از نزدیک به 9 ماه پیش تاکنون با در دسترس قرار گرفتن نسل سوم و چهارم تلفن همراه در کشور، تب استفاده از اینترنت پرتابل بسیار بالا گرفته است و با زیر پوشش قرار گرفتن شهرهای بیشتری در این مجموعه در طی ماهها و سالهای آینده، استفاده از اینترنت پرتابل به پدیده معمولتری در مقایسه با اینترنت ADSL خانگی و اداری تبدیل میشود. در این میان با بالا بودن هزینههای خرید یک گوشی 3G یا 4G از یک سو و مشکلات ناشی از استفاده مداوم از گوشی به عنوان مودم (مصرف بالای باتری، ایجاد گرمای بیش از اندازه و…)، تهیه یک مودم جداگانه اینک به امری طبیعی و منطقی تبدیل شده است. نگاهی به نمونههای جدید 3G و 4G مودم ایرانسل موضوع بررسی این نوبت ما را تشکیل میدهند. با ما همراه شوید.
نسل اول و دوم مودمهای سیمکارتی، از مدتهای پیش در بازارهای ایران حضور داشتهاند. این مودمها که تقریبا همگی ساخت شرکتهای بی نام و نشان چینی و بدون هیچگونه پشتیبانی فنی بودهاند نخستین بار اندکی پس از راهاندازی شبکههای GPRS و EDGE موبایلی توسط همراه اول و ایرانسل در دسترس قرار گرفتند. این مودمها در اکثر مواقع به فرم USB طراحی شده و نهتنها برای تامین انرژی بلکه برای تبادل اطلاعات نیز به پورت USB کامپیوتر نیاز داشتند. در آن سالها با توجه به ماهیت شبکههای GPRS و EDGE و سرعت محدود این دو فناوری، تعداد اندکی از کاربران جلب این مودمهای همراه شده و وارد نشدن اپراتورها به این حوزه نیز به کاهش محبوبیت این قطعات دامن زد.
با انقلاب اسمارتفون و حضور گوشیهای هوشمند در جیب تمامی کاربران، نیاز به اینترنت پرتابل بیش از همیشه احساس شد و با وزیدن گرفتن نسیم رایتل در ارائه اینترنت نسل سوم، عطش کاربران ایرانی در دسترسی به یک اینترنت موبایلی سریع، بدون قطعی و با پوشش مناسب بهشدت افزایش پیدا کرد. در پاییز سال گذشته با به پایان رسیدن زمان انحصار رایتل و ناکامی نسبی این اپراتور در جذب مخاطبان انبوه در سرتاسر کشور نوبت به دیگر اپراتورها در این زمینه رسید و نهتنها هر دو اپراتور همراه اول و ایرانسل از ارائه اینترنت نسل سوم سخن گفتند بلکه پس از چندی ایرانسل نسل چهارم یا LTE را نیز رونمایی کرد. میزان پوشش و سرعت ارائه اینترنت در ایرانسل و همراه اول از اختلافهای فاحش و بزرگی با یکدیگر برخوردارند که در این نوبت قصد بازگشایی این مبحث و پرداختن به آن را نداریم.
ایرانسل در این میان برای کاربران این اپراتور، مودمهای نسل جدید سیمکارتی را معرفی کرده که لیست تمامی آنها را در این صفحه میتوانید مشاهده کنید. در میان این مودمها که تقریبا همگی ساخت شرکت هواوی هستند علاوه بر نمونههای ساده USB با فناوری 3G و 4G به نمونههای پیشرفتهتری با باتری داخلی، نمایشگر جداگانه و حتی مدلی با پورت LAN بر میخوریم که با قرار داشتن در محدوده قیمتی حوالی 100 تا 450 هزار تومان، طیف متنوعی از مخاطبان را هدف قرار دادهاند. مدلهایی که در ادامه به بررسی آنها مینشینیم به ترتیب قیمت شامل این موارد میشوند.
– مدل E3533 از نوع USB 3G،
– مدل E8231 از نوع 3G با امکان انتقال اطلاعات از طریق USB یا وایفای،
– مودم E5336 از نوع 3G با صفحه نمایشگر دارای باتری، درگاه Micro SD و انتقال اطلاعات به صورت وایفای
– مودم E3372 با اتصال از طریق USB، درگاه Micro SD و پشتیبانی از 3G و 4G
– مودم E5730 از نوع 3G با امکان انتقال اطلاعات از طریق وایفای و LAN،
– مودم E5373 با پشتیبانی از 3G و 4G، درگاه Micro SD و اتصال از طریق وایفای
1- مودم ایرانسل E3533 سادهترین عضو این خانواده است. این مودم کوچک، تنها نمونه حاضر در این بررسی است که اتصال 3G را فقط به صورت USB و متصل به کامپیوتر ارائه میدهد و از وایفای یا 4G در آن خبری نیست.
از سوی دیگر این مودم در زمینه سایز و وزن بسیار بهینه عمل کرده و راه حل مناسبی برای کاربرانی که بیش از موبایل، با PC و لپتاپ سر و کار دارند به حساب میآید. با طولی نزدیک به 7 سانتیمتر، عرض 25 میلیمتری و وزنی کمتر از 30 گرم با مودمی بسیار کامپکت و سبک روبرو میشویم که بار اضافهای را به کاربران تحمیل نمیکند.
در زمینه گزینههای ارتباطی، این مودم از شبکه نسل سوم اینترنت با حداکثر سرعت 21Mbps پشتیبانی میکند و در لیست سیستمعاملهای منطبق با آن نیز علاوه بر طیف متنوعی از ویندوزها (از XP تا 8.1)، سیستمعامل Mac OS X نسخههای 10.7 تا 10.9 به چشم میخورد.
از طریق پنل در نظر گرفته شده برای این مدل میتوان اقدام به دریافت و ارسال SMS تکی و گروهی کرد. این مودم با قیمتی نزدیک به 100 هزار تومان در دسترس قرار دارد.
2- مودم ایرانسل مدل E8231 در یک جنبه مهم و حیاتی با E3533 تفاوت دارد. این مودم ایرانسل همچنان از شبکه 3G و اتصال USB بهره میبرد اما جدا از اتصال مستقیم آن به کامپیوتر میتوان از شبکه Wi-Fi آن نیز بهره برد.
این مدل از لحاظ سایز کاملا بزرگتر از E3533 است و با ابعادی معادل 11.5×27×88 میلیمتر، مشابه یک حافظه فلش بزرگ به نظر میرسد.
مزیت بزرگ حضور اتصال وایفای در این مودم ایرانسل به این واقعیت باز میگردد که برای استفاده از آن، نیازی به حضور کامپیوتر نیست و تقریبا هر منبع انرژی مجهز به پورت USB و خروجی استاندارد (5 ولت و 1 آمپر) میتواند برای تامین انرژی این مودم به کار گرفته شود. بنابراین چه در محل کار خود با پورت USB کامپیوتر یا شارژر موبایل، چه در حین حرکت با اتصال به پاوربانک یا شارژر فندکی اتوموبیل در هر لحظه تنها با داشتن یک پورت USB میتوانید، E8231 را راهاندازی کرده و به شبکه وایفای آن متصل شوید. این مودم در یک لحظه امکان پشتیبانی از 10 کاربر بیسیم را ارائه میدهد. روی این مودم دو چراغ LED کوچک به رنگهای سبز و آبی در نظر گرفته شده که یکی فعال بودن دستگاه و دیگری اتصال به شبکه وایفای را یادآوری میکنند.
از طریق پنل در نظر گرفته شده برای این مدل میتوان اقدام به دریافت و ارسال SMS تکی و گروهی کرد. ایرانسل این مودم را در حال حاضر نزدیک به 150 هزار تومان قیمتگذاری کرده است.
3- مودم ایرانسل E5336 ارزان قیمتترین مودم ایرانسل بدون نیاز به کامپیوتر و منبع انرژی دائمی است. این دستگاه که یکی از مودمهای محبوب و مستقل هواوی در بازارهای داخلی نیز به حساب میآید
البته همچنان در سطح 3G و سقف سرعت 21Mbps باقی میماند اما با اضافه شدن باتری داخلی و صفحه نمایشگر، جذابیتهای تازهای را به این کلاس میافزاید. LCD تکرنگ این مدل، یک نمونه 1.45 اینچی است و درون آن اطلاعاتی نظیر ظرفیت باتری، تعداد SMSهای دریافت شده، دسترسی به اینترنت، تعداد کانکشنهای وایفای، آنتن 3G و البته نام اپراتور همراه با SSID و پسورد شبکه به نمایش گذاشته میشود.
این موارد البته تنها اطلاعات قابل دسترس از طریق این صفحهنمایش کوچک تک رنگ نبوده و در منوهای داخلی دستگاه امکانات جالب توجه دیگری دیده میشود. امکان نمایش QR Code جداگانه برای اتصال مستقیم به مودم (اسکن توسط موبایل و کانکت شدن بدون نیاز به پسورد) و دانلود اپلیکیشن، گزینه WPS برای اتصال به مودم بدون نیاز به پسورد (فعال کردن مود WPS در گوشی،تبلت و …)، بوت سریع و فعال یا غیر فعال کردن رومینگ از دیگر امکاناتیست که این مودم ایرانسل از طریق منوهای خود در اختیار کاربران قرار میدهد.
برای اتصال هر چه سریعتر به این مودم علاوه بر موارد گفته شده میتوان از QR Code حاضر در پشت کاور مودم سود جست جاییکه برای اتصال به E5336، اسکن کردن این کد با نرمافزارهای معمول بارکدخوان کافی خواهد بود. در بالای صفحه نمایش دکمه کوچکی برای حرکت در ساختار منویی مودم در نظر گرفته شده است.
E5336 از طراحی ارگونومیک زیبایی برخوردار بوده و به راحتی در دست قرار می گیرد. ابعاد این مودم 14.5×60×92.8 میلیمتر است و باتری داخلی 1500 میلی آمپر ساعت آن نیز به گفته شرکت سازنده تا 6 ساعت دوام خواهد داشت. این دوام البته در عمل به تعداد کانکشنهای وایفای و قدرت آنتن 3G بستگی بسیاری دارد اما در شرایط عادی و معمول میتوان بیش از 4 تا 5 ساعت روی آن حساب کرد. با این مودم نیز میتوان 10 نفر را به صورت همزمان زیر پوشش وایفای قرار داد.
قیمت ایرانسل برای این مدل در حال حاضر نزدیک به 220 هزار تومان است.
4- مودم ایرانسل مدل E3372 برای کاربرانی مناسب است که سرعت بالاتر و دسترسی به شبکه 4G LTE برای آنها از اهمیت بالاتری نسبت به کانکشن وایفای و باتری داخلی برخوردار است.
این مدل از لحاظ ظاهری بسیار به E8231 شباهت دارد و در زمینه ابعاد تنها 1 میلیمتر عریضتر از E8231 است. E3372 را میتوان ارزانترین مودم 4G این لیست قلمداد کرد که سرعت اتصال در آن LTE Cat.4 یا 150 مگابیت در ثانیه است. دسترسی به این سرعت البته هنوز در داخل کشور حداقل در تمامی نقاط امکانپذیر نیست اما دستکم میتوان از بالاتر بودن سرعت نسبت به 3G در آن اطمینان داشت.
در رابط کاربری مبتنی بر وب این دانگل اطلاعات کاملی نظیر نوع کانکشن، کیفیت اتصال، میزان ترافیک مصرف شده و باقی مانده و مواردی از این دست به نمایش گذاشته میشود.
در زیر کاور بخش پشتی این مودم به جز محلی برای جایگذاری سیمکارت (از نوع عادی مینی)، اسلات دیگری نیز برای قرار دادن کارت حافظه Micro SD در نظرگرفته شده است که از آن به سادگی به عنوان کارت خوان نیز میتوان استفاده کرد. در تست عملی، این اسلات مشکلی در خواندن حافظه 32 گیگابایتی ما نداشت.
جدا از تمامی موارد گفته شده این مودم در بخش بالایی خود از دو حفره هیجانانگیز دیگر بهره میبرد که شاید در نگاه اول توجه چندانی را به خود جلب نکنند. این دو قسمت که در زیر دو کاور پلاستیکی متصل به بدنه با نشان آنتن 1 و آنتن 2 از دید پنهان شدهاند، در حقیقت کانکتورهای اتصال آنتن اکسترنال به این دانگل هستتند که در موقعیتهای با آنتن ضعیف، پوشش قویتری را برای دستگاه فراهم میکنند.
این دو کانکشن از نوع TS5 هستند که البته تهیه آنتن اکسترنال برای آنها در بازارهای داخلی کار چندان ساده و سرراستی نخواهد بود.
ایرانسل این مودم را حوالی 230 هزار تومان قیمتگذاری کرده است.
5- مودم ایرانسل مدل E5730 از دو تفاوت بزرگ و تعیینکننده با دیگران برخوردار است. این مودم از نوع 3G با پشتیبانی از حداکثر سرعت 43.2Mbps بوده و از لحاظ ساختار و شکل ظاهری به E5336 شباهت دارد.
این شباهت البته در ظاهر مستطیلی و باتری داخلی متوقف شده و در سایر موارد با نمونهای کاملا متفاوت روبرو هستیم. یک بار در دست گرفتن این مدل برای فهم دقیق این تفاوتها کافی خوهد بود. E5730 نهتنها با ابعاد 22.5×66.3×99 میلیمتر بسیار نمونه بزرگتری نسبت به E5336 است بلکه با وزن 170 گرمی در حد یک اسمارتفون سنگین وزن ظاهر میشود.
دلیل اصلی افزایش حجم و وزن این مودم به باتری بسار حجیم 5200 میلی آمپر ساعتی دستگاه مرتبط است که در مقایسه با باتری E5336 نزدیک به 3700 میلی آمپر ساعت ظرفیت بیشتری دارد. حضور یک پورت USB فول سایز روی این مودم، دیگر قابلیت جذاب مرتبط با باتری را به نمایش میگذارد جایی که این میتوان از این مودم به عنوان یک پاوربانک سیار نیز استفاده کرد و گوشی موبایل را با کمک آن شارژ کرد.
جذابیتها و نکات خاص E5730 به همین موارد ختم نمیشود و حضور یکی از غیرقابل باورترین پورتهای حاضر در مودمهای پرتابل یعنی خروجی LAN یا RJ45، کلاس کاری E5730 را به طور کامل متحول میسازد. از این پورت برای اتصال مستقیم و کابلی دستگاه به PC، لپتاپ و دستگاههای تبدیل شونده میتواند سود جست و از این طریق بدون درگیر ساختن دستگاه در انتقال اطلاعات از طریق وایفای، در دوام باتری نیز صرفهجویی کرد.
در توصیف این مدل به کارکرد 16 ساعته باتری با یک بار شارژ اشاره شده که البته این زمان در حالت ایدهآل اندازهگیری شده و در دنیای واقعی با استفاده همزمان از وایفای و شبکه LAN به صورت چندگانه این دوام کاهش پیدا میکند. در زیر کاور بخش پشتی این مدل نیز QR Code کوچکی دیده میشود که اسکن کردن آن برای اتصال به شبکه وایفای بدون وارد کردن هرگونه اطلاعاتی کافی خواهد بود.
قیمت تعیین شده از سوی ایرانسل برای این مودم نزدیک به 290 هزار تومان است.
6- مودم ایرانسل مدل E5373 را میتوان نسخه تکمیل شده E5336 دانست. در این مدل البته از صفحهنمایش خبری نیست اما پشتیبانی از شبکه 4G LTE به خوبی این ضعف را جبران کرده است.
ابعاد این مدل 12.8×57.1×93.5 میلیمتر است که در مقایسه با مدل E5336 از عرض و ضخامت کمتر و طول نسبتا بیشتری برخوردار است. باتری این مودم ایرانسل همچنان دارای ظرفیت 1500 میلی آمپر ساعت بوده و طبق اطلاعات رسمی تا 6 ساعت توان موردنیاز دستگاه را تامین میکند. نمایشگر LED کوچک روی دستگاه برای نمایش SMSهای رسیده، شارژ باتری، نمایه وایفای و آنتن 4G بکار گرفته میشود.
یکی از قابلیتهای جالب در این مودم امکان اتصال آن به شبکههای وایفای رایگان و کارکرد به عنوان Range extender است که در این هنگام نشان سبز رنگ وایفای روی دستگاه به آبی تغییر رنگ پیدا میکند. QR Code برای اتصال سریع به وایفای بدون وارد کردن رمز در این مدل نیز در نظر گرفته شده است. در کناره محل جایگذاری سیمکارت، اسلات حافظه Micro SD دیده میشود که مثل گذشته میتوان کارتهای حافظه مختلف را در دستگاه جایگذاری کرده و از مودم به عنوان کارت خوان استفاده کرد.
در این مودم ایرانسل نیز میتوان از آنتن اکسترنال برای تقویت گیرندگی دستگاه استفاده کرد.
ایرانسل این مودم را با قیمتی در حدود 320 هزار تومان قیمتگذاری کرده است.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
ای ول مدل ۷۷۳۲ خیالم تزئینیه اون دوتا جای انتی ts5 دستت درست