به Jelly Bean است که با ورژن آپدیت شدهای از Sense 4.0 به بازار ارائه شده و قرار است در ماههای آینده علاوه بر آپدیت به اندروید 4.2، نسخه Sense آن نیز به ورزن پنجم ارتقا پیدا کند. در حال حاضر اینترفیس منویی و شکل ظاهری بخشهای نرم افزاری مختلف باترفلای هیچ تفاوت خاصی با دیگر نمونههای این رده مثل One X ندارد بجز اینکه قسمتهای مختلف منو به لطف تغییر بزرگ در اندروید 4.1 یعنی Project Butter بسیار روانتر و سریعتر (60 فریم در ثانیه) اجرا میشوند. رابط کاربری hTC در مجموعه Sense را بارها پیش از این مورد بررسی قرار دادهایم و از همین روی در اینجا از تکرار مکررات میپرهیزیم.
چیپست پردازشی و حافظه
پس از صفحهنمایش دیگر نکته مهم در کلیت باترفلای بحث پردازش و گرافیک آن است. چیپست پردازشی این مدل از نوع Qualcomm APQ8064 با چهار هسته Snapdragon نسل چهارم موسوم به Krait با فرکانس 1.5 گیگاهرتز است که در حال حاضر در کنار نسخه APQ8064T از جمله برترین مجموعههای پردازش موبایلی به حساب میآید. گرافیک این چیپست با قطعه Adreno 320 هندل میشود که در این مورد نیز با یکی از معدود عناوین برتر روبرو میشویم. حضور 2 گیگابایت حافظه RAM مجموعه پردازشی باترفلای را تکمیل میکند عملکرد Butterfly تقریبا در تمامی تستهای گرافیکی و پردازشی در سطح بالایی قرار دارد و در مقام مقایسه میتوان أن را در بسیاری از موارد هم سطح Sony XPERIA Z تلقی نمود.
حافظه داخلی این مدل 16 گیگابایت است که بکمک کارتحافظه تا 32 گیگابایت دیگر امکان ارتقا دارد. حضور کارتحافظه در باترفلای اتفاقی ست که معمولا بسیار بندرت در مجموعه hTC دیده میشود جاییکه نهتنها One X و One X+ بلکه برترین اسمارتفون حال حاضر این برند یعنی One نیز از این موهبت بیبهره است.
ارتباطات
باترفلای علاوه بر موارد ارتباطی معمول این رده، یک اسمارتفون نسل چهارم با پشتیبانی از LTE تا سرعت 100Mbps است. سرعت اتصال 3G آن نیز در حالت HSDPA به 42Mbps میرسد. Wi-Fi دستگاه از نوع 11.n با پشتیبانی از هر سه مورد Wi-Fi Direct، DLNA و تشکیل هاتاسپات بوده و بلوتوث آن نیز نسخه چهارم با سرعت بالا و مصرف اندک انرژی در نظر گرفته شده است. اتصال NFC و گیرندههای مسیریاب GPS و GLONASS لیست امکانات باترفلای را تکمیل میکنند.
کلام آخر
hTC Butterfly همچون اکثر دیگر تولیدات این برند تایوانی محصولی خوشساخت و زیباست که علیرغم عدم استفاده از فلز در بدنه آن، به لطف طراحی uni-body کیفیت بالایی را نشان میدهد. صفحهنمایش 5 اینچی Full HD این مدل در اکثر فاکتورهای سنجش کیفیت مثل روشنایی، کنتراست و زاویه دید موفق عمل میکند و در بخش پردازشی و ارتباطی نیز گزینههای یسیار مناسبی در آن استفاده شده است در دیگر سو دوربین فیلمبرداری این مدل کیفیت بالایی ندارد و در قسمت نرمافزاری و ساختار منویی نیز تا پیش از ارتقا به Sense 5.0 نکته جدیدی ارائه نمیکند. Butterfly بعنوان اولین گوشی دارای صفحهنمایش Full HD با نزدیک به 10 درصد قیمت بیشتر در مقایسه با XPERIA Z در بازارهای داخلی حضور دارد.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
سـلام خیلی خوشحال شدم ک بالآخره سایتتون رو پیدا کردم البته اگه آقا آرش نمی گفت عمرن پیداش نمی کردم .