i-mate SPL بند انگشتی در سرزمین غول ها

12
4543

همواره با شنیدن نام Pocket PC ها ناخودآگاه به یاد دستگاه های حجیم و گرانقیمتی می افتیم که یکی از کارکردهای کاملا جانبی آنها برقراری تماس است. اما در این رده گه گاه به مدل هایی برمی خوریم که کلیت این ماجرا را بطور کامل زیر سوال می برند. این بار و در یک بررسی کامل قصد پرداختن به کوچکترین و البته ارزان ترین عضر خانواده PPC ها یعنی i-mate SPL را داریم با ما همراه شوید.

مدل و نام i-mate SPL
ابعاد 12×49×114.5 میلی متر
وزن 102 گرم
صفحه نمایش 2.2 اینچ
320×240 پیکسل
قابلیت نمایش 65 هزار رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+64MB+128MB
ارتباطات GSM سهبانده+GPRS+Bluetooth
سیستم عامل Microsoft Windows Mobile 5.0 Smartphone
پردازنده TI OMAP730 با فرکانس 200MHz
وضوح دوربین 2 مگاپیکسل بدون فوکوس اتوماتیک
حداکثر وضوح فیلمبرداری QCIF با 15 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1100mAh

همانطور که گفتیم همواره نام PPC ها با حجم و وزن بالای یک دستگاه که شباهت بیشتری به یک نوت بوک دارد تا به یک موبایل، در ذهن مجسم می شود و به همین خاطر محصولی به این ظرافت که به همه چیز شباهت دارد الا به یک PDA، کاملا در چشم خریدار جلب نظر می کند. در یک کلام SPL را کاملا یک دستگاه بی رقیب می توان پنداشت که هم از لحاظ زیبائی و هم از لحاظ کارائی حتی در رده اسمارت فون ها نیز با قیمت استثنائی خود رقیب قابل ذکری ندارد. ظاهر Slim و کاملا فلزی گوشی از هر لحاظ یادآور خاطره گوشی های باریک موتورولا می باشد، که استفاده از یک صفحه کلید کاملا مسطح نیز به این شباهت کمک فراوانی کرده است. از لحاظ ظاهری، SPL با ابعادی معادل 12×49×114.5 و وزنی معادل 102 گرم با اینکه کمی بیش از اندازه قد بلند محسوب می شود ولی حتی در رده Slim ها نیز یک کمر باریک استثنائی به شمار می آید و حتی آن می توان آن را با فوق Slim هایی همچون L6 و L7 از موتورولا نیز قابل مقایسه دانست. توجه به این نکته ضروری ست که با اینکه در میان دیگر تولید کنندگان موبایل می توان به راحتی محصولات کاملا جمع و جور تر و باریک تر نیز یافت (نمونه هایی همچون SE W880 و یا Nokia 6300) ولی هیچکدام یک گوشی هوشمند با سیستم عامل ویندوز موبایل نیستند و این مزیت فوق العاده ای برای SPL محسوب می شود.

imate_spl_01.jpg

 

در برخورد اول مهمترین المانی که به چشم می آید بدون شک صفحه نمایش 2.2 اینچی گوشی ست که  با رزولوشن 320×240 پیکسل، همانند دیگر PDA های این کلاس قابلیت نمایش 65 هزار رنگ را دارد ولی با اینحال در نور مستقیم خورشید نیز کاملا خوانا و مطلوب عمل می کند. یکی از تفاوت های اساسی این صفحه نمایش نسبت به دیگری صفحه نمایش های این کلاس حساس به تماس نبودن آن است. بر بالای صفحه نمایش گذشته از نام i-mate و مدل، اسپیکر برقراری تماس بهمراه یک LED هشدار دهنده قرار دارند. در زیر صفحه نمایش صفحه کلید کاملا مسطح گوشی جای دارد که در بالاترین قسمت دو Soft-Key در طرفین صفحه نمایش بهمراه دکمه اختصاصی احضار Internet Explorer مشاهده می شود. در زیر این قسمت کلیدهای Home و برگشت جای دارند و در قسمت پائین نیز دکمه های سبز و قرمز برقراری و رد تماس دیده می شوند. D-Pad نقره ای رنگ و کاملا مسطح گوشی نیز در میان این دکمه ها جای گرفته است. صفحه کلید عددی دستگاه نیز همانند دیگر اجزای این قسمت کاملا تخت و بدون برآمدگی طراحی شده است و با اینکه از لحاظ ابعاد کلیدها کمی کوچک به نظر می رسد ولی Feedback مناسب و عکس العمل خوب کلیدها، تجربه خوبی را در استفاده از آنها به جای می گذارد. در یک نگاه کلی گذشته از هم سطح بودن کلیدها در این گوشی، چیزی که شباهت آن را با نمونه های موتورولائی در این قسمت کاملا تکمیل می کند، جدا کننده های کلیدها از یکدیگر است که همه جا مخصوصا در صفحه کلید عددی تشابه فراوانی را با نمونه ای همانند Motorola L7 بوجود آورده است. نور پس زمینه تمامی کلیدها در این قسمت نیز آبی می باشد.

imate_spl_02.jpg

 

در سمت چپ دستگاه چون همیشه ساز مخالف موتورولا یعنی Rocker تغییر حجم صدای گوشی مشاهده می شود که کاملا بزرگ و برجسته طراحی شده اند و در میان دو کلید این Rocker نیز یک میانبر، جهت دسترسی به پلیر گوشی در نظر گرفته شده است.

imate_spl_03.jpg

 

در سمت راست، گذشته از دکمه شاتر دوربین که برخلاف همیشه این بار در بالا قرار گرفته، پورت Mini USB اتصالات سیمی گوشی مشاهده می شود که علاوه بر وظیفه آن در اتصال گوشی به کامپیوتر، جهت اتصال شارژر و هدست نیز بکار گرفته می شود. روکش پلاستیکی بکار گرفته شده در این قسمت، کاملا همرنگ بدنه بوده و هماهنگی کاملی با قسمت های مجاور خود دارد. در پائین ترین بخش این قسمت محلی برای اتصال بند به گوشی در نظر گرفته شده است. بغیر از روزنه میکروفون برقراری تماس در قسمت پائین گوشی، هیچ المان قابل ذکری در بالا و پائین گوشی مشاهده نمی شود.

imate_spl_04.jpg

 

قسمت پشت دستگاه هم در نوع خود جالب طراحی شده است. در اینجا مشخص ترین المان قابل ذکر لنز دوربین 2 مگاپیکسلی دستگاه است که بهمراه آینه عکاسی از خود و همچنین اسپیکر اصلی گوشی بروی یک برآمدگی در سمت چپ این بخش جای گرفته اند. در سمت مخالف این قسمت و برای ایجاد تعادل در هنگام قرارگیری گوشی بروی سطوح صاف از یک برآمدگی دیگر درست قرینه اولی استفاده گردیده است. وجود نشان Windows Mobile در این قسمت یکی از جذاب ترین نکات قابل ذکر به حساب می آید. در زیر پوشش فلزی این قسمت باتری 1100mAh گوشی جای دارد که طبق گفته های رسمی تا 150 ساعت در حالت Stand-by و 4 ساعت در حالت مکالمه توانائی روشن نگاه داشتن گوشی را دارد. درست بالای باتری محل شکاف Micro SD گوشی قرار دارد که با توجه به نحوه قرار گیری باتری در این قسمت طبیعتا خبری از Hot Swap در این کارت حافظه نیست. محل قرار گیری سیمکارت نیز در زیر باتری و به فرم کشوئی طراحی شده است.
سیستم عامل بکار گرفته شده در  SPL همانطور که قبلا هم گفته شد از نوع ویندوز موبایل 5.0 می باشد که با اینکه نسبت به ورژن 6.0 این سیستم عامل که تقریبا در این رده به یک استاندارد تبدیل شده است، کمی قدیمی به نظر می رسد ولی با اینحال اگر کمی به قد و قامت و رده قیمتی که SPL در آن قرار دارد توجه کنیم مطمئنا به نقاط قوت آن توجه بیشتری خواهیم کرد. در اینجا و در صفحه اصلی (Home Screen) گذشته از المان های استاندارد همانند نمایش تاریخ، زمان و قدرت سیگنال و باتری، لیستی از آخرین Application های استفاده شده همراه با منویی مشابه Active Stand-by مشاهده می گردد که تمامی موارد گنجانده شده در این قسمت بطور کامل قابل سفارشی سازی ست. چون همیشه منوی Start در این اینترفیس نقش اساسی را بازی می کند. این منو به دو فرم ماتریسی 3×3 و لیستی قابل نمایش است. در شیوه نمایش لیستی در یک لحظه تا 10 عنوان قابل نمایش بوده و برای مشاهده دیگر المانهای این بخش می بایست از Soft-Key سمت چپ که این بار More نام دارد استفاده کرد و برخلاف انتظار Soft-Key سمت راست نقش برگشت به موارد بالاتر را ندارد و می بایست از کلید برگشت در صفحه کلید کنترلی استفاده کرد که کمی عجیب و نا کارآمد به نظر می آید.
دفترچه تلفن موجود در دستگاه همانند دیگر نمونه های این رده، محدودیتی از لحاظ تعداد اسامی نداشته و تنها عامل محدود کننده در آن حافظه خالی در دسترسی کاربر است.  در اینجا با امکانات فراوانی برای افزودن کنتاکت های جدید به این قسمت روبرو هستیم و اطلاعات مختلفی برای هر کنتاکت، بهمراه زنگ و عکس دلخواه قابل اختصاص دادن است ولی همانند دیگر نمونه های موجود این بار نیز نمی توان برای یک کنتاکت دو تلفن از یک نوع (مثلا دو شماره موبایل) اختصاص داد. جستجو در میان کنتاکت ها نیز از روی اسامی و به محض نوشتن اولین حرف صورت می گیرد.
منوی اطلاعات تماس ها نیز کاملا بدون محدودیت است و تا جایی که حافظه داخلی گوشی اجازه دهد می تواند اقدام به ثبت تماس ها بنماید.
گوشی های مجهز به ویندوز موبایل همیشه در برقراری تماس نسبت به سایر نمونه ها موفق تر عمل می کند در اینجا همانند دیگر گوشی های این رده با گرفتن اولین شماره ها، تمامی انتخاب های ممکن از دفترچه تلفن به نمایش در می آید و از آن نیز جالب تر هنگامی ست که قابلیت Predictive Text Input گوشی فعال باشد در این هنگام اگر فرضا قصد تماس با Arash را از دفترچه تلفن داشته باشید فقط کافی ست 27274 را شماره گیری کنید و دیگر مثلا برای نوشتن R لازم نیست سه بار دکمه 7 را فشار دهید چون گوشی با بررسی دفترچه تلفن تمامی امکان های این پنج شماره در وارد کردن حروف را بررسی کرده و در نهایت تمامی گزینه های ممکن را به نمایش می گذارد.
File Manager بکار گرفته شده در گوشی همانند همیشه نسخه موبایلی Windows Explorer است و در آن دسترسی کاملی به نمامی فایل های موجود در حافظه داخلی و کارت حافظه و حتی فایل های سیستمی وجود دارد. نکته قابل توجه در این قسمت عدم امکان Highlight کردن چندین فایل در یک زمان است که کاربر را از کار بروی چندین فایل در یک لحظه باز می دارد.
پلیر پیش فرض موجود در دستگاه که با دکمه مجزای موجود در سمت چپ گوشی احضار می شود Windows Media Player 10 می باشد که در رده صوتی از فرمت های MP3 و WMA پشتیبانی کرده و امکان ساخت Playlist های مختلف، و پخش بصورت درهم (Shuffle) نیز در آن وجود دارد کنترل پخش کننده در این قسمت بطور کامل توسط D-Pad گوشی انجام می گیرد امکان پخش فایل های تصویری با فرمت های WMV، ASF، 3GP، MP4 و همچنین استریم های H.263 نیز توسط این پلیر وجود دارد ولی با اینحال بعلت پردازنده نچندان قوی دستگاه پخش فایل های ویدئویی حتی در رزولوشن QVGA نیز آنچنان رضایت بخش نیست. پردازنده بکار گرفته شده در SPL از نوع TI OMAP730 با سرعت 200MHz است که همراه با 64 مگابایت RAM و حافظه 128 مگابایتی ROM وضعیتی کاملا متوسط را از لحاظ سرعت برای دستگاه بوجود آورده اند.
یکی دیگر از قسمت های موجود در SPL دوربین 2 مگاپیکسلی بکار گرفته شده در آن است که عدم وجود فوکوس اتوماتیک و یا فلش، در یک نگاه کلاسی را که این دوربین در آن قرار دارد را به روشنی نشان می دهد در درون منوی عکاسی تنها گزینه ممکن، عکاسی به فرم عمودی ست که در این حالت نیز تنها چیزی نزدیک به نصف صفحه، منظره مقابل را به نمایش می گذارد و مابقی به دو بخش بدرد نخور میزان رزولوشن و میزان زوم در بالا و پائین اختصاص دارد. با گشودن دکمه Menu در سمت راست تنظیمات موجود در این قسمت نمایش داده می شود که از لحاظ تعداد شاید با حرفه ای ترین Camera Phone ها نیز قابل مقایسه باشد ولی قرار دادن آن در درون یک منوی طولانی و بلند آنچنان به مذاق کاربر خوش نمی آید. در اینجا چندین و چند گزینه برای تنظیم نورمحیط، حالات عکاسی، میزان زوم، میزان روشنایی، میزان کنتراست و تنظیمات فیلمبرداری وجود دارد. کیفیت عکس های گرفته شده توسط این دوربین در مجموع برای کلاسی که در آن حضور دارد نسبتا رضایت بخش است و گذشته از محیط های با نور کم در مجموع در حد یک 2 مگاپیکسل متوسط ظاهر می شود. فیلمبرداری این دوربین اما همانطور که می توان به راحتی حدس زد چیزی نیست که بغیر از صفحه نمایش خود گوشی در جای دیگری استفاده شود : QCIF با سرعت 15 فریم در ثانیه.
بسته آفیس با پشتیبانی از نمایش و ویرایش فایل های Word، Excel و Power Point در گوشی تعبیه شده است و دستگاه در نمایش فایل های حجیم با جزئیات فراوان نیز مطلقا با مشکلی روبرو نمی شود.
از لحاظ امکانات ارتباطی SPL دارای دو ورژن متفاوت است یکی مخصوص آمریکا با پشتیانی از فرکانس 850MHz و دیگری نسخه اروپائی با فرکانس 900MHz . ارتباطات پر سرعت گذشته از GPRS کلاس 10 (البته اگر بتوان واقعا آن را پر سرعت نام نهاد) در SPL جائی ندارد و این مطمئنا ارتباط مستقیمی با ابعاد و قیمت گوشی گوشی دارد. بلوتوث نسخه 1.2 همراه با پورت Mini USB از دیگر مشخصه های ارتباطی SPL به شمار می روند.

imate_spl_05.jpg

i-mate SPL با آنکه نسبت به دیگر PDA های این کلاس از مشخصات کاملا پائین تری برخوردار است ولی در مجموع با توجه به ظاهر بسیار زیبا و قیمت کاملا مناسب اش انتخاب مناسبی برای رده متوسط این کلاس محسوب می شود البته در هر حال معایبی همچون پردازنده نسبتا ضعیف را نیز نباید از خاطر برد. SPL در رنگ های جذاب مشکی، قرمز و آبی و با قیمتی در حدود 208 هزار تومان در بازار موجود است.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

12 دیدگاه

  1. سلام کامی جان،
    من جای شما باشم E51 رو انتخاب می کنم که هم مدل دوربین دار داره و هم بدون دوربین. میتونی برای اطلاعات بیشتر بری به سایت زیر:
    http://www.gsmarena.com
    اگر گوشی با دوربین 3.2 می خوای n73 می تونه بهترین انتخاب باشه.

  2. سلام،
    من که هنوز از این i-mate spl دلم خونه.
    اما چه کنم که بیخ ریشم بستست. کسی میتونه کمکم کنه تنظیمات دستی GPRS ایرانسل رو روش انجام بدم. چون این گوشی ویندوز داره اما Pocket PC نیست و smart phone طبقه بندی میشه با اینکه ویندوز داره، یه چیزی تو مایه های زرافه که نه شتر و نه گاو و نه پلنگه اما همش هم هست. من تنظیمات پاکت پی سی رو امتحان کردم اما موفق نشدم. مثلاً Primary DNS و Secondary رو چه اعدادی باید پر کنم؟؟؟؟!!!
    در مورد گوشیهای نوکیا باید بگم از هر لحاظ نیاز یه کاربر بررسی شده. علی الخصوص اونایی که Symbian داره.
    تو گزینه Option در هر منویی که باشی خیلی اختیارات داری.

  3. با سلام
    این گوشی خیلی ایراد داره، من که از خریدنش پشیمونم
    اولا که فایلهای 3gp رو نمیتونه Full Screen پخش کنه و تنها فایلهای WMV رو تمام اسکرین پخش می کنه در حالیکه خودش 3gp فیلم می گیره
    تو inbox نمی تونی فولدر بندی کنی تا sms ها رو طبقه بندی کنی
    تو Album می تونی new folder بسازی اما برای rename کردنش حتما باید از file explorer استفاده کنی
    نمی تونی همزمان چندین نفر رو انتخاب کنی برای sms فرستادن
    همینطور برای ارسال فایل نمی تونی چندین فایل رو باهم ارسال کنی
    (البته این مشکل k-jam هم هست)
    خلاصه من از این گوشی بیزار شدم و بارها و بارها به i-mate معترض شدم و اونها هم فقط ابراز امیدواری کردن در آینده درست بشه
    من nokia 6630 داشتم که خیلی اختیارات و امکانات داشت و حالا وقتی یه گوشی می خری که Windows Mobile 5.0 داره توقع داری امکانات بیشتری نسبت به Symbian در اختیارت بذاره، اما متاسفانه …
    راستی اگر کسی تنظیمات i-mate SPL رو برای GPRS ایرانسل بلده من رو راهنمایی کنه. e-mail رو گذاشتم
    [email protected]
    [email protected]

  4. پست جالبی بود
    در عین حال که سعی میکنین خصوصیات گوشی رو به طور کامل بگین با طرز نگارش جالبتون خواننده رو وادار میکنین که تا آخر مطلب رو بخوونه
    اما یه سوال
    این که میگن گوشی های نوکیا مقاوم تر از گوشی های se هست درسته ؟
    و اگه درسته چرا ؟

  5. كامي جان اتفاقا منم يه SE K770 دارم يهNOKIA E51 خودم هم با دوربين SLR Like عكاسي ميكنم و خيلي علاقه دارم…واسه همين E51 رو كنار گذاشتم و K770 دستمه هميشه چون دوربينش عاليه. 2تاشونم 250تومانه قيمتشون.اگه فقط سيستم عامل واست مهمه E51,6120 مناسب هست واست وگرنه k800,k810,k770

  6. سلام
    من می خوام گوشی بگیرم اما نمی دونم که 6120 بگیرم یا یه گوشی با دوربین 3.2
    اگه میشه کمکم کنید
    قیمت تا 250 هزار تومن.
    تروخدا ثواب داره کمکم کنید.
    من عکس زیاد می گیرم و کاربرد سیستم عامل گوشی رو نمی دونم.

  7. این دفعه سومه که این ها رو می نویسم! 2 بار برق رفت وسطش )):
    WM SmartPhone:
    WM منظورم Windown Mobile هستش.
    ویندوز موبایل 2 جور هستش. WM Professional برای PPC ها و WM Smartphone برای SP ها. (Pocket PC & Smart Phone)
    این برای اون زمان ویندوز 5 هستش.
    سیاست فعلی مایکروسافت هم این هستش که هم دستگاه هایی رو که جز Pocket PC بودند و هم Smart Phone ها رو جز Smart Phone حساب کنه نمی دونم چرا!!!
    Both Standard and Professional devices are what the industry calls Smartphones : cell phones that you can also load applications on to.
    از اینجا
    اون دکمه استارت بالا و پایین رو هم خود سایت مایکروسافت مقاله نوشته بود که چطور فرق بین این دو رو تشخیص بدیم.
    از نظر من هم به عنوان کسی که از Windows CE 2002 تا Windows Mobile 6 رو داشتم می گم که خود این دستگاه ها به خودی خود امکانات آن چنانی ندارند و به واسطه برنامه هایی که روی اون ها نصب می شن قدرتمند می شن. که برای دستگاه هایی در این رده (حالا هر اسمی روشون بگذارید!) برنامه های خیلی خیلی محدودی موجوده. حتی کمتر از سیمبین ها. و باید به برنامه های خودش (آفیس نصفه نیمه و Outlook و چند تا دیگه که دیگه الآن حتی اسمارت فون های سیمبین هم این امکانات رو دارن!) اکتفا کرد. ولی این موضوع برای بقیه Pocket PC ها (منظورم اون دسته ای که تاچ اسکرین هستند) برعکسه و برنامه های خیلی متعددی براش هست.
    به خاطر این که برنامه هایی که روی همه PDA ها اجرا می شه رو این نمی شه می گم جز دسته اونا نیست و نباید مقایسه بشه.
    امیدوارم که متوجه منظورم شده باشید.

  8. بردیا جان سلام
    از لطف شما به سایت متشکرم.
    برخلاف نظر شما من معتقدم که صرف وجود ویندوز موبایل در یک گوشی می تواند حساب آن را از اسمارت فون ها جدا کند و دلیل این ادعا نیز به روشنی مشخص است چون اسمارت فون ها همانطور که از اسمشان مشخص است تلفن های هوشمندی هستند که در کناروظیفه اصلی خود یعنی برقراری تماس قابلیت نصب برنامه های جانبی فراوانی را نیز دارند ولی PPC ها کامپیوترهای همراهی هستند که یکی از کارکرد های اینگونه وسایل برقراری تماس است و این با یک مقایسه سطحی میان محل جایگذاری منوی استارت مشخص نمی شود و من محصولی به نام WM SmartPhone نمی شناسم چون قاطبه محصولاتی که از ویندوز استفاده می کنند همگی دارای صفحه نمایش لمسی می باشند و SPL در این میان یک استثنا بزرگ است از طرفی من قبول دارم که مشخصات این گوشی بسیار از هم نامان آن پائین تر است و این مفهوم هم در عنوان مطلب و هم در متن کاملا مورد تاکید قرار گرفته است ولی فراموش نکنیم که حسابSPL به صرف وجود ویندوز در آن از سایر اسمارت فون ها کاملا جداست ولی با امکاناتی کاملا محدود و شرایطی کاملا ویژه که من نمونه دیگری برای آن سراغ ندارم در ضمن من سعی نکردم SPL را با بزرگان رده PDA مقایسه کنم و فقط سعی در شناختن و معرفی این محصول داشتم
    با تشکر

  9. همیشه از پست های کامل و دقیق شما که در حد و حتی گاهی بهتر از review های سایت های خارجی می نوشتی استفاده می کردم.
    امّا این دفعه یه اشتباهی شده. spl پاکت پی سی نیست! SmartPhone هستش. گرچه ویندوز موبایل هم داره.
    فرق پاکت پی سی و ویندوز موبایل در تمامی ورژن ها این هستش که در Pocket PC ها دکمه استارت بالای صفحه و در Smart Phone ها در پایین صفحه هستش!
    یک فرق دیگه WM SmartPhone با WM PPC این هستش که اون صفحه اش تاچ اسکرین هست اون نیست!
    برعکس پاکت پی سی ها برنامه های خیلی محدودی هم براش هست.
    در ضمن این مدل خیلی قدیمی هم هستش! 2006! با WM SP 5!
    الآن ویندوز موبایل 6.1 هم اومد هیچی چند وقت دیگه 7 می آد!
    این گوشی در رده اسمارت فون ها مثل سیمبین ها قرار داره و درست نیست با یه PDA مقایسه بشه!

ارسال یک پاسخ