Samsung Galaxy Note II N7100 بزرگ، ‌بزرگ‌تر، بزرگ‌ترین

20
5869

شرکت سامسونگ به تازگی نسل جدیدی از فبلت‌های جذاب سری Note‌ موسوم به N7100 یا Note II را وارد بازار نموده است؛ این محصول در مقایسه با N7000 تغییرات متعددی را تجربه نموده و در قسمت‌های مختلف سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این مدل نکات جدیدی را می‌توان مشاهده کرد. این محصول جذاب موضوع بررسی این نوبت عصر نوشتن است با ما همراه شوید.

مدل و نام Samsung Note II N7100
ابعاد 9.4×80.5×151.1 میلی متر
وزن 183 گرم
صفحه نمایش 5.5 اینچ
1280×720 پیکسل از
نوع
Super AMOLED
 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+2GB RAM+16/32/64GB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Google Android V4.1.1 Jelly Bean
پردازنده Exynos 4412 Quad با فرکانس 1.6GHz
وضوح دوربین 8.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری 1080p با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 3100mAh

در گذشته‌ای نچندان دور تصور در دست‌گیری موبایلی با صفحه‌نمایش بزرگ‌تر از 4 اینچ بسیار مضحک و غیر ممکن به نظر می‌رسید و نخستین تجربه‌ها در این زمینه نیز با انتقادهای مشخصی در رابطه با چگونگی استفاده از این ابزار روبرو شد از جمله شرکت‌هائی که برای اولین بار طلسم سایزهای معمول را شکست باید به توشیبا و ویندوزموبایل نچندان معروف TG01 این شرکت اشاره کرد که در نمایشگاه MWC 2009 و در ریویو‌های متعدد از صفحه‌نمایش 4.1 اینچی آن با عناوینی همچون Monster و Giant Touchscreen یاد می‌شد. از آن زمان تا به امروز استانداردهای این رده بگونه‌ای تغییر کرده که اینک یک پنل 4.3 اینچی تنها نمونه‌ای متوسط و حتی نسبتا کوچک به حساب آمده و دیرزمانی ست که سازندگان اسمارت‌فون در کلاس‌های گوناگون از ابعاد 4.5 اینچ نیز فراتر رفته‌اند. اما با اینکه اغلب تولید‌کنندگان هنوز از سایز 4.8 اینچی فراتر نرفته‌اند بلاخره این طلسم نیز در سال گذشته توسط سامسونگ شکسته شد و نسل اول Galaxy Note های این شرکت با ابعاد 5.3 اینچی کلاس تازه‌ای را در رده اسمارت‌فون به نمایش گذاشته که بعدها عنوان “فبلت” به آن‌ داده شد Galaxy Note‌ برای دسته‌بندی در کلاس اسمارت‌فون بیش از اندازه بزرگ و برای قرارگیری در دسته تبلت‌ها بسیار کوچک بود بدین‌ترتیب کاربری تازه‌ای برای این ابزار ایجاد شد که بر قلم حساس همراه دستگاه و یک صفحه‌ موبایلی کاملا بزرگ استوار شد. موفقیت Note و فروش بالای آن زمینه را برای گسترش کلاس کاری این محصول و افزایش بیشتر سایز صفحه‌نمایش فراهم نمود تا جائیکه بلاخره تبلت 10.1 اینچی این خانواده با عنوان Galaxy Note 10.1 N8000 همراه با دومین فبلت به نام Galaxy Note II N7100 نیز بصورت رسمی به بازار ارائه شدند. تغییرات در Note II‌ نه تنها در ابعاد و سایز صفحه‌نمایش بلکه در گزینه‌های سخت‌افزاری و پردازشی دستگاه نیز اتفاق افتاده است و بدین‌ترتیب زمینه برای افزایش جذابیت یک محصول کاملا بزرگ با قیمتی بیش از 2 میلیون تومان فراهم شده است.

samsung_galaxy_note_ii_review_02.jpg
در جعبه محتویات N7100 با شباهت به نسل قبلی این رده بجز خود دستگاه تنها شارژر، کابل USB‌ و یک هدست سیمی یک‌تکه دیده می‌شود و طراحی المان‌های این رده نیز هیچ تفاوتی با گذشته نداشته است.
samsung_galaxy_note_ii_review_03.jpg
نخستین نکته چشمگیر در طراحی Note II بجز صفحه‌نمایش هیولای آن کاهش عرض دستگاه در مقایسه با N7000 است. در این رابطه با اینکه 0.2 اینچ به سایز صفحه‌نمایش افزوده شده اما از عرض گوشی بطرز مشهودی کاسته شده و حالتی کاملا عریض‌تر برای آن ایجاد شده است.
samsung_galaxy_note_ii_review_04.jpg
بخش برجسته پشت N7000 در N7100 با بدنه‌ای کاملا براق و یک‌دست جای‌گزین شده و بدین‌ترتیب در نبود برآمدگی در این بخش در دست‌‌گیری Note II‌ با صفحه‌نمایش بزرگ آن تا حدودی مشکل‌تر خواهد بود.
samsung_galaxy_note_ii_review_05.jpg
در یک نگاه به لحاظ مشخصات ظاهری، Note‌ اولیه را با کاور باتری برجسته و گوشه‌های نسبتا تیز می‌توان تا حدودی مشابه Galaxy S II در نظر گرفت و Note II با کاور براق و گوشه‌های کاملا گرد شباهت نزدیکی به Galaxy S III‌ دارد. بدنه دستگاه بجز نوار نقره‌ای پیرامونی بطور کامل با پلاستیک ساخته شده است که علیرغم منفی بودن ذاتی این نکته،‌ تصور وزن نهائی Note II با بدنه‌ای فلزی نیز بسیار مشکل خواهد بود. پلاستیک براق بدنه Note II‌ برخلاف تصور تا حدود زیادی در برابر ماندن اثرات انگشت مقاوم است و از این لحاظ نکته مثبت مهمی را به اسم خود ثبت می‌کند. ابعاد Note‌ جدید 9.4×80.5×151.1 میلیمتر است که جدا از ارتفاع دستگاه که رکورد تازه‌ای در کلاس اسمارت‌فون‌ها محسوب می‌شود کاهش 0.3 میلیمتری قطر و بخصوص کاهش 2.5 میلیمتری عرض نسبت به N7000 از جمله نکات جالب این قسمت است. وزن این مدل 183 گرم است که تنها 5 گرم از Note اولیه سنگین‌تر بوده و نسبت به اسمارت‌فونی با پنل 1 اینچ کوچک‌تر همچون Nokia Lumia 920‌ هنوز 2 گرم سبک‌تر است.
samsung_galaxy_note_ii_review_06.jpg

صفحه‌نمایش 5.5 اینچی دستگاه علیرغم افزایش 0.2 اینچی سایز بعلت تغییر نسبت از 16:10 به 16:9 در عمل از مساحت چندان بزرگ‌تری نسبت به محصول سال گذشته برخوردار نبوده و افزایش سطح آن در قیاس با N7000 تنها در حدود 2% است. این تغییر نسبت از 16:10 به 16:9 منجر به ایجاد یک پنل واید با عرض کمتر و ارتفاع بیشتر شده که در نهایت در ابعاد خود گوشی و کاهش عرض آن نیز کاملا موثر بوده است. وضوح این پنل 1280×720 پیکسل است که نسبت به پنل 1280×800 پیکسلی N7000 از فشردگی پیکسلی کمتری نزدیک به 267ppi‌ برخوردار شده است.

samsung_galaxy_note_ii_review_07.jpg

تغییر سایز البته تنها بهبود ایجاد شده در صفحه‌نمایش Note II نیست بلکه یک تغییر بزرگ دیگر به نام فناوری ساخت بطور کلی این مدل را از سلف خود جدا می‌کند؛ فناوری ساخت Note اولیه همچون Galaxy S و Galaxy S III از نوع Super AMOLED با چینش PenTile Matrix بود که به هر پیکسل در ساختاری نچندان مدرن تنها دو زیر پیکسل را اختصاص می‌داد این ساختار که در عمل از کیفیت پنل در هنگام مشاهده از فواصل بسیار نزدیک می‌کاهد منجر به انتقادات فراوانی از مجموعه سامسونگ در یک سال گذشته شده است که در نهایت منجر به تغییر سیاست شرکت سازنده در Note II‌ و به دست فراموشی سپرده شدن تکنولوژی PenTile ‌شده است. علت و شاید بهتر است بگوئیم بهانه‌ای که سامسونگ پس از ساخت پنل Galaxy S III با فناوری PenTile به آن استناد نمود عمر کمتر ساب‌پیکسل‌های آبی در پنل‌های RGB AMOLED‌ معمولی ست که در نهایت با از بین رفتن این ساب‌پیکسل‌ها کیفیت پنل با افت چشم‌‌گیری روبرو می‌شود این مشکل به گفته سامسونگ در پنل‌های مبتنی بر فناوری PenTile با چینش RGBG‌ که از زیر پیکسل‌های آبی کمتری برخوردار است به طرز مشهودی بهبود یافته و کیفیت پنل در طی سالیان بیشتری حفظ می‌شود؛ اما نکته‌ای که حتی در صورت صحت گفتار سامسونگ از دید این شرکت به دور مانده است مدت زمان متوسط استفاده از یک اسمارت‌فون در نزد اکثر کاربران است که با پیشرفت بشدت سریع تکنولوژی چندان طولانی نبوده و مطمئنا بسیار زودتر از زمانی که سامسونگ برای از دست رفتن کیفیت ساب‌پیکسل‌های آبی در نظر گرفته بیشتر کاربران در فکر تعویض و ارتقا اسمارت‌فون‌های خود خواهند بود.

samsung_galaxy_note_ii_review_08.jpg

بهرحال با افزایش دامنه انتقادها،‌ سامسونگ در Note II‌ با حفظ فناوری Super AMOLED چینش ساب‌پیکسل‌ها را به‌گونه‌ای تغییر داده که مشکل اشاره شده در مورد پنل‌های RGB AMOLED به حداقل خود کاهش پیدا کند. در این چینش جدید در هر پیکسل یک زیر پیکسل عمودی آبی بزرگ و دو زیر پیکسل سبز و قرمز کوچک‌تر به فرم افقی قرار گرفته‌اند که در مجموع بلاخره 3 زیر پیکسل به هر پیکسل اختصاص پیدا می‌کند. نکته مثبت اصلی این نوع چینش علاوه بر افزایش تعداد زیر پیکسل‌ها به عدد 3، سایز کاملا بزرگ‌تر زیر پیکسل‌های آبی ست که بزرگ‌تر بودن آن‌ها نیاز به عبور نوری مساوی با دیگر زیر پیکسل‌ها و در نتیجه کوتاه‌تر شدن عمر آن‌ها طبق استدلال سامسونگ را از میان برده و در بدترین شرایط عمری مساوی با دیگر زیر پیکسل‌ها برای آن‌ها فراهم می‌آورد. توجه به دو تصویر میکروسکوپی فوق تفاوت‌های ساختاری این دو چینش را به روشنی به نمایش می‌گذارد. در نهایت این معماری جدید فارغ از صحت یا سقم دوام بیشتر پیکسل‌ها از لحاظ شارپ‌تر شدن تصاویر و کیفیت بالاتر پنل نکته مثبت غیر قابل انکاری را برای Note II فراهم کرده است که به رغم کاهش فشردگی پیکسلی (267 در مقابل 285ppi)، تصاویر آن بسیار شارپ‌تر از Note اصلی است. دو نکته مهم دیگر این نوع چینش امکان تشکیل رنگ سفید بدون نیاز به قرض گرفتن یک ساب‌پیکسل از پیکسل کناری و استفاده بهتر از فضای پنل در کنار کاهش فواصل بین ساب‌پیکسل‌هاست و شاید تنها نکته منفی قابل ذکر در مورد آن تا حدود بسیار اندک و غیر محسوسی انحرافات نور در لبه‌ها و کناره‌های پنل است.

samsung_galaxy_note_ii_review_09.jpg

روشنائی این پنل در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد و با اینکه تا حدودی از Note معمولی کمتر است اما این روشنائی برای یک نمونه AMOLED‌ بسیار مناسب ارزیابی می‌شود. عملکرد آن در نور مستقیم خورشید نیز با اینکه فوق‌العاده نیست اما مناسب به نظر می‌رسد یکی از دلائل عملکرد نچندان درخشان Note II‌ در این زمینه افزوده شدن دیجیتایزر Wacom برای استفاده از S-Pen‌ است که به میزان اندکی بازتابش نور پنل را افزایش داده است. میزان کنتراست این پنل تیز تا حدودی کمتر از Note‌ اولیه است اما همچنان از بسیاری از نمونه‌های موفق همچون iPhone 4S و HTC One X در سطح بالاتری قرار می‌گیرد.

samsung_galaxy_note_ii_review_10.jpg

زیر صفحه‌نمایش همان ترکیب تکراری همیشگی سامسونگ با یک دکمه Home فیزیکی در مرکز و دو کلید لمسی back‌ و منو در دو سوی آن است ترکیبی که در ده‌ها اسمارت‌فون اندرویدی سال‌های اخیر سامسونگ بدون تغییر مانده است. دکمه‌های back و منو در این چینش در مواقع عدم استفاده با خاموش شدن نور پس‌زمینه تقریبا بطور کامل از دید پنهان می‌شوند.

samsung_galaxy_note_ii_review_11.jpg

بالای صفحه‌نمایش طبق معمول محل اسپیکر تماس، دوربین 1.9 مگاپیکسلی تماس‌های ویدئویی و دو سنسور Proximity‌ و تنظیم نور است یک نکته جدید در این قسمت امکان تغییر دستی میزان نور حتی در صورت فعال بودن تنظیم خودکار نور و ایجاد یک نقطه مرجع جدید برای تنظیم اتوماتیک نور است. بنابراین پنل Note II‌ می‌تواند به دلخواه کاربر روشن‌تر یا تیره‌تر از حالت تنظیم خودکار با نور محیط تطابق پیدا کند. در سمت چپ اسپیکر تماس در این قسمت LED‌ هشدار دهنده دستگاه قرار گرفته است که علاوه بر موارد معمول مثل شارژینگ، ضعیف شدن باتری، Miss Calls‌ و مواردی از این دست امکان سفارشی‌سازی رنگ و رویداد روشن شدن این چراغ نیز برای آن در نظر گرفته شده که البته برای انجام این کار به برنامه جداگانه‌ای نیاز خواهد بود.

samsung_galaxy_note_ii_review_12.jpg
samsung_galaxy_note_ii_review_13.jpg

در کناره سمت چپ دستگاه Rocker‌ تغییر صدا و در سمت راست کلید Power جای گرفته است ابعاد و محل این دو کنترلر هیچ تغییری نسبت به Note‌ ندارد اما هر دو دکمه تا حدودی پائین‌تر قرار گرفته‌‌اند که این نکته با توجه به افزایش ارتفاع دستگاه تا حدودی طبیعی ارزیابی می‌شود.

samsung_galaxy_note_ii_review_14.jpg
samsung_galaxy_note_ii_review_15.jpg

ترکیب المان‌های بالا و پائین نیز تغییر نداشته و پورت Micro USB‌ در پائین و جک 3.5 میلیمتری هدست در بالا حضور دارد. میکروفون اصلی گوشی در پائین و میکروفون دوم که هم برای حذف نویز و هم برای صدای استریو در حین فیلم‌برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد نیز در بخش بالائی در کنار جک هدست دیده می‌شود.

samsung_galaxy_note_ii_review_16.jpg

گزینه‌های حاضر در بخش پشتی دستگاه تغییر خاصی نسبت به گذشته نداشته است جائیکه دوربین 8 مگاپیکسلی همراه با تک فلش LED آن در بالا و اسپیکر اصلی گوشی در پائین قرار گرفته است. بلندی صدای ایجادشده توسط اسپیکر دستگاه در سطح بسیار مناسبی قرار داشته و از لحاظ مقایسه می‌توان آن را کاملا بالاتر از Galaxy S III‌ قرار داد. یک تغییر نامحسوس در این قسمت انتقال لوگوی سامسونگ از پائین به بالا است.

samsung_galaxy_note_ii_review_17.jpg

باتری Note II یک نمونه حجیم با ظرفیت 3100mAh است که با دسترسی معمول در زیر کاور بخش پشتی قرار دارد و در مقایسه با ظرفیت 2500mAh در Note‌ اولیه حجم و دوام بالاتری را ارائه می‌‌دهد. زمان‌های رسمی این باتری در شبکه 3G برابر با 890 ساعت در حالت Stand-by‌ و نزدیک به 16 ساعت مکالمه است این زمان‌ها در Note اولیه به ترتیب 820 و 13 ساعت و 30 دقیقه است. در دنیای واقعی و در یک استفاده متوسط رو به بالا حداکثر می‌توان تا 3 روز روی این باتری حساب نمود. جایگاه Micro SIM‌ و اسلات Micro SD نیز در زیر کاور و بالای باتری قرار دارد و با اینکه امکان خارج کردن سیم‌کارت بدون درآوردن باتری وجود ندارد اما کارت حافظه بصورت hot-swap طراحی شده است. پشت کاور باتری چیپ NFC دستگاه دیده می‌شود که بدین‌ترتیب بدون از دست رفتن اتصال NFC می‌توان باتری دستگاه را از جای خود خارج کرد.

samsung_galaxy_note_ii_review_18.jpg

جایگاه S-Pen در N7100‌ تغییری نسبت به Note نداشته و همچنان در گوشه پائینی سمت چپ پشت گوشی دیده می‌شود اما ارتفاع و قطر 113 و 7 میلیمتری آن به ترتیب با 9 و 2 میلیمتر افزایش ابعاد روبرو شده‌اند نکته قابل توجه دیگر سر نسبتا برجسته قلم جدید است که در مقایسه با قلم Note‌ اولیه که در هنگام قرار گرفتن در داخل گوشی کاملا در یک سطح با بدنه گوشی قرار می‌گرفت تا حدودی ساده‌تر از گذشته قابل تشخیص و لمس کردن است.

samsung_galaxy_note_ii_review_19.jpg

خارج کردن S-Pen از جایگاه خود پنل مرتبط با قلم را بازگشائی کرده و علاوه بر تغییر آیکون‌های داک زیر صفحه‌نمایش، میانبرهای تازه‌ای را نیز به بخش Notification Area در بالای صفحه‌نمایش می‌افزاید. یکی از قابلیت‌های جالب مرتبط با قلم این مدل تشخیص خالی بودن اسلات، همزمان با حرکت کاربر است که با کمک شتاب‌سنج داخلی دستگاه و آلارم هشدار از گم شدن قلم جلوگیری می‌کند. صفحه‌نمایش Note II امکان تشخیص قلم از یک فاصله مشخص و البته بسیار نزدیک را داراست که این خصوصیت ارتباطی با قلم جدید دستگاه نداشته و قلم حاضر در Note‌ قبلی نیز به راحتی توسط پنل N7100 و قابلیت AirView آن تشخیص داده می‌شود این خصوصیت شباهت نزدیکی با فناوری Floating Touch پنل Sony XPERIA Sola دارد که در برخی اپلیکیشن‌ها همچون مرورگر وب و همچنین در صفحه Home Screen اثرات آن را می‌توان مشاهده کرد. چگونگی تشخیص المان نزدیک شده به پنل (قلم در Note II‌ و دست در Sola) البته هنوز بطور کامل تشریح نشده است اما اظهارنظرهای جسته و گریخته در این رابطه از دو نوع مختلف سنسورهای خازنی سخن می‌گوید که شامل خازن مشترک (Mutual Capacitance) و خازن تکی (Self Capacitance) می‌شوند نوع اول یعنی خازن‌های مشترک تشخیص مولتی‌تاچ را امکان پذیر می‌سازند و نوع دوم یعنی خازن‌های تکی که میدان معناطیسی بسیار قوی‌تری تولید می‌کنند امکان تشخیص تماس حتی قبل از برخورد مستقیم را فراهم می‌‌آورند؛ یک نکته مهم در رابطه با خازن‌های تکی عدم پشتیبانی آن‌ها از فناوری مولتی‌تاچ به دلیل پدیده‌ای به نام ghosting است و بنابراین ظاهرا در Note II و XPERIA Sola از هر دوی این فناوری‌ها استفاده شده است.

samsung_galaxy_note_ii_review_20.jpg

یک نکته مثبت بزرگ در مورد Note II‌ ارائه آن بصورت پیش‌فرض با اندروید Jelly Bean‌ است ورژن دقیق سیستم‌عامل این مدل 4.1.1 است که در حال حاضر تنها در چند مدل انگشت‌شمار این کلاس دیده می‌شود. پوسته نرم‌افزاری TouchWiz نیز همچون همیشه در این مدل حضور دارد. با گذر از نکات تکراری و همیشگی تاچ‌ویز که شباهت کامل و نقطه به نقطه‌ای با Galaxy S III دارد، برخی دیگر از امکانات این پوسته مختص این مدل و مرتبط با S-Pen‌ در نظر گرفته شده است. یکی از قابلیت‌های جدید تاچ‌ویز در حالت قفل صفحه‌نمایش به وقع می‌پیوندد در این حالت با پوشاندن سنسور تقارب، Status bar‌ با اطلاعاتی همچون تعداد Miss Call ها و پیام‌های رسیده، درصد شارژ باتری، اظلاعات آهنگ در حال پخش، آلارم‌های تنظیم شده بعدی و مواردی از این دست در دسترس قرار می‌گیرد البته این وضعیت ظاهرا با قرارگیری صفحه‌نمایش گوشی روی سطوح صاف مثل میز نیز فعال شده و ممکن است در مصرف بیش از اندازه باتری موثر باشد.

samsung_galaxy_note_ii_review_21.jpg

یکی از قابلیت‌های جدیدی این رابط کاربری پنل‌های جدید Home Screen است که در برخی مواقع خاص همچون هنگام بیرون کشیدن S-Pen، اتصال هدست و یا قرارگیری دستگاه در داک احضار می‌شوند این پنل‌ها حاوی ویجت‌های پیش‌فرض قابل سفارشی‌سازی برای عمل انجام شده (مثل بیرون کشیدن قلم) و همچنین تعدادی میانبر در پائین صفحه هستند که البته برای این میانبرها امکان تغییر و Customize شدن در نظرگرفته نشده است. در این پنل‌‌ها همچنین به تعداد دلخواه می‌توان Widget اضافه نمود.

samsung_galaxy_note_ii_review_22.jpg

با خارج کرد قلم در این حالت می‌توان به بسیاری از گزینه‌های حرکتی (Gesture) دست یافت که برای انجام آن‌‌ها ابتدا باید دکمه روی قلم را فشرد. از جمله این Gesture ها می‌توان به باز کردن منو، بازگشت به منوی قبل، گرفتن Screen shot کامل یا جزئی از صفحه (با ایجاد یک دایره حول قسمت دلخواه برای گرفتن شات) و نوشتن یک متن روی آن، باز کردن اپلیکیشن S-Memo و بلاخره استفاده از اپلیکیشن Quick Command‌ برای انجام امور مختلف اشاره کرد. در Quick Command‌ که با گرفتن دکمه و کشیدن قلم بصورت عمودی از پائین به بالا در Home Screen‌ نمایان می‌شود می‌توان Gesture های مختلفی را برای احضار یک برنامه یا انجام یک عمل بخصوص در یک برنامه ویژه اختصاص داد بعنوان مثال با نوشتن # و سپس یک شماره، گوشی بصورت خودکار اقدام به شماره‌گیری رقم نوشته شدن خواهد نمود یا اینکه به راحتی از این قسمت می‌توان به جستجو در گوگل، فعال کردن GPS، Wi-FI، بلوتوث و موارد مشابه اقدام کرد. دستورات و Command‌های این قسمت البته توسط کاربر قابل Customize شدن هستند بدین منظور در منوی این قسمت و در بخش تنظیمات گزینه‌ای به نام Add a Command با یک علامت + در نظر گرفته شده که با زدن آن و انتخاب یک اپلیکیشن بخصوص آپشن‌های قابل دسترسی در این برنامه در دسترس قرار گرفته و پس از آن می‌توان یک Gesture‌ بخصوص را به عمل مورد نظر نسبت داد. از S-Pen برای ارتباط برقرار کردن با برنامه S-Voice‌ و نوشتن دستوارت بجای گفتن آن‌ها نیز می‌توان استفاده کرد که در برخی موقعیت‌ها همچون محیط‌های شلوغ بر تبادل صوتی با دستگاه ارجحیت دارد.

samsung_galaxy_note_ii_review_23.jpg

یک نکته جالب دیگر در تنظیمات منوئی دستگاه قابلیت کارکرد با یک دست یا One Hand Operation است که با توجه به سایز بسیار بزرگ Note II‌ امکان استفاده از بسیاری از قابلیت‌های اصلی آن را با یک دست فراهم می‌آورد. قسمت‌های قابل Customize برای استفاده از یک دست شامل صفحه‌کلید و دکمه‌های قابل دسترس در حین تماس (in-call buttons)، ماشین‌حساب، الگوی بازگشائی قفل پنل و کیبورد پیش‌فرض سامسونگ می‌شوند. کیبوردهای کوچک شده در این حالت به راحتی برای استفاده از هر دو دست چپ و راست قابل بهینه‌سازی هستند.

samsung_galaxy_note_ii_review_24.jpg

از دیگر امکانات خاص Note II‌ در بخش منوئی قابلیت Multi Window یا Split Screen است که در برخی اپلیکیشن‌ها نظیر ایمیل یا گالری قابلیت‌های ویژه‌ای را در اختیار کاربر قرار می‌‌دهد بعنوان مثال کاربرد این ویژگی در برنامه ایمیل نشان دادن محتویات Mail در ستون سمت چپ در دید افقی و محتویات هر ایمیل در ستون بزرگ‌تر سمت راست است در همین اپلیکیشن و در حالت نمایش عمودی نگه داشتن S-Pen‌ روی هر ایمیل محتویات ایمیل را بدون نیاز به گشودن کامل آن در یک باکس جداگانه نشان می‌دهد.

samsung_galaxy_note_ii_review_25.jpg

یک برنامه دیگر با قابلیت جدا کردن صفحه همانطور که اشاره شد گالری تصاویر است در حالت نمایش عمودی این برنامه، آلبوم‌های مختلف در ستون سمت چپ و محتویات هر فولدر بصورت جداگانه در ستون عمودی سمت راست نشان داده می‌شوند؛ برتری این شیوه نمایش نه‌تنها در دسترسی راحت و آسان‌تر به محتویات صفحه‌نمایش است بلکه از این طریق می‌توان چندین فایل مختلف از فولدرهای جداگانه را بطور همزمان انتخاب نمود. به شیوه‌ای مشابه نمایش ایمیل‌ها، در گالری تصاویر نیز با نگه‌داشتن S-Pen‌ روی هر فولدر می‌توان محتویات آن را بدون نیاز به گشودن آن فولدر مشاهده کرد. File Manager‌ پیش‌فرض دستگاه با نام My Files‌ نیز از قابلیت Split Screen‌ در حالت افقی پشتیبانی می‌کند. علاوه بر موارد گفته شده سامسونگ با ارائه یک آپدیت جدید (XXALIJ1) امکان قرار دادن دو اپلیکیشن در کنار یکدیگر در Note II را نیز فراهم کرده است جائیکه بجای دو پنجره از یک برنامه، دو اپلیکیشن مختلف در یک صفحه پهلو به پهلوی یکدیگر جای می‌گیرند البته تمامی برنامه‌ها از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند و در لیست برنامه‌های پشتیبانی‌کننده از این فناوری تنها برنامه‌های اختصاصی سامسونگ و اپلیکیشن‌های گوگلی مثل GTalk یا Chrome دیده می‌شوند.

samsung_galaxy_note_ii_review_26.jpg

پردازنده چهار هسته‌ای و ساختار گرافیکی چیپ‌ست Exynos 4412 Quad حاضر در Note II‌ هیچ تفاوت خاصی با Galaxy S III‌ ندارد و تنها تفاوت نچندان تعیین‌کننده در این مدل ارتقا فرکانس پردازنده ARM Cortex-A9 به 1.6 گیگاهرتز است که در برخی از بنچ‌مارک‌ها امتیاز بالاتری برای این مدل به همراه داشته است. اما نکته مهم‌تر از ارتقا فرکانس پردازنده میزان حافظه RAM دستگاه است که همچون Note 10.1 به 2 گیگابایت ارتقا یافته است. در بنچ‌‌مارک محاسبه عدد پی LG Optimus G‌ با پردازنده چهارهسته‌ای مبتنی بر Qualcomm S4 Krait‌ تنها مدلی ست که نتیجه بهتری نسبت به Note II‌ ارائه می‌‌دهد این تیجه در تست Multithread (چند منظوره) Linpack با نزدیک به 3 برابر اختلاف و تست کلی Quadrant بار دیگر بطور کامل تکرار می‌شود و تنها در تست Geekbench 2 نتیجه Note II‌ از Optimus G قدرتمند عبور می‌کند. اما در کل و بدون در نظر گرفتن استثنای بزرگی به نام Optimus G‌ و در برخی موارد iPhone 5‌ نتایج تست‌های بنچ‌‌مارکی Note II‌ بسیار درخشان بوده و تقریبا از تمامی رقبا از جمله Galaxy S III عبور می‌کند.

samsung_galaxy_note_ii_review_27.jpg

تصاویر حاضر در گالری عکس‌های Note II به سه فرم ماتریسی معمول، ماتریسی سه‌بعدی و سه بعدی چرخشی قابل نمایش هستند که البته شیوه چرخشی بجز جذابیت بصری از کاربرد چندانی برخوردار نیست. در تمامی این سه حالت نمایش تصویر، امکان Pinch Zoom‌ برای بزرگ‌نمائی در نظر گرفته شده اما زوم در این مرحله تنها دو درجه است. با ورود به هر آلبوم همانطور که پیش از این نیز گفته شد تصویر به دو بخش تقسیم شده و در یک سو تصاویر آلبوم بصورت یک ستون عمودی و در سمت دیگر تصویر بزرگ عکس فعلی به نمایش در می‌آید. در هنگام مشاهده یک عکس تکی در حالت عمودی نیز گزینه‌های ستاره، Share و Delete در بالا و لیست سایر عکس‌ها در نوار افقی زیر صفحه‌نمایش دیده می‌شوند.

samsung_galaxy_note_ii_review_28.jpg

پخش‌کننده موسیقی Note II ورژن آپدیت شده‌ای از پلیر پیش‌فرض اینترفیس TouchWiz است که در صفحه ‌اصلی آن نام آهنگ و نام خواننده در بالا، جلد آلبوم در مرکز و کنترلرهای استاندارد موسیقی در پائین دیده می‌شوند. برای تغییر صدا از اسلایدر ولوم در گوشه سمت راست بالا استفاده می‌شود و درست در زیر جلد آلبوم نیز گزینه‌هایی برای پخش Shuffle، تکرار آهنگ و دسترسی به قسمت جدیدی به نام Square در نظر گرفته شده Square‌ بطور خودکار آهنگ‌های حاضر در حافظه را براساس تم و ضرب‌آهنگ در بخش‌های مختلفی در قالب مربع‌های گوناگون دسته‌بندی می‌کند که با انتخاب هر مربع Playlist خودکاری براساس این ضرب‌آهنگ در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. Square‌ شباهت نزدیکی به قابلیت SenseMe در سونی‌اریکسون دارد که به شیوه مشابه‌ای آهنگ‌ها را بصورت خودکار دسته‌بندی می‌کند. اکولایزرهای پیش‌فرض، همراه با یک نمونه قابل سفارشی‌سازی و فناوری ارتقا صوت SoundAlive از دیگر گزینه‌های قابل ذکر در پلیر موسیقی این مدل است.

samsung_galaxy_note_ii_review_29.jpg

پلیر ویدئویی دستگاه فایل‌های تصویری حاضر در حافظه را به فرم‌های مختلفی از جمله Thumbnails، List، فولدر و دستگاه‌های مجاور (با فناوری DLNA) مرتب می‌کند که در حالت Thumbnail با تکیه بر پردازنده قوی دستگاه امکان پیش‌نمایش و پخش تمامی Thumbnail های ویدئوی حاضر در یک صفحه فراهم می‌آید؛ البته پیش‌نمایش ارائه شده در این حالت با framerate و کیفیت پائین‌تری از فیلم‌ اصلی اجرا می‌شود اما در کل جذابیت بصری بالائی برای این قسمت به‌همراه دارد. یک قابلیت جذاب دیگر در این پخش‌کننده ویدئویی که ارتباط مستقیمی با قدرت پردازشی دستگاه دارد امکان تشخیص خودکار Chapter های ویدئو و نمایش آن‌ها بصورت Thumbnail است امکانی که در یافتن یک بخش خاص در یک فایل ویدئویی طولانی مدت بسیار کارآمد خواهد بود. فرمت‌های مختلف ویدئویی با رزولوشن‌های بالا تا Full HD‌ هیچ مشکلی در اجرا در این پلیر نخواهند داشت و گزینه‌های متفاوت از WMV تا DivX و XviD همراه با MP4 و MKV‌ به راحتی در پلیر پیش‌فرض Note II‌ اجرا می‌شوند.

samsung_galaxy_note_ii_review_30.jpg

یک خصوصیت جالب پلیر پیش‌فرض Note II‌ امکانی به نام Pop up Play است که در طی آن ویدئوی در حال پخش امکان قرارگرفتن روی تمامی برنامه‌های دیگر بصورت یک کادر کوچک را داراست و سایز آن را نیز می‌توان با Pinch Zoom تغییر داد. این قابلیت مشابه عملگر Qslide در LG Optimus G است که البته در Qslide بجای نمایش یک کادر جداگانه از ویدئوی در حال پخش، به کل می‌توان ویدئو را به عنوان یک بک‌گراند در حال پخش به پس‌زمینه منتقل کرد.

samsung_galaxy_note_ii_review_31.jpg

رادیوی FM‌ دستگاه علیرغم برخورداری از ظاهری مدرن نکته خاصی را در بر ندارد و امکان تنظیم 8 ایستگاه دلخواه، ضبط از رادیو و پخش صدا از اسپیکرها را داراست. این رادیو برای اجرا به اتصال هدست برای عملکرد بعنوان آنتن نیازمند است.

samsung_galaxy_note_ii_review_32.jpg

دوربین 8 مگاپیکسلی Note II‌ روی کاغذ تفاوتی با دوربین N7000‌ ندارد جائیکه هر دو قادر به ثبت تصاویری با وضوح 2448×3264 پیکسل و فیلم‌برداری 1080p هستند.

samsung_galaxy_note_ii_review_33.jpg

ساختار منوئی این دوربین نیز تفاوتی با تجربه‌های قبلی در این زمینه نداشته و در دو ستون عمودی در چپ و راست قاب تصویر که در ستون سمت راست از بالا به پائین سوئیچر تعویض بین عکاسی و فیلم‌برداری، شاتر مجازی و آخرین تصویر گرفته شده توسط دوربین قرار داشته و در سمت چپ نیز برخی از تنظیمات اصلی (قابل تغییر به دلخواه کاربر) و میانبر ورود به تمامی تنظیمات دوربین دیده می‌شود،‌ مرتب شده‌‌اند. تنظیمات این دوربین در سطح بسیار بالائی قرار داشته و تنظیم از قلم افتاده‌ای در لیست آن مشاهده نمی‌شود از جمله این تنظیمات می‌توان به geotagging، تاچ‌فوکوس، حالت High Dynamic Range‌ (HDR)، عکاسی پانوراما، عکاسی پی‌در‌پی، قابلیت تشخیص چهره و لبخند، عکاسی در محیط‌های با نور اندک، لرزش‌گیر دیجیتال دست و چندین و چند افکت و تنظیمات منظره پیش‌فرض (Scenes) اشاره نمود.

یک قابلیت جالب این دوربین که پیش از این نیز در دوربین‌های high-end سامسونگ دیده شده است حالت Best faces است که با گرفتن 5 عکس پی‌در‌پی و با در نظر گرفتن چهره افراد بهترین تصویر با نمائی از بهترین چهره تمامی افراد را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

کیفیت تصاویر این دوربین بهتر از Note اولیه و تقریبا در یک رده با دوربین Galaxy S III قرار می‌گیرد میزان جزئیات به تصویر کشیده شده توسط این دوربین در سطح بالائی قرار داشته و سطح نویز پائین آن نیز کاملا کنترل شده است. بازتولید رنگ‌ها نیز علیرغم اندکی اشباع بیش از اندازه تا حدود زیادی مناسب ارزیابی می‌شود.

samsung_galaxy_note_ii_review_34.jpg

فیلم‌برداری Note II با وضوح 1080p یا Full HD با 30 فریم در ثانیه و با فرمت MP4 و bitrate بسیار مناسب 17 تا 19 مگابیت در ثانیه انجام می‌گیرد. ضبط صدا در این حالت نیز بصورت استریو با نرح نمونه‌برداری 48KHz و بیت‌ریت 130Kbps انجام می‌شود که هر دو حالت شباهت نزدیکی به اعداد ثبت شده برای Galaxy S III‌ داشته و کیفیت بسیار بالائی را با ثبت جزئیات فراوان، نویز اندک و بازسازی مناسب رنگ‌ها به نمایش می‌گذارد البته در این مورد نیز تا حدودی Over Saturation یا اشباع بیش از اندازه رنگ به چشم می‌خورد. در حین فیلم‌برداری با Note II‌ می‌توان با حداکثر وضوح در نسبت تصویر 16:9 یعنی 6 مگاپیکسل اقدام به عکاسی نمود. امکان Pause در حین فیلم‌برداری و ایجاد یک ویدئوی چند بخشی در قالب یک فایل تنها نکته باقی مانده در رابطه با قابلیت فیلم‌برداری این دوربین است.

تغییر بزرگ در زمینه گزینه‌های ارتباطی Note II‌ پشتیبانی این مدل از شبکه‌های پر سرعت نسل چهارمی در برقراری تماس و ارتباطات تحت شبکه است که برتری محسوسی برای آن نسبت به N7000 ایجاد می‌نماید. بدین‌ترتیب علاوه بر HSDPA با سرعت 2lMbps گزینه LTE نیز با سرعت 100Mbps برای Note II‌ در دسترس قرار می‌گیرد. بلوتوث دستگاه نسخه 4.0 با پشتیبانی از A2DP‌ و EDR است و اتصال USB‌ آن نیز همچون دیگر high-end‌های سامسونگ از هر دو فناوری USB OTG‌ (اتصال مستقیم حافظه‌های خارجی) و MHL‌ (خروجی با کیفیت تصویر) با تهیه دانگل‌های جداگانه پشتیبانی می‌کند.

samsung_galaxy_note_ii_review_35.jpg

Samsung Galaxy Note II N7100 دستگاهی متفاوت از تمامی اسمارت‌فون‌های مختلف در سطوح گوناگون است این فبلت عظیم‌الجثه با تکیه بر صفحه‌نمایش 5.5 اینچی خود به راحتی می‌توان جای یک تبلت متوسط را در جیب کاربران پر کند؛ مشخصات سخت‌افزاری و پردازشی آن در مقایسه با N7000 بسیار بهبود یافته و کارکردهای مرتبط با S-Pen آن نیز تغییرات مناسبی را تجربه کرده است. در مجموع N7100 با ابعاد بزرگ و قیمت بسیار بالای آن محصولی نیست که انتخاب اولیه کاربران عادی را تشکیل بدهد و درست به همین دلائل خریداران بسیار ویژه‌ای به سمت آن جذب می‌شوند.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

20 دیدگاه

  1. با سلام
    کامی جان اندروید نوت 2 در حالت استاندارد 4.1.1 است که حداقل به نسخه 4.1.2 بصورت شرکتی آپدیت می‌شود و همیشه هم امکان آپدیت از طریق کاستوم‌رام‌های برنامه‌نویسان متفرقه وجود دارد.
    ———————————————
    اشکان جان این طبیعی است گوشی شما لاک همان شرکتی است که از آن سیم‌کارت گرفتید و دلیلی ندارد با سیم‌کارت‌های ایران کار نکند یا همان شرکت با گرفتن مابه‌التفاوت قرارداد و قیمت فعلی گوشی را آنلاک می‌کند یا اینکه به انتظار باشید تا شاید آنلاکی برای گوشی شما ارائه شود.
    با تشکر

  2. من یک گوشی galexy note 2 n7000 sumsong در خارج از یک شرکت با سیم کارت همان شرکت گرفتم حال این گوشی فقط با سیم کارت ان شرکت کار میکند وبا سیم کارتهای ایران خیر لطفا در صورت امکان مرا راهنمایی کنید

  3. سلام
    من این گوشی رو 3 هفته هست که خریدم و واقعا فوق العاده هست فقط یکی از دوستان بهم گفت که نمیشه اندروید نوت 2 رو آپدیت کرد
    کسی اطلاعاتی داره در اختیارم بذاره؟

  4. چرامیگی حیف که سامسونگه سامسونگ بهترین برند گوشی هسته شما اگه یک ماه گالگسی فرقی نمی کنه هر مدلشو تو دست بگیری می فهمی سامسونگ کیه.گالکسی4 هم توراهه به بزودی معرفی میشه عکس هاشو نگاه کنید زیباست دوربین 13

  5. با سلام به دوستان
    امید جان مشغله شدید این روزها فرصت چندانی برای پاسخ به ابراز محبت و البته پاسخ سوال‌های شما باقی نمی‌گذارد ببخشید که اگر به سوالات دیر پاسخ داده می شود در مورد سوالی که مطرح کردید البته من این موضوع را بعنوان یک نقص قلمداد نمی‌کنم چرا که در پوسته TouchWiz تماس‌ها به تفکیک در اختیار کاربر قرار می‌گیرد بجای اینکه تنها تماس آخر و تعداد تماس‌های گرفته شده نشان داده شود. البته برای حل این مسئله می‌توانید لانچرها یا Dialer های جداگانه را نصب کنید.
    ——————————–
    حسین جان حق با شماست سعی می‌کنیم در ادامه به رده‌های ارزان‌قیمت هم بپردازیم.
    ———————————
    644 عزیز در این مورد واقعا حق دارید اما این مسئله یعنی آپدیت طولانی مدت مطالب سایت را به حساب کم‌کاری من نگذارید چرا که زندگی امروزی چنان فرصت‌ها را از شما می‌گیرد که از علاقه اصلی خود به دور می‌افتید. اما این مژده را به شما و تمامی خوانندگان وفادار سایت می‌دهم که وضعیت در حال بهتر شدن است و حداقل تا یکی دو ماه آینده تعداد مطالب سایت بیشتر می‌شود.
    با تشکر

  6. جناب ارش با سلام مجدد و ممنون که به گرمی پاسخ سوال را ندادید.
    هیچ ایرادی ندارد اگر کسی سوالی را نتواند جواب بدهد و این مطلب را
    بگوید . باز هم از سایتتون ممنون

  7. با سلام واحترام
    چند وقت پیش آرش عزیز(نویسنده مقالات)در پاسخ به نظر یکی از دوستان گفته بود که اگرهمین مقاله های محدودی که توسط خود ایشان وبا صرف زمان زیاد وبدون هیچگونه منافع مالی نوشته میشه هم نباشه این سایت تبدیل به متروکه میشه…
    امروز بیست وسوم آبان 91 متاسفانه وناباورانه دارم می بینم همونجوری شد که آرش گفت …
    من به عنوان یکی از مخاطبان قذیمی و فوق العاده علاقمند به سایت که اکثر نظرهام در سایت منتشر نشده از آرش خواهش میکنم سایت رو به بازی برگردونه…

  8. با سلام میشه توتضیح بدهید که چرا گوشی های گران قیمت را به سرعت هر چه تمام بررسی می کنید ولی گوشی های میان قیمت و ارزان قیمت بازار را به کل فراموش کردید؟
    پس تا چه زمان باید صبر کنیم؟؟؟

  9. ارش جان سلام
    من سوالی داشتم در مورد سامسونگ ، اگر توجه کرده باشید در منوی تماسها برای هر بار تماس یکبار اسم یا شماره نمایش داده میشه که این مورد در گوشیهای دیگه نیست و یکباراسم یا شماره نشان داده میشه و بعد جلوی آن عددی که نمایان گر تعداد تماس هست قرار میگیرد . آیا امکان بر طرف کردن این مشکل هست یا نه ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

  10. با سلام به دوستان
    نخست در مورد کلمه فبلت همانطور که دوستمان نیز توضیح دادند این اصطلاح عموما از زمان ارائه Galaxy Note‌ از طرف سامسونگ ابداع شد جائیکه با محصولاتی روبرو می‌‌شویم که برای نامیده شدن بعنوان یک اسمارت‌فون بسیاربزرگ و برای قرارگرفتن در دسته تبلت‌ها بسیار کوچک هستند البته این تنها معیار برای نامیدن یک دستگاه با عنوان فبلت نیست و یک فبلت تقریبا همیشه به قلمی مجزا برای لمس کردن صفحه مجهز است که حضور یک دیجیتایزر مجزا برای پنل را اجباری می‌:‌کند. این رده در حال حاضر عضوهای چندانی نداشته و بجز دو مدل از خانواده Note‌ و مدل کاملا جدیدی از HTC هنوز نمونه‌های دیگری به این کلاس عرضه نشده است.
    ————————————–
    پیرو عزیز با کلیت مطلب شما موافقم و جدا کردن مطالب به میا‌ن‌تیترهای متعدد می‌تواند خواننده را در دنبال کردن بهتر مطلب یاری کند اما این فرمت از دیدگاه من بسیار کتابی و روزنامه‌نگارانه است و برای بلاگی که با لحنی خودمانی‌تر نوشته شده است چندان مناسب نیست اما برای اینکه مطلب طولانی به نظر نرسد و خواننده نیز مشکلی در دنبال کردن مطالب نداشته باشد وظیفه جدا کردن پاراگراف‌ها در عصر نوشتن را برعهده عکس‌ها گذاشته‌ایم جائیکه هر عکس نشان‌دهنده میان‌تیتر مورد نظر است بعنوان ..مثال تصویر کناره‌های دستگاه نشان‌دهنده میان‌تیتر المان‌های جانبی دستگاه است و به همین‌ترتیب.
    امیدوارم منظورم را رسانده باشم. در کل از توجه و نظرتان بسیار متشکرم

  11. با سلام.
    جناب آرش مقالاتتون خیلی کاملا هستند ولی فقط یک نکته رو در نظر نمی گیرید و اون هم اینه که یک کاربر اینترنت معمولا حوصله ی خوندن مقاله های طولانی رو نداره مگر این که نویسنده یه جوری با تقسیم بندی مطالب و گذاشتن زیرتیتر ها و استفاده از نکات پاراگراف بندی و … خواننده رو به خوندن مطلب ترغیب کنه. این رو گفتم که مطالبی که می گذارید از حد خیلی خوب گذر کنه و به سطح عالی برسه …
    موفق باشید .
    فقط یه سوال هم دارم : اگر ممکنه تفاوت های بین اسمارت فون ، فبلت و تبلت رو بیان بفرمایید و اگر ممکنه در برنامه های مقاله هاتون مطلبی هم در این باره بگنجانید.

ارسال یک پاسخ