گروه 8 : بررسی چهار گوشی با دوربین هشت مگاپیکسلی

23
4807

آنچه از ظواهر امر به نظر می رسد بلاخره استاندارد دوربین در گوشی های موسوم به Camera Phone از رقم 5 به 8 مهاجرت کرده است و کم کم سر و کله مدل های جدید شرکت ها در این رده نیز پیدا خواهد شد اما تا آن هنگام بهتر است نگاهی به قابلیت تصویر برداری چهار گوشی حاضر در این رده رده یعنی M8800 Pixon و i8510 INNOV8 از سامسونگ در مقابل KC910 Renoir از LG وC905 از سونی اریکسون بیاندازیم. با ما همراه شوید.

باور آن کمی مشکل است ولی اینک و پس از گذشت سالها از تولید اولین گوشی موبایل، مبنای انتخاب این دستگاه برای بسیاری از کاربران آن رزولوشن دوربینی ست که در ساختار این وسیله گنجانده شده است. قابلیتی که در ابتدا بعنوان یک تفریح صرف و امکانی کاملا جانبی نگریسته می شد ولی اینک آنچنان پر و بال یافته که برای بسیاری از افراد زندگی بدون آن امکان پذیر نیست. البته علیرغم تمامی این ساده انگاری ها، قابلیت تصویر برداری در موبایل همچنان امکانی کاملا جانبی ست که جتی صعود پلکانی کیفیت دوربین های این گروه نیز تاثیر چندانی در نوع استفاده کاربران از این دستگاه نخواهد گذاشت و کاربری فانتزی و موردی عملا تنها کاربردهای این وسیله جانبی محسوب می گردند. اما فارغ از نوع استفاده کاربران از دوربین های موبایل، کیفیت این قطعه سخت افزاری در هر دو مقوله امکانات و رابط کاربری روند رو به پیشرفت فوق العاده ای را نشان می دهد تا جائیکه با گذشت سالهائی اندک بر این فناوری دوربین های اولیه CIF و VGA جای خود را به 1.3 مگاپیکسلی ها، 2 مگاپیکسلی ها، 3.15 مگاپیکسلی ها، 5 مگاپیکسلی ها و بلاخره 8 مگاپیکسلی ها دادند. رده 8 مگاپیکسل اگرچه هنوز در ابتدای راه خود قرار داشته و بسیاری از بزرگان هنوز وارد این بازی نشده اند اما بدلیل بهره گیری از وضوح و امکانات بالا، کم کم از دسته دوربین های موبایل و کیفیت های نچندان مطلوب آنها فاصله گرفته و به رده نیمه حرفه ای (و البته همچنان خانگی) پا گذاشته است. گوشی های مورد بررسی در این مجال بجز INNOV8 از سامسونگ همگی در رده Feature Phone هائی جای می گیرند که قابلیت تصویر برداری مهمترین امکان موجود در آنها محسوب می گردد همچنین KC910 از LG همراه با Pixon از سامسونگ از نمونه های تمام لمسی بوده و دو مدل دیگر یعنی SE C905 و Samsung INNOV8 به فرم کشوئی و با اینترفیسی غیر لمسی می باشند.

 

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_02.jpg

 

برای آغاز مقایسه میان دوربین های این رده بهتر است مرور کوتاهی بر فاکتورهای مورد استفاده در این رقابت داشته باشیم. مبنای سنجش کیفیت دوربین های این رقابت شامل موارد زیر می گردد:
1-نمایش جزئیات: همانطور که از نام آن مشخص است میزان دقت تصاویر به نمایش در آمده توسط دوربین در سوژه های با جزئیات فراوان همانند برگ درختان در این قسمت مورد بررسی قرار می گیرد
2-Dynamic Range: این قابلیت که قبلا نیز در رابطه با آن صحبت کرده بودیم امکانی ست که به کاربر اجازه حفظ نور شدید پس زمینه در محیط های مختلف نوری را می دهد
3-دقت در نمایش رنگ: به نمایش درآوردن صحیح رنگ ها آنگونه که توسط چشم انسان دیده می شود هدف این بررسی را تشکیل می دهد
4-پردازش داخلی: عبارت است از عملیاتی که دوربین بروی تصویر گرفته شده برای حذف نویز و نمایش کامل عکس انجام می دهد که هرچه الگوریتم این تصحیح دقیق تر باشد تصویر حاصله با کیفیت تر خواهد بود
5-دقت در تنظیم نور و عملیات فوکوس: تنظیمات اتوماتیک نور و عملیات فوکوس بروی سوژه های مختلف دور یا نزدیک هدف این بررسی را تشکیل می دهد
6-کیفیت لنز
7-کیفیت فلش دوربین
8-میزان عدد ISO و عکاسی در محیط های کم نور یدون فلش
9-قابلیت ماکرو و عکاسی از سوژه های بسیار نزدیک
10-کیفیت فیلمبرداری
11- سرعت دوربین از لحظه فشردن دکمه شاتر تا ذخیره شدن عکس
12- قابلیت های جانبی دوربین (مواردی همچون فناوری تشخیص چهره، لبخند، Geo Tagging و…)
13- اینترفیس عکاسی و راحتی استفاده از منوهای دوربین
14- کاور دوربین و نوع دکمه های میانبر عکاسی
15- گالری نمایش تصاویر
موارد فوق بخوبی تمامی نقاط ضعف و قوت رقیبان این رده را به نمایش می گذارد و انتخاب را برای کاربران آسان می نماید. تنها نکته باقی مانده قبل از آغاز بررسی توجه به این نکته است که تمامی نتایج بدست آمده در تست های مختلف این رقابت با قراردادن تنظیمات دوربین ها بروی اتوماتیک بوده و به تنظیمات دستی صورت گرفته با ذکر نوع آن اشاره می گردد.

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_03.jpg

1-نمایش جزئیات: تصمیم در رابطه با بهترین دوربین در نمایش جزئیات کار نسبتا مشکلی ست چرا که این رقابت بر اساس چند فاکتور دیگر همچون کیفیت لنز و الگوریتم حذف نویز در گوشی صورت می گیرد. اما در کل و با نگاهی گذرا به نتایج تصویری بدست آمده براحتی می توان Samsung INNOV8 را در صدر گروه جای داد. مقام دوم در گروه به KC910 تعلق می گیرد و دو مدل باقی مانده یعنی C905 و Pixon نیز شباهت کامل و نزدیکی با یکدیگر در این قسمت دارند. در کل هر چهار دوربین این رقابت در نمایش جزئیات کاملا موفق بوده و در این مقوله به راحتی از برترین 5 مگاپیکسلی های بازار بالاتر قرار می گیرند.

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_04.jpg

 

2-Dynamic Range: مقوله نور پس زمینه بیش از اندازه در تصاویر یکی از مواردی ست که به راحتی دوربین های موبایلی را از نمونه های حرفه ای متمایز می سازد این مشکل که کاملا به تنظیمات Dynamic Range مرتبط است اما تا حدود زیادی در هر چهار رقیب این رده بهبود یافته است و نتایج حاصله از این امر در هر چهار دوربین بسیار با یکدیگر مشابه است. نکته قابل توجه در این قسمت این است که استفاده از این امکان به گسترش تیره گی در تصویر منجر گردیده و با اینکه نور پس زمینه شدید را به راحتی تعدیل می نماید اما باعث افزایش نویز در نقاط تیره و کم نور تصویر می گردد. بهترین عملکرد در میان دوربین های مورد بررسی در این رقابت به LG KC910 تعلق می گیرد و عملکرد سایرین با یک اختلاف جزئی نسبت به KC910 در یک سطح ارزیابی می گردد.

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_05.jpg

 

3-دقت در نمایش رنگها: عدم تولید رنگ های واقعی موجود در تصویر یکی از مشکلات دائمی دوربین های موبایلی در قیاس با دوربین های دیجیتالی ست. در این رده C905 به رسم همیشگی سونی اریکسون اندکی در نمایش رنگ قرمز مشکل داشته و آن را اندکی متمایل به صورتی نشان می دهد که این مورد تا اندازه ای در مورد KC910 نیز صادق است نمایش رنگ قرمز در Pixon نیز شباهت فراوانی با نارنجی دارد. در کل به نظر بهترین عملکرد در این زمینه به INNOV8 تعلق می گیرد که با افزایش درجه اشباع رنگ ها، آنها را کاملا زنده و شاداب نشان می دهد. در این میان از حضور بیش از اندازه رنگ زرد در تصاویر INNOV8 نمی توان غاقل گردید. سایه ای از رنگ آبی در تصاویر Pixon نیز مشهود می باشد. با در کنار هم قرار دادن کلیه نتایج بهترین های این رده به KC910 از LG وSamsung INNOV8 تعلق می گیرد و C905 و Pixon مشترکا در مکان سوم جای می گیرند.

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_06.jpg

 

4-پردازش داخلی: در این مقایسه مبنای برتری به الگوریتم حذف نویز و کنترل کنتراست در تصاویر باز می گردد. در این رده بدون شک برتری کامل و بدون چون چرا به INNOV8 تعلق می گیرد در اینجا با نمونه ای روبرو می شویم که در پردازش تصویر کاملا موفق عمل کرده و در حذف نویز، المان های اصلی تصویر را دست نخورده باقی می گذارد امری که در تصویر شاخ و برگ درختان به خوبی و روشنی نمایان است. مقام دوم در این رده به C905 تعلق می گیرد و در پی آن با اختلاف فراوانPixon جای دارد و ضعیف ترین عملکرد نیز در اختیار KC910 است.

5-دقت در فوکوس و نور گیری: با توجه به کلاسی که دوربین های این رده در آن جای دارند عملیات فوکوس در تمامی آنها در سطح بسیار بالا و مافوق انتظاری جای دارد و بجز مواردی همچون عملیات ماکرو تفاوت چندانی در این رده دیده نمی شود. دقت در نور گیری سنسور نیز در سطح رضایت بخشی قرار دارد و تنها نکات قابل توجه، نور گیری کمتر از حالت معمول (underexpose) در C905 و بیش از اندازه (overexpose) در Pixon می باشد. در کل برترین نتایج در این رده به INNOV8 و KC910 تعلق گرفته و Pixon و C905 با اختلافی جزئی در مقام دوم جای می گیرند.

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_07.jpg

6-کیفیت لنز: یکی از مشکلات دائمی دوربین های عکاسی در هر دو نوع حرفه ای و موبایلی پدیده ای ست تحت نام purple fringing که در طی آن در محیط های روشن، حاشیه تصویر گرفته شده توسط دوربین که در کنتراست شدید با پس زمینه قرار دارد با سایه ای بنفش رنگ پوشیده می شود که در اغلب موارد با کمک نرم افزارهای پیشرفته نیز نمی توان به راحتی اقدام به حذف آن نمود این پدیده که عمدتا به کیفیت لنز دوربین وابسته است در هر چهار دوربین بکار گرفته شده در این مقایسه بطرز کاملا مشهودی تصحیح گردیده است. دیگر مورد مهم و قابل ذکر در کیفیت لنز نمایش بدون مشکل گوشه های تیز اشیا و تفکیک آن از پس زمینه است. بهترین نتیجه در گروه به KC910 با حذف مناسب purple fringing  و کیفیت مثال زدنی در تفکیک اشیا تعلق می گیرد و رتبه دوم نیز در اختیار INNOV8 است. کیفیت SE C905 نیز نسبتا قابل قبول است و تنها موردی که می توان بر این لنز خرده گرفت در سوژه های نورانی همچون شعله های آتش است که منجر به کاهش کنتراست می گردد. اما داستان در مورد Pixon به گونه دیگری ست بطوریکه برخلاف دیگر رقبا این دوربین کاملا ضعیف عمل کرده و مخصوصا در نمایش لبه ها حرف چندانی برای گفتن ندارد

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_08.jpg

 

7-کیفیت فلش دوربین: در میان رقبای این گروه C905 و KC910 به فلش زنون مجهز بوده و هر دو مدل سامسونگی نیز از فلش LED استفاده می کنند. نگفته پیداست که نمونه های دارای فلش LED از عملکرد کاملا ضعیفی در محیط های با نور کم برخوردارند اما آنچه کمی عجیب می نماید عملکرد فلش زنون LG KC910 است چرا که عملکرد این فلش در کمال تاسف در حد و اندازه های یک فلش زنون نبوده و حتی در برخی موارد می توان آن را با LED های دو رقیب سامسونگی برابر دانست. در کل بهترین نتیجه بدون هیچ شک و شبهه ای به C905 با فلش فوق العاده زنون آن تعلق دارد و رتبه دوم با فاصله فراوان در اختیار KC910 بوده و دو نمونه سامسونگی نیز با اختلاف ناچیز با KC910 در رتبه سوم جای دارند.

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_09.jpg

 

8-عدد ISO و عکاسی در محیط های کم نور: هدف از این تست عملکرد دستگاه در برابر سوژه های کم نور و دور از دسترسی ست که حتی فلش زنون نیز تاثیری در نور آنها ندارد، این تست یکی از مهمترین تست های صورت گرفته در این مقایسه است و نتیجه آن از تعیین کننده ترین موارد در کیفیت دوربین محسوب می گردد. تمامی دوربین ها در این قسمت بطور اتوماتیک عدد ISO را بروی 400 تنظیم نمودند بجز C905 که در غیاب تنظیمات مناسب ISO این عدد را بروی 200 تنظیم نمود. عدد 400 برای ISO در اینگونه موارد کاملا ایده آل می نماید و با اینکه تمامی دوربین های این رقابت (بجز C905) عملا امکان افزایش ISO تا 1600 را دارند ولی نگفته پیداست که بعلت نویز بشدت زیاد تصاویر در این حالت، تصاویر گرفته شده در آن غیر قابل استفاده هستند. در این رده بالاترین امتیاز به LG KC910 تعلق می گیرد و در رده دوم و با اختلافی ناچیز INNOV8 قرار دارد. تصاویر C905 در این رده با بکار گیری عدد 200 برای ISO از نویز کمتری در مقایسه با سایرین برخوردارند ولی سرعت کمتر شاتر دوربین در C905 عملا کیفیت تصاویر را کاملا خراب کرده است. بدترین نتایج در این گروه بدون شک به Pixon تعلق دارد جائیکه هر دو عامل افزایش ISO تا رقم 400 و کندی شاتر دوربین کیفیت تصاویر را ویران کرده اند.

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_10.jpg

 

9-عکاسی در فاصله نزدیک یا ماکرو: تمامی نمونه ها در عکاسی نزدیک از عملکرد موفقی برخوردارند. بهترین نتیجه به Pixon و KC910 تعلق می گیرد و INNOV8 با فاصله کمی در رده سوم وC905 نیز در مقام چهارم جای می گیرد.

10-کیفیت فیلمبرداری: نگفته پیداست که ضعیف ترین رقیب در این قسمت C905 از سونی اریکسون است جائیکه بر خلاف دیگران خبری از فیلمبرداری VGA با 30 فریم در ثانیه در آن نیست و QVGA با 30 فریم در ثانیه حداکثر کیفیتی ست که کاربر C905 به آن دست می یابد. دیگر مدل های حاضر در این رقابت علاوه بر اینکه همگی قادر به ثبت تصاویر VGA با 30 فریم در ثانیه هستند، امکان تصویر برداری به فرم QVGA با 120 فریم در ثانیه برای ثبت Slow-Motion را نیز در اختیار کاربر قرار می دهند. برترین های این رده بطور مشترک به KC910 و Pixon تعلق می گیرد چرا که در KC910 امکان تصویر برداری به فرم Time-Lapse و در Pixon قابلیت فیلمبرداری با وضوح WVGA با 30 فریم در ثانیه وجود دارد. مقام سوم به INNOV8 تعلق دارد و C905 نیز با فاصله ای فراوان در مقام چهارم جای گرفته است.

11- سرعت عملکرد دوربین: در این رده سه زمان مورد بررسی قرار می گیرند که شامل زمان آغاز به کار، زمان فشردن شاتر تا نمایش Preview و زمان بازگشت به حالت عکاسی پس از نمایش Preview می باشند که این زمان ها برای C905 به ترتیب شامل 2 ثانیه، 4.8 ثانیه و 1 ثانیه، برایINNOV8 عبارت از 4.6 ثانیه، 4.1 ثانیه و 0.7 ثانیه برای Pixon شامل 3.5 ثانیه، 9 ثانیه و 2.2 ثانیه و بلاخره برای KC910 عبارت از 3.8 ثانیه، 3.5 ثانیه و 0.9 ثانیه می گردد که بهترین زمان ها متعلق به KC910 و C905 می گردد و بدترین نمونه در این کلاس نیز به Pixon تعلق دارد.

12- قابلیت های جانبی دوربین: در این قسمت فارغ از کیفیت دوربین ها بدنبال بررسی امکاناتی هستیم که ساختار منوئی دوربین در اختیار کاربران قرار می دهد مواردی همچون حالات عکاسی، تنظیمات فلش، تنظیمات ISO، همراه با قابلیت هایی همجون Geo-Tagging، فناوری های تشخیص چهره، لبخند و چشمک، فوکوس دستی، لرزش گیر دست و بلاخره خطوط متقاطع عکاسی (Viewfinder gridlines).

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_11.jpg

الف-   تنظیمات اصلی و پایه: این گونه تنظیمات که شامل موارد همیشگی همچون White Balance، تنظیمات محیطی پیش فرض، تایمر سرخود، افکت های رنگی و تنظیمات نورگیری و ماکرو هستند در تمامی مدل ها بطور کامل و جامع حضور دارند و از این لحاظ نمی توان تفاوتی میبان رقبا قائل گردید. تنها نکته قابل توجه در این رده وجود تنظیمات Sharpness/contrast/saturation در هر دو مدل سامسونگی یعنی Pixon و INNOV8 است که در دیگران دیده نمی شود

ب- تنظیمات ISO: همانطور که گفتیم عدد ISO رابطه مستقیمی با میزان حساسیت سنسور دوربین داشته و افزایش آن باعث افزایش حساسیت (والبته افزایش نویز در تصویر) می گردد. در میان گوشی های این رده بجز SE C905 که برخلاف صحبت های اولیه اجازه تغییر ISO را به کاربران نمی دهد هر سه مدل دیگر امکان افزایش این عدد را تا 1600 می دهند.

پ- تنظیمات فلش: تنظیمات این قسمت نیز در میان هر چهار مدل نسبتا مشابه است و تنها تفاوت موجود در دو نمونه دارای فلش زنون یعنی KC910 و C905 است که هر دو دارای تنظیمات کاهش سرخی چشم می باشند اما نکته منفی در رابطه با این دو مدل عدم امکان روشن نگاه داشتن دائم فلش (از جمله در هنگام فیلمبرداری) است.

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_12.jpg

ت- عکاسی پی در پی: در این شیوه، دوربین چندین عکس پیاپی از یک صحنه تهیه کرده و به کاربر اجازه انتخاب از میان آنها را می دهد. بهترین عملکرد از این جهت به C905 و KC910 تعلق دارد چرا که هر دو گوشی امکان تهیه 8 عکس پی در پی و با بالاترین رزولوشن (8 مگاپیکسل) را در اختیار کاربر قرار داده و سپس بدون آنکه هیچکدام از عکس ها را ذخیره نمایند آنها را در اختیار کاربر گذاشته تا از میان آنها انتخاب کند. اما داستان در مورد نمونه های سامسونگی به قرار دیگری ست بطوریکه در INNOV8 با اینکه تعداد عکس های گرفته شده به 9 عدد افزایش می یابد و انتخاب از میان آنها نیز به عهده کاربر است اما این عکس ها همگی در رزولوشن VGA هستند و راهی برای افزایش وضوح وجود ندارد. اوضاع در مورد Pixon از این نیز بدتر است چرا که رزولوشن تصاویر باز هم کاهش یافته و به QVGA می رسد و جالب اینک کاربر کنترلی بر انتخاب تصاویر ذخیره شده نیز ندارد.

ث- عکاسی پانوراما: این ویژگی که امکان تهیه تصاویر 180 درجه از محیط مقابل را در اختیار کاربر قرار می دهد در چهار رقیب این بررسی کاملا متفاوت عمل می کند. برترین دوربین در این رده بدون شک LG KC910 است چرا که این دوربین  امکان تهیه 3 تصویر از محیط مقابل در رزولوشن 8 مگاپیکسل را فراهم می کند و پروسه تهیه سه تصویر بصورت دستی بوده ولی دوربین با نشان دادن فریمی کم رنگ بروی تصویر شما را از جائیکه تصویر قبلی تمام شده است مطلع می کند. SE C905نیز با اینکه از لحاظ نرم افزاری کاملا مشابه با KC910 عمل می نماید اما متاسفانه رزولوشن تصاویر در این رده به VGA محدود شده است. هر دو نمونه سامسونگی در این بررسی از تصویر برداری اتوماتیک در حالت پانوراما استفاده می کنند و تنها وظیفه کاربر در هنگام تصویر برداری پانوراما حرکت دادن دوربین بر طبق راهنمائی های به نمایش درآمده بروی صفحه است. نکته مهم در رابطه با نمونه های سامسوگی این رقابت امکان کارکرد آنها در هر دو حالت عمودی و افقی برای تصویر برداری پانوراماست که تعداد تصاویر گرفته شده در هر دو نمونه Pixon و INNOV8 تا 8 تصویر در حالت افقی و 2 تصویر در حالت عمودی ست. تنها تفاوت قابل ذکر در میان دو نمونه سامسونگی وضوح تصویر در آنهاست بطوریکه Pixon تصاویر را با رزولوشن 1.3 مگاپیکسل و INNOV8 در این حالت تصاویر را با رزولوشن VGA تهیه می کند.

ج- Geo Tagging : این قابلیت امکان افزودن موقعیت جغرافیائی به عکس های گرفته شده را در اختیار کاربر قرار می دهد. هر چهار گوشی حاضر در این رقابت به GPS و امکان Geo-Tagging مجهزند اما بیشترین سرعت در ثبت موقعیت به C905 از سونی اریکسون تعلق دارد

د- فناوری تشخیص چهره، لبخند و چشمک: در فناوری تشخیص چهره دوربین با یافتن چهره های موجود در تصویر بروی آنها فوکوس می نماید البته این قابلیت بر خلاف دوربین های دیجیتال تنها بروی یک چهره عملی ست و به بیان دیگر دوربین های موجود در این رقابت (البته بجز C905) تنها می توانند بروی یک چهره فوکوس نمایند. داستان در مورد C905 نیز البته آنچنان متفاوت نیست در اینجا با اینکه دوربین امکان تشخیص تا 3 چهره را دارد ولی فوکوس تنها بروی یکی از آنها صورت می گیرد که البته بصورت تصادفی بوده و کنترلی بروی آن نمی توان داشت. با فعال سازی فناوری تشخیص لبخند که در تمامی مدل ها بجز C905 دیده می شود شاتر دوربین بروی حالت اتوماتیک برده می شود و با فشردن تا انتهای این کلید، دوربین با فوکوس بروی چهره ها منتظر لبخند در آنها شده و در یک موقعیت مناسب اقدام به تصویر برداری می کند. فناوری تشخیص چشمک (که البته این یکی نیز درC905 دیده نمی شود) عبارت است از تشخیص هوشمند دوربین از پلک زدن فرد در تصاویر نزدیک (پرتزه) و یا دسته جمعی ست که قبل از ذخیره شدن عکس به اطلاع کاربر رسانده می شود

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_13.jpg

ه- ویژگی های خاص: پس از بررسی امکانات مشترک میان دوربین ها بهتر است به امکانات خاص آنها نیز نیم نگاهی بیاندازیم. SE C905 دارای قابلیت منحصر به فردی ست با نام Smart Contrast که در طی آن و در محیط ها با کنتراست بالا (دارای نقاط تیره و روشن فراوان) میزان نمایش جزئیات در تصویر بطرز چشمگیری افزایش می یابد این قابلیت مخصوصا در مواردی که با نور پس زمینه شدید روبرو هستیم مفید خواهد بود. همانطور که حدس زدید این قابلبیت تشابه زیادی با Wide Dynamic Range که قبلا در مورد آن صحبت کردیم دارد که در هر دو مورد سامسونگ نیز دیده می شود. LG نیز در KC910 چند قابلیت حالب را گنجانده است. در اینجا گذشته از امکان فوق العاده فوکوس دستی که پیش از این نیز از LG دیده بودیم قابلیتی تحت نام backlight Compensation Mode وجود دارد که همانطور که از نام آن مشخص است عملکرد مافوق انتظاری در حذف نور شدید پس زمینه و وضوح تصویر روبرو دارد. دیگر امکان جانبی قابل ذکر در KC910 قابلیتی ست با نام Beauty Shot که با تغییرات مشخصی که در تصویر بوجود می آورد، تصویر زیباتری از شخص به جای می گذارد. همچنین در KC910 موارد دیگری همچون افکت های رنگی پیشرفته و فانتزی و قابلیت چشمگیر Touch Focus که پیش از این در SE G900 در رابطه با آن صحبت کردیم نیز دیده می شود قابلیتی که به محض لمس کردن یک ناحیه بروی صفحه نمایش توسط کاربر، فوکوس در آن قسمت انجام شده و با برداشتن دست عکس گرفته می شود.
بالاترین امتیاز ممکنه در این بخش به LG KC910 تعلق می گیرد و INNOV8 در مقام دوم، Pixon در رده سوم و بلاخره SE C905 در انتهای جدول جای می گیرد.

13- ظاهر منوئی و راحتی کار با اینترفیس: از لحاظ ساختار منوئی بدلیل حضور دو گوشی تمام لمسی و دو گوشی ساده کشوئی در این مقایسه بهتر است نمونه های مشابه را دو به دو در کنار یکدیگر قرار دهیم. از این رو SE C905 و Samsung INNOV8 را با هم و LG KC910 و Samsung Pixonرا با یکدیگر مقایسه می کنیم. از میان C905 و INNOV8 و از لحاظ بصری و زیبائی شناسی مطمئنا برنده C905 با ظاهر ویژه و منوهای سر راست و زیبای آن است و در مقایسه میان KC910 و Pixonبدلیل شباهت فراوان میان این دو برنده مطلقی را نمی توان از لحاظ زیبائی تعیین نمود و هر دو به یکدیگر شبیه اند. ساختار منوئی و نحوه قرار گیری تنظیمات در دوربین در دو مدل غیر لمسی به شیوه معمولی ست که تا بحال چندین بار مشاهده شده است اما داستان برای Pixon و KC910 کمی با دیگران متفاوت است در اینجا و در KC910 اینترفیس دوربین تنها به صورت تمام صفحه به نمایش در می آید و تنظیمات موجود در آن پس از یک زمان کوتاه خود بخود ناپدید می گردند و با ضربه زدن بروی صفحه نمایش نیز تنها قسمت ناچیزی از تنظیمات دیده می شوند نکته منفی دیگر در رابطه با KC910 متفاوت بودن Aspect Ratio (نسبت ارتفاع به عرض) صفحه نمایش نسبت به سنسور دوربین است که باعث ایجاد بریدگی در تصویر شده و ممکن است قسمتی از تصویر در حال ضبط خارج از  قاب صفحه قرار گیرد. اوضاع در Pixon البته بسیار بهتر است در اینجا سنسور و صفحه نمایش دارای Aspect Ratio یکسان بوده و همین موضوع مشکلات موجود در KC910 را کاملا مرتفع کرده است علاوه بر این در Pixon تنظیمات بصورت دائمی و بدون پنهان شدن در اینترفیس دیده می شود.

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_14.jpg

14-میانبرهای دوربین: مهمترین میانبرهای قابل ذکر در یک دوربین نحوه دسترسی سریع به آن است که راحت ترین آن شامل کنار زدن کاور لنز است که خوشبختانه در هر چهار دوربین حاضر در این رقابت دیده می شود تنها تفاوت ماجرا در اینجاست که نمونه های سامسونگی این رده هر دو دارای کاور اتوماتیک بوده که با فعال کردن دوربین به کنار می روند و برخلاف دو نمونه دیگر که با کنار زدن کاور، دوربین فعال می شود، در آنها می بایست ابتدا دوربین را فعال کرد تا این کاور به کنار رود که این خود بر زمان فعال سازی دستگاه می افزاید که از این نظر برتری کامل با SE C905 و LG KC910 است که البته فارغ از نقاط مشترک، اختلافاتی نیز در نحوه اجرای این دو نیز دیده می شود از جمله اینکه در C905 با گشودن لنز بدون توجه به حالت گوشی (Stand-by، قفل یا باز)، دوربین فعال می گردد اما در KC910 برای فعال سازی دوربین گذشته از گشودن کاور لنز می بایست گوشی را از حالت Stand-by نیز خارج کرد و همچنین هنگام خروج از منوی عکاسی در صورت باز بودن کاور لنز این موضوع به کاربر یادآوری می شود. داستان در مورد Pixon نیز به INNOV8 شباهت کامل دارد چرا که در اینجا برای فعال سازی دوربین می بایست ابتدا صفحه نمایش را از حالت قفل خارج کرده وسپس با فشردن طولانی کلید دوربین اقدام به فعال سازی و کنار زدن کاور اتوماتیک لنز نمود. دیگر میانبر های مهم در یک دوربین کلید های مختلفی ست که در بخش های متفاوت دستگاه دیده می شود بهترین نمونه در این زمینه مطمئنا SE C905 با کلیدهای متعدد و فراوان خود است در اینجا گذشته از چهار میانبر مشهود موجود در کلید D-Pad امکان استفاده دو گانه از کلید های موجود در بالای صفحه نمایش وجود دارد. علاوه بر این در قسمت های جانبی گوشی نیز علاوه بر شاتر دوربین کلیدهایی جهت سوئیچ میان دوربین عکاسی و فیلمبرداری و میانبر مستقیمی برای گشودن گالری دیده می شود. رتبه دوم در این کلاس به دیگر نمونه غیر لمسی این رقابت یعنی INNOV8 تعلق دارد که در آن گذشته از میانبرهای موجود در کلید D-Pad در صفحه کلید عددی نیز با چند میانبر دیگر روبرو می شویم که البته برای یافتن وظیفه اختصاص یافته به هر کلید در منوی عکاسی می بایست به منوهای گوشی مراجعه کرد چرا که بروی آنها هیچ علامتی دیده نمی شود. اسلایدر جانبی دستگاه برای سوئیچ میان حالت های مختلف عکاسی و فیلمبرداری و دسترسی به گالری از دیگر موارد قابل ذکر در این قسمت است. Pixon با چند میانبر اندک و KC910 با حداقل امکانات در این زمینه در رتبه های بعدی این رده بندی جای گرفته اند.

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_15.jpg

 

15-گالری نمایش تصاویر: اهمیت گالری نمایش تصاویر اگر بالاتر از خود دوربین نباشد از آن کمتر نیست. در اینجا با نمونه های متفاوتی روبرو می شویم که نگفته پیداست که برنده رقابت گالری همیشگی سونی اریکسون و عملکرد فوق العاده آن است که صفحه نمایش با کیفیت C905 که در میان رقبا بهترین نمونه در نور مستقیم خورشید است نیز به این موفقیت کمک فراوانی کرده است. از دیگر نقاط مثبت این گالری می توان به قابلیت اسلاید شو بی نقص آن همراه با عملیات سریع و بدون وقفه زوم در تصاویر اشاره کرد. در درون Samsung INNOV8 بر طبق رسم همیشگیسامسونگ دو گالری دیده می شود که اولی در بخش Media و با عملکردی ابتدائی و کند بوده و دیگری با حرکت دادن اسلایدر جانبی دستگاه بروی گالری ظاهر می گردد.  در این گالری تصاویر با سرعت بالاتر و با ظاهری قابل قبول تر دیده می شوند عملیات زوم در تصاویر نیز بااینکه نسبتا سریع و قابل قبول است اما همچنان با SE C905 فاصله دارد. نمایش اسلاید شو در INNOV8 و همچنین میزان خوانائی صفحه نمایش آن در نور مستقیم خورشید نیز تعریف چندانی ندارد. گالری نمایش تصویر در دو نمونه لمسی این رقابت یعنی Pixon و KC910 شباهت های نزدیکی با یکدیگر دارد و در هر دو برای حرکت در تصاویر به راحتی می توان از حرکت دست کمک گرفت. اما در مجموع و از لحاظ روانی حرکت در تصاویر برتری نسبی با LG KC910 است. لودینگ تصاویر و عملیات زوم در آنها در هر دو مدل Pixon و KC910 به کندی صورت می گیرد و عملیات اسلاید شوی آنها نیز فاقد هرگونه افکتی ست البته KC910 بوسیله نرم افزار داخلی خود با نام Muvee Studio امکان تهیه افکت های متناسب و دلخواه را به کاربر داده حتی قابلیت Export کردن تصاویر اسلاید شو به فرم MPEG-4 نیز وجود دارد. از لحاظ خوانائی تصویر در نور مستقیم خورشید همانطور که بروی کاغذ نیز می توان به راحتی حدس زد موفقیت کامل با LG KC910 که این گذشته از ضعف همیشگی سامسونگ در این مورد به سایز کوچکتر صفحه نمایش KC910 و رزولوشن یکسان آن با Pixon باز می گردد. در کل و در یک مقایسه کلی در این بخش برترین های این گروه به SE C905 و LG KC910 باز می گردد و مقام دوم در اختیار Samsung Pixon است و INNOV8 نیز با اختلاف نسبتا فراوان در رده چهارم جای می گیرد.

 

eight_mega_pixels_camera_phones_challenge_16.jpg

 

در کل و با توجه به تمامی نکات عرضه شده در این بررسی امکان معرفی یک برنده کامل از میان این چهار رقیب وجود ندارد و این نوع استفاده کاربران از دوربین موبایل است که نمونه مناسب هر شخص را تعیین می کند: برای کاربرانی که به High-end بودن دستگاه در کنار قابلیت های بالا، سیستم عامل، ظاهر شیک و کیفیت مناسب عکاسی و فیلمبرداری اهمیت می دهند بدون شک انتخاب اولSamsung INNOV8 است اما برای اشخاصی که کارکرد بی نقص در عکاسی، میانبرهای فراوان سخت افزاری و اینترفیسی سریع و بی نقص را ترجیح می دهند این SE C905 است که بهترین انتخاب می باشد. برای دوستداران تاچ اسکرین که کیفیت بالای صفحه نمایش، فیلمبرداری فوق العاده و گالری مناسب در این رده را بعنوان انتخاب های اول خود قرار داده اند این LG KC910 است که حرف اول را می زند و در نهایت برای دوستدارن تاچ اسکرینی که به دنبال ابنترفیس مناسب با کلیدهای میانبر سخت افزاری و امکان فیلمبرداری واید می گردند بهترین انتخاب Samsung Pixonمی باشد. هر چهار گوشی فوق در بازارهای جهانی توزیع گردیده اند اما تنها دو نمونه INNOV8 وC905 در بازارهای داخلی دیده می شوند. قیمت Samsung INNOV8 در بازارهای داخلی رقمی در حدود 675 هزار تومان و SE C905 با قیمت 655 هزار تومان به فروش می رسد و هنوز خبری از حضورPixon و KC910 در بازارهای وطنی به گوش نرسیده است

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

23 دیدگاه

  1. با تبريك به آرش بايد بگم مطلب شما عالي بود و مفيد.
    من مشتري دائم وب شما شدم.
    اما راجع به فيلمبرداري C905 آيا امكانش هست كه شركت اينو اصلاح كنه.آخه چرا شركت اين كارا رو ميكنه.گوشي به اين خوشگلي با فيلمبرداري QVGA.
    براي من كه طرفدار SE هستم ناراحت كننده است.

  2. با سلام و عرض خسته نباشيد خدمت آرش عزيز
    بنده به هيچ عنوان از دزداني كه با دو كليك مطلبي را به راحتي به يغما مي برند به طريقي كه حتي در جستجوي گوگل بسيار بالاتر از مرجع اصلي خود نمايي مي كنند، دفاع نمي كنم!
    بد نيست به نوشته اي كه در پايان مطلب مي نويسيد، خود نيز دقت داشته باشيد:
    “توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا “قسمتی” از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.”
    همانطور كه خودتان مي بينيد حتي درج قسمتي از يك نوشته يا ترجمه آن نيز فقط با ذكر نام سايت و لينك آن مجاز است.
    مطمئن باشيد ذكر منابعي كه از آن استفاده مي كني نه تنها اثر مطلب را نمي كاهد بلكه ارزش آن را دو چندان خواهد كرد. وقتي خواننده ببيند اين مطلب از سايت هاي معتبر برداشته، تلخيص و ترجمه شده است، مطمئنا با شور ديگري مطالب را مي خواند! اين پيشنهاد نه از روي … بلكه از روي دلسوزي است.(و هيچ نيازي به جبهه گرفتن نيز ندارد) اينجانب نيز هر زمان از مطالب شما يا سايت ديگري (حتي با تلخيص و اضافات فراوان) استفاده كردم، حتما لينك سايت مرجع را در پايان مطلب گنجانده ام. ذكر منابع لاتين همچنين باعث افزايش آگاهي خوانندگان (همانند بنده) در مورد سايت هاي لاتين گوشي موبايل نيز مي شود.
    بگذريم…
    راستي باز هم مثل هميشه چند سوال داشتم اگه زحمت بكشي و جواب بدي ممنون ميشم:
    1- تو متن گفته بودي كه كيفيت تصوير lcd مدل سوني از سامسونگ در زير نور آفتاب بهتر است! مگر مدل سامسونگ 16 ميليون رنگ نيست با صفحه 2.8 اينچ؟ پس چطور كيفيت lcd آن در زير نور آفتاب از مدل سوني با 263000 رنگ با صفحه 2.4 پايين تر است؟؟؟!
    2- درباره كيفيت صدا در حين فيلم برداري نيز صحبتي نشده است! در اين مورد نيز مقايسه اي انجام دهيد!
    3- در مورد طول عمر باطري هنگام عكس يا فيلم برداري نيز سخني در ميان نيست! هر چند طول عمر باطري هنگام استفاده از دوربين اگر به اندازه كيفيت دوربين مهم نيست ولي مطمئنا كمتر از آن هم نيست!
    در متن گفته شده كه نمي توان در مدلهاي سوني و ال جي فلش دوربين را به صورت دائم (احتمالا براي چراغ قوه) روشن نگهداشت! در صورتي كه بايد توجه كنيم كه در اين دو گوشي از فلش زنون استفاده شده و استفاده بيش از 1 دقيقه آن سبب گرم شدن بيش از حد، سوختن فلش و در ادامه سوختن باطري و دستگاه موبايل خواهد شد. در ضمن همانطور كه دوستمون ياسر نيز اشاره كرد مدل سوني داراي يك فلشled جداگانه براي فيلم برداري نيز هست كه احتمالا از آن مي توان براي چراغ قوه استفاده كرد!
    نكته ديگر اينكه كاملا بي انصافي است كه بخواهيم اهميت ثبت تصوير يا لرزش گير (به قول شما ديجيتالي) در گوشيهاي سايبرشات سوني اريكسون را همانند اهميت زوم ديجيتال بدانيم!!!
    اگر با گوشي هاي دوربين دار نوكيا مثلا همان n95 كار كرده باشيد مي بينيد كه نبود اين خصيصه باعث شده با كوچكترين لرزش عكس كاملا تار شود. هر چند در n82 با افزايش سرعت فوكوس، عكس برداري و فلش (بواسطه زنون بودن آن ) اين معضل تا حدودي زيادي بهبود پيدا كرده ولي همچنان در مورد تكانهاي نسبتا شديد و تكانهاي در هنگام فوكوس باز هم متاسفانه عكس كاملا تار و غير قابل استفاده است!
    در صورتي كه در طرف ديگر ماجرا، گوشي ساده و نسبتا ارزاني همچون k800 سوني اريكسون بواسطه داشتن اين خصيصه (لرزش گير) عكس هاي كاملا شفاف و بي نقصي را در تكانهاي بسيار شديد (حتي در هنگام فوكوس كردن) به نمايش مي گذارد!!! (خودم بارها به شخصه آنرا امتحان كرده و به شما نيز پيشنهاد مي كنم كه حداقل يكبار تجربه كرده و تفاوت را احساس كنيد!)
    در مورد قيمتها و علامت تعجب، خود نيز (قبل از شما) متوجه اشتباهم شدم، ولي چون متاسفانه امكان ويرايش نظر در سايت شما (يا به قول شما وب گاه!!!؟؟؟) وجود ندارد نتوانستم آنرا اصلاح كنم. و قصد من فقط آگاهي خواننده از قيمت واقعي آن در بازار بوده و بس!
    مي بخشيد كه بيش از حد طولاني شد!
    با تشكر

  3. جالبه برام
    سی 905
    بهترین گالری و بهترین ثبت لوکیشن و بهترین شورت کات هنگامی که تو عکسبرداری سوم و تو فیلمبرداری آخر شده به چه دردی می خورن !!!!!
    جالتر اینه که فیلمبرداری کمرا فون 600 هزار تومنی
    با ان 78 270 هزار تومنی یکیه !!
    لطفا تعصب الکی رو بزارین کنار

  4. سلام
    من با نظر دوستمون آقا یاسر کاملا موافقم و نکته ای هم که می تونم اضافه کنم اینه که الان سامسونگ به سرعت داره جای نوکیا رو می گیره ولی باز هم جای کار زیادی داره برای مثال گوشی تمام لمسی سامسونگ Pixon تو هیچ کدوم از آزمایش ها در مقام اول قرار نگرفت و این نشانه شتاب زدگی برای عقب نمودن از بقیه رقباست ولی گوشی LG همواره در تمامی بررسی ها تونسته مقام قابل قبولی رو بگیره ولی باز هم تو متن اصلی سایت GSMarena در نهایت سامسونگ INNOV8 برنده نهایی اعلام شده که کاملا مشخص می شه سلیقه ای رفتار شده .
    ممنون از همه دوستان

  5. دوستان لطفاً مطلب رو با دقت و کامل بخونین تا مثل ali racer حرفهای بی پشتوانه نزنید! لازم به ذکره که طبق همین مطلب، گوشی سونی اریکسون در موارد زیر بهترین عملکرد رو داشته:
    -کیفیت فلش دوربین
    سرعت عملکرد دوربین
    عکاسی پی در پی
    Geo Tagging
    ظاهر منوئی و راحتی کار با اینترفیس
    میانبرهای دوربین
    گالری نمایش تصاویر
    و در ضمن این رو فراموش نکنید که نویسنده اصلی این مطلب (سایت gsmarena) در خیلی موارد سلیقه ای (و متمایل به سامسونگ) عمل کرده، مثلاً راجع به فلش زنون C905 مینویسه: “نکته منفی در رابطه با این دو مدل عدم امکان روشن نگاه داشتن دائم فلش (از جمله در هنگام فیلمبرداری) است.” در حالیکه ایشون فراموش کرده بود که گوشی C905 دارای یک فلش LED برای فیلمبرداری هم هست. (حتی یک میکروفون جدا برای فیلمبرداری)

  6. با سلام
    ممنون از اطلاعاتتون
    اگر نوکیا بخواد وارد این 8مگاپیکسلیها بشه واقعا میترکونه!
    لنزهای کارلزایس جزو بهترین لنزهایی هستند که تولید میشوند و نوکیا همیشه از کارلزایس استفاده میکنه!
    اگر 8مگاپیکسلی بزنه واقعا کولاک میکنه!
    امیدوارم که هرچه زودتر نوکیا گوشی های 8مگاپیکسلیش رو طراحی کنه…. چون من اصلا نمیتونم صبر کنم 🙂

  7. با سلام به دوستان
    پدرام جان از شما که خواننده دائمی این وب گاه هستید گفتن این کلمات در رابطه با منبع کاملا دور از ذهن می باشد چرا که شما حتما می دانید که تمامی نوشته های اینجانب با اینکه از منابع مختلف استفاده می کند (منابعی که البته صرفا لاتین هستند چون اصولا منابع فارسی وجود ندارد و در بیش از 99 درصد اوقات کپی کاری حداکثر کاری ست که منابع فارسی انجام می دهند)، اما هیچگاه یک ترجمه صرف نبوده است و حاصل خواندن چندین بررسی مختلف و کنار هم قرار دادن نتایج گه گاه متناقض با تجربیات شخصی ست پس می بینید که یک مقاله هیچگاه از یک منبع مشخص استفاده نکرده است که بتوان به صراحت به آن اشاره کرد در ضمن وقتی متنی به این شیوه نوشته می شود حکم تولید محتوا را دارد و حساب آن از دزدان ادبی که در روز روشن عنوان، متن و حتی عکس های سایت را با دو کلیک ناقابل به یغما می برند جداست. این از نظر شما انتظار زیادی ست که از اینگونه دزدان محترم تقاضای نوشتن نام صفحه را داشته باشیم؟ در مورد مقاله فوق نیز نگفته پیداست که منبع اصلی چه سایتی بوده است اما همانطور که گفته شد همانند همیشه این مطلب یک ترجمه صرف نبوده است.
    در مورد عکس ها بدلیل محدودیت های طراحی صفحه به سایز 400 پیکسل در عرض محدودیت داریم و به همین علت امکان قرار دادن سایز اصلی عکس ها نیست و آنها را می توانید در همان منبع ببینید.
    لرزش گیر دست که شما به آن اشاره کرده اید عملا به جز یک تصحیح گر دیجیتال نبوده و از اهمیت چندانی برخوردار نیست و از لحاظ اهمیت می توان آن را با زوم دیجیتال در دوربین های معمولی مقایسه کرد و لرزش گیری که در دوربین های دیجیتال حرفه ای وجود دارد از نوع اپتیکال است و نباید آن را با این نمونه های موبایلی برابر دانشت
    در ضمن قیمت های شما آنچنان هم تفاوتی با قیمت های ما ندارد و اختلاف 20 تا 30 هزار تومانی گران (آنهم با سه علامت تعجب) محسوب نمی گردد
    ——————————————————–
    ali racer جان درست است که این دوربین بجز یکی دو مورد مقام اول را کسب نکرده است اما در میان تمامی رقبا از بیشترین تعداد دکمه های میانبر، بهترین گالری مرور عکس و بهترین فلش زنون برخوردار است که البته به نظر من برای کاربر موبایلی از اهمیت بیشتری تا کیفیت عکس برخوردارند
    با تشکر

  8. من قصد خريد يك گوشي دارم با سيستم عامل اما در اين ماندم كه از بين گوشي هاي سوني اريكسون مثل g900 و يا w960 و كوشي هاي نوكيا مثل n82 يا n95 كدام را بخرم . از لحاظ قوت سيستم عامل كدام بهتر ، قويتر و كدام راحتتر است.لطفا راهنمايي كنيد آرش جان
    يه نظري در مورد گوشي هاي ويدوز دار هم بفرماييد . براي من اين مهم هست كه برنامه هاي متنوعي روش نصب بشه

  9. سلام آرش جون
    به نظر سونی اریکسون گندشو در آورده با اون فیلمبرداری مزخرفش!
    تنها نکته مثبت سی 905 فقط و فقط فلاش زنونش هستش و از شما تعجب میکنم که چطور 905 رو بازم پیشنهاد میدین در حالی که در هیچ رده ای از عکاسی مقام اول رو کسب نکرد!!!

  10. با سلام
    نقدتان بسيار عالي بود. خيلي وقت بود كه دنبال يه همچين نقد بي نقصي مي گشتم.
    در ابتدا يه درخواست كوچك دارم، در پايان نوشته منبع لاتين يا فارسي مقاله رو هم بنويسيد لطفا!!! نكته اي كه هميشه آنرا فراموش مي كنيد! البته شايد براي اين كار دلايل خاصي داشته باشيد ولي به هر حال شما كه خود از ذكر كردن منبع خودداري مي كنيد چطور از ديگران انتظار داريد كه هنگام نوشتن مقالات شما سايت شما را هم ذكر كنند؟؟؟!!!!
    عكسهايي را گذاشتيد قابل دانلود نيستند بهتر نبود كه عكسها در اندازه اصلي خودشان آپلود مي كرديد تا هنگام دانلود تفاوت دوربين ها بهتر مشخص شود!!!
    مدل گوشي كه گوشه عكسها گنجانده شده در بيشتر عكسها به سختي قابل تشخيص است! (و در بعضي موارد هم اصلا قابل تشخيص نيست)، همچنين چينش عكسها در حالات مختلف يكسان نيست و مشخص نيست كه بر چه اساسي اين چينش انجام شده است! بهتر است اين چينش يكسان باشد يعني مثلا در قسمت بالا سمت راست فقط C905 باشد و در پايين آن مثلا i8510 و …. به اين ترتيب نيز لازم نيست هر بار مدل گوشي ها نوشته شود و همچنين مقايسه گوشيها راحت تر است!!!
    يه نكته هم در مورد C905 فراموش كرديد كه اين گوشي همانطور كه از اسمش پيدا سايبرشات بوده و لرزش گير يا همان stady shut دارد. البته فكر مي مي كنم چون در مدل viewty LG ثبت تصوير وجود دارد KC910 هم داراي لرزش گير باشد!!!
    يه درخواست ديگه هم داشتم مقايسه اي كرديد بين 8مگاپيكسلي ها بسيار عالي است ولي چون گوشيهاي جديد آنچنان گران و كمياب هستند وقتي شما كيفيت ها را مقايسه مي كنيد خيلي قابل لمس نيستند! مثلا اگر بتوانيد فلش و امكانات ديگر اين گوشي ها را با گوشيهاي معروفي همچونn82,n95 و يا k850 مقايسه كنيد براي اكثر كابران بيشتر قابل درك است!(البته اگر برايتان مقدور باشد عكسشان را هم در كنار هم قرار دهيد خيلي بهتر مي شود!)
    در آخر در مورد قيمت هاي داده شده نيز بايد بگم قيمتهاي شما كمي گران است!!! قيمت روز چهارشنبه 6/8/87 در پاساژعلاءالدين
    i8510 8G و ‍‍C905 با گارانتي اصلي به ترتيب 640 و 645 هزار تومان!
    i8510 8G ,16G و C905 بدون گارانتي به ترتيب 705 و 620و 630 هزار تومان!

  11. سلام
    خیلی خوب بود .
    اگر درست بگم ترجمه از سایت GSMarena است
    به نظر من هیج وقت این Camera Phone ها جای دوربین های کوچک خانگی نمی گیره برای مثال سونی که یکی از کمپانی های بزرگ در تولید دوربین محسوب می شه نمی یاد برای سری T دوربیناش که واقعا عالیه و در حد یک مویایل هم کوچیکه ,خودش رقیب درست کنه ولی با ادامه این روند آینده خیلی روشنی برای این گونه موبایل ها پیداست که باعث می شه قدرت انتخاب مشتری بالا بره و کیفیت دوربین های کوچک نیز در کنار این روند سیر صعودی خوبی پیش بگیره.
    باز هم از مقاله خیلی خوبتون تشکر می کنم.

  12. کم کم یک گوشی موبایل می دن به آدم که کار رادیو و تلویزیون و ویدیو و دوربین و کامپیوتر رو با هم انجام بده الان در هر کدوم از این زمینه ها یک گوشی خوب داریم ولی این که یک گوشی همه اینها رو با هم و در سطح خوبی داشته باشه هنوز نیست

ارسال یک پاسخ