دو قلوهای گلکسی اس 6 (Galaxy S6) و اس 6 اج (Galaxy S6 Edge) سامسونگ مدت بسیار کوتاهی است که در بازارهای داخلی نیز همچون بازارهای جهانی در دسترس قرار گرفتهاند. این دو گوشی پس از گذشت سالیان متمادی بالاخره رویه سامسونگ در تولید و ساخت گوشیهای پرچمدار را کاملا تغییر داده و ابزاری کاملا جدید با ظاهری متفاوت و شاید از همه مهمتر جنس بدنه فلز-شیشهای را در اختیار کاربران قرار دادند. این دو گوشی چند روزی را مهمان ما برای بررسی تخصصی و مقایسه این دو مدل بودند. با ما در بررسی این دو گوشی و مشخص شدن تفاوتها و شباهتهای آنها همراه شوید.
فروش و سود بالا، تبدیل شدن به برند شماره یک دنیای موبایل، پیشرفت همهجانبه در عرصه سختافزار و نرمافزار و ثبت رکوردهای پیاپی برای پرچمداران مختلف در طی سالیان گذشته همه و همه از افتخارات چند سال گذشته برند سامسونگ در دنیای اسمارتفون به حساب میآیند که حتی ریزبینترین منتقدان سامسونگ نیز چارهای جز تایید آنها ندارند. در این میان اما یک انتقاد بزرگ، مجموعه سامسونگ را در طی سالهای گذشته بسیار آزار داده است؛ انتقادی که با وجود صفحهنمایشهای با کیفیت، دوربینهای قوی، پردازندههای سریع، ارتباطات گسترده، پشتیبانی نرمافزاری و حتی مقبولیت گسترده در میان کاربران، هیچگاه مجموعه سامسونگ را تنها نگذاشت. افراط در استفاده از پلاستیک در مدلهای مختلف سامسونگ تا اندازهای ادامه پیدا کرد که برخی از منتقدان نچندان مستدل این شرکت تنها دلیل برتری پرچمداران سایر برندها بر سری Galaxy S را در پلاستیکی بودن تولیدات سامسونگ جستوجو میکردند. این انتقاد آزاردهنده بالاخره سامسونگ را وادار به تغییر در سیاست همیشگی خود در این زمینه کرد و نهتنها اسمارتفونهای رده میانی سری A با شاسی فلزی تولید شدند بلکه نسل ششم از خانواده Galaxy S نیز اینک پلاستیک را (حداقل در شاسی) برای همیشه به دست فراموشی سپردهاند. سامسونگ برای افزایش فروش خود سیاست دیگری را نیز به جز تغییر جنس بدنه اتخاذ کرد و برای اولین بار دو پرچمدار را به صورت همزمان به بازار ارائه کرد. اس 6 و اس 6 اج با اینکه روی کاغذ کاملا به یکدیگر شباهت دارند اما در عمل یک تفاوت بزرگ آنها را کاملا از یکدیگر جدا میکند. مدل Edge از یک صفحهنمایش خمیده بهره میبرد که به کنارههای گوشی امتداد پیدا کرده است اما در اس 6 اصلی با یک گوشی متداول و عادی روبرو میشویم. در بررسی پیش رو با نگاه کاملی به دو گوشی S6 و S6 Edge، با تفاوتها و شباهتهای این دو مدل بیشتر آشنا میشویم. با ما همراه شوید.
طراحی بدنه : حس مثبت، ظاهری متفاوت، استحکام بالا
بخش طراحی بدنه را از اس 6 آغاز میکنیم. این گوشی در دست بسیار متفاوت از مدلهای پیشین سامسونگ به نظر میرسد و فلزی بودن پیرامون گوشی و قسمتهای شیشهای پشت و روی دستگاه در این زمینه نقش بسیار مهمی ایفا میکنند. S6 در دست تجربه مشابهی نسبت به تولیدات یکی دو سال اخیر شرکت سونی همچون Z2 و Z3 با شاسیهای فلزی و کاورهای شیشهای در دو طرف گوشی ارائه میکند و بیش از آنکه این مدل را مشابه آیفونهای اپل بدانیم بهتر است ابتدا آن را با مدلی چون Z3 سونی مقایسه کنیم. بزرگتر شدن دکمه Home زیر صفحهنمایش، بیرونزدگی لنز دوربین، انتقال اسپیکر اصلی دستگاه به بخش پایینی و کاهش ضخامت و وزن از جمله نکات برجسته در طراحی Galaxy S6 به شمار میروند که در کل پرچمدار مدرن و قابل توجهای را به تصویر میکشند.
داستان طراحی اس 6 اج شباهت نزدیکی به اس 6 دارد اما خمیده بودن صفحهنمایش، تفاوتهای محسوسی را نیز ایجاد کرده است. ادامه یافتن و خم شدن صفحهنمایش Edge به کنارهها، نوار فلزی پیرامون گوشی در چپ و راست پنل را بسیار محدود کرده و تنها حاشیه بسیار باریکی را در این قسمت ایجاد کرده است. باریک شدن شاسی گوشی در کنارهها، Edge را در دست بسیار Slim تر از آنچه اعداد و ارقام میگویند نشان میدهد و تقریبا همگی افراد پس از یک بار در دست گرفتن این گوشی به باریک بودن آن اشاره خواهند کرد حال آنکه در عمل S6 Edge حتی چند دهم میلیمتری از برادر معمولی خود ضخیمتر است.
از دیگر تاثیرات این خمیدگی به جز اجبار در جابجایی یکی دو المان در کنارههای دستگاه (که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت)، ایجاد مشکل برای در دستگیری راحت گوشی بدون لمس کردن تصادفی آن است. سامسونگ البته بخش بزرگی از این مشکل را با کمک قابلیت ویژهای در صفحهنمایش مرتفع کرده است؛ این قابلیت که پیش از این در گوشیها و تبلتهای سری Note نیز بکار گرفته شده بود، لمس واقعی صفحهنمایش را از لمس تصادفی آن توسط کف دست تشخیص داده و تنها به تاچهای واقعی پاسخ میگوید. در اس 6 اج اما با وجود این فناوری، هنوز تاچ تصادفی یکی از همراهان همیشگی کاربران است و بهخصوص در حین اسکرول کردن یک صفحه وب یا در اپلیکیشنهای دارای آیکون در کناره صفحهنمایش، تاثیر آن را میتوان مشاهده کرد. شدت این مشکل البته در حدی نیست که به نارضایتی خریداران منجر شود. دیگر نکات طراحی اس 6 اج هیچ تفاوتی با اس 6 معمولی ندارد و حس خرید یک گوشی بسیار پیشرفته و خاص در اینجا نیز تکرار میشود.
اندازهها: بلند، باریک، سبک
معمولا اولین تغییر رخ داده در گوشیهای پرچمدار در گذار از یک نسل به دیگری، به افزایش سایز صفحهنمایش تعلق دارد. به عنوان نمونه صفحهنمایش 4 اینچی Galaxy S اولیه با یک نمونه 4.3 اینچی در Galaxy SII جایگزین شد که آن هم به نوبه خود در سال بعد جای خود را به پنل 4.8 اینچی Galaxy SIII و سپس به صفحهنمایش 5 اینچی Galaxy S4 داد. این روند در S5 نیز با افزایش سایز به 5.1 اینچ تا حدودی تکرار شد اما این بار سامسونگ تصمیم گرفت که حداقل در سال جاری تغییر در اندازه صفحهنمایش دستگاه نداشته باشد و هر دو مدل اس 6 و اس 6 اج بار دیگر از صفحهنمایش 5.1 اینچی بهره میبرند.
تغییر نکردن اندازه صفحهنمایش شانس بزرگی را برای مقایسه عملکرد طراحان سامسونگ در طول یک سال برای هرچه باریکتر و ظریفتر ساختن یک گوشی با صفحهنمایش یک اندازه فراهم میآورد. در S5 اندازههای دستگاه برای طول، عرض و ضخامت به ترتیب 142 میلیمتر، 72.5 میلیمتر و 8.1 میلیمتر بود که این اعداد در اس 6 به 6.8×70.5×143.4 میلیمتر تغییر کرد و بدینترتیب ضمن بلندتر شدن گوشی با بدنهای باریکتر و نازکتر روبرو میشویم. در اس 6 اج این رویه همچنان ادامه پیدا کرده و ابعاد 7×70.1×142.1 میلیمتری گوشی، عرض و ضخامت بیشتر و ارتفاع کمتری را نسبت به S6 اصلی نشان میدهد. S6 از وزن 138 گرمی و S6 Edge از سنگینی 132 گرمی برخوردارند که هر دو از S5 با وزن 145 گرم با وجود استفاده از فلز و شیشه به جای پلاستیک سبکترند.
صفحهنمایش : با کیفیت، روشن، خاص
پنلهای Super AMOLED از همان ابتدا و از نسل اول Galaxy Sهای سامسونگ در این خانواده حضور داشتند و با وجود مشکلاتی نظیر ترکیب PenTile Matrix در رزولوشنهای پایین، همواره کیفیت بالایی را در زمینه کیفیت رنگ، کنتراست و زاویه دید ارائه میدادند. در اس 6 و اس 6 اج نیز بار دیگر از همان فناوری Super AMOLED برای افزایش چشمگیر کنتراست، دقت رنگ و زاویه دید استفاده شده و با وجود شباهت این دو صفحهنمایش از لحاظ اندازه به پنل 5.1 اینچی حاضر در Galaxy S5 اوضاع در زمینه رزولوشن کاملا متفاوت است. وضوح صفحه نمایش 5.1 اینچی S6 و S6 Edge هر دو به QHD یا 2560×1440 پیکسل ارتقا پیدا کرده که با این ابعاد و رزولوشن، فشردگی و تراکم تصویر به 577 پیکسل در هر اینچ میرسد.
پیش از آنکه به مبحث صفحهنمایش خمیده حاضر در اس 6 اج بپردازیم باید از کیفیت بسیار بالای این پنل و عملکرد بسیار مناسب آن در محیطهای داخلی و خارجی یاد کنیم. این صفحهنمایش پس از مدتها یکی از مشکلات اصلی پنلهای AMOLED یعنی نور کمتر در مقایسه با نمونههای TFT LCD را کاملا مرتفع ساخته و نهتنها در محیطهای داخلی بلکه در زیر نور مستقیم خورشید نیز این صفحهنمایش، خوانایی خود را کاملا حفظ میکند. یک نکته جالب در این میان تشخیص نور شدید خورشید توسط سنسور نور است جایی که حتی در صورت تنظیم نور صفحهنمایش روی حداکثر نیز با قرارگیری گوشی در زیر نور خورشید بار دیگر درصد مشخص و محسوسی به نور صفحه افزوده میشود. این اتفاق در هر دو حالت تنظیم خودکار و دستی به وقوع میپیوندد.
موارد گفته شده همگی در مورد صفحهنمایش S6 Edge نیز صدق میکند اما همانطور که گفته شده خمیدگی این صفحهنمایش در دو کناره سمت چپ و راست تفاوت بزرگی را برای این مدل نسبت به نمونه عادی آن ایجاد میکند. کاربران ممکن است خمیدگی حاضر در کنارههای صفحهنمایش Edge را با نمونه مشابه حاضر در Note Edge اشتباه بگیرند اما این دو مدل در عمل یکسان نیستند و جاییکه بخش خمیده صفحهنمایش در Note Edge عملا یک صفحهنمایش دوم در کنار صفحهنمایش اصلی گوشی به حساب میآید، در اس 6 اج از صفحهنمایشهای جانبی خبری نیست و این خود صفحهنمایش گوشی است که با فناوری ساخت بسیار پیشرفتهای بهصورت خمیده درآورده شده است.
این خبر برای کاربرانی که تجربه استفاده از Note Edge را دارند خبر چندان جالبی به حساب نمیآید چرا که بدین ترتیب تقریبا هیچیک از کاربریهای جذاب صفحهنمایش کناری نوت اج نظیر قرار دادن پنلهای مختلف در کناره تصویر، ویجتهای همواره در دسترسی همچون خطکش، تایمر، ضبط صدا، چراغ LED و قرار دادن پیغام اختصاصی در گوشه تصویر در اس 6 اج قابل دسترس نیستند البته این به معنی بدون استفاده بودن این قسمتهای خمیده در S6 Edge نیست و در این میان برخی امکانات نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
این امکانات که در منوی Edge Screen در Setting در دسترس قرار دارند به ترتیب شامل گزینههای Edge Lighting، People edge و Information Stream همراه Night clock هستند و خارج از این موارد کاربری دیگری حداقل تا به امروز برای کنارههای گوشی در اس 6 اج تعریف نشده است. یک نکته ظریف دیگر در مورد S6 Edge فعال بودن تنها یکی از گوشههای چپ یا راست در یک لحظه است که به دلخواه میتوان آن را از طریق منوی Edge screen تعیین کرد و در یک لحظه نمیتوان از هر دو گوشه استفاده کرد.
قابلیت Edge Lighting در S6 Edge امکان روشن شدن کناره دستگاه در هنگام دریافت تماس یا هر نوتیفیکیشن دیگر در زمان قرار داشتن گوشی به روی صفحهنمایش روی میز را فراهم میکند. نوتیفیکیشنهایی که میتوانند کناره صفحهنمایش در S6 Edge را روشن کنند تنها شامل تماس، پیغام و ایمیل میشود و در حال حاضر گزینه دیگری در این قسمت در دسترس قرار ندارد.
در People edge این ویژگی یک پله پیشرفتهتر شده و به جذابترین ویژگی در دسترس در کناره خمیده صفحهنمایش این گوشی تبدیل میشود. در این قابلیت پس از انتخاب پنج کنتاکت از دفترچه تلفن، به هر شخص پنج رنگ مختلف اختصاص پیدا میکند و همچنین پیغامی اختصاصی نیز برای هر شخص نوشته میشود پس از آن در حالتی که گوشی به روی صفحهنمایش روی میز قرار داشته و تماسی از یکی از این پنج نفر دریافت میشود، کناره دستگاه به رنگ اختصاصی همان فرد روشن میشود و با قرار دادن انگشت روی سنسور کنار لنز دوربین نیز میتوان ضمن رد کردن تماس، پیغامی که از پیش تنظیم شده بود برای فرد مورد نظر ارسال شود.
در بخش Information Stream میتوان غیر از گزینههای پیشفرضی نظیر فیدهای مختلف سایت یاهو، RSS Feedهای دیگر را نیز برای نمایش داده شدن در کناره گوشی بکار گرفت. برای نمایش این فیدها در زمان خاموش بودن صفحهنمایش، کافی است روی کناره سمت چپ (یا راست بسته به انتخاب کاربران) چند باری دست کشید.
در بخش Night clock طبق انتظار میتوان ساعت و آلارم را تنظیم کرد. پس از تنظیم کردن این دو گزینه، ساعت با نور کم در کناره گوشی ظاهر میشود.
در مجموع قابلیتهای صفحهنمایش خمیده حاضر در اس 6 اج بیش از آنکه جنبه کاربردی و استفاده عملی داشته باشد بیشتر برای زیبایی و طراحی متفاوت به کار گرفته شده است و از این گذشته در عمل نیز احتمال تاچ کردن تصادفی صفحهنمایش را بسیار افزایش میدهد. این صفحهنمایش در عمل بهخصوص در هنگام بازی یا نمایش ویدئو که احتیاج به در دست گرفتن افقی گوشی است مشکلآفرین میشود.
زیر صفحهنمایش در هر دو گوشی اس 6 و اس 6 اج از ترکیب یکسانی استفاده شده و دکمه بزرگ تمام لمسی مرکزی توسط دکمههای لمسی task switcher و بازگشت احاطه شدهاند. فناوری تشخیص اثر انگشت در دکمه مرکزی این قسمت نسبت به نمونه حاضر در S5 کاملا تغییر یافته و این بار به جای کشیدن انگشت، تنها کافیست به سبک آیفون انگشت را روی دکمه قرار داد. دقت و سرعت بازگشایی در این دکمه بسیار بهبود پیدا کرده اما هنوز چند دهم ثانیهای از آیفون کندتر است و تعداد دفعات تشخیص اشتباه آن نیز با اینکه اندک است اما هنوز میتواند کمتر شود.
دوربین 5 مگاپیکسلی، سنسور نور و خاموش کردن صفحهنمایش در حین تماس همراه با اسپیکر تماس، اجزای بخش بالایی را تشکیل میدهند.
اجزای پیرامونی : یک تفاوت و یک غایب بزرگ
ابتدا با نکات مشترک آغاز میکنیم جاییکه در هر دو گوشی از دکمههای جداگانه تغییر صدا در سمت چپ و کلید پاور در سمت راست استفاده شده، میکروفون دوم و Infrared در بالا قرار دارند و در پایین نیز به اسپیکر اصلی، میکروفون تماس، جک هدست و پورت Micro USB بر میخوریم. تنها تفاوت اس 6 و اس 6 اج در این میان به انتقال محل جایگذاری سیمکارت از کناره سمت راست در S6 به بخش بالایی در S6 Edge است.
نوع سیمکارت در هر دو مورد، از نوع نانو سیمانتخاب شده است. غایب بزرگ در این میان با توجه به دسترسی نداشتن به المانهای زیر کاور بخش پشتی گوشی، اسلات حافظه است که در هیچ یک از این دو مدل جایی ندارد. از جمله دلائلی که سامسونگ برای حذف اسلات حافظه در خانواده اس 6 به آن اشاره کرده، پر سرعت بودن حافظه داخلی دستگاه و اختلال در سرعت، در صورت استفاده از کارت حافظه در کنار این اسلات است؛ استدلالی که البته در عمل برای کاربرانی که با توحه به قیمت بالای دستگاه معمولا نسخه 32 گیگ آن را انتخاب میکنند و عملا تنها حوالی 25 گیگ حافظه برای هرگونه محتوا از موسیقی تا ویدئو و البته اپلیکیشن در اختیار دارند، چندان منطقی به نظر نمیرسد.
کاور بخش پشتی بدون نیاز به تعویض از شارژ بی سیم پشتیبانی میکند
دوربین اصلی: عکاسی با کیفیت، فیلمبرداری 4K مناسب
وضوح دوربین در خانواده اس 6 همچنان 16 مگاپیکسل انتخاب شده که با وجود شباهت به S5 نهتنها نسبت به این گوشی بلکه حتی نسبت به Note 4 نیز تغییرات بزرگی را تجربه کرده است. سنسور پنهان در پشت این دوربین از نوع IMX240 شرکت سونی است که یک بار در نوت 4 تجربه حضور در محصولات سامسونگ را داشته است. اما حتی حضور این سنسور نیز دوربین S6 را مشابه نوت 4 نمیکند چرا که در زمینه لنز با محصول کامل مدرنتری روبرو هستیم و مقایسه عکسهای Note 4 و S6 از یک منظره مشترک به خوبی این تفاوت را آشکار میکند.
منوی دوربین در حالت اتوماتیک ظاهر ساده و سرراستی دارد و تنها گزینههای در اختیار کاربر شامل افکتهای رنگی، انتخاب گزینههای HDR (شامل خاموش، روشن و اتوماتیک)، تایمر سرخود و تنظیمات فلش میشود. البته از طریق گزینه Setting در کناره صفحهنمایش در منوی عکاسی، میتوان گزینههای دیگری نظیر تنظیم سایز عکس و ویدئو، اتوفوکوس دنبال کننده (Tracking AF)، تغییر وظیفه دکمههای تنظیم صدا (برداشت عکس، برداشت ویدئو یا زوم) و راهاندازی سریع دوربین (با دوبار فشردن پشت سر هم دکمه Home زیر صفحهنمایش) را تنظیم کرد.
با فشردن دکمه Mode در زیر دکمه شاتر، گزینههای حرفهای دیگری نظیر گزینه Pro (برای عکاسی حرفهای و ظاهر شدن گزینههایی نظیر ISO، تنظیمات Metering و…)، تغییر فوکوس، برداشت پانوراما، فیلمبرداری با دور تند و کند و Virtual Shot (گرفتن عکس از یک سوژه نزدیک به نحوی که پس از گرفتن عکس با حرکت دادن گوشی بتوان حالی سه بعدی به عکس داد و گوشههای سوژه را مشاهده کرد) ظاهر میشوند.
از عکسهای گرفته شده توسط دوربین اس 6 در صفحهنمایش خود گوشی بسیار بیشتر از زمانی که آنها را به مانیتور خارجی منتقل نمودیم، رضایت داشتیم اما این به معنی کیفیت پایین آنها نبوده و با یکی از با کیفیتترین دوربینهای حال حاضر موبایلی روبرو هستیم.
در زمینه فیلمبرداری نیز این وضعیت ادامه داشته و در حالی که در هر دو حالت فیلمبرداری فول اچدی و 4K، اندکی با اغراق در رنگ روبرو بودیم اما در این مورد نیز S6، عملکرد بسیار مناسبی دارد.
باتری
ظرفیت باتری در اس 6 برابر 2550 میلی آمپر ساعت و در S6 Edge برابر 2600 میلی آمپر ساعت است ظرفیت هر دوی این باتریها نسبت به S5 سال گذشته با باتری 2800 میلی آمپر ساعتی بسیار کمتر شده که این با توجه به بالا رفتن وضوح صفحهنمایش و کیفیت دوربین، انتظار دوام کمتری را از باتری ایجاد میکند. در عمل این دو باتری در یک استفاده شدید در کمتر از یک روز مجددا نیاز به شارژ پیدا میکنند اما در صورت کاهش استفاده میتوان نسبت به خالی نشدن آنها تا پایان روز دوم نیز امیدوار بود.
سیستمعامل : تاچویز با ظاهری مدرن و شستهرفته
طبق معمول با منظره آشنایی پس از روشن کردن اس 6 و اس 6 اج روبرو میشویم. نسخه جدید رابط کاربری TouchWiz در کنار اندروید 5.0.1 ضمن ایجاد ظاهری مدرنتر، از لحاظ کاربردی نیز تا حدودی سادهتر و قابل فهمتر شده است.
در صفحه قفل در حالت پیشفرض علاوه بر زمان، تاریخ و نوتیفیکیشن برنامهها، دو میانبر برای باز کردن مستقیم دوربین و شمارهگیر تلفن در نظر گرفته شده است.
در صفحه Home و در دسکتاپ سمت چپ خبرخوان فلیپبورد دیده میشود و سایر صفحات در سمت راست اضافه میشوند. در تاچویز جدید میتوان به هر میزان دلخواه به صفحه هوم دسکتاپ اضافه کرد.
App drawer یا منوی اصلی از لحاظ ظاهری تغییر خاصی نسبت به گذشته نداشته و آیکون برنامهها همچنان در 5 ردیف 4 تایی در دسترس قرار دارند.
در Notification area در ردیف بالای 10 ایکون با اسکرول افقی قرار دارند که در هر لحظه 5 عدد از آنها نشان داده میشود. در لیست ویرایشی این قسمت 7 آیکون دیگر نیز وجود دارد که میتوان آنها را نیز به دلخواه با نمونههای پیشفرض تعویض کرد.
S Finder برای جستوجو در همه چیز (حافظه داخلی، وب و…) همراه با Quick Connect برای برقراری ارتباط سریع (از طریق بلوتوث، NFC و…) دیگر آیکونهای این بخش را تشکیل میدهند و اسلایدر تغییر روشنایی نیز در همین بخش قرار دارد.
در منوی Setting برخلاف گذشته، خبری از شیوههای متعدد نمایش تنظیمات براساس tabهای مختلف نیست و همه چیز در زیر یکدیگر مشابه اندروید اصلی قرار گرفته است. در بخش بالایی این قسمت گزینهای تحت عنوان Quick Setting دیده میشود که میتوان به آن 9 تنظیم بیشتر مورد استفاده را اضافه کرد.
در لیست تنظیمات این قسمت گهگاه به نکات جدیدی بر میخوریم که از آن جمله میتوان به download booster برای ترکیب اتصال LTE و وایفای برای دانلود سریعتر فایلهای حجیم، گزینه Private mode برای محافظت از فایلهای شخصی کاربران نظیر فیلم و عکس با پسورد، پینکد یا اثر انگشت و برخی موارد ریز و درشت دیگر دیده میشود.
با لمس دکمه App Switcher لیست برنامههایی که به تازگی استفاده شدهاند در ساختاری چرخشی به نمایش گذاشته میشود در این لیست در کنار دکمه X برای بستن پنجره برنامههای مختلف، گزینهای تازهای به شکل دو مستطیل باریک روی همدیگر قرار دارد که برای نمایش دو برنامه در یک صفحه یا Multi Window به کار میرود. این گزینه با گرفتن و نگهداشتن App Switcher نیز در دسترس قرار میگیرد.
پردازنده : قدرت 14 نانومتری
سامسونگ با حذف کوالکام از لیست گزینههای همیشگی ساخت پردازنده، ریسک بزرگی را تجربه کرد. تا پیش از این در دو نسل قبلی گوشیهای سری S یعنی S4 و S5 از دو گزینه متفاوت برای گوشیهای 3G و LTE استفاده میشد جاییکه مدلهای مجهز به پروسسورهای Exynos سامسونگ تنها با امکان 3G و مدلهای دارای پروسسورهای ساخت شرکت کوالکام با امکان LTE یا 4G ارائه میشدند. این روند در S6ها متفاوت شده و اینک با ساخته شدن دستگاه تنها در یک چینش پردازشی، خود سامسونگ با چیپست Exynos 7420 وظیفه پردازش را در پرچمداران این شرکت بر عهده گرفته است. در این چیپست نیز مثل Snapdragon 810 از پردازندههای چهارگانه ARM A57 با فرکانس 2.1 گیگاهرتز و چهار پردازنده ARM A53 بافرکانس 1.5 گیگاهرتز در چینش big.LITTLE استفاده شده است اما آنچه این چیپست را نسبت به Snapdragon 810 متمایز میکند، معماری 14 نانومتری آن در مقایسه با ساختار 20 نانومتری Snapdragon 810 است امری که در عمل در مصرف انرژی و کارایی بالاتر Exynos 7420 بسیار موثر واقع میشود. پردازش گرافیک در این ساختار با قطعه Mali-T760 تامین میشود و 3 گیگابایت رم نیز در آن حضور دارد. حافظه داخلی دستگاه در سه ورژن 32، 64 و یا 128 گیگابایت ارائه میشود اما همانطور که گفتیم کارت حافظه در آن جایی ندارد. هر دو گوشی اس 6 و اس 6 اج در حین اجرای تستهایی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم بیش از اندازه گرم شدند.
اولین تست در بخش پردازشی دستگاه را با AnTuTu X آغاز میکنیم این تست با AnTuTu اصلی از آن جهت متفاوت است که در صورت ایجاد هرگونه بهینهسازی احتمالی از سوی شرکت سازنده، اثرات این بهینهسازیها نادیده گرفته شده و نتیجه واقعی به نمایش گذاشته میشود. امتیاز اس 6 و البته S6 Edeg در این تست عددی حوالی 42 هزار واحد بود که نسبت به گوشیهای نسل قبل که معمولا از 38 هزار واحد فراتر نمیرفتند پیشرفت بزرگی به حساب میآید.
از میان تستهای گرافیکی پیشرفته، تست Basemark X را برگزیدیم. در این تست تنها از حالت off-screen بهره بردیم در این حالت وضوح بالای صفحه مانعی برای اندازهگیری کیفیت گرافیک نیست و فشار بیموردی روی گرافیک برای رندر کردن حجم بسیار بالای پیکسل اعمال نمیشود. (وضوح QHD صفحهنمایش اس 6 نزدیک به 80 درصد پیکسلهای بیشتری نسبت به یک پنل فول اچدی معمولی دارد). امتیاز S6 در این بنچمارک در حالت off-screen بسیارفوقالعاده بود و با ثبت عددی بیش از 34 هزار واحد در حالت Medium و بیش از 21 هزار در حالت High quality تمامی رقبای خود را به چالش کشاند. به عنوان نمونه LG G Flex 2 با گرافیک Mali-430 در همین تست از 20 هزار واحد نیز عبور نمیکند.
تست Basemark OS 2.0 اطلاعاتی در مورد کیفیت پردازش، حافظه و گرافیک به دست میدهد. در این تست امتیاز کلی اس 6 و اس 6 اج حوالی 1500 واحد بود که رقم میانه و نسبتا بالایی در این کلاس به حساب میآید.
گزینههای ارتباطی
یکی از انتقادهای کاربران به گوشیهای پیشین سری Galaxy S سامسونگ، تاثیر نوع پردازنده و چیپست دستگاه در گزینههای ارتباطی آن است. به عنوان نمونه هیچیک از مدلهای 8 هستهای، Galaxy S4 و یا S5 از قابلیت 4G پشتیبانی نمیکردند. این مشکل در اس 6 برطرف شده و تنها یک مدل با یک چیپست مشخص در بازار حضور دارد که به طور کامل از LTE Cat.6 با سرعت 300Mbps پشتیبانی میکند. وایفای گوشی از نوع ac است و مسیریابی ماهوارهای با هر سه فناوری موجود GPS (نوع آمریکایی)، GLONASS (مسیریاب روسی) و beidou (مسیریاب ماهوارهای چینی) انجام میشود. پورت Micro USB در S6 و S6 Edge از OTG برای اتصال به گجتهایی نظیر موس، کیبورد، دسته بازی و… بهره میبرد و خروجی تلویزیون MHL آن نیز برای پشتیبانی از وضوح 4K به نسل سوم آپگرید شده است. اتصالات NFC و اینفرارد دیگر گزینههای ارتباطی این دو گوشی را تشکیل میدهند.
نتیجه
سامسونگ در حین طراحی پرچمدار جدید خود در سال جاری از عبارت Project Zero استفاده کرد که این موضوع به خوبی از اهمیت طراحی دوباره همهچیز در گوشیهای جدید این شرکت حکایت دارد. هرچند بعدها مشخص شد که خروجی پروزه صفر، مدل S6 Edge بود اما S6 نیز از طوفان این تغییرات برکنار نبود.
در تجربه چند روزه استفاده از اس 6 و اس 6 اج از طراحی، شکل ظاهری، ابعاد و اندازه، تغییر دکمه لمسی Home، دوربین 16 مگاپیکسلی بخش پشتی، پردازنده و حافظه رم و ساختار منویی هر دو گوشی کاملا راضی بودیم اما در سوی مقابل، ارگونومیک نچندان رویایی S6 Edge و لمس شدن تصادفی صفحهنمایش خمیده آن در برخی اپلیکیشنها در کنار گرم شدن نسبتا زیاد هر دو دستگاه در حین فعالیت سنگین، دسترسی نداشتن به باتری و نبود اسلات حافظه، مشکلات S6 Edge و S6 نقاط منفی و نچندان راضیکننده این دو مدل را تشکیل میدادند.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
-
9.5/10
-
7/10
-
8.5/10
-
8.5/10
-
7/10
-
9/10
-
9.5/10
بهتر بود برای مقایسه بهتر عکس های S5 را هم قرار می دادید
در پاسخ به شما که در مورد ارگونومیک ضعیف S6 Edge گفتید، من این گوشی را دارم و مشکلی هم با در دست گرفتنش ندارم. هیچ وقت هم با مشکل تاچ تصادفی روبرو نشدم
تاچ شدن تصادفی فقط یکی از دلائلی است که بر پایه آن میتوان ارگونومیک S6 Edge را نسبتا ضعیف دانست و باریک شدن بیش از حد کنارهها هم در این مسئله بی تاثیر نیست به بیان دیگر گوشی خیلی راحت از دست لیز میخورد.
USB 3.0 حذف شده؟
همانطور که در متن اشاره شده بله حذف شده است.
نمیتوان آیکون برنامهها را به سبک نوت ادج به کناره S6 Edge منتقل کرد؟
کاربریهای صفحهنمایش کناری در Edge حداقل در حال حاضر فقط محدود به مواردیه که گفته شد و نمیتوان آیکون برنامهها را به کنار آن منتقل کرد
کیفیت دوربین سلفی دستگاه چقدر است. کاش از دوربین سلفی هم عکس میگذاشتید
لطفا وان M9 را هم بررسی کنید
به نظرم حذف USB 3.0 و قابلیت ضد آب یک برگشت به عقب به حساب میآد.
در مورد میزان بلندی اسپیکر چیزی نگفتید؟
از لحاظ بلندی صدای متوسطی رو به بالایی دارد و از لحاظ کیفیت هم کاملا می شه ازش راضی بود
باهاتون موافقم که S6 Edge در ابتدا حس خیلی خوبی داره اما وقتی پای استفاده طولانی مدت برسه خیلی خوش دست نیست S6 معمولی بهتره
کاش نمونه فیلمبرداری دوربین ها را قرار میدادید. در ضمن این عکس ها توسط کدامیک گرفته شدهاند؟ edge یا s6 معمولی؟
عکس های Edge است اما هر دو دوربین یکسان هستند چه در سخت افزار و چه در اجرا.
ممنون آرش جان مطلب خوبی بود
به نظرم نداشتن کارت حافظه مشکل بزرگی به حساب میآد چون خیلی زود این حافظه پر می شه
خحم کپی کاری شون هنوز زیاده دکمه لمسی شبیه اپله حتی از بیرون زدگی لنز هم نتونستن بگذرن
چه رنگ هایی داره؟
هر دو مدل رنگهای سفید، مشکی، طلایی را دارند اما برای هر دو نیز رنگهای اختصاصی وجود داره که برای S6 رنگ آبی موسوم به Blue Topaz وجود داره و برای S6 Edge هم رنگ سبز موسوم به Green Emerald در نظر گرفته شده که همه رنگ ها هم در بازار ایران قراره توزیع بشه
کدوم گارانتی اصلیه؟
در حال حاضر هر سه گارانتی مایکروتل، سامتل و همراه سرویس خاورمیانه برای سامسونگ فعالیت میکنند و هماهنگ هم گارانتی تبلت ها را داره
این آمار آخر متن مربوط به کدومشون میشه مثلا ارگونومیک S6هم ضعیفه یا منظوره S6 Edge؟
بخش ارگونومیک منظور به S6 Edge است اما در بقیه موارد آمار یکسان است.
فعلا هنوز قیمتش ثابت نشده. خود گارانتی ها هم دارن این وسط ماهیگیری میکنند قیمت نهایی ش همون حوالی ۲ تومنه
بعید می دونم با توجه به قیمت ۶۰۰ تا ۷۰۰ دلار S6 قیمتش فعلا از ۲ تومن پایین تر بیاد
چرا اینقدر قیمتش متفاوته الان دو جا با دو گارانتی یکی گذاشته ۲٫۰۸۰ میلیون و اون یکی گذاشته ۲٫۵۵۰
گارانتیهای البته متفاوتن و بعضی هاشون قیمت بالاتر زدن ولی هنوز با قیمت واقعی فاصله دارن
پردازنده غولی داره و در زمینه گرافیک هم کم نمیاره. در مورد عکسهاش هم فکر میکنم باید از زوایای بهتری عکس میگذاشتید
سعی شد در یکی از عکس ها به مسئله کنتراست بپردازیم و توی اون یکی به کیفیت رنگ. اگر شد عکس های تازهای اضافه میکنیم
میزان گرم شدنش به چه میزانه؟ یعنی خیلی گرم می کنه؟
در پاسخ به رویا خانم باید بگم گرم می کنه اما حیلی زیاد نیست که نشه باهاش کار کرد