راهنمای خرید اندروید فون قسمت آخر: ضیافت شاهانه

20
5783

در سه قسمت قبلی راهنمای خرید اندروید فون به ترتیب به مدل‌های ارزان قیمت و گوشی‌های دسته میانی در دو کلاس قیمتی مختلف پرداختیم در چهارمین و آخرین قسمت این سلسله مقالات به گوشی‌های گرانقیمت با بودجه آزاد و رقم های بالاتر از 520 هزار تومان خواهیم پرداخت ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.

در حین خرید یک اسمارت فون پیشرفته با افزایش تدریجی قیمت از رقم های متعادلی همچون 400 تا 500 هزار تومان میزان دقت کاربران در انتخاب یک مدل مشخص و توجه به مشخصات ساختاری و پردازشی دستگاه تا حدود زیادی افزایش پیدا می‌کند بطوریکه علاوه بر مسائل ظاهری و طراحی بدنه دستگاه تقریبا تمامی خریداران این رده به مقایسه گسترده‌ای مابین مدل‌های مشابه در اکثر زمینه‌ها همچون کیفیت صفحه نمایش، وضوح دوربین و کیفیت فیلمبرداری، قابلیت ارتقا سیستم عامل، فرکانس پردازنده و قدرت چیپ ست گرافیکی، میزان حافظه RAM و فلش، کیفیت گیرنده‌های Wi-Fi و GPS و مواردی از این دست می‌پردازند. در یک نگاه اندروید فون‌های فعلی بازار در کلاس گرانقیمت بالاتر از 520 هزار تومان را می‌توان به دو دسته کلی گوشی‌های دارای پردازنده تک هسته‌ای و مدل‌های دو هسته‌ای تقسیم بندی نمود؛ مشخصات مشترک دسته نخست که تا همین چند ماه پیش به تنهائی پیشرفته‌ترین مدل‌های کلاس اندروید فون را تشکیل می‌دادند شامل صفحه نمایش‌های 3.7 تا 4.3 اینچ، دوربین های 5 تا 8 مگاپیکسل، پردازنده‌های 1 تا 1.4 گیگاهرتزی و حافظه‌های RAM حداقل 512 مگابایتی می‌شود. در کلاس دو هسته‌ای اما علاوه بر تغییر در ساختار پردازشی سیستم، تغییرات بزرگ دیگری همجون پشتیبانی از پخش و فیلمبرداری Full HD، سرعت بسیار بالاتر اتصال 3G، خروجی تصویر با وضوح 1080p و حافظه‌های RAM تا یک گیگابایت به چشم می‌خورد. از این رو با توجه به تفاوت‌های ساختاری و کلاس قیمتی متفاوت دو کلاس تک هسته‌ای و دو هسته‌ای تصمیم گرفتیم بهترین های این دو دسته را بصورت مجزا از یکدیگر بررسی کنیم.
الف- بهترین های کلاس تک هسته‌ای در رده قیمتی بالاتر از 520 هزار تومان از دید نویسنده این سطور به ترتیب شامل این موارد می‌شوند:
android_phone_buying_guide_last_part_02.jpg
1- HTC Desire HD
انتخاب Desire HD بعنوان برترین مدل تک هسته‌ای در این کلاس قیمتی در حالیکه از ارائه این مدل بازار نزدیک به یکسال می‌گذرد ممکن است برای برخی از کاربران سوال برانگیز به نظر برسد اما در اثبات علت جای‌گیری این مدل در صدر دیگر نمونه‌های این کلاس به دلائل متعددی می‌توان اشاره کرد که طراحی مدرن uni-body با بدنه فلزی با دوام، صفحه نمایش بزرگ نسبتا با کیفیت، پردازنده و حافظه RAM بالا و پشتیبانی HTC در ارتقا نرم افزاری این مدل از جمله این موارد به حساب می‌آیند عواملی که در کمتر نمونه دیگری در این کلاس در یک مدل مجتمع شده‌اند. Desire HD در طراحی ظاهری و ساختار بدنه دستگاه شباهت نزدیکی با یکی دیگر از مدل‌های رویائی اچ تی سی یعنی HD2 دارد که با سایز 4.3 اینچی صفحه نمایش بزرگترین نمونه مبتنی بر ویندوز موبایل این شرکت محسوب می‌شود. ابعاد Desire HD برابر 11.8×68×123 میلیمتر با وزن 164 گرم است که مهمترین تغییرات آن نسبت به HD2 افزایش 2.5 میلیمتری ارتفاع و 0.8 میلیمتری قطر است. ساختار یکپارچه و Uni-body دستگاه مهمترین نقطه قوت Desire HD در طراحی بدنه است در این ساختار مقاوم به اثر انگشت از سه قطعه پلاستیکی مجزا یکی در کناره سمت چپ، دیگری در بخش پائینی پشت دستگاه و قطعه سوم در محوطه اطراف فلش‌های LED استفاده شده که با  اینکه طرح منحصر به فردی برای این مدل ایجاد می‌نمایند اما همانطور که در ادامه خواهیم دید خود به عاملی منفی هم از لحاظ زیبائی و هم به لحاظ عملکردی برای این اسمارت‌فون تبدیل می‌شوند. صفحه نمایش Desire HD که تقریبا کل بخش روئی دستگاه را پوشانده است یک نمونه 4.3 اینچی از نوع LCD معمول با وضوح 800×480 و توانائی نمایش 16 میلیون رنگ است. سطح این صفحه نمایش لمسی خازنی با پوشش مقاوم Gorilla Glass در برابر صدمات فیزیکی محافظت می‌شود. کیفیت این پنل از لحاظ نمایش صحیح رنگ‌ها، زوایای دید، عملکرد در نور مستقیم خورشید و میزان حساسیت در سطح مناسبی بسر می‌برد و شاید تنها نکته نسبتا منفی آن که عاملی مشترک در میان تمامی نمونه‌های TFT به حساب می‌آید کنتراست نچندان بالای این پنل در مقایسه با مدل‌های پیشرفته AMOLED است. بالای صفحه‌نمایش اسپیکر برقراری تماس و حسگرهای دوگانه این بخش قرار دارند و در پائین نیز چهار کلید لمسی اندرویدی به چشم می‌خورند. سمت چپ دستگاه محل Rocker بزرگ تغییر صداست این کلید علیرغم ابعاد بززرگ خود عملا بدلیل ارتفاع بسیار اندک، فیدبک ناچیز و سفت بودن بیش از اندازه امتیاز چندانی از لحاظ ارگونومیک به خود اختصاص نمی‌دهد. در همین قسمت و متمایل به بخش پشتی دستگاه، عجیب‌ترین محلی که تاکنون برای یک کاور باتری در نظر گرفته شده‌است دیده می‌شود؛ باتری Desire HD درست پشت درپوش پلاستیکی سمت چپ قرار داشته و با کنار زدن این کاور هیچ ضامن و نگه‌دارنده‌ای مانع از خارج شدن بلافاصله باتری نشده و در نتیجه کنار زدن این کاور مساوی با خاموش شدن دستگاه است. سفت بودن بیش از اندازه این کاور و فیت نشدن کامل آن در بدنه دو نکته منفی اصلی در رابطه با این بخش به حساب می‌آید. در سمت راست دستگاه بر طبق انتظار هیچ نکته خاصی دیده نمی‌شود و بخش بالائی نیز تنها میزبان کلید Power است. موارد قابل ذکر در بخش پائینی گوشی شامل پورت Micro USB، میکروفون تماس و جک 3.5 میلیمتری هدست می‌شود که این آخری اندک به پشت دستگاه متمایل شده است.

>

android_phone_buying_guide_last_part_03.jpg
پشت Desire HD و در مرکز بخش بالائی دوربین 8 مگاپیکسلی اتوفوکوس دستگاه قرار دارد و در دو سوی آن دو فلش LED در سمت چپ و اسپیکر اصلی در سمت راست دیده می‌شوند. کیفیت دوربین Desire HD در بهترین حالت در سطح کاملا متوسطی قرار می‌گیرد این دوربین علیرغم ارائه لیست کاملی از تنظیمات مختلف و متفاوت در عمل چندان موفق به نظر نمی‌رسد از جمله نکات منفی این بخش می‌توان به فوکوس نچندان دقیق در حالت اتوماتیک، بازتولید متفاوت رنگ‌ها بسته به نوع سوژه، نمایش جزئیات اندک مخصوصا در محیط‌های با نور کم و عملکرد ضعیف الگوریتم کاهش نویز اشاره کرد البته برخی از این موارد همچون نمایش اندک جزئیات در نور کم تقریبا در تمامی دوربین‌های موبایلی با سنسورهای کوچک دیده می‌شود و از این لحاظ ایراد چندانی نمی‌توان به Desire HD گرفت یکی از نکات مثبت این دوربین ماکروی قوی آن است که در سوژه‌های متفاوت بخوبی قادر به گرفتن تصاویر نزدیک است. فیلمبرداری دوربین Desire HD با وضوح 720p با 25 فریم در ثانیه و با فرمت 3GP انجام می‌شود که فوکوس آن نیز به مانند دیگر HTC های هم رده تنها یک لحظه قبل از شروع فیلمبرداری قفل شده و تا انتها تغییر نمی کند. بدین ترتیب نگفته پیداست که در این زمینه نیز عملکرد فوق العاده‌ای دیده نمی‌شود و سطح پائین جزئیات، حضور مداوم نویز و فشردگی بیش از اندازه تصویر نتیجه نهائی این قسمت را کاملا تحت تاثیر قرار داده‌اند. در پائین‌ترین قسمت بخش پشتی Desire HD قطعه پلاستیکی کوچکی قرار دارد که با جدا شدن کامل از این قسمت محل جایگذاری سیمکارت و اسلات کارت حافظه دستگاه را نمایان می سازد. سیستم عامل اولیه Desire HD نسخه 2.2 گوگل اندروید بود که پس از مدتی کوتاه به ورژن 2.3 ارتقاء پیدا نمود. پردازنده 1 گیگاهرتزی دستگاه از نوع Qualcomm MSM8255 با چیپ‌ست گرافیکی Adreno 205 است که 768 مگابایت RAM و 1.5 گیگابایت حافظه فلش را در کنار خود می‌بیند. به همراه گوشی یک کارت 8 گیگابایتی Micro SD ارائه می‌شود که تا 32 گیگابایت امکان ارتقا دارد. سرعت اتصال 3G در Desire HD برابر 7.2Mbps است و گیرنده وای فای پر سرعت با پشتیبانی از DLNA و hotspot همراه با بلوتوث نسخه 2.1 و گیرنده GPS با قطب نمای دیجیتالی نیز در آن به چشم می‌خورد. نکات مثبت Desire HD شامل طرح uni-body بدنه، صفحه نمایش با‌کیفیت، پردازنده سریع، حافظه RAM بالا و امکانات ارتباطی مطلوب می‌شود و در سوی مقابل نیز وزن بالا، طراحی دو قطعه پلاستیکی جدا شونده برای کاور باتری و محل سیمکارت و کارت حافظه، دوربین نسبتا ضعیف در هر دو بخش عکاسی و فیلمبرداری و ظرفیت پائین باتری نکات منفی آن را تشکیل می‌دهند. قیمت فعلی Desire HD رقمی حول و حوش 535 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_last_part_04.jpg
2- Sony Ericsson XPERIA Arc

Arc را می‌توان دومین تجربه جدی سونی‌اریکسون در تولید مدل‌های high-end در کلاس اندروید فون‌ها پس از X10 تلقی نمود. طرح کاملا متفاون بدنه این مدل در ترکیب با مشخصات سخت افزاری راضی کننده و قیمت نسبتا رقابتی شرایط مطلوبی را برای اختصاص جایگاه دوم این کلاس قیمتی به XPERIA Arc فراهم کرده است. بزرگترین نقطه قوت این مدل طراحی زیبای بدنه آن است در بدنه پلاستیکی و براق این مدل علیرغم جذب بلافاصله آثار انگشت طرح متفاوت و بی نظیری به چشم می‌خورد که در نام دستگاه نیز جلوه‌گر شده است جائیکه قطر بخش میانی دستگاه بسیار کمتر از لبه های آن بوده و بدین ترتیب حالتی قوسی شکل برای Arc ایجاد کرده است. ابعاد Arc برابر 8.7×63×125 میلیمتر با وزن مناسب 117 گرم است نگفته پیداست که قطر 8.7 میلیمتری از وسط دستگاه اندازه‌گیری شده است و در صورت اندازه‌گیری از لبه‌ها به قطری در حدود 10 میلیمتر دست خواهیم یافت. صفحه نمایش دستگاه 4.2 اینچی با وضوح 854×480 پیکسل با فناوری TFT و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ است که از موتور اصلاح تصاویر BRAVIA Engine در بهبود پخش ویدئو و نمایش عکس‌ها بهره می‌برد. کیفیت تصاویر به نمایش در آمده در صفحه نمایش Arc در سطح مناسب و مطلوبی قرار دارد؛ میزان روشنائی، کنتراست و قدرت بازتولید رنگ‌ها در این پنل بسیار مناسب ارزیابی می‌شود اما مشکل اصلی این صفحه نمایش همانطور که پیش از این نیز در ریویوی آن اشاره شد زوایای دید محدود این پنل است جائیکه با حرکت به کناره‌های تصویر از کنتراست و سطح رنگ مشکی بطرز شدیدی کاسته می‌شود مشکلی که تقریبا در تمامی دیگر اسمارت فون‌های سونی‌اریکسون در سال 2011 نیز به چشم می‌خورد. سه کلید اندرویدی زیر صفحه نمایش همچون X10 به فرم مکانیکی طراحی شده‌اند و در بالای صفحه نمایش نیز حسگرهای تنظیم نور و Proximity همراه با اسپیکر برقراری تماس دیده می‌شود. در سمت چپ Arc جک 3.5 میلیمتری هدست و در سمت راست به ترتیب از بالا به پائین پورت Micro USB، کلید دوگانه بسیار کوچک تغییر صدا و شاتر مینیاتوری دوربین دیده می‌شود که ابعاد بسیار پائین دو جزء آخر تاثیر فراوانی در نحوه استفاده از آنها برجای گذاشته است. در بخش بالائی دستگاه علاوه بر کلید کوچک Power، پورت Micro HDMI قرار دارد که با پوششی پلاستیکی محافظت می‌شود.

android_phone_buying_guide_last_part_05.jpg
المان های مشهود در پشت Arc از پائین به بالا شامل اسپیکر اصلی دستگاه، میکروفون دوم حذف نویز و بالاخره دوربین 8 مگاپیکسلی اتوفوکوس گوشی همراه با فلش LED آن در بالاترین قسمت است. کیفیت تصاویر این دوربین با اینکه از لحاظ مقایسه تا حدودی پائین تر از دو مدل Neo و X10 قرار داد اما در مجموع از کیفیت بسیار بالائی برخوردار است جائیکه نمایش جزئیات بالا، رندرینگ مناسب رنگ‌ها و کنترل سطح نویز از دوربین Arc نمونه بسیار با کیفیتی ساخته‌اند. فیلمبرداری این دوربین با وضوح 720p با 30 فریم در ثانیه با فرمت MP4 و فوکوس خودکار در حین فیلمبرداری انجام می‌شود که از این لحاظ نیز با یکی از بهترین‌های این کلاس روبرو هستیم. Arc همچنین در حین فیلمبرداری از ضبط صدای استریو پشتیبانی می‌کند. سیستم عامل Arc در حال حاضر نسخه 2.3.3 اندروید است و به احتمال قریب به یقین پشتیبانی سونی‌اریکسون از این مدل در ارتقا به ورژن های بالاتر حداقل تا یکی دو سال دیگر ادامه خواهد داشت. پردازنده این مدل همان نمونه همیشگی این کلاس یعنی Qualcomm MSM8255 با فرکانس 1 گیگاهرتز و چیپ‌ست گرافیکی Adreno 205 است. حافظه RAM این 512 مگابایت است و از همین میزان حافظه فلش با مقداری در حدود 384 مگابایت حافظه در اختیار کاربر در آن استفاده شده است. همراه گوشی یک کارت 8 گیگابایتی Micro SD ارائه می‌شود که بوسیله اسلات کارت حافظه غیر قابل hot-swap تا 32 گیگابایت امکان ارتقا دارد. سایر مشخصات Arc مواردی استاندارد برای این کلاس محسوب می‌شوند و نکته خاص دیگری در آن به چشم نمی خورد. Arc از دید مثبت دارای طراحی بی نظیر و زیبا، صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت، دوربین عکاسی و فیلمبرداری پیشرفته، خروجی تصویر HDMI و گزینه‌های ارتباطی کامل است و از دیدی انتقادی دارای نقطه ضعف‌هائی همچون بدنه پلاستیکی با جذب بالای اثر انگشت، عدم حضور Gorilla Glass و زوایای دید محدود صفحه نمایش، hot-swap نبودن کارت حافظه، RAM و ROM نسبتا پائین و ابعاد بسیار پائین کلید شاتر و Rocker تغییر صدا است. قیمت فعلی Arc در بازارهای داخلی رقمی حول و حوش 525 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_last_part_06.jpg
3- HTC Incredible S
Incredible S پیشرفته‌ترین مدل در سه‌گانه اندروید فون‌های جدید HTC با پسوند S است؛ این مدل همچون دو نمونه دیگر آپدیتی برای محصولات قبلی این برند به حساب می‌آید با این تفاوت که این آپدیت این بار از یک گوشی غیر GSM یعنی Droid Incredible و مدل جدیدتر آن Droid Incredible 2 صورت پذیرفته است که در مورد این آخری تمامی مشخصات گوشی شامل طراحی بدنه، ابعاد و وزن، میزان حافظه و پردازنده دستگاه بطور کامل در هر دو مدل تکرار شده است. طراحی Incredible S بگونه متفاوتی نسبت به سایر محصولات HTC صورت پذیرفته است؛ بخش برآمده پشت گوشی مهمترین نکته قابل ذکر در طراحی این مدل است که تاثیر مستقیمی بر نظر کاربران در مورد ظاهر این مدل دارد تا جائیکه در برخورد با این مدل معمولا حد میانه‌ای وجود ندارد و Incredible S در نظر اغلب کاربران بسیار زیبا با کاملا زشت توصیف می‌شود. بدنه پلاستیکی این مدل از کیفیت مناسبی برخوردار است و در برابر اثرات انگشت نیز مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. ابعاد Incredible S برابر 11.7×64×120 میلیمتر با وزنی نزدیک به 136 گرم است؛ قطر 11.7 میلیمتری دستگاه از کناره های باریک گوشی اندازه‌گیری شده و بخش برجسته پشتی چیزی بیش از یک میلیمتر به این قطر اضافه می‌کند. صفحه نمایش 4.0 اینچی این مدل از نوع S-LCD با وضوح WVGA و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ است که با لایه مقاوم Gorilla Glass پوشیده شده است. این صفحه نمایش تقریبا در تمامی فاکتورهای سنجش کیفیت همچون میزان روشنائی، کنتراست، زوایای دید و رندرینگ رنگ‌ها بسیار موفق عمل می‌کند تا جائیکه می‌توان از آن بعنوان یکی از بهترین‌ها در کلاس LCD ها یاد نمود. تنها نکته نسبتا منفی این پنل سطح شفاف و بازتاب دهنده نور در آن است که طبیعتا تاثیر فراوانی بر کاهش کیفیت صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید بر جای می‌گذارد. بخش بالائی صفحه نمایش جایگاه دوربین دوم و اسپیکر تماس و دو سنسور همیشگی این قسمت است و در پائین نیز چهار کلید لمسی اندرویدی با حساسیتی مشابه صفحه نمایش دیده می‌شوند. یک نکته جالب در این قسمت استفاده از دو چراغ LED متفاوت برای روشن کردن کلیدهای لمسی این بخش است که یکی برای حالت عمودی معمول و دیگری برای وضعیت افقی در نظر گرفته شده‌اند و با تغییر حالت دستگاه به نرمی بین یکدیگر سوئیچ می‌کنند. در سمت چپ Incredible S پورت Micro USB در پائین و Rocker نسبتا بزرگ تغییر صدا در بالا دیده می‌شود و سمت راست دستگاه نیز طبق انتظار خالی از هر نکته قابل ذکری ست. در بخش بالائی کلید Power و جک 3.5 میلیمتری هدست دیده قرار دارد و در پائین نیز بجز میکروفون تماس چیز دیگری وجود ندارد.
android_phone_buying_guide_last_part_07.jpg
پشت دستگاه در بخش بالائی به ترتیب از راست به چپ اسپیکر اصلی، دو فلش افقی LED و لنز دوربین 8 مگاپیکسلی اتوفوکوس گوشی در یک خط قرار گرفته‌اند. برجستگی بیش از اندازه لنز دوربین در عدم حضور هرگونه عامل محافظتی امکان خراشیدگی دوربین در هنگام قرارگیری بروی سطوح صاف را تشدید می‌کند. عملکرد این دوربین با به تصویر کشیدن رنگ‌های مطلوب و سطح کنتراست راضی کننده در جایگاه مناسبی قرار می‌گیرد میزان جزئیات تصاویر نیز بدون در نظر گرفتن موارد خاصی همچون سوژه‌های شلوغ با تفکیک فراوان مثل شاخ و برگ درختان نسبتا رضایت بخش ارزیابی می‌شود. فیلمبرداری Incredible S با وضوح 720p با 25 فریم در ثانیه انجام می‌شود که بار دیگر هر دو مشکل اغلب Camera Phone های اچ تی سی یعنی قفل شدن فوکوس یک لحظه از آغاز فیلمبرداری و استفاده از فرمت نازل 3GP در ثبت ویدئوها در اینجا نیز تکرار شده است. پائین بودن سطح جزئیات و تمایل رنگ‌ها به Oversaturate شدن دیگر مشکلات بخش فیلمبرداری این مدل را تشکیل می‌دهند. سیستم عامل Incredible S در آخرین آپدیت از ورژن 2.2 به نسخه 2.3 اندروید ارتقا یافته و قرار است آپدیت نسخه 2.4 نیز برای آن ارائه شود. پردازنده گوشی همچنان Qualcomm MSM8255 با فرکانس 1 گیگاهرتز و چیپ‌ست گرافیکی Adreno 205 است و 768 مگابایت RAM و 1.1 گیگابایت حافظه فلش در آن به چشم می‌خورد. اسلات کارت حافظه گوشی با امکان hot swap قابلیت ارتقا تا 32 گیگابایت دیگر را دارد. از دیگر مشخصات برجسته Incredible S می‌توان به سرعت 14.4Mbps اتصال 3G و وای فای پر سرعت با امکان DLNA و تشکیل hotspot اشاره کرد. سایر موارد دستگاه تغییری نسبت به مدل‌های پیشین نداشته است. در توصیف نکات مثبت Incredible S باید از صفحه نمایش با کیفیت، دوربین عکاسی نسبتا مناسب، حافظه RAM و فلش بالا، دسترسی آسان به کارت حافظه و سرعت بالای اتصال 3G یاد نمود در دیگر سو طراحی جسورانه بدنه با ساختاری نچندان دلچسب (البته از دید من)، دوربین فیلمبرداری ضعیف و کیفیت پائین خروجی صدای دستگاه بعنوان نکات منفی اصلی این مدل به حساب می‌آیند. قیمت فعلی HTC Incredible S در بازارهای داخلی رقمی در حدود 560 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_last_part_08.jpg
4- Samsung i9001 Galaxy S Plus
بعد از فروش موفقیت آمیز i9000 Galaxy S شرکت سامسونگ به ساخت دو نمونه نسبتا مشابه از این مدل با نام های Galaxy SL و Galaxy S Plus پرداخت که پیش از این در مقاله مفصلی در مورد این هر سه و تفاوت‌های آنها صحبت نمودیم. Galaxy S Plus بروی کاغذ از شرایط بهتری نسبت به i9000 برخوردار است جائیکه با دست نخورده باقی گذاشتن مشخصات اصلی مدل اولیه، برخی از امکانات آن حداقل در ظاهر ارتقا یافته‌اند. طراحی بدنه دستگاه کاملا مشابه با Galaxy S اصلی انجام شده و در نگاه اول هیچ تفاوت خاصی میان این دو مدل دیده نمی‌شود. با بررسی دقیق تر دو تفاوت قابل ذکر میان این دو مدل به روشن‌تر شده قاب کرومی گرداگرد دستگاه و برجسته شدن طرح کاور باتری باز می‌گردد که پیش از این در مورد آنها در این مقاله صحبت کردیم. ابعاد i9001 برابر 9.9×64.2×122.4 میلیمتر با وزن 119 گرم است که هیچ تفاوتی با i9000 ندارد. صفحه نمایش دستگاه همان نمونه 4.0 اینچی مبتنی بر قناوری SuperAMOLED سامسونگ است که با وضوح WVGA و پشتیبانی از نمایش 16 میلیون رنگ از بهترین های این کلاس به حساب می‌آید. پوشش Gorilla Glass نیز همچون قبل در این مدل دیده می‌شود. کلیدهای سه گانه زیر صفحه نمایش، دو سنسور بخش بالائی همراه با دوربین دوم و اسپیکر تماس این قسمت هیچکدام تغییری را نشان نمی‌دهند. شباهت‌ها در کنترلرهای جانبی شامل Rocker تغییر صدا در سمت چپ، کلید Power در سمت راست و پورت Micro USB به همراه محل اتصال هدست در بالا ادامه پیدا می‌کند. دوربین 5 مگاپیکسلی دستگاه نیز بدون فلش در کنار اسپیکر اصلی در همان جایگاه قبلی خود در پشت گوشی دیده می‌شوند. نتایج این دوربین در هر دو حالت عکاسی و فیلمبرداری 720p با 30 فریم در ثانیه در کلاس متوسطی قرار می‌گیرد و از این لحاظ تفاوتی با Galaxy S ندارد. یکی از تغییرات اصلی Galaxy S Plus افزایش 10 درصدی ظرفیت باتری این مدل است که به 1650mAh افزایش یافته اما عملا بدلیل فرکانس بالاتر پردازنده تاثیر این افزایش ظرفیت چندان به چشم نمی‌آید. سیستم عامل گوشی نسخه 2.3 اندروید است و پوسته TouchWiz UI 3.0 نیز همچون همیشه در آن به چشم می‌خورد. پردازنده دستگاه از 1 گیگاهرتز در i9000 به 1.4 گیگاهرتز در i9001 ارتقا یافته اما این تنها یک روی ماجراست چرا که این پردازنده برخلاف چیپ‌ست بسیار با کیفیت Samsung Hummingbird که در Galaxy S اصلی دیده می‌شود در حقیقت نسخه Over Clock شده‌ای از پردازنده معمول این کلاس یعنی Qualcomm MSM8255 است که عنوان Turbo به آن افزوده شده است نکته منفی بزرگ این ساختار پردازشی چیپ‌ست گرافیکی Adreno 205 است که تفاوتی آشکار با پردازنده گرافیکی قدرتمند PowerVR SGX540 حاضر در i9000 دارد و از این لحاظ امتیاز منفی مشهودی برای Galaxy S Plus به همراه دارد. حافظه RAM این مدل 512 مگابایت است و از 2 گیگابایت حافظه فلش استفاده می‌کند؛ حافظه داخلی دستگاه نیز 8 گیگابایت است که تا 32 گیگابایت دیگر امکان ارتقا دارد. تنها تفاوت دیگر Galaxy S Plus نسبت به مدل یک سال پیش خود افزایش سرعت اتصال 3G به 14.4Mbps است و بجز این مورد هیچ تفاوت دیگری بین این دو مدل وجود ندارد. نکات مثبت این مدل شامل بدنه با کیفیت و مقاوم در برابر اثر انگشت و خراشیدگی، صفحه نمایش با کیفیت، پردازنده با فرکانس بالا، افزایش حجم باتری و سرعت بالای اتصال 3G می‌شود و از سوی دیگر نیز دوربین نچندان فوق العاده، کاهش کیفیت چیپ‌ست گرافیکی و حجم نسبتا پائین حافظه RAM بعنوان نکات منفی این مدل معرفی می‌شوند. قیمت فعلی Samsung i9001 Galaxy S Plus در حدود 515 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_last_part_09.jpg
5- LG Optimus Black P970
شرکت ال جی چهارمین نام بزرگ در عرصه تولید گوشی‌های اندرویدی ست که با بیش از 35 عنوان پس از سامسونگ، موتورولا و اچ تی سی بیشترین تعداد اندروید فون‌ها را تولید نموده است محصولات این شرکت بدلائلی نچندان مشخص حضور گسترده ای در بازارهای داخلی ندارند اما به تازگی بصورت پراکنده چند مدل پیشرفته این برند به جمع محبوب‌ترین انتخاب‌های کاربران پیوسته اند که Optimus Black یا P970 بدون شک یکی از آنها‌ست. این مدل پیشرفته از طراحی بسیار زیبا و پلتفرم چشمگیری برخوردار است که هر کاربری را در نگاه اول مجذوب خود می‌کند. جعبه محتویات این مدل بسیار عریض و طویل با قطر کم طراحی شده که در درون آن کتاب سیاه رنگی به چشم می‌خورد که گوشی در درون آن جاسازی شده است حضور یک دفترچه یادداشت سیاه رنگ با قلم مخصوص نوشتن در آن از دیگر جذابیت های این مدل محسوب می‌شود که تاکید مجددی بر اهمیت رنگ سیاه در آن شده است. اما از جعبه زیبای این مدل که بگذریم خود گوشی بسیار مدرن و حرفه ای به نظر می‌رسد؛ قطر اندک دستگاه، طراحی یکدست کاور باتری و مقاومت اکثر قسمت ها در برابر ماندن اثر انگشت نکات کلیدی طراحی Optimus Black را تشکیل می‌دهند بخش پشتی این مدل در لبه‌ها باریک‌تر و در مرکز این قسمت با یک شیب ملایم اندکی بیشتر شده است. ابعاد این مدل 9.2×64×122 میلیمتر با وزن تنها 109 گرم است که نگفته پیداست که در این مورد نیز قطر بسیار اندک دستگاه از لبه‌های باریک تر اندازه‌گیری شده است. اما مطمئنا بزرگترین قابلیت Optimus Black صفحه نمایش فوق العاده آن است که ال جی از آن بعنوان NOVA display یاد می‌کند این صفحه نمایش IPS دارای بیشترین مقدار روشنائی در میان تمامی دیگر صفحه نمایش‌های موبایلی با رقمی بیش از 700nit است که هیچ مدل دیگری به آن حتی نزدیک نیز نمی‌شود. میزان کنتراست، بازتولید رنگ‌ها، میزان Sharpness، عملکرد در نور مستقیم خورشید و تا حدودی زوایای دید مناسب از صفحه نمایش P970 نمونه بسیار قدرتمندی ساخته‌اند؛ البته این تمامی نکات مثبت این پنل نیست و مصرف انرژی آن نیز در تمامی حالت‌ها 50 درصد کمتر از پنل‌های LCD معمول و 50 درصد کمتر از نمونه‌های AMOLED در هنگام نمایش رنگ سفید خالص است. سطح این صفحه نمایش با پوشش Gorilla Glass محافظت می‌شود. زیر صفحه نمایش دستگاه چهار کلید لمسی اندرویدی و در بخش بالائی دوربین 2.0 مگاپیکسلی تماس های ویدئویی همراه با سنسورهای دوگانه این قسمت و اسپیکر برقراری تماس دیده می‌شود. سمت چپ گوشی Rocker تغییر صدا و دکمه فعال سازی قابلیت های حرکتی وابسته به شتاب سنج داحلی گوشی (Gesture Key) به چشم می‌خورد و سمت راست نیز خالی از هر المان قابل ذکری ست.
android_phone_buying_guide_last_part_10.jpg
قسمت بالائی محل حضور جک 3.5 میلیمتری هدست، کلید Power و پورت Micro USB ست که این آخری با پوششی کشوئی محافظت می‌شود. تنها نکته قابل ذکر در پائین گوشی نیز میکروفون برقراری تماس است. دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس Optimus Black همراه با تک فلش LED آن از حاضران اصلی بخش پشتی به شمار می‌روند. این دوربین با توجه به سابقه نچندان درخشان ال‌جی در ساخت دوربین‌های با کیفیت بالا نتایج درخشانی از خود بر جای نمی‌گذارد تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین از جزئیات و کنتراست نسبتا پائینی برخوردارند و از لحاظ مقایسه با توجه به کنترل مطلوب نویز می‌توان آنها در رده‌ای متوسط و تا حدودی بالاتر از تصاویر Galaxy S قرار داد. فیلمبرداری این دوربین با وضوح 720p با 30 فریم در ثانیه و با فرمت نازل 3GP انجام می‌شود که مشکل اصلی آن تنظیم نبودن نسبت نصویر یا Aspect Ratio در آن است که می بایست آن را بصورت دستی در پخش کننده به 16:9 تغییر داد این مشکل البته به تازگی با ارتقا فیرم ویر حل شده است. گذشته از این مورد کیفیت نسبتا مناسبی در حین فیلمبرداری این دوربین مشاهده می‌شود. سیستم عامل Optimus Black در حال حاضر نسخه 2.2 اندروید یا Froyo ست که قرار است تا انتهای آگوست یا اوائل سپتامبر به ورژن 2.3 ارتقا پیدا کند. پردازنده 1 گیگاهرتزی این مدل از نوع TI OMAP3630 همراه با چیپ‌ست گرافیکی PowerVT SGX530 است و 512 مگابایت حافظه RAM و 2 گیگابایت حافظه فلش در آن به چشم می‌خورد. اتصال Wi-Fi این مدل از نوع پر سرعت 802.11b/g/n است و علاوه بر DLNA و hotspot از امکان بسیار کمیاب Wi-Fi Direct (انتقال فایل مابین دو مدل منطبق بر بستر بسیار پر سرعت وای فای) نیز پشتیبانی می‌کند. در سایر مشخصات معمول دستگاه نکته خاصی دیده نمی‌شود. نکات مثبت Optimus Black شامل طراحی بسیار زیبای بدنه با قطر ناچیز 9.2 میلیمتری، صفحه نمایش NOVA با قابلیت‌های بالا و روشنائی خیره کننده 700 نیتی، پردازنده و چیپ‌ست گرافیکی با کیفیت، فیلمبرداری نسبتا مطلوب و امکانات کامل بخش ارتباطی می‌شود و در سوی مقابل بدنه پلاستیکی، دوربین عکاسی نچندان فوق العاده، حافظه RAM نسبتا پائین و تاخیر در ارائه ورژن جدید سیستم عامل نکات منفی آن را تشکیل می‌دهند. قیمت فعلی Optimus Black در حدود 560 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_last_part_11.jpg
6- Sony Ericsson XPERIA Neo
این مدل با توجه به افت قیمت فعلی آن می بایست در قسمت قبلی راهنمای خرید جای می گرفت اما به سبب اینکه در زمان تنظیم مدل‌ها برای این مقاله قیمتی بالاتر از 520 هزار تومان داشت جایگاه آن را در این قسمت تغییری نمی‌دهیم. Neo در کنار XPERIA Pro، Play و Arc یکی از چهار اندروید‌فون جدیدی بود که سونی‌اریکسون در ابتدای سال 2011 به نمایش گذاشت. این گوشی را از لحاظ طراحی خارجی می‌توان نسخه اندرویدی SE Vivaz تلقی نمود جائیکه مشترکات متعدد و فراوانی همچون بخش‌های هلالی بالا و پائین گوشی، کناره‌های دوکی شکل دستگاه و قرارگیری دوربین و فلش آن در مرکز بخش پشتی بین آنها دیده می‌شود و در ابتدا حتی قرار بود نام این گوشی Vivaz 2 باشد. بدنه Neo از پلاستیک براق و جاذب اثر انگشتی ساخته شده که در مدت زمانی بسیار کوتاه با آثار انگشت فراوان پوشیده می‌شود. ابعاد این مدل 13×57×116 میلیمتر است و 126 گرم وزن دارد. صفحه نمایش LCD دستگاه 3.7 اینچی با وضوح 854×480 و امکان نمایش 16 میلیون رنگ است که با این ابعاد یکی از متراکم‌ترین تجمع پیکسل ها را به نمایش می‌گذارد. فناوری ساخت این صفحه نمایش هیچ تفاوتی با نمونه موجود در Arc ندارد و از همین رو با تکیه بر BRAVIA Engine تصاویر با کیفیتی با کنتراست مناسب و عملکرد مطلوب در نور مستقیم خورشید تولید می‌شود البته زاویه دید این پنل نیز همچون Arc تعریف چندانی ندارد. زیر صفحه نمایش همان سه کلید فشاری همیشگی و بر بالای آن سنسورهای تنظیم نور و Proximity همراه با دوربین دوم و اسپیکر تماس دیده می‌شوند. سمت چپ Neo خالی از هر المان قابل ذکری ست اما در سمت راست به ترتیب از بالا به پائین کلید Power/Lock، کلید دوگانه تنظیم صدا و بلاخره شاتر دوربین قرار دارند. ابعاد کوچک کلید شاتر این قسمت با فیدبک و برامدگی نسبتا مطلوب این کلید تا حدود زیادی جبران شده است. بر بخش بالائی این مدل جک 3.5 میلیمتری هدست در مرکز و پورت‌های Micro USB و Micro HDMI در دو سوی آن دیده می‌شوند که هر دو با پوشش پلاستیکی محافظت می‌شوند. در پائین Neo نیز بجز میکروفون نکته دیگری به چشم نمی‌خورد.
android_phone_buying_guide_last_part_12.jpg
در مرکز بخش پشتی این مدل دوربین 8 مگاپیکسلی اتوفوکوس دستگاه همراه با تک فلش LED آن قرار دارند این دوربین از عملکرد متوسطی در بخش عکاسی برخوردار است و علیرغم به تصویر کشیدن جزئیات مناسب و بازتولید مطلوب رنگ‌ها موفقیت چندانی در حذف نویز از خود نشان نمی‌دهد در یک مقایسه رو در رو با وجود شباهت‌های متعدد Neo و Arc در این بخش، امتیاز پائین‌تر به Neo تعلق می‌گیرد. فیلمبرداری این دوربین با وضوح 720p با 30 فریم در ثانیه و با فرمت MP4 انجام می‌شود. فوکوس اتوماتیک پیوسته در حین فیلمبرداری کلیدی‌ترین نکته قابل اشاره در مورد تصویر‌برداری این دوربین است. کیفیت این بخش در نمایش جزئیات و کنترل سطح نویز نسبتا مطلوب ارزیابی می‌شود و این بار شباهت کاملی میان این مدل و Arc در زمینه فیلمبرداری به چشم می‌خورد. Neo بصورت پیش فرض با نسخه 2.3.3 اندروید به بازار ارائه شد و در ساختار منوئی آن برخی تغییرات صورت پذیرفته از سوی سونی همچون اپلیکیشن Timescape مشاهده می‌شود. پردازنده گوشی همان نمونه یک گیگاهرتزی Qualcomm MSM8255 با چیپ‌ست گرافیکی Adreno 205 است که به 512 مگابایت RAM و به همین میزان حافظه فلش که در حدود 320 مگابایت آن در اختیار کاربر قرار می‌گیرد مجهز است. به همراه گوشی یک کارت 8 گیگابایتی Micro SD ارائه می‌شود که با کمک اسلات کارت حافظه قابل hot-swap تا 32 گیگابایت امکان ارتقا دارد. سایر امکانات این مدل هیچ تفاوتی با XPERIA Arc ندارد. Neo از دیدگاه مثبت مدلی خوش دست با طراحی اسپرت، صفحه نمایش با کیفیت، پردازنده نسبتا قوی، دوربین فیلمبرداری مناسب و خروجی تصویر به فرم HDMI است و با زاویه دید انتقادی دارای مشکلاتی نظیر بدنه پلاستیکی با جذب بالای اثر انگشت، دوربین عکاسی نچندان با کیفیت، حافظه RAM و فلش نسبتا پائین، چیپ‌ست گرافیکی متوسط و صدای بسیار پائین اسپیکر اصلی دستگاه است. قیمت فعلی Neo با افتی چشمگیر در روزهای گذشته از حوالی 550 هزار تومان به نزدیک 495 هزار تومان کاهش یافته است.
android_phone_buying_guide_last_part_13.jpg
7- Sony Ericsson XPERIA Play
داستان XPERIA Play و حضور آن در این کلاس قیمتی دقیقا مشابه با اتفاقی ست که در مورد Neo رخ داده است این گوشی نیز در چند روز گذشته کاهش قیمت شدیدی را تا بیش از 80 تا 100 هزار تومان تجربه کرده که بدین ترتیب می بایست آن را در قسمت قبلی مورد بررسی قرار می دادیم اما به همان دلیل قبلی یعنی تنظیم مدل‌ها پیش از افت قیمت بازار در این قسمت به آن می‌پردازیم. نخستین نکته‌ای که با مشاهده XPERIA Play در ذهن متبادر می‌شود شباهت فوق العاده آن به کنسول بازی دستی Sony PSP Go است که در واقعیت نیز طراحی Play کاملا از آن الهام گرفته شده و کنترلرهای پنهان شده در کشوی جانبی دستگاه از ظاهر و عملکردی کاملا مشابه نمونه‌های حاضر در PSP Go برخوردارند. بدنه پلاستیکی Play کاملا براق و جاذب اثر انگشت است و بدین ترتیب برای حفظ ظاهر دستگاه همواره می بایست آن را تمییز نمود. ابعاد این مدل 16×62×119 میلیمتر با وزن 175 گرم است که قطر و وزن بالا دو نکته اصلی قابل اشاره در این قسمت است. صفحه نمایش دستگاه یک نمونه 4.0 اینچی با وضوح 854×480 پیکسل از نوع LCD با نور پس زمینه LED ست که از 16 میلیون رنگ پشتیبانی می‌کند. این صفحه نمایش برخلاف سه مدل دیگر حاضر در این کلاس از BRAVIA Engine استفاده نمی‌کند اما مشخصات و قابلیت‌های آن تفاوتی با نمونه هائی همچون Neo و Arc ندارد جائیکه میزان روشنائی و کنتراست صفحه نمایش مناسب ارزیابی می‌شود اما زوایای دید آن چندان مطلوب نیست. کلیدهای اندرویدی زیر صفحه نمایش برای اولین بار در سونی‌اریکسون‌های این کلاس به چهار عنوان افزایش یافته‌اند و کلید Search نیز به جمع سه کلید قبلی این بخش افزوده شده است. بالای صفحه نمایش اما نکته خاصی به چشم نمی‌خورد و سنسورهای دوگانه این بخش در کنار دوربین دوم و اسپیکر تماس اجزای همیشگی این قسمت را تشکیل می‌دهند. در سمت چپ Play محل اتصال اسپیکر در بالا و پورت Micro USB در پائین دیده می‌شود و در سمت راست آن نیز علاوه بر کلید Rocker مرکزی دو کلید کاملا بزرگ L و R برای کنترل بازی‌های دستگاه قرار دارد این دو کلید با قرارگیری گوشی در حالت افقی بالای صفحه نمایش قرار می‌گیرند و دو انگشت اشاره چپ و راست درست بروی آنها جای می‌گیرد. کلید Power همراه با چراغ LED نشانگر شارژ نیز تنها مورد قابل اشاره در بالای گوشی را نشکیل می‌دهند. با اسلاید صفحه نمایش رو به سمت راست، کنترلرهای بازی PlayStation به همان فرم کلاسیک کنسول های دستی PSP در کشوی جانبی پدیدار می‌شود؛ در دو سوی این قسمت دو جزء دایره شکل D-Pad چهار جهتی در سمت چپ و کلیدهای حرکتی مربع، دایره، مثلث و ضربدر در سمت راست دیده می‌شود در بین این دو بخش دو دایره لمسی در مرکز بعنوان جایگزینی برای کنترلرهای آنالوگ در نظر گرفته شده است کلیدهای Select و Start در سمت راست و بلاخره کلید Menu در سمت چپ موارد حاضر در این قسمت را کامل می‌کنند حضور این کنترلرها برای کاربران آشنا با بازی‌های PlayStaion شرایط کاملا مشابه‌ای در کنترل بی نقص بازی‌های این کنسول فراهم می‌آورد. سونی‌اریکسون علاوه بر تهیه بازی‌های اختصاصی برای XPERIA Play چند عنوان بسیار محبوب کنسول PlayStation 1 را نیز برای این مدل ارائه نموده است این عناوین البته از طریق امولاتورهای جداگانه‌ای که تقریبا تمامی بازی‌های PlayStation 1 را قابل پورت کردن به سیستم عامل اندروید (و البته iOS) می‌نماید کاملا افزایش پیدا می‌کند و با اینکه این بازی‌ها را می‌توان در دیگر اندروید‌فون‌ها نیز اجرا نمود اما حضور کنترلرهای اختصاصی کسنول سونی در Play شرایط را کاملا به نفع این مدل می‌نماید
android_phone_buying_guide_last_part_14.jpg
طراحی بخش پشتی دستگاه به فرم محدب با زاویه‌ای ملایم صورت پذیرفته که فرمی زیبا به آن بخشیده است. اسپیکرهای استریوی دستگاه در لبه‌های سمت راست همراه با میکروفون دوم حفظ نویز و دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس و فلش LED آن حاضران بخش بالائی این قسمت را تشکیل می‌دهند. این دوربین علیرغم برخی مشکلات همچون نبود کلید شاتر و کاهش نسبی میزان جزئیات ثبت شده در مقایسه با بهترین‌های این کلاس در مواردی همچون بازتولید رنگ‌ها، میزان کنتراست و سطح نویز عملکرد قابل قبولی از خود نشان می‌دهد که برای یک دوربین 5 مگاپیکسلی موبایلی نتایج مطلوبی ست. فیلمبرداری این دوربین حداکثر با وضوح WVGA با 30 فریم در ثانیه انجام می‌شود که کاهش وضوح و 3GP بودن فرمت ثبت ویدئوها به وضوح تفاوت مابین این دوربین و نمونه‌های دیگر سونی‌اریکسون در این کلاس را به نمایش می‌گذارد. کیفیت ویدئوهای این دوربین علیرغم موارد گفته شده در سطح مناسبی قرار دارد و میزان جزئیات و کیفیت نمایش رنگ‌ها مطلوب ارزیابی می‌شود. سونی‌اریکسون در یک آپدیت جدید قابلیت فیلمبرداری با صدای استریو با کمک میکروفون دوم جای گرفته بر پشت گوشی را فراهم کرده است. Play با نسخه 2.3.3 سیستم عامل اندروید به بازار عرضه می شود و پردازنده اصلی آن نیز از نوع Qualcomm MSM8255 با فرکانس 1 گیگاهرتز و چیپ‌ست گرافیکی Adreno 205 است. حافظه RAM این مدل 512 مگابایت است و به همین میزان حافظه فلش نیز در آن دیده می‌شود که از این مقدار در حدود 400 مگابایت آن در اختیار کاربر است. حضور کارت 8 گیگابایتی میکرو اس دی و hot swap بودن اسلات کارت حافظه با امکان ارتقا تا 32 گیگابایت مشخصات مرتبط با حافظه در Play را تکمیل می‌کنند. بقیه مشخصات این مدل مطلقا هیچ تفاوتی با Neo و Arc ندارد. نکات مثبت Play شامل طراحی مدرن و جذاب، Game Pad مشابه با دسته‌های بازی کنسول پلی‌استیشن، صفحه نمایش بزرگ با کیفیت، پردازنده نسبتا مناسب و قیمت بسیار رقابتی‌ست. از دیگر سو وزن بسیار بالا، محدودیت نسبی در دایره سنی کاربران، وضوح پائین فیلمبرداری، چیپ‌ست گرافیکی نچندان قدرتمند و نامناسب برای کاربری بازی، حافظه RAM و فلش نسبتا پائین و حجم و وزن بالا بعنوان اصلی‌ترین نکات منفی Play به شمار می‌روند. قیمت فعلی Play در حالیکه تا همین یکی دو هفته گذشته حوالی 520 تا 530 هزار تومان بود با سقوط آزادی باور نکردنی به حوالی 445 هزار تومان رسیده است.
ب- بهترین‌های کلاس دو هسته‌ای با رده قیمتی بالاتر از 600 هزار تومان از دید نگارنده شامل این موارد می‌شوند:
android_phone_buying_guide_last_part_15.jpg
1- Samsung I9100 Galaxy S II
میزان امکانات و قابلیت‌های جذاب Galaxy S II هیچ شکی برای تمامی کاربران در انتخاب این مدل بعنوان برترین نمونه دو هسته‌ای فعلی بازار برجای نمی‌گذارد؛ این مدل که بعنوان دنباله‌ای از مدل پر افتخار Galaxy S به بازار ارائه شد از اندک نمونه‌های انگشت شمار این کلاس است که به رحمت می‌توان مشکل یا نقطه ضعفی را در آن پیدا نمود. I9100 نخستین تجربه سامسونگ در کلاس نوظهور اندروید فون‌های دو هسته‌ای نیز به حساب می‌آید این گوشی زیبا دارای طراحی Slim با ظاهری آراسته است که بجز تمام پلاستیکی بودن بدنه هیچ مشکلی را در نگاه اول به ذهن خریدار متبادر نمی‌کند. ابعاد دستگاه 8.5×66.1×125.3 میلیمتر با وزن 116 گرم است که وزن بسیار پائین و قطر افسانه‌‌ای 8.5 میلیمتری آن ظاهری ایده‌آل برای Galaxy S II فراهم کرده است. صفحه نمایش این مدل بزرگترین نقطه قوت آن است این پنل 4.3 اینچی گذشته از وضوح WVGA و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ از فناوری کاملا جدید SuperAMOLED Plus بهره می‌برد که نسل جدید تکنولوژی ساخت SuperAMOLED در دو مدل Galaxy S و Wave به شمار می‌رود تفاوت اصلی مابین این دو فناوری افزایش تعداد ساپ پیکسل های تشکیل دهنده هر پیکسل از 2 به 3 است که که از این لحاظ کیفیت مشابه‌ای نسبت به LCD ها ارائه می‌کند. کنتراست بی نظیر این صفحه نمایش در کنار زاویه دید فوق العاده و عملکرد بی نقص آن در نور مستقیم خورشید، پنل SuperAOMLED Plus را به بهترین صفحه نمایش حال حاضر دنیای موبایل بدل کرده است. زیر صفحه نمایش سه کلید اندروید به سبک سامسونگ یعنی back و منو در طرفین دکمه فشاری Home قرار گرفته‌اند و در بالا نیز دوربین 2 مگاپیکسلی ارتباطات ویدئوی، اسپیکر برقراری تماس و دو سنسور همیشگی این بخش دیده می‌شوند. در سمت چپ I9100 کلید دوگانه تغییر صدا و در سمت راست آن کلید Power/Lock دیده می‌شود. بخش بالائی محل جک 3.5 میلیمتری هدست است و در پائین نیز پورت Micro USB اتصالات سیمی که با دو تبدیل جداگانه هر دو قابلیت خروجی HDMI تصویر و USB OTG را به عهده می‌گیرد، به چشم می‌خورد.
android_phone_buying_guide_last_part_16.jpg
کاور برجسته بخش پشتی محل دوربین 8 مگاپیکسلی اتوفوکوس دستگاه همراه با یک فلش LED ست که در قاب مشکی رنگ برجسته‌ای جای گرفته‌اند. کیفیت این دوربین در هنگام عکاسی در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد و در هنگام فیلمبرداری نیز با دستیابی به وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه از بهترین عملکرد در میان همتایان انگشت شمار خود برخوردار است. نرخ برداشت تصویر در حین فیلمبرداری این دوربین رقم بسیار بالای 17Mbps است که در مقایسه با رقبائی که حداکثر به 10 تا 12Mbps در این حالت دست می‌یابند بسیار با کیفیت‌تر و حاوی جزئیات بیشتری ست. در مجموع Galaxy S II با در نظر نگرفتن برخی نکات بسیار جزئی و ظریف دارای یکی از بهترین دوربین‌های عکاسی و برترین دوربین Full HD موبایلی در هنگام فیلمبرداری ست. سیستم عامل I9100 نسخه 2.3.3 اندروید است و خبرهای تائید نشده‌ای در مورد ارائه قریب الوقوع آپدیت 2.3.4 برای آن به گوشی می‌رسد. در این مدل برای اولین بار از پوسته TouchWiz UI 4.0 سامسونگ استفاده شده است که با اینکه همچنان نسبت به رقیب قدیمی خود، Sense UI امکانات کمتری ارائه می‌دهد اما نکات مثبت فراوانی نیز در آن دیده می‌شود. چیپ‌ست پردازشی Galaxy S II یکی از چهار نام پیشتاز در بکارگیری پردازنده دو هسته‌ای ARM Cortex-A9 است این چیپ‌ست با نام Exynos در مقایسه با دیگر حاضران این کلاس یعنی Qualcomm MSM8260، TI OMAP4430 و البته Nvidia Tegra 2 ظاهرا از کیفیت و قدرت پردازشی بسیار بالاتری برخوردار است که در بخش گرافیکی نیز با دارا بودن پردازشگر جداگانه Mali-400MP کاملا ادامه پیدا می‌کند کیفیت و برتری این پردازنده 1.2 گیگاهرتزی در تست‌ها و بنچمارک‌ها مختلف در مقایسه با دیگر رقبا کاملا اثبات شده است. حافظه RAM این مدل بعنوان بالاترین مقدار در این کلاس 1 گیگابایت است و حافظه داخلی آن نیز 16 یا 32 گیگابایت است (البته در حال حاضر تنها نسخه 16 گیگابایتی آن در بازار حضور دارد). سرعت اتصال 3G این مدل به رقم فوق العاده 21Mbps افزایش یافته و گیرنده Wi-Fi آن نیز از DLNA، hotspot و Wi-Fi Direct پشتیبانی می‌کند. بلوتوث این مدل از نوع پر سرعت نسخه 3.0 است و گیرنده GPS نیز طبیعتا در آن حضور دارد. از عوامل جذب کننده Galaxy S II باید به طراحی Slim بدنه با مقاومت در برابر اثرات انگشت، صفحه نمایش رویائی SuperAMOLED Plus، دوربین بسیار با کیفیت در هر دو بخش عکاسی و فیلمبرداری، پیش‌بینی پشتیبانی گسترده از ارتقا سیستم عامل، پردازنده بسیار قدرتمند با چیپ‌ست گرافیکی پیشرفته، حافظه RAM بسیار بالا، حافظه داخلی با امکان ارتقا از طریق کارت حافظه، سرعت بالای اتصال 3G، بلوتوث 3.0، پشتیبانی از Wi-Fi Direct در اتصال WLAN، خروجی HDMI به فرم USB MHL و بلاخره ظرفیت بالای باتری اشاره کرد در دیگر سو تنها مواردی که شاید بتوان بعنوان نکات منفی این مدل ذکر کرد بدنه پلاستیکی و قیمت به نسبت بالای این مدل است. قیمت فعلی نسخه 16 گیگ این مدل در بارارهای داخلی در حدود 715 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_last_part_17.jpg
2- LG Optimus 3D P920
با اینکه در نزد بسیاری از کاربران ایرانی نام ال‌جی بهانه مناسبی برای خرج کردن رقمی بیش از هفتصد هزار تومان برای تهیه یک گوشی موبایل نیست اما واقعیت در مورد این برند با تصور خریداران داخلی که از سابقه سال‌های دور این برند سرچشمه می‌گیرد کاملا متفاوت است و ال‌جی این روزها سومین نام بزرگ دنیای موبایل پس از نوکیا و سامسونگ به حساب می‌آید. از دلائل موفقیت ال‌جی باید به نوآوری و سرعت عمل این برند در تلفیق فناوری‌های جدید در تولیدات این شرکت اشاره کرد که شاید مهمترین آنها در ماه‌های اخیر تولید نخستین اسمارت فون دو هسته‌ای (LG Optimus 2X) و اولین اندروید فون دارای صفحه نمایش سه بعدی با نام Optimus 3D P920 است؛ این محصول که با فاصله‌ای اندک رقیب تازه‌ای به نام HTC EVO 3D را در کنار خود می‌بیند دومین تجربه ال‌جی در بکارگیری پردازنده های دو هسته‌ای در یک گوشی SIM-Free نیز به حساب می‌آید. ابعاد Optimus 3D برابر 11.9×68×128.8 میلیمتر با وزن 168 گرم است که یکی از سنگین ترین اسمارت فون‌های این رده به شمار می‌رود. صفحه‌نمایش دستگاه یک نمونه 4.3 اینچی WVGA با قابلیت لمسی خازنی و امکان نمایش سه بعدی از طریق فناوری Parallax barrier است در این فناوری دو تصویر مجزا با زوایای دید متفاوت برای چشم چپ و راست ساخته می‌شود که با یک فیلتر فیزیکی تصویر مناسب به چشم هدف ارسال می‌شود شیوه تولید تصویر سه بعدی در این پنل از همین ابتدا دو مشکل اصلی این فناوری یعنی محدودیت حرکت سر و جایگاه چشم‌ها در حین تماشای محتوای سه بعدی و عدم امکان اشتراک گذاری همزمان تصویر 3D با دیگر کاربران را مشخص می‌کند. البته عدم اجبار به استفاده از عینک‌های عجیب و تا حدودی مضحک سه‌بعدی مزیت بزرگی‌ست که این صفحه‌نمایش به کاربران هدیه می‌دهد. نکته قابل اشاره دیگر در مورد پخش تصویر 3D این پنل فعال بودن آن تنها در حالت افقی ست و در فرم عمودی معمول تصویر سه‌بعدی دیده نمی‌شود. کیفیت این صفحه‌نمایش در المان‌های کیفیت سنجی دو‌ بعدی همچون کنتراست، روشنائی و زاویه دید بسیار مطلوب ارزیابی می‌شود و تنها عملکرد آن در نور مستقیم خورشید است که اندکی با مشکل همراه است. زیر صفحه‌نمایش چهار کلید لمسی اندرویدی و در بخش بالائی دوربین دوم، حسگر Proximity و اسپیکر تماس قرار دارند. در سمت چپ این مدل پورت های Micro USB و Micro HDMI در زیر دو پوشش پلاستیکی مجزا قرار گرفته‌اند و در سمت راست نیز Rocker کوچک تغییر صدا و کلید 3D برای فعال کردن منوی 3D Space به چشم می‌خورد. جک 3.5 میلیمتری هدست و کلید Power نیز طبیعتا در بخش بالای دستگاه قرار دارند.
android_phone_buying_guide_last_part_18.jpg
دوربین 5 مگاپیکسلی Optimus 3D با دارا بودن دو لنز متفاوت با فاصله اندک همراه با تک فلش LED آن در پشت دستگاه و در یک قطعه فلزی عمودی قرار گرفته است. کیفیت تصاویر دو بعدی این دوربین تعریف چندانی ندارد جائیکه علیرغم کنترل سطح نویز برخی از جزئیات اصلی تصویر نیز در این فرایند تحت تاثیر قرار گرفته و نتیجه نهائی از مدل‌های پیشرفته این کلاس فاصله فراوانی دارد عکاسی سه‌بعدی این دوربین که با وضوح حداکثر 3 مگاپیکسل صورت می‌پذیرد نیز شرایط مشابه‌ای با حالت دو بعدی دارد و در اینجا نیز کاهش جزئیات مشکل اصلی این قسمت است. فیلمبرداری دو ‌بعدی Optimus 3D به لطف پردازنده دو هسته‌ای آن با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه و با فرمت MP4 انجام می‌شود که این وضوح در حالت سه‌بعدی به 720p تقلیل پیدا می‌کند. فیلمبرداری دو ‌بعدی دستگاه برخلاف اکثر تجریه‌های قبلی ال‌جی در این زمینه از کیفیت نسبتا قابل قبولی برخوردار بوده و علاوه بر ثبت جزئیات مناسب از تکرار فریم‌ها نیز در آن پرهیز شده است. داستان فیلمبرداری سه‌بعدی البته اندکی متفاوت است چرا که برای یک فیلمبرداری سه‌بعدی می بایست دو تصویر مجزا از نمای پیش رو با دو زاویه متفاوت تهیه شود و سپس این دو با کمک فیلترهای صفحه‌نمایش بصورت جداگانه برای چشم‌های چپ و راست نشان داده شود در این حالت چاره‌ای نصف شدن وضوح هر تصویر در حالت افقی برای هر کادر که نهایتا وضوح 720×1280 پیکسل را تشکیل می‌دهند وجود ندارد و از این رو کیفیت هر فریم افقی سه‌بعدی نصف مقداری‌ست که در حالت دو بعدی دیده می‌شود. در کل قابلیت تصویر برداری دوربین Optimus 3D با اینکه از برترین‌های این کلاس مثل Galaxy S II فاصله فراوانی دارد اما به لطف امکان فیلمبرداری سه‌بعدی و ثبت جزئیات نسبتا مناسب می‌توان امتیاز مطلوبی برای آن در نظر گرفت. سیستم عامل Optimus 3D نسخه 2.2 اندروید است و به زودی ورژن 2.3 برای آن ارائه می‌شود. پردازنده دستگاه اولین نمونه دو هسته‌ای شرکت TI با نام OMAP4430 با فرکانس 1 گیگاهرتز است که از چیپ‌ست گرافیکی قدرتمند PowerVR SGX540 نیز بهره می‌برد. 512 مگابایت RAM، حافظه داخلی 8 گیگابایتی و اسلات کارت قابل ارتقا تا 32 گیگابایت سایر مشخصات P920 در این بخش را تشکیل می‌دهند. سرعت اتصال 3G این مدل 14.4Mbps است و اتصال Wi-Fi آن نیز به پشتیبانی از DLNA و hotspot مجهز است. سایر موارد حاضر در این مدل تفاوتی با دیگر نمونه‌های حاضر در این کلاس ندارد. در یک رویکرد خوش بینانه Optimus 3D مدلی خوش ساخت با صفحه‌نمایش با کیفیت سه‌بعدی، مجهز به خروجی تصویر HDMI با وضوح 1080p، دوربین سه‌بعدی با امکان فیلمبرداری Full HD در حالت دوبعدی، پردازنده و چیپ‌ست گرافیکی قدتمند و حافظه داخلی مناسب است و از نگاهی منتقدانه مشکلات این دستگاه شامل بدنه پلاستیکی، وزن بالا، دوربین عکاسی نچندان با کیفیت، حافظه RAM پائین و سرعت نچندان بالای اتصال 3G برای کلاس دو هسته‌ای می‌شود. قیمت فعلی Optimud 3D چیزی در حدود 720 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_last_part_19.jpg
3- HTC Sensation
شرکت اچ‌تی‌سی نیز بلاخره پس از یک تاخیر طولانی مدت، نسبت به رقبا از نخستین تجربه خود در کلاس اندروید فون‌های دو هسته‌ای پرده برداشت این مدل که نام Sensation برای آن انتخاب شده است با دارا بودن مشخصات سخت‌افزاری و پردازشی مناسب در کنار قیمت به نسبت پائین‌تر در قیاس با اکثر دیگر مدل‌های دو هسته‌ای ظاهرا بخت بیشتری برای انتخاب شدن از سوی کاربران دارد اما این تنها یک روی سکه است و حضور کوتاه مدل Sensation در بازارهای مصرف با چند مشکل کوچک و بزرگ نیز همراه بوده که در ادامه به آنها می پردازیم. طراحی Sensation در اولین برخورد تفاوت چندانی با سایر تولیدات HTC ندارد اما با ادامه بررسی ابن مدل تفاوت‌های مشخصی در ساختار آن دیده می‌شود. جنس بدنه دستگاه ترکیبی از پلاستیک و فلز است که بزرگترین بخش فلزی حاضر در آن قسمت مرکزی کاور باتری ست که به کناره‌های دستگاه و حتی بخش بالای صفحه‌نمایش در قسمت روئی نیز امتداد پیدا می‌کند این طرح علیرغم ظاهر مشابه‌ای همچون مدل‌های Desire S یا Incredible S از نوع یکپارچه موسوم به uni-body نیست و کل کاور پشتی بطور کامل از جای خود خارج می‌شود.
android_phone_buying_guide_last_part_20.jpg
در این حالت با خارج شدن این کاور، Sensation همچون یک مدل مجزا که تا پیش از این درون یک قاب نیمه فلزی قرار داشت به نظر می‌رسد این یکی از طرح‌های نوآورانه اچ‌تی‌سی در این مدل است که پیش از این در نمونه دیگری دیده نشده است. ابعاد دستگاه 11.3×65.4×126.1 میلیمتر است و 148 گرم وزن دارد که این بیش از 32 گرم سنگین از Galaxy S II ست. صفحه‌نمایش دستگاه 4.3 اینچی با وضوح 960×540 پبکسل با فناوری S-LCD و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ است که کیفیت مناسبی در میزان روشنائی، کنتراست و رندرینگ رنگ‌ها دارد. عملکرد این پنل در نور مستقیم خورشید نیز نسبتا مناسب است اما زوایای دید آن تعریف چندانی نداشته و با مشاهده گوشی از کناره‌ها میزان کنتراست و کیفیت رنگ‌ها بشدت افت می‌کند. در مقایسه با یک نمونه مشابه همچون Incredible S سطح رنگ مشکی و نسبت کنتراست این پنل در درجه پائین‌تری نسبت به رقیب خود قرار می‌گیرد اما روشنائی آن بسیار بالاتر از Incredible S و در حوالی iPhone 4 است. وضوح بالای این صفحه‌نمایش عامل برتری دیگر آن به حساب می‌آید این وضوح که بالاترین مقدار در میان دیگر مدل‌های اندرویدی ست در میان دیگر کلاس‌ها نیز تنها از سوی iPhone 4.0 با وضوح 960×640 پیکسل به چالش کشیده می‌شود. به تازگی بسیاری از کاربران Sensation به عملکرد ضعیف تاچ دستگاه در برخی منوها همچون Lock Screen و صفحه Application ها اشاره کرده‌اند که تاکنون راه‌‌حلی برای آن ارائه نشده و تعداد این افراد که صفحه رسیدگی به مشکل آنها در سایت XDA به 91 صفحه رسیده و بیش از 60 درصد کاربران را تشکیل می‌دهند همچنان در حال افزایش است. به تازگی آپدیتی از سوی HTC برای این گوشی ارائه شده که با اینکه برخی از کاربران خبر از رفع مشکل تاچ با نصب این آپدیت داده‌اند اما برای بسیاری دیگر این مسئله همچنان پابرجاست. کلیدهای چهارگانه زیر صفحه‌نمایش و اجزای همیشگی بخش بالائی بدون تغییر خاصی در جایگاه تکراری خود قرار دارند. سمت چپ Sensation پورت Micro USB در پائین و Rocker بزرگ تغییر صدا در بالا قرار گرفته است و سمت راست آن نیز بطور کامل خالی از هر المان قابل ذکری ست. در بالای گوشی جک 3.5 میلمتری هدست و کلید Power/Lock قرار دارد و در پائین نیز بجز میکروفون نکته خاصی به چشم نمی‌خورد.
android_phone_buying_guide_last_part_21.jpg
پشت دستگاه با قطعه اریب آلومینومی در مرکز به سه قسمت تقسیم شده که نشان حک شده HTC در وسط و مجموعه دوربین با دو فلش LED آن به همراه اسپیکر اصلی و میکروفون دوم دستگاه در بخش پلاستیکی بالای قرار دارند. این قطعه پلاستیکی همان قسمت حساس آنتن وای فای و به نوعی بزرگترین مشکلی‌ست که Sensation از ابتدا با آن روبرو بوده است جائیکه در هنگام روشن بودن آنتن وای فای نه تنها پوشاندن این قسمت با دست بلکه لمس ساده آن با کف دست نیز باعث از دست رفتن کامل یا حداقل بخشی از خطوط آنتن می‌شود. این مشکل همانطور که پیش از این نیز در مقاله جداگانه Sensation به آن اشاره کردیم به نوعی دیگر در iPhone 4 نیز تکرار شده بود اما جنس این مشکل متفاوت از اتفاقی ست که در iPhone 4 رخ داد و با یک قاب یا بامپر ساده قابل رفع بود در اینجا استفاده از هر کاور یا کیف برای جلوگیری از تماس دست با این منطقه خود با پوشاندن این قسمت مشکل را بیش از پیش تشدید می‌کند. دوربین 8 مگاپیکسلی اتوفوکوس Sensation در عکاسی از کیفیت فوق‌العاده‌ای برخوردار نیست و جزئیات پائین، حضور دائمی نویز و رنگ‌های نچندان واقعی مشکلات اصلی قابل ذکر در مورد بخش عکاسی آن را تشکیل می‌دهند البته این سخن به معنی بی کیفیت بودن این قسمت نیست و تنها معیاری برای مقایسه آن با دیگر نمونه‌های مشابه این کلاس همچون Galaxy S II بدست می‌دهد. فیلمبرداری این دوربین با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه و با فرمت 3GP انجام می‌شود که این بار نیز متاسفانه فوکوس اتوماتیک یک لحظه قبل از فیلمبرداری قفل شده و در حین فیلمبرداری تغییر نمی‌کند. برتری اصلی بخش فیلمبرداری Sensation نسبت به دیگر رقبای خود در این مرحله به کیفیت بسیار بالای ضبط صدای استریو در آن تعلق دارد که دو برابر بیشتر از نزدیک‌ترین رقیب خود است. کیفیت ویدئوهای Full HD این دوربین در سطح مناسبی نیست و نه تنها از بهترین نمونه این کلاس یعنی Galaxy S II فاصله فراوانی دارد بلکه در مقایسه با وضوح 720p خود دوربین نیز جزئیات کمتری را ثبت می‌کند. سیستم عامل Sensation نسخه 2.3.3 اندروید است و پوسته جدید Sense UI 3.0 نیز در آن به چشم می‌خورد که در افزایش جذابیت‌های بصری در بخش نرم افزاری تاثیر شگرفی بر جای گذاسته است. پردازنده دو هسته‌ای گوشی از نوع Qualcomm MSM8260 با فرکانس 1.2 گیگاهرتز و چیپ‌ست گرافیکی Adreno 220 است؛ حافظه RAM دستگاه 768 مگابایت است و 1 گیگابایت حافظه فلش دارد. همراه گوشی یک کارت 8 گیگابایتی Micro SD ارائه می‌شود که می‌توان آن را تا 32 گیگابایت افزایش داد. سرعت اتصال 3G در Sensation حداکثر برابر 14.4Mbps است و اتصال Wi-Fi آن نیز به DLNA و hotspot مجهز است. بلوتوث پر سرعت نسخه 3.0 و خروجی تصویر به فرم MHL از پورت Micro USB دیگر مشخصات قابل ذکر در مورد این مدل را تشکیل می‌دهد. نکات مثبت Sensation شامل طراحی نوآورانه و مدرن، تلفیق فلز و پلاستیک در بدنه دستگاه، صفحه‌نمایش نسبتا با کیفیت با وضوح qHD، پردازنده سریع، حافظه RAM مناسب و خروجی TV به فرم MHL است و از دیگر سو وزن نسبتا بالا، دوربین نچندان با کیفیت در هر دو حالت عکاسی و فیلمبرداری، چیپ‌ست گرافیکی نچندان فوق العاده در مقایسه با نمونه‌های برتر این کلاس و دو مشکل اصلی از دست رفتن آنتن وای‌فای با لمس بخش پشتی و مواردی که در ارتباط با تاچ گوشی اشاره شد بعنوان نکات منفی مهم آن به حساب می‌آید. قیمت فعلی Sensation با افت قیمت کمتر نسبت به دیگر دو هسته‌ای های بازار رقمی در حدود 645 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_last_part_22.jpg
4- Motorola Atrix
موتورولا دومین شرکتی بود که با فاصله اندک نسبت به ال‌جی نخستین اسمارت‌فون دو هسته‌ای خود را به معرض نمایش گذاشت؛ Atrix که در کشور زادگاه خود تحت اپراتور AT&T و با نام Atrix 4G ارائه می‌شود به مانند Optimus 2X دارای چیپ‌ست پردازشی Nvidia Tegra 2 ست که اولین پردازشگر در نوع خود به حساب می‌آید. بدنه این مدل بطور کامل از پلاستیک نسبتا براق و جذاب اثر انگشتی ساخته شده که با این وجود استحکام و یکپارچه‌گی مطلوبی را به نمایش می‌گذارد. ابعاد گوشی 11×63.5×117.8 میلیمتر که اندکی برای یک نمونه دارای این سایز صفحه‌نمایش کوتاه قامت به نظر می‌رسد. وزن این مدل 135 گرم است. صفحه‌نمایش دستگاه یک نمونه 4.0 اینچی با وضوح بالای 960×540 پیکسل و فناوری ساخت معمول TFT ست که از نمایش 16 میلیون رنگ پشتیبانی می‌کند. فناوری تولید رنگ در این پنل بر اساس تکنولوژی کمیاب PenTile RGBW شکل گرفته است توضیح ساختار تولید رنگ و تصویر در این حالت خود مقاله جداگانه‌ای را می‌طلبد اما بطور خلاصه انتخاب سه رنگ قرمز (red یا R)، سبز (green یا G) و آبی (blue یا B) بعلت ساختار سلول‌های مخروطی چشم که دارای سه نوع مختلف M، L و S است صورت پذیرفته این سه نوع سلول در نوع L یا Long وظیفه دریافت نورهای با طول موج بالا (رنگ قرمز یا R)، در نوع M یا Medium وظیفه دریافت نورهای با طول موج متوسط (رنگ سبز یا G) و در نوع S یا Short وظیفه دریافت نورهای با طول موج کوتاه (آبی یا B) را دارند که به همین صورت در پنل های RGB اولیه شبیه سازی شده‌اند حالا در پنل های RGBW همچون صفحه‌نمایش Atrix از هر سه رنگ به همراه رنگ سفید در هر ساب پیکسل بصورت تکی برای تحریک سلول‌های دریافت کننده رنگ قرمز و سبز (L و M) در دریافت روشنائی و از ترکیب این رنگ‌ها برای تحریک سلول‌های سه گانه در دریافت اطلاعات رنگی استفاده می‌شود. نگفته پیداست که این توضیح فنی جای چندانی در یک راهنمای خرید ندارد اما دانستن تفاوت‌های ساختاری پنل‌های مختلف خود فاکتور مهمی در انتخابی صحیح به حساب می‌آید. اولین نتیجه مستقیم استفاده از پنل RGBW کنترل بیشتر بروی روشنائی صفحه‌نمایش و کاهش مصرف انرژی تا 50 درصد کمتر از پنل‌های RGB معمول است اما RGBW با استفاده از دو ساب پیکسل برای هر پیکسل در مقایسه با دیگر شیوه ساخت متداول در این زمینه یعنی RGBG با سه ساب پیکسل تصویر به نسبت خشن‌تری ایجاد می‌کند و این همان دلیلی‌ست که علیرغم فشردگی پیکسلی بسیار بالا در صفحه‌نمایش Atrix کیفیت پیکسل‌های تصویر در مقایسه با مدل‌های WVGA معمول با فناوری RGBG در سطح پائین تری قرار می‌گیرد. گذشته از این مسائل، سایر موارد حاضر در پنل Atrix همچون کنتراست، زاویه دید، باز‌تولید رنگ‌ها و بخصوص روشنائی پنل در سطح کاملا رضایت بخشی قرار دارد. سطح روی این پنل با پوشش Gorilla Glass محافظت می‌شود. در المان‌های زیر و بالای صفحه‌نمایش نکته خاصی به چشم نمی‌خورد و همه چیز به همان صورت مورد انتظار همیشگی ست. در سمت چپ این مدل دو پورت Micro USB و Micro HDMI بدون هیچ پوشش محافظی دیده می‌شوند و در سمت راست نیز بجز Rocker کوچک در بخش بالائی نکته دیگری به چشم نمی‌خورد. یکی از قسمت های جذاب Atrix قسمت بالائی آن است که بجز میکروفون دوم و جک 3.5 میلیمتری هدست دارای یک کلید اریب Power/Lock نیز هست که علاوه بر وظیفه اصلی خود بعنوان یک حسگر اثر انگشت برای افزایش امنیت در بازگشائی دستگاه نیز بکار می‌رود.
android_phone_buying_guide_last_part_23.jpg
دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس Atrix به همراه دو فلش LED خود در بالای قسمت پشتی و در منتهی الیه سمت چپ جای گرفته است. کیفیت تصاویر این دوربین حداکثر متوسط ارزیابی می‌شود و در مقایسه با بهترین‌های این کلاس امتیاز چندانی نمی‌توان برای آن در نظر گرفت. فیلمبرداری این دوربین در حال حاضر با وضوح 720p با 30 فریم در ثانیه با فرمت با 30 فریم در ثانیه با فرمت 3GP انجام می‌شود که علیرغم فرمت نچندان مطلوب کیفیت مناسبی را در جزئیات تصویر و بازتولید رنگ‌ها از خود برجای می‌گذارد. موتورولا قرار است در آپدیت‌های بعدی Atrix امکان فیلمبرداری Full HD را نیز به این دوربین بیافزاید. باتری بکار گرفته شده در Motorola Atrix یک نمونه بسیار پر قدرت با حجم بالای 1930mAh است که از این لحاظ رکورد‌ دار ظرفیت باتری در میان دیگر اسمارت‌فون‌ها به حساب می‌آید. نسخه SIM Free این مدل یعنی همان Atrix در حال حاضر با همان نسخه 2.2 سیستم عامل اندروید در دسترس قرار دارد اما Atrix 4G به تازگی به ورژن 2.3.4 اندروید آپگرید گردید و به احتمال قوی به زودی آپدیت جدیدی نیز برای Atrix ارائه می‌شود. نکته جالب توجه در این قسمت عدم افزوده شدن فیلمبرداری Full HD در Atrix 4G پس از آپگرید به ورژن 2.3.4 است و از قرار معلوم این قابلیت در ورژن‌های بعدی فعال خواهد شد. چیپ‌ست پردازشی این مدل از نوع دو هسته‌ای Nvidia Tegra 2 با فرکانس 1 گیگاهرتز است و 1 گیگابایت RAM در کنار 16 گیگابایت حافظه داخلی در آن به چشم می‌خورد اسلات کارت حافظه دستگاه نیز تا 32 گیگابایت امکان ارتقا دارد. سرعت اتصال 3G در این مدل 14.4Mbps است و وای‌فای پر سرعت آن نیز از DLNA و hotspot پشتیبانی می‌کند.
android_phone_buying_guide_last_part_24.jpg
یکی از جذابیت‌های Atrix ارائه دو گجت جداگانه برای تبدیل گوشی به چیزی شبیه یک لپ‌تاپ و یک استند رومیزی با خروجی های مختلف است که البته می‌بایست بصورت جداگانه تهیه شوند. Atrix از دید مثبت دارای بدنه‌ای خوش ساخت با ابعاد مناسب، صفحه‌نمایش نسبتا با کیفیت با وضوح بالا، دوربین فیلمبرداری مناسب، پردازنده پر سرعت، حافظه RAM و حافظه داخلی بسیار بالا، خروجی HDMI با پشتیبانی از پخش Full HD و ظرفیت بسیار بالای باتری ست از دیدگاه منتقدان نیز نقاط ضعف این مدل به تکنولوژی تشکیل تصویر در صفحه‌نمایش، تاخیر در ارائه نسخه جدید سیستم عامل و موکول شدن فیلمبرداری Full HD به آپگریدهای بعدی سیستم عامل مرتبط می‌شود. قیمت فعلی Motorola Atrix در بازارهای داخلی بصورت نیمه رسمی رقمی در حدود 740 هزار تومان است.

20 دیدگاه

  1. با سلام
    و تشکر از مطالب مفیدتان لطفا در مورد xperia mini و اینکه می گن بعد ا زمدتی lcd اون دجار مشکل میشه یا کلا گوشی خوبی نیست منو راهنمایی کنیدوداداشم 1ماهه داره ولی هیج مشکلی باهاش نداره .منم دودل موندم بخرم یا نه ؟
    با سپاس

  2. درود
    بعد از سه سال خواندن مطالب فوق العاده آرش خان ، جا داره که ازشون تشکر کنم . به خاطر مطالب زیبا و قلم خوبشون که خیلی کم پیش اومده اشتباهی در مطلبشون باشه و اگر هم بوده ، کاملا قبول کردند و تصحیح کردند .
    ممنون .
    ——-
    تفاوت مصرف باطری Evo 3D با Galaxy S II در حدی هستش که فقط به به خاطر باطری ، از مقایسه حذفش کرد ؟

  3. سلام آرش خان
    سونی اریکسون چند روز پیش ARC S رو معرفی کرده…که پردازنده 1400 Scorpion داره…
    به نظر شما من تا Q1 2012 صبر کنم…و S بخرم
    یا این که در حال حاضر با قیمت خوبی در بازار موجود هست رو بخرم
    اصلا مگه arc از نظر سرعت پایینه که arc S معرفی شده
    ممنون

  4. با سلام به دوستان
    Micheal عزیز خوشحالم که بار دیگر نظر با ارزش شما را بعنوان یکی از قدیمی ترین خوانندگان سایت می بینم.
    در مورد مطالبی که مطرح کردید تا حدود زیادی حق را به شما می دهم تعداد مطالب و زمان انتشار آنها در سایت با توجه به درگیری های شغلی و مسائل مالی به نسبت سالهای گذشته تغییر کرده اما در مورد کیفیت با شما موافق نیستم چون من به شخصه در حفظ تنوع مطالب و بالا نگه داشتن کیفیت مقالات سایت تلاش بسیار زیادی می کنم که اگر عشق به این کار و علاقه به خوانندگان این مطالب نبود مدتها پیش همچون بسیاری دیگر از وبلاگ نویسان این عرصه را ترک کرده بودم. قصد درد و دل در این محال کوتاه را ندارم اما شما لحظه ای خود را به جای من بگذارید و تنها برای لحظه ای تصور کنید که نوشتن یک مقاله تحلیلی همچون همین راهنمای خرید که در چندین قسمت با توضیح و تفسیر فراوان نوشته می شوند چه زمانی از نویسنده ای که منبع درآمدی نیز از این نوشته ها ندارد خواهد گرفت؟ به نظر شما چند درصد از کاربران و خوانندگان این سایت تمایل به کمک برای سرپا نگه داشتن این مجموعه را دارند؟ به نظر شما در شرایطی که چیزی به اسم Donate در وب فارسی جائی ندارد وبلاگ نویس مستقل چگونه می تواند تمامی وقت روز و هفته خود را برای نوشتن مقالاتی که هیچ سود مادی برای وی ندارد تلف نماید؟ پاسخ این سوالات همان دلائلی ست که باعث شده علیرغم گذشت بیش از 5 سال از فعالت عصر نوشتن و حضور دائمی اعلامیه بالای صفحه در جذب نویسنده تا به امروز هیچ نویسنده دیگری به صورت جدی به سایت نپیوسته باشد و این مطالب گاه و بیگاه این حقیر نیز تنها از روی علاقه شخصی و بصورت کاملا غیر انتفاعی در سایت نوشته می شود که بازهم تکرار می کنم هیچگاه دلیلی برای کاهش کیفیت همین مطالب معدود نداشته و ندارم و اگرچه تعداد مطالب پائین است اما سعی می کنم همواره به جزء غایب وب فارسی یعنی جنبه تحلیلی مسائل نظر داشته باشم و از کیفیت مطالب کم نکنم.
    افزایش تعداد مطالب متاسفانه یا خوشبختانه به طور مستقیم به حمایت خوانندگان در جنبه های متفاوت مالی و معنوی وابسته است امری که به هیچ عنوان جایگاهی در نزد کاربران ایرانی نداشته و ندارد.
    با تشکر

  5. سلام
    یک چند سالی هست که با این سایت آشنا شدم از سال 1387
    اوایل فعالیت این سایت یادمه که در هفته حدافل 2 تا مقاله کامل و بسیار مفید حالا یا توسط آقای آرش و یا دیگر دوستان ارائه میشد که بیشتر آن مقاله ها توسط آقای آرش بود با عنوانهای بسیار جالب که هر کاربری را وادار میکرد تا انتها و با عشق و علاقه مقاله را تا انتها مطالعه کند و یا مثل خود من حداقل 2 بار مقاله را تا انتها بخواند اما حالا دیگر فضای سایت ومطالب ارائه شده در آن مثل سابق نیست . مطالب جدید حداقل یک هفته طول میکشه تا ارائه بشه صبر و ظرفیت مدیران سایت پایین تر اومده دیگر کمتر مقالهای را میبینم که به بالای 100 نظر از خوانندگان برسه و… البته من اصلا نمیخواستم دیگر در این سایت هیچ گونه نظری بدهم که مثل 3 سال پیش آقای دکتر وارد ماجرا بشن و بگویند که دیگر نظرات من و چندتن از دوستان را منتشر نمکنند ( گفتگوی که در مقاله N96 NOKIA بین من و آقای آرش و حمید وتنی چند از دوستان رخ داد ) اما به عنوان کسی که از مطالب این سایت در خریدهای خود استفاده میکنه و به عنوان یک فارغ تحصیل رشته الکترونیک وظیفه خودم میدونم که این مطالب را عرض کنم .
    در پایان برای همه دوستان از مدیران تا کاربران آرزوی خوشبختی و سلامتی را از خداوند بزرگ دارم . با تشکر MICHAEL

  6. دو ماه گالکسی اس 2 دستمه و اصلا مشکل داغی نداشتم. یا چیزی به عنوان زردی صفحه نمایش!
    در ضمن چینیش هم دستمه. 70 تومن پول مفت ندید به یه برچسب کره.
    از لحاظ گرم شدن باید بگم فقط با بازی های با گرافیک بالا مقداری گرم میشه. که این بازیها همه گوشیها رو تا حدی گرم میکنن. شما پردازنه قدرتمندشو در نظر بگیرید در کنا باریکی بی نظیر. خوب معلومه بیشتر گرم میشه.
    در مورد باتری باید بگم. نسبت به بقیه مدلها باتریه بسیار خوبی داره. مخصوصا با رام 2.3.4 مصرف باتری بهتر هم میشه. که اصلا اجباری نیست رام فارسیتو که خیلی عالی هم هست و هیج وقت مشکلی باهاش نخواهی داشت رو عوض کنی. با رام 2.3.4 داغ شدن گوشی هم تا حد زیادی بر طرف میشه. بازم میگم طبیعیه داغی.
    باتری گوشی نسبت به ایفون که باتری خوبی داره(باید صفحه نمایش کوچکتر و پردازنده ضعیفتر رو در نظر گرفت) مقداری کمتره. چیزی حدود 10 الی نهایتا 15 درصد.
    بعضی جاها یه عده متعصب یه چیزایی راجع به این گوشی میگن انگار سونی و اچ تی سی مال باباشونه. ولی در حال حاضر سونی پرستها با ارک حال کنن. اچ تی سی پرستها هم با سنسیشن. اینا بهترینهای این سه برند هستند. انتخاب بهترینشون خیلی راحته، نیم ساعت. زیاد هم هست.
    سامسونگ گلکسی س توو!
    خوب هجاش کنید و قدرت رو احساس کنید!
    راجع به آپگرید: خیالتون راحت که صد در صد. تا زمانی که از لحاظ سخت افزاری امکانش باشه که خواهد بود این گوشی به موقع به نسخه های بالاتر ارتقا پیدا میکنه.
    آپگرید نشدن تبلتهای اندرویدی ربطی به اسمارت فونها ندارد به هیچ وجه. اینجا بحث اسمارت فونهای اندرویده.
    در هر صورت کسی که تبلت میگیره باید انتظار هر چیزی رو داشته باشه. خصوصا گالکسی تب 7 اینچ که دیگه جای گله ندارد دوست گرامی! باز اگه در آینده از 10 اینچ گله میکردید جای خود داشت.
    برای تبلت بهتره که از گرفتن تبلتهای با nvidia tegra 2 خودداری کنید. حد اقل تا نسخه بعدی اندروید و ارتقا nvidia صبر کنید. حد اقل تا سه یا چهار ماه دیگه و رسیدن قیمتهای نسل بعدی به سطح معقول.

  7. با سلام
    سحر جان من تا بحال موردی در این رابطه نشنیده ام
    ———————————-
    farredsky عزیز حق با شماست تصحیح شد
    ———————————–
    K.A.S.R.A جان مدل EVO 3D در زمان تنظیم مدل های این راهنمای خرید در بازار حضور نداشت و حتما د ر آینده نزدیک نقد کاملی از این گوشی در مقایسه با LG Optimus 3D خواهیم داشت. در ضمن قیمت این مدل در حال حاضر نزدیک به 950 هزار تومان است
    با تشکر

  8. با سلام
    میلاد جان اول از همه توصیه می کنم این صفحه که در مورد قاکتورهای تعیین کیفیت در تست های صورت گرفته توسط GSMArena توضیح داده است را با دقت بخوانید در اینجا گفته شده که هر فاکتور به چه معناست و چه اهمیتی ندارد. نکته بعدی اینکه عددهای نوشته شده در جدول تست ها براساس دسی بل و اعدادی “نمائی” هستند به این معنا تغییر مثلا از 1 به 1.1 در انها تغییر بسیار بزرگی ست و قابل مقایسه با حالت معمولی ده دهی نیست بنابراین با این حساب همانطور که در دو جدول هم می بینید Arc بخصوص در حالت بدون هدست عملکرد بسیار بهتری از Incredible S داردداستان در مورد N97 هم تا حدود زیادی به گونه مشابه دنبال می شود.
    با تشکر

  9. سلام آرش خان
    بازم سوال برام پیش اومده….توی arena که مقدار کیفیت صدای همه ی گوشیها رو میسنجه…arc و inc S تقریبا به اعدادی مشابه رسیده اند ولی خود arena هم گفته صدای inc S ضعیف ارزیابی شده ولی arc رو گفته صدای خوبی داره
    در حالیکه n97 mini هم تقریبا با هردو برابره(یک کم بالا تر)…میخوام بپرسم که این تفاوت چقدر محسوسه(با هدفون و بی هدفون)
    بلند بودن صدا برام مهم نیست…کیفیت رو میپرسم
    ممنون

  10. با سلام به دوستان
    مهدی جان پاسخ شما نسبتا ساده است این تصویر مقایسه ای عکسی ست که خود سایت GSMArena برای بررسی نکات مختلف یک عکس مناسب درست کرده است و آن آرم سایت هم که می بیند نه واتر مارک بلکه جزئی از این پوستر است و به همین علت در هر عکس تغییر می کند. در ضمن بهتر است بدانید GSMArena یکی از برترین مراجع بررسی موبایلی در دنیا با رتبه 499 در آلکساست که این خود به روشنی اهمیت این سایت را تائید می کند.
    با تشکر

  11. فکر میکنم مقایسه تصاویر gsm arena هم مشک.که! انگار یه عکس رو با فیلتر های مختلف به عنوان عکس گرفته شده از فلان گوشی معرفی میکنن! برای اثبات حرفم میگم برین همین صفحه مقایسه تصاویر پایین تصویر دست راست کلیک کنید! آرم gsm رو میبینید؟! خوب اگه این 3تا عکس گرفته شده با گوشی باشه پس باید آرم رو که بعد از اون زده باشند و کیفیت واتر مارک تو همه یکی باشه!! !!!! چرا کیفیت آرم GSm هم به نسبت گوشی ها تغییر میکنه؟!

  12. خدمت شما دوست عزیز بگم که متاسفانه گوشی ها و تبلت های اندرویدی پشتیبانی خوبی ندارن و مثلا همین گلکسی تبی که الان من دارم باهاش این کامنت رو تایپ می کنم هانی کومب رو هم نگرفته به صورت رسمی چه برسه آیس کریم ساندویچ.
    در مورد رم اشتباه می کنی دوست عزیز الان یه رم مناسب بین 1 تا 1.5 گیگ هست.
    در مورد نصب روی کارت حافظه اشتباهه چون با نرم افزار App2SD این کار ممکنه.
    20-30 تا که خیلی کمه فک کنم تا 300-400 تا برنامه مشکلی نباشه.
    شیشه گوریلا هم خیر به جز خش استحکام بسیار بالایی هم تو ضربه ها و زمین خوردن ها داره تا جایی که یادمه یکی دو سال پیش انگجت یه آزمایش کرده بود که با ضربه های محکم میزد روی شیشه گوریلا و هیچیش نمیشد.

  13. با سلام به دوستان
    میلاد جان مشغله این روزها فرصت کافی برای سرعت العمل را از من گرفته است و از این بابت از شما عذرخواهی می کنم و اما در مورد سوالات شما:
    در مورد ساپورت نسخه های بالاتر همانطور که دوستمان اشاره کرد بعلت حضور نکسوس های تک هسته ای گوگل این موضوع حداقل تا آینده نزدیک ادامه خواهد داشت. البته ظاهرا نکسوس های ماه های آینده دو هسته ای خواهند بود و از همین الان مشخصات کلی Nexus Prime که این بار نیز سازنده اش سامسونگ است تا حدودی مشخص شده است.
    جنبه کم بودن فضای RAM هم به همان علتی باز می گردد که کم بودن رم کامپیوتر و دسک تاپ می تواند مشکل ساز باشد. درست است که حافظه بسیاری از اسمارت فون های اندرویدی در حال حاضر 512 مگابایت است و این مقدار برای سیستم عامل های فعلی کفایت می کند اما به همان صورتی که در مورد ویندوز XP و ارتقا به نسخه های بالاتر ویندوز رخ داد و حافظه های پائین دیگر کفاف ارتقا به این ورزن را ندادند در این مورد نیز کم بودن حافظه خود در آینده دلیلی خواهد بود برای عدم ارتقا اسمارت فون به ورژن های بالاتر سیستم عامل. نکته ای که بعنوان مثال در مدلی مثل HTC Desire در ابتدا بعنوان علتی برای عدم امکان ارتقا آن به Gingerbread ذکر شد و سپس با فشار کاربران، طراحان این شرکت مجبور به حذف برخی امکانات برای جایگیری نسخه 2.3 شدند. در یک نگاه 512 مگابایت RAM برای امروز کافی ست اما برای مدلی با متوسط عمر 1 تا 2 سال شانسی برای ارتقا به ورژن های بالاتر باقی نمی گذارد.
    شیشه Gorilla Glass شرکت Corning در اصل برای محافظت از پنل صفحه نمایش در سقوط از ارتفاع و جلوگیری از شکستن آن طراحی شده و مقاومت آن در برابر خراشیدگی یک گزینه جانبی ست. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه به این صفحه مراجعه کنید.
    —————————————————-
    Sina جان اول باید این نکته را عرض کنم که حرف GSMArena نمی تواند نظر اول و آخر تلقی شود و این سایت در بسیاری از موارد گزینه هائی را مطرح می کند که توسط بسیاری سایت های دیگر رد شده است اما چون شما به ان اشاره کردید ما هم به همان استناد می کنیم اول اینکه جزئیات پائین تر تصاویر Arc در مقایسه با X10 در همان متنی که زحمت کپی کردن آن را کشیدید هم اشاره شده : (though surprisingly a bit lower compared to the X10) پس در این مورد فکر نمی کنم مشکلی وجود داشته باشد اما در مورد Neo بهتر می دانم که بیش از آنکه به نوشته ها تکیه کنیم توجه شما را به تصاویر تست سایت GSMArena از این سه دوربین و از یک منظره مشترک جلب کنم. لطفا به این صفحه مراجعه کنید در این صفحه سه دوربین Arc، Neo و X10 تصویر مشترکی از یک منظره را ثبت کرده اند.
    حال نشانگر سبز رنگ بروی تصویر اصلی را بروی طیف رنگ ها در سمت چپ بگونه ای قرار دهید که سه رنگ قرمز، نارنجی و زرد در یک کادر قرار داشته باشند حالا به نتایج سه دوربین نگاه کنید و شما بگوئید که جزئیات کدامیک بیشتر و کدامیک کمتر است
    حالا اسلایدر را به زیر این عکس و تصویر صندلی کنار ساحل منتقل کنید. در گوشه این عکس تصویر افراد کنار ساحل و در آب دیده می شود اسلایدر را دقیقا بروی این قسمت قرار دهید بار دیگر سه تصویر را مقایسه و دوباره بهترین و نا مناسب ترین گزینه را خودتان به ما بگوئید.
    عمق تصویر سیاه و سفید در گوشه بالائی سمت راست تصویر نیز مثال فوق العاده دیگر در ادعای مطرح شده من در مقاله فوق است که باز دیگر قضاوت در مورد آن را به شما واگذار می کنم.
    پیشنهاد می کنم بیش از آنکه به گفته ها تکیه کنید نکات عملی را مد نظر خود قرار دهید.
    با تشکر

  14. سلام
    در مورد آرک نظرات شخصی ندین خواهشا
    یه سر به نقد سایت gsm arena بزنید بد نیست
    این گفته شما:
    کیفیت تصاویر این دوربین با اینکه از لحاظ مقایسه تا حدودی پائین تر از دو مدل Neo و X10 قرار داد اما در مجموع از کیفیت بسیار بالائی برخوردار است
    اینن سایت gsm arena
    Excellent 8 megapixel camera
    The image quality is excellent. There’s plenty of fine detail in the XPERIA Arc shots (though surprisingly a bit lower compared to the X10) and the color rendering is good. Color saturation is slightly on the high side, but it’s not too bad and if you are into punchier colors you might even like it better this way. There are no purple-fringing or over sharpening – noise levels are in check too.
    شما میگین از neo پایین تره ولی gsm arena میگه
    Mid-range 8 megapixel snapper
    The image quality is a mixed-bag. There’s enough of fine detail in the Xperia Neo shots, but it’s a lot lower of what we saw on the Arc’s images. The color rendering is good, but the noise levels are too high and in some places you can observe the so-called staircase effect. We really hoped for much better than that.
    خواهشا یکم دقت کنید
    آرک یکی از بهترین دوربین هارو داره در بین گوشی ها

  15. دوست عزیز آندورید جدید ایتدا روی نکسوس میاد که تک هسته ایه پس ساپورت میشه به نظر من آرک نخر من خودم داشتم با کلی ضرر فروختمش حافظه داخلیش خیلی کمه واگه پر شد دیگه نمیتونی هیچی نصب کنی آرک فقط قشنگه به نظر من و سوال آخر بله برای جلوگیری از خش هست که اونم خش روش میوفته به هر حال ضد خش بزنی بهتره

  16. سلام به آرش خان….آقا ما رو که کشتی تا این قسمت 4 رو بنویسی
    من چندتا سوال دارم….اول اینکه آپدیت های بعدی گوگل(ice cream sandwich)و… فقط برای 2 هسته ای هاست یا فعلا تک هسته ای ها هم ساپورت میشن…
    دوم اینکه این فضای 512 مگ رم که میفرمایین کمه…از چه لحاظ کمه….تقریبا همه ی این گوشیها 512 هستن
    سوم اینکه من میخوام n97 mini که دارم رو عوض کنم و Arc بخرم…آیا فضای کافی برای نصب 20-30 تا برنامه رو داره…چون شنیدم نمیشه روی مموری نصب کرد….(فقط شنیدم و تجربه ی کار با Android ندارم)
    و بالاخره چهارم این Gorilla Glass فقط برای جلوگیری از خش خوردگی هستش؟
    ممنون از مطلب فوق عالی و صبر بیش از اندازه در خواندن سوالات من (:

ارسال یک پاسخ