Nokia 3110 Classic مردی برای تمام فصول

37
9991

با پیشرفت فزاینده تکنولوژی های مرتبط با موبایل روز بروز شاهد تغییرات گسترده ای در امر تولید و همچنین در روند قیمت گذاری کالاهایی از این دست می باشیم و مسئله مهمی به نام رقابت در این بازی نقشی کاملا کلیدی را ایفا می کند بنحوی که شرکت های رقیب در این عرصه هر از چندگاهی تک خال هایی را رو می کنند که بازار را به نفع خود کاملا تغییر می دهند. Nokia 3110 Classic را می توان یکی از این تک ستاره های نوکیا به حساب آورد محصولی که با تلفیق امکانات و قیمتی بسیار مناسب احتمال فروش بالایی برای آن پیش بینی می شود. با ما در بررسی این گوشی کارا همراه باشید.

تا همین سال گذشته شاید نوکیا یکی از کم کار ترین شرکت های تولید کننده گوشی در رده میان قیمت بازار محسوب می گردید و محصولات پر شمار این شرکت معمولا بصورت نمونه هایی کاملا ارزان قیمت و یا کاملا گران قیمت دسته بندی می گردیدند، تا اینکه کم کم رویه نوکیا در سال گذشته رو به تغییر نهاد و نوآوری های فراوان بهمراه قیمت هایی کاملا مناسب در قالب نمونه های بسیار موفقی همچون گوشی هوشمند 6120 به بازار ارائه گردید و آنچنان که به نظر می رسد این روند روبه رشد همچنان در این شرکت پیشرو ادامه دارد و بدون شک Nokia 3110 نمونه دیگریست در تائید این گفتار. جائیکه میزان امکاناتی که در این دستگاه گرد هم جمع شده است در قیاس با قیمتی که برای آن تعیین گردیده آنرا به ساختار شکن ترین دستگاه با نام نوکیا تبدیل نموده است.
اگر کمی به سالهای قبل باز گردیم نوکیا در سال 1997 محصولی با نام 3110 را به بازار عرضه نمود نمونه ای که با امکانات هماهنگ با آن روزها فروش خوبی را نیز برای نوکیا رقم زد؛ این بار و پس از گذشت 10 سال از آن روز محصول جدید نوکیا با افزودن پسوند Classic به 3110 به نوعی یادآور مدل نخستین نیز می باشد.
از لحاظ اندازه 3110 با داشتن ابعادی معادل 15×46×108.5 میلیمتر و وزن 86 گرم نسبت به نمونه های دیگر این کلاس کمی بزرگ و کشیده به نظر می رسد ولیکن وزن کاملا مناسب آن، 3110 را به یکی از خوش دست های این کلاس تبدیل می کند. رنگ در نظر گرفته شده برای قسمت روی دستگاه مشکی زیبائی ست که تنها عنصر با رنگ متفاوت در ساختار آن کلید D-Pad نقره رنگ دستگاه می باشد. البته نوکیا محصولی کاملا مشابه با 3110 و با حذف رادیو و دوربین با نام 3109 و به رنگ خاکستری نیز روانه بازار کرده است.

nokia-3110-classic-02.jpg

تمامی قسمت های روی گوشی بصورت کاملا براق طراحی شده اند و از این نظر تمامی این بخش ها جاذب های بسیار خوبی برای اثر انگشت بوده و مطمئنا یکی از مشغله های اصلی کاربر 3110 پاک کردن دائمی دستگاه است. جنس قسمت های پشتی دستگاه بهمراه نوار دورتادور گوشی (بغیر از محل قرار گیری دوربین و اسپیکر)، از پلاستیک نرم و خاکستری رنگی می باشد که با اینکه از لحاظ در دست گیری و استقرار در هنگام قرارگرفتن بروی سطوح صاف نکته ای کاملا مثبت برای دستگاه محسوب میشود ولیکن این قسمتها از اولین نقاطی می باشند که آثار خش و لک بروی آنها ظاهر می شود. در یک نگاه کلی با توجه به رده ای که این دستگاه در آن قرار دارد کیفیت ساخت قطعات بکار رفته در آن کاملا رضایت بخش می باشد.
المان اصلی در قسمت روی دستگاه ، صفحه نمایش نسبتا کوچک آن است این صفحه نمایش 1.8 اینچی (36×29 میلیمتر)  دارای رزولوشن 160×128 پیکسل با قابلیت نمایش 262 هزار رنگ می باشد که با اینکه از لحاظ تفکیک در رده پائینی قرار می گیرد ولیکن استفاده از محافظ پلاستیکی بروی صفحه نمایش اوضاع را کمی به نفع آن تغییر می دهد. این محافظ پلاستیکی علاوه بر اینکه نقش یک صفحه ضد انعکاس در محیط های با نور بالا را بازی می کند در همان حال از صفحه نمایش در مقابل خراش های احتمالی و ورود گرد و خاک نیز محافظت می کند. تصاویر به نمایش درآمده در این مونیتور علیرغم رزولوشن نچندان بالای آنها، کاملا مناسب و خوانا هستند و در کل مشکل چندانی در استفاده از آن بوجود نمی آورند. تعداد المانهای قابل نمایش توسط این مونیتور تا 6 خط اطلاعات و تا 3 عنوان Service Line می باشد و اندازه فونت نوشتار موجود در آن نیز در بعضی موارد (دفترچه تلفن، منوی پیغام ها و Browser) قابل افزایش می باشد.
بر بالای صفحه نمایش اسپیکر برقراری تماس بهمراه نشان نوکیا به رنگ نقره ای تنها المانهای موجود می باشند. در زیر صفحه نمایش، صفحه کلید نسبتا بزرگ دستگاه دیده می شود. در این قسمت در بالاترین ردیف، دکمه های Soft-Key در بالا بهمراه دکمه های همیشگی سبز قرمز جای دارند که دکمه D-Pad برجسته گوشی را احاطه کرده اند راحتی استفاده از این D-Pad بهمراه دکمه تائید میانی آن کاملا قابل مقایسه با بزرگان نوکیاست و کاربر در بکارگیری آن با کوچکترین مشکلی روبرو نخواهد شد. در زیر این قسمت صفحه کلید عددی دستگاه جای گرفته است که خود به تنهایی عنوان بهترین جزء موجود در این گوشی را کسب می کند چرا که با داشتن ابعادی بسیار بزرگ و مناسب ، برگشتی مثال زدنی و تفکیک مطلوب یکی از بهترین های نوکیا در این قسمت نام می گیرد. ترکیبی که سراغ آن را در گرانقیمت ترین محصولات نوکیا نیز نمی توان بطور کامل پیدا کرد. در این میان شاید مهمترین خصوصیت این صفحه کلید ابعاد بسیار بزرگ آن است که کاربران بسیاری را به سمت خود جلب خواهد کرد. نور پس زمینه این صفحه کلید سفید یکنواخت و درخشانی ست که کارکرد آن را در نور کم تضمین می کند.

nokia-3110-classic-04.jpg

در قسمت سمت چپ دستگاه تنها المان قابل مشاهده محل پورت Infrared می باشد و در سمت راست آن نیز میهمان همیشگی این قسمت یعنی Rocker تغییر حجم صدا دیده می شود. قسمت بالای گوشی نیز چون همیشه محل دکمه Power دستگاه می باشد که نسبت به قبل کاملا بزرگ طراحی شده است. و اما مهمترین بخش در گوشی بدون شک قسمت پائین آن می باشد در این قسمت میکروفون برقراری تماس بهمراه محل اتصال شارژر ، پورت 2.5 میلیمتری اتصال هدست و غیر قابل انتظار ترین پورت ممکن در گوشی یعنی پورت Mini USB دستگاه بهمراه کاور محافظ آن دیده می شود که در نمونه هایی با چهار برابر قیمت این گوشی نیز اغلب با نمونه محجوری چون Micro USB جایگزین می شود.
در قسمت پشت گوشی با نشان حک شده نوکیا در بالا و سپس لنز دوربین 1.3 مگاپیکسلی آن بهمراه اسپیکر اصلی دستگاه در کنارش روبرو می شویم. عدم وجود کاور لنز بهمراه فلش و آینه عکاسی از خود در این قسمت نوید یک دوربین حداکثر متوسط را می دهد. در زیر این قسمت کاور نسبتا بزرگ باتری دستگاه دیده می شود که برای گشودن آن می بایست ضامن قرار گرفته در پائین دستگاه را فشار داد. با گشودن این پوشش، باتری 1020mAh دستگاه دیده می شود که ظرفیت این باتری نیز یکی دیگر از نکات غیر قابل انتظار در رابطه با 3110 است چرا که با یک بار شارژ، عمر نامی این باتری زمانی حدود 370 ساعت در حالت Stand-by و تا 4 ساعت در هنگام مکالمه می باشد. که در دنیای واقعی حتی تا 10 روز نیز می توان در یک استفاده معمول بروی این باتری حساب کرد که این باتری برای کاربران با مصرف بیشتر نیز اغلب تا حداقل 6 تا 7 روز جوابگوست. زمان مورد نیاز برای شارژ کامل باتری از حالت کاملا خالی نیز چیزی حدود 2 ساعت می باشد. محل سیمکارت بهمراه محل کارت حافظه Micro SD دستگاه نیز در زیر باتری قرار گرفته است.

nokia-3110-classic-03.jpg

با روشن کردن گوشی ساختار آشنای اینترفیس گوشی های سری 40 نوکیا که به Feature Pack 2.0 نیز مجهز شده است آشکار می گردد و از این لحاظ تغییر چشمگیری را در ساختار آن نمی توان سراغ گرفت. در صفحه اصلی علائم همیشگی همچون قدرت سیگنال و باتری بهمران نام اپراتور دیده می شود علاوه بر این امکان فعال کردن صفحه Active Stand-by نیز در این قسمت وجود دارد. منوی اصلی دستگاه نیز مثل همیشه به فرم ماتریسی می باشد و المان های موجود در این قسمت نیز کاملا دست نخورده باقی مانده اند.
دفترچه تلفن بکار گرفته شده در دستگاه از نوع استاندارد این کلاس می باشد و در آن امکان ذخیره اسامی متعدد بهمراه اطلاعات فراوان برای هر کدام می باشد که از لحاظ مقایسه می توان آن را چیزی شبیه نمونه موجود در 6500 Classic دانست. منوی ذخیره اطلاعات تماس ها نیز یکی از قسمتهای معمولی موجود در 3110 می باشد و در آن امکان ذخیره تا 20 عنوان برای هریک از قسمتهای Dialed، Received و Missed می باشد.
دوربین 1.3 مگاپیکسلی بکار گرفته شده در این دستگاه یک نمونه کاملا معمولی و ساده می باشد. این دوربین عکس هایی حداکثر با رزولوشن 1024×1280 پیکسل برداشت می کند که در کلاس خود و در رده ای که در آن قرار دارد رضایت بخش به نظر می رسد. تنظیمات موجود در منوی عکاسی این دستگاه عبارتند از تنظیمات کیفیت عکس (از میان شش رزولوشن موجود)، تنظیمات نور، افکت های رنگی، عکاسی پی در پی و تنظیمات دیگر شامل 8X زوم بهمراه تنظیمی برای قطع صدای شاتر. فیلمبرداری این دوربین نیز به فرم 3GP و با رزولوشن 144×176 پیکسل صورت می گیرد که همانطور که مشخص است حرف چندانی برای گفتن ندارد.

nokia-3110-classic-05.jpg

پلیر پخش موسیقی نیز از دیگر امکانات 3110 به شمار می آید جائیکه با پشتیبانی از فرمتهای MP3، MP4، AAC، 3GP و WMA با لیست نسبتا کاملی روبرو هستیم و همچنین علیرغم تنها 9 مگابایت حافظه داخلی پشتیبانی گوشی از کارتهای جانبی تا 2 گیگابایت شرایط مناسبی را برای استفاده از 3110 بعنوان یک پخش کننده موسیقی فراهم می کند. رادیو FM بدون پشتیبانی از RDS نیز در 3110 پیش بینی شده است.
در مقوله ای به نام ارتباط، 3110 همانند پیشینیان خود بسیار موفق عمل می کند بطوریکه مطلقا هیچگونه مشکلی در صدای دریافتی و ارسالی توسط آن دیده نمی شود. ویبره و صدای زنگ دستگاه نیز در نوع خود کاملا مطلوب و مناسب می باشد (پلی فونیک 64 گانه). فرکانس های کاری گوشی نیز در محدوده شبکه های سه بانده GSM قرار می گیرد. پشتیبانی از EDGE بهمراه GPRS کلاس 10 نیز از دیگر مشخصات 3110 در امر ارتباط پر سرعت به حساب می آید. بلوتوث نسخه 2.0 با پشتیبانی از پروفایل A2DP بهمراه پورت Infrared و USB 2.0 را نیز می بایست به لیست راههای ارتباطی دستگاه بیافزائیم. با اتصال دستگاه از طریق پورت USB به کامپیوتر نیز امکان استفاده از حافظه دستگاه بعنوان Mass Storage برای کاربر فراهم می شود.

nokia-3110-classic-06.jpg

Nokia 3110 Classic محصولی ست که ناشی از تغییر نگرش نوکیا به بازار و توجه به کاربرانی ست که در درجه نخست، کاربری گوشی بعنوان دستگاهی برای برقراری ارتباط، است که برای آنها اهمیت دارد. در این راه رقیبان قدرتمندی بر سر راه 3110 جای گرفته اند رقیبانی که سالهاست این رده از بازار را تجربه کرده اند و هرکدام می توانند بعنوان یک چالش بزرگ پیش روی نوکیا قرار گیرند. از این میان می توان به نمونه های موفقی همچون L6، L7 و یا L9 از موتورولا بهمراه E250 از سامسونگ اشاره کرد هر چند که قیمت بسیار مناسب 135 هزار تومانی 3110 بهمراه خصوصیات برتری همچون عمر بالای باتری و صفحه کلید بسیار ارگونومیک و راحت می تواند در انتخاب نهائی کاربران این رده کاملا تاثیر گذار باشد.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

37 دیدگاه

  1. من هم ۷-۸ سال پيش اين گوشي رو داشتم.واقعا گوشي خوبيه,ولي خب كيفيت روبينش يه كم پايين بود,واي در كل گوشي بدي نبود.

  2. من خودمم 3110 دارم مشکلی که داره اینکه گاهی اوقات ریسیت میشه وقتی که رم توش باشه برای اینکه دیگه ریسیت نشه باید با نرم افزار فریم وبر 6 یا بالات فلش بشه سعی کنید رم بیشترا از 1گیگ توش نندازین

  3. سلام
    من تقریبا 2ساله که این گوشیو دارم،ازش راضیم .
    -برای اینکه بتونید اطلاعات داخل رم گوشیو از طریق کامپیوتر ببینید فقط کافیه با کابل USB به کامپیوتر متصلش کنید .
    -برای اینکه بتونید اطلاعات SMS و … گوشیو با کامپیوتر ببینید میتونید نسخه جدیدPC Suite بگیرید و خیلی راحت هم SMS ببینید و هم SMS بزنید .
    ولی یه مشکلیم داره،بعضی وقتا خود به خود ریست میشه بیشترم موقعیه که رمش پر میشه

  4. گوشی خیلی عالی به نسبت قیمتش هست، باید بگم گوشی نیست گوشت کوبه واقعا بدنه ی قوی داره ولی زود رنگ بعضی از جاهاش میره. محدودیت های گفته شده هم کاملا درسته.تازه مادون قرمز هم داره.در هر حال در این رنج قیمت بینظیره من چند هفته دنبال گوشی بودم و آخرش به این گوشی رسیدم 3ماه قبل 125 تومان بود.راستی ریست شدنش رو هم می توانید با دفراگمنت کردن مموری گوشی حل کنید

  5. با سلام .
    اولا جواب به کسی که گفتن منوهای بی قواره ای داره . باید بدونن که ظاهر منو رابطه مستقیم با تم گوشی داره…
    و در مورد کابل usb ، عملکرد موبایل فوق العاده است . بعد از اینکه یو اس بی رو وصل کردین کافیه گزینه data stroge رو بزنین، حالا مثل یک فلش می تونین از مموری استفاده کنین و روی هر سیستمی که میخواین بدون نیاز به نصب از اطلاعات مموری استفاده کنین ( همون کاری رو که کارت ریدر میکنه)

  6. اگه امکان دارد اطلاعاتی بدهید در رابطه با نصب گوشی به کامپیوتر بطوری که گوشی را بخواند نه مموری کارت را تا بازی یا برنامه درگوشی اجرا شود بنظر میاید این نوع گوشیها cd نصب ندارد|

  7. سلام،
    دست پسرخاله من یکی از این گوشی هست. منوهای خیلی بی قواره ای داره. دی پدش هم اصلا خوش دست نیست. همین طور دکمه تماس و یا رد تماسش هم اصلا خوش دست نیست. اگه اشتباه نباشه فکر کنم رادیو هم نداره. اگه به گوشی خریدنه 20 هزار تومن دیگه جور کنید یه گوشی k550 بگیرید حالشو ببرید.

  8. سلام به همگی می خواستم بگم گول ظاهرشو نخورید درسته اسما امکانات زیادی داره ولی منوش خیلی ضعیفه -صفحه نمایشش تاره-تو نصب برنامه مشکل داره- خلاصه من که باهاش حال نکردم

ارسال یک پاسخ