G3 در راه است

2
2744

G3 محصول جدید ال‌جی در کلاس‌ اندرویدفو‌ن‌های فوق‌پیشرفته اندرویدی است. این محصول که با حضور رسمی در بازار فاصله اندکی دارد یکی دو روز پیش به‌صورت رسمی معرفی شد. در مقاله پیش رو نگاهی خواهیم داشته به مشخصات و قابلیت‌های LG G3. با ما همراه شوید.

دیباجه
 
دیر زمانی پیش از این در سال 2006 ال‌جی پس از یک دوره رکود و بی‌خبری گوشی کوچکی را وارد بازار کرد که با طراحی نوین و سافت‌کی‌های لمسی در کمتر از یک سال بازار را به تسخیر خود در آورد. KG800 یا شکلات ال‌جی با فروش فوق‌العاده خود به‌روشنی به نقش مهم و اساسی نوآوری در صنعت اسمارت‌فون اشاره داشت امری که با سرلوحه قرار گرفتن در تولیدات آتی این برند، ال‌جی را در مدت کوتاهی از یک برند حاشیه‌نشین به یکی از جریان‌سازهای اصلی بازار و برند شماره سه دنیای موبایل (اعم از فیچرفون و اسمارت‌فون) تبدیل کرد. یکی دیگر از نوآوری‌های LG در اسمارت‌فون پر افتخار G2 اتفاق افتاد جایی‌که پس از مدت‌ها بلاتکلیفی در مورد دکمه‌های فیزیکی زیر صفحه‌نمایش، این کلیدها در حرکتی جسورانه به بخش پشتی و زیر دوربین منتقل شدند. فروش بالای G2 به نوعی چراغ‌ سبز کاربران به رویه جدید ال‌جی و محرکی برای ادامه این روند در G Pro 2 و البته G3 بود.
اندازه‌ها
 
ابعاد 5.5‌ اینچی صفحه‌نمایش انتظار برخورد با گوشی بسیار بزرگ و غیر ارگونومیکی را در ذهن ایجاد می‌کند که با استانداردهای فعلی دنیای موبایل در کلاس فبلت‌ها جای می‌گیرد. G3 اما در دست آنچنان بزرگ و غیر عادی نیست و مقایسه آن با نمونه‌ای چون Optimus G Pro با صفحه‌نمایش 5.5‌ اینچی، اختلاف‌های فراوانی را نشان می‌دهد. ابعاد G3‌ برابر 8.9×74.6×146.3 میلیمتر است که در قیاس با Optimus G Pro نزدیک به 4 میلیمتر در ارتفاع، 1.5 میلیمتر در عرض و بلاخره 0.5 میلیمتر در ضخامت کوچک‌تر شده است. میزان مهندسی به‌کار گرفته شده در ساختار این مدل در زمینه وزن آشکار می‌شود جایی‌که G3 با وزن 149 گرمی تا 23 گرم سبک‌تر از Optimus G Pro اندازه‌گیری می‌شود و مقایسه آن با XPERIA Z2 با پنل 5.2 اینچی، به 14 گرم وزن کمتر اشاره دارد.
lg_g3_preview_012.jpg
lg_g3_preview_03.jpg
طراحی بدنه
 
در زمینه طراحی، شباهت‌ها و تفاوت‌های مشخصی نسبت به G2 به چشم می‌‌خورد. در بخش رویی همچنان از گوشه‌های گرد و حاشیه‌های حداقلی در بالا و پایین پنل استفاده شده و نشان ال‌جی نیز همچنان در زیر صفحه‌نمایش به چشم می‌‌خورد. در بخش پشتی تغییرات بیشتری به چشم می‌آید و حضور کاوری از جنس پلی‌کربنات که ال‌جی آن را Metallic Skin می‌نامد ضمن ایجاد حس یک محصول پیشرفته مشکلات یک کاور فلزی (آنتن‌دهی و افزایش وزن دستگاه) را مرتفع می‌سازد. البته پلاستیکی بودن این کاور با وجود موارد گفته شده هنوز به‌عنوان نکته مثبت برای G3 محسوب نمی‌شود و با وجودی که در این قسمت شرایط بسیار بهتری از Galaxy S5 ارائه می‌کند اما همچنان شرایط به نفع رقبای متفاوتی چون Z2 و البته One M8 است. این کاور به‌عنوان یک نکته مثبت دیگر و با اختلافی مشهود نسبت به G2، قابل جدا شدن طراحی شده و بدین‌ترتیب دسترسی به باتری به سادگی انجام می‌شود. انحنای بخش پشتی دستگاه نسبت به G2 اندکی بیشتر شده و همین موضوع در دست‌گیری گوشی را تا حدودی آسان‌تر کرده است. در نهایت طراحی دکمه‌های زیر لنز دوربین نیز با تغییر مشخصی روبرو شده که یافتن آن‌ها زیر دست بدون نگاه کردن را تسهیل می‌‌نماید.
lg_g3_preview_04.jpg
صفحه‌نمایش
 
سایز صفحه‌نمایش نسبت به G2 با افزایش 0.3‌ میلیمتری به 5.5‌ اینچ رسیده اما تغییر مهم‌تر را باید به در وضوح فوق‌العاده پنل در رقم 2560×1440 پیکسل یا QHD جست‌وجو کرد. این وضوح بالا منجر به ایجاد فشردگی 534ppi می‌شود که یافتن نمونه دومی برای آن‌ در میان گوشی‌های حاضر در بازار بسیار مشکل به نظر می‌رسد. تراکم‌های بالاتر از 400ppi البته توسط چشم غیر مسلح قابل تشخیص نیست و در مقایسه با یک پنل فول‌ اچ‌دی با وجود حضور چهار برابر پیکسل بیشتر اختلاف چندانی دیده نمی‌شود. البته این به معنای کیفیت پایین این پنل است اما سوال اصلی در مورد علت لزوم این ارتقا و اختلاف آن نسبت به یک پنل عادی مطرح می‌شود. بالاتر بردن وضوح تا رقم QHD با وجود اختلاف ظاهری اندک نسبت به فول‌ اچ‌دی‌ها، در عمل به افزایش مصرف باتری منجر می‌شود امری که با توجه به کاهش ظرفیت باتری در G3 از 3140 به 3000mAh چندان مطلوب ارزیابی نمی‌شود.
lg_g3_preview_02.jpg
دوربین
 
دوربین 13 مگاپیکسلی G3 تفاوتی از لحاظ وضوح با G2 ندارد و لرزه‌گیر اپتیکال، بعنوان مهم‌ترین قسمت حاضر در دوربین G2، در این مدل نیز به‌کار گرفته شده است. شباهت‌های مابین این دو دوربین تقریبا در همین لحظه متوقف شده و نکات تازه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، کلاس متفاوتی را برای G3 به همراه می‌آورد. اصلی‌ترین تفاوت این دو مدل با نگاهی به پشت دستگاه در کناره لنز دوربین نمایان می‌شود؛ محوطه تیره بیضی‌شکل در سمت چپ لنز ابزاری ابتکاری برای تشخیص سریع اجسام و فوکوس دقی
ق است که از بخش لوازم خانگی ال‌جی به G3 منتقل شده است. در پشت این محوطه تیره، لیزری نامرئی قرار گرفته که وظیفه آن در برخی لوازم خانگی ال‌جی نظیر جاروبرقی‌های خودکار، تشخیص اجسام برای جلوگیری از برخورد یا سقوط از ارتقاع است. حضور این قطعه در G3، زمان فوکوس خودکار در این دوربین را به رقم ایده‌آل 0.276 ثانیه کاهش می‌دهد که البته نسبت به 0.3‌ ثانیه در اکثر دیگر مدل‌های پیشرفته آنچنان نیز سریع‌تر به حساب نمی‌آید اما در برخی موقعیت‌ها نظیر محیط‌های داخلی با نور کم برگ برنده بزرگی برای G3 در دقت فوکوس خواهد بود. ساختاری منویی این دوربین نیز بسیار بهبود یافته و از اجزای به نسبت کمتری در مقایسه با گذشته در آن استفاده شده است. در مورد کیفیت این دوربین تا لحظه حضور آن در بازار اظهارنظر درستی نمی‌توان کرد اما با توجه به تجربه G2 مطمئنا با نمونه با کیفیتی روبرو خواهیم بود. G3‌ در بخش فیلم‌برداری نیز از وضوح 2160p یا 4K پشتیبانی می‌کند.
ساختار منویی، پردازنده، ارتباطات
 
طراحی فلت با آیکون‌های دایره‌شکل این روزها به یکی از معمول‌ترین شیوه‌های طراحی ساختار منویی در گوشی‌های هوشمند بدل شده است جایی‌که نه‌تنها iOS بلکه TouchWiz سامسونگ و اینک Optimus UI جدید ال‌جی نیز از این طراحی بهره می‌برند. اینترفیس منویی G3 کاملا نسبت به تجربه G2 متحول شده و در تمامی قسمت‌ها از جمله لاک‌اسکرین، هوم‌اسکرین، Notification Area و App drawer عناصر تازه‌ای به کار گرفته شده‌اند.
lg_g3_preview_06.JPG
در بخش پردازشی دستگاه از چیپ‌ست Qualcomm MSM8974AC حاوی چهار پردازنده 2.5 گیگاهرتزی Krait 400 از خانواده Sanpdragon 801 استفاده شده که در کنار Galaxy S5 سریع‌ترین گزینه پردازشی حال حاضر در دنیای موبایل را تشکیل می‌دهد. حافظه رم دستگاه بسته به حافظه داخلی آن تغییر می‌کند جایی‌که نسخه 16 گیگ G3 دارای 2 گیگابایت رم و ورژن 32 گیگابایت آن به 3 گیگابایت رم مجهز شده‌اند. اسلات حافظه G3 تا 128 گیگابایت امکان ارتقا را ارائه می‌کند.
در زمینه ارتباطات تفاوت خاصی مابین G2‌ و G3 وجود ندارد و هر دو از GSM، 3G و 4G برای تماس و ارتباطات تحت شبکه استفاده می‌‌کنند و حداکثر سرعت اتصال دز آن‌ها نیز 42.2Mbps در 3G و 150Mbps در LTE است. بلوتوث نسخه چهارم، NFC، اینفرارد و وای‌فای 11.ac دیگر نکات مشترک این دو مدل را تشکیل می‌دهند. پورت USB دستگاه از امکان OTG و اتصال دستگاه‌هایی نظیر موس، کیبورد، دسته‌ بازی و حافظه پشتیبانی می‌کند و خروجی TV‌ آن نیز مثل دیگر ال‌جی‌های سال‌های اخیر به‌جای MHL از فناوری SlimPort بهره می‌برد.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

2 دیدگاه

  1. گوشی خوبی به نظر میاد
    باید امتحان کرد
    لطفا راجع به پلتفرم وین‌فون و گوشی های این پلتفرم هم مطلب بنویسید
    با تشکر

ارسال یک پاسخ