خبر در ابتدا بسیار معمولی و تکراری به نظر می رسید: “تصاویر جدیدی از نسل آینده آیفون منتشر گردید”. با دیدن این خبر بدون شک اولین فکری که به ذهن خطور می کند همان تصاویر بی ارزش همیشگی و بدون هیچ سند و مدرکی ست که این روزها برای جذب مشتری بیشتر و افزایش آمار خوانندگان به حربه اصلی سایت های فاقد محتوا بدل شده است اما این بار ظاهرا مسئله از بیخ و بن متفاوت از گذشته است و بجای آنکه اول تصاویر گوشی بصورت مبهم و تیره و تار منتشر شود و سپس با تکذیبیه ای این تصاویر به حساب خلاقیت های یک فتوشاپ کار حرفه ای گذاشته شود این خود گوشی بود که در دستان مدیران یک سایت معتبر و بزرگ قرار گرفته بود و تعدد تصاویر و ویدئوهای منتشر شده توسط این سایت که در جای جای آن نشان اپل بخوبی خودنمائی می کرد جای هیچ شک و شبهه ای را در جهت اصل بودن این محصول بر جای نمی گذاشت. داستان رسیدن این محصول به دست گردانندگان سایت Gizmodo نیزدر نوع خود کاملا جالب توجه است. ماجرا از این قرار است که شرکت اپل چندین Prototype از این محصول را برای تست و رفع مشکلات احتمالی در اختیار طراحان و مهندسان خود قرار داده و برای آنکه این مدل در نگاه عامه مردم بعنوان یک گوشی جدید و متفاوت جلب توجه ننمایند از یک کاور کاملا مخصوص که دقیقا به همین منظور یعنی شبیه ساختن هرچه بیشتر این گوشی به آیفون معمولی ساخته شده، بهره گرفته است.
میزان هنر بکار گرفته شده در این کاور در حدی ست که در زمان قرار گیری iPhone 4G (یا iPhone HD و یا هر آنچه بعدا نام خواهد گرفت) در این جلد بخصوص تقریبا امکان ندارد آن را از یک آیفون معمولی تشخیص داد. اما با برداشتن این کاور ماجرا کاملا تفاوت می کند. برای مشاهده هنرمندی اپل در ساخت این کاور به ویدئوی زیر دقت کنید.
باری بهر صورت یکی از این مهندسان بخت برگشته اپل با نام Gray Powell چند روز پیش در حالیکه این آیفون داغ و استثنائی را در جیب خود داشت به یک کلوپ شبانه در Redwood City رفت و نیمه های شب هنگامیکه حال چندان مناسبی هم نداشت آیفون جدید را اشتباها بروی پیشخوان بار جا گذاشت این اشتباه هولناک که می تواند در فروش و سود خالص اپل در سال 2010 بسیار تاثیرگذار باشد با هوشیاری یکی از مشتری های کنجکاو این بار بطرز وحشتناکی تکمیل گردید چرا که این شخص این گوشی عجیب و غریب را پس از یک کنجکاوی چند ساعته در اختیار یکی از بهترین گزینه های ممکن در میان سایت های مادر (و البته بدترین گزینه از دید اپل) قرار داد و گیزمودو نیز در طی تنها یکی دو ساعت نه تنها این خبر را در اختیار همه دنیا قرار داد بلکه با ارائه چندین و چند فیلم و تصویر گوناگون و ریویوهای ویدئویی جای هیچ انکاری را برای هیچ منتقدی باز نگذاشت بطوریکه اپل نیز بلافاصله با درخواستی قانونی مبنی بر گم شدن یکی از پروتوتایپ های این شرکت خواستار بازگرداندن این مدل گردید. البته اپل در همان ساعت های اولیه و بلافاصله پس از اعلام گم شدن این محصول بصورت ریموت اینترفیس گوشی را از کار انداخت و بجز همان شخص اول یعنی کشف کننده گوشی که حضور iPhone OS 4.0 را در این مدل تائید کرده است هیچ کس چشمش به جمال نسخه در حال کار این گوشی روشن نگردید و به همین علت بسیاری از ابهامات و نکات سخت افزاری این دستگاه که تنها با مراجعه به اینترفیس گوشی قابل پاسخگوئی بودند همچنان در پرده ای از ابهام جای گرفتند که شاید مهمترین این سوالات میزان حافظه داخلی دستگاه است که از روی ظاهر آن و عبارت xxGB پشت گوشی هیچ حدس مشخصی در مورد آن نمی توان زد. حالا وقت آن است که مقدمه چینی را کنار گذاشته و یکراست با آیفون جدید آشنا شویم.
آیفون جدید در تمامی قسمت های خارجی دستگاه کاملا کمپکت تر و کوچک تر از نمونه قبلی به نظر می رسد ابعاد گوشی 9.4×58.7×114.3 میلیمتر است که در مقایسه با نسخه قبلی یعنیiPhone 3GS با ابعاد 12.3×62.1×115.5 میلیمتر با اینکه در تمامی ابعاد کوچکتر گردیده اما بیشترین تغییری که در ظاهر گوشی نقشی اساسی ایفا نموده کاهش 3 میلیمتری قطر آن می باشد که ظاهری بسیار Slim به آن بخشیده است. وزن 140 گرمی دستگاه نیز نسب به قبل حدودا 5 گرم سنگین تر شده است. نکته دیگر در برخورد اول با آیفون جدید بجز ابعاد کوچک شده آن، صاف گردیدن گوشه های گرد دستگاه و مخصوصا مسطح شدن بخش پشتی است. از حذف نوار نقره ای پیرامون گوشی نیز نمی توان به راحتی گذشت نواری که این بار با نمونه ای از جنس آلومینیوم جایگزین شده و علیرغم کاهش جذابیت های آیفون جدید، با فلزی کردن دکمه های پیرامون دستگاه حس در دست گیری محصولی جدید را ایجاد کرده است.
صفحه نمایش آیفون جدید اندکی از 3GS کوچک تر به نظر می رسد البته این کاهش در حدی نیست که بتوان در یک نگاه متوجه آن شد اما نکته مهمی که در مورد این صفحه نمایش توافق کامل بروی آن وجود دارد فارغ از ابعاد این قسمت به وضوح آن باز می گردد جائیکه وضوح فوق العاده ای معادل 960×640 پیکسل برای آن ذکر شده است که در صورت صحت دقیقا چهار برابر وضوح فعلی سه آیفون دیگر است وضوح این صفحه نمایش به حدی ست که به هیچ عنوان نمی توان پیکسل های تشکیل دهنده تصویر را در آن تشخیص داد. دیگر جنبه های این صفحه نمایش همچون فناوری لمسی خازنی و تکنولوژی TFT ظاهرا هیچ تغییری نکرده اند.
بالای صفحه نمایش همچون قبل محل اسپیکر برقراری تماس همراه با Proximity Sensor است اما این قسمت شاهد حضور قطعه جدیدی نیز هست جائیکه بلاخره آیفون نیز از دوربین دوم تماس های ویدئویی بر بالای صفحه نمایش استفاده کرده و به یکی از انتقادات همیشگی از این گوشی پایان داده است. زیر صفحه نمایش تغییر خاصی را تجربه نکرده و همان طرح قبلی با حداقل تغییرات در این نمونه جدید نیز بکار گرفته شده است.
پشت گوشی همانطور که گفتیم کاملا صاف و بدون هیچ برجستگی ست و نشان Apple و نوشته های بخش پائینی همچون 3GS بسیار براق و سفید طراحی شده اند دیگر نکته قابل توجه در پشت گوشی پلاستیکی بودن کل کاور این قسمت است که ظاهرا برای ایجاد کمترین تداخل در شبکه های بی سیم بر استفاده از فلز ترجیح داده شده است. اما اصلی ترین نکته قابل توجه در این قسمت به لنز دوربین گوشی باز می گردد که کاملا بزرگتر از 3GS بوده و به همین علت حداقل انتظاری که از آن می توان داشت یک نمونه 5 مگاپیکسلی و یا شاید هم 8 مگاپیکسلی ست. در کنار این دوربین و بازهم برای اولین بار از یک فلش LED کوچک استفاده شده که با اینکه چندان نقش خاصی در نورافشانی تصاویر نخواهد داشت اما برای آیفون که در سه نسل گذشته خود هیچگاه از این قطعه سخت افزاری استفاده ننموده است گام بزرگی به جلو محسوب می شود.
دیگر نکته مشخص شده در رابطه با آیفون جدید ظرفیت باتری آن است که توانی معادل 5.2WHr در ولتاژ 3.7 ولت ارائه می دهد که در مقایسه با 3GS با توانی برابر با 4.51WHr در ولتاژ 3.7 ولت در حدود 16 درصد افزایش ظرفیت را تجربه کرده است. ویدئوی زیر که توسط سایت Gizmodo تهیه شده است سعی دارد بصورت خلاصه تمامی قسمت های گوشی را به معرض نمایش بگذارد.
دانستنی ها پیرامون آیفون جدید بعلت خاموش کردن دستگاه بوسیله اپل در همین جا خاتمه می یابد و انتظار برای دیدن این دستگاه در دستان استیو جابز در کنفرانس پیش روی اپل تنها کاری ست که می توان در حال حاضر انجام داد.
اما بخش نرم افزاری آیفون آنقدرها نیز برای ما ناشناخته نیست چرا که نزدیک به یک هفته قبل از انتشار این اخبار جنجالی، شرکت اپل بصورت رسمی نسخه جدید سیستم عامل این شرکت موسوم به نسخه چهارم را که مدتها بود خبرهای تائید نشده ای از آن به گوش می رسید را معرفی نمود سیستم عاملی که بر طبق شهادت فرد یابنده آیفون جدید دقیقا همانی ست که بروی iPhone 4 نیز نصب گردیده است. در ادامه نگاهی داریم به مشخصات این سیستم عامل جدید.
انتظارها به سر رسید و بلاخره استیو جابز بروی صحنه آمد و iPhone OS 4.0 را با قابلیت های جدید و جنجالی معرفی نمود قابلیت های مختلف و متعددی که تعدادشان به روایتی از 100 عنوان نیز قراتر رفته است اما از میان این همه قابلیت جدید 7 عنوان متفاوت کاملا خودنمائی می کند عناوینی که توسط خود اپل با نام Seven Tentpole ones معرفی شدند. این هفت مورد به همان ترتیب معرفی در کنفرانس اپل عبارتند از:
1-Multi-Tasking: بله درست خواندید مولتی تسکینگ آنهم در محصولات پرتابل اپل. این شاید مهمترین قابلیت حاضر در iPhone OS جدید باشد قابلیتی که یکی از تنها ایرادات منتقدان اپل از محصولات جدید این شرکت را نیز تشکیل می داد و تاخیر چندین و چند ساله اپل در ارائه این قابلیت نیز بخوبی به این ایراد دامن می زد حالا اپل با درک این موضوع و قبول دیرکرد غیر قابل توجیهی که در ارائه این امکان سودمند داشته است مولتی تسکینگ را بگونه ای را ارائه کرده که دیگر جای هیچ حرف و حدیثی را باقی نگذارد جائیکه بگفته مسئولان این شرکت اجرای برنامه های همزمان در این نسخه نه تنها منجر به کاهش سرعت برنامه های دیگر نمی گردد بلکه در مصرف باتری نیز به هیچ عنوان تاثیر منفی بر جای نمی گذارد. شیوه اجرای مولتی تسکینگ در iPhone OS جدید البته با هر آنچه پیش از این دیده اید متفاوت است در اینجا بجای اجرای همه برنامه های همزمان در یک لحظه، به آن اجازه داده می شود تا به سرویس های هفت گانه ای که در پس زمینه اجرا شده و در ادامه به آنها می پیردازیم دسترسی پیدا کنند اما این سرویس های هفت گانه اصولا چه هستند.
در یک نگاه هفت سرویس حاضر در این قسمت شامل Background Audio (برای اجرای موسیقی و رادیو در پس زمینه)، سرویس VoIP (مثلا برای آنلاین نگه داشتن اسکایپ در هنگام Minimize شدن آن)، سرویس Background Location (برای آپدیت نگه داشتن موقعیت کاربر مثلا در نرم افزار مسیریابی همچون TomTom)، سرویس Push Notifications (همان سرویسی که با iPhone OS 3.0 ارائه شد)، سرویس Local Notifications (برای اجرای سرویس Push بدون استفاده از سرور های اپل)، سرویس Task Completion (برای در حال اجرا نگه داشتن برنامه های Minimize شده ای که برای کامل شدن نیاز به زمان دارند مثل عملیات آپلود عکس در فلیکر) و بلاخره سرویس سوئیچ سریع میان برنامه ها (این همان سرویسی ست که حالت فعلی برنامه را حفظ کرده و سپس آن را متوقف می سازد) می گردد که وظیفه این سرویس های متعدد و عجیب و غریب باز گرداندن برنامه ای که آن را رها کرده اید به همان صورت قبلی ست بدون آنکه لزومی داشته باشد برنامه در این حین یعنی زمانی که از آن استفاده نمی کنید در حال اجرا باشد! روش هوشمندانه ای که عدم تداخل در سرعت اجرای برنامه های دیگر و عدم تحمیل بار اضافی به باتری نیز از همین واقعیت سرچشمه می گیرد. برای اجرای چند برنامه همزمان در اینترفیس جدید کافی یک بار بروی کلید زیر صفحه نمایش ضربه بزنید تا به صفحه Application ها بازگشته و برنامه دوم، سوم و… را باز کنید حالا با دو بار ضربه بروی همین کلید برنامه های در حال اجرا در یک باکس زیبا در زیر صفحه نمایش به نمایش در می آیند و سوئیچ بین برنامه های مختلف به آسانی لمس هرکدام از این برنامه هاست. برای بستن برنامه های در حال اجرا در این لیست نیز کافی ست دست را به مدت بیشتری بروی آنها نگه داریم که در این حالت با لرزان شدن آیکون یک علاوه منهای قرمز رنگ بالای آنها ظاهر می شود که با لمس آن اجرای برنامه متوقف می گردد.
2-Folders: پوشه بندی Application ها یکی دیگر از مواردی ست که بعنوان قابلیت های اصلی سیستم عامل جدید از آن یاد می شود البته این فولدر بندی را نباید با یک File Manager برای دسترسی به بخش های مخالف سیستمی آیفون اشتباه گرفت در حقیقت کاری که این قابلیت جدید انجام می دهد را می توان با کاری که Categories app در سیستم عامل های هک شده صورت می دهد معادل دانست بدین معنا که با این قابلیت می توان برنامه های نزدیک به هم (مثلا بازی های مختلف یا برنامه های مولتی مدیائی نزدیک به هم) را در یک فولدر برای دسترسی سریع تر قرار داد بدون آنکه برای یافتن یک برنامه مجبور باشید کل لیست Application ها را اسکرول نمائید. برای اجرای این عمل کافی ست ابتدا یک جای خالی صفحه را لمس کنید تا Application ها به حالت ویرایشی وارد شوند حالا با گرفتن یک آیکون و انداختن آن بروی آیکون دیگر فولدر جدیدی ساخته می شود که هر دو این Application ها در آن قرار دارند. حذف برنامه ها از این فولدر نیز به سادگی کشیدن آنها به بیرون از فولدر است که با خالی شدن فولدر خود این پوشه نیز ناپدید می گردد.
3-بهبود در حساب های ایمیل: بر پایه تغییر صورت گرفته در این گزینه، اپل یک inbox مشترک برای تمامی حساب های کاربری در نظر گرفته است و دیگر برای مشاهده ایمیل های مختلف نیازی به ورود و خروج به حساب های گوناگون نیست. البته اگر کاربر قصد فوکوس کردن بروی یک اکانت را داشته امکان نمایش تکی آن اکانت و مرتب کردن ایمیل ها بصورت زنجیره ای و براساس یک موضوع مشترک (Organize by thread) نیز وجود دارد. گرفتن محتوای ضمیمه شده به نامه و باز کردن آن با Application های دستگاه امکان دیگری ست که در این قسمت دیده می شود.
4-iBook: این Application جدید که در حقیقت یک eBook Reader پیشرفته است و پیش از این برایiPad نیز ارائه شده بود به راحتی امکان خرید و مطالعه کتاب های دیجیتالی را به کاربر می دهد قابلیتی که البته در صفحه نمایش برگ iPad جذابیت اصلی خود را به نمایش می گذارد.
5-Application های مرتبط با مسائل اقتصادی یا Enterprise: این قسمت که البته برای بخش وسیعی از کاربران کاربرد چندان زیادی نخواهدداشت مجموعه ای از موارد امنیتی و حرفه ای را برای کاربران کاملا خاص این رده فراهم کرده است که از میان این سرویس ها می توان به حفاظت از ایمیل ها با کد شدن آنها با PIN دلخواه کاربران، پشتیبانی از Exchange Server 2010، پشتیبانی از SSL، امکان استفاده از VPN و مواردی از این دست اشاره کرد.
6-Game Center: بازی های پیشرفته و با کیفیت همواره یکی از جذابیت های اصلی آیفون بوده و هست بطوریکه بر طبق گفته های رسمی اپل در کنفرانس سیستم عامل جدید در حال حاضر بیش از 50 هزار بازی مختلف برای آیفون نوشته شده که باز هم بگفته گردانندگان کنفرانس اپل به راحتی رقبای دیگری مثل PSP و DS را پشت سر می گذارد به همین علت همچون تجربه مایکروسافت در برپائی XBox Live اپل نیز تصمیم به ساخت یک شبکه اجتماعی بازی گرفته است که تا پایان امسال در دسترس همگان قرار خواهد گرفت. در این شبکه جدید امکان بازی های گروهی، دعوت کردن از دوستان برای انجام بازی، ثبت نتایج و چندین مورد جذاب دیگر وجود دارد.
7-iAd: هفمین و آخرین عنوان در Tentpole اپل همانطور که از نام آن بر می آید به مسئله تبلیغات و سود دو جانبه ای که در طی آن برای هر دو طرف ماجرا وجود دارد باز می گردد. امکانی که اپل حساب بسیار ویژه ای را بروی آن باز کرده است. هدف اصلی این ماجرا ترغیب سازندگان Application های غیر رایگان اپل به قرار دادن تبلیغ محصول خود در برنامه های مختلف و رایگان نمودن این برنامه ها از این طریق است. بر طبق حساب سرانگشتی اپل میزان استفاده از برنامه های این شرکت روزانه حدودا 30 میلیون دقیقه است که اگر در این میان هر سه دقیقه یک تبلیغ در گوشی کاربران دیده شود در حدود 10 تبلیغ روزانه به هر کاربر و هر دستگاه می رسد که این یعنی یک میلیارد دیده شدن تبلیغات در روز که فرصتی رویائی برای برنامه نویسان برای دیده شدن بیشتر محسوب می گردد. البته این همه آن چیزی نیست که اپل در این قسمت قرار خواهد داد کار جالب دیگری که استیو جابز در این مرحله بطور کامل توضیح داد شیوه تعاملی یا Interactive بودن این تبلیغات است بطوریکه دیگر با کلیک بروی یک بنر تبلیغاتی همچون گذشته نباید از برنامه اصلی خارج شده و به یک صفحه اینترنتی وارد شد امری که بسیاری از کاربران را از کلیک بروی این تبلیغ باز می دارد بجای این کار تبلیغ مورد نظر بطور کامل در همان Application که بنر آن قرار دارد تعبیه شده و در همان جا باز می گردد. مثالی که در این بخش از کنفرانس اپل توسط استیو جابز به نمایش در آمد تبلیغی برای انیمیشن Toy Story3.0 بود که با کلیک بروی بنر آن در پائین صفحه برنامه کاملی در همان محیط اجرا شد که همه چیز از معرفی شخصیت ها، نمایش ویدئوهای نمونه، اسباب بازی های حاضر در این فیلم، معرفی سالن هائی نمایشی که در حال حاضر این فیلم را بروی پرده دارند از روی نقشه، پوسترهای فیلم با امکان قرار دادن آنها بعنوان Wallpaper و خلاصه تمامی اطلاعات سودمند در این رابطه به نمایش در آمد جذابیت این موضوع در حدی ست که می توان این تبلیغ را یک Application دیگر درون Application قبلی قلمداد کرد. تبلیغ های دیگری که پس از Toy Story 3.0 به نمایش در آمدند شامل تبلیغی برای برند Air Jordan و نمونه جالب دیگری تحت عنوان Nike ID بود که این آخری به زیبائی هرچه تمام تر اجازه طراحی و ساخت کفش دلخواه را به کاربر می دهد که البته معلوم نشد که این تبلیغی واقعی ست یا از تصورات اپل سرچشمه می گیرد.
فهرست هفت گانه فوق البته همانطور که در ابتدا هم گفتیم تنها قابلیت های جدید iPhone OS 4.0 نیستند و قابلیت های جدید این پوسته نرم افزاری بالغ بر 100 عنوان جدید است اما همانطور که اپل نیز در این رابطه توضیح داده است این موارد در حقیقت پایه ای ترین گزینه های جدید در این اینترفیس جنجالی خواهند بود. زمان ورود به بازار این سیستم عامل در تابسان امسال برای آیفون و آی پاد تاچ خواهد بود و پائیز امسال زمانی ست که این سیستم عامل برای iPad عرضه می شود در این میان با اینکه این سیستم عامل بروی تمامی نسخه های iPhone و iPod نصب می شود اما برخی از امکانات مهم تنها در نسخه های جدیدتر این دستگاه ها اجرا می شود بعنوان مثال قابلیت Multitasking تنها در iPhone 3GS و نسل سوم iPod Touch با حجم حافظه 32 و 64 گیگابایت قابل اجرا است.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
اگه ايفون 4 رو از كانادا بفرستن ميكرو سيم كارته يا مثل سيم كارتهاي معموليه
با سلام
مجید جان این گوشی هنوز معرفی هم نشده چه برسد به قیمت خوردن و رسیدن به بازارهای جهانی
با تشکر
سلام آرش جان ممكن است قيمت احتمالي رو بگي؟
يا الان تو خارج چه قيمتي داره؟
درود برشما
اگرمی توانید نقدی برآی پداپل هم بنویسد.
باسپاس
مثل هميشه جالب و خواندني و بسيار مفيد. ممنون
من گوشي آيفون 3g s آنلاك فكتوري از دبي خريدم و آن را در سايت اپل ريجستر كردم و مشكلي نبودواز تمام برنامه ها استفاده ميكردم. ولي در ايران بطور كامل قابل استفاده نيست مثلا هنگام
اپديت شدن يا هنگام دانلود از appstor مرتب error kod 1009 ميدهد. به نظرم ايران تحريم است .عليرغم داشتن خطوط پر سرعت adsl .
از دوستان تقاضا دارم مرا راهنمايي كنند
سلام آرش جون
و ممنون بابت رویو
شرکت اپل از گیزمودو شکایت کرده و بلایی سرش اوردن که نگو !:دی !
مثل این که اپل معرفی اش رو هم 2 هفته انداخته جلو
تا زودتر این افتضاح رو جمع و جور کنه
آرش جون بیصبرانه منتظریم یه رویو در مورد سوگلی جدید نوکیا ان8 بنویسی
شاد باشی
سلام آقا ممنون از این خبر من مشتاقانه منتظر همچین خبر کاملی بودم ممنونم که این خبر رو گذاشتید هنوز خبری از تولید این مدل نشده؟ اگه بیاد حتما میخرم بازم ممنون.
ایل هم اپلهای قدیم
سیب اپل امروزه را بیشتر از یک گاز زدند !!
🙂
سلام، مرسی از مطلبتون.
هرچند این ماجرای گم شدن آیفون نسل 4 هنوز هم یکم قبولش سخته ولی اگه فرض کنیم این واقعا آیفون نسل چهارمه 100٪ تا زمان عرضهش تغییراتی در طراحیش بهوجود خواهد اومد.
مثلا چیزی که خیلی عجیبه استفاده از میکروسیم در این مدل هست، که امیدوارم در این Prototype فقط از Micro-sim استفاده شده باشه. در کل همونطور که از اسمش پیداست این یک نمونهی اولیه هست و بهنظر من هم طراحیش در حد کلاس محصولات اپل نیست و امیدوارم تا زمان تولیدش چهرهش کمی تغییر کنه.
OS 4 هم که دیگه وضعیتش مشخصه! کلا هر نسخهی جدیدی که از iPhone OS اومده یهجورایی کل گوشی رو متحول کرده و OS 4 هم فکر کنم همین شرایط رو داشته باشه…
کلا ایول و ممنون بابت مطلب :دی
زحمت کشیدید
خیلی مطلب کاملی شده
جالبه بدونید که مالتی تسک با یه تغییر کوچولو تو OS واسه 3G هم Enable میشه!
دمت گرم
حال کردم
با این روال باید یه 3gs 32 GB بخرم
الان 3g دارم که os.4 روش جواب نمیده
از بابت سایتت ممنون ولی انداختیم تو خرج!
منتظر میشم که به دست برسه
بازم ممنون رفیق
من خودم یک iPhone 3GS دارم به نظرم اپل با ارائه OS4 کاری کرده که واقعا هیچ گوشی موبایلی حتی به نزدیک آیفون هم نمی رسه این محصولشون برخلاف iPad به نظر من بی نظیره اما از ظاهر آیفون جدید خیلی خوشم نیومد به نظرم اون ظرافت طراحی که که همیشه توی همه محصولات اپل دیده می شه رو نداره مگه اینکه تغییرش بدن…
همیشه از مطالعه وبلاگت چیز یاد گرفتم. ممنون.