LG Optimus 2X هیجان به توان دو

4
4241
پس از مدتها انتظار بار دیگر تحول شگرفی در تولید اسمارت فون های پیشرفته حاضر در بازار در رده پردازشی و سخت افزاری رخ داده است این تحول فوق العاده که از یک حدود یک سال پیش در مورد آن صحبت می شد، ارائه نسخه نهائی پلتفرم Nvidia Tegra 2 با دو هسته پردازشی ست که برای اولین بار در دنیای موبایل ها به وقوع می پیوندد. افتخار تولید نخستین اسمارت فون با این پردازنده جدید به سومین نام بزرگ در دنیای موبایل یعنی شرکت LG و مدل Optimus 2X رسیده است در ادامه با نگاه کاملی به این مدل و قابلیت های جدید آن، به گزینه های جدیدی که به لطف این پردازشگر جدید در اختیار کاربران قرار می گیرد. خواهیم پرداخت با ما همراه شوید.

مدل و نام LG Optimus 2X
ابعاد 10.9×63.2×123.9 میلی متر
وزن 139 گرم
صفحه نمایش 4.0 اینچ لمسی خازنی
800×480 پیکسل از نوع TFT
 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+512MB RAM+8GB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Google Android V2.2 Froyo Upgradable
پردازنده Dual-Core NvidiaTegra2 با فرکانس 1 گیگاهرتز
وضوح دوربین 8.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری 1080p با 24 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1500mAh

حضور شرکت ال جی در رده اسمارت فون های اندرویدی بگونه نسبتا متفاوتی در قیاس با سه نام بزرگ دیگر حاضر در این رده که به ترتیب اهمیت شامل سامسونگ، موتورولا و HTC می شوند، صورت پذیرفته است جائیکه به رغم تولید 22 اسمارت فون اندرویدی مختلف از سوی این شرکت، بخش اعظم این مدل ها منحصرا یا برای دو کشور چین یا کره جنوبی و یا برای چند اپراتورهای خاص معرفی شدند و به بیان دیگر بجز یکی دو مدل مشهور مثل GW620 و یا GT560 نام ال جی تقریبا هیچگاه در میان مدل های محبوب و پر فروش اندروید فون ها جای نداشته است اما اوضاع در این برند خوشنام با یک تصمیم هوشمندانه به گونه ای تغییر کرد که این روزها تقریبا همگان از اسمارت فون های پیشرفته این شرکت صحبت می کنند. تصمیم ال جی در استفاده از پلتفرم Nvidia Tegra 2 و پیش دستی این شرکت در حضور بزرگان این کلاس اوضاع را برای این برند در این سوی بازار بکلی تغییر داد. ال جی در کنار ساخت این مدل بسیار پیشرفته نمونه های جدید و ابتکاری دیگری را نیز در دو نمایشگاه CES و MWC به نمایش درآورد که نمونه دومی برای آنها در میان تولیدات سایر رقبا نمی توان بر شمرد از جمله این موارد باید به مدل Optimus 3D اشاره کرد که فناوری سه بعدی صفحه نمایش را بدون نیاز به عینک به میان گوشی های موبایل وارد نمود؛ قابلیت سه بعدی این مدل با اینکه در سطح فوق العاده ای قرار ندارد و در مقایسه با تلویزیون های پیشرفته سه بعدی امتیاز چندانی نمی توان برای آن در نظر گرفت اما نگفته پیداست که صرف نام سه بعدی برای یک گوشی موبایل چه بازار فوق العاده ای برای آن به همراه خواهد داشت. اما در میان این مدل های جدید مطمئنا Optimus 2X در سطح بسیار بالاتری از اهمیت برای ال جی قرار دارد چرا که در اختیار داشتن قدرتمندترین نمونه در میان خیل عظیم گوشی های اندرویدی که شمار آنها تنها در میان پنج برند اول بازار به بیش از 140 مدل رسیده است افتخار فوق العاده ایست که ال جی پیش از این هیچگاه موفق به کسب آن نشده بود. البته مطمئنا ال جی تنها شرکتی باقی نخواهد ماند که از این سیستم پردازشی در گوشی های خود استفاده می کند و این تازه ابتدای یک راه پر پیچ و خم با آینده ای نامشخص برای این برند با سابقه است و شرکت ال جی برای حفظ این جایگاه روزهای بسیار سختی را پیش روی خود خواهد داشت رقبائی که از هم اکنون Optimus 2X را رقابت فراخوانده اند. در حال حاضر تنها نمونه قابل مقایسه با Optimus 2X از سوی موتورولا با نام Atrix ارائه شده که برای حضور در بازار در سه ماهه دوم سال 2011 یعنی حداقل دو ماه پس از ارائه Optimus 2X برنامه ریزی شده است.

lg_optimus_2x_mobile_review_02.jpgOptimus 2X در اولین برخورد برای یک گوشی با نام LG و تجربه استفاده از دیگر مدل های این برند اندکی بزرگتر از حد معمول به نظر می رسد بدنه گوشی که ظاهرا بیشتر از قطعات پلاستیکی در ساخت آن استفاده شده از ظاهر و استحکام قابل قبولی برخوردار است و برخلاف قسمت براق روئی در بخش پشتی در برابر ماند اثر انگشت مقاوم است.

 

نمای سه بعدی فوق برگرفته از سایت GSMArena می باشد

ابعاد 2X برابر 10.9×63.2×123.9 میلیمتر با وزن 139 گرم است که با اینکه تقریبا با Motorola Atrix هم وزن است اما در سایر موارد و بخصوص در ارتفاع نمونه بسیار بزرگتری به حساب می آید. در قیاس با Galaxy S اختلاف چندانی در ارتفاع و عرض دیده نمی شود و شاید مهمترین تفاوت به افزایش 1 میلیمتری قطر دستگاه باز گردد البته وزن Optimus 2X در حدود 20 گرم از Galaxy S بیشتر است.

lg_optimus_2x_mobile_review_03.jpgمهمترین نکته قابل اشاره در بخش روئی بدون هیچ شک و شبهه ای صفحه نمایش 4.0 اینچی WVGA دستگاه است که علیرغم آنکه پردازنده جدید دست طراحان را در بالا بردن وضوح باز گذاشته و این اتفاق یعنی بالا رفتن وضوح در Atrix رخ داده است، ال جی ترجیح داده که بازهم از همان وضوح کلاسیک 800×480 پیکسل استفاده کند. فناوری ساخت این صفحه نمایش لمسی خازنی از نوع TFT ست و از نمایش 16 میلیون رنگ پشتیبانی می کند. از نکات جالب توجه در لیست امکانات این قسمت حضور فناوری IPS در افزایش زاویه دید و باز تولید مناسب رنگ هاست که بعنوان یک نمونه پیش از این در صفحه نمایش Retina Display آیفون چهار بکار گرفته شده بود. کیفیت این صفحه نمایش در سطح مطلوب و قابل قبولی قرار دارد هرچند که در قیاس با پنل SuperAMOLED حاضر در Galaxy S اختلاف مشهود و چشمگیری در کنتراست و شفافیت رنگ ها به چشم می خورد. در رابطه با زوایای دید این صفحه نمایش نیز فاصله فراوانی با Retina Display اپل وجود دارد البته صفحه نمایش های LCD از فناوری متفاوتی نسبت به پنل های LED برخوردار بوده و مقایسه آنها با یکدیگر هر چند که امتیاز بالاتری برای LCD ها در نور پس زمینه به همراه دارد اما در مسئله کنتراست و شفافیت رنگ ها برتری با LED هاست که از این لحاظ و با مقایسه صفحه نمایش Optimus 2X با دیگر LCD ها امتیاز این پنل در سطح بسیار بالائی قرار می گیرد و بعنوان مثال در برابر مدل هائی همچون Desire HD (در تمامی موارد) و SonyEricsson XPERIA Arc (در کنتراست و زاویه دید) با نمونه با کیفیت تری روبرو هستیم. عملکرد این پنل بر طبق انتظار در نور مستقیم خورشید نیز در سطح قابل قبول و مطلوبی جای دارد.

lg_optimus_2x_mobile_review_04.jpgدر زیر صفحه نمایش چهار کلید همیشگی اندروید شامل Back، منو، Home و Search قرار دارند که همگی همچون صفحه نمایش با فناوری لمسی خازنی طراحی شده اند و از حساسیت بالائی برخوردارند. لمس طولانی مدت این کلیدها بجز back طبق معمول سایر عملکردهای آنها را احضار می کند جائیکه در مورد کلید Menu صفحه کلید مجازی، در رابطه با کلید Home صفحه Task Switcher و بلاخره برای کلید Search عملگر جستجوی صوتی بروی صفحه ظاهر می شود

lg_optimus_2x_mobile_review_05.jpgبالای صفحه نمایش در این مدل به دوربین 1.3 مگاپیکسلی برقراری تماس های ویدئوی، حسگرهای دوگانه تنظیم نور و Proximity و بلاخره اسپیکر برقراری تماس تعلق دارد که همگی از عناصر استاندارد این قسمت بوده و مدتهاست تغییر خاصی در این بخش دیده نشده است.

lg_optimus_2x_mobile_review_06.jpglg_optimus_2x_mobile_review_07.jpg
lg_optimus_2x_mobile_review_08.jpglg_optimus_2x_mobile_review_09.jpg
lg_optimus_2x_mobile_review_10.jpgسمت چپ گوشی خالی از هر نوع المان کنترلی ست و در سمت راست نیز تنها دو کلید مجزا برای تغییر حجم صدا دیده می شود. نبود شاتر دوربین در این بخش بزرگترین نقطه ضعف قابل اشاره در Optimus 2X است که برای مدلی با دوربینی قدرتمند ضعف مشهودی به حساب می آید. پائین دستگاه محل پورت Micro USB اتصالات سیمی در مرکز و دو شبکه اسپیکر مانند در دو سوی آن است که نه تنها از لحاظ ظاهری شباهت کاملی به Apple iPhone دارد بلکه از لحاظ عملکردی نیز دقیقا با همان موارد حاضر در آیفون روبرو هستیم جائیکه یکی از این حفره ها به میکروفون برقراری تماس و دیگری به اسپیکر اصلی گوشی تعلق دارد. بر بالای دستگاه جک 3.5 میلیمتری هدست، کلید Power و پورت Micro HDMI در مرکز این قسمت دیده می شود که این آخری برخلاف سایر پورت ها با کاور پلاستیکی مخصوصی محافظت می شود. پورت HDMI حاضر در این مدل برخلاف تمامی دیگر گوشی های موبایلی که تا به امروز به این پورت مجهز شده اند و حداکثر از وضوح 720p برخوردارند می تواند بطور کامل از وضوح تصویر 1080p پشتیبانی کرده و علاوه بر این بعلت حضور فناوری HDMI Mirroring امکان نمایش تصویر در صفحه نمایش خود دستگاه در حین نمایش آن بروی HDTV نیز وجود دارد.

lg_optimus_2x_mobile_review_11.jpgاما مطمئنا یکی از جذابیت های اصلی Optimus 2X در پشت آن قرار دارد بخش پشتی دستگاه که از جنس متفاوتی نسبت به قسمت روئی برخوردار این محل دوربین 8 مگاپیکسلی دستگاه همراه با تک فلش LED آن است که بر بالای نوار جذابی با عنوان Google جای گرفته اند. اولین نکته منفی در مورد این دوربین گذشته از نبود پوشش محافظ به جایگاه برآمده آن باز می گردد که امکان افتادن خش بروی شیشه لنز را کاملا افزایش می دهد. نشان LG در پائین نقطه این قسمت المان های قابل ذکر در بخش پشتی را تکمیل می کند.

lg_optimus_2x_mobile_review_12.jpgبا کنار زدن پوشش محافظ این قسمت که کل بخش پشتی و کناره های این قسمت را در بر می گیرد باتری 1500mAh دستگاه پدیدار می شود که بر طبق گفته های رسمی تا 400 ساعت در حالت Stand-by و تا 7 ساعت و 50 دقیقه در هنگام مکالمه دوام خواهد داشت در دنیای واقعی و در یک استفاده کاملا سنگین زمان تا 1.5 روز می توان به راحتی بروی این باتری حساب کرد که با پائین آمدن میزان استفاده این زمان کاملا قابل افزایش خواهد بود. رقیب اصلی Optimus 2X یعنی Motorola Atrix از باتری 1930mAh استفاده می کند که مطمئنا تفاوت فراوانی ایجاد خواهد کرد. از دیگر موارد حاضر در این قسمت که برای دسترسی به آنها کنار زدن کاور پشتی اجباری ست محل جایگذاری سیمکارت و اسلات کارت حافظه گوشی ست که این آخری کاملا Hot-Swap طراحی شده است. محل جایگذاری سیمکارت اما در تماس مستقیم با لبه بالائی باتری قرار دارد.

lg_optimus_2x_mobile_review_13.jpgسیستم عامل بکار گرفته شده در نسخه به نمایش در آمده از Optimus 2X ورزن 2.2 اندروید یا Froyo ست که در آینده با حضور در بازار به نسخه 2.3 ارتقا خواهد یافت. در ساختار این سیستم عامل بجز موارد همیشگی حاضر در Froyo یک Launcher اختصاصی شرکت ال جی نیز به چشم می خورد که به مانند Sense از HTC و TouchWiz سامسونگ جذابیت های ویژه ای به ساختار Home Screen و منوی اصلی بخشیده است. در صفحه Home Screen این Launvher امکان بکار گیری 3، 5 و یا 7 صفحه متفاوت قابل Scroll وجود دارد که با کشیدن دست به فرم Pinch Zoom رو به خارج می توان همه آنها در یک نمای کلی و بصورت کوچک شده بروی صفحه مشاهده کرد؛ نگفته پیداست که امکان قرارگیری Widget های گوناگون بروی صفحات مختلف این بخش وجود دارد و حذف Widget ها هم به راحتی هرچه تمام تر با Drag کردن آن ها رو به پائین و آیکون سطل زبال صورت می گیرد. در پائین این قسمت چهار آیکون Phone، Contact، منوی پیام ها و سوئیچر جابجائی میان Home Screen و صفحه Application ها قرار دارد که علاوه بر صفحه Home Screen در منوی اصلی نیز حضور دارند.

lg_optimus_2x_mobile_review_14.jpgتغییرات ال جی در ساختار سیستم عامل در منوی اصلی یا محل قرارگیری Application ها نیز ادامه دارد در اینجا سه فرم مختلف برای نمایش محتویان این قسمت در نظر گرفته شده که شامل ماتریسی با اسکرول افقی، ماتریسی با اسکرول عمودی و حالت List View می شوند در حالت ماتریسی با اسکرول عمودی آیکون های مختلف برنامه ها در گروه های متفاوت دسته بندی می شوند که امکان تغییر در آنها به راحتی فراهم آمده است. با اسکرول نمودذن بخش بالای صفحه نمایش یا Notification Area که همانطور که از نام آن مشخص است محلی برای اعلام وضعیت های متفاوت در گوشی است با پنج آیکون برای تغییر در وضعیت Wi-Fi، بلوتوث، GPS، صدای پروفایل و چرخش اتوماتیک تصویر روبرو می شویم علاوه بر این میانبرهای کنترلر موسیقی نیز در زیر این قسمت قرار می گیرند. از دیگر موارد جدید قابل اشاره در رابطه با Optimus 2X در این قسمت باید به کنترلرهای ضربه ای حرکتی آن اشاره نمود جائیکه بجز مواردی همچون turn-to-mute و turn-to-snooze که در برخی دیگر مدل های این کلاس نیز به چشم می خورد موارد تازه ای نیز به این لیست اضافه شده اند که از جمله جالب ترین آنها ضربه زدن به کناره گوشی برای تعویض عکس در آلبوم و یا چرخاندن گوشی برای حرکت در قسمت های مختلف یک تصویر زوم شده است. حرکت کاراکتر به کاراکتر نشانگر چشمک زدن متن در منوی پیام ها یا سایر موارد متنی مشابه با ضربه زدن به کناره گوشی دیگر نکته مرتبط با این قسمت است.

lg_optimus_2x_mobile_review_15.jpgاز بخش های نرم افزاری همیشگی اندروید که در ورژن های مختلف این سیستم عامل تغییرات اندکی کرده اند بگذریم به مهمترین نکته در رابطه با Optimus 2X و عامل اصلی برتری آن نسبت به رقبای پر شمارش یعنی پردازنده Nvidia Tegra 2 می رسیم. اما برای اینکه با قدرت این پردازنده و علت موفقیت آن در قبال رقبا بیشتر آشنا شویم باید اندکی به ساختار درونی این چیپ ست بپردازیم. بروی کاغذ در ساختار داخلی Tegra 2 که ظاهری همچون پردازنده های دسک تاپی دارد از پردازنده دو هسته ای بر پایه پلتفرم ARM Cortex-A9، یک مگابایت حافظه کش L2، پردزاشگر گرافیکی بسیار کم مصرف Geforce GPU و بلاخره پنج زیر پردازشگر (co-processors) وجود دارد که به پردازشگر اصلی در انجام وظیفه اصلی خود کمک می کنند این ساختار نه تنها Multitasking روان تری را اجرا می کند بلکه با توزیع مناسب عملیانت پردازشی میان هسته های مختلف و همچنین سایر چیپ ست های پردازشی موجود در این ساختار مصرف انرژی را نیز برخلاف پردازنده های تک هسته ای بسیار پائین تر می آورد.

lg_optimus_2x_mobile_review_16.jpg

بدون آنکه به بحث فنی ساختار پردازنده در Tegra2 وارد شویم قدرت این پردازشگر را با تست های متفاوت صورت گرفته بروی آن نسبت به سایرین می سنجیم. اولین تست به Javascript و سرعت اجرا در Benchmark آن تعلق داشت (تصویر بالا) جائیکه این تست در Galaxy S با 5.2 ثانیه به پایان می رسید در حالیکه این زمان در Tegra 2 به 2.0 ثانیه کاهش یافته است و حتی با فعال بودن یکی از هسته ها نیز این زمان به 3.5 ثانیه می رسد که بخوبی قدرت و سرعت این پردازنده را به نمایش می گذارد. سرعت بازگشائی صفحات اینترنت در حالتی که هر دو هسته این پردازنده فعال است 30 درصد سریع تر از زمانی ست که تنها یکی از هسته ها فعال می باشد این موضوع به خوبی تاثر توزیع وظایف در این پردازنده را نشان می دهد.

lg_optimus_2x_mobile_review_17.jpg
اما برای بسیاری از کاربران اندروید سرعت بازگشائی صفحات اینترنت اهمیت چندانی در مقایسه با عملکرد پردازنده در حین اجرای بازی های مدرن امروزی نداشته باشد این بخش یعنی اجرای بدون نقص بازی های مدرن یکی دیگر از جنبه های نمایش قدرت پردازشگر Tegra 2 ست در اینجا و در تست بازی Quake همانطور که در تصویر بالا مشاهده می شود Frame rate بسیار بالاتری در مقایسه با بهترین های این بخش یعنی Galaxy S و Droid X مشاهده می شود که بلاخره پلتفرم اندروید را یه سطح بالاتری در مقابل رقیب همیشگی آن یعنی آیفون های اپل ارتفا می دهد. Nvidia پیش از این خبر ساخت بازی های جدید بر پایه موتورهای گرافیکی Unreal 3، iD Tech5 و Frostbite را داده است که با حضور آنها در بازار قدرت اصلی Tegra 2 در قسمت بازی نسبت به رقبا کاملا مشخص می شود.

lg_optimus_2x_mobile_review_18.jpgاما مهمترین سوالی که در برابر هر پردازشگر جدیدی قرار می گیرد میزان مصرف انرژی و تاثیر آن بروی عمر باتری ست نکته مهمی که بسیاری از پردازنده قدرتمند و در عین حال بسیار پر مصرف امروزی کاملا با آن دست به گریبان هستند. مصرف باتری در Tegra 2 اما برخلاف تصور اولیه در سطح بسیار ایده آلی قرار دارد ماجرا بدین قرار است که چون دو هسته پردازشی این پلتفرم می توانند بصورت همزمان کارهای مشابه ای را با هم انجام دهند پس نه تنها سرعت انجام کارهای پیچیده کاملا پائین می آید بلکه Clock rate یا فرکانس کاری پائین تری نیز برای اجرای دستورات مورد نیاز است. همچنین پردازنده می تواند تصمیم بگیرد که در برخی مواقع برای پائین آوردن مصرف انرژی یکی از هسته های پردازشی خود را خاموش کند که بدین ترتیب همانگونه که در چارت بالا به خوبی مشخص است مصرف انرژی در قیاس با مدل های مبتنی بر پلتفرم قدیمی تر ARM Cortex-A8 تا 40 درصد پائین می آید که این خبری بسیار خوشحال کننده برای کاربران اندروید است که غالبا از عمر پائین باتری در گوشی های خود گلایه دارند به حساب می آید.

lg_optimus_2x_mobile_review_19.jpglg_optimus_2x_mobile_review_20.jpg

تست های صورت گرفته بروی Optimus 2X از طریق Benchmark های معمول در این کلاس علیرغم حضور اندروید 2.2 که تطابق چندانی با پردازش چند هسته ای ندارد اختلاف بسیار زیاد این مدل با رقبای سرشناس خود را به نمایش می گذارد جائیکه در تست Quadrant Advanced امتیاز Optimus 2X به رقم فوق العاده 2471 می رسد که تقریبا دو برابر نزدیک ترین تعقیب کننده خود یعنی Nexus One است. تست Qualcomm Neocore نیز رقم بی نظیر 80.2FPS را ثبت کرده که بسیار بیشتر ازGalaxy S با امتیار 55.6FPS است ذکر این نکته ضروری ست که چیپ ست گرافیکی Galaxy S یکی از بهترین نمونه ها در میان تمامی مدل های اندرویدی به حساب می آید. گذشته از پردازنده در ساختار Optimus 2X از 512 مگابایت حافظه RAM و 8 گیگابایت حافظه داخلی استفاده شده که با کمک کارت حافظه Micro SD تا 32 گیگابایت دیگر قابل ارتقا خواهد بود. این مشخصات در قیاس با رقیب اصلی این مدل یعنی Motorola Atirx که دارای 1 گیگابایت RAM و حافظه داخلی 16 گیگابایتی با امکان ارتقا تا 32 گیگابایت دیگر است مخصوصا در بحث RAM اندکی ضعیف به نظر می رسد.

lg_optimus_2x_mobile_review_21.jpg
دفترچه تلفن گوشی از همان ساختار همیشگی اندروید یعنی مرتب سازی اسامی بر اساس حروف الفبا و حضور برچسب های الفبائی در ستون سمت راست صفحه نمایش استفاده می کند جائیکه علاوه برای یافتن یک نام مشخص علاوه بر امکان اسکرول در لیست می توان برچسب الفبائی ابتدای نام مورد نظر را لمس کرد تا به سرعت لیست اسامی دارای این نام به نمایش درآید. در کنار هر اسم یک تصویر کوچک پیش فرض که با تصویر حقیقی فرد و یا هر آیکون دیگر دلخواه کاربر قابل جایگرین کردن است دیده می شود که بازهم مثل همیشه لمس کردن این تصویر میانبرهائی برای تماس، فرستادن پیام، ایمیل و یا مشاهده پروفایل این کنتاکت در دسترس قرار می دهد. امکان استفاده از اطلاعات دوستان حاضر در شبکه های اجتماعی و انتقال و افزودن آنها به لیست کنتاکت ها از دیگر امکانات تکراری این دفترچه تلفن هستند. منوی Call Log نیز تغییر خاصی را به خود ندیده و مثل قبل با آیکون های گرافیکی مشخص نوع تماس های برقرار شده از بین سه گزینه تماس های وارده، تماس های گرفته شده و تماس های از دست رفته را به نمایش می گذارد. تماس های متعدد از یک کنتاکت در یک آیکون مجتمع می شود که تعداد این تماس ها با یک شماره در مقابل آن به نمایش در می آید

lg_optimus_2x_mobile_review_22.jpgOptimus 2X در وظیفه اصلی خود یعنی برقراری تماس با صدای ارسالی و دریافتی مطلوب بسیار مناسب عمل می کند. Dialer گوشی به شماره گیری هوشمند مجهز است و علاوه بر گزینه های عددی موارد حروفی که با این اعداد امکان نوشتن آنها با صفحه کلید وجود دارد را نیز بلافاصله از دفترچه تلفن لیست می کند. در این حالت البته تنها یکی از نام های منطبق با شماره نشان داده می شود که با فشردن فلش رو به پائین این قسمت سایر موارد نیز دیده می شوند. تنها نکته منفی قابل اشاره در این قسمت بجز صدای نسبتا پائین اسپیکر برقراری تماس به صدای زنگ گوشی باز می گردد جائیکه بازهم قانون نانوشته نسبت معکوس صدای زنگ با قیمت دستگاه در مورد Optimus 2X هم کاملا صداق است. صدای خروجی از اسپیکر اصلی گوشی در سطح بسیار پائینی از لحاظ قدرت قرار دارد و از این لحاظ می توان آن را Galaxy S و iPhone 4.0 در یک رده قرار داد.

lg_optimus_2x_mobile_review_23.jpgOptimus 2X از گالری استاندارد اندروید برای نمایش تصاویر و ویدئوها استفاده می کند این گالری سه بعدی که در تمامی دیگر مدل های این ورژن نیز به چشم می خورد بصورت اتوماتیک کل حافظه اصلی و جانبی دستگاه را برای محتوای مرتبط جستجو کرده و آنها را به فرم سه بعدی جذابی در قسمت های مختلف صفحه نمایش با نام فولدری که در آن قرار دارند جای می دهد این فرم سه بعدی زیبا با به راحتی قابل اسکرول بوده و با توجه به Preview های در نظر گرفته شده برای هر فولدر امکان یافتن تصاویر مورد نظر کاربر را به راحتی هرچه تمام تر بوجود می آورد. با گشودن هر فولدر، محتویات حاضر در آن به شیوه ماتریسی 3×4 به نمایش در می آیند که یا با Sweep دست بروی صفحه و با حرکت دادن زبانه موجود در زیر بخش پائینی به راحتی قابل Scroll کردن هستند. در این حالت و در بالاترین قسمت سمت راست صفحه نمایش دکمه کوچکی دیده می شود که امکان سوئیچ کردن تصاویر براساس زمان گرفته شدن آنها و یا نمایش ماتریسی معمول را فراهم می آورد. زوم در تصاویر نیز همچون همیشه علاوه بر زوم دو انگشتی Pinch-to-Zoom با ضربه تکی بروی صفحه نمایش و یا استفاده از میانبرهای ذره بین نیز قابل انجام است.

lg_optimus_2x_mobile_review_24.jpgپلیر موسیقی حاضر در Optimus 2X نیز پلیر استاندارد اندروید در مدل های گوناگون است که البته اندک تغییراتی نیز در آن به چشم می خورد. در این قسمت همچون همیشه علاوه بر نمایش کل Track ها در یک قسمت، دسته بندی های همیشگی این بخش همچون Albums و Artists به چشم می خورند و جستجو در میان آهنگ ها نیز هم از روی حروف الفبا و به طریقه معمول با سرچ کردن نام آهنگ صورت می پذیرد. صفحه Now Playing این پخش کننده موسیقی شامل یک قاب آلبوم بزرگ در مرکز و کنرلرهای اصلی آهنگ در پائین است که برای متوقف کردن و حرکت به تراک بعدی و قبلی بکار می روند البته بجز استفاده از این کنترلرها برای رفتن به آهنگ قبلی و بعدی می توان بطور مستقیم بروی قاب آلبوم (Album Art) به نمایش درآمده در مرکز تصویر با دست به سمت چپ و راست Sweep نمود. لمس کردن و نگاه داشتن دست بروی Album Art منوی جدیدی را برای جستجوی آهنگ ها از روی نام آهنگ، نام خواننده و عنوان آلبوم فراهم می آورد پس از انتخاب این مورد نوبت به محل جستجو می رسد که علاوه بر حافظه گوشی دو گزینه جستجوی اینترنتی و جستجو در Y**ou T**u*be نیز در این بخش در دسترس کاربران قرار دارد. اکولایزهای بهبود صدا از دیگر موارد قابل اشاره در این پلیر موسیقی هستند. با چرخاندن گوشی به حالت افقی فرم سه بعدی جذابی از Album Art های حاضر در Library به نمایش در می آیند که با لمس هرکدام لیست آهنگ های موجود در این آلبوم به نمایش در می آیند در پائین صفحه نمایش در این حالت یک نوار لغزنده الفبائی وجود دارد که با کمک آن می توان به سرعت آلبوم مورد نظر را از روی نام آن جستجو کرد.

lg_optimus_2x_mobile_review_29.jpgپلیر پخش ویدئو در Optimus 2X ظاهر نسبتا ساده ای دارد در صفحه اول این قسمت لیست کاملی از تمامی ویدئوهای حاضر در گوشی به نمایش در می آید که همچون بخش موسیقی ستونی از برچسب های الفبائی را در سمت راست خود می بینید البته نگفته پیداست که امکان پخش مستقیم ویدئوها از درون گالری سه بعدی دستگاه که پیش از این به آن اشاره کردیم نیز طبیعتا وجود دارد. المان های حاضر در صفحه در هنگام پخش ویدئو شامل Progress bar با آیکون دارای حرکت به جلو در هنگام پخش، سه کنترلر همیشگی play/pause و رفتن به ویدئو قبلی و بعدی و بلاخره دو دکمه یکی برای تعیین شیوه نمایش تصویر (تمام صفحه و یا بریده شده) و دیگری برای فعال سازی Virtual Surround می شوند. فرمت های مورد پشتیبانی در پلیر پیش فرض دستگاه لیست بلند بالائی را تشکیل می دهند و علاوه بر قرمت های معمول 3GP و WMV امکان پخش دو فرمت XviD و DivX با وضوح 1080p نیز وجود دارد البته این پلیر امکان پخش فرمت MP4 با وضوح 1080p را ندارد هرچند که وضوح 720p را بخوبی پشتیبانی می کند. فرمت مشهور و با کیفیت MKV نیز توسط این پلیر پشتیانی نمی شود که نکته منفی مشهودی برای آن به حساب می آید البته طبیعتا با کمک پلیرهای قدرتمند جانبی می توان این فرمت ها را نیز به لیست فرمت های مورد پشتیبانی دستگاه افزود. امکان پخش زیر نویس توسط انی پلیر وجود دارد جائیکه امکان تغییر فونت و سایز نیز در نظرگرفته شده است اما در اینجا نیز محدودیت هائی وجود دارد که از آن جمله بجز عدم امکان آدرس دهی دستی فایل زیر نویس می توان به پشتیبانی نکردن دستگاه از زیر نویس های غیر لاتین و انگلیسی اشاره کرد که حتی در مورد زبان Spanish نیز دچار مشکل می شود. رادیوی FM دستگاه بجز ظاهر تغییر یافته خود نکته تازه ای را در بر ندارد و همچنان برای استفاده از آن می بایست هدست دستگاه را به آن متصل نمود که البته پس از آن می توان صدای رادیو را به اسپیکر اصلی دستگاه منتقل کرد.

lg_optimus_2x_mobile_review_26.jpgاما یکی از قابلیت های اصلی Optimus 2X همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم به دوربین 8 مگاپیکسلی آن تعلق دارد که برخلاف سابقه نچندان درخشان ال جی در این قسمت حداقل بروی کاغذ یکی از قدرتمندترین نمونه ها در این کلاس به حساب می آید. ساختار منوئی دوربین از طراحی مناسب و قابل قبولی برخوردار است در ایجا و در ستون سمت راست به ترتیب از بالا به پائین اسلایدر سوئیچ میان عکاسی و فیلمبرداری، شاتر مجازی دوربین و آخرین عکس گرفته شده توسط آن قرار دارند و در ستون سمت چپ نیز کلیه تنظیمات دوربین دیده می شود. اطلاعات تنظیمات صورت پذیرفته در دستگاه همچون وضوح تصویر و حالت های پیش فرض عکاسی از جمله دیگر موارد قابل اشاره در این اینترفیس هستند که در بالای صفحه نمایش به چشم می خورند. از جمله امکانات حاضر در لیست مشخصات این دوربین می توان به قابلیت تشخیص چهره و لبخند، امکان Geo-tagging، قابلیت تاچ فوکوس، امکان تغییر عدد ISO، دسترسی به حالت های عکاسی پیشفرض و افکت های متعدد نوری و رنگی اشاره کرد. لرزش گیر دیجیتال دست، امکان عکاسی پانوراما، عکاسی به فرم Beauty shot و Art shot و قابلیت جدید out-focusing shot که هر چیز خارج از محدوده فوکوس را محو و اصطلاحا blur می کند نیز در این دوربین دیده می شوند. کیفیت تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین در سطح بهترین های کلاس 8 مگاپیکسلی قرار دارد جائیکه جزئیات مناسب و رنگ های طبیعی و زنده فراوانی در آنها به چشم می خورد البته در این میان مواردی همچون کنتراست نسبتا پائین و سطح بالاتر از حد متوسط نویز نیز دیده می شوند که با وجود آنها هنوز هم می توان تصاویر این دوربین را در سطح بسیار مناسبی طبقه بندی کرد. علاوه بر این نباید از یاد برد که Optimus 2X هنوز در مرحله پیش تولید قرار داشته و با توجه به اینکه دوربین معمولا آخرین سخت افزاری ست که در مرحله تولید بهینه سازی می شود می توان انتظار داشت که نسخه نهائی دستگاه اندک موارد منفی حاضر در این قسمت را نیز بهبود ببخشد. اما اگر دوربین 8 مگاپیکسلی یکی از چندین جذابیت Optimus 2X است فیلمبرداری 1080p شاید دومین نکته مهم پس از پردازنده این گوشی باشد جائیکه برای اولین بار در تاریخ Camera Phone ها به این وضوح در فیلمبرداری دست یافته شده است امری که بدون شک مدیون پردازنده قدرتمند Tegra 2 است. اما اگر به دنیای واقعی باز گردیم شرایط اجرای این وضوح بالا در Optimus 2X به مانند اولین دوربین های ارائه شده با وضوح 720p در سطح ایده آلی قرار ندارد. ویدئوهای گرفته شده در این وضوح همانطور که در مشخصات دستگاه نیز صریحا به آن اشاره شده با 24 فریم در ثانیه برداشت شده اند که تا اینجای کار مشکلی وجود ندارد چرا که تصویر با کیفیت سینمائی نیز با همین نرخ فریم گرفته می شوند اما مشکل از جائی شروع می شود که با بررسی دقیق با کمک نرم افزارهای جانبی معلوم می گردد که بسیاری از فریم ها در حقیقت نسخه کپی شده فریم قبلی هستند که این موضوع به روان بودن نتیجه کار لطفه فراوانی می زند این تکنیک مشکل ساز پیش از این بارها و بارها توسط خود شرکت ال جی مخصوصا در Camera Phone های ارزان قیمت این شرکت بکار گرفته شده است. دیگر مشکل قابل ذکر در این قسمت فشردگی بیش از اندازه اعمال شده به ویدئوهای گرفته شده است جائیکه میزان bitrate تصاویر گرفته شده به رقم نازل 8Mbps کاهش یافته و جزئیات مورد انتظار حاضر در تصویر به سطح پائینی نزول پیدا می کند. داستان در مورد وضوح 720p دوربین Optimus 2X نیز تقریبا به همین شیوه ادامه پیدا می کند جائیکه از روی مشخصات نرخ ثبت تصاویر 30fps عنوان شده که عملا این رقم حوالی 25 فریم باقی می ماند که البته با این رقم نیز هنوز تصاویر بدون اشکالی را از نظر نرخ بازسازی تصویر مشاهده می کنیم. در کل فیلمبرداری این دوریبن در حالت 720p از کیفیت و روانی بالاتری نسبت به 1080p برخوردار است و به احتمال قوی بسیاری از کاربران آن را به وضوح بالاتر 1080p ترجیح خواهند داد.

گزینه های ارتباطی Optimus 2X در سطح بسیار پیشرفته ای قرار دارند جائیکه چهار فرکانس GSM و دو فرکانس اصلی HSDPA برای برقراری تماس و GPRS و EDGE در کنار 3G تا سرعت 10.2Mbps گزینه های تحت شبکه آن را تشکیل می دهند. ارتباط Wi-Fi این گوشی با استاندارد 802.11b/g/n برقرار می شود و امکان DLNA با نرم افزار SmartShare نیز برای آن در نظر گرفته شده است. بلوتوث گوشی نسخه 2.1 است و اتصالات سیمی آن نیز با پورت Micro USB برقرار می شود. امکان USB Tethering و تبدیل اتصال وای فای یه یک Hospot قابل جستجو از دیگر موارد حاضر در بخش ارتباطی این مدل هستند. خروجی HDMI حاضر در دستگاه امکان انتقال محتوای تصویری با وضوح 1080p را فراهم می آورد که از این لحاظ نیز با اولین گوشی موبایل با این قابلیت روبرو هستیم.

lg_optimus_2x_mobile_review_27.jpgگیرنده GPS حاضر در Optimus 2X طبق معمول در بخش نرم افزاری با Googla Maps همراه شده است نسخه پنجم این نرم افزار که از سرعت بالاتری برخوردار بوده و از نماهای سه بعدی نیز پشتیبانی می کند بصورت پیش فرض در این مدل دیده می شود.

lg_optimus_2x_mobile_review_28.jpgLG Optimus 2X اسمارت فون متفاوتی ست که آغاز دوره جدیدی برای سازنده آن به حساب می آید این گوشی متفاوت علیرغم فراز و فرود های متعددی که در ساختار سخت افزاری و نرم افزاری آن به چشم می خورد بدون شک در آینده یکی از معتبرترین نمونه ها و مبنائی برای قیاس قدرت سایر اسمارت فون های این کلاس به حساب خواهد آمد. ال جی قرار است این گوشی زیبا را تا پایان ماه فوریه یعنی حداکثر تا یک هفته دیگر با قیمتی همچنان نامشخص به بازار عرضه کند.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

4 دیدگاه

  1. بسیار عالی و زیبا
    مثل همیشه
    …….
    من موندم که این شرکت های کره ای چرا اکثر محصولاتشن رو بصورت خام و نا کامل عرضه میکنن
    و روی همین محصولات ناقص اینقدر تبلیغ میکنن وقتی تبلیغات اپتیموس 2X و فیلمبرداری 1080 و مشکلات فیلمبرداریش رو خوندم
    نا خود آگاه یاد 8910 سامسونگ(ساخته شده توسطشرکت رغیبب و هموطن اپتیموس!) افتادم که اولین کمرا فون 720 بود و همین مشکلات دابلیکیت شدن فریم ها و روون نبود رو داشت !
    البته دلیل این کار هم مشخصه فروش در بازار به هر قیمتی
    و همین موضوع باعث شد 8910 آخرین محصول سامسونگ موبایلی باشه که خریدم !

  2. مرسی ارش جان بازم مثل همیشه عالییی.خیلی وقتی بود بررسی تخصصی به این خوبی نخونده بودم.آرش جان اگه امکانش هست گالکسی اس 2 رو هم بررسی کنید.با تشکر.

ارسال یک پاسخ