پیش از آنکه به خبر اصلی یعنی برندگان جوائز بهترین های امسال بپردازیم نگاهی داریم به مابقی محصولات ارائه شده تا امروز در غرفه های مختلف نمایشگاه. نخست از آلکاتل شروع می کنیم. این شرکت نچندان پر سر و صدا امسال با سه مدل نسبتا متوسط در دو کلاس مختلف به MWC آمده است:
– Alcatel OT-803: این گوشی مسنجری زیبا دارای صفحه نمایش 2.4 اینچی لمسی مقاومتی و یک دوربین 2 مگاپیکسلی ساده است. صفحه کلید QWERTY چهار ردیفه گسترده شده در زیر صفحه نمایش اصلی ترین قابلیت این مدل به حساب می آید. در این مدل از سیستم عامل خبری نیست و 50 مگابایت حافظه داخلی در کنار پشتیبانی از کارت حافظه Micro SD در آن به چشم می خورد. رادیوی FM دیگر امکان ساده حاضر در این دستگاه است.
– Alcatel OT-807: این مدل دقیقا همان نمونه قبلی ست با این تفاوت که سایز صفحه نمایش آن حالا به 2.8 اینچ افزایش یافته است. صفحه کلید عددی این مدل الیته تا حدودی کوچکتر شده و به همین علت در راحتی استفاده ظاهرا از مدل 803 اندکی ضعیف تر به نظر می رسند. گیرنده Wi-Fi نیز در این گوشی دیده می شود.
– Alcatel OT-990: این اسمارت فون، پیشرفته ترین گجت حاضر در غرفه آلکاتل بود و بلاخره این شرکت نیز با OT-990 به جمع سازندگان اسمارت فون های اندرویدی پیوسته است. صفحه نمایش این گوشی 3.5 اینچی از نوع لمسی خازنی ست و اولین دوربین 5 مگاپیکسلی این شرکت در ساختار آن دیده می شود. سیستم عامل اندروید 2.2، پردازنده 600 مگاهرتزی و مجموعه کاملی از گزینه های ارتباطی شامل GPS، Wi-Fi، بلوتوث و HSDPA در این مدل دیده می شود.
شرکت Viewsonic در نمایشگاه امسال با دو گوشی و دو تبلت حضور داشت که البته اغلب آنها قبلا معرفی شده بودند:
– ViewSonic ViewPad 4: این اسمارت فون اندرویدی دارای صفحه نمایش 4.1 اینچی WVGA از نوع لمسی خازنی ست که دوربینی 5 مگاپیکسلی با فیلمبرداری 720p، خروجی miniHDMI و 2 گیگابایت حافظه داخلی را به همراه دارد. پردازنده دستگاه 1 گیگاهرتزی Scorpion است که به چیپ ست گرافیکی Adreno 205 مجهز شده است. حافظه RAM این مدل نیز 512 مگابایت است. سیستم عامل دستگاه نسخه همچنان معرفی نشده اندروید 2.4 اعلام شده که قرار است بزودی مشخصات آن معرفی شود. از دیگر موارد حاضر در این گوشی می توان به GPS، Wi-Fi، اتصال پر سرعت HSDPA، بلوتوث نسخه 3.0 و جک 3.5 میلیمتری هدست در کنار اسلات کارت حافظه Micro SD اشاره کرد. این مدل در ماه می ارائه می شود.
– Viewsonic V350: این اسمارت فون اندرویدی قادر به پشتیبانی از دو سیمکارت همزمان است اما نکته ای که این مدل را از رقبای نچندان پر شمارش بطور کامل تفکیک می کند امکان استفاده همزمان هر دو سیمکارت از شبکه 3G است بدین معنا که هر کدام از دو سیمکارت مستقلا می توانند به شبکه های 3G متفاوتی متصل شوند که این موضوع می تواند سرعت ارتباطات شبکه ای را در این مدل بشدت افزایش دهد. سایر مشخصات V350 شامل صفحه نمایش 3.5 اینچی HVGA، سیستم عامل اندروید 2.2، پردازنده 600 مگاهرتزی، دوربین 5 مگاپیکسلی با امکان فیلمبرداری WVGA و 512 مگابایت حافظه RAM و به همین میزان حافظه فلش می شود. اتصالات Wi-Fi و GPS در کنار بلوتوث و اسلات کارت حافظه Micro SD نیز در این مدل دیده می شوند.
– ViewPad 7 & ViewPad 10: این دو تبلت هر دو پیش از این معرفی شده اند جائیکه مدل ViewPad 7 با صفحه نمایش 7 اینچی WVGA، دوربین 3.2 مگاپیکسلی، 512 مگابایت RAM و با اندروید 2.2، در ماه آگوست و مدل 10 اینچی در دو ورزن مختلف یکی با بوت دوگانه ویندوز 7/ اندروید 1.6 و دیگری با سیستم عامل اندروید 2.2 در نمایشگاه CES2011 معرفی شدند.
شرکت گمنام Altec در نمایشگاه امسال اسمارت فون متفاوتی را به نمایش گذاشته که بر طبق گفته های شرکت دارای بهترین دوربین در میان رقبای خود است:
– Altec A14 Leo: این گوشی در نگاه اول یک اسمارت فون اندرویدی با صفحه نمایش 3.2 اینیچ WVGA از نوع لمسی خازنی و یک دوربین… 14 مگاپیکسلی ست!! دوربین حاضر در این مدل دارای سنسور 2.3/1 اینچی CCD ست که علاوه بر نور راهنمای فوکوس به یک فلش زنون پر قدرت نیز مجهز شده است نکته جالب این دوربین امکان 3X زوم اپتیکال آن است که با فاصله گرفتن لنز از بدنه گوشی به مانند یک دوربین واقعی صورت می گیرد و بدین ترتیب در میان مدل های مختلف اندرویدی نمونه ای بی نظیر به حساب می آید. این دوربین با وضوح 720p فیلمبرداری می کند. جدا از دوربین ورژن سیستم عامل حاضر در Leo نسخه 2.1 اندروید است و گزینه های ارتباطی همیشگی همچون GPS و Wi-Fi، بلوتوث و اتصال پر سرعت HSDPA برای آن در نظر گرفته شده است.
تبلت Xoom موتورولا که پیش از این در نمایشگاه CES معرفی شد حالا با جزئیات بیشتری در غرفه موتورولا به معرض نمایش گذاشته شد. ابعاد این تبلت 12.9×167.8×249.1 میلیمتر است که برای یک تبلت 10.1 اینچی ابعاد نسبتا استانداردی محسوب می شود. Xoom در مقایسه با نمونه مشابه ای مثل Galaxy Tab 10.1 در حدود سه میلیمتر در طول و 2 میلیمتر در قطر با افزایش روبرو شده و عرض آن 2.6 میلیمتر کمتر شده است. وزن این تبلت البته بسیار سنگین تر شده و به به 730 گرم رسیده که از این لحاظ هم وزن iPad 3G به حساب می آید. وضوح صفحه نمایش 10.1 اینجی Xoom برابر 800×1280 پیکسل است که از این لحاظ نیز تفاوتی با حریف سامسونگی خود ندارد. دوربین حاضر در پشت Xoom یک نمونه 5 مگاپیکسلی با دو فلش LED ست که با وضوح 720p فیلمبرداری می کند. علاوه بر این، دوربین دیگری نیز بر بالای صفحه نمایش دیده می شود که 2 مگاپیکسلی ست و برای تماس ویدئویی یا Self Portrait مورد استفاده قرار می گیرد. پردازنده دو هسته ای Xoom نسخه 1 گیگاهرتزی Nvidia Tegra2 است و سیستم عامل آن نیز اندروید 3.0 یا Honeycomb است. مشخصات ارتباطی این تبلت در سطح بسیار بالائی قرار دارد جائیکه بجز ارتباطات 3G، بلوتوث نسخه 2.1 و گیرنده های Wi-Fi و GPS، امکان ارتباطی LTE 4G نیز برای آن در نظر گرفته شده که این چینش دستگاه قرار است در پایان سه ماهه دوم سال 2011 ارائه شود. از سایر مشخصات این مدل می توان از خروجی HDMI، پورت Micro USB و جک 3.5 میلیمتری اتصال هدست یاد نمود. نسخه وای فای این مدل قرار است با قیمت 600 دلار و نسخه Wi-Fi+3G آن با قیمت 800 دلار به بازار ارائه شود.
یکی از معدود فناوری های معرفی شده در MWC که لزوما گحت خاصی نیز در آن به چشم نمی خورد از سوی شرکت Qualcomm به معرض نمایش گذاشته شد. در اینجا و در غرفه این شرکت نرم افزار متن بازی به نام AllJoyn به نمایش در آمد که در نسخه های متعددی همچون ورزن C++، جاو و جاوا اسکریپت نوشته شده است و با نصب آن بروی دو یا چند گوشی موبایل یا بروی لپ تاپ یا PC می توان ارتباط آنی و بلافاصله بین دو یا چند دستگاه ایجاد نمود. بستر این ارتباط آنی و بلافاصله در حال حاضر می تواند بلوتوث یا وای فای باشد که بدین ترتیب فاصله بین دستگاه های در ارتباط با یکدیگر می تواند از 10 متر در بلوتوث تا 100 متر در وای فای متغیر باشد. البته خود Qualcomm در حال کار بروی فناوری اختصاصی به نام FlashLinq است که با سخت افزار جداگانه ای از Qualcomm عرضه خواهد شد و بوسله آن بستر ارتباطی خاصی ایجاد می شود که نه تنها سرعت را به رقم فوق العاده 15Mbps افزایش می دهد بلکه فاصله بین دستگاه های در ارتباط را نیز به حدود 1 کیلومتر در حالت ایده آل می رساند که در مقایسه با دیگر راه های ارتباطی مثل بلوتوث یا حتی وای فای فناوری بسیار فوق العاده ای به نظر می رسد. دموی جالبی از ارتباط چهار گوشی موبایل با پلتفرم های مختلف که همرمان با یکدیگر و با یک لپ تاپ در ارتباط بودند نیز در غرفه Qualcomm به نمایش در آمدند. از جمله کارکردهای این فناوری علاوه بر استریم مستقیم محتوای متنی، صوتی و تصویری میان دستگاه های دارای این تکنولوژی می توان به مطلع شدن افراد از نزدیک بودن دوستان در حوالی آنها اشاره کرد مسئله ای که بر خلاف راه حل های دیگر ارائه شده برای این موضوع نیازی به تبادل اطلاعات شبکه ای و در نتیجه هزینه برای کاربران نخواهد داشت.
شرکت توشیبا در MWC امسال سه مدل جدید به لیست لپ تاپ های Slim سری R800 خود افزوده است این مدل ها شامل R830 با صفحه نمایش 13.3 اینچی، R840 با صفحه نمایش 14 اینچی و R850 با صفحه نمایش 15.6 اینچی ست. از جمله مشخصات مشترک این مدل ها می توان به پردازنده اینتل Corei5 و Corei7، پورت USB 3.0 و بلوتوث نسخه 3.0 اشاره کرد. مدل R830 با بدنه منیزیومی دارای وزن 1.4 کیلوگرم است و با این وزن حتی درایو نوری هم در لیست مشخصات آن به چشم می خورد. هر سه این مدل ها در ماه آوریل به بازار ارائه می شوند و در مورد قیمت آنها هنوز صحبتی نشده است.
اما از موارد ارائه شده در روزهای آخر نمایشگاه که بگذریم همانطور که گفتیم جوائز سالیانه MWC خبرساز ترین عنوان در روز آخر این نمایشگاه بود این جوائز در 9 بخش مختلف اهدا شد که همه آنها را با هم مروز می کنیم:
1- دسته اول: جوائز Global Mobile App:
– بهترین Application سال در پلتفرم Apple: به شرکت Rovio/Clickgamer برای بازی محبوب Angrybird
– بهترین Application سال در پلتفرم BlackBerry: به شرکت Research in Motion برای BlackBerry Messenger
– بهترین Application سال در پلتفرم Android: به گوگل برای Google Maps
– بهترین Application سال در پلتفرم نوکیا: به Herocraft & InnerActive برای ZumZum
– بهترین Application سال: به شرکت Rovio/Clickgamer برای بازی محبوب Angrybird
2- دسته دوم جوائز Mobile Advertising & Marketing
– بهترین کمپین تبلیغاتی و مارکتینگ در موبایل به شرکت Mobilera-Outeractive
3- دسته سوم جوائز Best Mobile Business & Enterprise به شرکت Antenna برای پلتفرم Antenna Mobility یا AMP و شرکت Airtel Africa, MasterCard Worldwide and Standard Chartered Bank برای کارت Airtel
4- دسته چهارم جوائز توسعه اقتصادی و اجتماعی:
– بهترین استفاده از موبایل برای توسعه اقتصادی و اجتماعی به شرکت Ericsson & Flexenclosure برای Ericsson Community Power
– جایزه Best Mobile Money for the Unbanked Service به Vodafone Group, Safaricom, Vodacom, Vodafone Essar Limited and Roshan Ltd برای M-PESA
5- دسته پنج: ابتکارات موبایلی
– بهترین ابتکار در زمینه Mobile-Health به Mobisante Inc برای MobiUS
– بهترین ابتکار در زمینه Mobile Learning به Urban Planet Mobile and PT Telkomsel برای آموزش ابتکاری زبان انگلیسی
– جایزه Best Mobile Innovation for Utilities به EDMI and Sierra Wireless برای ابتکار در زمینه تولید GSM/GPRS Modem
– بهترین ابتکار موبایلی در زمینه اتوموبیل و حمل و نقل به شرکت نیسان، AT&T, NTT DOCOMO و Telenor Connexion برای ICT در ماشین های برقی
– Best Embeded Mobile Device به AT&T and VITALITY
6- دسته شش: جایزه موبایل سبز
– جایزه موبایل سبز برای بهترین سرویس یا محصول از لحاظ کارائی به Bharti infartel برای پروژه GreenTower P7
7- دسته هفتم: جایزه بهترین موبایل سال به شرکت اپل برای iPhone 4.0 و جایزه بهترین سازنده سال به شرکت تایوانی HTC
8- دسته هشتم: بهترین تکنولوژی
– بهترین تکنولوژی Broadband موبایل به Ruckus Wireless برای سیستم Mobile Wi-Fi Gateway
– Best Mobile Technology for Emerging Markets به شرکت Orange برای برنامه Orange solar base station
– Best Technology Breakthrough به Seven Networks برای SEVEN Open Channel
– بهترین مدیریت ارتباط با مشتری (CEM) به Airtel Africa and Tango Telecom برای Tango Telecom’s ‘Dynamic Pricing Service’
9- دسته نهم: جایزه بهترین عملکرد
– جایزه مخصوص ریاست GSMA به دکتر Whang Jianzhou رئیس China Mobile
– جایزه مدیریت دولتی (Government Leadership) به دولت افغانستان
توجه: این مطلب به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از آن، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
سایت اصلی نمایشگاه چیه؟
با سلام به دوستان
امید و هادی عزیز از توجه و عنایت شما به سایت خودتان بسیار متشکرم همانطور که گفتم سرعت انتشار خبرها در نمایشگاهی به وسعت MWC در حدی ست که حتی غول رسانه ای چون Engadget هم از این پوشش گه گاهی جا می ماند ما که جای خود داریم البته برای راضی نگه داشتن شما دوستان عزیز سعی خواهم کرد نقدهای مناسبی بروی محصولات متنوع منتشر شده در این نمایشگاه در روزهای آینده داشته باشیم. در رابطه با تیترهای انتخاب شده بروی مطالب هم این عنوانی بوده که در آن لحظه برای متن مناسب دیدم و اگر چندان زیبا به نظر نمی رسند بجز تراکم مطالب به علت پائین بودن سطح نمایشگاه امسال و عدم امکان مقایسه آن به دوره های قبل نیز باز می گردد جائیکه اگر دقت کنید در این دوره تمرکز از روی گوشی های موبایل به تبلت ها معطوف شده که این از کیفیت کار کم کرده است.
بازهم از همه شما دوستان و همراهان سپاسگزارم
با سلامی دوباره
البته من سایت شما و شخص شما رو خیلی دوست دارم و همیشه جزو خوانندگان پر و پا قرص شما بودم و همیشه تو همچین مواردی که پیش میاد اول به سایت شما مراجعه میکنم و همین باعث شده تا نیمچه نقدی بر سایت شما بکنم البته نظره من فقط شاید یه نظره آماتور باشد و حرفه ای نباشد.
شاید بتونم انتقادم رو روشنتر بیان کنم تا بتونید نظر بنده رو به عنوان خواننده سایت بدونید البته اگر نظر من براتون مهم باشه.
من پوشش خبری سال پیش شما رو خیلی بیشتر میپسندیدم چون که دسته بندی دقیق تر و کاملتری داشت و وقتی میگم شور و شوقی در من ایجاد نمیکنه بیشتر عناوینش رو میگم مثلا صدایی به بلندی سکوت یا روز آسیایی ها یا معرفی بهترین ها که من بهترینی توش ندیدم. شما اگه دقت کنید بیشتره برندهایه معروف همون اول کار اون چیزی که تو چنته داشتند رو رو کردن. و من واسه همین میگم کاش برند بندی میکردین. مثلا مثل سایت GSMARENA و البته من کاره شما رو با این سایت مقایسه کردم نه مثل سایت هایه ایرانی که نشان از کلاس بالایه سایت شما داره در نظره بنده.
در مورد کپی پیست هم قصد جسارتی نداشتم و حق با شماست شاید سرعت عمل شما اجازه بررسی کاملتر رو فعلا نمیده و در ضمن اینکه محصولات تازه معرفی شدند و بررسی کاملتر رو انشاالله در آینده از سایت شما پی خواهیم گرفت.
در آخر اینکه امیدوارم نوع بیان من در کامنت اول باعث رنجش خاطره شما نشده باشه و بنده به عنوان یک خواننده طرفدار سایتتون یک چیزی که به ذهنم رسید رو گفتم.
با تشکر از شما و سایت خوبتون
گزارش نمايشگاه بصورت دسته بندی برندها ديگه يعنی چی؟ ايشون يا نمايشگاه نميدونن چيه، يا گزارش و پوشش نمايشگاه!… دليلش هم آرش بدرستی توضيح داد.
====
بهرحال من وظيفه ام بود که تشکر کنم از آرش عزيز بخاطر اين پوشش عالی و حرفه ای… من خودم از طرف شرکت سامسونگ دعوتنامه و حتی هتل رزرو شده داشتم که برم بارسلون برای نمايشگاه( البته فقط برای روز اول و کنفرانس خبری) که مشکلی برام پيش اومد و متاسفانه نتونستم برم؛ برای همين نظرم جلب شد به فيدهای رايت ايج در اينباره که توی ايميلهام بدستم ميرسه و اون رو دنبال کردم…بنظرم نه تنها در ايران که درسطح وبسايتهای غير انگليسی زبان دنيا کار شما کم نظير و عالی بود. البته وبسايتهای زيادی اين نمايشگاه رو پوشش دادن، ولی منظور من وبسايتهای غيرپروفشنال و فری هست، ( وبسايتهايی که کلی خرج ميکنن و نماينده ميفرستن و پول درميارن منظورم نيست)… بهرحال کامنت بی انصافی آقای اميد رو که ديدم گفتم اين کامنت رو بنويسم. شايد شما رو خيلی خوب نمی شناسن که اينطوری نظر دادن و حرف از کپی پيست و غيره زدن. بازهم ممنون از کار درخشان و قابل تقديرتون. مثل هميشه حرفه ای و ممتاز بودين آقا آرش. با سپاس، خواننده قديمی شما،هادی از لندن
با سلام به دوستان
امید جان از نظر شما و دلگرمی هایتان بسیار متشکرم فقط چند نکته در این میان وجود دارد که مایلم شما به عنوان خواننده سایت در جریان باشید اول اینکه نوشتن مطلب در مورد یک نمایشگاه و پوشش آن با نوشتن نقدهای دسته بندی شده یا آنگونه که شما به دنبال آن هستید ارائه دسته بندی شده گجت ها از روی برند متفاوت است و روال یک نمایشگاه آنگونه که هر روز پیش می رود اجازه چنین کاری را به شما نمی دهد. در ضمن در مورد نمایشگاه بزرگی مثل MWC اصولا تا به پایان رسیدن آن چنین فرصتی برای دسته بندی در اختیار شما قرار ندارد شما دقت کنید که در مدت چهار روز، 9 مطلب در مورد MWC بروی Writeage قرار گرفت این پوشش گسترده که االبته جذابیتی هم ظاهرا برای شما نداشته است تقریبا از سوی هیچکدام از آی تی نویسان وب فارسی بجز یک یک استثنا انجام نشد.
در آخر هم به نکته ای اشاره ای کردید که من متوجه آن نشدم لطفا این “عینا کپی پیست کردن” را توضیح بیشتری بدهید چون تمامی مطالب حاضر در سایت عصر نوشتن از پنج سال پیش تاکنون همگی دست اول و اورجینال بوده اند و یا حداکثر توسط خود سایت ترجمه شده اند. کپی کار ما نیست برادر این کار مخصوص سارقان ناجوانمرد متعدد حاضر در وب فارسی ست که مطلب عصر نوشتن را در همان دقیقه نخست در صدها سایت مختلف بدون ذکر منبع کپی می کنند. در ضمن وقتی در حال گزارش یک مطلب یا نقل لحظه به لحظه یک نشست خبری هستید مطمئنا مجاز به نفسیر نخواهید بود و این کار را باید به نقدهای بعدی موکول کنید.
با تشکر
سلام
اول از همه تشکر میکنم از مطالب خوبتون
دوم اینکه من یک انتقادی راجع به اطلاع رسانیتون راجع به بارسلونا داشتم.
کاش به جایه اینکه مطالب رو روزبندی میکردین میومدید مطالبتون رو برند بندی میکردین میکردین مثلا اینکه سامسونگ این سال چی معرفی کرد یا سونی اریکسون و ………..
اینجوری که شما مطالبتون رو روز بندی کردین زیاد جذابیتی حداقل برایه من نداشت و من به جز این صفحه برایه باز کردن صفحات دیگر راجع به نمایشگاه بارسلونا شور و شوقی در سایت شما پیدا نکردم.
به هر حال من از شما انتظار بالاتری داشتم و در ضمن لطفا صرفا متن ترجمه شده رو عینا کپی پست نکنید شما میتونید خودتون صاحب نظر باشید.
با تشکر
ممنون آرش عزیز
پس نوکیا هیچ اسمارتفونی ارایه نداد من که منتظر خبرهایی از meego بودم ولی …
نظرت چیه در مورد پشتیبانی و برنامه های نوکیا برای استفاده از میگو
ظاهرا رفته به سمت ویندوزفون و میگو هم رفته به حاشیه
بالاخره منتظر میگو وایسیم یا باید خیلی بیشتر صبر کنیم