راهنمای خرید لپ تاپ

1754
28178

دنیای رو به جلوی امروزه ما را وادار نموده است که همواره و در همه جا به اطلاعات و منابع مهم مورد نیازمان ، دسترسی داشته باشیم  و بالطبع، مظهر این دسترسی به منابع اطلاعاتی که همانا کامپیوتر ها باشند نیز  میبایست همواره در دسترس باشد از اینجاست که یکی از مظاهر تکنولوژی مدرن ، یعنی لپ تاپ ها ظهور میکنند. شاید بعنوان یک بیننده در هنگام مواجهه با خرید این دستگاه ، تنها فاکتور مهم در حهت خرید آن را قیمت دستگاه بدانید ولی در مقام خریدار اوضاع کاملا تفاوت میکند. در این مقاله سعی دارم با معرفی ویژگی های یک محصول برتر به معرفی بهترین های حال حاضر ایران در رده های مختلف کاربردی و قیمتی بپردازم.

شاید در دنیای دیجیتال هیچ محصولی تا به این اندازه دارای تنوع و بازاری کاملا متنوع و در عین حال تشنه نباشد که در دنیای لپ تاپ ها جریان دارد.(البته در خارج از مرزهای ایران این مساله در مورد کامپیوترهای Desktop معمولی نیز کاملا مصداق دارد چون بعنوان مثال در آنجا خریدار بدنبال فلان CPU یا فلان Main نمی گردد بلکه یکراست به بازار رفته یک کامپیوتر سونی ، دل ، اچ پی و… را خریده و به خانه می آورد و بی دغدغه دردسرهای سخت افزاری، خریدی آسان و در عین حال مطمئن را انجام میدهد)
بازار بزرگ لپ تاپ ها آنچنان متنوع است که اگر قصد خرید یک لپ تاپ را دارید و هنوز چیزی را انتخاب نکرده اید به شما پیشنهاد میکنم اصلا و به هیچ وجه به بازار نروید چون کاملا در دریای  مدلهای مختلف از مارک های متنوع غافلگیر شده و غیر ممکن است انتخاب صحیحی را انجام بدهید. برای راحتی انجام یک انتخاب مناسب میخواهم خریداران را از لحاظ انتظاری که از دستگاه خود دارند به 4 دسته تقسیم کنم:
۱- افراد عادی که انتظاراتشان از نوت بوک، به مواردی همچون برنامه های ویرایش متن ، برنامه های حسابداری ، استفاده از اینترنت ، نگه داری اطلاعات و مواردی از این دست محدود میگردد(که فکر میکنم درصد بالائی از نوت بوک داران از این دسته هستند)
۲- افراد طراح (که سر و کار زیادی با برنامه هایی همچون Photoshop ، Premier و از این دست  دارند) و همچنین افراد خوره بازی، که حتی در هنگام  خواب نیز نمی توانند از محبوبشان جدا شوند!
۳- مدیران ، پشت میز نشینهای مایه دار و کلا کسانی که معمولا زیاد جابجا نمیشوند (و البته هزینه کردن به سبک بسیار مایه دارانه برایشان اصلا خیالی نیست !)
۴- افرادی که فاکتور وزن و حجم برایشان از حداکثر اهمیت برخوردار است (Ultra Portable User)

خب همین حالا گروه خودتان را انتخاب کنید چون در ادامه باز هم در درون این گروه ها به دسته بندی میپردازیم:
دسته اول یا افراد عادی را از چند لحاظ میتوان دوباره گروه بندی کرد مثلا از لحاظ هزینه جهت خرید نوت بوک: این دسته از دانشجویان آس و پاس شروع میشود و طیف آن تا مایه دارهائی که رنگ نوت بوکشان را با رنگ پاپیون سگ شان ست میکنند ادامه دارد! (که مختص این رده هم نیست ولی در این رده کمی پررنگ تر است) .
در این دسته مشخصات نوت بوک ها حداکثردر محدوده متوسط قطعات قرار دارد (و این صرفا به آن معنی نیست که قیمت آنها هم لزوما در رده متوسط قرار داشته باشد) و مشخصات آنها را باید در لیست زیر جستجو کرد :
CPU: در اینجا از مدلهای ارزان قیمت تک هسته ای AMD تا مدل های نه چندان قدیمی Pentium M را میتوان یافت. البته در این میان شاید به چندین مدل سنت شکن نیز بر بخورید که از مدل های جدید تری استفاده کنند.
Monitor: در اینجا صفحه های نمایش از 15.4 اینچ به بالا بیشتر به چشم می خورند چون همانگونه که میدانید رابطه میان اندازه صفحه نمایش و قیمت لپ تاپ یک رابطه معکوس است(هرچه کوچک تر گران تر).
Drive: معمولا یک درایو Combo و شاید اگر هم خوش شانس باشید یک DVD Writer به تورتان بخورد.
از سه مورد بالا که که بگذریم تقریبا بقیه مشخصات در سایر رده بندی ها هم دیده میشود ولی یک نکته مهم که شاید در نگاه اول به چشم نیاید و در این رده بسیار پر کاربرد هم مینماید وجود امکانات ارتباطی نظیر کارت خوان ، Wi-Fi و Bluetooth در دستگاه است که حتما در مورد آن دقیق باشید.
لپ تاپ های این رده از حدود 600 هرار تومان تا یک میلیون و چهار صد هزار تومان گستره قیمت دارند.
یک پله بالاتر از این دسته گروه نوت بوک های طراحی و گیم قرار دارد که از لحاظ قیمت از رده پیشین گرانترند. در اینجا اولویتها با گروه قبل تفاوت میکند جائیکه وجود یک کارت گرافیک قوی به همراه یک حافظه (RAM) بالا کاملا یک امر مهم میباشد. وجود یک صفحه نمایش عریض (WXGA) با کیفیت بالا نیز مطمئنا از ملزومات کار است.
امکانات ارتباطی این دسته نیز میبایست بسیار بالا باشد  بعنوان مثال کارت LAN ، کارت خوان ، بلوتوث و Wi-Fi از امکانات استاندارد این سری هستند.
قیمت های این رده نیز از حدود یک میلیون و سیصد هزار تومان تا حدود چهار میلون تومان پراکنده است.
در رده سوم، لپ تاپ هائی قرار دارندکه به سختی بتوان بر آنها اسم نوت بوک نهاد و کارائی و سخت افزار های حرفه ای آنها قابلیت قرار دادن آنها در رده دسک تاپ ها را به آنها میدهد تا جائیکه به آنها لقب Desktop Replacement (جایگزین دسک تاپ) را داده اند و جابجا کردن آنها بیشتر به یک شوخی شبیه است چون در اینجا صحبت از یک غول 8 تا 9 کیلوئی است تا یک لپ تاپ نازک نارنجی !
و اما درست در نقطه مقابل دسته اخیر کوچولوهائی قرار دارند که اگر ندانیم، شاید آنها را با یک MP3 Player حرفه ای اشتباه بگیریم چون حداکثر ابعاد صفحه نمایش این همراه های کوچک 4.3 اینچ است و در آنها خبری از درایو نوری هم نیست و مجبور به استفاده از External درایو ها هستیم ولی در عوض اینگونه مدل ها چنان آزادی عملی به کاربر میدهند که بیشتر از آن قابل تصور نیست: به عنوان مثال وزن اینگونه نوت بوک ها در حداکثر خود از 500 گرم تجاوز نمی کند و مدل های 250 گرمی آن هم موجود است و این در حالی است که مشخصات آنها هم چندان پائین نیست مثلا مشخصات  کلیدی یکی از پرطرفدارترین این نوت بوک ها به این شرح است:
CPU: Intel Core Solo 1.2 GHz
RAM  : 512 MB DDR 2
HDD : 30 GB
که این مدل دارای بلوتوث ، وای فای و دوربین نیز می باشد . پس می بینیم که در این رده بیشتر از اینکه در نگاه اول به چشم می آید امکانات فراوان گنجانده شده  که البته در حد یک رفع نیاز ضروری در جائیکه امکان حمل یک لپ تاپ معمولی را نداریم بسیار کارامد می نماید.
همانگونه که حدس میزنید قیمت این رده نیز به نسبت لپ تاپ های معمولی بسیار گرانتر است و از حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان شروع می شود و گستره آن به بالای دو و نیم میلیون هم میرسد.

خب حالا که نیازهایمان برای خرید نوت بوک را مشخص کردیم نوبت به آن میرسد که به بازار سری بزنیم و ببنیم برای رفع این نیاز ها شرکت های مختلف دارای چه امکاناتی هستند.
بازار نوت بوک از آنچنان کششی برخوردار است که تقریبا هر شرکتی که شما فکرش را بکنید دارای مدلی در این بازار است: از وایوهای سونی(WAIO) بگیرید تا تازه وارد این عرصه یعنی گیگابایت. پس در ابتدا لازم میدانم در مورد هرکدام از این برندها بسیار مختصر توضیحی بدهم:

الف) Vaio Sony : که معرف همه دوستان میباشد . دارای کیفیت های بسیار بالا از لحاظ ساخت، قیمت های نسبتا بالا ، باتری های نه چندان خوب و بجز دو سه مدل بسیار گران هیچکدام کارت گرافیک جدا ندارند. شرکتهای عرضه کننده اصلی وایو در ایران عبارتند از : امرتات ،نقش ، رایانه همراه و دو سه شرکت نچندان مطرح دیگر .

Vaio Sony Laptop

ب)Dell : شرکت بزرگ دل در سالهای اخیر لقب بهترین (و شاید بهتر است بگوئیم پر فروش ترین) لپ تاپ های متوسط (از لحاظ قیمتی) را به خود اختصاص داده است که از لحاظ کیفیت و قیمت یک تعادل متناسب برقرار کرده است شرکت های عرضه کننده دل در ایران عبارتند از :هستی ، پارسیان ، دیجیتال و چند تای دیگر.

Dell Inspiron 6400

پ) Toshiba : این شرکت ژاپنی (؟) نیز در زمینه تولید لپ تاپ ید طولائی دارد بطوریکه گستره مدل های آن بسیار زیاد است و در این زمینه طرفداران خود را نیز دارد (به شخصه آن را توصیه نمی کنم!) شرکت های عرضه کننده آن در ایران عبارتند از : نقش ، رایانه همراه  و پارسیان.

ت) Lenovo : شرکت IBM را که به خاطر دارید؟ لنوو از این پس لپ تاپهای IBM را با این مارک جدید به بازار عرضه میکند. مشخصه این کامپیوتر ها طراحی های نچندان دلچسب ولی کیفیتهای بسیار بالا بهمراه قیمتهای نسبتا بالا باازای مشخصات متوسط است که اگر به شکل ظاهری اهمیت نمیدهید Lenovo برای شما ساخته شده است. شرکت های توزیع کننده این لپ تاپ در ایران عبارتند از :نقش و هستی.

Lenovo Laptop

ث) HP : این برند شاید تنها تولید کننده عمده لپ تاپ های با پردازنده AMD می باشد و به همین خاطر قیمت تمام شده آنها به نسبت سایرین بسیار کمتر است که فاکتور خوبی است ولی چون مصرف برق این پردازنده ها  به نسبت پردازنده های دو هسته ای اینتل ، بیشتر است لذا از عمر باتری کمتری برخوردارند(دقت کنید فقط دو هسته ای ها برق کمتر مصرف میکنند و مثلا مصرف یک پردازنده P4 بسیار بیشتر از  AMD دو هسته ای میباشد).البته این به آن معنی نیست که HP لپ تاپ با پردازنده اینتل ندارد. شرکت هستی عرضه کننده HP در ایران می باشد.

ج) Fujitsu Siemens: این اتحاد ژاپنی آلمانی که در عرضه موبایل کاملا به بن بست رسید این بار در عرضه لپ تاپ موفق مینماید لپ تاپ های این شرکت به دو دسته عمده : Amilo ها و  Lifebook ها دسته بندی میشوند که اولی لپ تاپ های متوسط با قیمت پائین و دیگری سری حرفه ای نوت بوک های این شرکت است. هستی ارقام کامپیوتر و بهین تکنولوژی از شرکت های ارائه دهنده این برند هستند.

نوت بوک های دیگر موجود در بازار به همراه گارانتی های معتبر آنها به اختصار عبارتند از :

Asus با گارانتی دیجیتال، Acer با گارانتی رسام موج ، Panasonic با گارانتی  نقش ،گیگابایت با گارانتی آواژنگ و چندین برند دیگر که شاید حتی به گوش تان هم نخورده باشد.

البته به برندهای تولید کننده لپ تاپ میبایست یک برند کاملا متفاوت با بقیه چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری و چه از لحاظ قیمتی اضافه کرد و آن چیزی نیست مگر لپ تاپ های بسیار زیبای iMac از کمپانی Apple که دارای سیستم عامل Mac OSx میباشند که از زمین تا آسمان با ویندوز تفاوت دارد و اگر به سرتان زد از این مدل ها خرید کنید حتما یک بار این سیستم عامل را امتحان کنید(البته جدیدا قرار است امکان نصب ویندوز بر روی Mac هم فراهم شود) از لحاظ قیمتی نیز این لپ تاپ ها با سایرین تفاوت عمده دارند جائیکه قیمت آنها از دو میلیون تومان شروع می شود.

خب حالا قصد داریم این برندهای ذکر شده را به ترتیب در دسته بندی اولیه مان قرار  دهیم:
۱- لپ تاپ برای افراد عادی :
پیشنهادات: مطمئنا در اینجا بهترین گزینه لپ تاپ مشهور و پر فروش شرکت دل با نام Dell inspiron 6400 قرار دارد(که در مدل پایه در حدود 840 هزار تومان و در بهترین مدل یک میلیون و دویست هرار تومان قیمت دارد) یک پله بالاتر از لحاظ قیمتی مطمئنا وایوهای سونی سری  N میباشد که پایه قیمتی معادل یک میلیون و صد هزار تومان دارند.

۲- لپ تاپ برای طراحان و گیم باز ها:
در این دسته به کارت گرافیک حداقل 256 احتیاج داریم. مدلی که در این رده یک سر و گردن از همه بالاتر است Dell Latitude D820 میباشد که کارت 512 مگابایتی دارد (و قیمتی در حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان) انتخاب دیگر در این رده لپ تاپ زیبای Vaio VGN-BX660P43 میباشد که باقیمتی نزدیک به یک میلیون و ششصد هزار تومان به فروش میرسد.

۳- لپ تاپ برای مدیران مایه دار! :
بدون شک Dell XPS M2010 با وزنی معادل هشت کیلو و نیم! و مشخصاتی که کمتر کامپیوتر دسک تاپی به آن میرسد و قیمتی که بسیار بسیار گران است (آنقدر گران که من هم نمی دانم چقدر است!)

Dell XPS

۴- لپ تاپ کار راه بنداز کوچولو :
در اینجا بر عکس بقیه قسمت ها آنچنان تنوعی نداریم و آنچه که من از بازار میدانم این مدل محدود به دو مدل وایوی سونی و یک مدل Asus میشود که سونی ها عبارتند از Vaio VGN- UX17  و UX19 که از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با هم نمی کنند و قیمت آتها هم از یک میلیون و ششصد هزار تومان شرو ع می شود و مدل ASUS هم R2H نام دارد که خود Asus به آن لقب
( UMPC = Ultra Mobile PC) داده است و برخلاف UX17 سونی که صفحه کلید کامل دارد ،این مدل کاملا متکی به قلم نوری می باشد. البته قیمت این یکی را ندارم ولی با توجه به سابقه بالا بودن قیمت لپ تاپ های Asus  فکر نمیکنم پائین باشد(ندید بالای یک و نیم میلیون !)
البته این مقاله تنها گوشه ای از این بازار شلوغ را معرفی نمود امیدوارم در انتخاب شما برای خرید این وسیله زیبا و بی نظیر کمک کوچکی کرده باشم. در انتها آماده هر گونه کمک در جهت خرید و پیشنهاد به دوستان هستم.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

 

توجه: به دلیل تعداد بسیار زیاد نظرات و برای سهولت دسترسی خوانندگان محترم نظرات 1 تا 800 به صورت یک فایل PDF از اینجا قابل دانلود است. (حجم حدود 2 مگابایت)

1754 دیدگاه

  1. با سلام
    لپ تاپ پر فروش و معتبر با قيمتي زير 900 تومان ميخواستم.لطفا مدل هاي پيشنهادي خودتون را پيشنهاد كنيد

  2. با سلام به دوستان
    عرفان جان اگر بروی 18 اینچ اصرار دارید در حال حاضر من دو مدل 18 اینچی که در بازار حضور دارند را می شناسم که یکی به سری AW سونی و مدلی همچون AW390JCH با قیمتی حدود 1.5 میلیون تومان و دیگری یک مدل از HP با نام Pavilion DV8-1090 با قیمتی بیش از 2 میلیون تومان پس بدین ترتیب یا باید بودجه خود را حداقل 50 درصد بیشتر کنید یا اینکه 18 اینچ را بی خیال شوید. در مورد ارتقا لپ تاپ این ارتقا تنها در یکی دو قابلیت مثلا حافظه RAM و آنهائی که از طریق شکاف Express Card صورت می گیرند قابل انجام است و اینکه با ارتقا کیفیت پائین می آید را من از شما شنیده ام و صحت ندارد در ضمن این “شرایط ایزوله” را هم توضیح دهید که یعنی چه؟ اصل بودن دستگاه را هم از روی مطابقت سخت افزار با مدلی که در سایت شرکت وجود دارد و تست شماره سریال با سایت شرکت می توان متوجه شد.
    ——————————————-
    حسین جان ببخشید ولی من بازهم متوجه نمی شوم که چرا انتخاب شما فقط Dell است اگر بحث سخت افزار و قیمت آن است که در همین حوالی قیمتی نه تنها Dell بلکه HP، ایسر، لنوو و حتی سونی هم حضور دارند بگذریم در مورد وسترو ها مدل های مناسبی هستند علیرغم امکانات مناسب پردازشی و قیمت مناسب برای کارهای گرافیکی و مخصوصا بازی آنهم از نوع پیشرفته آن به هیچ عنوان مناسب نیستند و از کارت گرافیک قدرتمندی در آن ها استفاده نشده است. آن سیستم عامل داس هم که دیده اید یعنی اینکه ویندوز اوریجینال برای پائین آوردن هرچه بیشتر قیمت نصب نشده و شما خودتان باید زحمت نصب سیستم عامل را بکشید. سوال بعدی را متوجه نمی شوم یعنی چه که امکانش هست کشش 6 باشد؟ برای بار هزارم می گویم که Geforce یا ATI هیچ برتری بر هم ندارند و باید دید کدام کارت چه کیفیتی دارد شما به عملکرد کارت نگاه کنید نه به شرکت سازنده آن.
    پیشنهادهای من برای شما در رده یک میلیون تومان:
    Acer 5741G
    Dell Studio 1555
    Sony NW270F/S (فاقد کارت گرافیک اما با درایو Blu-ray برای کاربری فیلم)
    Sony Vaio CW21FX
    HP Pavilion G62-121
    ——————————————–
    آذر فتحی عزیز خوشحالم که توانسته ام کمک کنم
    ——————————————–
    سایه جان نداشتن مودم در لپ تاپ های امروزی مشابه این است که در سال 2010 به دنبال DVD پلیر با پشتیبانی از صفحه گرامافون بگردید. دوست من تکنولوژی مودم الان بالای 10 سال است که در تمامی دنیا منقرض شده است پس به دنبال آن در مدل های حداقل سفارش اروپا و آمریکا نگردید در ضمن من نمی دانم یک مودم اکسترنال که اندازه یک قوطی کبریت است و قیمت آن هم حول و حوش 15 هزار تومان است چه مشکلی دارد؟ دو مدلی که مقایسه کردید یعنی 2RGX و 1558 در یک موضوع یعنی ابعاد و وزن کاملا با هم متفاوتند من اگر بودم مطمئنا مدل کوچکتر را انتخاب می کردم اما انتخاب شما لزوما با انتخاب من یکی نیست. در مورد کارت گرافیک هم پیش از به اندازه کافی بحث و نمی خواهم دوباره پاسخی بدهم که در پاسخ بعدی شما دوباره سوال شده باشد. به کامنت های قبلی مراجعه کنید. از میان مدل هائی هم که نام بردید CW2QGX که همان 2RGX با پردازنده قوی تر و افزایش 140 گیگی هارد است که قیمت هم حدودا 200 تومان گرانتر شده است اگر مشکلی با قیمت ندارید مطمئنا از 2RGX قوی تر است. اما CW2SGX را توصیه نمی کنم چون پردازنده آن ضعیف است. مدل HP هم نمونه بدی نیست و پردازنده و گرافیک مناسب و مخصوصا با قیمت مناسب خود (حدودا 1.420) بر 2RGX برتری دارد.
    ———————————————-
    علی جان دو نمونه را در اینجا می توانید ببینید.
    ———————————————-
    محمد رضا جان چون نه به مشخصات و نه به قیمت اشاره نکردید من هم قوی ترین نمونه ای که در حال حاضر برای بازی می شناسم یعنی MSI GX640 را به شما معرفی می کنم.
    با تشکر

  3. با سلام!
    من میخواستم یه لپ تاپی بگیرم که برای بازی کردن خوب باشه وزود خراب نشه اگر دل باشه بهتره!نظر شما چیه؟
    میشه یه دونه خوبشو معرفی کنی؟

  4. سلام ارش جان خسته نباشی اساسی
    ارش من تو این چند وقت کلی search کردم مدل های مختلف رو دیدم تو نمیدونی جرا اکثر مدل ها مودم ندارند ؟ من دوست داشتم لپ تاپی که میگیرم کامل باشه مودم هم داشته باشه 🙁 ….. به نظرت اگه بخوام cw 2rgx یا dell 1558 بگیرم کدومش بهتره ؟ کارت گرافیک dell . ati موردی نداره ؟
    میشه نظرت رو در باره این مدل ها هم بگی :
    f11 dgx
    cw 2qgx
    hp vd6-2170
    cw 2sgx

  5. سلام … خیلی خیلی ممنون از جواب کامل و خوبتون واقعا کمکم خواهد کرد…در این چند وقتی که به اینجا سر میزنم کلی به سطح دانشم در مورد دنیای کامپیوتر افزوده شد…بازم ممنون

  6. آرش جان سلام مجددتر
    آقا تا جواب سوالمو ندادی اومدم کاملترش کنم:
    1-نظرتون راجع به سریه vostro مدل 1320 و 1520 چیه؟
    2-سیستم عاملشو نوشته dos،ممکنه؟!
    3-سی پی یوش 2.66،آیا امکانش هست کش اش 6باشه؟!
    4-شما هم G-force را به Radeon ترجیح میدی؟
    با تشکر 🙂

  7. سلام مجدد:
    آقا از همون سرچ سایتا که عرض کردمو صدالبته توضیحات جامع بالا مشخصا نتیجه میشه که بهترین گزینه مناسب من از نظر هزینه و کیفیت باید dell باشه و تاچ.تاچشو فقط محض سایز عرض کردم وگرنه به قول شما هیچ نقشی تو فاکتورای انتخابی نداره.
    و نیاز،همونطور که خدمتتون گفتم واسه گیم و فیلمو..تا 2ترم دیگه ام که نرم افزارا تخصصیم و البته یه چیزی میخوام که بمونه..اون ارقام رم و سی پی یو رو هم محض ارایه حدود عرض کردم:)
    آقا خلاصش اینکه یه سیستم خوب با یه قیمت خوب:)ممنون از پاسخ قبلتون و یه دنیا تشکر دیگه واسه پاسخ بعدتون:)و کلا بسیار سپاس به خاطر سایت فوق خوبتو وقتی که میذاری

  8. سلام آرش ممنون از زحماتت
    من یه لبتاب می خوام در حد 1میلیون تومن یه کم بالاتر مشکلی نداره
    هیچ سر رشته ای هم ندارم
    نمی خوام مثل اولین بار که یه pc خریدم
    سرم کلاه بره
    مارکش برام مهم نیست هرچی صلاح دونستی
    وزنش هم همینطور
    مانیتورش 18 اینچ باشه
    گرافیکش و سرعتش بالا باشه
    به راحتی کارای نرم افزاری رو ساپورت کنه مخصوصا گرافیکیها
    بتونه کار زیاد رو تحمل کنه
    به این زودیا از رده خارج نشه
    در ضمن من شنیدم که اگه لبتابی که قابل ارتقاست رو ارتقا بدی کیفیت گذشته رو نحواهد داشت
    چون قطعه اولی رو شرکت بسته در شرایط ایزوله بوده و توسط دستگاه ولی اینو دستی می بندن و امکان آسیب دیدن دستگاه هست
    ایا حرفشون درسته؟
    اصل بودنش برام مهمه
    نحوه تشخیصش رو برام توضیح بده لطفا

  9. با سلام
    آذر فتحی عزیز استفاده از لفظ “مدل ایده آل” سیگنال نادرستی را به مغز ارسال می کند که مدلی وجود دارد که از هر لحاظ بهترین باشد در صورتیکه واقعا چنین مدلی وجود ندارد و شما تنها می توانید نمونه ای را بیابید که کاملا با نیازهای شما سازگار باشد پس بیائید دیگر سیاه و سفید و ایده آل گون فکر نکنیم. در رابطه با پردازنده Core i7 و DDR3 RAM با شما موافقم و آنها را در کنار یک کارت گرافیک قدرتمند از ملزومات کار شما می دانم در ضمن هیچکدام از کارت های گرافیک ATI یا Geforce بصورت مطلق بر دیگری برتری ندارد و شما فارغ از نوع کارت باید نتایج تست های صورت گرفته بروی آن و کیفیت را مورد بررسی قرار دهید و برند کارت به هیچ عنوان اهمیتی ندارد. در مورد کارت گرافیکی که نام بردید هم لزوما نام بالاتر یک کارت نشانه کیفیت بالاتر آن نیست مثلا همین GT320M در مقایسه با مدل دیگری با نام GT230M با اینکه ظاهرا با کیفیت تر به نظر می رسد اما از آن ضعیف تر است. برای یافتن کیفیت کارت های مختلف به سایتی که بارها و بارها در اینجا نام برده شده یعنی اینجا مراجعه کنید و نتایج تست کارت ها را ببینید.و اما مدل هائی که نام برده اید در هر پنج مورد بجز در سایز RAM و البته سایز صفحه نمایش در بقیه موارد تقریبا باهم یکسان هستند و در این میان شاید نام مد نظر شما یا مسئله قیمت در این انتخاب تاثیر گذار باشد. به نظر من سایز 16 اینچی برای شما سنگین است و مدلی مثل 1558 هم که تمام قدرتش به باتری 9 سلولی آن است و با این باتری به بیش از 3 کیلوگرم افزایش وزن پیدا می کند مناسب شما نیست. 2310 از HP در مقایسه با 2300 تنها سایز RAM را دو برابر کرده است (که آنهم اگر ویندوز 64 بیتی را به 32 تغییر دهید به هیچ کار شما نمی آید) و نسبت به 2300 نزدیک به 140 هزار تومان افزایش قیمت داشته است. با CW2QGX بسیار موافقم چون هم سایز مناسبی برای صفحه نمایش دارد، از پردازنده، گرافیک و حافظه RAM با کیفیتی برخوردار است و اگر وسواسی هم باشید آمریکائی ست البته اگر من بودم بعلت قیمت نسبتا بالای آن به یک مدل پائین تر آن که تنها پردازنده را به Core i5 تغییر داده یعنی 2RGX هم فکر می کردم. در مجموع اگر بخواهم مدل های شما را به ترتیب از یک تا پنج قرار دهم شماره به CW، شماره دو به مدل HP، شماره 3 به 1558 و چهار و پنج به دو هیولای سونی تعلق دارد.
    ———————————————-
    بهنام جان اگر به فکر اجرای بازهای “خیلی” خوب بروی لپ تاپ هستید نباید مدل مد نظر خود را در رده زیر یک میلیون جستجو کنید چون در این رده حداکثر به کارت گرافیکی متوسط دست می یابید و تقریبا امکان ندارد با این مدل ها بتوانید به بازی های با جزئیات بالا دست یابید. در کل یا به افزایش بودجه فکر کنید یا اینکه نوع بازی های خود را از خیلی خوب به متوسط تغییر دهید.
    ———————————————
    مینا جان قابلیت نصب لینوکس عجیب ترین چیزی بوده است که تا بحال بعنوان نیازهای انتخاب لپ تاپ شنیده ام مشخص است که همه مدل ها این قابلیت را دارند و مسئله فقط یافتن درایورهاست.
    مقاوم در برابر کار زیاد را بهتر توضیح دهید مظور شرایط سخت کاری ست (شرایط محیطی) یا اینکه منظورتان روشن ماندن زیاد دستگاه است.
    قابلیت پردازشی بالا را نیز روشن توضیح دهید و مشخصا به نیازهای سخت افزاری نرم افزار Cedense که من نمی شناسمش هم اشاره کنید.
    سایز و وزن متعادل برای شما چه تعریفی دارد برای من لپ تاپ بالای 2.2 کیلوگرم و صفحه نمایش بالای 14 اینچ یعنی فاجعه برای شما چطور؟
    پاسخ سوال های بالا و مخصوصا نوع استفاده از کارت گرافیک راه را برای یافتن مدل متناسب برای شما هموار می سازد.
    ——————————————–
    حسین جان اول یک سوال چرا Dell؟ بحث کیفیت یا عدم کیفیت این برند یست فقط برایم جالب شما که به قول خودتان از اصطلاحات و نکات فنی سر رشته ندارید چگونه می دانید که Dell می خواهید؟ در مورد خرید از خارج از کشور هم بارها گفته ام که اگر در شرایط حراج دستگاه خریده نشده باشد و همچنین نو هم باشد معمولا قیمت ها بالاتر از ایران است. دیگر مشخصاتی که اشاره کردید همچون موارد مرتبط با پردازنده هارد و RAM و هم این روزها درهمه مدل ها دیده می شود و موارد دیگری مثل فضای کم اطراف تاچ ملاک خوبی برای انتخاب نیست و متاسفانه با این اطلاعات نمی توانم مدلی را به شما معرفی کنم لطفا نیازهای خود را دقیقا مشخص کنید.
    ——————————————
    عرفان جان امیدوارم دوره مخصوص تعمیر لپ تاپ را گذرانده باشید چون باز کردن لپ تاپ خود هنر خاصی می خواهد که ربط چندانی به رشته تحصیلی ندارد و حتما باید قبلا حداقل یک بار این کار را دیده باشید. در مورد کارت گرافیک اکسترنال البته اطلاعات من کاملا محدود است اما تا آنجا که من می دانم مدل های اکسترنالی که در حال حاضر در بازار وجود دارند اغلب برای مدل های خاص ارائه می شوند و از قیمت های بسیار بالا و غیر قابل توجیهی هم برخوردارند.
    —————————————–
    سحر جان مینی لپ تاپ یعنی چه؟ منظور نت بوک (Net Book) است؟ اگر اینگونه است این مقاله می تواند اندکی به شما کمک کند.
    با تشکر

  10. ممنون آرش جان از کمکت من مهندس برقم و اللبته خیلی با کامپیوتر کار کردم بخاطر علاقم خیلی دوره های سخت افزار و اینارم دیدم با باز کردن نصب و حتی تعمیر قطعات مشکلی ندارم پس همون روی مادربرد رو میخونم و سعی خودمو میکنم واسه پیدا کردن سی پی یوی متناسب با مادر بردم
    اما یه سواله دیگه میخواستم بدونم با توجه به اینکه کارت گرافیک آنبرده و قابله تعویض نیست مدله اکسترنالی واسه لپ تاپ وجود داره؟اگه آره چه مدلایی و اینکه الان تو بازار ایران میشه تهیش کرد؟
    بازم خیلی ممنون

  11. آرش جان سلام عرض شد:
    آقا پیشاپیش تشکر ویژه بابت وقت و انرژی که میذاریو صرف پاسخگویی میکنید..
    آقا من کلی سایتو گشتمو زنگ زدمو قیمت گرفتم،اما راستش..اصلا از اصطلاحاتو مدلا سر در نمیارم:(فقط میدونم که dell میخوام:(
    راستش 2،3ترمی pc دم دستم نیسو میخوام یه لپ تاپ بگیرم که حدودا 1تومن دربیاد که اونم میخوام از دبی بگیرم که ارزونترشه..:(کامپیوترخورم،فیلم باز و بازی فتح کن؛)2،3ترم دیگه ام که نرم افزارا تخصصی رشتم اضافه میشن:(
    مشخصاتی که از pc میدونم،cpu دو هسته ای قوی،رم4gig،حافظه 500gig و دیگه مشخصات ضاهریشم:بزرگ نباشه یعنی اطراف تاچش یه عالم خالی نذاره،دیگه..دیگه..دیگه سلامتی دیگه:)
    آقا شرمنده سرتو درد آوردم خلاصه حالا ازین آشی که هم زدم مدلی جامع و الشرایط در میاد؟
    اگه 2،3مدل راهنمایی کنی که 2دنیااا ممنونت میشمو دعای خیرمو مثه همیشه پشتو پناهت میکنم:)
    بازم ممنون و ممنون:)

  12. سلام ممنون از سایت خوبتون
    لطفا چند مدل لپ تاپ خوب به من معرفی کنید که شرایط زیر رو داشته باشه لطفا زود جوابمو بدید:
    1- قابلیت نصب linux
    2-مقاوم در برابر کار زیاد
    3- قابلیت کار پردازشی بالا برای کار با نرم افزارهای سنگین مثل cadense
    4-سایز و وزن متعادلی داشته باشد.
    5-قیمت حدود 1300 حالا اگه یه کمی هم بیشتر شد عیبی ندارد.

  13. سلام
    من ي لب تاپ مي خواستم فقط واسه بازي ولي پولم زير يه تومن هست البته الان لبتاپ هاي با رم و سي پي يو يه خوب با قيمت زير يك ميليون تو بازار هست ولي نميدونم لب تاپي كه ميگيرم بايد چه گرافيكي داشته باشه ؟(كه بازي هاي خيلي خوب رو بالا بياره)
    لطفا يكي سريع جواب بده
    دستتون درد نكنه!!!

  14. سلام نظرتون در مورد موارد زیر چیه ؟
    VAIO F115FM
    VAIO F11-NFX
    VAIO CW-2QGX
    HP pavion DV6 2310
    DELL studio 1558
    کدوم معقول تره؟
    پیشنهاد بهتری در این حدود دارین ؟

  15. گزینه ای با این مشخصات
    CPU : intel core i7 2.8GHz
    RAM: 4G – DDR3
    Cash : 6 MB
    کارت گرافیک : GF GT320 (کلا خیلی خوب باشه-خیلی آشنا نیستم )

  16. ممنون از جوابتون …خب من دانشجوی معماری هستم و طبیعتا احتیاج دارم لپ تابم رو با خودم حمل کنم و سطح کارم هم در سطح دانشجویی هست … طبیعتا ابعاد صفحه 22 و 18 اینچی خیلی بزرگ هستن … از خوندن پاسخ های قبلی شما برای سایرین هم فهمیدم که با مشخصاتی که می خوام لپ تابم داشته باشه نباید انتظار صفحه نمایش کوچیک و وزن کم رو داشته باشم … بنابراین به دنبال یه چیزی مابینی هستم مثلا یه دستگاه زیر 3 کیلوگرم و صفحه نمایش زیر 17 اینچ … از خوندن نوشته های بالا فهمیدم مدل 1558 و 1557 دل رو مدل ایده آلی میدونید … مدل های ایده آل اچ-پی و وایو و asus و acer چی میتونه باشه ؟( پردازنده قوی و گرافیک خوب) … نمیدونم درست یا غلط (فقط از روی سرچی که این چند وقت دارم انجام میدم) تاکیید دارم رو پردازندهintel core i7 و DDR3 بودن RAM و متوجه نشدم آخر کدوم کارت گرافیک بهتر هست GeForec یا ATI … ممنون میشم راهنماییم کنید

  17. با سلام
    سایه جان من چنین مدلی را نمی شناسم اگر مشکل شما با CW2RGX مودم است که با هزینه ای زیر 20 هزار تومان می توان یک مودم اکسترنال USB تهیه کنید.
    ———————————————————
    عرفان جان همانطور که می دانید شرکت Dell از چینش های مختلفی در مدل های گوناگون خود استفاده می کند که هر کدام مشخصات ویزه ای دارند مثلا همین 1520 دارای چینش های مختلفی در پردازنده، RAM و کارت گرافیک است که البته به احتمال قریب به یقین از یک مدل ساده تا یک مدل پیشرفته مادربورد نیز تغییر می کند به همین علت نمی توان به سادگی با یک جستجوی ساده و مثلا با تایپ عبارت “Dell Vostro 1520 Motherboard” به گزینه دلخواه خود رسید. تعویض پردازنده را من به هیچ عنوان برای شما توصیه نمی کنم چون حتی اگر به مدل مادربورد و پردازنده های منطبق با آن دست پیدا کنید یافتن این پردازنده ها به هیچ عنوان به سادگی یافتن پردازنده های دسک تاپی نیست اما اگر همچنان اصرار دارید چاره ای جز باز کردن دستگاه و رسید به سطح مادربورد که امری بسیار حرفه ای ست (تاکید می کنم اگر تا بحال این کار را تجربه نکرده اید حتی به آن فکر هم نکنید) و سپس خواندن مدل مادبورد از روی برچسب خود مادربورد است.
    —————————————————–
    بابک جان خوب بود به چینش مد نظر خود در مدل 1557 اشاره می گردید چون همانطور که می دانید این مدل چندین چینش مختلف دارد اما با توجه به این CW2FGX را با آن مقایسه کردید من هم مبنا را بر مدل هم قیمت با این مدل یعنی حول و حوش 1.200 می گذارم در این رده پردازنده 1557 از نوع Corei7 2.8GHz ست و 4 گیگابایت DDR3 RAM و کارت گرافیک ATI HD4570 دارد در سوی مقابل مدل CW2FGX دارای پردازنده Corei5 2.4GHz با 4 گیگابایت DDR3 RAM و کارت گرافیک Nvidia GT310M است خوب بهتر است مقایسه را آغاز کنیم نگفته پیداست که 1557 در سه نقطه یعنی سایز بالاتر صفحه نمایش، پردازنده پر قدرت تر و باتری 9 سلولی بر رقیب سونی خود برتری دارد از سوی دیگر CW2FGX هم از وزن کمتر، کارت گرافیک قوی تر و کشور سازنده بهتر برخوردار است. اما اگر اندکی بررسی کنیم به چندین مورد بر می خوریم یکی اینکه کارت گرافیک GT 310M با اینکه از 4570 قوی تر است اما این برتری چندان پر رنگ نیست و هر دو به دسته کارت های ضعیف 64 بیتی تعلق دارند مشخصات GT310M را از اینجا و مشخصات 4570 را از اینجا ببینید. دو پیشنهاد برای شما دارم یکی به حالتی باز می گردد که Dell را ترجیح دهید و دیگری به حالتی تعلق دارد که سونی را انتخاب کنید اگر Dell را انتخاب کردید بجای 1557 مدل جدیدتر آن یعنی 1558 را بر گزینید که با اینکه بازهم نچندان زیاد اما نسبت به 1557 برتری دارد و اگر سونی را انتخاب کردید با مقدار بسیار کمی افزایش بودجه به مدل CW2RGX فکر کنید که از کارت قدرتمند GT320M استفاده می کند که یک کارت 128 بیتی ست و نسبت به مدل های دیگری کاملا برتری دارد. در ضمن به آن مسئله چینی با آمریکائی بودن زیاد فکر نکنید چون آنطور که تصور می شود اختلاف ایجاد نمی کند و کنترل کیفی شرکت های سونی و Dell چه در آمریکا و چه در ژاپن و چه در چین یا مالزی تقریبا یکسان است و این نیروی کار ارزان بوده است که این شرکت ها را به مونتاژ در این کشورها ترغیب نموده و مطمئن باشید که سونی یا Dell هیچگاه اعتبار خود را برای کالائی بی کیفیت زیر سوال نمی برند. آخرین توصیه من برای شما هم به وزن دستگاه باز می گردد چون ممکن است در ابتدا هیچ مشکلی با یک نمونه 15.6 اینچی با وزن 3 کیلوگرم نداشته باشید اما اندک اندک لپ تاپ و محتویات کیف آن تا اندازه ای سنگین می شود که مشکلات زیادی را برای شما ایجاد می کند.
    ———————————————————-
    میناز جان نظر من ملاک نیست برای دیدن تمامی کارت گرافیک های موجود در تمامی مدل های لپ تاپ های فعلی به این سایت بروید و کارت ها را با هم مقایسه کنید.
    ———————————————————
    متین جان البته چیزی به اسم 1520 با پسوندهای Dیا B که نام بردید وجود ندارد و این پسوندها تنها از طرف برخی سایت های اینترنتی برای مشخص شدن چینش های گوناگون استفاده می شوند. آن موردی که شما اشاره کردید به مدل هائی باز می گردد که کارت گرافیک ندارند و این عددی که بعنوان حافظه گرافیکی از آن یاد می شود در حقیقت از حافظه RAM کسر شده است که نه تنها نشانگر کیفیت کار نیست بلکه هر چه این عدد بالاتر برود از حافظه ارزشمند RAM شما کسر شده و در نتیجه سرعت کلی سیستم کاهش پیدا می کند پس بروی این چیپ ست گرافیکی چندان حسابی باز نکنید البته این موضوع به این معنا نیست که با این چیپ ست های گرافیکی کارهای معمولی مثل استفاده از فتوشاپ یا دیدن فیلم با وضوح 1080p امکان پذیر نیست چون این چیپ ست ها کاملا پیشرفته هستند و از پس کارهای معمول بر می آیند اما دقت کنید که مثلا نمی توان با این چیپ ست ها فیلم رندر کرد یا مثلا آخرین ورژن F.E.A.R را بازی کرد.
    ———————————————————-
    آذر فتحی عزیر این انتخاب بهترین که شما به دنبال آن هستید یک نکته منفی یعنی ابعاد صفحه نمایش و سنگین تر شدن نسبتا زیاد دستگاه و نزدیکی آن به رده Desktop Replacement را در پی دارد و خوب بود که شما به سایز صفحه نمایش نیز اشاره می کردید چون در این رده می توان به مدل های 22 اینچی، 18 اینچی، 16.4 اینچی، 15.6 اینچی و حتی 14.1 اینچی اشاره کرد که دایره وسیعی از مدل ها را در بر می گیرند لطفا با اشاره به نوع کاربری خود به سایز صفحه نمایش نیز اشاره کنید تا راهنمائی دقیق تری داشته باشیم.
    با تشکر

  18. سلام واقعا خسته نباشید
    من می خواستم بهترین و مناسب ترین لپ تاب برای کارهای گرافیکی سنگین (cpuبالاترین مدل- کش و رم بالا- و کارت گرافیکی خووب) زیر 2 میلیون از برند های دل ، سونی و اچ پی و … رو بدونم – وزن و ظاهر در اولویت دوم قرار داره … میخوام بهترین انتخاب رو داشته باشم با قیمت معقول!
    یک دنیا سپاس

Comments are closed.