Nokia 5220 XpressMusic خودزنی به سبک نوکیا

10
4334

5220 یکی از عجیب ترین محصولاتی ست که تاریخ نوکیا به یاد دارد محصولی که صرفنظر از طراحی نسبتا بدیع و عجیبی که در ساختار آن دیده می شود، به طرز باور ناپذیری آمده است تا یکی از پر فروش ترین محصولات نوکیا در ماه های گذشته یعنی 5310XpressMusic را به فراموشی بسپارد. با ما در نگاهی دقیق و کامل به ساختار Nokia 5220 XpressMusic و مقایسه آن با Nokia 5310 همراه شوید.

مدل و نام Nokia 5220 XpressMusic
ابعاد 10.5×43.5×108 میلی متر
وزن 78 گرم
صفحه نمایش 2 اینچ
320×240 پیکسل
 قابلیت نمایش 256 هزار رنگ
دفترچه تلفن تا 2000 عنوان
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+30MB
ارتباطات GSM سه بانده+GPRS+EDGE+Bluetooth
سیستم عامل ندارد
پردازنده نا مشخص
وضوح دوربین 2 مگاپیکسل بدون اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری QCIF با 15 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1020mAh

علاقه شدیدی که نوکیا این روزها به مقوله موسیقی و بطور خاص گوشی های سری XpressMusic نشان می دهد به حدی ست که حتی ویران کردن بازار محصولات خود نیز نمی تواند مانعی جدی برای پیگیری این سری برای این تولید کننده تلقی گردد و کار برای نوکیا به جائی رسیده که اولین گوشی تمام لمسی مبتنی بر S60 خود را نیز زیر عنوان XpressMusic معرفی نموده است اما به نظر می رسد این بار تداخل نچندان خوشایندی به وقوع پیوسته است چرا که پس از گذشت کمتر از یکسال از ورود رسمی گوشی بسیار پر فروش و پر طرفدار 5310 (که تاکنون رقمی نزدیک به 10 میلیون عدد از آن به فروش رسیده است!)، نوکیا در تصمیمی ناگهانی رقیبی از جنس خودی با نام 5220 و با امکانات و ظاهری نسبتا مدرن تر وارد بازار کرده است که می تواند بازار محصول همچنان پر فروش 5310 را کاملا تحت تاثیر قرار دهد. البته طراحی کاملا خاص و عدم جذابیت ظاهری اولیه در قیاس با 5310 می تواند انتخاب را برای بسیاری از افراد به امر راحتی مبدل سازد که در ابن صورت نیز نمی توان بروی فروش این محصول جدید حساب ویژه ای باز کرد و در هر صورت، با پر فروش بودن و یا نبودن 5220 اوضاع به نفع نوکیا پیش نخواهد رفت.

 

nokia_5220_xpressmusic_02.jpg

 

ظاهر گوشی متفاوت تر از آن چیزی ست که در نگاه اول به نظر می رسد در اینجا و برای اولین بار از ساختاری نا متقارن و ذوزنقه مانند برای گوشی استفاده شده است بطوریکه سمت چپ دستگاه در مقایسه با قسمت راست آن کاملا بلندتر و پائین تر طراحی شده است. ابعاد دستگاه عبارت است از 10.5×43.5×108 میلیمتر با وزن 78 گرم که با اینکه نسبت به 5310 کاملا قد بلندتر گردیده اما در تمامی موارد دیگر کاملا نزدیک به قبل طراحی شده و همچنان یکی از Slim ترین گوشی های نوکیامحسوب می شود. بدنه گوشی بطور کامل از پلاستیک ساخته شده است و از این لحاظ نمی توان برتری خاصی برای آن در قیاس با دیگر نمونه های این کلاس قائل شد. صفحه نمایش گوشی یک نمونه 2 اینچی با رزولوشن 320×240 پیکسل اما با قابلیت نمایش 256 هزار رنگ است که نسبت به دیگر نمونه های همواره قابل ستایش نوکیا در این بخش امتیاز درخشانی کسب نمی کند. اوضاع برای این صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید کاملا با تجربه های قبلی نوکیا در این زمینه متفاوت است و خوانائی تصویر به هیچ عنوان به کیفیت سابق نیست. فضاهای خالی پیرامون صفحه نمایش بحدی زیاد است که به راحتی امکان جای دادن یک نمونه 2.2 اینچی را در خود دارد اما بدلیل استاندارد شدن سایز 2 اینچی برای گوشی های این کلاس، نوکیا به همین نمونه اکتفا کرده است. امتیاز کامل در این قسمت به 5310 و صفحه نمایش 2 اینچی QVGA آن که نمایش 16 میلیون رنگ را پشتیبانی کرده و از عملکرد مناسبی در نور مستقیم خورشید برخوردار است تعلق می گیرد. بر بالای صفحه نمایش نشان XpressMusic و Nokia در دو سمت به همراه اسپیکر برقراری تماس و سنسور تنظیم نور در مرکز جای گرفته اند و عدم وجود دوربین دوم تمام تماس های ویدئویی در این قسمت به روشنی بر عدم وجود 3G در گوشی تاکید دارد. در زیر صفحه نمایش صفحه کلید کنترلی گوشی دیده می شود که با سادگی تمام شامل دو Soft-Key در بالا و کلید های برقراری و رد تماس در پائین می باشد که D-Pad نسبتا بزرگ و برجسته گوشی را در بر گرفته اند. نوار رنگی دورتادور D-Pad هم رنگ حاشیه بکار گرفته شده در کنارهای گوشی بوده و جذابیت خاصی به این قسمت بخشیده است. صفحه کلید بیضی شکل گوشی برخلاف ظاهر ارزان قیمت خود یکی از بهترین نمونه های نوکیا در تفکیک و Feedback می باشد و مطلقا کوچکترین مشکلی برای کاربر در استفاده بوجود نمی آورد. نور پس زمینه گوشی که شامل حلقه رنگی دور کلید D-Pad نیز می گردد نور یکنواخت و کاملا پر نوری ست که استفاده از دستگاه در تاریکی را ممکن می سازد. عجیب ترین و غیر قابل باور ترین المان قابل مشاهده در این قسمت محل اتصال بند گوشی ست که در یک حفره نقره ای رنگ در زیر صفحه کلید عددی و متمایل به سمت چپ جای گرفته است این حفره گذشته از محل عجیبی که برای آن انتخاب شده است واجد یک مورد غیر منتظره دیگر نیز می باشد جائیکه سوراخ آن تا سمت دیگر گوشی امتداد یافته است بطوریکه از روی گوشی می توان پشت آن را مشاهده کرد. امتیاز کامل این قسمت بدون هیچ شبهه ای به صفحه کلید فوق العاده مناسب 5220 تعلق می گیرد که از همه لحاظ بر نمونه به هم چسبیده موجود در 5310 برتری دارد.

 

nokia_5220_xpressmusic_03.jpg

 

در سمت راست گوشی Rocker تغییر صدای گوشی به همراه اسلات کارت حافظه دستگاه جای گرفته است که نسبت به محلی که در 5310 برای کارت حافظه در نظر گرفته شده بود از موقعیت بسیار مناسب تر و دسترسی کاملا راحت تری برخوردار بوده و به مانند قبل برای دسترسی به آن نیازی به گشودن کاور گوشی نیست. عدم وجود دکمه اختصاصی دوربین در این قسمت نشان از عدم تاکید بر قابلیت عکسبرداری این مدل است. در سمت چپ گوشی دکمه های اختصاصی کنترل موسیقی که برخلاف گذشته از قسمت روی دستگاه به سمت راست تغییر مکان داده اند دیده می شوند. برای دسترسی بهتر به دکمه های این قسمت از سه LED جذاب و درخشان استفاده شده است که در نوار دورتادور گوشی جای گرفته و محل دکمه ها و وظیفه آن ها را کاملا مشخص می کنند. از دیگر موارد قابل توجه در رابطه با این قسمت روشن شدن ریتمیک چراغ های یاد شده متناسب با آهنگ در حال پخش است که شباهت فراوانی با نمونه استفاده شده در چندین مدلسونی اریکسون دارد. دیگر المان حاضر در سمت چپ گوشی به مانند 5310، محل اتصال شارژر دستگاه است. برخورداری از نور پس زمینه برای کلیدهای کنترل موسیقی یکی از اولین برتری های قابل ذکر این قسمت در مقایسه با 5310 است.

 

nokia_5220_xpressmusic_04.jpg

 

در قسمت پائین گوشی المان خاصی به چشم نمی خورد و در بالای آن نیز بر طبق انتظار پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست همراه با پورت اتصالات سیمی Micro USB و ضامن کاور پشتی به چشم می خورد که تنها تفاوت قابل ذکر این قسمت با نمونه موجود در 5310 حذف کلید Power و محول نمودن وظیفه آن به کلید رد تماس می باشد.

 

 

nokia_5220_xpressmusic_05.jpg

 

پشت گوشی بدون شک یکی از زیباترین وجوه 5220 را تشکیل می دهد در اینجا با کاور بزرگ و کاملا یکدستی روبرو می شویم که با فرم شیار مانند خود و بهره گیری از نشان های بزرگ Nokia و XpressMusic به یکی از چشمگیرترین قسمت های گوشی بدل شده است. جذاب ترین قسمت این بخش اسپیکرهای استریوی دستگاه است که با زاویه 90 درجه و کاملا نزدیک به هم در پائین گوشی جای گرفته اند که از همه لحاظ مشابه اسپیکرهای موجود در 5310 می باشند با این تفاوت که سومین حفره مجازی موجود در 5310 در این بخش حذف شده است. دوربین 2 مگاپیسلی دستگاه در غیاب کاور، فلش و آینه عکاسی از خود تنها بخش دیگر موجود در این قسمت است. با رها کردن ضامن کاور در قسمت بالائی و گشودن پوشش یکدست موجود در این قسمت باتری بسیار بزرگ BL-5CT گوشی دیده می شود که با اینکه از لحاظ ابعاد به نمونه موجود در 5310 (با نام BL-4CT) نزدیک است اما با ظرفیت 1020mAh خود قادر به روشن نگاه داشتن گوشی برای 406 ساعت در حالت Stand-by و 5 ساعت و 20 دقیقه در هنگام مکالمه می باشد که این در شرایط استفاده روزمره و در یک کاربری نسبتا سنگین به راحتی تا 5 روز پاسخگوی کاربران خواهد بود و از این گذشته دوام این باتری در پخش مداوم موسیقی رقمی نزدیک به 24 ساعت است که در قیاس با 5310 در تمامی موارد افزایش یافته است.

 

 

nokia_5220_xpressmusic_06.jpg

 

اینترفیس استفاده شده در گوشی بر طبق انتظار همان نمونه آشنای قدیمی سری 40 نوکیاست که پیش از این بارها و بارها و در قالب نمونه های فراوانی از نوکیا در رابطه با آن صحبت کرده ایم این اینترفیس قابلیت های استاندارد و نسبتا قابل قبولی را در اختیار کاربران قرار می دهد که از آن میان می توان به Active Stand-by با امکان تغییر گسترده در المان های به نمایش در آمده در آن همراه با امکان تغییر در وظیفه Soft-Key های موجود در زیر صفحه نمایش، اشاره کرد. منوی اصلی گوشی نیز چون گذشته امکان نمایش به چهار فرم ماتریسی همراه و بدون نام آیکون، به فرم لیستی و نمایش بصورت Tab را داشته که معمولا شیوه نمایش ماتریسی بهترین انتخاب در این رده محسوب می شود. بهره گیری از شش پروفایل مختلف با امکان فعال سازی حالت Flight بدون استفاده از سیمکارت از دیگر امکاناتی ست که این اینترفیس در اختیار کاربران قرار می دهد.

 

 

nokia_5220_xpressmusic_07.jpg

 

دفترچه تلفن گوشی در قیاس با 5310 تغییری را تجربه نکرده است در اینجا نیز امکان ذخیره تا 2000 عنوان اسم وجود داشته و برای هر کدام نیز حداکثر می توان تا 5 شماره مختلف اختصاص داد. اطلاعات تخصیص یافته به هر کنتاکت نیز چون گذشته موارد متعدد و فراوانی را شامل می شود که زنگ، عکس و ویدئوی دلخواه از جذاب ترین گزینه های آن محسوب می گردد. امکان نمایش همزمان کنتاکت های موجود در حافظه داخلی و سیمکارت نیز در اینجا همچون گذشته به چشم می خورد. امکان تغییر سایز فونت به نمایش درآمده، جستجوی تدریجی از روی تمامی اسامی و امکان Voice Dialing بدون ضبط قبلی محتوا از دیگر تشابهات این بخش با 5310 محسوب می گردد. یکی از تفاوت های معدود این بخش با دفترچه تلفن موجود در 5310 گزینه جدیدی ست با نام Find on Map که به Application جدید نوکیا برای گوشی های سری 40 اشاره دارد که در طی آن محل کنتاکت مورد نظر بروی نقشه نشان داده می شود. منوی ذخیره اطلاعات تماس ها نیز کوچکترین تغییری را نشان نمی دهد و همچون همیشه امکان ذخیره تا 20 عنوان زیر هرکدام از قسمت های تماس های گرفته شده، تماس ها دریافت شده و تماس های از دست رفته را دارد.
5220 در هنگام برقراری تماس نمونه کاملا درخشانی محسوب می شود در اینجا و بعنوان یک برتری قابل ذکر امکان شماره گیری هوشمند با گرفتن چند شماره اول در گوشی وجود داشته و صدای دریافتی و ارسالی گوشی کاملا در سطح قابل قبولی قرار دارد. قدرت ویبره و صدای زنگ دستگاه نیز به راحتی 5310 را پشت سر می گذارد و در این زمینه می توان آن را حتی با بزرگان این رده نیز مقایسه کرد.
حافظه داخلی موجود در گوشی درست همانند 5310 به میزان 30 مگابایت است که بکمک کارت حافظه به راحتی تا 8 گیگابایت قابل افزایش می باشد. گالری نمایش تصاویر در گوشی به مانند قبل بخشی از File Manager دستگاه بوده و همچون گذشته برای نمایش تصاویر از سه گزینه لیست با جزئیات، لیست بدون جزئیات و نمایش ماتریسی استفاده می کند. امکان نمایش تمام صفحه و زوم پله پله (البته با تاخیر کاملا مشهود) در تصاویر نیز در این قسمت دیده می شود.

 

nokia_5220_xpressmusic_08.jpg

اما بدون شک مهمترین قسمت موجود در گوشی پلیر پخش موسیقی در آن است جائیکه از لحاظ ظاهری تغییرات نسبتا کوچکی در مقایسه با 5310 به چشم می خورد و از لحاظ امکانات نیز با تغییرات اندکی روبرو می شود. این پلیر امکان پخش موسیقی با فرمت های MIDI، WMA، MP3 و خانواده AAC را دارد که لیست نسبتا کامل و جامعی به حساب می آید. بکار گیری 7 اکولایزر مختلف با امکان تغییر در 2 تای آنها و امکان انتقال موسیقی از طریق پروفایل A2DP به هدست های استریو بلوتوث از دیگر امکانات این بخش محسوب می گردد. صدای خروجی از اسپیکرهای استریوی گوشی نیز همانطور که گفته شد در هر دو مقوله قدرت و کیفیت بسیار مناسب و مطلوب ارزیابی می شود. دکمه های کنرل مستقیم موسیقی بر کناره سمت چپ گوشی علاوه بر وظیفه اصلی خود برای کنترل رادیوی FM گوشی نیز بکار گرفته می شود و آخرین استفاده صورت گرفته از آنها در حافظه دستگاه برای دسترسی بعدی ذخیره می گردد. پلیر پخش ویدئوی دستگاه نیز امکان پخش تمام صفحه محتوای 3GP و MPEG-4 را در هر دو حالت افقی و عمودی داشته و حرکت سریع بروی محتوا در هر دو سمت عقب و جلو را نیز برای کاربر امکان پذیر می سازد. در مقایسه رخ به رخ در قابلیت های مولتی مدیائی گوشی، بجز کیفیت و قدرت بالاتر صدای خروچی در 5220 مطلقا برتری دیگری برای هیچکدام از دو رقیب نمی توان در نظر گرفت.

 

nokia_5220_xpressmusic_09.jpg

 

یکی از قسمت های کاملا حاشیه ای قابل ذکر در 5220 دوربین 2 مگاپیکسلی آن است که در غیاب موارد تعیین کننده ای همچون فوکوس اتوماتیک، فلش و کاور لنز به بخشی کاملا تزئینی در گوشی بدل شده است. اینترفیس دستگاه در این قسمت هیچگونه تغییر مشخصی در قیاس با 5310 نشان نمی داده و در هر دو تنظیمات مختصر و  کوتاهی به چشم می خورد. اما در رابطه با عملکرد این دوربین موارد امیدوار کننده ای دیده می شود که کیفیت تصاویز آن را  در مقایسه با دوربین مشابه موجود در 5310 بهبود بخشیده است. از جمله موارد قابل ذکر در این رابطه یکی کاهش قابل ملاحظه زمان ذخیره شدن عکس می باشد که نسبت به 5310 بطرز کاملا مشهودی بهبود یافته است و دیگری که نقش تعیین کننده ای در کیفیت تصاویر نهائی دوربین دارد تکنولوژی انحصاری نوکیا با نام NIPS است که به دوربین اجازه تهیه عکس های مطلوبی در شرایط نوری ضعیف را می دهد. مکانیزم عملکرد دوربین در این تکنولوژی (که در 7510Supernova نیز به چشم می خورد) همچنان مشخص نشده است اما آنچه مسلم است دوربین در شرایط نوری پائین برخلاف الگوریتم معمول که عدد ISO را افزایش می دهد، تغییری در عدد ISO صورت نداده و در نتیجه با ورود نور بیشتر به دوربین تصاویر روشن تر و واضح تری از محیط تهیه می شود و نتایج بدست آمده از مقایسه دوربین های 5310 و 5220 این نکته را به خوبی به نمایش می گذارد. اما این روش نیز نکته منفی مشهودی را در بر دارد و آن نیز سرعت پائین تر شاتر دوربین است بطوریکه با کوچکترین لرزش دست تصاویر تار و نامفهوم می گردند. فیلمبرداری این دو دوربین اما تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد و در هر دو بالاترین وضوح قابل دستیابی QCIF با 15 فریم در ثانیه است که اصولا کارکرد دیگری بجز نمایش در قالب MMS و صفحه نمایش گوشی نمی توان برای آن متصور شد در مجموع و با در نظر گرفتن کلیه شرایط دوربین موجود در 5220 امتیاز بالاتری در قیاس با نمونه مشابه در 5310 کسب می کند.
5220 در رده ارتباطات کوچکترین تغییری را تجربه نکرده است در اینجا و به مانند قبل راه های ارتباط رادیوئی در گوشی به سه فرکانس GSM که در دو ورژن مختلف عرضه می شود محدود شده و ارتباطات پر سرعت تحت شبکه نیز چون گذشته از طریق GPRS و EDGE کلاس 32 تامین می گردد. بلوتوث و پورت USB نسخه 2.0 دیگر راه های ارتباطی نسبتا معدود گوشی را تشکیل می دهد.
همانطور که قبلا به آن اشاره شد یکی از Application های جدیدی که در 5220 به چشم می خورد Nokia Maps نام دارد که برای سری 40 بهینه گردیده و در آن تمامی کارهایی که ممکن است با یک وسیله بدون GPS بروی نقشه انجام داد امکان پذیر می باشد که از آن میان گردش بدون محدویت بروی نقشه، یافتن آدرس ها و پیشنهاد مسیر با مشخص کردن ابتدا و انتها از جذاب ترین آنها محسوب می گردد. از طریق این برنامه امکان ذخیره و ارسال محتوای دلخواه بوسیله MMS و همچنین ذخیره نمودن نقشه های مورد نظر بروی کارت حافظه برای دسترسی سریع تر نیز در نظر گرفته شده است. از دیگر کاربرد های عملی این بخش امکان اتصال مستقیم آن به ماهواره از طریق دستگاه های Bluetooth GPS است که آن را به یک GPS واقعی مبدل می سازد.

 

nokia_5220_xpressmusic_10.jpg

Nokia 5220 در یک نگاه گذرا برتری های ملموسی بر رقیب یکساله خود دارد که از آن میان می توان به باتری قویتر، خروجی صدای بلندتر و شفاف تر، دوربین قویتر، کلیدهای کنترل موسیقی کارآمدتر و برخورداری از نرم افزار Nokia Maps اشاره کرد در این میان برخورداری از طراحی جسورانه و بحث برانگیز و زمان مورد نیاز برای ایجاد مقبولیت عمومی یک مدل، می تواند همچنان کفه ترازو را به سمت 5310 خم کند. Nokia 5220 XpressMusic در سه رنگ زیبای آبی، قرمز و سبز و با قیمت کاملا مناسب 165 هزار تومان در بازارهای داخلی حضور دارد که در مقایسه با رقیب 215 هزار تومانی خود جذابیت های بیشتری را به نمایش می گذارد.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

10 دیدگاه

  1. ُسلام به همه !
    من این گوشی رو دارم ولی هیچ خبری از سنسور نور نیست و هیچ اطلاعاتی از این مورد تو دفترچه گوشی نیست فکر میکنم فقط جاشو داره.
    اینم استراتژی نوکیا دیگه.
    اگه کسی داره می خواستم بدونم برای استفاده موزیک گو شیتون چقدر باتریش کار می کنه ؟
    لطفا دقیق بگید.

  2. سلام دوست عزیز
    1 این گوشی سیمبین هست و سیستم عامل هم دارد
    2 از نظر صدای موزییک ضعیف است
    3 یکی از بزرگترین عیبهای آن صفحه کوچک آن است
    4 فکر نمی کنم کار درستی باشد که 5800 را با این کوچولو مقایسه کنید
    5 سرور و سالار تمام گوشی های نوکیا n82 است
    6 موفق باشید

  3. گوشیه خوبیه
    ولی فقط به درد موزیک گوش کردن می خوره
    قید دوربین رو که کامل باید زد
    سیستم عامل هم که تعطیل
    اما کلا تویه این قیمت برای موزیک گوش دادن می شه گفت بهترین گوشیه موجوده
    ولی من باشم یه ذره میذارم روش، یه یو600 سامسونگ می گیرم

ارسال یک پاسخ