شرکت هواوی طبق برنامه زمانبندی از پیش تعیین شده، روز گذشته در 15 آوریل از پرچمداران جدید خود در کلاس P رونمایی کرد. گوشیهای مورد انتظار از چند هفته پیش تاکنون برای معرفی در این مراسم شامل P8 و P8 Lite بهعنوان نسخه سادهتر پی 8 بود اما هواوی ترجیح داد با معرفی نکردن P8 Lite از فبلت جدیدی با نام P8 Max در این مراسم پرده برداری کند.
نخستین مشخصه پرچمدار جدید هواوی در مقایسه با مدلهای قبلی این سازنده، به ساخته شدن آن بهطور کامل با فلز تعلق دارد. در دو مدل پشین این کلاس از ترکیب شاسی فلزی و شیشه در طرفین استفاده شده بود اما این بار کل بدنه از یک فلز یک پارچه ماشین کاری شده ساخته شده است؛ به گفته شرکت سازنده هریک بدنه پی 8 برای ساخته شدن توسط ماشین به 810 دقیقه زمان نیاز دارد که این به روشنی به کیفیت ساخت دستگاه اشاره خواهد داشت. پوشش نانوی مخصوصی که برای این بدنه در نظر گرفته شده، همچنین آن را در برابر پاشیده شدن آب محافظت میکند.
در زمینه صفحهنمایش پی 8 از یک پنل 5.2 اینچی استفاده شده که 78.3 درصد از فضای جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است و از این لحاظ نسبت به رقبا برتری محسوسی دارد (آی فون 6 نزدیک به 65.8 و گلکسی اس 6 نزدیک به 70.8 درصد از فضای جلوی گوشی را به خود اختصاص دادهاند) به همین علت Huawei P8 نسبت به یک گوشی 5.2 اینچی بسیار کوچکتر به نظر میرسد. وضوح این پنل فول اچدی یا 1920×1080 پیکسل است که نسبت به رقبای QHD خود ضعیفتر به نظر می رسد اما در عمل در زمینه مصرف باتری طبیعتا بهتر خواهد بود.
یکی از موارد جالب و در عین حال تعجب برانگیز معرفی شده همراه با پی 8، شیوه جدید عملکرد دست روی صفحهنمایش برای برداشت اسکرین شات است. این شیوه جدید توسط هواوی با نام knuckle sense technology شناخته میشود و در آن از پشت انگشت برای tap دوگانه یا بریدن قسمتی از تصویر برای برداشت اسکرین شات استفاده میشود. کلمه knuckle به معنای پنجه در فارسی معنا میشود. تا پیش از این، این روش برداشت اسکرین شات تنها در قلمهای همراه دستگاه استفاده میشد.
دوربین 13 مگاپیکسلی حاضر در پی 8 از سوی شرکت سازنده به عنوان اولین نمونه در کلاس خود با الگوی برداشت تصویر RGBW یا red-green-blue-white است؛ در این حالت با افزوده شدن نور سفید عملکرد دوربین در نور کم بهبود پیدا میکند. این البته تنها عامل کمکی این دوربین در نور کم نیست و با حضور لرزهگیر اپتیکال شرایط بازهم در نور کم بهبود پیدا میکند. این لرزهگیر میتواند حرکتهایی در حد 1.6 درجه را خنثی کند که به گفته هواوی دو برابر مقدار قابل خنثی شدن در دوربین آیفون 6 پلاس است. هواوی برای این دوربین یک پروسس تصویر جداگانه در نظر گرفته که بازهم به گفته این شرکت کیفیتی در حد یک دوربین DSLR را ارائه میکند. نکته منفی اصلی این دوربین به وضوح 1080p آن در فیلمبرداری باز میگردد که برای یک پرچمدار سال 2015 اندک به نظر میرسد. دوربین دوم پی 8 دارای وضوح 8 مگاپیکسل خواهد بود.
در بخش پردازشی همانطور که پیش از این نیز مشخص شده بود، هواوی از چیپست خود ساخته Kirin 935 بهره برده که پروسسوری حاوی 8 هسته ARM A53 است که چهار عدد از آنها در فرکانس 2 و چهار عدد دیگر در فرکانس 1.5 گیگاهرتز فعالیت میکنند. گرافیک این مجموعه نیز توسط قطعه Mali-T628 تامین میشود. گوشی 3 گیگابایت رم دارد و در دو نوع 16 و 64 گبگابایتی با امکان ارتقا تا 128 گیگابایت دیگر ارائه میشود.
در زمینه باتری شرکت سازنده قول دوام 2 تا 3 روزه با هر نوع استفاده را به کاربران خود داده است اما افراد با کاربری سنگین نباید انتظار بیش از 1.5 روز را از باتری 2680 میلی آمپر ساعتی P8 داشته باشند.
در بخش آنتن این گوشی از فناوری جدیدی به نام +Signal استفاده شده که از دو آنتن یکی در بالا و دیگری در پایین بهره میبرد. به گفته شرکت سازنده زمان سوئیچ بین این دو آنتن تنها 33.5 میکرو ثانیه است و به همین علت نهتنها مکالمات تلفنی بلکه ارتباطات وب کاربران نیز در حین این سوئیچ با مشکل روبرو نمیشوند. در زمینه وایفای نیز با معرفی +Wi-Fi همواره بهترین و قویترین خط سیگنال برای ارتباط انتخاب میشود. پی 8 همچنین از دو اسلات سیمکارت نیز بهره میبرد البته یکی از اسلاتها با کارت حافظه فضای مشترکی داشته و در یک لحظه تنها یکی از آنها را میتوان مورد استفاده قرار داد. هر دو سیمکارت نیز از فناوری 4G LTE Cat.6 پشتیبانی میکنند.
اما یکی از جذابیتهای اصلی پی 8 در کاور در نظر گرفته شده برای آن نهفته باشد. این کاور دارای یک صفحهنمایش 4.3 اینچی از نوع جوهر الکترونیک (eInk) است که در زیر نور آفتاب نیز کامل خوانا باقی مانده و از آن برای خواندن کتاب نیز میتوان بهره برد.
هواوی P8 ابتدا در منطقه EMEA یعنی اروپا، خاورمیانه و آفریقا عرضه میشود و نسخههای 16 و 64 گیگابایتی آن نیز به ترتیب 500 و 600 پوند قیمت گذاری شدهاند