Samaung Galaxy Note 8.0 یک ابزار کارآمد

5
4466

نسخه جدید تبلت‌های سری Note‌ سامسونگ به تازگی با ابعاد 8 اینچی راهی بازار شده است.این تبلت در بسیاری از جنبه‌ها از شباهت کاملی با نسخه 10.1 اینچی این خانواده برخوردار بوده و تفاوت‌های اندکی مابین این دو دیده می‌شود. در این نوبت به بررسی کامل تبلت Galaxy Note 8.0‌ می‌پردازیم. با ما همراه شوید.

مدل و نام Samsung Galaxy Note 8.0
ابعاد 8×135.9×210.8 میلی متر
وزن 338 گرم
صفحه نمایش 8.0 اینچ
1280×800 پیکسل از
نوع
  TFT
 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
حافظه RAM+حافظه داخلی 2GB RAM+16/32GB+Micro SD
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Android 4.1.2
پردازنده Samsung Exynos 4412 چهار هسته‌ای هسته‌ای 1.6 گیگاهرتز
وضوح دوربین 5.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری 720p با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 4600mAh
کلاس تبلت‌ها تا همین یک سال گذشته تنها شاهد حضور دو سایز 7 و 10 اینچی بود که از دید بسیاری از کاربران یکی بیش از اندازه کوچک و دیگری تا حدود زیادی بزرگ و حجیم تلقی می‌شد. سنگ بنیاد تغییری بزرگ در این کلاس را Apple در سال 2012 با معرفی iPad Mini با سایز جدید 7.9 اینچ برداشت که با برخورداری از نسبت تصویری متفاوت حساب خود را کاملا از دسته 7 اینچی جدا نموده و با قرار گرفتن مابین دو کلاس قبلی 7 و 10 اینچی، دیگر برندها را نیز به حضور در این دسته ترغیب نمود. سامسونگ یکی از اولین برندهایی ست که با نسخه 8 اینچی Galaxy Note به این دسته جدید پای گذارده است. Note 8.0 البته بجز تغییر در سایز صفحه‌نمایش نکته تازه دیگری نسبت به Note 10.1 نداشته و با اینکه ظاهر آن بیش از یک تبلت به یک گوشی موبایل بزرگ شبیه است اما در داخل دستگاه در قسمت‌های پردازشی، گرافیکی و تصویری مشخصات کاملا مشابه‌ای در این دو مدل به چشم می‌‌خورد. عدم تغییر مشخصات پردازشی و مولتی‌مدیایی این تبلت در کنار کاهش سایز آن نسبت به Note 10.1 مطمئنا قیمت پایین‌تری برای این تبلت به همراه خواهد داشت که در صورت تحقق از آن با عنوان یک Selling Point بزرگ می‌توان یاد کرد.
طراحی ظاهری
samsung_galaxy_note_8.0_02.jpg
شکل ظاهری و طراحی بدنه Note 8.0 بدون هیچ شک و شبهه‌ای کاملا یادآور GS III، Note II و البته GS IV است که از این لحاظ با فرم عمودی خود و تفاوت نسبت به تبلت‌های افقی دنیای کاملا متفاوتی نسبت به Note 10.1 دارد از سوی دیگر فرم گرد گوشه‌ها، دکمه‌های سه‌گانه زیر صفحه‌نمایش و حضور قلم بعنوان المان‌های اصلی طراحی این مدل تقریبا بطور کامل به Note II شبیه است. یکی از جنبه‌های منفی در طراحی Note 8.0 بجز پلاستیکی بودن کلیه قسمت‌های دستگاه، به حاشیه بسیار بزرگ دو سوی صفحه‌نمایش تعلق دارد که ظاهر این مدل را از نمونه‌های High-end و Premium تا حدود زیادی دور می‌کند.
ابعاد و وزن
samsung_galaxy_note_8.0_03.jpg
ابعاد Note 8.0‌ برابر 8×135.9×210.8 میلیمتر است که در مقایسه با رقیب اصلی آن یعنی آی‌پد مینی 10.8 میلیمتر بلند‌تر و 1.2 میلیمتر عریض‌تر است؛ علت افزایش ارتفاع در Note 8.0 بدلیل نسبت تصویر متفاوت این مدل در مقایسه با iPad Mini است و عریض‌تر بودن آن نیز بیش از همه‌ چیز به حاشیه‌های بزرگ دو طرف صفحه‌نمایش ارتباط دارد. قطر 8.0 میلیمتری این مدل نیز با اینکه در نوع خود بسیار Slim‌ و رضایت‌بخش است اما همچنان 0.8 میلیمتر بیشتر از iPad Mini اندازه‌گیری می‌شود.
وزن Note 8.0 در هر دو نسخه معمولی و دارای سیم‌کارت 338 گرم است که برای تبلتی در این سایز وزن مناسبی به حساب می‌آید. iPad Mini البته همچنان 26 گرم سبک‌تر از حریف خود است که این کاهش وزن بیش از آنکه به طراحی و شکل دستگاه مرتبط باشد به حضور دیجیتایزر Wacom روی صفحه‌نمایش و قلم همراه Note 8.0 ارتباط دارد که آن را اندکی از نمونه‌های نزدیک در این سایز سنگین‌تر می‌کند.
صفحه‌نمایش
samsung_galaxy_note_8.0_04.jpg
پنل 8.0 اینچی Note جدید دارای وضوح 1280×800 پیکسلی با فشردگی نزدیک به 189ppi است که نسبت به پنل 7.9 اینچی iPad Mini با وضوح 1024×768 پیکسل رزولوشن و فشردگی بالاتری را ارائه می‌کند البته این وضوح در برابر پنل‌های Full HD‌ جدید که حتی در سایزهای زیر 5 اینچی نیز حضور دارند رقم چندان فوق‌العاده‌ای به حساب نمی‌آید. فناوری ساخت این پنل از نوع TFT LCD معمول است که علیرغم کنتراست و اشباع پایین‌تر رنگ‌ها، از روشنایی بالاتری نسبت به پنل‌های AMOLED برخوردار است. در یک بررسی کلی پنل صفحه‌نمایش Note 8.0 در مقایسه با دیگر TFTها از کنتراست مناسبی برخوردار است و بازتولید رنگ‌های آن نیز نسبت به iPad Mini‌ در سطح بالاتری قرار می‌گیرد در سمت نکات منفی نیز باید به عملکرد ضعیف در نور مستقیم خورشید و زوایای دید نچندان رویایی اشاره کرد.

بالا و پایین پنل

samsung_galaxy_note_8.0_06.JPG
Note 8.0 در این دو بخش نسبت به دیگر تولیدات چند سال گذشته سامسونگ با تغییر خاصی روبرو نشده و بار دیگر ترکیب 3 دکمه زیر صفحه‌نمایش شامل دکمه فیزیکی Home‌ و کلیدهای لمسی back و منو در دو سوی آن در زیر صفحه‌نمایش قرار دارند و در بالا نیز طبق انتظار المان‌های تکراری دوربین دوم، سنسورهای تنظیم نور و Proximity‌ جای گرفته‌اند. سنسور تنظیم نور این بخش به مانند Note II از تشخیص کل طیف RGB بجای تنها تشخیص رنگ سبز پشتیبانی می‌کند که این موضوع بخصوص در محیط‌های داخلی با نورهای مصنوعی نقش ویژه‌ای در تنظیم بهتر نور پنل برعهده دارد. یکی از نکات جالب در مورد بخش تنطیم نور خودکار پنل در Note 8.0‌ که پیش از این در برخی دیگر از محصولات High-end‌ دیگر سامسونگ نیز مشاهده شده است امکان تغییر نور حتی با انتخاب گزینه تنظیم خودکار روشنایی است جایی‌که در دیگر برندها با فعال کردن گزینه اتوماتیک اسلایدر تنظیم نور غیر فعال شده و کل پروسه تنظیم روشنایی به حسگر این قسمت واگذار می‌شود؛ رویه سامسونگ در این زمینه کاملا متفاوت است و با فعال کردن تنظیم نور خودکار نیز همچنان می‌توان اسلایدر تنظیم نور دستی را حرکت داده و بدین صورت یک نقطه تنظیم (offset) جدید برای تنظیم‌کننده خودکار نور در نظر گرفت که در این حالت در هر لحظه با توجه به نظر کاربر، نور صفحه‌نمایش اندکی بالاتر یا پایین‌تر از حالت عادی روشنایی خودکار است. وضوح دوربین دوم Note 8.0 در بالای صفحه‌نمایش 1.3 مگاپیکسل است.
کناره‌های دستگاه
samsung_galaxy_note_8.0_07.jpg
سمت چپ این تبلت تنها به اسلات‌کارت Micro SD تعلق دارد که تا 64 گیگابایت امکان ارتقا داشته و از این لحاظ برتری بزرگی نسبت به تمامی iPadهای اپل دارد. در این حالت بجای اکتفا به حافظه محدود داخلی و تحمیل قیمتی بالاتر برای حافظه‌های بیشتر دست کاربر در انتخاب حافظه‌های بالاتر کاملا باز خواهد بود. نسخه مجهز به سیم‌کارت Note 8.0 محلی برای جای‌‌گذاری Micro SIM‌ در کنار سمت چپ نیز دارد.
المان‌های حاضر در سمت راست شامل  میکروفون دوم، کلید پاور و Rocker تنظیم صدا همراه با حفره IR یا مادون قرمز می‌شود که این آخری عضو ثابت تمامی تولیدات High-end سال 2013 در تمامی برندها بوده و نشان آن را در اسمارت‌دیوایس‌های سامسونگ، ال‌جی، hTC و ال‌جی می‌توان یافت. از این پورت برای کنترل ابزارهای الکترونیکی و تبدیل دستگاه به یک ریموت‌‌کنترل همه‌‌کاره می‌توان استفاده کرد. پورت IR‌ در هر دو عضو کوچک‌تر و بزرگ‌تر این دسته یعنی Note II و Note 10.1 نیز مورد استفاده قرار گرفته بود.
samsung_galaxy_note_8.0_09.jpg
samsung_galaxy_note_8.0_05.jpg
جک هدست تنها عضو حاضر در بخش بالایی دستگاه است و پایین تبلت نیز پورت Micro USB دارای قابلیت MHL و USB OTG به چشم می‌خورد. دیگر اجزای قابل اشاره در پایین تبلت دو اسپیکر استریوی دستگاه هستند که با فاصله‌ای مشخص در دو سوی پورت USB قرار گرفته‌اند. استفاده از دو اسپیکر برای Note 8.0 به خودی خود نکته مثبتی به حساب می‌آید اما انتقال جایگاه آن‌ها از دو سوی صفحه‌نمایش در Note 10.1 به پایین در کاربردهایی نظیر بازی و تماشای ویدئو کردیت چندانی برای طراحان سامسونگ به همراه ندارد.
پشت دستگاه
samsung_galaxy_note_8.0_11.jpg
طراحی یک دست و بدون برآمدگی Note 8.0 در بخش پشتی تنها شامل یک دوربین 5 مگاپیکسلی در بالا و محل جای‌‌گذاری قلم S-Pen در پایین است و بجز این موارد نکته دیگری در آن به چشم نمی‌‌خورد. مقایسه این قسمت با بخش مشابه در Note 10.1 یک تفاوت مهم یعنی عمودی بودن طراحی این مدل در مقایسه با طراحی افقی تبلت‌های 10 اینچی مثل Note 10.1 را به نمایش می‌‌گذارد که البته در رده 7 اینچی امری معمول به شمار می‌رود ولی یک پله بالاتر در کلاس 8 اینچی امر تازه‌ای محسوب می‌شود.
S-Pen
samsung_galaxy_note_8.0_12.jpg
samsung_galaxy_note_8.0_13.jpg

قلم همراه تبلت که همچنان S-Pen خوانده شده و در کناره سمت چپ بخش پشتی در جایگاه اختصاصی خود جا خوش کرده است از لحاظ طراحی و شکل ظاهری تفاوت خاصی با قلم همراه Note 10.1 نداشته و سر گرد آن در بالا بخوبی در حفره پشت تبلت قرار می‌گیرد البته برآمدگی این قلم در هنگام جای گرفتن آن در بخش پشتی را بدون نگاه کردن در زیر دست به سادگی می‌توان حس کرد. شکل خود قلم نیز تغییری نداشته و بار دیگر یک دکمه که در برنامه‌های مخصوص وظیفه‌های متعددی را بر عهده می‌گیرد در آن حضور دارد. گرفتن اسکرین‌شات از هر نقطه دلخواه صفحه‌نمایش بصورت آنی از جمله کاربردهای این دکمه روی S-Pen‌ است.

مجموعه دوربین

samsung_galaxy_note_8.0_14.jpg

در Note 8.0‌ از یک دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس استفاده شده که روی کاغذ تفاوتی با دوربین Note 10.1 ندارد و هر دو مدل امکان ایجاد تصاویری حداکثر با وضوح 1944×2592 پیکسل را دارند. ساختار منویی این دو دوربین نیز کاملا مشابه با یکدیگر است جایی‌که در ستون سمت راست سوئیچر تعویض بین عکاسی و فیلم‌برداری، شاتر دوربین و آخرین عکس گرفته شده دیده می‌شود و در سمت چپ 5 تنظیم قابل تغییر به همراه آیکونی برای ورود به کلیه تنظیمات دوربین در نظر گرفته شده است. از امکانات متعدد این دوربین در بخش نرم‌افزاری باید به تاچ‌فوکوس، تشخیص چهره و لبخند، افکت‌های تصویری متعدد،‌ امکان Best faces و بلاخره تصویربرداری پانوراما اشاره کرد که برای یک دوربین تبلتی امکانات فراوان و راضی‌کننده‌ای به حساب می‌آیند.

کیفیت تصاویر این دوربین در مقایسه با Note 10.1 در سطح بالاتری قرار می‌گیرد و میزان قابل توجهی از جزییات، کنترل نویز مطلوب و بازتولید مناسب رنگ‌ها در آن دیده می‌شود که این، علیرغم مشکلات استفاده از یک تبلت برای تصویربرداری، امتیاز بالایی را در این بخش نصیب Note 8.0 می‌نماید.

فیلم‌برداری این دوربین حداکثر با وضوح 720p با 30 فریم در ثانیه و با ارائه بیت‌ریتی نزدیک به 12Mbps انجام می‌شود که از این لحاظ تفاوتی حداقل روی کاغد با Note 10.1 ندارد. برداشت صدای این دوربین نیز بصورت استریو با بیت‌ریت 128Kbps انجام می‌شود. کیفیت ویدئوهای این دوربین با شباهت نزدیک به Note 10.1 حداکثر متوسط به حساب می‌آید و جزییات اندک، نویز بالا و اشباع اندک رنگ‌ها نکات منفی اصلی آن را تشکیل می‌دهند.

باتری

کاور بخش پشتی Note 8.0 به مانند دیگر تبلت‌ها امکان برداشته شدن و جابجایی به روش معمول را نداشته و باتری آن نیز طبیعتا بصورت embed و درونی در نظر گرفته شده است. ظرفیت ابن باتری 4600mAh است و سامسونگ در معرفی آن اشاره‌ای به زمان‌های رسمی نکرده است در دنیای واقعی کیفیت این باتری در سطح بالایی قرار دارد و در یک استفاده شدید نیز دوام آن به زیر 1.5 روز کاهش نمی‌یابد. با یک بار شارژ باتری پخش ویدئو از حافظه داخلی دستگاه تا نزدیک به 9 ساعت و پخش ویدئو بصورت استریم از شبکه با اتصال وای‌فای تا نزدیک به 5 ساعت ادامه پیدا می‌کند که هر دو، اعداد به نسبت راضی‌کننده‌ای محسوب می‌شوند. زمان شارژینگ این باتری نزدیک به 2 ساعت و نیم است که این زمان در مقایسه با iPad رقم بسیار بهتری است.

سیستم‌عامل و رابط کاربری

samsung_galaxy_note_8.0_15.jpg

Note 8.0 بصورت پیش‌فرض با نسخه 4.1.2‌ اندروید موسوم به Jelly bean‌ به بازار ارائه می‌شود و پوسته نرم‌افزاری TouchWiz نیز ظاهری کاملا مشابه با Note II به آن بخشیده است. از جمله این مشخصات می‌توان به صفحه قفل با امکان Swipe به هر جهت دلخواه برای بازگشایی، 5 آیکون قابل شخصی‌سازی زیر Lock Screen برای احضار مستقیم برنامه‌ها، استفاده از Face & Voice Unlock و بلاخره لمس صفحه‌نمایش و حرکت افقی همزمان تبلت برای احضار و دسترسی مستقیم به دوربین اشاره کرد

samsung_galaxy_note_8.0_16.jpg

Home Screen در Note 8.0 طبق معمول از صفحات متعدد با امکان جای‌‌‌گذاری ویجت و میانبرهای مختلف تشکیل شده که در بخش پایینی آن 6 آیکون مختلف دیده می‌شود که بجز آیکون سمت راست برای دسترسی به App drawer سایر آیکون‌ها به دلخواه کاربر قابل تغییر و سفارشی‌سازی هستند.

samsung_galaxy_note_8.0_17.jpg

بخش قابل اسکرول بالای صفحه‌نمایش موسوم به Notification Area از ظاهر و امکانات به نسبت مشترکی نسبت به دیگر اعضا خانواده TouchWiz سامسونگ در این کلاس بهره می‌برد و تنها برخی تغییرات ملایم در آن دیده می‌شود. از جمله نکات قابل اشاره در این بخش می‌توان از toggleهای مختلف برای فعال/غیرفعال کردن گزینه‌های ارتباطی دستگاه (بلوتوث، وای‌فای و GPS)، قفل کردن چرخش خودکار، دسترسی به گزینه‌های Power Saving و بلاخره اجرای همزمان دو برنامه خاص در کنار یکدیگر (Multi window) یاد کرد. لیست برنامه‌های قابل استفاده در حالت Multi window را در زبانه کشویی حاضر در کناره سمت چپ تبلت می‌توان مشاهده کرد که با drag کردن هریک از آن‌ها روی برنامه فعلی اجرا شده روی صفحه،‌ می‌توان هر دو را در یک لحظه در کنار یکدیگر داشت

samsung_galaxy_note_8.0_18.jpg

منوی اصلی یا App drawer سیستم‌عامل نیز نکته خاصی را در بر ندارد و همچون همیشه محلی برای نگه‌داری اپلیکیشن‌ها، تنظیمات و البته ویجت‌های نصب شده در حافظه داخلی است. با خارج کردن قلم تبلت از جای خود همچون Note II صفحه مخصوص S-Pen در Home Screen لود می‌شود که از لحاظ امکانات و قابلیت‌ها کاملا در سطح Note II است و هیچ تفاوت خاصی مابین این دو دیده نمی‌شود از همین روی از تکرار مواردی که پیش از این به آن اشاره کرده‌ایم می‌گذریم. در صورت نیاز به این موارد می‌توانید آن‌ها را در مقاله جداگانه Note II‌ در مورد S-Pen مطالعه کنید.

چیپ‌ست پردازشی و حافظه

مشخصات پردازشی Note 8.0 بجز اورکلاک فرکانس پردازنده اصلی تفاوتی با Galaxy S III، Note II و Note 10.1 دارد جایی‌که در هر چهار مدل یاد شده از چیپ‌ست Samsung Exynos 4412 با چهار پردازنده ARM A9 استفاده شده که فرکانس پردازنده‌های این چیپ‌ست در S III و Note 10.1 برابر 1.4 گیگاهرتز است و در Note 8.0‌ و Note II یک پله بالاتر و 1.6 گیگاهرتز در نظر گرفته شده است. قدرت این پردازنده‌ها در تمامی موارد برای هندل کردن نیازهای یک تبلت 8 اینچی در سطح حرفه‌ای بسیار کافی و مطلوب بوده و هیچ تاخیری در قسمت‌های مختلف آن به چشم نمی‌خورد ولی مقایسه آن‌ها با پردازنده‌های جدیدی نظیر نسل چهارم Qualcomm و ARM A15 به هیچ عنوان نمی‌تواند بخش پردازشی Note 8.0 را در سطح برترین‌های بازار دسته‌بندی کند.
حافظه RAM این مدل 2 گیگابایت است و حافظه داخلی 16/32 گیگابایتی آن تا 64 گیگابایت دیگر از طریق کارت حافظه امکان ارتقا دارد.

گزینه‌های ارتباطی

Note 8.0 همانطور که گفته شد در دو نسخه ارائه می‌شود که یکی از ورژن‌های آن موسوم به N5110 فاقد امکانات رادیویی و دیگری به نام N5100 قابلیت کارکرد بعنوان یک تلفن همراه را دارد هرچند که نبود اسپیکر تماس در بالای صفحه‌نمایش چاره‌ای جز استفاده از هدست برای تماس باقی نمی‌‌گذارد. حداکثر سرعت تبادلات 3G‌ در N5100 برابر 21Mbps در حالت HSDPA است. احتمالا در آینده نسخه دیگری از Note 8.0‌ مجهز به فناوری LTE/4G نیز برای برخی بازارهای خاص ارائه می‌شود. وای‌فای پرسرعت تبلت از نوع 11.n با امکان Wi-Fi hotspot، DLNA و ارسال فایل است. بلوتوث نسخه چهارم با سرعت بالا و مصرف اندک انرژی در کنار GPS و GLONASS گزینه‌‌های ارتباطی Note 8.0 را تکمیل می‌کنند. یکی از غایب‌های اصلی در بخش گزینه‌های ارتباطی Note 8.0 نبود اتصال NFC است.

کلام آخر

samsung_galaxy_note_8.0_19.jpg

Samsung Galaxy Note 8.0 محصولی متفاوت با سایزی ایده‌آل در کلاس تبلت‌های اندرویدی است که به سختی می‌توان نمونه مشابه‌ای برای آن پیدا نمود. از جمله نکات مثبت اصلی این تبلت باید به ابعاد و وزن نسبتا مناسب، دوربین عکاسی مطلوب، امکان استفاده از سیم‌کارت و برقراری تماس، گزینه‌های پردازشی راضی‌کننده و بلاخره باتری با دوام بالای آن اشاره نمود. در سمت نکات منفی نیز می‌توان از بدنه پلاستیکی، عملکرد نچندان فوق‌العاده صفحه‌نمایش در نور مستقیم خورشید و کیفیت و وضوح حداکثر متوسط دوربین فیلم‌برداری یاد کرد. Note 8.0‌ در دو رنگ مشکی و سفید به تازگی وارد بازار شده و با اینکه قسمت اولیه آن 400 دلار تعیین شده است اما در حال حاضر در اکثر بازارها با نزدیک به 600 تا 700 دلار به فروش می‌رسد.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

5 دیدگاه

  1. یک خواهش دارم Hگر کسی این تبلت داره لطفا نوشته پشت این دستگاه برای من اینجا کپی کنه ..میخواهم ببینم در متن نوشته پشت دستگاه ایا نوشته شده است که این دستگاه MADE IN KOREYA هست با نه ..خواهش میکنم موضوع خیلی خیلی جدی و مهم است اگر تونستید به [email protected] جواب را کپی کنید

  2. با اینکه الان انتخاب‌های تازه‌ای در این کلاس مطرح شده ولی همچنان با اطمینان می‌توان از کیفیت و کارائی بالای نوت 8 سخن گفت.
    با تشکر

ارسال یک پاسخ