کنفرانس خبری Eric Schmidt: طرح های گوگل برای آینده

2
2612
یکی از خبرهای نسبتا مهم روز گذشته به کنفرانس خبری Eric Schmidt مدیرعامل پیشین و مدیر اجرائی (Executive Chairman) فعلی گوگل تعلق داشت. اشمیت در این کنفرانس یک ساعته به موارد متعددی از قبیل وضعیف قعلی اسمارت فون ها، آینده کامپیوترها و نسخه بعدی سیستم عامل اندروید اشاره کرد. با ما در گزارش لحظه به لحظه این کنفرانس همراه شوید.

– ساعت 11:49: با چهار دقیقه تاخیر اشمیت بروی صحنه ظاهر می شود: آنچه در اینجا می بینید تاریخچه کوتاه و سریعی از اندروید است روزانه 350 هزار فعال سازی، حضور 170 دستگاه مختلف دارای این سیستم عامل، 27 شرکت تولید کننده مادر (OEM)، حضور 169 اپراتور، حضور در 69 کشور جهان و بیش از 150 هزار برنامه در Android Market. اعدادی که در 9 ماه گذشته سه برابر شده اند.

eric_schmidt_mwc_2011_keynote_02.jpg– ساعت 11:50: این موارد نه بعلت خود دستگاه و نه بعلت پلتفرم رخ داده بلکه این نتیجه مستقیم اکوسیستم شکل گرفته است
– ساعت 11:50: اعداد زیادی توسط اشمیت به لطف لیست بلند بالائی که در دست دارد پشت سر هم ارائه می شود.
– ساعت 11:52: وی می گوید: من بسیار به رشد سریع رخ داده در یک دهه گذشته فکر کرده ام. نکته جالب در اینجاست که این رشد به حدی سریع اتفاق افتاده است که مردم فرصتی برای استفاده کامل از آن را پیدا نکرده اند و حالا زمان دیگری برای تغییر بوجود آمده زمانی که از دید من برخلاف آنچه در حال حاضر رخ می دهد تکنولوژی بلاخره به مرحله خدمت به انسان ها رسیده است.
– ساعت 11:52: از دید من تئوری هائی برای زندگی شادتر از طریق کامپیوترها که وظیفه اصلی آنها نیز به حساب می آید وجود دارد که هرچه زودتر به آنها عمل شود مطمئنا بهتر خواهد بود.
–  ساعت 11:53: به تمامی ابزارهای دیجیتال در اختیار خود لحظه ای فکر کنید و به این این بیندیشید که با کمک فناوری Cloud چه کارهائی که نمی توان با آنها کرد.
– ساعت 11:54: گوشی موبایل چه با پلتفرم گوگل و چه با هر سیستم عامل دیگر جائی ست که اتفاق اصلی در آن رخ  می دهد. وقتی من در سال 83 در کمپانی Sun کار می کردم بسیار از تولید پلتفرم M3 هیجان زده شده بودم.
– ساعت 11:54: اما حالا اسمارت فون ها گوی سبقت را از سایرین ربوده اند. سال پیش بر پایه اطلاعات تحلیلی گسترده پیش بینی نمودم که اسمارت فون ها بزودی در فروش از PC ها پیشی خواهند گرفت… خب من اشتباه کردم چون تازه هفته پیش فروش اسمارت فون ها از فروش فصلی PC ها گذر نمود.
– ساعت 11:55: اسمارت فون ها در حدود 20 هزار برابر توانائی محاسباتی بیشتر در قیاس با کامپیوتری که برای سفر به ماه مورد استفاده قرار گرفت، دارند.
– ساعت 11:55: سرعت متوسط اتصال بسیار بیشتر شده اما تقاضای کاربران برای سرعت بیشتر از این هم فراتر رفته است. حقیقت این است که اپراتورها سالیانه میلیاردها دلار برای بهبود سرعت هزینه می کنند.

eric_schmidt_mwc_2011_keynote_03.jpg– ساعت 11:56: اشمیت به شبکه های نسل چهار LTE می پردازد: چه کار خاصی را با سرعت فوق العاده 8 تا 10 مگابیت در ثانیه می شود انجام داد که با سرعت فعلی غیر ممکن است؟ اما آنچه در این میان مهم به نظر می رسد خود پلتفرم LTE ست جائیکه زمینه برای تولید Application هائی فراهم می شود که در گذشته تصور آنها نیز نمی شد.
– ساعت 11:57: تلفن های موبایل هدیه ای به نسل بشر هستند پدیده ای که هرچه به امکانات آنها افزوده می شود بسختی می توان با این سخن مخالفت کرد.
– ساعت 11:58: اریک بار دیگر به بحث Cloud باز می گردد: چرا ویدئوها و سایر موارد حاضر در یک گوشی بصورت خودکار آپلود نمی شوند؟ چرا نباید از لحظه ای که دوستم در مکانی نزدیکی به من قرار دارد خبردار شوم؟ آیا این جالب نیست که به یک موبایل در پله نخست بعنوان یک وسیله ارتباطی، در گام بعدی بعنوان یک گجت محاسباتی و در مرحله سوم بعنوان یک هدیه غیر مترقبه (serendipity) نگاه کنیم. آموختن چیزهای جدید و ملاقات با افراد جدید؛ این همان آینده متصور برای پلتفرم است که همگی ما با هم آن را می سازیم.
– ساعت 11:58: بیل گیتس در سال 99 به عبارت اطلاعات بر سر انگشتان کاربران (Information at your Fingertips) اشاره کرد در طی 20 سال بعد چه اتفاقی برای این موضوع می افتد. دید درستی در پشت این سخن قرار دارد اما وظیفه ما این است که آن را به درستی بسازیم.
– ساعت 11:59: چرا تلفن همراه من با تلفن همراه دوستم صحبت نمی کند و سریع ترین راه اتصال میان خود را بضورت اتوماتیک پیدا نمی کند؟ چرا تلفن همراهم که همیشه با من است کاری برای حقظ سلامتی من نمی کند؟
– ساعت 12:00: برای اینکه همه ابزارها این روزها به یکدیگر نزدیک شده و وظایف آنها با هم ترکیب شده است. می توان از یک سرویس شروع کرده و به دیگری رسید مثلا از سرویس Google Books و در حین خواندن کتاب به سرویس دیگر پرش کرد.
– ساعت 12:01: پیش از این در مورد سرویس Google Translate صحبت کردیم و حالا این سرویس کاملا به مرحله عمل زسیده است. تلفن ها صدای دیجیتالی شده را دریافت کرده و سوپر کامیپوترهای حاضر در سرورهای Cloud با سرعت هرچه تمام تر ترجمه صوتی مناسبی برای آن ارائه می دهند. بدین ترتیب در مقوله صحبت کردن شما می توانید هر شخص دلخواهی باشید. به مفهوم جدیدی که این تکنولوژی به شما می بخشد لحظه ای فکر کنید.
– ساعت 12:02: دموی انتقال تصاویر از Nexus S به سرویس Picasa به نمایش در می آید.

eric_schmidt_mwc_2011_keynote_04.jpg– ساعت 12:02: در مورد تبلت ها صحبت می شود و از نقش آنها نه تنها در نمایش اطلاعات بلکه در تولید مدیا تجلیل می شود؛ با شبکه 4G امکان دسترسی به ویدئوهای با کیفیت بالا بیش از پیش فراهم می شود. برنامه Movie Studio اپلیکشن جدیدی برای ادیت ویدئو در پلتفرم اندروید معرفی می شود.
– ساعت 12:04: در دموی به نمایش در آمده از این نرم افزار یک صفحه Preview در مرکز، نمایش timeline کلیپ در پائین، یک دایره نامشخص در سمت چپ و کنترلرهای نمایش کلیپ در سمت راست قرار گرفته اند.
– ساعت 12:04: مجموعه ای از تصاویر با امکان ادیت گسترده و pinch Zoom برای رسیده به سطح زوم مد نظر و همچنین مجموعه ای از افکت ها و فیلترهای دیگر دیده می شود.
– ساعت 12:05: گزینه های سفارشی سازی در بالا قرار دارند. اندکی بروی تصاویر کار می شود سپس یک بک گراند صوتی بروی آن قرار می گیرد که در زیر timeline ویدئویی به نمایش در می آید.
– ساعت 12:06: نتیجه کار با وضوح 720p اصطلاحا Export می شود و سپس اندک زمانی بعد با عنوان Barcelona 2010 بروی یو**ت***یوب آپلود می شود.
– ساعت 12:08: اشمیت به حضار یادآور می شود که پلتفرم مورد استفاده در این بخش Honeycomb است و مشکلات اتصال در آن برطرف خواهد شد.
– ساعت 12:08: اشمیت بار دیگر از زیبائی و کارائی سیستم عامل Honeycomb سخن می گوید: گوگل امروز به گونه دیگری از سوی کاربران شناخته می شود. کاری که ما قصد انجام آن را داریم در اختیار گذاشتن چیزی بسیار سریع تر از گذشته است. انسان بودن نه برده کامپیوتر.
– ساعت 12:10: سرویس Google Instant؛ این سرویس بین 2 تا 5 ثانیه از زمان هر جستجو در گوگل را کاهش می دهد: وقتی که شما به گوگل فکر می کنید یکی از جنبه های مهمی که در ذهن شما متبادر می شود سرعت است. حالا اطلاعاتی که گوگل به شما می دهد قابل شخصی سازی نیز هست. ما با اجازه شما پاسخ های بسیار شخصی تری برای کاربران در نظر گرفته ایم.
– ساعت 12:11: بعنوان مثال وقتی عبارت هوا چطور است را جستجو می کنم دقیقا منظور این است که چه باید پوشید البته این سوال کاملا شخصی و به انتخاب شما بستگی دارد اما اگر شما تمایل داشته باشید این سرویس پاسخ های مناسب به شما خواهد داد.
– ساعت 12:12: در رابطه با مرورگر گروم سرعت بسیار بالائی از لحاظ رشد دیده می شود: 120 میلیون کاربر فعال. برنامه های نوشته شده برای کروم به نسل آینده محاسبات ابری (Cloud Computing) تعلق خواهند داشت.
– ساعت 12:14: لحظاتی چند در مورد تبلیغات اینترنتی و نقش گوگل صحبت می شود.
– ساعت 12:15: اشمیت: من از جمله کسانی هستیم که فکر می کنم مشکلات روزمره ای که همگان ار آن صحبت می کنند بطور کلی مشکلات محاسباتی به حساب می آیند.
– ساعت 12:16: کامپیوترها ابزارهای فوق العاده ای در به خاطر داشتن مسائلی ست که ما انسان ها نمی توانیم حفظ کنیم. ما همگی خیلی از موارد را فراموش می کنیم ولی در مورد کامپیوترها این اتفاق نمی افتد. نکته بعدی اینکه من هیچ وقت گم نمی شوم. آیا آخرین باری که بطور کامل گم شده اید را به خاطر دارید؛ تنها کافی ست که کامپیوتر خود را خاموش کنید تا گم شوید و شما هیچ وقت این کار را نمی کنید.
– ساعت 12:17: از این گذشته با اجازه شما ما در حال حاضر می توانیم بگوئیم که دوستان شما در کجا هستند.
– ساعت 12:18: شما می توانید اطلاعات همه دنیا را در اختیار داشته باشید چون ما هم اینک همه زبان ها را به همه زبان ها ترجمه می کنیم. این موضوع با افزایش گفتگو میان افراد منجر به فهم عمق فرهنگی سایر ملل می شود چرا که ما اینک در مناظره ای رو در رو با دیگران قرار داریم.
– ساعت 12:19: به کمک این دنیای مدرن شما نه تنها هیچ وقت گم نمی شوید بلکه حتی اگر کاری برای انجام دادن هم نداشته باشید حوصله تان هم سر نمی رود چون کاری به شما پیشنهاد می شود. تقویمی پر از اتفاقات و رویدادهای همه ملل را تصور کنید این مجموعه پتانسیلی از کارهای جدید را پیش روی شما می گذارد.
– ساعت 12:20: حرکت اتوماتیک خودروها آینده ای حتمی ست که مطمئنا رخ خواهد داد چون کامیپوتر مطمئنا بهتر از شما می تواند ماشین ها را به حرکت در آورد.

eric_schmidt_mwc_2011_keynote_05.jpg– ساعت 12:22: زمان پاسخگوئی به سوال ها فرا می رسد
– ساعت 12:26: سوال: شما گفته اید که دانشجویان جوان از دانشگاه خارج شوند و ابتدا به توسعه موبایل بپردازند اما اندروید همانطور که می دانید یک پلتفرم بسیار پراکنده است و نواقص فراوانی در آن به چشم می خورد. برای کاهش پراکندگی اندروید از آنچه امروز دیده می شود چه راهکردی اندیشیده اید؟ پاسخ: فکر می کنم که شما اندکی بیشتر از حدی که من فکر می کنم قضیه را شدید توصیف نمودید. در این میان محدودیت هائی وجود دارد که باید آن را پذیرفت. هیچ اپراتوری بدون تضمین برای دسترسی به همه برنامه های پلتفرم به اکوسیستم اندروید وارد نمی شود پس این یکسان سازی روش مناسب چوب دستی و هویج را یادآور می شود که همواره جواب داده. البته پلتفرم Gingerbread شدت این پراکندگی را کاهش خواهد داد.
– ساعت 12:30: آیا شما تو**یت**ر و چیز دیگری که ما نمی توانیم از آن سر در بیاوریم را دوست دارید؟ پاسخ: بله من تو**یت**ر را دوست دارم اما در مورد قسمت دوم سوال باید بگویم که بعلت آنکه تقاضای عمومی از ظرفیت ارتباطات بی سیم بسیار فراتر رفته است مایلم که دولت ها پهنای باند بسیار بیشتری را تامین کنند و آن را از موارد بی استفاده به سمت مردم سوق بدهند. این موضوع در حال رخ دادن است ولی نه با سرعت زیاد.
– ساعت 12:31: مردم در رابطه با ورژن های مختلف اندروید و انچه قرار است مابین ورژن 2.3 و 3.0 قرار بگیرد و همچنین سیستم عامل Chrome اندکی گیج شده اند. پاسخ:  ما در حال حاضر یک سیستم عامل به نام Gingerbread برای موبایل ها داریم و یک پلتفرم تازه و در مرحله اولیه به نام Honeycomb برای تبلت ها آماده کردیم اما در بین این دو، سیستم عامل دیگری در یک سیکل شش ماهه معرفی خواهد شد که با I شروع می شود و یک دسر است (به احتمال قریب به یقین منظور اشمیت Ice Cream است). پس از این سیستم عامل Chrome قرار دارد که بصورت عمده برای نت بوک ها و PC ها ارائه می شود. اگر شما یک کاربر اندروید باشید احتمالا علاقه دارید که با یک پلتفرم لمسی کار کنید و اگر با پلتفرم Chrome OS کار می کنید احتمالا ترجیح می دهید که از صفحه کلید استفاده کنید. اندکی صبر کنید تا تکنولوژی به مرحله پختگی خود برسد. اتحاد میان این پلتفرم ها رخ می دهد اما نه به این زودی
– ساعت 12:33: فکر نمی کنید که الان لاری (لاری پیج مدیر عانل جدید گوگل) باید جای شما اینجا بود؟ پاسخ: لاری به من گفته که می توانم بیشتر از قبل در هر جائی سرک بکشم و او به شدت خوشحال است که من حالا اینجا هستم و حالا احتمال وی در خواب است اما اگر هم بیدار باشد پشت میزش در حال کار بروی یک پروژه است. سرگئی (سرگئی برین از دیگر مدیران گوگل) نیز در حال کار بروی پروژه دیگری ست.
– ساعت 12:34: سوال: اندکی در مورد HTML5 توضیح بدهید. پاسخ: در مورد آینده HTML5 باید گفت که 20 سال طول کشیده تا به این لحظه رسیده ایم قابلیت های این فناوری باید با هم مجتمع شوند. البته در حال حاضر تمامی فروشندگان عمده از HTML5 استفاده می کنند و بسیاری از برنامه های برای آن نوشته شده است.
– ساعت 12:41: سوال: گوگل را در 10 سال آینده چگونه می بینید؟ پاسخ: به نظر من MWC بسیار بزرگتر خواهد شد و گوگل هم متقابلا بسیار بزرگ می شود. در طول زندگی شما تنها یک یا دو تکنولوژی بسیار بزرگ به وقوع می پیوندند. آیا این نقش از PC به موبایل منتقل شده است. 10 سال بعد از حالا احتمالا همه چیز به سمت موبایل پیش می رود. جذاب ترین چیزی که به وقوع خواهد پیوست حضور هوش مصنوعی در صدر همه چیز است.
– ساعت 12:43: ف**یس**ب**وک دارای دکمه Like و تبلیغات شخصی ست آیا در مورد تجارت تبلیغات خود احساس خطر نمی کنید؟ پاسخ: اصلی ترین رقیب ما امروز مایکروسافت است آنها Bing را دارند که در از دید خودشان در سطح بسیار خوبی قرار دارد اما در سوی دیگر کابران ف**یس**ب**وک بیشتر از پیش از گوگل استفاده می کنند و هیچ سندی بر اینکه تبلیغات این سایت به گوگل در هر زمینه ضربه می رند وجود ندارد. ف**یس**ب**وک رقیب ما نیست این رقیب، مایکروسافت است که تا مدتهای مدید  این نقش را بازی خواهد کرد. در رابطه با اتحاد نوکیا/مایکروسافت ما خیلی خوشحال می شدیم اگر آنها اندروید را انتخاب می کردند ولی آنها ویندوز را برگزیدند اما درهای ما برای تغییر عقیده در آینده همچنان باز خواهد بود و ما سخت در این مورد تلاش می کنیم. مشکلات پیش روی امروز ما هزینه های بسیار بالای ارتباطات، شبکه های شلوغ و در حال کار با بیش از ظرفیت و ابزارهای بسیار گران است. با کاهش منحنی هزینه ها می توانیم تلفن های گرانقیمت امروزی خود را به رایگان یا نزدیک به رایگان در اختیار کسانی که به اطلاعات دسترسی ندارند قرار دهیم. از این روی مدل Nexus S را بر همین پایه ارائه دادیم که بهترین های قابل ارائه را به همراه خود دارد؛ دستگاهی با حداقل نیازهای سخت افزاری اما با یک پردازنده متعادل و قابل قبول همراه با یک تاچ اسکرین با کیفیت و قوی، عواملی که برای دستیابی به ثبات اهمیت دارند.
– ساعت 12:51: سوال آخر در مورد مسئله امنیت کاربران و Privacy پرسیده می شود که اشمیت با سخت توصیف کردن آن و دخیل دانستن دولت ها در این امر تا حدود زیادی از پاسخگوئی به آن شانه خالی کرد.

eric_schmidt_mwc_2011_keynote_06.jpg
– ساعت 12:51: اریک اشمیت  صحنه را ترک کرد.

توجه: این مطلب به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از آن، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

2 دیدگاه

ارسال یک پاسخ