اندروید ام (Android M) با تغییرات کوچک و بزرگ

0
2536
معرفی اندروید M

بزرگ‌ترین خبر روز گذشته در کنفرانس Google I/O به جز معرفی اپلیکیشن جدید مشاهده تصاویر و آفلاین شدن سرویس‌ Google Maps بی‌شک به  معرفی نسل بعدی سیستم‌عامل اندروید تعلق داشت. این سیستم‌عامل که فعلا اندروید ام (Android M) خوانده می‌شود از همین ابتدا به صورت آزمایشی برای برخی مدل‌های نکسوس در دسترس قرار دارد و امکانات اصلی آن روز گذشته در خلال کنفرانس I/O تشریح شد. با ما در نگاهی به قابلیت‌های جدید اندروید ام همراه شوید.

گوگل در توصیف نسخه جدید اندروید به جای ورود به جزئیات سیستم‌عامل که مطمئنا هنوز تا تکمیل شدن نهایی فاصله مشخصی دارد، تغییرات M را در شش عنوان مشخص شامل مجوزهای برنامه، Web experience، لینک شدن اپلیکیشن‌ها، پرداخت موبایلی، پشتیبانی از اثر انگشت و مبحث انرژی و شارژ دستگاه متمرکز کرد.

اندروید ام - Android M - معرفی اندروید M

در مبحث نخست یعنی مجوزهای برنامه یا App permissions گوگل به سبک اپل عمل کرده و به جای آنکه در ابتدای نصب یک برنامه، تمامی مجوزهای آن در پیش روی کاربران قرار گیرد (و اغلب هم توجه‌ای به آنها نشود) پس از اجرا و به فراخور نیاز به دسترسی آن برنامه به قسمتی خاص، اجازه این دسترسی از کاربران پرسش شود . البته تمامی مجوزهای برنامه‌های مختلف در قسمت Setting در دسترس قرار دارند.

اندروید ام - Android M - معرفی اندروید M

در Web experience به برنامه‌هایی که برای نشان دادن یک محتوای خاص روی وب، نیاز به خروج از برنامه و باز کردن آن در مرورگر دارند توجه شده است. در این حالت امکان خاصی توسط مرورگر کروم فراهم می‌شود که بدون نیاز به خارج شدن از برنامه٫‌محتوایی که قرار بود در مرورگر خارجی اجرا شود به صورت یک Tab درون همان برنامه ظاهر شود.

اندروید ام - Android M - معرفی اندروید M

در لینک شدن اپلیکیشن‌ها یا App Links به برنامه‌هایی پرداخته شده که ارتباط‌شان با جهان خارج از برنامه، با مرورگر نیست و به اجرای اپلیکیشن‌های دیگر نیاز دارند (مثلا باز کردن یک پست مشخص در اپلیکیشن فیس‌بوک). در این حالت اندروید ام ، راه امن و فاقد مشکلی را برای تبادل دیتا فراهم می‌آورد و رمزنگاری محتوای خروجی از برنامه و ورودی به برنامه دیگر نیز توسط سیستم‌عامل و با کمک وب‌سرور انجام می‌شود. این شیوه، به میزان زیادی جلوی برنامه‌های مخرب را خواهد گرفت.

اندروید ام - Android M - معرفی اندروید M

در مبحث پرداخت موبایلی گوگل پس از Apple Pay و Samsung Pay، سومین شیوه پرداخت موبایلی را موسوم به Android Pay رونمایی کرد. Android Pay درست همانند رقبای خود راه‌حلی برای پرداخت آسان از طریق گزینه‌های بی‌سیم و به طور مشخص قابلیت NFC گوشی است. این شیوه در حقیقت نقش رابط امن و پر سرعتی را مابین کارت اعتباری و پایانه فروش ایفا می‌کند. شیوه پرداخت در این حالت بسیار ساده است. شما اطلاعات کارت اعتباری خود را درون برنامه وارد می‌کنید و سپس در زمانی که قصد پرداخت صورت‌حساب در پایانه‌ فروشی که از Android Pay پشتیبانی می‌کند را داشتید تنها کافی است گوشی خود را آنلاک کرده و آن را روی محل مخصوص روی پایانه فروش قرار دهید، بدون آنکه نیاز باشد به برنامه خاصی مراجعه کنید.

اندروید ام - Android M - معرفی اندروید M

نکته جالب توجه در این میان است است که پرداخت شما در این حالت از طریق یک شماره حساب مجازی و نه شماره اصلی کردیت کارت شما انجام می‌شود و به همین علت، این پرداخت از پرداخت سنتی با کارت اعتباری بسیار امن‌تر است. کاربران در این سیستم، علاوه بر برنامه اصلی Android Pay می‌توان از برخی برنامه‌های بانکی مورد پشتیبانی دیگر نیز استفاده کنند. در حال حاضر 700 هزار پایانه فروش در سرتاسر ایالات متحده از این شیوه پشتیبانی می‌کنند و اپراتورهای Verizon، تی‌موبایل و AT&T نیز امکان خرید گوشی با این روش را در اختیار کاربران قرار می‌دهند  Android Pay روی تمامی گوشی‌های دارای NFC با سیستم‌عامل اندروید کیت‌کت و بالاتر پشتیبانی شده و در اندروید ام (Android M) نیز امکان استفاده از اثر انگشت در آن وجود دارد. این شیوه در پرداخت درون برنامه (in-app purchase) نیز کارآمد بوده و در آینده می‌توان از اثر انگشت برای تایید پرداخت درون برنامه استفاده کرد. Android Pay همزمان با ارائه رسمی نسخه بعدی سیستم‌عامل اندروید که در حال حاضر نسخه M نامیده می‌شود ابتدا برای بازار آمریکا در دسترس قرار می‌گیرد.

در بخش پشتیبانی از اثر انگشت در اندروید ام ، گوگل قصد دارد تا با ارائه API اختصاصی در این زمینه، راه‌ را برای توسعه‌دهندگان نرم‌افزاری برای استفاده از این قابلیت در برنامه‌های مختلف هموار سازد.

اندروید ام - Android M - معرفی اندروید M

در نهایت ششمین و آخرین نکته جدید در سیستم‌عامل اندروید ام به مبحث انرژی و شارژینگ تعلق دارد. گوگل در این قسمت با معرفی قابلیت Doze (با چرت) به گفته خود امکان افزایش بسیار مشهود توان باتری‌های معمول را فراهم می‌آورد. در این حالت، سیستم‌عامل با کمک سنسور شتا‌ب‌سنج درون دستگاه، از بی‌حرکت و ثابت ماندن گوشی در یک نقطه خاص با خبر شده و در این هنگام گوشی را اصطلاحا در حالت چرت زدن یا Dozing فرو می‌برد. با تشخیص چرت زدن گوشی، سرویس‌های پس زمینه و ارتباطات اپلیکیشن‌ها با سرورهای خود محدود شده و بدین‌ترتیب دوام باتری افزایش پیدا می‌کند. البته نگفته پیداست که گوشی با تشخیص حرکت بلافاصله می‌تواند به حالت عادی خود باز گردد. در تست انجام شده توسط گوگل، تبلت نکسوس 9 با سیستم‌عامل Android M دو برابر دوام باتری بیشتری را نسبت به Lollipop ارائه می‌کند.

اندروید ام - Android M - معرفی اندروید M

دیگر نکته مرتبط با شارژینگ در اندروید ام ، حتی هیجان‌انگیزتر از Dozing است. گوگل در کنفرانس I/O 2015 از پشتیبانی USB Type C در Android M سخن گفت و بدین‌ترتیب نه‌تنها سرعت شارژ شدن دستگاه از 3 تا 5 برابر سریع‌تر می‌شود بلکه به دلیل دو طرفه بودن این فناوری می‌توان از آن هم برای دریافت و هم برای انتقال شارژ استفاده کرد. لحظه‌ای را تصور کنید که اسمارت‌فون دارای باتری بزرگ و حجیم، نقش یک پاور‌بانک سیار برای گوشی دوم کاربران را ایفا کند.

برخی تغییرات در سرویس Google Now‌ و هوشمندتر شدن آن در مقابل سوالات کاربران از دیگر مواردی بود که روز گذشته از سوی گوگل به آنها اشاره شد.

گوگل در حال حاضر اندروید آزمایشی M را در اختیار دارندگان گوشی‌های نکسوس 5 و نکسوس 6، تبلت نکسوس 9 و نکسوس Player از ایسوس قرار داده است. در صورتی که علاقه به نثب این نسخه از اندروید دارید به این نکته توجه کنید که این ورزن هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد و باگ‌های فراوان در آن طبیعی است. نکته دیگر به شیوه اجرا و فلش زدن این رام‌های تعلق دارد که اگر در این زمینه تجربه ندارید انجام این کار توصیه نمی‌شود اما اگر هنوز علاقه‌مند به انجام این کار هستید، شیوه انجام این عمل در این صفحه و خود رام‌ها را در این صفحه می‌توانید پیدا کنید.

منبع

ارسال یک پاسخ