وسوسه ای به نام i450

18
4824

بیش از چهار ماه از نمایش اسمارت فون جدید سامسونگ می گذرد و هنوز خبری از آن در هیچ کجای دنیا نیست (ایران به جای خود). این بار نیز سامسونگ با ارائه نمونه ای دیگر از سری همیشه فوق العاده i قصد جذب کاربرانی مخصوص به خود را در این دسته دارد. در این مجال به بررسی این محصول وسوسه انگیز که به سیستم عامل Symbian S60 نیز مجهز شده است می پردازیم. با ما بمانید.

اگر کمی به لیست بلند بالای گوشی های تولیدی سامسونگ در یک سال گذشته دقت کنید حرکت خزنده و رو به جلوی این شرکت کره ای را می بینید که به یمن تلاش فوق العاده آن در تسخیر بازار در سالی که گذشت توانست مهمترین و سنتی ترین رقیب نوکیا یعنی موتورولا را پس سالها از مقام دومی به زیر بکشاند و سامسونگ را به پر فروش ترین و محبوب ترین برند دنیا پس از نوکیا، بدل نماید امری که شاید تا همین یک سال گذشته باور کردنش بسیار مشکل بود.
محبوبیت سامسونگ در میان کاربران شاید دلیلی بزرگتر از تنوع فوق العاده زیاد محصولات آن نداشته باشد چرا که همانطور که قبلا هم در جایی گفته بودم پیدا کردن محصولی که در میان مدل های سامسونگ بتوان به آن عنوان “ساده” داد تقریبا غیر ممکن است و تمامی گوشی های سامسونگ از طراحی خاص و ویژه ای بهره می برند که عاملی ست برای ترجیح دادن آن به سایر برندها؛ علاوه بر این از دیگر خصوصیاتی که می توان برای شرکت سامسونگ در دلایل این برتری لحاظ نمود، تجربه کردن جنبه های مختلف بازار توسط این شرکت پویاست بدین صورت که یافتن گوشی های سری موزیک، مخصوص عکاسی، گوشی های PDA Like، سری Business، سری مد، سری نوظهور تمام لمسی و در نهایت گوشی های هوشمند در لیست این شرکت کار بسیار راحتی ست.
در این میان شاید جذاب ترین این نمونه ها (البته برای من) گوشی های اصطلاحا اسمارت فون این شرکت است که با نام سری i همواره حضوری چشمگیر در سبد فروش سامسونگ داشته اند و نکته جالب در این گونه نمونه ها این است که برخلاف دیگر شرکتهای بزرگ که معمولا از یک نوع سیستم عامل در ساختار گوشی های هوشمند خود استفاده می کنند در اینجا و در مورد سامسونگ می توان نمونه هایی را هم با سیستم عامل ویندوز موبایل و هم با سیستم عامل محبوب Symbian یافت که هر کدام طرفدارن مخصوص به خود دارد.
از میان نمونه های نچندان پر شمار سامسونگ در رده Symbian مطمئنا i450 از جایگاه ویژه ای برخوردار است چرا که از لحاظ کارکردی علاوه بر جنبه هوشمند بودن گوشی، ظاهر و امکانات به کار گرفته شده در آن می تواند به راحتی این زیبا رو را در دسته گوشی های سری موزیک نیز قرار دهد که به نظر پس از طرفداران نسبتا پر شمار گوشی های مخصوص عکاسی در رده محبوب ترین امکانات گوشی ها به شمار می رود.
i450 در یک نگاه شاید شبیه ترین نمونه به Nokia N81  تلقی شود چرا که با داشتن ابعادی معادل 17.9×50×101 نمونه برابر با اصلی از N81 می باشد، البته از لحاظ وزنی چیزی نزدیک به 30 گرم سبک تر از N81 بوده و وزنی معادل 114 گرم دارد، اگرچه همانطور که گفته شد در مقایسه با N81بسیار سبک تر است ولیکن اگر معیار مقایسه را محصولی همچون U600 از سامسونگ بگذاریم i450 حکم یک گوشی سنگین و شاید بسیار سنگین را بازی می کند.

samsung-i450-02.jpg

در مقایسه با محصول نوکیا، i450  بااینکه از بدنه براقی سود میبرد ولیکن اثر انگشت بروی آن کمتر مانده و ظاهر تمیز تری را برای گوشی به ارمغان می آورد. یکی از نکاتی که در نگاه اول ممکن است متوجه آن نشویم خصوصیت کشوئی به هر دو سمت بالا و پائین است که به شیوه N95 در i450 نیز پیش بینی شده است و باز هم همانند N95 گشودن گوشی رو به پائین موجب ظاهر شدن کنترل های پخش موسیقی دستگاه می شود که البته به شیوه ای کاملا نوظهور این عمل را انجام می دهند که در جای خود بحث خواهد شد.
کیفیت ساخت قطعات در دستگاه بسیار بالاست و در هیچ صورتی هیچگونه صدای اضافه ای از آن به گوش نمی رسد و تنها ایراد جزئی که می توان به ساختار i450 از لحاظ ظاهری وارد نمود محکم و سفت بودن مکانیسم گشودن گوشی رو به بالاست که باز کردن آن را با یک دست کمی مشکل می کند. در بالاترین قسمت روی گوشی اسپیکر برقراری تماس بهمراه دوربین تماس های ویدئویی که تاکیدی ست بر قابلیت 3G در گوشی، جای گرفته اند. در زیر این دو، صفحه نمایش 2.4 اینچی دستگاه دیده می شود که با رزولوشن 320×240 پیکسل و قابلیت نمایش 262 هزار رنگ شباهت i450 را با N81 کامل می کند. تصاویر به نمایش درآمده توسط این مونیتور با اینکه دارای کیفیت قابل قبول و مناسبی هستند ولیکن در مقایسه با محصولات قبلی سامسونگ مانند U600 هم این صفحه نمایش را نمی توان برنده به حساب آورد و قیاس آن با N81 کار را از آنچه هست نیز بدتر نشان می دهد. با اینحال در مجموع اوضاع آنچنان هم که تصور می شود خراب نیست و در نور مستقیم خورشید هم، می توان چیزهایی در آن دید و همچنان نسبت به نمونه ای چون G800 کارکرد بهتری از خود نشان می دهد.
در زیر صفحه نمایش پس از نشان سامسونگ به صفحه کلید کنترلی دستگاه می رسیم که شاخص ترین المان در اینجا دکمه D-Pad گرد آن است که برای کاربران Symbian کمی عجیب  به نظر می رسد. اطراف این دکمه را شش کلید دیگر احاطه کرده اند که شامل دو Soft-Key در بالا بهمراه دکمه های ورود به منو و C در مرکز و کلید برقراری و رد تماس در ردیف پائین می باشند که همگی به اندازه کافی بزرگ و دارای برگشت مناسبی نیز هستند. با گشودن گوشی رو به بالا صفحه کلید اصلی دستگاه دیده می شود که به شیوه مخصوص سامسونگ از یکدیگر تفکیک شده اند و در حقیقت در اینجا با لمس کردن کلید ها نمی توان به این موضوع پی برد که یک کلید مخصوص از کجا شروع شده و در کجا پایان یافته است. در اینجا نیز همانند  N81 با کلید هایی نشسته بر کف روبرو هستیم که بر خلاف انتظار برگشت مناسبی دارند، از لحاظ ابعاد و محل جایگیری نیز این کلیدها نمره بالایی دریافت میکنند . نور پس زمینه تمامی کلید ها سفید کاملا یکنواختی ست که تجربه ای منحصر به فرد در برخورد با گوشی در شب فراهم می کند.

samsung-i450-03.jpg

و اما همانطور که قبلا اشاره شد با گشودن دستگاه رو به پائین کنترلر مخصوص موسیقی گوشی پدیدار می شود که به فرم یک نیم دایره دندانه دار طراحی شده است و بااینکه در نگاه اول به نظر یک دکمه مکانیکی می آید ولیکن در حقیقت این دکمه که سامسونگ آن را Touch Wheel نامیده است یک کلید حساس به تماس واقعی ست که برای کنترل منوی پخش موزیک و بالا و پائین رفتن در آن عملکرد رضایت بخشی دارد و تنها موردی که می توان در ساختار آن ذکر کرد نیاز به فشردن غیر معمول برای کارکرد صحیح آن است که البته این می تواند از خصوصیات نسخه Pre-Release دستگاه بوده و در نسخه نهائی به طور کامل رفع شود. ساختار این قسمت که در ادامه درباره آن بیشتر سخن خواهیم گفت کاملا یادآور خصوصیت Navi Wheel در N81 می باشد.
در قسمت بالای گوشی و در سمت چپ، محل پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست دستگاه می باشد که برای پوشاندن سوراخی به این بزرگی از یک قطعه پلاستیکی استفاده شده است نکته مهم در رابط با این پورت این است که از آن بعنوان محلی برای اتصال Hands Free گوشی نمی توان استفاده کرد و در حقیقت تنها کارکرد این پورت اتصال هدست برای شنیدن موسیقی ست. المانهای دیگر موجود در این قسمت اسپیکر اصلی دستگاه در مرکز بهمراه دکمه کوچک روشن/خاموش در سمت راست می باشد که مانند همیشه نقش سوئیچ میان پروفایل های متفاوت را نیز برعهده دارد.
درسمت چپ دستگاه بر خلاف انتظار دکمه دوگانه افزایش و کاهش صدا جای دارد که قرارگیری آن در سمت راست گوشی ها مدتها بود که امری تثبیت شده تلقی می گردید. در زیر این دکمه محل اسلات کارت حافظه Micro SD گوشی ست که این پورت نیز توسط یک روکش پلاستیکی محافظت می شود. در سمت راست گوشی نیز پورت موسوم به Universal Connectivity برای اتصال Hands Free بهمراه دکمه تک حالته دوربین جای گرفته است. در پائین دستگاه نیز مطلقا هیچ المانی حتی میکروفون دستگاه هم دیده نمی شود.
قسمت پشت دستگاه کاملا شسته رفته و بدون هیچ المان اضافی ست، بطوریکه تنها لنز دوربین با فلش LED بهمراه نشان حک شده سامسونگ در آن دیده می شوند که قاب قرمز رنگ دورتادور لنز دوربین تاکید و توجه بسیاری را در نگاه اول به خود جلب می کند. در اینجا نیز همانند نزدیک ترین رقیب موجود در اینجا یعنی N81 علاوه بر استفاده از یک دوربین ساده از ساختاری کاملا جدا از بدنه استفاده شده و برای دسترسی به باتری می بایست کل کاور پشتی را از جای حود خارج نمود. باتری بکار گرفته شده در i450 نیز در نوع خود جالب توجه است چرا که با اینکه در هیچ منبعی(حتی روی خود باتری) ظرفیت آن نوشته نشده است ولیکن ثبت زمان 500 ساعت در حالت Stand-by و 5 ساعت در حالت مکالمه و مقایسه آن با نزدیک ترین رقیب سخت افزاری آن یعنی N81 ظرفیتی نزدیک به 1100 تا 1150 mAh برای آن تخمین زده می شود.

samsung-i450-04.jpg

با روشن نمودن گوشی، غیر منتظره ترین چیزی که از یک گوشی سامسونگ انتظار آن می رود یعنی استفاده از سیستم عامل Symbian کاملا جلب نظر می کند. صفحه Active Stand-by در اینجا بصورت پیش فرض دیده می شود و در آن نوار آیکون های پر کاربرد مثل همیشه در بالا بهمراه میانبرهای جهت تقویم و آهنگ درحال پخش در زیر آن جای گرفته اند. از تغییرات قابل ذکر در این قسمت نسبت به نمونه های نوکیا گذشته از رنگ مشکی بسیار زیبا می توان به افزودن محلی برای جستجوی مستقیم در گوگل از صفحه Active Stand-by اشاره کرد. با فشردن دکمه منو وارد منوی اصلی دستگاه می شویم که از لحاظ ظاهری تغییرات فراوانی کرده است از رنگ مشکی پس زمینه گرفته تا تغییر تمامی آیکون های موجود در صفحه که نسبت به نمونه های تکراری موجود در گوشی های نوکیا بسیار زیبا تر و جذاب تر به نظر می رسند. پاسخگوئی گوشی به گشودن برنامه های مختلف بسیار سریع و آنی ست و قابلیتهای مشاهده شده در گوشی های Symbian 9.2 در اینجا نیز دیده می شود از جمله کارکرد Voice دستگاه برای کنتاکتها و Application های گوشی بدون ضبط قبلی و کارکرد Offline بدون سیمکارت که از این میان قابلیت Voice دستگاه در قیاس با نمونه های نوکیا بسیار جای بهبود دارد. فشردن طولانی تر بروی دکمه منو نیز مثل همیشه Task Manager گوشی را فعال می کند.
از لحاظ قابلیت های برقراری تماس، برخلاف سابقه نچندان درخشان سامسونگ در این امر با یکی از بهترین های این کلاس روبرو هستیم و فارغ از کیفیت صدای دریافتی و ارسالی توسط آن صدای زنگ و قدرت ویبره آن در حدی ست که تقریبا امکان ندارد تماسی را از دست بدهید، از لحاظ بلندی صدا بازهم i450 را نمونه نسبتا نزدیکی به N81 می توان در نظر گرفت.

samsung-i450-06.jpg

دفترچه تلفن بکار گرفته شده در i450 یکی از نمونه های بی نظیری ست که در سایر گوشی های این کلاس می توان یافت و در آن تنها عامل محدود کننده در تعداد نام ها و شماره های ذخیره شده میزان حافظه خالی دستگاه می باشد و عملا می توان صدها شماره در آن ذخیره نمود و برای هر کدام نیز اطلاعات بیشماری را فراهم کرد که یافتن نکته ای که در اینجا از قلم افتاده باشد همانند سایر گوشی های این کلاس بسیار مشکل است.
جستجو از میان کنتاکتها علاوه بر اسم و فامیل از تمامی اجزای نام شخص صورت می گیرد بدین معنی که برای یافتن یک اسم پیچیده تنها کافی ست بخشی از آن اسم را به خاطر بیاورید. منوی ذخیره تماس ها نیز یکی از نمونه های آشنای Symbian محسوب می گردد و در آن و برای هر کدام از قسمتهای Received، Missed و Dialed تا 20 شماره ذخیره شده و همانند قبل با ورود از طریق Log Application می توان کلیه اتفاقات ارتباطی گوشی را طی 30 روز گذشته دنبال کرد که این زمان می تواند برای کاهش میزان استفاده از حافظه کمتر نیز تنظیم گردد. حافظه داخلی بکار گرفته شده در i450 به میزان 50 مگابایت می باشد و میزان RAM بکار گرفته شده در آن 64 مگابایت بوده که با استفاده از 128 مگابایت حافظه فلش و پردازنده ARM 1136 با فرکانس 330 مگاهرتز ، کارکردی کاملا سریع (البته نه در حد محصولی همچون 6120) برای آن پیش بینی می شود.
و اما یکی از جذاب ترین قسمتهای i450 بدون شک پلیر های بکار گرفته شده در آن می باشد که یکی از آنها ظاهری کاملا مشابه با نمونه های موجود در گوشی های نوکیا را داشته و از طریق منو قابل دسترسی ست و دیگری با گشودن رو به پائین دستگاه خود را نمایان می سازد که ظاهری بسیار زیبا و متفاوت با آنجه تا کنون دیده اید دارد و کنترل پلیر در این حالت کاملا توسط چرخ حساس به تماس دستگاه با نام Touch Wheel انجام می گیرد.

samsung-i450-05.jpg

گذشته از این موارد در رده نرم افزاری تغییر آنچنانی در کارکرد پخش کننده دستگاه دیده نمی شود و در آن فرمتهای MP3، AAC، eAAC+ و WMA پشتیبانی می گردد و با پشتیبانی از M3U بطور اتوماتیک Playlist های متفاوت با ورود آهنگ به دستگاه تشکیل می گردد و با قطع اتصال گوشی از پورت USB همانند قبل، از کاربر در رابطه با اسکن جدید برای فایل های موزیک اضافه شده احتمالی پرسش می شود. یکی از تغییرات مشهود در پلیر دستگاه استفاده از 14 اکولایزر بجای 5 عدد همیشگی در گوشی های نوکیا ست که عدم امکان ویرایش مجدد این اکولایزر ها یکی از نکات منفی قابل ذکر در این قسمت می باشد.
پلیر پخش فیلم در i450 یکی از نمونه های Real Player بوده و مانند همیشه امکان نمایش افقی، عمودی و یا تمام صفحه را به کاربر می دهد که کیفیت مناسب صفحه نمایش بهمراه سایز نسبتا بزرگ آن تماشای تصاویر متحرک را در این مونیتور به امری لذت بخش تبدیل می کند.  Flash Player بهمراه رادیو FM با قابلیت RDS نیز از دیگر امکانات صوتی و تصویری i450 محسوب می گردد.
گالری نمایش عکس ها در i450 یکی از قسمتهایی ست که به محض ورود به آن متوجه بزرگترین تفاوت نرم افزاری i450 با نمونه های نوکیا در این قسمت می شویم و آنهم غیبت یکی از محبوب ترین قسمتهای گوشی های نوکیا یعنی گالری چرخان عکس هاست که جای خود را به نمایش لیستی معمول داده البته تمامی عکس ها وفیلم های موجود در این قسمت قابلیت نمایش بصورت افقی و عمودی با امکان زوم در تصاویر را دارند. تغییرات ذکر شده در این قسمت از تغییراتی ظاهری پا فراتر نمی گذارد و از لحاظ کارکردی در این قسمت تفاوت عمده ای با نمونه هایی که از نوکیا دیده بودیم مشاهده نمی شود.
یکی دیگر از قسمتهایی که نسبت به گوشی های هوشمند نوکیا در i450 بدست فراموشی سپرده شده است عدم استفاده از Application جستجو و یا همان Search در گوشی ست که میتوانست تمامی قسمتهای دستگاه را بدنبال یک عبارت مشخص جستجو کند، البته این نقصان با نصب برنامه های جانبی می تواند رفع گردد.
دوربین بکار رفته در دستگاه اما همانگونه که پیش از این نیز اشاره گردید یکی از نمونه های نسبتا ضعیف در میان دیگر رقبای خود محسوب می گردد که عدم استفاده از قابلیت فوکوس اتوماتیک و یا عدم استفاده از یک فلش قوی در ضعف این دوربین کاملا موثر بوده اند. در اینجا و در درون منوی عکاسی به موارد نسبتا جزئی و کوچکی برای تنظیم تصویر روبرو هستیم و در آن می توان تغییراتی در حد تنظیم نور ، تنظیم افکت های رنگی، تنظیمات فلش و تایمر سرخود اعمال نمود. کیفیت تصاویر این دوربین نیز در حدی کاملا متوسط بوده و از این لحاظ می توان آن را تا حدودی نزدیک به رقیب نوکیائی خود یعنی N81 دانست. فیلمبرداری نیز با فرمت نچندان مناسب CIF در این دوربین تعبیه شده است که نگفته پیداست که از کیفیت بالائی برخوردار نبوده و تنها مورد مثبت یافت شده در قابلیت فیلمبرداری i450 بدون شک محدود بودن آن به حافظه خالی دستگاه است.
هنگامیکه صحبت از قابلیت های ارتباطی دستگاه پیش می آید می بایست امتیاز بسیار بالاتری برای N81 در قیاس با i450 قائل شویم چرا که در اینجا یکی از مهمترین قابلیتهای ارتباطی دستگاه های اینچنینی یعنی Wi-Fi به فراموشی سپرده شده است. پشتیبانی از شبکه های سه گانه GSM بهمراه GPRS، EDGE و 3G از دیگر قابلیتهای i450 در این حوزه محسوب می گردد. بلوتوث نسخه 2 با پشتیبانی از پروفایل A2DP بهمراه پورت USB 2.0 را نیز می توان در لیست راه های اتصال گوشی پیدا نمود.
از برنامه های نصب شده در گوشی می توان به مواردی همچون Adobe Reader بهمراه Quick office اشاره کرد که امکان ویرایش سند دراین ورژن از Quick Office تعبیه نگردیده است.
Samsung i450 محصولی ست که بدون شک برای بدست آوردن سهم تازه ای برای سامسونگ در این رده به بازار عرضه شده است و در این میان، رقیب بسیار قدرتمندی همچون Nokia N81 8G را در مقابل خود می بینید که میزان موفقیت سامسونگ در این راه بعلت امکانات بیشتر موجود در N81(همانند حافظه بالاتر ، استفاده از پلتفرم N-Gage و Wi-Fi) بطور کامل بستگی به قیمتی دارد که سامسونگ برای این محصول خود انتخاب خواهد کرد.

 

پی نوشت شماره یک:
بلاخره امروز (6 فوریه 2008) این محصول زیبا به بازار اراپه گردید. قیمتی که سامسونگ برای این محصول برگزیده است چیزی حدود 385 دلار است که قیمتی بسیار کمتر از رقیب اصلی خود یعنی N81 8G دارد.

پی نوشت شماره دو:

  امروز ( پنج شنبه 25 بهمن) بلاخره در بازار پایتخت این زیبا رو را از نزدیک ملاقات کردم که در کمال تعجب با قیمت بسیار مناسب 335 هزار تومان و با گارانتی شماره دو سامسونگ عرضه گردیده بود

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

18 دیدگاه

  1. سلام.نوشته هاتون رو تایید میکنم.
    الان بیش از یک ساله که دارمش.
    ازش راضیم.مشکلاتش فقط کشو نامناسب و عملکرد ضعیف دوربین(فیلم) در شب هست.
    البته نبود وسایل جانبی مثل قاب در بازار رو هم اضافه میکنم.
    اینا رو نوشتم ولی به درد کسی نمیخوره.چون الان دیگه عمراً توی هیچ بازاری پیدا نمیشه

  2. با سلام به دوستان
    علی جان W580 کاملا مشابه گوشی دیگر سونی اریکسون با نام SE S500 می باشد که می توانید بجای آن از این یکی استفاده کنید
    ————————————————————————
    آقای حکیمی عزیز مطلب N81 مدتهاست در سایت موجود است
    ————————————————————————
    فرزاد جان دوربینش دو مگاپیکسل است
    ———————————————————————–
    امیر علی جان خوشحال می شوم بحث در رابطه با خرید دستگاه را در قسمت راهنمای خرید موبایل دنبال کنیم
    ————————————————————————-
    یاسر جان اصولا Wi-Fi چیزی نیست که بخواهد در کشور راه اندازی ملی شود شما نیز می توانید با داشتن یک اتصال به اینترنت (از هر نوع Dialup ، ADSL و …)و با خرید یک دستگاه مبدل Wi-Fi در محدوده ای حدودا 100 متری این خصوصیت را برای همگان عرضه کنید اتفاقا من با شما موافق نیستم که در ایران استفاده ار این فناوری هنوز شروع نشده است چرا که من به شخصه چندین و چند شرکت را می شناسم که بجای سیم کشی های دردسر ساز برای اینترنت از این فناوری استفاده می کنند. از لحاظ موضوع کشوئی بودن تجربه استفاده از N81 مشکلی را برای من پیش نیاورده است
    با تشکر

  3. با سلام خدمت آرش عزیز و تشکر از نگاه کارشناسیت .من این گوشی رو قبلا تو gsmarenaدیده بودم و خیلی منتظر بودم که زودتر به بازار بیاد .این گوشی از همه جهت کامله مخصوصا طراحیه زیباش تنها مشکلی که به نظر من اومد نبود wifi تو این گوشیه که ظاهرا تو ایران کاربردی نداره یکی دو سوالم ازت داشتم اول اینکه به نظرت چند وقت طول میکشه wifiتو ایران شروع بشه یه سوالم در مورد این گوشی که به نظرت شکل کشویی باعث نمیشه نشه خوب از امکاناتش استفاده کرد؟

  4. با سلام
    بهتر بود بجای نقد محصولی كه در بازار وجود ندارد از محصول شاخی به نام جی 800 كه با توجه به قیمت 450000 هزار تومانی خود و دوربین 5 مگا پیگسلی اش طرفداران زیادی پیدا كرده نقدی ارائه می كردید
    با تشكر

  5. آرش جان واقعا کارت درسته
    همیشه میزنی توی خال .این بار شاهکار سامسونگ در 2007 معرفی کردی ولی این گوشی ضغفهای زیادی داره و قابل رقابت با نوکیا ان 81 نیست مگر قیمتی بسیار ارزان تر از ان 81 باشد .
    ممنون

ارسال یک پاسخ