پاکت پی سی با حداقل قیمت – قسمت اول: HTC Touch 2

28
7680
بازار گوشی های مجهز به سیستم عامل این روزها داغ داغ است چه مدل های سنتی Symbian از شرکت هائی همچون نوکیا و سامسونگ، چه مدل های نوظهور آندروید از اغلب شرکت ها (بجز نوکیا) و چه از همه جذاب تر مدل های مجهز به ویندوز موبایل که نمایش نسخه هفت این سیستم عامل در نمایشگاه MWC امسال جان تازه ای به آنها بخشیده است. در سلسله مقالات پیش رو نگاهی داریم به ارزان قیمت ترین پاکت پی سی های حال بازار که در عین حال از کیفیت بالائی نیز برخوردارند.  با ما در اولین قسمت از این سری مقالات در بررسی کامل HTC Touch 2 همراه شوید.

مدل و نام HTC Touch 2
ابعاد 12.9×55×104 میلی متر
وزن 110 گرم
صفحه نمایش 2.8 اینچ
320×240 پیکسل از نوع TFT
 قابلیت نمایش 65 هزار رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+256MB RAM+512MB ROM
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Microsoft Windows Mobile 6.5 Professional
پردازنده Qualcomm MSM7225 با فرکانس 528 مگاهرتز
وضوح دوربین 3.15 مگاپیکسل بدون قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری CIF با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1000mAh

برای طیف وسیعی از کاربران موبایل برقراری تماس با این وسیله و بازی و سرگرمی حداکثر انتظاراتی ست که می توان از یک تلفن همراه داشت برای اینگونه افراد اصولا بجزکاربری فانتزی نکته دیگری را نمی توان در رده های کاربری یک موبایل ذکر کرد مثلت طلائی خواسته های اینگونه افراد در دسترسی به حافظه های بالا، اسپیکرهای قدرتمند و دوربینی با کیفیت بالا، خلاصه می شود. یک پله بالاتر و در رده افرادی که نه به صرف زرق و برق های سخت افزاری سه گانه مرتبط با سرگرمی بلکه برای استفاده ای فراتر از یک بازیچه گرانقیمت به دستگاه خود می نگرند کاربرانی دیده می شوند که انتظارات خود را در رده اسمارت فون ها جستجو می کنند این رده که از Symbian های متعدد لمسی و غیر لمسی تا آندروید های نوظهور و نسخه های غیر لمسی ویندوز موبایل ادامه دارد با برخورداری از حجم وسیعی از برنامه های گوناگون، تلفن همراه کاربران را از قالب سه وجهی وسیله برقراری تماس، پخش کننده موسیقی و دوربین دیجیتال خارج کرده و دنیائی از برنامه های کاربردی را در اختیار اشخاص قرار می دهد. اما دنیای گسترده تلفن همراه به این دو دسته نیز خلاصه نشده و این رده نیز بعلت محدودیت های سخت افزاری و نرم افزاری حاضر در آن چندان مناسب کاربران رده حرفه ای که دسترسی دائمی به کامپیوتر نیاز اصلی آنها را تشکیل می دهد، نیست. اینجاست که رده اشرافی و لوکس PDA ها ظهور می نماید رده ای که شاخص ترین عضو حاضر در آن بدون شک پاکت پی سی ها مجهز به ویندوز موبایل حرفه ای ست. این کلاس که تا چند سال پیش اصولا جائی در میان کاربران با بودجه متوسط (و حتی بالا) نیز نداشت حالا به لطف نام شایسته احترام HTC بگونه ای موفق به حضور گسترده در بازار مصرف گردیده است که حتی بعضا افرادی که از کامپیوتر جز یک نام چیزی نمی دانند نیز بعلت تحول ایجاد شده در طراحی و ساختار این مدل ها به سمت این رده کشانده می شوند. حضور پر فروغ HTC در بازار Pocket PC ها (که البته اندک اندک به رده اسمارت فون ها نیز در حال گسترش است) علاوه بر تغییر تعریف های سنتی این وسیله در نزد کاربران رده متوسط بازار، نکته مثبت فوق العاده دیگری نیز در بر داشته است جائیکه با ارائه مدل های ارزان قیمت و میان قیمت به این رده، گوشی های همواره گران حاضر در این بازار بلاخره به رقمی منطقی و قابل توجیه برای بخش عظیمی از کاربران دست یافتند بطوریکه هم اینک قیمت بسیاری از پاکت پی سی ها به رقمی بسیار پائین تر از اسمارت فون های هم طراز و یا حتی Feature Phone های پیشرفته رسیده است که این موضوع به نوعی مدیون حضور HTC و تا حدودی برند همواره قیمت شکنی به نام Acer است که از نزدیک به یک سال گذشته به بازار پاکت پی سی ها گام نهاد و همچون تجربه بسیار موفق خود در بازار نوت بوک ها در این سوی بازار نیز با قیمت شکنی بی نظیر خود منجر به کاهش قیمت از سوی دیگر تولید کنندگان نیز گردید تا جائیکه هم اینک قیمت پائین به هیچ عنوان مساوی با کیفیت پائین دستگاه نبوده و این  امر در قالب مدل های متعدد و با کیفیت بازار ثابت گردیده است که بدون شک یکی از بهترین مثال ها در این زمینه به HTC Touch 2 باز می گردد.

 

نمای سه بعدی فوق برگرفته از سایت GSMArena می باشد

ظاهر Touch 2 در اولین برخورد کاملا برای کاربران HTC آشنا می نماید: یک نمونه Candy با صفحه نمایش تمام لمسی و دکمه های پنج گانه جدید HTC در زیر صفحه نمایش. بدنه پلاستیکی دستگاه در بخش های روئی و پشتی تاثیر چندانی از اثر انگشت نمی پذیرند و بجز صفحه نمایش دستگاه ظاهرا تنها قسمت جاذب اثر انگشت نوار براق دورتادور گوشی ست.

htc_touch2_pda_02.jpg

Touch 2 را در یک نگاه می توان آپدیت مدرنی از گوشی کلاسیک اولیه Touch این شرکت دانست که با طراحی جدید همان بازار هدف Touch یعنی رده Entry Level کاربران پاکت پی سی را نشانه گرفته است. ابعاد گوشی 12.9×55×104 میلیمتر با وزن 110 گرم است که بجز ارتفاع در بقیه قسمت ها یکی از کوچکترین و سبک ترین مدلهای تولیدی HTC به شمار می رود بطوریکه در تمای جهات از مدل کوچک Touch Viva نیز کاملا کوچکتر می باشد.

htc_touch2_pda_03.jpg

مهمترین نکته در یک گوشی Full Touch مطمئنا به صفحه نمایش لمسی آن باز می گردد این صفحه نمایش در Touch 2 یک نمونه 2.8 اینچی لمسی مقاومتی ست که با اینکه برای بدنه جمع و جور گوشی مناسب به نظر می رسد اما در کل برای یک گوشی Full Touch که از صفحه کلید نیز در آن خبری نیست کاملا کوچک طراحی شده است. البته با توجه با حاشیه های نسبتا بزرگی که برای این صفحه نمایش در نظر گرفته شده است ابعاد این قسمت به راحتی و با حذف این حواشی می توانست تا 0.2 اینچ دیگر افزایش یابد. وضوح این صفحه نمایش جای دیگری ست که رده قیمتی این PDA را یادآوری می کند جائیکه از وضوح ناچیز QVGA یا 320×240 پیکسل در آن  استفاده شده که البته استفاده از وضوحی بالاتر از این رقم نیز برای یک نمونه 2.8 اینچی کار چندان عاقلانه ای نیست امری که در صورت انجام همه چیز را بطرز ناراحت کننده ای کوچک می نماید. فناوری ساخت این صفحه نمایش را با چشم بسته می توان حدس زد و همچنان تکنولوژی گرانقیمت AMOLED جائی در رده Entry-level نداشته و TFT حداکثر انتظاری ست که می توان از یک گوشی در این کلاس قیمتی داشت. فناوری لمسی گوشی نیز همانطور که اشاره شد از نوع مقاومتی ست که و هنوز هم HD2 تنها پاکت پی سی مجهز به صفحه نمایش خازنی حاضر در بازار است. عملکرد این صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید تعریف چندانی نداشته و با اینکه هنوز می توان چیزهائی را در این حالت در آن دید اما در کل نمره بالائی نمی توان برای این قسمت در محیط های خارجی در نظر گرفت.

htc_touch2_pda_04.jpg

بالای صفحه نمایش بجز اسپیکر برقراری تماس و LED های هشدار دهنده هیچ المان دیگری به چشم نمی خورد و عدم حضور دوربین دوم تماس های ویدئویی و سنسورهای متعددی که معمولا در این کلاس دیده می شوند به روشنی نمای یک مدل با قیمت نازل را ترسیم می نمایند. در زیر صفحه نمایش و بالاتر از کلیدهای کنترلی این قسمت نوار لمسی موسوم به Zoom Bar جای دارد که پیش از این تنها در مدل های گرانقیمتی همچون Diamond 2 و Touch Pro 2 بکار گرفته شده بود. این نوار لمسی در Application هائی همچون مرورگر اینترنت، منوی پیام ها و گالری تصاویر برای ورود و خروج به محتوا بکار گرفته می شود و علاوه بر این در پخش کننده موسیقی دستگاه نیز نقش کنترل کننده موسیقی را برعهده دارد. کلیدهای حاضر در زیر صفحه نمایش از لحاظ ظاهری شباهت نزدیکی به کلیدهای موجود در Diamond 2 و Touch Pro 2 دارند اما این بار تعداد این کلیدها از چهار به پنج افزایش یافته است و با تعبیه یک Rocker دوگانه برای کلیدهای Back و ویندوز، فضائی را نیز به کلید جدید Home اختصاص داده است. دیگر کلیدهای حاضر در این قسمت کلیدهای کاملا مسطح و صاف برقراری و رد تماس است که این آخری برای قفل کردن صفحه نمایش نیز به کار می رود.

htc_touch2_pda_05.jpg

سمت چپ دستگاه محل Rocker بسیار بزرگ تنظیم صدا و اسلات کارت حافظه Micro SD دستگاه است که در کمال تعجب و برخلاف انتظار امکان دسترسی به آن بدون برداشتن درپوش باتری وجود ندارد البته نگفته پیداست که این اسلات کارت کاملا Hot Swap بوده و لزومی به خاموش کردن دستگاه برای تعویض کارت حافظه نیست.

htc_touch2_pda_06.jpg

سمت راست گوشی بر طبق رسم تقریبا همیشگی HTC خالی از هر گونه المان کنترلی ست و جستجو برای یافتن هر گونه شاتر دوربین در این محل کاملا بی نتیجه می ماند. حفره امیدوار کننده حاضر در بالای دستگاه جک 3.5 میلیمتری اتصال هدست است که برای بسیاری از کاربران رده موسیقی حکم مهمترین المان سخت افزاری در انتخاب یا عدم انتخاب یک گوشی را دارد. پائین دستگاه نیز پورت اتصالات سیمی Mini USB جای دارد که علاوه بر کابل اتصال کامپیوتر، محل قرارگیری شارژر گوشی نیز به حساب می آید دیگر المان حاضر در این بخش قلم همراه گوشی ست که در حفره ای در سمت راست این قسمت قرار می گیرد این قلم نه تنها به مانند Diamond بصورت مغناطیسی در جای خود محکم نمی شود بلکه به مانند دیگر مدل های HTC از نوع Active نیز نبوده و با خارج کردن آن از جای خود برنامه خاصی احضار نمی شود.

htc_touch2_pda_07.jpg

بخش پشتی بصورت کاملا یک پارچه و یکدست طراحی شده است و بجز تک اسپیکر اصلی دستگاه و لنز دوربین ساده آن هیچ المان دیگری در آن به چشم نمی خورد. دوربین حاضر در Touch 2 یک نمونه 3.15 مگاپیکسلی بدون فوکوس اتوماتیک است که از کاور محافظ و فلش از هر نوعی نیز در آن خبری نیست. با کنار زدن درپوش یکپارچه حاضر در این قسمت باتری 1000mAh گوشی پدیدار می شود که بروی کاغذ تا 500 ساعت در حالت Stand-by و تا 7 ساعت و 30 دقیقه در حین مکالمه دوام دارد این باتری در دنیای واقعی و در یک استفاده نسبا متوسط (20 تا 30 دقیقه تماس در هر روز، ارسال 10 تا 20 پیام کوتاه، چک کردن ایمیل در هر ساعت و استفاده از Wi-Fi به مدت یک ساعت در روز)، در حدود 2 روز دوام دارد که در صورت استفاده از پخش کننده موسیقی و قسمت های باتری خور دیگر دستگاه همچون دوربین دوام این باتری تا 1.5 روز نیز کاهش می یابد. در زیر باتری محل جایگذاری سیمکارت و اسلات کارت حافظه جای گرفته اند که همانطور که پیش از این نیز اشاره شده اسلات کارت حافظه کاملا مستقل از باتری قابل جایگذاری ست.

htc_touch2_pda_08.jpg

با روشن کردن گوشی ساختار خیره کننده و زیبای TouchFLO در برابر دیدگان کاربران ظاهر می شود این ساختار که البته با صرفنظر از برخی جنبه های چشم نواز مدل های گران قیمت عنوان 3D خود را از دست داده بعنوان پوسته ای برای اینترفیس اصلی ویندوز موبایل به حساب آمده و از المان های استاندارد همیشگی این بخش یعنی اطلاعات حاضر در بالا و مرکز تصویر و Tab های حاوی میانبرهای مهم در پائین صفحه برخوردار است و نکته چندان تازه ای در آن به چشم نمی خورد. Tab های حاضر در زیر صفحه نمایش که دیگر همچون مدل های 3D امکان حرکت سریع بروی آنها با یک حرکت دست وجود ندارد شامل Home Screen، کنتاکت های مورد علاقه، پیام های متنی، ایمیل، اینترنت، عکس و ویدئو، موزیک، وضعیت آب و هوا، جستجوی نقشه، تنظیمات و بلاخره برنامه ها می گردد که وظیفه هر کدام بطور کامل مشخص بوده و پیش از این در بررسی دیگر اعضای خانواده HTC مورد بررسی قرار گرفته و نیازی به توضیح دوباره در مورد این Tab ها وجود ندارد. نگفته پیداست که TouchFLO حاضر در این قسمت یک Theme نصب شده از سوی HTC ست و با غیر فعال کردن آن از منوی تنظیمات می توان Today Screen استاندارد ویندوز موبایل 6.5 را مشاهده کرد که در مورد این منو نیز پیش از این صحبت نموده ایم.

htc_touch2_pda_09.jpg

اما با فشردن دکمه نسبتا کوچک Start در گوشه سمت چپ بالای صفحه نمایش به منوی لانه زنبوری آشنای ویندوز موبایل 6.5 وارد می شویم که نسبت به منوی استارت نسخه های پیشین این سیستم عامل که از ظاهری بسیار ساده با آیکون های بسیارکوچک و ناسازگار برای لمس با چیزی بجز قلم همراه دستگاه برخوردار بودند از زمین تا آسمان تفاوت کرده است. این ساختار که حالا ظاهری مشابه با منوی اصلی اسمارت فون ها پیدا کرده است محل جایگذاری تمامی برنامه های نصب شده در گوشی و تنظیمات منوی Setting است. این منو با کمک دست به راحتی و به سمت بالا و پائین Scroll گردیده و نصب هر برنامه جدید آیکون تازه ای را به انتهای لیست می افزاید. ابعاد نچندان بزرگ صفحه نمایش در محدودیت تعداد آیکون های قابل نمایش در یک صفحه کاملا مشهود است. از نکات مثبت قابل برشماری در این قسمت باید به امکان جابجائی آیکون ها و انتقال آنها به ابتدا یا انتهای لیست اشاره کرد و از نکات منفی آن نیز باید به تداخل در Scroll و اجرای ناخواسته برنامه ها در حین لمس صفحه نمایش برای حرکت اشاره کرد.

htc_touch2_pda_10.jpg

یکی از قسمت های مهم و کلیدی در ساختار یک تلفن همراه مطمئنا دفترچه تلفن آن است جائیکه دسترسی سریع و بدون دردسر به شماره های حاضر در این بخش لازمه اصلی یک تماس موفق محسوب می شود. دفترچه تلفن استفاده شده در Touch 2 نمونه ای مشابه با Diamond 2 است که در آن ستونی از برچسب های الفبائی در سمت راست صفحه تعبیه شده است که با لمس حرف مورد نظر به سرعت کنتاکت های شامل این حرف به نمایش در می آید علاوه بر این  همچون همیشه شیوه نوشتن تدریجی (Gradual Typing) برای پیدا کردن شخص مورد نظر نیز در این دفترچه تلفن وجود دارد. ویرایش مقدماتی کنتاکت ها از درون همین ساختار جذاب انجام می شود اما با انتخاب ویرایش کلی و پیشرفته (Advanced editing) منوی ساده و استاندارد ویندوز نمایان می شود که به هیچ عنوان برای استفاده از دست بجای قلم بهینه نشده است. البته در این مورد هم جای نگرانی چندانی نیست چرا که به لطف برنامه های جانبی بسیار زیاد در این زمینه می توان تمامی امکانات حاضر در این بخش را در قالب یک برنامه بدست آورد.

htc_touch2_pda_11.jpg

عملکرد Touch 2 در حین برقراری تماس کاملا مطلوب ارزیابی می شود و مشکل خاصی در صدای دریافتی و ارسالی توسط آنها دیده نمی شود. از دیگر نکات مثبت این بخش که البته در تمامی دیگر مدل های این کلاس نیز حضور دارد باید به Smart Dialing اشاره کرد که با وارد کردن اولین شماره ها کلیه گزینه های عددی و حروفی منطبق با کاراکترهای وارد شده به نمایش در می آید. منوی Call Log نیز چون همیشه محلی برای نمایش بدون محدودیت تماس های دریافتی، تماس های از دست رفته و تماس های برقرار شده است که از ظاهر جدیدی نیز برخوردار گردیده است. قدرت صدای خروجی دستگاه یکی از پر رنگ ترین نکات مثبت Touch 2 است جائیکه صدای زنگ دستگاه به راحتی نمونه های مطلوبی همچون XPERIA X1، Touch Pro و Diamond 2 را پشت سر می گذارد. مشخصات سخت افزاری Touch 2 به نسبت قیمت پرداختی آن تا حدود زیادی مطلوب ارزیابی می شود. پردازنده گوشی همان نمونه سنتی گوشی های HTC یعنی Qualcomm MSM7225 با فرکانس 528 مگاهرتز است که با اینکه نسبت به مدل های امروزی عنوان سریع ترین را به خود اختصاص نمی دهد اما برای مدلی در رده Entry-level نمونه چندان بدی هم به حساب نمی آید. 256 مگابایت حافظه RAM مطمئنا مهم ترین نقطه قوت Touch 2 در رده پردازشی ست و تا حدود زیادی سرعت نچندان بالای پردازنده را پوشش می دهد. حافظه ROM دستگاه 512 مگابایت است و اسلات کارت حافظه Micro SD آن نیز تا 16 گیگابایت قابل افزایش خواهد بود.

htc_touch2_pda_12.jpg

PDA ها تا همین یکی دو سال پیش نمونه های چندان فوق العاده ای در رده مولتی مدیائی نبودند این داستان البته با حضور مدل های رنگارنگ HTC حالا به طرز کاملا چشمگیری تغییر یافته است و کم و بیش گزینه های مولتی مدیائی پیشرفته ای در تمامی PDA های حال حاضر بازار دیده می شود که Touch 2 نیز از این قاعده مستثنی نیست. گالری نمایش تصاویر در Touch 2 در حالت استاندارد به فرم ماتریسی 4×3 مرتب شده است که با انتخاب گزینه تمام صفحه، تصاویر بصورت خودکار به فرم افقی به نمایش در می آیند و ظاهرا گزینه ای هم برای نمایش عمودی آنها وجود ندارد. یکی دیگر از موارد منفی مشهود در این قسمت به نبود شتاب سنج داخلی در گوشی باز می گردد که بدین ترتیب امکان چرخش اتوماتیک تصویر با حرکت گوشی از کاربران سلب گردیده است. حرکت در میان تصاویر تمام صفحه نیز همچون همیشه با حرکت دست به چپ و راست صفحه نمایش صورت پذیرفته و زوم در تصاویر نیز با کمک Zoom bar حاضر در زیر صفحه نمایش قابل انجام است.

htc_touch2_pda_13.jpg

همچون دیگر نمونه های HTC در این کلاس، Touch 2 نیز به دو پخش کننده موسیقی مجهز گردیده است که شامل مدیا پلیر استاندارد ویندوز و پلیر اختصاصی HTC می گردد که این آخری از Tab های حاضر در صفحه Stand-by قابل دسترسی ست. این پلیر که ظاهر سه بعدی مدل های TouchFLO 3D را از دست داده است امکان مرتب ساختن تراک های موسیقی در Playlist های گوناگون را در اختیار کاربر قرار می دهد و با اتصال هدست به دستگاه نیز اکولایزرهای تنظیم صدا را از طریق برنامه Audio Booster در دسترس قرار می دهد. مدیا پلیر نسخه 10 دستگاه (که البته با یک برنامه سبک به نسخه 12 قابل ارتقا است) با ظاهری کلاسیک و نسبتا قدیمی پخش کننده دیگر حاضر در این قسمت است که علاوه بر موسیقی برای پخش ویدئو نیز کاربرد دارد. فرمت های پخش ویدئو در این پلیر متاسفانه به MP4 و 3GP محدود شده است و برای پخش فرمت های دیگری همچون DivX باید از پخش کننده های جانبی استفاده کرد. کیفیت صدای خروجی از اسپیکر دستگاه در سطح نسبتا رضایت بخشی قرار دارد و در مقام مقایسه می توان آن را یک پله پائین تر از Diamond 2 قرار داد. رادیوی FM با ظاهری ویژه و با امکان ذخیره 20 ایستگاه رادیوی و پشتیبانی از RDS دیگر بخش حاضر در قسمت مولتی مدیائی گوشی ست.

htc_touch2_pda_14.jpg

اگر چه دوربین برای یک وسیله حرفه ای مثل PDA قاعدتا نباید از اهمیت چندانی برخوردار باشد اما یک نگاه به کاربران Touch 2 یعنی اشخاصی که به تازگی به جرگه پاکت پی سی وارد شده اند به روشنی میزان اهمیتی که این قطعه برای کاربران این گوشی دارد را مشخص می نماید جائیکه متاسفانه Touch 2 حرف چندانی در آن برای گفتن ندارد. دوربین حاضر در این گوشی یک نمونه 3.15 مگاپیکسلی بدون فوکوس اتوماتیک و بدون شاتر جداگانه است که در نگاه اول و حتی قبل از استفاده از آن نیز می توان به کیفیت نازل آن پی برد. منوی عکاسی در حالت پیش فرض خالی از هر نوع المان کنترلی ست و تنها عنصر حاضر در آن دکمه مجازی شاتر در میانه سمت راست صفحه نمایش است. کنترل های این قسمت البته با لمس منوی Setting در زیر دکمه شاتر ظاهر می شود تنظیمانی که گزینه های معدودی مثل White Balance، تنظیمات ISO، افکت های رنگی و خطوط مورب عکاسی را در اختیار کاربر قرار می دهد. از دیگر موارد حاضر در این بخش باید به امکان تصویر برداری پانوراما با کمک فریم های راهنما بروی صفحه نمایش اشاره کرد که پس از گرفتن چندین شات از نمای پیش رو این نماها بصورت خودکار توسط گوشی درکنار یکدیگر قرار می گیرند. دوربین Touch 2 علاوه بر فقدان اتوفوکوس، امکان Geo Tagging را نیز از کاربران خود گرفته است دو گزینه ای که البته مطمئنا اهمیت اولی به مراتب بیش از دومی ست. کیفیت تصاویر به ثبت رسیده توسط دوربین Touch 2 در سطح چندان مناسبی قرار ندارد و بعنوان مثال الگوریتم کاهش نویز جزئیات مهم تصویر را نیز از میان می برد و حتی با وجود این الگوریتم سخت گیرانه نیز نویز در تقریبا تمامی قسمت ها بخصوص در نقاط تیره تر به خوبی قابل مشاهده است. نمایش دقیق رنگ ها نیز تعریف چندانی ندارد و سایه قرمز رنگ مشهودی در نقاط با کنتراست بالا در اکثر تصاویر دیده می شود. داستان کیفیت نازل دوربین در رده فیلمبرداری نیز ادامه پیدا می کند و با اینکه وضوح CIF با 30 فریم در ثانیه برای یک نمونه ساده و بدون فوکوس اتوماتیک در نگاه اول چندان بد هم به نظر نمی رسد اما عملا همان مشکلات حاضر در بخش عکاسی یعنی دقیق نبودن رنگ ها، جزئیات بسیار پائین تصاویر و شاید از همه بدتر محو شدن گاه و بی گاه تصویر در حین فیلمبرداری در اینجا نیز به چشم می خورد.

htc_touch2_pda_15.jpg

گیرنده GPS موجود در Touch 2 دارای چیپ ست Qualcomm gpsOne پلتفرم MSM7225 است که در تمامی نمونه های دارای این پردازنده بصورت استاندارد و داخلی تعبیه شده است. حساسیت این چیپ ست در اتصال اولیه به ماهواره (Cold Start) کاملا مطلوب ارزیابی می گردد. در بخش نرم افزاری علاوه بر نرم افزار رایگان Google Maps، نسخه 14 روزه نرم افزار حرفه ای CoPilot Live 7 قرار گرفته است که در صورت تمایل می توان آن را به نسخه Full تبدیل کرد.

گزینه های ارتباطی Touch 2 همانطور که از یک PDA انتظار داریم در سطح ایده آلی قرار دارد در اینجا و برای برقرای تماس می توان از هر چهار فرکانس GSM درکنار دو فرکانس اصلی شبکه های نسل سوم بهره گرفت و گزینه های تحت شبکه آن نیز شامل GPRS، EDGE و 3G تا سرعت 7.2Mbps می گردد. Wi-Fi و بلوتوث نسخه 2.1 از دیگر گزینه های اتصالی این مدل محسوب می شوند.

htc_touch2_pda_16.jpg

HTC Touch 2 محصول زیبائی ست که در نگاه اول به نسبت قیمت پرداختی از مشخصات مناسب و راضی کننده ای برخوردار است که شاید چشمگیرترین آنها به پورت 3.5 میلیمتری هدست و Zoom bar جذاب آن باز گردد اما در سوی مقابل مشکلات و کمبود های بزرگ و عدیده ای مخصوصا در رده مولتی مدیائی در آن به جشم می خورد که شاید از همه مهمتر بتوان به دوربین کاملا ضعیف و صفحه نمایش نچندان بزرگ و با کیفیت اشاره کرد. Touch 2 برای قرارگیری در سبد کاربران Entry-level با یک مشکل دیگر یعنی رقبای خوش قیمت خود نیز روبرو ست جائیکه با وجود قیمت مناسب Touch 2، به مدل های دیگری در بازار می توان اشاره کرد که با وجود امکانات بالاتر از قیمت های پائین تری نیز برخوردارند. قیمت آزاد HTC Touch 2 در بازارهای داخلی رقمی در حدود 345 هزار تومان است که با افزوده شدن گارانتی به این قیمت به رقم بسیار بالاتری دست پیدا می کنیم که به همین نسبت از شانس موفقیت این گوشی در مقابل رقبا کم می کند. در قسمت آینده به یکی از جدی ترین رقبای Touch 2 و یکی از ارزان ترین ویندوز موبایل های حال حاضر بازار یعنی Samsung B7300 Omnia Lite می پردازیم.

قسمت دوم: Samsung B7300 Omnia Lite

قسمت سوم HTC Touch 3G

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

28 دیدگاه

  1. باعرض سلام من یک گوشی htc touch2 دارم میخواستم سوال کنم آیا نرم افزار این گوشی رو میشه ارتقا داد یاخیر اگر میشه لطفا راهنمایی کنید.متشکرم

  2. سلام
    من این گوشی رو حدود 2 ماهی هست که خریدم و از خریدش راضی هستم ولی کار با ویندوز کمی سخته …
    با این که بیشتر برنامه ها رو می خونه ولی برنامه های جاوا کار با هاشون تو ویندوز سخته
    توصیه من اینه که اگه دنبال سیستم عامل خوبی هستید
    گوشی هایی با سیستم عامل آندورید به گیرید

  3. با سلام
    میخواستم پاکت پی سی زیر 300 تومان بخرم بین امنیا لایت و تاچ2 موندم کدوم رو انتخاب کنم.که البته گویا مشکل خیلی ها هست.ممنون میشم راهنمایی کنید که کدوم گزینه بهتره.چون مشترکات زیاد دارن

  4. سلام فقط خواستم بگم که samsung رو با htc مقایسه نکنید من خودم htc touch2 دارم و تا حالا فقط خواستم بگم که دوربینش فقط من کنار sony ericson satio که به قول خودش 12.1 مگاپیکسل گرفتم توی روز مثل اون کار میکنه فقط تو شب بدتر از satio ست من پیشنهاد میکنم htc بخرید

  5. سلام.مرسی از مطالب جالب شما.لطف کنید یه راهنمایی در مورد انتخاب اچ تی سی تاچ 2 و سامسونک بی 7300 بکنید چون خیلی ها واسه خرید پاکت پی سی با این قیمت بین این دو گوشی گیر کردن.

ارسال یک پاسخ