فراگیر شدن شبکههای اجتماعی موبایلی و مواردی نظیر وایبر، واتساپ و اینستاگرام این روزها همه افراد فارغ از سن و سال را به خرید یک گوشی هوشمند ترغیب کرده است. یک گوشی هوشمند نهتنها عکاس و MP3 Player پیشرفتهای به حساب میآید بلکه با حضور آن میتوان دوستان گذشته را بار دیگر یافت، تماس و پیامک رایگان (یا با حداقل هزینه) با سرتاسر دنیا داشت، ساعتها با بازیهای هیجانانگیز سرگرم بود، اخبار و اطلاعات را در اسرع وقت بدون نیاز به کامپیوتر دریافت کرد و در یک کلام، مدرن بود. گوشیهای هوشمند تا همین یکی دو سال گذشته بهعلت حضور تمامی سازندگان در مسابقه افزایش امکانات و قابلیتهای پیشرفته دستگاه، جزء گجتهای گرانقیمت و لوکس بازار به حساب میآمدند و کاربران عادی بهخصوص افراد حاضر در سنین بالاتر به همین علت و پیچیدهگیهای استفاده، تمایل کمتری به استفاده از این دستگاهها از خود نشان میدادند.
این شرایط با حضور پر رنگ چینیها و کاهش شدید قیمت در این سوی بازار بهگونهای تغییر کرد که اینک حتی برندی نظیر سامسونگ نیز با چرخشی مشهود به سمت کلاس ارزانقیمت و میانی با قیمتهای ایدهآل در حال حرکت کردن است. اسمارتفون، این روزها دیگر کالای خاص و گرانقیمتی محسوب نمیشود و اختصاص دادن بودجهای محدود برای خرید آن مساوی با در اختیار گرفتن یک کالای بیکیفیت به حساب نمیآید. انتخابها در کلاس ارزانقیمت اسمارتفون، تا حدی متنوع شده است که با در اختیار داشتن بودجهای از 300 تا 600 هزار تومان میتوان به لیست بلندبالایی از نمونههای متفاوت و مختلف دست پیدا کرد. در ادامه برای تسهیل انتخاب کاربران در کلاس ارزانقیمت به معرفی اغلب انتخابهای حاضر در این کلاس قیمتی پرداختهایم. انتخابهای زیر بر اساس قیمت مرتب شدهاند و جایگاه آنها در این لیست لزوما به کیفیت دستگاه مرتبط نخواهد بود.
1- Samsung Galaxy Star 2 Plus Duos SM-G350E
این گوشی با رده قیمتی 305 هزار تومانی و امکاناتی مناسب، گزینه جذابی برای کاربران غیر حرفهای و معمولی با بودجه محدود به نظر میرسد. نکات برجسته اصلی این مدل به صفحهنمایش 4.3 اینچی WVGA، اندروید کیتکت 4.4.2 و پشتیبانی از دو سیمکارت تعلق دارد و در سمت و سوی نکات منفی نیز به جز نبودن فوکوس اتوماتیک برای دوربین (و در نتیجه ناتوانی از تصویربرداری سوژههای نزدیکتر از 2 متر) باید به حذف امکان مخابراتی 3G و حافظه داخلی تنها 4 گیگابایتی اشاره کرد. مشکل حافظه در گوشیهایی از این دست کاملا جدی است و در صورتی که اهل نصب کردن برنامههای زیاد باشید بهدلیل آنکه از این 4 گیگابایت معمولا کمتر از 2 گیگابایت در دسترس قرار دارد به سرعت و در همان روزهای نخست با مشکل پر شدن حافظه روبرو میشوید. در این هنگام افزایش حافظه با کمک کارت Micro SD (در این مورد تا 32 گیگابایت) نیز سودمند نخواهد بود چرا که نهتنها اغلب برنامهها امکان انتقال به حافظه داخلی را ندارند بلکه بهویژه در این گوشیها حافظه به صورت Emulated یا غیر واقعی به دستگاه اضافه شده است و به هیچ عنوان (مگر با روت کردن دستگاه و جابجایی حافظه داخلی با حافظه خارجی در هر بار استفاده که آن نیز چندان کاربردی و عملی نیست) نمیتوان برنامهها را به حافظه خارجی انتقال داد. پردازنده تک هستهای و رم 512 مگابایتی از دیگر نکات نجندان مثبت این مدل هستند. در کل Star 2 Plus با قیمت 305 هزار تومانی خود مناسب کاربران عادی با نیاز به صفحهنمایشهای بزرگ، بدون نیاز به استفاده از اینترنت پر سرعت گوشی و با نیاز حداقلی به دوربین طراحی شده است و در صورتی که نیازهای شما به هریک از این موارد مرتبط میشود پیشنهاد میکنیم به سراغ این مدل نروید.
2- Huawei Ascend Y511
گوشیهای هواوی بیشترین برد ممکن را در همین کلاس قیمتی دارند. Y511 یکی از نمونههای پر فروش و خوشقیمت بازار است که با حوالی قیمت 335 هزار تومانی برای خریداران جذابیت بالایی را ارائه میکند. Y511 نیز مثل مدل قبلی در ارائه یک صفحهنمایش بزرگ 4.5 اینچی با وضوح (البته نچندان فوقالعاده) WVGA جذاب به نظر میرسد. ضعف دوربین مدل قبلی در نبود فوکوس خودکار در دوربین 3.15 مگاپیکسلی Y511 نیز برقرار است اما این بار از 3G در این مدل پشتیبانی میشود. مشخصات پردازشی این مدل دو سیمکارته، بهبود یافته و اینک دو هسته 1.3 گیگاهرتزی همراه با یک گرافیک بهتر (Mali-400MP) در آن حضور دارند. حافظه داخلی هنوز همان 4 گیگابایت دردسر ساز بوده و 512 مگابایت رم نیز تغییری نکرده است. یکی دیگر از برتریهای ظریف این مدل بر Star 2 Plus حضور دوربین دوم بالای صفحهنمایش است که در مدل قبلی غایب بود. در سمت نکات منفی نیز باید به ورژن پایین سیستمعامل (Android 4.2) اشاره کرد که امیدی نیز به آپدیت شدن آن به هیچ عنوان نمیرود. Y511 نیز مثل Star 2 Plus برای کاربران عادی بدون نیاز به یک دوربین با کیفیت و با نصب حداقل برنامهها طراحی شده است و بار دیگر اگر اهل نصب برنامههای فراوان بوده و قصد خرید گوشی اصلی خود را در این کلاس قیمتی دارید پیشنهاد نمیکنیم که Y511 را تهیه کنید اما اگر به مدلی دارای صفحهنمایش بزرگ، با امکان دسترسی به اینترنت پر سرعت 3G به عنوان گوشی دوم نیاز دارید Y511 با قیمت 335 هزار تومان انتخاب خوبی محسوب میشود.
3- Samsung Galaxy Ace 4 3G & LTE
نسل چهارم گوشیهای سری Ace سامسونگ با ارتقا رقم پرداختی به حوالی 370 هزار تومان (برای نسخه معمولی) و 390 هزار تومان (با توزیع بسیار محدود برای نسخه LTE) امکانات بیشتری را نسبت به مدلهای پیشین ارائه میکند. در Ace 4 صفحهنمایش با وضوح 4 اینچ و رزولوشن WVGA فرق خاصی از لحاظ کیفیت با مدلهای پیشین ندارد و البته در عمل کیفیتی رویایی در حد نمونههای گرانقیمت بازار نیز ارائه نمیدهد (پیشنهاد میکنیم قبل از خرید هر گوشی موبایل، صفحهنمایش را از لحاظ روشنایی، بازتاب نور از سطح پنل و بهویژه زاویه دید از نزدیک مورد بررسی قرار دهید). دوربین در این مدل به 5 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار تغییر یافته و از این لحاظ کاربران علاقهمند به عکاسی را تا حدودی راضیتر از گذشته نگاه میدارد. اندروید 4.4.2 و حافظه داخلی اندک 4 گیگابایتی تنها نقطههای اشتراک باقیمانده مابین نسخه 3G و LTE این مدل هستند و از این پس تفاوتهای بزرگی آشکار میشود. نخستین تفاوت بزرگ به دو برابر شدن سایز رم از 512 به 1 گیگابایت در نسخه LTE تعلق دارد. فرکانس پردازندههای دوگانه دستگاه نیز در نسخه LTE از 1 به 1.2 گیگاهرتز افزایش پیدا میکند و با افزوده شدن 300 میلی آمپر ساعت دیگر به ظرفیت باتری، در نسخه LTE با ظرفیت 1800mAh روبرو میشویم. در کل هر دو مدل Ace 4 نسبت به نمونههای پیشین در زمینه دوربین و اینترنت تحت شبکه موفقتر عمل میکنند و این شرایط در نسخه LTE حتی بهتر نیز شده است اما این به معنای امکان کارکرد بدون دردسر بهعنوان گوشی اول کاربران نیازمند به نصب برنامههای مختلف نیست و همچنان حافظه 4 گیگی کاملا آزاردهنده به نظر میرسد. بنابراین بار دیگر در صورتی که بهدنبال گوشی دوم با امکانات تصویری مناسب و اینترنت پر سرعت هستید Ace 4 گزینه مطلوبی محسوب میشود. در غیر اینصورت بهتر است به فکر ارتقا بودجه و حرکت به سمت پلههای بعدی این راهنمای خرید باشید.
4- Samsung I8200 Galaxy SIII Mini VE
سامسونگ در سال 2012 و همزمان با معرفی Flagship آن روزهای خود یعنی SIII نسخه کوچکتری از آن با نام SIII Mini یا I8190 را نیز روانه بازار کرد که با توجه به صفحهنمایش Super AMOLED، حافظه داخلی و رم بالا و البته قیمت مطلوب طرفداران فراوانی را به خود جلب کرد. در سال 2014 سامسونگ بار دیگر به سراغ این پلتفرم محبوب رفت و گوشی کاملا مشابهای با نام I8200 یا SIII Mini Value Edition را روانه بازار کرد. عنوان Value Edition در نگاه اول انتظار تغییرات فراوانی را در این گوشی نسبت به به SIII Mini اصلی در ذهن ایجاد میکند اما در عمل تنها تغییرات ایجاد شده در این مدل در مقایسه با قبل به افزایش فرکانس پردازنده از 1 به 1.2 گیگاهرتز و ارتقا نسخه سیستمعامل از 4.1 به 4.2.2 تعلق داشته و بهجز این دو هیچ تغییر دیگری در این دو گوشی دیده نمیشود. SIII Mini VE با برخورداری از صفحهنمایش 4 اینچی WVGA با فناوری ساخت Super AMOLED بهترین کیفیت تصویر را از لحاظ کنتراست و زاویه دید در این کلاس قیمتی ارائه میدهد و حافظه داخلی 8 گیگابایتی آن نیز فضای مطلوبی را برای نصب برنامههای متعدد فراهم میکند (از این مدل نسخه 16 گیگابایتی نیز تولید شده که در بازارهای داخلی ظاهرا اثری از آن دیده نمیشود). دوربین 5 مگاپیکسلی گوشی نهتنها دارای فوکوس خودکار است بلکه در حین فیلمبرداری نیز امکان ارائه وضوح مطلوب 720p را داراست. در مجموع SIII Mini VE با حوالی قیمت 460 هزار تومان از بهترین انتخابهای ارزانقیمت این دسته است که حتی برای کارکرد بهعنوان گوشی اول کاربران نیز با تکیه بر حافظه مطلوب، پردازندههای نسبتا مناسب و دوربین با کیفیت امتیاز بالایی را کسب میکند. تنها نکات نسبتا منفی در مورد این گوشی یکی به ورژن سیستمعامل آن باز میگردد و در سوی دیگر ظرفیت 1500 میلیآمپر ساعتی باتری آن نیز چندان فوقالعاده نیست.
5- LG L70 Dual D325
برای خرید نسل جدید گوشیهای سری L الجی و مدل L70 دو سیمکارته موسوم به D325 باید نزدیک به 475 هزار تومان هزینه کنید. این گوشی بهجز یک مورد منفی بزرگ یعنی حافظه داخلی 4 گیگابایتی، در اکثر دیگر موارد، نکات مثبت یک گوشی خوشقیمت اندرویدی را در بر دارد. صفحهنمایش 4.5 اینچی WVGA، حافظه رم 1 گیگابایتی، دوربین 5 مگاپیکسلی دارای فوکوس خودکار، شیشه محافظه گوریلاکلس 2، اندروید 4.4.2 کیتکت و دو پردازنده 1.2 گیگاهرتزی از جمله این نکات مثبت به شمار میروند. در D325 از قابلیت 3G نیز پشتیبانی میشود اما از نسل بالاتر یعنی LTE در آن خبری نیست. این گوشی دوربین دوم نیز دارد و دوام 2100 میلیآمپر ساعتی باتری آن نیز مناسب است. در مجموع اگر حافظه داخلی این گوشی 8 گیگابایت بود با یک نمونه ایدهآل روبرو میشدیم اما در حال حاضر بازهم برای کاربرانی که از این مدل بهعنوان گوشی اول با نصب برنامههای متنوع استفاده میکنند (به دلیل حافظه داخلی محدود) نمیتواند انتخاب فوقالعادهای باشد. اما برای گوشی دوم با تکیه بر صفحهنمایش بزرگ، حضور دو سیمکارت و دوام باتری بالا، انتخاب مناسبی است.
6- Nokia Lumia 525
از Lumia 520 بهعنوان پر فروشترین گوشی تاریخ ویندوزفون یاد میشود این گوشی بهواسطه قیمت کم به محبوبیت بالایی دست پیدا کرد. از این مدل نسخه دیگری با دو برابر شدن حافظه رم در بازار حضور دارد که Lumia 525 خوانده میشود. دو برابر شدن حافظه رم سرعت بالایی را برای دستگاه در حرکت مابین منوها و اجرای برنامهها فراهم کرده و با اینکه سیستمعامل ویندوزفون نسبت به اندروید از مصرف رم کمتری برخوردار است اما بازهم تاثیر حضور یک رم 1 گیگابایتی در Lumia 525 در مقایسه با Lumia 520 دارای 512 مگابایت رم را بهخوبی میتوان مشاهده کرد. صفحهنمایش دستگاه همچنان 4 اینچ با وضوح WVGA است و دو پردازنده 1 گیگاهرتزی و 8 گیگابایت حافظه داخلی در آن دیده میشود. دوربین 5 مگاپیگسلی اتوفوکوس دستگاه کیفیت متوسطی دارد و با وضوح 720p فیلمبرداری میکند. در بخش ارتباطات تحت شبکه نیز تنها میتوان بر 3G در این مدل تکیه کرد. Lumia 525 برای کاربرانی که قصد تجربه یک سیستمعامل جدید با حداقل هزینه را دارند گوشی فوقالعادهای به حساب میآید اما برای کاربرانی که تا به امروز اسمارتفون را تجربه نکردهاند بهعنوان گوشی اول شاید چندان مناسب نباشد. راحتی بیشتر در استفاده در مقایسه با اندروید البته یکی از نکات مثبت همیشگی گوشیهای ویندوزفونی است. برای خرید Lumia 525 باید نزدیک به 500 هزار تومان هزینه کرد.
7- Nokia Lumia 630 Dual
یک پله بالاتر با ادامه حضور در کلاس ویندوزفون، به گوشی جدیدتر Lumia 630 بر میخوریم این مدل در دو نسخه معمولی و دو سیمکارت ارائه شده که بهجز در این مورد تفاوت دیگری با هم ندارند. مدل انتخابی ما به همین علت ورژن دو سیمکارت دستگاه است. صفحهنمایش 4.5 اینچی WVGA، حافظه داخلی 8 گیگابایتی، 512 مگابایت RAM و دوربین 5 مگاپیکسلی HD مشخصات مهم این دستگاه را تشکیل میدهند. روی صفحهنمایش Lumia 630 از پوشش مقاوم Gorilla Glass 3 استفاده شده که برای این رده قیمتی جالب به نظر میرسد. در این مدل با وجود آنکه تنها 512 مگابایت رم وجود دارد اما چهار هستهای بودن چیپست پردازشی تا حدودی این ضعف را جبران کرده است. ظرفیت باتری 1830mAh این مدل چندان فوقالعاده نیست و در بخش ارتباطات تحت شبکه نیز تنها میتوان بر 3G تکیه کرد. برای خرید این گوشی باید حوالی 530 هزار تومان هزینه کرد که با توجه به اختلاف اندک آن با Lumia 525 کاربران را در دو راهی انتخاب صفحهنمایش بزرگتر یا RAM بالاتر قرار میدهد. این گوشی با توجه به صفحهنمایش بزرگ و امکانات مناسب ارتباطی، حتی برای انتخاب بهعنوان گوشی اول نیز کاربردی خواهد بود و اگر دوربین و باتری متوسط آن برای شما مشکل ایجاد نمیکند انتخاب مطلوبی خواهد بود.
8- Huawei Ascend G6 Dual
طراحی ظاهری G6 به مدل محبوب سال گذشته هواوی یعنی P6 نزدیک است این گوشی در زمینه صفحهنمایش با ارائه پنل 4.5 اینچی با وضوح qHD یا 960×540 پیکسل اندکی از مدلهای پیشین رزولوشن بالاتری را ارائه میکند و دوربین 8 مگاپیکسلی HD آن نیز حداقل روی کاغد با کیفیت است اما تنها یک نگاه به حافظه داخلی 4 گیگابایتی آن، هر کاربر حرفهای را در خرید دستگاه مردد خواهد ساخت. در سایر موارد سختافزاری این گوشی با مشکل خاصی روبرو نیستیم و حضور 1 گیگابایت رم، چهار پردازنده 1.2 گیگاهرتزی، دوربین دوم 5 مگاپیکسلی، ضخامت تنها 7.5 میلیمتری و باتری 2000mAh امکانات مناسبی در این گروه به حساب میآیند. برای خرید G6 دو سیمکارته باید حوالی 550 هزار تومان هزینه کرد. در کل مطمئنا اصلیترین نکته منفی این گوشی حافظه داخلی محدود آن است که در صورتی که اهل نصب برنامههای متعدد باشید در کمتر از 1 تا 2 هفته پر خواهد شد و تلاش برای انتقال برنامهها به حافظه خارجی نیز (بهجز در موارد خاص) چندان موفقیتآمیز نخواهد بود. بنابراین تنها در صورتی به خرید G6 فکر کنید که قصد نداشته باشید برنامههای فراوانی روی آن نصب کنید.
9- Huawei Honor 3C
با اینکه ترجیح میدادیم که نسخه 4G این مدل را به شما معرفی کنیم اما بهدلیل حضور نداشتن آن در بازار (حداقل بهصورت رسمی) تنها میتوانیم از نسخه معمولی یا 3G دستگاه سخن بگوییم. Honor 3C در این کلاس قیمتی مدلی منحصر به فرد با مشخصاتی تقریبا غیر قابل رقابت برای دیگر مدلهای حاضر در بازارهای داخلی است. صفحهنمایش 5 اینچی این مدل دارای وضوح HD یا 1280×720 پیکسل است و 8 گیگابایت حافظه داخلی و 2 گیگابایت رم دارد. حضور 2 گیگابایت رم در این رده کاملا بینظیر و بیرقیب به حساب میآید. دوربین 8 مگاپیکسلی دستگاه از فوکوس خودکار برخوردار است و با وضوح 1080p فیلمبرداری میکند. البته مثل تمامی دیگر دوربینهای یکی دو سال اخیر هواوی، در این مورد نیز حداکثر به کیفیت متوسطی دست پیدا میکنیم. در بخش پردازش با امکانات چندان متفاوتی از مدلهای قبلی روبرو نیستیم و چهار پردازنده 1.2 گیگاهرتزی A7 در آن دیده میشوند. نسخه اندروید دستگاه نیز در حالت پیشفرض ورژن 4.2.2 است که البته با اندکی صرف وقت میتوان بهصورت دستی و نچندان رسمی آن را به نسخه 4.4 (مخصوص ورژن چینی دستگاه) ارتقا داد. از دیگر نکات مثبت این گوشی باید به دوربین دوم 5 مگاپیکسلی و باتری 2300mAh اشاره کرد. برای خرید این گوشی در بازارهای داخلی باید حوالی 560 هزار تومان هزینه کرد. 3C یکی از بهترینها و شاید بهترین انتخاب ارزانقیمت در این کلاس قیمتی باشد و برای استفاده بهعنوان گوشی اول مزیتهای فراوانی را ارائه میکند.
10- Samsung Galaxy Win I8552
از Win نیز دو نسخه مختلف در بازار موجود است که اولی با کد I8550 نسخه معمولی تک سیمکارت و دیگری با کد I8552 به قابلیت دو سیمکارت مجهز است. صفحهنمایش Win با سایز 4.7 اینچی، یکی از بزرگترین اندازهها در میان دیگر رقبا به حساب میآید. این صفحهنمایش البته با وضوح اندک WVGA چندان شارپ و فوقالعاده نیست و انتظار چندانی از آن در برخورد با نوشتههای ریز و دیگر سوژههای دارای جزئیات بالا نمیتوان داشت. دیگر نقطه ضعف این مدل ورژن سیستمعامل 4.1.2 آن است که مقابل مدلهای دارای اندروید 4.4 کیتکت حرفی برای گفتن ندارد. با گذر از این موارد، دیگر مشخصات Win نسبتا رضایتبخش است. حافظه داخلی 8 گیگابایتی، 1 گیگابایت رم و چهار پردازنده 1.2 گیگاهرتزی در Win حضور دارند و دوربین 5 مگاپیکسلی آن نیز از فوکوس خودکار برخوردار است. این مدل از 3G نیز پشتیبانی میکند و برای خرید آن باید 560 تا 570 هزار تومان هزینه کرد. Win برای کاربرانی که بدون توجه به وضوح پنل، به صفحهنمایشهای بزرگ نیاز دارند مناسب است و از لحاظ لوازم جانبی نیز در مقایسه با مدلهای هواوی انتخابهای بیشتری را پیش روی کاربران قرار میدهد.
11- HTC Desire 510
دیزایر 510 با برخورداری از یک پنل 4.7 اینچی از صفحهنمایش یک اندازهای نسبت به Win برخوردار است و از لحاظ وضوح نیز با رقم 854×480 پیکسل تفاوت خاصی با برادر سامسونگی خود ندارد. دوربین 5 مگاپیکسلی حاضر در این مدل با اینکه با وضوح 1080p فیلمبرداری میکند اما HTC ترجیح داده تا در آن از فوکوس خودکار استفاده نکند این موضوع نهتنها امکان برداشت عکسهای نزدیک و اصطلاحا کلوزآپ را غیر ممکن کرده بلکه در میزان جزئیات به ثبت رسیده توسط این دوربین در هر دو حالت عکاسی و فیلمبرداری نیز تاثیر منفی از خود به جای گذاشته است. یکی از نقاط قوت این مدل امکانات ارتباطی آن است که نهتنها شامل 3G میشود بلکه LTE را نیز در بر میگیرد. از OTG نیز در این مدل پشتیبانی میشود. در بخش پردازش نیز با نمونه بسیار مناسبی در کلاس پایین و میانی روبرو میشویم. این گوشی از اولین نمونههای بازار مجهز به پردازندههای 64 بیتی سری Snapdragon 410 است و 1 گیگابایت رم و 8 گیگابایت حافظه داخلی دارد. دوام باتری این گوشی نیز بالاست و در صورت تنظیم مصرف حتی میتوان تا 3 روز نیز روی آن با یک بار شارژ حساب کرد. برای خرید Desire 510 باید رقمی نزدیک به 560 هزار تومان در نظر گرفت که با توجه به مشخصات گوشی مناسب به نظر میرسد. در یک نگاه Desire 510 برای کاربران علاقهمند به صفحهنمایشهای بزرگ که تنها گهگاهی از دوربین دستگاه استفاده میکنند و بهجای آن دسترسی به اینترنت، سرعت بالای پردازش و امکانات ارتباطی برای آنها در اولویت قرار دارد مناسب خواهد بود.اگر زیاد عکاسی میکنید سراغ این گوشی نروید.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
سلام ممنونم از مطالب عالیتون
واقعا عالی بود
خیلی کم پیش میاد گوشی های ارزون رو نقد کنن
خیلی سایت خوبی دارید
ممنون بابت سایت خوب و کاملتون
پست جالبی بود ، ممنون از سایت خوبتون
ممنونم عالی بود. مرسی
نوکیا X2 رو فراموش کردید،
یکی از گوشی های واقعا مقرون به صرفه موجوده .