Nokia 5320 XpressMusic داستان اسباب بازی

27
5693

این برای بار سوم است که نوکیا سری نسبتا محبوب XpressMusic را با مختصات یک اسمارت فون در یک دستگاه ارائه کرده است. در ادامه به بررسی مشخصات و جزئیات این محصول نورسیده که به زوی به بازارهای داخلی نیز راه پیدا خواهد کرد می پردازیم با ما همراه شوید.

مدل و نام Nokia 5320 XpressMusic
ابعاد 15×46×108 میلی متر
وزن 90 گرم
صفحه نمایش 2 اینچ
320×240 پیکسل
قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+128MB+125MB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPRS +EDGE +3G +Bluetooth
سیستم عامل Symbian os ver.9.3
پردازنده ARM11 با فرکانس 369 مگاهرتز
وضوح دوربین 2 مگاپیکسل
حداکثر وضوح فیلمبرداری QVGA با 15 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 890mAh

نوکیا پس از تجربه موفق اسمارت فون های سری XpressMusic  یعنی 3250 و 5700 این بار نیز به سومین تجربه در این زمینه دست زده است محصولی که برخلاف دو هوشمند قبلی شباهت های فراوانی با نمونه های غیر هوشمند این کلاس داشته و نیم نگاهی به آن کافی ست تا رگه هایی از طراحی 5310 و 5610 را به وضوح در آن ببینیم که استفاده از آخرین نسخه Symbian S60 یعنیورژن 9.3 بر جذابیت آن کاملا افزوده است. با این وجود یکی از تفاوت های عمده ای که میان این گوشی و برادران بزرگتر آن یعنی 3250 و 5700 دیده می شود بهره گیری از مواد نسبتا بی کیفیت و معمولی در ساخت آن است که به دستگاه ظاهری بشدت ساده و ارزان قیمت بخشیده است (که این موضوع پیش از این در نمونه ای چون 5310 به وضوح دیده شد و یکی از بزرگترین مشکلات پیش روی کاربران 5310 ریختن رنگ بدنه پس از مدت کوتاهی از استفاده بود، مشکلی که در 5610 به نوعی تصحیح گردید) از این گذشته بدون شک استفاده از دو رنگ کاملا جیغ آبی و قرمز نقش کاملا تعیین کننده ای در رده سنی مخاطبان اصلی 5320 داشته و شاید نوکیا با تولید این گوشی در پی گسترش بازار هدف اسمارت فون ها و افزایش دایره نفوذ این سوگلی های نوکیا باشد؛ چرا که بازار گوشی های هوشمند با وجود ستاره های پر فروغ سامسونگ که هر روزه بر تعداد آنها افزوده می شود بعلت قدمت نوکیا همچنان در اختیار این شرکت است و نوکیا حساب ویژه ای بروی این بازار باز نموده است.

nokia_5320_xpressmusic_02.jpg

 

وسابل و تجهیزات همراه 5320 با توجه به حوزه قیمتی که این گوشی در آن قرار دارد بسیار از حد انتظار بالاتر است در جعبه محتویات گوشی علاوه بر یک شارژر کوچک به سبک نمونه های موجود در سری N یک کارت حافظه Micro SD یک گیگابایتی (یا 512 مگابایتی) نیز دیده می شود،  هدست و ریموت بسیار زیبای سری XpressMusic به همراه کابل Micro USB گوشی دیگر موارد موجود در این بخش را تشکیل می دهند.

 

nokia_5320_xpressmusic_03.jpg

 

بدنه گوشی همانطور که گفته شد همانند 5310 بطور کامل از پلاستیک ساخته شده است که در قسمت روئی و پشتی به رنگ مشکی و کاملا براق بوده و در کسری از ثانیه با اثر انگشت های فراوان پوشانده می شود. نوار رنگی دورتادور دستگاه اما بسته به مدل، آبی یا قرمز است.ابعاد گوشی برای دستگاهی در این رده کاملا مناسب است در اینجا با ابعاد 15×46×108 میلیمتر و وزن کاملا مناسب 90 گرم روبرو هستیم که با اینکه عنوان باریک ترین اسمارت فون را کسب نمی کند اما بدون شک یکی از سبک ترین نمونه ها در این کلاس خواهد بود. صفحه نمایش گوشی اولین قسمتی ست که رده کاربری و حدود قیمت 5320 را یادآوری می کند این صفحه نمایش یک نمونه 2 اینچی با رزولوشن 320×240 پیکسل و پشتیبانی از 16 میلیون رنگ است که برای یک گوشی هوشمند کاملا کوچک محسوب می شود ولی با اینحال شفافیت تصاویر و خوانائی آن در نور مستقیم خورشید همانند دیگر نوکیائی ها کاملا با کیفیت و راضی کننده است. بر بالای صفحه نمایش دوربین دوم تماس های ویدئویی به همراه اسپیکر برقراری تماس و دکمه نوظهور نوکیا با نام My Own Key دیده می شوند که وظیفه این آخری کاملا بسته به نیاز کاربر قابل سفارشی سازی ست و پیش از این نیز در چند نمونه دیگر نوکیا مشاهده شده است. از نکات منفی اولیه پیرامون این دکمه دسترسی نسبتا مشکل به آن در هنگام در دست گرفتن معمولی دستگاه است.

 

nokia_5320_xpressmusic_04.jpg

 

درست در زیر صفحه نمایش صفحه کلید کنترلی گوشی جای گرفته است که شامل دو Soft-Key در طرفین صفحه نمایش به همراه کلیدهای C و ورود به منو در میانه این بخش و دو دکمه برقراری و رد تماس در پائین ترین سطر می باشد. D-Pad برجسته دستگاه که رنگی مشابه نوار دورتادور گوشی دارد، یکی دیگر از نقاط قوت 5320 محسوب می گردد و سایز مناسب و ابعاد کلید تائید میانی از آن نمونه کاملا موفقی ساخته است. صفحه کلید عددی گوشی از طراحی ویژه ای برخوردار است در اینجا از چهار بخش هلالی شکل برای تفکیک کلیدهای مختلف این قسمت استفاده شده و بدین ترتیب پنج ناحیه مجزا بروی صفحه کلید شکل گرفته است که از لحاظ ابعاد بعضا کاملا با هم متفاوت می باشند و از این لحاظ نمی توان امتیاز چندان مثبتی برای این قسمت قائل شد.

 

nokia_5320_xpressmusic_05.jpg

 

سمت چپ گوشی دکمه های دسترسی مستقیم به پلیر جای دارد که با اینکه ظاهر خود را نسبت به قبل کاملا حفظ نموده است اما در قیاس با نمونه ای چون 5310، از روی گوشی به سمت چپ نقل مکان کرده است. هر سه کلیدهای این بخش دارای ابعاد و کارکرد کاملا مناسبی می باشند که با کمی استفاده به راحتی به آنها عادت می کنید. در زیر این قسمت اسلات کارت حافظه Micro SD دستگاه جای دارد که بوسیله یک پوشش پلاستیکی پوشانده شده است که این قسمت نیز با اینکه از لحاظ ظاهری کاملا با رنگ و شکل بدنه سازگار است اما مکانیزم گشودن آن، یکی دیگر از نکات منفی در طراحی 5320 محسوب می شود چرا که لبه قسمتی که حکم ضامن در گشودن پوشش این بخش را دارد کاملا در زیر کاور باتری جای گرفته است و تنها گزینه موجود برای دسترسی به اسلات کارت حافظه، بدون برداشتن کاور باتری استفاده از ناخن، البته از نوع زنانه اش، است.

 

nokia_5320_xpressmusic_06.jpg

 

سمت راست گوشی همانند همیشه شامل دو المان استاندارد این قسمت یعنی Rocker تغییر صدا و شاتر دوربین است که تک حالته بودن دکمه اختصاصی دوربین در این قسمت نوید یک دوربین معمولی و بدون فوکوس اتوماتیک را می دهد. هر دو دکمه موجود در این بخش با اینکه دارای ابعاد کاملا مناسبی هستند اما کمی بیش از اندازه در سطح فرو رفته اند که این دسترسی به آنها را کمی مشکل می نماید. تنها کلید موجود در قسمت بالای دستگاه کلید Power گوشی است که در مرکز این قسمت جای گرفته است. در بخش پائین گوشی نیز پورت Micro USB که بوسیله یک پوشش پلاستیکی محافظت می شود به همراه میکروفون برقراری تماس و پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست قرار دارد که وجود این آخری تاکید مجددی ست بر قابلیت های صوتی دستگاه.

 

nokia_5320_xpressmusic_07.jpg

 

پشت گوشی نیز طراحی جذاب و مناسبی دارد که لنز دوربین 2 مگاپیکسلی به همراه دو فلش LED آن مهم ترین المان های این قسمت را تشکیل می دهند. طراحی نقطه نقطه این بخش که کل قسمت های دورتادور را نیز پوشش می دهد یادگاری ست که شباهت های 5320 را با برادر بزرگتر خود یعنی 5310 تکمیل می کند. در زیر کاور این بخش باتری 890mAh گوشی جای گرفته است که همانطور که اعداد نسبتا پائین 250 ساعت در حالت Stand-by و 3 ساعت  30 دقیه در هنگام مکالمه به روشنی نشان می دهند این باتری نمونه درخشانی محسوب نمی شود و در یک استفاده نچندان سنگین نیز حداکثر یک روز در میان می بایست اقدام به شارژ مجدد آن کرد که این با توجه به مصرف بسیار پائینی که سیستم عامل جدید برای گوشی فراهم می آورد قدرت نسبتا کم باتری را به روشنی به نمایش می گذارد البته نوکیا ادعا می کند که این باتری در پخش مدام موسیقی تا 24 ساعت دوام دارد.

 

nokia_5320_xpressmusic_08.jpg

 

اینترفیس استفاده شده در 5320 همانطور که گفته شد نسخه 9.3 از سیستم عامل Symbian S60 است که پس از N78، 6210Navigator و 6220Classic این چهارمین محصول نوکیاست که از این ورژن استفاده می کند. صفحه Stand-by همانند دیگر نمونه های این کلاس قابلیت نمایش منوی کاربردی Active Stand-by را به هر دو فرم افقی و عمودی دارد و علاوه بر این یک شیوه نمایش جدید نیز به قابلیت های این بخش افزوده شده است، در اینجا امکان فعال ساختن یک Toolbar افقی در پائین صفحه وجود دارد که در آن چهار میانبر مستقیم برای دسترسی به پلیر پخش موسیقی، برنامه جستجو، مرورگر وب و گالری گوشی دیده می شود. دیگر موارد کلیدی موجود در این سیستم عامل همچون حضور Task Manager در کلیه منوها از طریق Soft-Key سمت چپ، در اینجا نیز دیده می شوند. منوی اصلی گوشی قابلیت نمایش به چهار فرم ماتریسی، لیستی، V شکل و نعل اسبی دارد که دو شیوه آخر بیشتر جنبه فانتزی دارند تا کاربردی. از مهمترین نکاتی که در این قسمت به روشنی به چشم می خورد حضور دوباره آیکون گالری برخلاف وعده قبلی است، جائیکه قرار بود این قسمت به دو بخش مجزا برای عکس ها و ویدئو ها  تفکیک گردد. مشخصات سخت افزاری گوشی روند رو به رشدی را نشان نمی دهد در اینجا همچنان از پردازنده ARM11 با فرکانس 369 مگاهرتز و 128 مگابایت حافظه RAM استفاده شده است که مدت مدیدی ست در چندین نمونه این کلاس هیچ تغییری را به خود ندیده است. میزان حافظه داخلی گوشی رقم قابل تقدیر 125 مگابایت است که بکمک کارت حافظه به راحتی تا 8 گیگابایت قابل افزایش است.
دفترچه تلفن گوشی یکی از قسمت هایی ست که احتیاج به کوچکترین معرفی ندارد چرا که این قسمت کمترین تغییر ممکنه را متحمل شده و با اینحال همچنان یکی از بهترین نمونه ها در این زمینه محسوب می شود. تنها عامل محدود کننده در تعداد کنتاکت های این قسمت همانند قبل میزان حافظه داخلی گوشی ست و از این لحاظ می توان آن را بک نمونه بدون محدودیت قلمداد کرد. قابلیت ثبت اطلاعات فراوان به همراه امکان اختصاص عکس، زنگ و ویدئوی دلخواه از موارد قابل ذکر در این قسمت است. منوی ذخیره اطلاعات تماس نیز تا 20 عنوان برای هر کدام از بخش های تماس های دریافتی، تماس از دست رفته و تماس های انجام شده در خود جای داده و همچنین از طریق منوی Call Log نیز کلیه اطلاعات ارتباطی گوشی طی 30 روز گذشته در اختیار کاربر قرار می دهد.
5320 در کارکرد بعنوان یک تلفن از خود نمونه موفقی به نمایش می گذارد، صدای دریافتی و ارسالی توسط آن در هر دو سمت تماس کاملا رضایت بخش است و صدای بالا و ویبره قوی امکان از دست دادن تماس در تمامی شرایط را به صفر نزدیک می کند. قدرت صدای 5320 از لحاظ بلندی قابل مقایسه با نمونه موفقی چون N81 است ولی از لحاظ کیفیت نمی توان امتیاز ویزه ای برای آن قائل شد و نزدیک ترین نمونه به کیفیت صدای 5320 دیگر عضو این خانواده یعنی 5310 است.

 

nokia_5320_xpressmusic_09.jpg

اما مطمئنا برای دستگاهی که عنوان XpressMusic را برخود دارد مهمترین قسمت در ساختار آن قاعدتا پلیر موسیقی آن است جائیکه برخلاف انتظار با نمونه ویژه ای روبرو نیستیم و در آن از پلیر معمولی گوشی های هوشمند استفاده شده است، که با اینکه یک نمونه مناسب و ایده آل در کلاس خود محسوب می شود اما هیچ تفاوتی که نشان از XpressMusic بودن گوشی داشته باشد در آن دیده نمی شود. این پلیر گستره وسیعی از فرمت های مختلف از قبیل MP3، WMA و خانواده AAC را پوشش می دهد و در آن همانند همیشه، Track های موسیقی برحسب موارد مختلف (همانند نام آلبوم، نام خواننده و…) مرتب و منظم می شوند که این مورد همانطور که قبلا هم به آن اشاره کرده ام یکی از بدترین مواردی ست که می تواند در یک پلیر گنجانده شود چرا که با آپلود کردن یک فولدر حاوی چندین Track مختلف، تقریبا امکان ندارد که تمامی این آهنگ ها را یکجا و در یک قسمت به همان صورتی که در فولدر اصلی وجود داشت ببینید و این چینش اتوماتیک در پلیر آنچنان آهنگ ها را در هم می ریزد که چاره ای جز فراموش کردن پلیر و استفاده از File Manager جداگانه برای دسترسی به یک فولدر خاص وجود ندارد.  دیگر مشخصات این بخش همچون امکان تغییر گسترده در اکولایزرهای صوتی و جستجو برای فایل موسیقی پس از هر بار قطع اتصال از کامپیوتر ازدیگر مواردی ست که در این قسمت دیده می شود. پلیر پخش ویدئو در دستگاه همانند همیشه Real Player است که امکان نمایش تمام صفحه را نیز دارد. رادیوی FM با قابلیت RDS و پشتیبانی از Visual Radio دیگر ناگفته بخش صوتی تصویری 5320 است. (Visual Radio قابلیتی ست که در صورت دسترسی به اینترنت امکان دانلود فرکانس رادیوهای محلی به همراه نام آنها را در گوشی فراهم می کند و واضح و مبرهن است که هیچ ربطی به ما ندارد)
گالری نمایش تصویر در گوشی یک نمونه ساده و معمولی ست که برخلاف نمونه های گردان سری N پیش نمایش عکس ها را تنها به فرم ماتریسی 5×4 به نمایش گذاشته و نمایش تمام صفحه تصاویر تنها به فرم افقی بوده که با گشودن هر تصویر امکان زوم تا هشت مرحله نیز در آن وجود دارد.
File Manager استفاده شده در 5320 نمونه تکراری ولی موفق نوکیاست که پیش از این بارها و بارها به کار گرفته شده است و در آن امکان جابجای، کپی و ساخت و حذف فولدر جدید در اختیار کاربر قرار می گیرد. یکی دیگر از قسمت های جذاب موجود در گوشی وجود چهار بازی جدید در دستگاه با نام های Labyrinth2، Guitar Rock Tour، Marbles و Jelly Chase است که علاوه بر اینها یک میانبر به پرتال بازی های N-Gage این امیدواری را در کاربران بوجود آورده است که در آینده نزدیک شاهد پشتیبانی 5320 از این بازی های جذاب نیز باشیم.

 

nokia_5320_xpressmusic_10.jpg

دوربین در 5320 قطعه ای ست که بعلت عدم وجود فوکوس اتوماتیک و رزولوشن نسبتا پائین در آن در کانون توجه قرار نگرفته است. این دوربین 2 مگاپیکسلی امکان ثبت تصاویری با رزولوشن حداکثر 1200×1600 پیکسل را دارد و در ساختار آن تقریبا برای اولین بار در دوربین های بدون فوکوس اتوماتیک در میان نوکیائی ها از دو فلش LED استفاده شده است که این نیز در نوع خود بسیار عجیب است. اینترفیس دوربین از لحاظ شباهت دقیقا همان نمونه ای ست که در دیگر نورسیده نوکیا یعنی 6210Navigator دیده می شود جائیکه با تنظیماتی نسبتا کم در هر دو بخش عکاسی و فیلمبرداری روبرو هستیم ولی در عوض قابلیت های امیدوار کننده ای همچون عکاسی پانوراما در آن به چشم می خورد. کیفیت عکس های گرفته شده توسط 5320 در کل در میان دو مگاپیکسلی ها نیز حرف چندانی برای گفتن ندارد و نویز بالا و رنگ پریده گی مشخصی که در عکس های آن دیده می شود از آن یک نمونه کاملا معمولی و سطح پائین ساخته است. فیلمبرداری این دوریبن نیز آنچنان تعریفی ندارد: QVGA با 15 فریم در ثانیه که بجز پخش در صفحه نمایش دستگاه کاربرد دیگری برای آن نمی توان یافت در مجموع به نظر می رسد نوکیا برای حفظ بازار محصول قبلی خود در این کلاس یعنی 5610 که در کلاس قیمتی نزدیک به 5320 قرار دارد، قابلیت تصویر برداری را در 5320 آنچنان پر رنگ نکرده است .
5320 در قابلیت های ارتباطی نمونه موفقی است این گوشی از چهار باند GSM به همراه دو فرکانس اصلی HSDPA ،که در دو ورژن مختلف ارائه می شود، برای برقراری تماس استفاده می کند و لیست ارتباطات پر سرعت آن نیز با پشتیبانی از GPRS و EDGE کلاس 32 به همراه HSCSD و 3G تکمیل می گردد. بلوتوث نسحه 2.0 با پشتیبانی از A2DP و پورت USB 2.0 دیگر گزینه های ارتباطی در 5320 راتشکیل می دهند و تنها غایب بزرگ در این قسمت بدون شک Wi-Fi است که البته از کلاس قیمتی 5320 وجود Wi-Fi کمی دور از انتظار به نظر می رسد.

 

nokia_5320_xpressmusic_11.jpg

Nokia 5320 بیش از یک ماه است که با قیمت کاملا مناسب 260 دلار به بازارهای جهانی ارائه شده است و سه فاکتور جذابیت، کارائی و قیمت مناسب از آن دستگاهی مناسب در میانه بازار ساخته است. با اینکه هنوز خبری از توزیع رسمی این گوشی در بازارهای داخلی به گوش نرسیده است اما بعلت نزدیکی قیمت جهانی آن با دیگر محصول نوکیا در این رده یعنی 5610 پیش بینی قیمتی در حدود 280 هزار تومان برای آن در آینده نزدیک می شود.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

27 دیدگاه

  1. من خیلی وقته دارمش(از اون موقعی که اومد ایران) میخوام باز های ان گیج نصب کنم ولی نمیشه لطفا کمکم کنید.

  2. از 5320 راضیم.نسبت به قیمتش عالیه.قبلا 6120 داشتم همش هنگ می کرد دیگه داشتم دیونه می شدم که 5320 خریدمو الان ازش فوق العاده راضیم اینترنتش عالیه

  3. سلام 5320 گوشی با امکانات جالبیه طراحیه صفحه کلیدش منحصر به فرده از لحاظ پخش موزیک دارای تراشه مخصوصه موسیقیه ارتباط خوبی با اینترنت داره ولی قدرت کم باطری و دوربین پایین از معایبش محسوب میشه ولی با این حال پیشناد من تو سری گوشیه موزیک همین مدل 5320 پشیمون نمیشید

  4. سلام…
    در جواب عسل خانم باید بگم که شما مسیجاتون توی سیم کارت ذخیره شده که علامت اس ام اس چشمک زن نشون میده برای اینکه نیاد در قسمت مسیج به بخش مسیج سیم برید یا پاکشون کنید یا همه رو انتخاب کنی بفرستی داخل خود گوشی

  5. سلام
    من یه سوال خیلی ضروری داشتم
    1 ماهه که 5320 خریدم و ازش راضیم ولی از همون روز اول که سیم کارت دائمی رو انداختم توش یه علامت اس ام اس چشمک زن افتاده گوشه سمت راستش ولی وقتی سیم ایرانسل را می اندازم از بین میره یعنی چی ؟ یه بار گوشی رو هم ریست کردم ولی از بین نمیره لطفا سریعتر جواب بدید …

  6. با سلام
    fatima جان مشکل عدم تطابق ساعت SMS که مشکلی قدیمی ست و در بسیاری از مدل های حتی هوشمند نوکیا هم دیده می شود و در مورد آن کار خاصی نمی توان کرد (و یا حداقل من نمی دانم) سوال دوم تان هم اندکی عجیب است اینطور که من برداشت کردم یعنی شما عکس یا آهنگ آپلود شده را در گالری یا پلیر پخش موسیقی نمی توانید مشاهده کنید یا استفاده نمائید؟
    منتظر پاسخ شما هستم

ارسال یک پاسخ