Samsung i8910 Omnia HD قهرمان چشم بادامی

49
7743

شاید سخت گیرترین منتقدان سامسونگ هم در مقابل Omnia HD حرفی برای گفتن نداشته باشند دستگاهی که با ترکیب کاربردی چند گجت پرکاربرد و البته با کیفیت، نگاه های بسیاری را به خود جلب کرده است. در  ادامه نگاه کامل و موشکافانه ای داریم به این محصول جدید سامسونگ. با ما همراه شوید.

مدل و نام Samsung i8910 Omnia HD
ابعاد 12.9×59×123 میلی متر
وزن 148 گرم
صفحه نمایش 3.7 اینچ لمسی خازنی
640×360 پیکسل
 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+256MB RAM+8/16 GB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Symbian OS v9.4 Series 60 rel. 5
پردازنده ARM Cortex A8+3D Graphics با فرکانس 600مگاهرتز
وضوح دوربین 8.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری 720×1280 با 24 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1500mAh

پیش از این بارها و بارها به تفصیل در رابطه با انقلابی که در ساخت و طراحی محصولات سامسونگ در چند سال اخیر اتفاق افتاده است صحبت کرده ایم، انقلابی که شرکت سامسونگ را از قامت یک برند تماما درجه دو که همواره بعنوان انتخاب های آخر از آن یاد می شد به یکباره بگونه ای به سطح اول بازار پرتاب کرد که حالا نه تنها سکوی دوم پر فروش ترین های بازار موبایل به سامسونگ تعلق دارد بلکه با مشکلاتی که برای غول فنلاندی دنیای موبایل در عرصه بین المللی و بخصوص داخلی پیش آمده است و خیل عظیمی از کاربران از خرید هرگونه دستگاهی که نام نوکیا را بر خود دارد پرهیز می کنند، این سامسونگ است که حالا با استفاده از فرصت پیش آمده در حال ارتقاء هرچه بیشتر سهم فروش خود می باشد. البته محدود نمودن موفقیت های سامسونگ به کم کاری دیگر برندها و مشکلات آنها تا اندازه ای بی انصافی ست چرا که این موفقیت های پی در پی برای سامسونگ نمی تواند تصادفی پیش آمده باشد. تنها یک نگاه به لیست بلند بالای تولیدات این شرکت حقیقتی را روشن می سازد که شاید بتوان آن را اصلی ترین دلیل افزایش اقبال عمومی به این برند دانست امری که در یک کلام “تنوع در تولید” نامیده می شود. به بیان دیگر برخلاف تقریبا تمامی تولید کنندگان دیگر سامسونگ هیچگاه بر اثر تمرکز بر یک رده پر فروش، دیگر رده های مهم بازار را از یاد نبرده است و بعنوان مثال در حال حاضر سامسونگ یکی از اصلی ترین تولید کنند گان گوشی های ارزان قیمت بازار است، مدل هائی که در عین ارزان بودن از طراحی و کارائی به نسبه مناسبی نیز برخوردار می باشند. نکته دیگری که سامسونگ را در میان همگان به نامی شایسته احترام بدل کرده است میزان نوآوری ها و پیشگامی این برند در فناوری های جدید است بعنوان مثال سامسونگ اولین برندی ست که یک گوشی واقعی با باتری خورشیدی را برای فروش با قیمتی کاملا مناسب و تاحدودی باور نکردنی به بازار ارائه کرده است. بحث گوشی های دوسیمکارته مثال دیگری ست که در عین سادگی به جز سامسونگ (و البته موتورولا) تاکنون هیچ شرکت معتبر دیگری به آن وارد نشده است. پرداختن به این مسائل و مواردی از این دست به روشنی جایگاه ویژه سامسونگ در عرصه موبایل (که البته تفاوت فراوانی با دیگر محصولات صوتی تصویری کم کیفیت این شرکت دارد)، را نشان می دهد.

 

 

جذابیت، مناسب ترین وازه ای ست که در برخورد اول با i8910 به ذهن متبادر می شود. جعبه محتویات گوشی به گونه ای طراحی شده است که علیرغم ساختاری کلاسیک، هر بیننده ای را به سوی خود می کشاند.

 

 

محتویات درون جعبه دستگاه بجز موارد استاندارد همیشگی همچون خود گوشی، شارژر، CD و کابل Micro USB شامل یک هدست سیمی جدید با پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست که علاوه بر میکروفون، کلیدی را نیز برای کنترل تماس بروی خود دارد البته متاسفانه از این کلید برای کنترل موسیقی در حال پخش نمی توان استفاده کرد. یکی دیگر از موارد جدید در این جعبه که برای یک گوشی با نام سامسونگ کاملا تازه گی دارد خروجی TV دستگاه است که به پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست متصل شده و شباهت نزدیکی با نمونه موجود در مدل های نوکیائی دارد. یکی از اولین موارد قابل انتقاد در مورد i8910 همین خروجی TV است جائیکه به رغم پشتیبانی دستگاه از ضبط و پخش محتوای HD، این خروجی TV قادر به انتقال این محتوای با کیفیت نبوده و تنها به کیفیت SD بسنده کرده است.

 

 

Omnia HD گوشی بزرگ و سنگینی ست که با در دست گرفتن آن این موضوع در تمامی جهات احساس می گردد. ابعاد دستگاه 12.9×59×123 میلیمتر با وزن 148 گرم است که اگر آن را با نمونه نسبتا مشابه ای چون SonyEricsson Satio مقایسه کنیم با افزایشی 4 میلیمتری در عرض، 11 میلیمتری در طول و 22 گرمی در وزن روبرو هستیم و با اینکه 12.9 میلیمتر برای دستگاهی با دوربین 8 مگاپیکسل بیش از اندازه باریک ارزیابی می شود اما سایر ابعاد کاملا بزرگ این مدل شرایط را برای Slim قلمداد کردن دستگاه با مشکل روبرو می سازد.

 

 

نمای سه بعدی فوق بر گرفته از سایت GSMArena می باشد

 

 اگر اصلی ترین سخت افزار بکار گرفته شده در Omnia HD را صفحه نمایش آن بدانیم چندان به بیراهه نرفته ایم. این صفحه نمایش که بیش از سه چهارم فضای روی گوشی را پوشانده است یک نمونه بسیار بزرگ 3.7 اینچی ست که از وضوح استاندارد این کلاس یعنی 640×360 پیکسل استفاده کرده و بجای فناوری TFT این بار بوسیله فناوری AMOLED ساخته شده است. این صفحه نمایش دارای بزرگترین ابعاد در کلاس های گوشی های لمسی Symbian بوده و با برخورداری از تکنولوژی لمسی خازنی که برای اولین بار در این رده اتفاق افتاده است، به نمونه ای کاملا منحصر به فرد بدل گردیده است. حساسیت این صفحه نمایش در سطح بسیار بالائی جای دارد و کوچکترین لمس این قسمت برای اجرای یک فرمان بیش از اندازه کافی ست البته همانطور که می دانید نمونه های خازنی با اینکه حساسیت رویائی و قابلیت لمس چند نقطه ای را برای کاربر به همراه می آورند بدلیل اجبار به استفاده از دست بجای قلم مشکلاتی نظیر عدم کارکرد صفحه نمایش در هنگام استفاده از دستکش و یا موارد دیگری همچون عدم امکان استفاده از فناوری تشخیص دستخط را به دنبال دارند (البته این آخری در i8910 قابل استفاده است)، که به نظر من هر دوی این مشکلات در مقابل حساسیت و آزادی عملی که لمس چند نقطه ای در اختیار کاربر قرار می دهند کاملا قابل چشم پوشی هستند. کیفیت این صفحه نمایش در موارد مهمی همچون روشنائی، کنتراست و همچنین نمایش طبیعی رنگ ها در سطح ایده آلی قرار دارد اما همانطور که حدس زدن آن اصلا کار مشکلی نیست هنوز پاشنه آشیل همیشگی صفحه نمایش های سامسونگ یعنی کارکرد ضعیف در نور مستقیم خورشید که تقریبا بلا استثنا در تمامی گوشی های این شرکت از ارزان و گران دیده می شود در اینجا نیز کاملا خود را نشان می دهد و با اینکه این مسئله در حدی نیست که نتوان از دستگاه در این حالت استفاده کرد اما به هیچ عنوان نمی توان آن را با مدل های موفقی همچون اعضای سه گانه iPhone ها و یا حتی مدل های نوکیائی این کلاس (N97 و 5800)، مقایسه کرد. این مسئله یعنی ضعف سامسونگ در ساخت صفحه نمایش همواره باعث ایجاد علامت سوال بزرگی در ذهن هر کاربری می گردد؛ جائیکه سامسونگ با یدک کشیدن نام بزرگترین تولید کننده LCD دنیا چرا در امر مهمی همچون ساخت صفحه نمایش های کوچک موبایل که به احتمال قریب به یقین نباید از ساخت صفحه نمایش های غول پیکر LED سخت تر باشد، به مشکل برخورده است؟ این سوالی ست که مدتهاست در جستجوی پاسخ آن هستم و هنوز پاسخ مشخصی برای آن نیافته ام.

 

 

بر بالای صفحه نمایش و بر بالای نوار پلاستیکی نقره ای رنگی که دورتادور گوشی در قسمت روئی را در بر گرفته است، دوربین دوم تماس های ویدئویی و سنسور تقارب جای گرفته است که این آخری همانطور که بارها هم به آن اشاره شده برای قفل کردن صفحه نمایش در حین تماس و نزدیک کردن گوشی به صورت مورد استفاده قرار می گیرد؛ سنسوری که برای اولین بار در نسل اول Apple iPhone به کار گرفته شد.

 

 

در زیر صفحه نمایش نیز به سبک 5800 سه دکمه پلاستیکی نسبتا برجسته قرار دارند که شامل دو کلید برقراری و رد تماس در طرفین و کلید منو در بخش میانی می باشند. نقش دوم کلید رد تماس استفاده از آن بعنوان کلید Power است و مشخص است که بدلیل عدم وجود کلید فیزیکی Power در i8910 امکان سوئیچ میان پروفایل های مختلف از این طریق وجود ندارد.

 

 

در سمت چپ دستگاه Rocker تغییر صدا به همراه اسلات کارت Micro SD دستگاه قرار دارد که با یک پوشش پلاستیکی به سبک سامسونگ محافظت شده و بر طبق اعلان های رسمی قادر است تا 16 گیگابایت به ظرفیت داخلی دستگاه بیافزاید موضوعی که در عمل نیز با کارکرد بی نقص این قسمت و سرعت بازیابی اولیه در هنگام خواندن کارت حافظه، کاملا تائید می گردد البته در صورت به بازار آمدن حافظه 32 گیگابایتی بر طبق گفته سامسونگ، i8910 مشکلی در کارکرد با آن ندارد. محل اتصال بند نیز در بالای این قسمت قرار دارد.

 

 

سمت راست محل حضور دکمه برجسته و بزرگ شاتر دوربین در کنار قفل سخت افزاری صفحه نمایش و پورت اتصالات سیمی Micro USB ست که این پورت نیز با پوششی پلاستیکی محافظت شده است. از نکات مثبت این پورت پشتیبانی آن از شارژ شدن همزمان دستگاه در هنگام اتصال به کامپیوتر و تبادل اطلاعات است. البته نگفته پیداست که شارژر دستگاه نیز به همین پورت متصل می گردد.

 

 

بالای دستگاه پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست جای دارد که با پنهان شدن در زیر پوششی پلاستیکی، کاملا با بدنه هماهنگ گردیده است. یکی از اسپیکرهای استریوی دستگاه بخش دیگری ست که در این قسمت دیده می شود و اسپیکر دوم نیز در مرکز بخش پائینی جای گرفته است که این شیوه چینش اسپیکرها به روشنی حاکی از قابلیت های ویدئویی گوشی و استفاده از آن در حالت افقی ست. تنها المان دیگر در بخش پائین میکروفون برقراری تماس است که در منتهی الیه سمت راست و در بالاترین نقطه جای گرفته است.

 

 

یکی دیگر از جذابیت های اصلی Omnia HD در پشت آن قرار دارد پوشش پلاستیک براق این قسمت بطور کامل جاذب اثر انگشت بوده و در کسری از ثانیه با اثرات انگشت فراوان پوشیده می شود. لوگوی سفید رنگ سامسونگ در این قسمت البته به هیچ عنوان جذابیت دوربینی را که در بالای آن جای گرفته است را ندارد. لنز دوربین 8 مگاپیکسلی این قسمت اندکی از سطح گوشی بالاتر بوده و هیچگونه پوششی نیز برای آن در نظر گرفته نشده است. استفاده از فلش LED بجای نمونه های پر قدرت زنون دلیل محکمی ست که سامسونگ فیلمبرداری این دوربین را بر عکاسی آن کاملا ترجیح می دهد امری که دامنه آن حتی تا نام دستگاه نیز ادامه پیدا کرده است. در ادامه بیشتر با این دوربین و مزایای و معایب احتمالی آن آشنا می شویم. در زیر کاور پلاستیکی اما کاملا محکم این قسمت باتری 1500mAh دستگاه جای دارد که با این ظرفیت فوق العاده دارای زمان های 430 ساعت در حالت Stand-by و 10ساعت در هنگام مکالمه است که در دنیای واقعی این باتری در یک استفاده متوسط به راحتی می تواند گوشی را تا سه روز روشن نگاه دارد که با وجود قابلیت های باتری خور فراوان این مدل عدد راضی کننده ای به نظر می رسد البته نا گفته نماند که Omnia HD بخش بزرگی از این عمر باتری را مدیون صفحه نمایش کم مصرف AMOLED خود می باشد. محل جایگذاری سیمکارت بر بالای باتری و درست در زیر لنز دوربین است و بگونه ای طراحی شده است که بدون در آوردن باتری امکان خارج کردن آن وجود ندارد.

 

 

با روشن کردن گوشی امکان ندارد در نگاه اول متوجه Symbian شوید چرا که این اولین تجربه سامسونگ در ساخت گوشی مبتنی بر Symbian لمسی نه تنها تفاوت های عمده ای با نمونه های نوکیائی این سیستم عامل دارد بلکه این بار از یکی از محبوب ترین پوسته های لمسی غیر هوشمند یعنی پوسته اختصاصی TouchWiz نیز در i8910 استفاده گردیده است که این موضوع علاوه بر اینکه بر جذابیت های سیستم عامل جدید کاملا افزوده است بلکه با بهره گیری از قابلیت های محبوب اینترفیس TouchWiz همچون بهره گیری از Widget ها، تجربه جدیدی را نیز پیش روی کاربران این سیستم عامل قرار داده است (Widget ها البته در N97 نیز دیده می شوند اما مطمئنا گستردگی و تنوعی که در Widget های سامسونگ دیده می شود هنوز به N97 راه نیافته است). صفحه Stand-by امکان استفاده از سه Home Screen جداگانه را دارد که برای سوئیچ کردن میان آنها می بایست از میانبر تعبیه شده در گوشه بالا سمت راست استفاده کرد. استفاده از Widget ها و حذف و اضافه نمودن آن ها همانطور که گفتیم یکی از بهترین خصوصیت های Omnia HD در این قسمت است. فارغ از نوع Home Screen انتخابی، در پائین صفحه از چهار میانبر کاملا جدید استفاده شده است که شامل دفترچه تلفن و منوی پیام در مرکز، میانبر صفحه کلید مجازی در سمت چپ و دکمه ورود به منوی اصلی در سمت راست می باشد. یکی از افکت های جالب این قسمت در هنگامی ست که صفحه Home Screen را به سمت چپ یا راست با دست Sweep نمائیم در این حالت با یک نمای گرافیکی زیبا می توان بین صفحه Home Screen، منوی اصلی و اپلیکشن Photo Contacts به فرم اضلاع یک مکعب سه بعدی سوئیچ کرد این افکت زیبا البته برای دستیابی به سرعت بالاتر قابل غیر فعال کردن نیز هست. در برنامه Photo Contacts که با Sweep کردن Home Screen رو به سمت راست اجرا می شود امکان اختصاص یک عکس کامل یا بخشی از یک تصویر به کنتاکت های موجود در دفترچه تلفن وجود دارد. اما فارغ از این زیبائی های اولیه، به محض ورود به منوی اصلی داستان نسخه پنجم Symbian و مشکلاتی که قبلا در ساختار 5800 وN97 به آنها اشاره کرده بودیم دوباره شروع به خودنمائی می کنند مشکلاتی نظیر Scroll شدن عجیب و آیکون به آیکون منوی اصلی، اجبار به استفاده از دیل کلیک در گشودن اکثر برنامه ها و عمل کردن معکوس اینترفیس در برخی از منوها در هنگام Scroll کردن آن رو به بالا و پائین که البته این امیدواری می رود که در Firmware های آینده برخی از این مشکلات مرتفع گردند. فارغ از این مشکلات سرعت عملکردن گوشی در سطح بسیار بالائی قرار دارد و تقریبا تمامی منوها و Application ها بلافاصله و سریع گشوده می شود این موضوع به سه ارتقاء مهم در ساختار i8910 نسبت به هر سه عضو دیگر نوکیائی یعنی 5800،5630 و البته N97 باز می گردد این تغییرات در درجه اول به افزایش فرکانس پردازنده از 369 مگاهرتز در 5800 و 434 مگاهرتز در N97 و 5630 به رقم فوق العاده 600 مگاهرتز با استفاده از پردازنده ARM Cortex-A8 باز می گردد. تغییر دیگر که این بار نیز به پردازنده ارتباط دارد امری ست که از زمان ساخت N95 8GB یعنی نزدیک به 2 سال پیش تاکنون در خانواده نوکیا به فراموشی سپرده شده است و از ظواهر امر پیداست که در آینده نزدیک نیز نباید منتظر آن بود، بله درست حدس زدید صحبت از شتاب دهنده گرافیکی یا به بیان دقیق تر چیپ ست جداگانه گرافیکی برای پردازش های تصویری ست چیپ ست ی که i8910 به صورت کاملا مناسب و حرفه ای از آن بهره برده است. تاثیر سومین تغییر را اگر از دو تای دیگر مهمتر ندانیم مطمئنا در درجه پائین تری قرار ندارد، جائیکه حافظه RAM گوشی از 128 مگابایت حاضر در هر سه مدل نوکیا به 256 مگابایت ارتقا یافته است که این یعنی حرکت سریع تر و گشوده شدن کاملا روان تر Application های گوناگون. حافظه داخلی i8910 در دو ورژن 8 و 16 گیگابایتی ارائه می شود که بوسیله کارت حافظه تا 32 گیگابایت دیگر نیز قبل ارتقا می باشد البته در حال حاضر بدلیل عدم ارائه این حجم حافظه هنوز نمی توان با اطمینان در مورد یکی دیگر از برتری های i8910 بر N97 که تنها تا 16 گیگابایت قابل ارتقا است صحبت نمود نکته ای که در صورت اثبات نیز البته با وجود حافظه داخلی 32 گیگابایتی N97 برتری چندانی برای Omnia HD ایجاد نمی کند.

 

 

دفترچه تلفن گوشی همان نمونه ای ست که مدتهاست به دیدن آن در تمامی ورژن های Symbian(و البته بطور ویژه در 5800 و N97) عادت کرده ایم این دفترچه تلفن امکان ذخیره بی نهایت (محدود به حافظه داخلی) کنتاکت گوناگون با اطلاعات فراوان و بسیار متنوع را  دارد که با اینکه اندک اندک به نمونه ای کهنسال در میان دیگر همتایان خود بدل می شود اما هنوز یافتن رقیب برای این حریف پر تجربه امر چندان آسانی نیست. تنها تغییری که در دفترچه تلفن i8910 نسبت به رقبای نوکیائی آن ایجاد شده است همانطور که قبلا هم گفتیم برنامه ای به نام Photo Contacts است که نوعی دفترچه تلفن بر اساس تصاویر افراد و نه شماره های آن ها بوده و علاوه بر اینکه کار یافتن اشخاص را راحت تر نموده در زمینه گروه سازی و ایجاد ترکیب های گوناگون در گروه های مختلف نیز موفق عمل کرده است. منوی Call Log کاملا دست نخورده باقی مانده است این بخش که همچون قبل علاوه بر منوی Log Application، از طریق فشردن کلید برقراری تماس در صفحه Stand-by نیز قابل احضار کردن است اطلاعات 20 تماس آخر در دسته بندی های سه گانه Missed Calls، Received Calls و Dialed Calls را به نمایش گذاشته و در صورت ورود به آن از طریق منوی Log Application کلیه ارتباطات دستگاه اعم از تماس و یا اتصالات بی سیم در 30 روز گذشته را نیز مرور می نماید. File Manager دستگاه همانی ست که بارها و بارها در قالب مدل های Symbian نوکیا و یا حتی خود سامسونگ دیده ایم در اینجا محتوای کارت حافظه و حافظه داخلی بصورت قسمت های مختلف به نمایش درآمده و  امکان کپی و جابجائی فایل ها و ساخت فولدرهای جدید و ایجاد رمز بروی کارت حافظه وجود دارد. جستجو در بخش های مختلف گوشی نیز همچون قبل به راحتی با دانستن محل ذخیره شدن فایل (کارت حافظه یا حافظه داخلی) و بخشی از نام آن امکان پذیر است.

i8910 در وظیفه اصلی خود یعنی برقراری تماس نسبتا موفق عمل کرده است جائیکه صدای دریافتی و ارسالی توسط آن در سطح بالائی قرار داشته و موارد دیگری همچون صدای زنگ بالا (بسیار بالاتر از 5800 و N97)، ویبره مناسب و امکان قطع صدای زنگ با برگرداندن گوشی به این موضوع کمک فراوانی کرده اند اما در اینجا به دو غایب بزرگ بر می خوریم که شامل شماره گیری هوشمند و Voice Dialing است که البته با کمی جستجو می توان برنامه های مناسبی برای آنها پیدا کرد. در هنگام صحبت کردن با گوشی بروی صفحه نمایش چهار میانبر شامل قطع تماس، Mute، انتقال صدا بروی اسپیکر و Hold دیده می شود و در منوی Option در پائین صفحه نیز می توان موارد دیگری همچون قفل کردن صفحه نمایش (که البته بطور اتوماتیک با نزدیک کردن گوشی به صورت بوسیله Proximity Sensor صورت می گیرد)، سوئیچ به تماس ویدئویی و New Call را پیدا نمود.

 


منوی پیام ها در Omnia HD تقریبا هیچ تغییری نسبت به همتاهای نوکیائی این مدل نداشته است در اینجا از همان ادیتور آشنای همیشگی برای نوشتن پیام های گوناگون استفاده می گردد و این نوع محتوا و شماره تلفن یا آدرس ایمیل بکار گرفته شده برای گیرنده است که نوع پیام را از میان MMS، SMS و البته ایمیل تعیین می کند. یکی از غایب های نچندان مهم در این بخش ادیتور جداگانه برای پیام های صوتی ست که البته کاربرد چندانی حتی در دنیای متمدن هم ندارد. کلاینت ایمیل این قسمت تغییر نسبتا مهمی نسبت به نوکیائی ها داشته است در اینجا برخلاف آنچه انتظار می رود تمامی تنظیمات مورد نیاز برای ست کردن ایمیل می بایست بصورت دستی صورت پذیرد بدین معنا که کاربر برای دریافت ایمیل های خود بروی گوشی ناگزیر از وارد نمودن تنظیمات نچندان در دسترسی همچون آدرس سرورهای Incoming و Outgoing می باشد.

 

 

راه های ورود اطلاعات به گوشی در این بخش شامل صفحه کلید عددی 12 کلیده، صفحه کلید افقی چهار ردیفه QWERTY و در کمال تعجب قابلیت تشخیص دستخط که اغلب در دیگر نمونه های دارای صفحه نمایش خازنی غایب است. البته دلیل اصلی غایب بودن قابلیت تشخیص دستخط عدم امکان استفاده از قلم و کوچک بودن نسبی صفحه نمایش ها برای استفاده از انگشت برای نوشتن بروی آنهاست که i8910 با برخورداری از یکی از بزرگترین صفحه نمایش های این کلاس مشکل چندانی در بکارگیری این قابلیت ندارد.

 

 

برای پخش تصاویر در i8910 از دو Application جداگانه استفاده گردیده است که نمونه پیش فرض که مستقیما از منوی اصلی قابل دسترسی ست تقریبا شباهت نزدیکی با گالری 5800 دارد در اینجا از پیش نمایش های ماتریسی 6×3 استفاده شده است که به راحتی بوسیله دست رو به بالا و پائین Sweep می گردند و با باز کردن هر عکس علاوه بر امکان زوم پیشرفته در تصویر، قابلیت سوئیچ میان نمایش عمودی و افقی نیز تنها با چرخاندن دستگاه در دسترس قرار دارد.

 

 

مرورگر دیگری که برای نمایش عکس و البته ویدئوها در این مدل مورد استفاده قرار گرفته است Media Browser نام داشته و از همتای سیمبینی خود جذابیت های بصری بیشتری ارائه می کند. این مرورگر که پیش از این نمونه های مشابه آن را در مدل های فاقد سیستم عامل سامسونگ دیده بودیم امکان نمایش تصاویر و ویدئوها به فرم Thumbnail و حرکت در میان آن ها با استفاده از اسلایدر افقی زیر صفحه نمایش را فراهم کرده است با استفاده از یکی از امکانات این قسمت یعنی tilt-to-scroll می توان با تکان دادن گوشی به راحتی در لیست محتوای موجود در این قسمت حرکت نمود این امکان که در ابتدا جالب می نماید اندک اندک به یکی از موارد آزار دهنده این مرورگر بدل می شود چرا که ظاهرا راهی برای غیر فعال کردن آن نبوده و امکان حرکت تصادفی و ناخواسته در تصاویر به راحتی امکان پذیر است. یکی از موارد شایسته توجه در مورد گالری نمایش تصاویر در i8910 افکت و کنتراستی ست که گوشی در هنگام باز کردن یک تصویر به صورت اتوماتیک به آن اعمال کرده و از این طریق تصویر شفاف تر و زیباتری را در صفحه نمایش گوشی به معرض نمایش می گذارد این شیوه البته با اینکه در نگاه اول موجب جذب کاربران می شود اما در اولین باری که آنها تصویر دلخواه خود را از گوشی به کامپیوتر منتقل بنمایند مطمئنا از تفاوت مشهودی که در نمایش عکس در صفحه نمایش گوشی و کامپیوتر مشاهده می کنند تعجب خواهند کرد. تاخیر نسبتا طولانی گوشی در هنگام گشودن گالری تصاویر از دیگر مواردی ست که در این قسمت باید به آن اشاره کرد جائیکه در برخورد با تصاویر بزرگ و حجیم این تاخیر طولانی تر نیز می گردد که این موضوع برای دستگاهی با پردازنده سریع، شتاب دهنده گرافیکی و حافظه بسیار بالای 256 مگابایتی برای RAM اندکی عجیب می نماید.

 

 

پلیر پخش موسیقی در این مدل شباهت فوق العاده ای به هر دو مدل 5800 و N97 دارد در اینجا از همان نمایش سه دکمه ای برای کنترل موسیقی و دو برچسب Soft-key یعنی Option و Back در زیر صفحه نمایش استفاده گردیده است. تغییرات مهم در این پلیر به دو مورد محدود گردیده است یکی Virtual 5.1 Dolby Surround در بهبود صدای پخش شده از اسپیکرها و هدفون ها و دیگری تکنولوژی اختصاصی DNSe 2.0 باز هم در بهبود صدا که البته از این دو مورد تنها یکی می تواند در هر لحظه مورد استفاده قرار بگیرد. نماهای سه بعدی جدید برای صفحه اصلی پلیر از دیگر موارد جدیدی ست که در ساختار این قسمت می توان به آن  اشاره کرد. صدای خروجی از اسپیکرهای استریوی دستگاه در سطح کاملا بالائی از لحاظ بلندی قرار دارد که در مقایسه با هر دوی N97 و 5800 امتیاز بالاتر را می بایست به رقیب سامسونگی داد اما کیفیت صدای خروجی از اسپیکرهای دستگاه به کل داستان دیگری ست جائیکه صدای i8910 در رده کیفیتی با مشکلات فراوانی همچون پاسخ فرکانسی نچندان مطلوب و اعوجاج فراوان در Intermodulation Distortion روبروست که این برای دستگاهی در این کلاس چندان پذیرفته به نظر نمی رسد. رادیوی FM موجود در گوشی نمونه جدیدی ست که تفاوت های کوچک و بزرگی با رادیوی 5800 دارد این رادیو از ظاهر کاملا جدیدی برخوردار بوده و علاوه بر این در پائین صفحه شش میانبر برای اختصاص به ایستگاه های مورد علاقه کاربر در نظر گرفته است. پشتیبانی از RDS و اسکن خودکار برای یافتن فرکانس جایگزین در هنگام مسافرت از دیگر قابلیت های این رادیو است. یکی از مواردی که در هنگام معرفی i8910 از سوی سامسونگ به آن اشاره شد اما در نسخه نهائی از بکارگیری آن صرفنظر گردیده است، فرستنده رادیوئی FM است که Omnia HD فاقد آن است.

 

 

پخش ویدئو در i8910 یکی دیگر از جذابیت های اصلی این مدل است در اینجا بر طبق انتظار علاوه بر ویدئو پلیر همیشگی Symbian یعنی Real Player که هیچگاه نتواسته است به سطح یک پلیر مطلوب ارتقا پیدا کند، از یک پلیر جدید و مختص به سامسونگ استفاده شده که در عین سادگی از قابلیت هائی برخوردار است که تقریبا هیچگاه در نمونه دیگری مشاهده نشده است. مهمترین ویژگی این پلیر پشتیبانی آن از نمایش فرمت های گوناگون و بسیار مختلف است که نگفته پیداست که دو فرمت اصلی ویدئو در این کلاس یعنی DivX و XviD نیز در زمره این فرمت ها هستند و تقریبا فرمتی نیست که این پلیر قادر به نمایش آن نباشد علاوه بر این i8910 پا را از این نیز فراتر گذاشته و قابلیتی که تقریبا هیچگاه در گوشی های موبایل مشاهده نشده بود یعنی پشتیبانی از نمایش زیر نویس را نیز به این پلیر افزوده است جائیکه حتی امکان Synchronize کردن زیر نویس ها نیز بصورت دستی برای کاربر فراهم آمده است. صفحه نمایش بسیار با کیفیت 3.7 اینچی، i8910 را به نمونه فوق العاده ای در نمایش ویدئو بدل کرده است جائیکه قدرت اصلی آن را می بایست در نمایش محتوای HD با کیفیت 720p جستجو کرد اما بر طیق رسم همیشگی در یک دستگاه کامل نواقصی هم دیده می شود که i8910 نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ مشکلی که در این قسمت به روشنی به چشم می خورد محدود کردن خروجی TV دستگاه به نمایش محتوای SD (و نه HD) است که این بدین معناست که با نبود هر نوع پورت HDMI علاوه بر اینکه فیلم های HD موجود در حافظه  داخلی گوشی با کیفیت اصلی خود قابل انتقال به تلویزیون نیستند بلکه حتی فیلم های گرفته شده توسط دوربین فیلمبرداری خود گوشی نیز که از وضوح 720p برخوردارند، با اصطلاحا Down Scale شدن به نمایش در می آیند و در این میان تنها راه پخش مستقیم داده های HD از گوشی به کامپیوتر یا تلویزیون استفاده از استاندارد DLNA و بهره گیری از شبکه بی سیم Wi-Fi است. DLNA یا Digital Living Network Alliance به طور خلاصه رابطی ست بر بستر Wi-Fi که ارتباط مستقیمی میان دستگاه های پشتیبانی کننده از این فناوری برقرار کرده و از طریق آن می توان صوت، تصویر و یا هر آنچه که قابل انتقال است را به اشتراک گذاشت. این استاندارد در برخی از گوشی های موبایل دارای Wi-Fi مشاهده می شود که از آن میان می توان به خانواده N95، N82،N85 و 5630 از نوکیا i900، i8510، i7110 و همین i8910 از سامسونگ و C905، G705 و W715 از سونی اریکسون اشاره کرد. البته این لیست تنها شامل گوشی های موبایل نمی گردد و عناوین بسیاری را شامل می شود که لیست آنها از اینجا قابل مشاهده است. در سوی مقابل و در سمت گیرنده البته هنوز عناوین بسیاری اندکی حضور دارند و شمار تلویزیون هائی که از DLNA پشتیبانی می کنند هنوز کاملا انگشت شمارند که از میان آنها می توان به سری X از سونی و LED های سامسونگ اشاره کرد (که در پائین ترین حالت نزدیک به 3 میلیون قیمت دارند). اطلاعات بیشتر پیرامون این تکنولوژی را از اینجا می توانید بدست بیاورید. از بحث به دور افتادیم. در کل قابلیت پخش ویدئو با وجود موارد گفته شده در سطح بالاتر از انتظاری جای دارد. دوام باتری در پخش مداوم ویدئو در بالاترین درجه روشنائی تصویر در حدود 5 ساعت و 50 دقیقه است که زمان بسیاری مناسبی به حساب می آید.

 

 

اما گذشته از پخش محتوای HD، یکی دیگز از مواردی که i8910 را شایسته عنوان HD نموده است دوربین 8 مگاپیکسلی آن با قابلیت فیلمبرداری HD می باشد. این دوربین که با تاکید مجدد بر فیلمبرداری، فلش LED را به فلش زنون ترجیح داده است، به جرات بهترین دوربین 8 مگاپیکسلی حال حاضر بازار موبایل است که با مشخصات بالائی که ارائه می دهد خود را تا نزدیکی های دوربین های دیجیتال خانگی بالا کشیده است.

 

 

ساختار منوئی دوربین کاملا تغییر کرده و همه چیز جهت استفاده از دست کاملا بهینه شده است در اینجا تنظیمات مختلف در دو ستون چپ و راست در حالت افقی جای گرفته اند که با کلیک بروی هر کدام از آنها زیر منوهای کاملا بزرگ آیکونی در میانه صفحه پدیدار می گردد. میزان تنظیمات حاضر در این بخش در سطح بسیار بالائی قرار دارد و علاوه بر مواردی همچون تنظیم White Balance، تنظیمات عدد ISO، تنظیمات کنتراست و اشباع، افکت های رنگی، تنظیمات فلش، کنترل میزان Sharpness و تایمر سرخود، امکان استفاده از Geo-Tagging در کنار مکانیزم تشخیص چهره، لبخند و چشمک نیز برای کاربر فراهم آمده است. Wide Dynamic Range یا WDR اختصاصی i8910 ویژگی مطلوب دیگری ست که در این دوربین دیده می شود قابلیتی که با استفاده از آن و کاهش خودکار کنتراست جزئیات بیشتری از بخش های تیره و قرارگرفته در سایه پدیدار می شود. با مقایسه تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین و یکی دیگر از بهترین های سامسونگ و بازار در این کلاس یعنیi8510 INNOV8 به نکات جالبی می توان پی برد اول از همه باید به این نکته اعتراف کرد که کیفیت هر دو دوربین در سطح بسیار بالائی قرار داشته و به هیچ عنوان نمی توان اشکال مشهودی را در کیفیت تصاویر آن دو پیدا نمود. نکته بعدی در مقایسه این دو دوربین در لنزهای متفاوتی ست که در این دو دوربین 8 مگاپیکسلی گنجانده شده است جائیکه تمرکز فوکوس در تصاویر به ثبت رسیده توسط INNOV8 در مرکز تصویر بوده و برای Omnia HD در گوشه های تصویر است که این مسئله منجر به شفافیت بیشتر مرکز تصویر در INNOV8 و گوشه های تصویر در Omnia HD می گردد. نکته دوم شادابی و زنده بودن بیشتر رنگ ها و همچنین کنتراست بیشتر تصاویر گرفته شده توسطINNOV8 در حالت پیش فرض در مقایسه با Omnia HD است البته این موضوع با مقایسه آنها در صفحه نمایش های دو گوشی نه تنها مشخص نمی شود بلکه همانطور که گفتیم با افکتی که Omnia HD در گالری به تصویر می افزاید تا اندازه ای برعکس نیز می نماید و این مسئله تنها زمانی کاملا مشخص می شود که تصاویر را به کامپیوتر انتقال دهیم. البته نگفته پیداست که با اندکی دستکاری در تنظیمات دوربین و مخصوصا افزایش کنتراست می توان تصاویر را تا حدود زیادی به هم شبیه کرد کاری که پس از گرفته شدن عکس و توسط برنامه های ویرایش تصویر نیز طبیعتا امکان پذیر است. اما همانطور که در ابتدا هم به آن اشاره شد، مهمترین خصوصیت این دوربین، قابلیت فیلبرداری آن است جائیکه برای اولین بار در گوشی های موبایل، فیلمبرداری با وضوح 720p یا 720×1280 پیکسل با 24 فریم فراهم شده است وضوحی که بیش از 2 برابر بیشترین وضوح حال حاضر یعنی 480×720 پیکسل (D1) است. اما داستان کیفیت این دوربین آنگونه که بروی کاغذ آمده است پیش نمی رود و ظاهرا با تغییری که سامسونگ در ساختار نسخه Pre-Release این دوربین برای تصحیح صدای برداشت شده از محیط صورت داد، با اینکه صدای AAC فعلی بسیار نسبت به قبل بهبود یافته است اما کیفیت فیلمبرداری دوربین بطرز مشهودی دچار آسیب شده است. اینترفیس فیلمبرداری این دوربین تفاوت خاصی با حالت عکاسی نمی کند و بسیاری از تنظیمات حاضر در حالت عکاسی در اینجا نیز قابل مشاهده هستند که از آن میان می توان به امکان استفاده از فوکوس ثابت یا خودکار، افکت های گوناگون و خطوط gridline اشاره کرد. از غایبان بزرگ  این بخش یکی WDR و از آن هم مهمتر لرزش گیر دست است که تصمیم سامسونگ در حذف آنها مخصوصا در مورد این آخری بسیار عجیب می نماید جائیکه لرزش های گاه و بی گاه فراوان در هنگام فیلمبرداری با این دوربین حساس تقریبا غیر قابل اجتناب هستند. یکی دیگر از ایرادات مهم به ساختار این دوربین رقم متغیر Frame Rate آن است که با اینکه سامسونگ آن را رقم کاملا قابل قبول 24 فریم در ثانیه ذکر کرده است اما در عمل این رقم کاملا متغیر بوده و در بسیاری از موارد از این مقدار پائین تر می رود البته این موضوع در فیلمبرداری از سوژه های کند نمود چندانی ندارد و تنها در صحنه های پر تحرک و سریع است که می توان Pixelate شدن را به وضوح دید. محدودیت زمانی خاصی برای فیلمبرداری با این دوربین وجود ندارد و تنها این محدودیت حجمی تا حدود 2 گیگابایت است که زمان فیلمبرداری را محدود می کند که این حجم برای رزولوشن 720p چیزی در حدود 30 تا 40 دقیقه است. در یک نگاه کلی اما تمامی این مشکلات نمی تواند مانعی در تحسین اولین دوربین HD موبایل دنیا باشد و کیفیت فیلمبرداری این دوربین علیرغم موارد یاد شده کیلومترها از بهترین دوربینی که تا بحال در گوشی های موبایل دیده اید فاصله دارد پس بیائید به اتفاق به سامسونگ بابت پیش قدم شدن در راهی که مطمئنا آینده درخشانی را در پیش روی دارد تبریک بگوئیم.

 

 

GPS یکی دیگر از امکانات پر شمار i8910 به حساب می آید این قطعه سخت افزاری که از حساسیت بسیار بالا و کاملا قابل قبولی برخوردار است همچون اکثر اوقات از نرم افزار اختصاصی Samsung Mobile Navigator که بر پایه Application معروف Route66 ساخته شده است استفاده کرده و با اینکه از لحاظ ظاهری چندان مدرن به نظر نمی رسد اما در عمل هیچگونه کاستی در کارکرد آن دیده نمی شود. در این قسمت علاوه بر نقشه های قابل ارتقاء، امکانات دیگری همچون نمایش وضعیت ترافیک، راهنمای سفر، وضعیت آب و هوا و از همه مهمتر راهنمای صوتی نیز دیده می شود که نگفته پیداست که برای استفاده از آنها می بایست هزینه جداگانه ای را پرداخت کرد بعنوان مثال هزینه استفاده از راهنمای صوتی برای یک سال در حدود 70 یورو است. قطب نمای دیجیتالی از دیگر مواردی ست که به این بخش مربوط می شود این قطب نما که در نقشه های GPS نیز قابل بکار گیری ست البته از حساسیت چندان بالائی برخوردار نبوده و به راحتی از دقت خارج می شود.

برای دستگاه کاملی مثل i8910 راه های ارتباطی نیز در سطح کاملی قرار دارند جائیکه با پشتیبانی از هر چهار تکنولوژی انتقال پر سرعت اطلاعات تحت شبکه یعنی EDGE، HSCSD، GPRS و 3G تجربه فوق العاده ای برای کاربر ایجاد شده است. سرعت انتقال اطلاعات در شبکه 3G در این مدل تا 7.2Mbps برای HSDPA و 5.76Mbps برای HSUPA است. برای برقراری ارتباطات تلفنی در Omnia HD نیز می توان بر چهار فرکانس GSM و سه فرکانس نسل سومی حساب کرد که با این تفسیر به سختی می  توان جائی را در دنیا پیدا کرد که i8910 قادر به کارکردن با شبکه های آن نباشد. راه های ارتباطاتی بی سیم برد کوتاه این مدل شامل بلوتوث نسخه 2.0 با پشتیبانی از پروفایل A2DP و همچنین اتصال Wi-Fi با قابلیت DLNA است که پیشتر به آن پرداختیم. پورت Micro USB نیز وظیفه انتقال سیمی اطلاعات با کامپیوتر را بر عهده دارد.

 

samsung_i8910_omnia_hd_22.jpg
Samsung i8910 Omnia HD محصولی انقلابی ست که یافتن رقیب برای آن کار بسیار مشکلی ست. این گوشی زیبا که طراحی استادانه و امکانات مطلوب را در یک جا مجتمع نموده است آغاز کننده راهی ست که مطمئنا در روزهای آینده با به بازار آمدن مدل های جدیدتر و کامل تری دنبال خواهد شد. از زمان به بازار آمدن این مدل چیزی بیش از دو ماه می گذرد و در این مدت کوتاه محدوده قیمت نسبتا بالای این گوشی تغییر چندانی را به خود ندیده است. قیمت فعلی این مدل در بازارهای داخلی رقمی در حدود 720 هزار تومان است که نزدیک به 100 هزار تومان از قیمت جهانی آن (630 دلار) گران تر است.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

49 دیدگاه

  1. واقعا گوشیه بی نظیریه..
    واقا نسبت به n97 خیلی بهتره
    من یکی از دوستام به خاطر تعصب به نوکیا بین این گوشی و n97 و اپل و htc hd 2 هیمن چهار شنبه نوکیا رو گرفت
    البته اون هم گوشیه خوبیه ولی این ……
    اگه خدا بخواد هفته ی دیگه میرم بخرمش
    فقط سوالی داشتم:انتن دهیش چطوره؟؟؟؟

  2. بعضی ها چنان به نوکیا تعصب دارند انگار که شرکت پدرشونه یا اینکه مدیر نوکیا هستند
    من هم اولش نسبت به نوکیا تعصب داشتم اما به این نتیجه رسیدم که من هم یه مشتری ام هر کدام که خوب باشه ارزش پول دادنو داره

  3. من هفته پیش رفتم خریدمش.از نمایندگی برج ملت.فقطم دارم حالشو می برم.و دلم می سوزه واسه کسایی که به خاطر تعصب بچه گانه خودشونو از داشتن همچین شاهکاری محروم کردن.به قول بر و بچ: ما که رفتیم آسیا….

  4. چرا اینقدر بهم دیگه می توپید ، چرا دیدن پیشرفت های زیاد شرکت بزرگ سامسونگ در هر عرصه با تنوع بالا را نمی بینید و فقط نوکیا نوکیا یا سونی اریکسون اریکسون می کنید ، من خودم دو سال N72 داشتم یک سال ام 6220 از شرکت به اصطلاحا بزرگ نوکیا . تا حالا نزدیک 100 هزار تومان خرج خرابی گوشیم کردم ،برایN72 ،دو بار ear piece ، دوبار باتری ، یکبار شارژ داخلی ، دوبار شارژر ، 10 بار قاب ، دو بار تعمیر اساسی بدلیل آنتن ندادن که آخرشم سیم کارت توش میذاشتی گوشی جواب میداد لطفا سیم کارت را وارد کنید ، یه برنامه که می ریختی گوشی هنگ می کرد باید فلشش میکردی ، آخرش دوربینش پوکید ، آخرش ام این 6220 خریدم که دسته کمی از n72 نداره . به جاش بابام F480 سامسونگ داره تا حالا یه قرونی هم خرجش نکرده تازه بعضی موقع ها دست من هم هستش که هیچ هنگی نکرده . بجز این سامسونگ خلاقانه و نوآورانه محصول میزنه بعد معلوم نیست این نوکیا که فقط تخصصی رو گوشی کار میکنه ، واقعا چه کار میکنه با این محصولات دمد اش و بی کیفیتش ، سامسونگ سال پیش گوشی تمام لمسی i900 که ویندوز موبایل میزنه ولی نوکیا تا حالا یه ویندوز موبایل نزده و تازه امسال گوشی تمام لمسی 5 مگاپیکسل میزنه که پردازنده 434 مگاهرتزی میزنه که توانایی خواندن فرمت های پیشرفته ویدیویی را هم نداره اون موقع لقب کامپیوتر جیبی پیشرفته هم یدک میکشه که با وجود نواقص دیگر مثل نصب نشدن بعضی از برنامه ها که روی i8910 Omnia HD که نصب میشه،خیلی خنده داره . پردازنده 600 مگاهرتزی و دوربین فوق العاده 8 مگاپیکسیلی که در حد DVD ضبط و ذخیزه میکنه و درصد هنگ N97 نسبت i8910 خیلی به وضوح مشخص تر ، فقط با تعصب سامسونگ و نوکیا را با هم مقایسه نکنید اون موقع به این نتایج میرسید . بنده دوستم N95 فنلاندی خرید یه رم 2 گیگ روش گذاشت ، گوشی را به من داد تا توش آهنگ بریزم 1.5 گیگ پرشد وقتی گوشی رو روشن کردم گوشی هنگ کرده بود به یه بدبختی رفت تو گالریش رفتم بعد بگید نوکیا.که متاسفانه آنقدر کشورمون عقب افتاده است که تمام کشورها از گوشی هایی مثل Samsung , Apple , HTC , Black Berry , I-mate ولی ما هنوز نوکیا و سونی اریکسون تمام کشور را گرفته وبه همین دلیل ساپورت خیلی خوبین میشن . یه خورده فکر کنید میفهمید چرا تو آسیای شرق و اروپا سامسونگ رتبه اول و توی امریکا رتبه سوم فروش را داره . آخرش هم قضات با خودتون

  5. در مورد سوال روزبه جان و علیرضای عزیز باید بگم که من خودم تا یه ماه دیگه 8910 می گیرم.الآن باید دید نمایندگی داره یا نه؟اگه نداره معمولاً یه ماهه میاره.این چند وقته سامسونگ چند مدل بسیار موفق رو با هم وارد بازار کرده که برای بازار یابی احتمالاً تعدادش محدود بوده.مثل همین 8910 یا اس 8000 جت و یا مدل بسیار موفق پرستون که همین هفته البته غیر گارانتیش آمده و اگه به سایت جی اس ام آرنا مراجعه کنید آمار فروش شگفت انگیزش رو می بینید.پس عجله نکنید و منتظر باشید.ضمناً مدل آی 8000 امنیا2 هم در راهه که یک ویندوز موبایل عالی از سامسونگه که منو حسابی وسوسه کرده.به امید موفقیت های هر روز.

  6. آقای امیر جان عزیز.شما اون چیزی که جلو چشمته هم نمی بینی؟من ناراحتم؟من عاشق سامسونگم.برو یه بار دیگه نوشته های منو بخون متوجه میشی.پیشرفت عالی سامسونگ واقعاً قابل تمجیده.ضمن اینکه من هیچوقت تلاش بقیه رو انکار نمی کنم.

  7. با سلام.
    به نظر من بعضی از دوستان (احسان) از اینکه سامسونگ داره هر روز بهتر میشه و کیفیت محصولات خودش رو ارتقا میده ناراحت شدند و به نظر ایشون فقط برند هایی مثل نوکیا، سونی یا اچ تی سی مستحق تعریف و تمجید هستند. به نظر من خیلی از محصولات و مدل های سونی و نوکیا دارای کیفیت هایی بسیاری پایین هستند اما فقط به خاطر نامی که یدک میکشند معروف و در بازار مطرح میشوند اما مدل هایی مثل i890 سامسونگ که به قول شما کره ای و آشغال هستند دارای کیفیت پایین هستند…
    برای شما فقط نام هایی مثل سونی و نوکیا مطرح اند و دیگرانی همانند سامسونگ در بازار جایی ندارند و به خاطر همین شما سخت در اشتباهی

  8. سلام.
    آقا دوستش منم همون که میخواد i8910 بخره.
    میخواستم بدونم این وضع تا کی ادامه داره؟
    اگه کمکم کنین ممنون میشم!
    آخه همین که من خواستم بگیرم این جوری شد!!!

  9. سلام
    باهات موافقم احسان.
    یه سوال آقا آرش:
    دوستم رفته بود i8910 رو بخره ولی بهش گفتن که وارداتی هاش یا همون غیر قاچاقش از تو بازار جمع شده. دیگه نیست.قضیه اش چیه؟
    ممنون میشم جواب بدید.
    موفق باشید

  10. کیفیت یعنی چی؟استاد عزیز؟کیفیت یعنی چی؟شما نتایج تست های کیفیت سونی و سامسونگ رو بیارید و آیتم به آیتم مقایسه کنید.اصلاً الآن محصولات سونی رو کجا تولید میکنه؟ژاپن؟مالزی؟چین؟کجا؟کدوم آدم غیر حرفه ای این حرف رو میزنه که تنوع تولید به معنی عدم کیفیت است؟پا شو بیا من آدرس بهت بدم بیا دی وی دی رایتر و پلیر من رو چک کن.من عرض سه سال بیش از 3 هزار دی وی دی و سی دی باهاش رایت کردم و 2 تا هم نسوزونده.من که مالک کارخونه نیستم که طرفدارش باشم.اتفاقاً طرفدار کیفیتش هستم و اگه کسی بلد نیست با یه تکنولوژی کار کنه و با نادانی خودش باعث پوکیدن یه چیزی میشه کی مقصره؟مشکل کیفیت 8910 چیه؟8510 چی؟کدوم اسمارت فونی توان مقابله با دوربین 8510 رو داره.نتایج تست نویز و شفافیت عکس رو برید ببینید.برید بررسی ها رو بخونید.حداقل 10 تا از همکارای من n81 دارن که پدرشون درآمده.اصلاً این چطوره که 5800 کیفیت داره ولی قیمتش پایینه.این که به قول شما نشدنیه.برید با محصول مشابه ال جی یا هر برندی که سیمبین داشته باشه و اسپک هاش مشابه باشه چک کنید.هم اسپک ها مشابهند هم قیمت.پس نشد که؟ ها؟می خواید ما وایستیم نوکیا صد سال دیگه یه محصولی بزنه برامون عوضش کیفیت داشته باشه؟آخرین زورش که n97 باشه خیلی از اسپکهاش پایینتر از خیلی گوشی هاییه که مدت هاس توی بازارن.به نظرتون من 8910 یا HTC HD رو بیخیال بشم برم چی بگیرم؟n81 خوبه؟یا 96 یا 97؟حتماً هنوزم کیفیت پلیر های پاناسونیک از همه بهتره؟چون 100 سال پیش بهتر بوده؟اصلاً می دونید اداره همچین کمپانی بزرگی که از محصولات صنعتی عظیم مثل مشعل ها و کولر ها تا محصولات خانگی رو در بالاترین سطح تولید و عرضه میکنه یعنی چی؟تا یه کارخونه کوچیک چند هزار نفری که فقط گوشی موبایل میزنه و شکلات؟این چه قیاسیه؟اگه آمریکا و مردمش از ما بالاتر بودن که الآن موتورولا کله پا نشده بود و بهترین بود.از وضع فاجعه بار موتورولا خبر دارید یا هنوز هم به آمار صد سال پیش بسنده می کنید.اصلاً آمار تولید و فروشش رو دارید؟چند تا از مارک های معروف دنیا از سامسونگ هارد و پردازنده و چیپست های مختلف الکترونیکی می خرن و توی محصولاتشون استفاده میکنن.الآن رابط گرافیکی تاچ ویز سامسونگ هست که داره با تاچ فلو اچ تی سی رقابت میکنه.حالا نوکیا کجای تاچه؟تازه 2 روز پیش اولین محصولش درآمده که معلومم نیست که از چه رابط گرافیکی استفاده میکنه.فقط و فقط یه نگاهی به اسپک های 8910 بنداز و واسه خودت مرورش کن.من دلیلی برای ادامه این بحث نمی بینم.

  11. سلام به همه دوستان
    اون دوستی که گفت توی آمریکا هیچ کس برای سامسونگ تره هم خورد نمی کنه باید عرض کنم سامسونگ پر فروش ترین برند در آمریکا است. تازه کی گفته که فروش بالای سامسونگ فقط به خاطر قیمت پایین نه دوستان مردم پول میدن تا یک محصول با کیفیت بخرن پول نمیدن که محصول بی کیفیت بخرن که مجبور شن سالی چند بار بابت اون محصولی که خریدن پول بدن.
    به طور مثال من خودم مانیتور کامپیترم سامسونگه و 6 ساله که دارم و تا حالا هیچ مشکلی واسش پیش نیامده

  12. سلام
    من با توجه به صحبت هایی که دوستمون همام کرده
    نکاتی رو ارائه می دم که باعث قضاوت بهتر همه بشه.
    1. زمانی که توی بازار شما برای خرید LCD مراجعه می کنید شاید سونی سری z رو برتر از بقیه سری های موجود بدونید ولی این مورد به دلیل اینکه شما همه ی LCD های موجود در بازار رو در کنار هم مقایسه نکردید اگر شما یک سری z سونی در کنار LCD رگزا ببنید دیگه این حرف رو نمی زنید .
    2. سونی هم جنش بنجل داره نمونش سری S که در مقابل هم قیمت سامسونگ اون یعنی سری 6 به هیچ عنوان حرفی برای گفتن نداره و فقط پول مارکه.
    3. اولین شرکتی که اقدام به تولید LED-LCD با قیمت مناسب کرد قطعا سونی نبود اینو مطمئن باشید
    4. علت اینکه شما از سامسونگ اجاق گاز هم می بینی این نیست که اونا تخصصی نیستن چون سامسونگ برندی شده برای محصولات کره ای برتر کارخانه های بزرگ کره ای برای اینکه برند شناخته شده ای رو برای ورود به بازار انتخاب کنند با سامسونگ قرار داد می بندند اینو همه می دونن که هیچ وقت یه کارخونه تولید LCD نمی یاد شامپو تولید کنه این به دلیل برندینگ هست که شما استباه برداشت کردی
    5. در بازار اروپا سامسونگ و محصولات کره ای حتی
    اتومبیل هم جا افتاده و این موضوع رو از فروش سامسونگ و هیوندای می تونید ببینید چون در مقابل پول شما مارک به شما تحویل نمی دن بلکه امکانانتی به نسبت به شما تحویل می دن
    6. آیا ما باید هنوز بریم N86 بخریم که بعد از 6 گوشی 8 مگاپیکسلی که وارد بازار شده بود اومده
    نه به هیچ وجه چون با همون قیمت می تونید یک i8510 INNOV8 از سامسونگ بخرید که در مقایسه به غیر از عکس برداری واید در تمام موارد بدون شک برتره (نمونش حافظه داخلی و اندازه صفحه )
    7. چرا ما این قدر به خاطر یک برند باید خودمون رو عذاب بدیم تو همین سایت تا به حالا شاید 100 مورد بحث بین دوستداران نوکیا و سونی اریکسون در گرفته که هیچ کدون سر انجامی نداشته علت این بوده که نباید به خاطر تعصب پیشرفت دیگر برند ها رو کتمان کنیم الام همه می دونن که نوکیا افت کرده سامسونگ روز به روز پیشرفت و در شاید بشه گفت ال جی هم داره خودشو از بقیه جدا می کنه نمونش KMarena که تونست با یک قیمت متعادل (البته تو ایران نه ) بازار رو به نفع خودش برگردونه پس بتونیم پیشرفت همه رو ببینیم تلاش کنیم نریم گوشی GLX تولید کنیم و بتونیم خودمون رو به یه جایی برسونیم

  13. گروه خبری GSM : طی مراسم European EISA Awards 2009 -2010، جوایز متعددی به محصولات برتر بازار گوشی‌های تلفن همراه اهدا شد، که در اینچا به شرح آن می پردازیم:
    جایزه بهترین گوشی سری موزیک بازار امسال به گوشی W995 کمپانی سونی اریکسون تعلق گرفت.
    این گوشی با هدف تأمین نیازها و جلب رضایت علاقه‌مندان به قابلیت‌های مالتی مدیا طراحی شده و دسترسی آسان و پخش فایل‌های مدیای صوتی و تصویری را برای این کاربران امکانپذیر می‌سازد. از جمله امکاناتW995 می‌توان به این موارد اشاره کرد:
    صفحه نمایش 2.6 اینچی با تفکیک پذیری 320×240 پیکسل، موزیک پلیر، Walkman v4.0 با قابلیت اداره عملکردهای موزیک بوسیله تکان دادن گوشی، WiFi بی‌سیم، ورودی صوتی mini، دوربین 8.1 مگاپیکسلی، فلاش LED، لرزشگیر تصویر، ثبت موقعیت جغرافیایی بر روی تصاویر، برنامه کاربردی Media Go( برای سازمان دهی و انتقال آسان موزیک و فیبم به حافظه داخلی 118مگابایتی گوشی یا به کارت حافظه M2( با حداکثر ظرفیت 8 گیگابایت) و دارای پایه‌ای برای استفاده روی میز.
    جایزه بهترین گوشی تلفن همراه تجاری بازار امروز به گوشی Nokia E75 اهدا شد.
    این گوشی با کیفیت ساخت عالی و طول عمر زیاد باتری همراه با قابلیت‌هایی از جمله ایمیل، قابلیت‌های پیام رسانی، مدیریت تماس‌ها و مرورگر اینترنت، کلیه نیازهای ارتباطاتی کاربران حرفه‌ای را برآورده می‌سازد. E75 با امکانات ذیل به بازار عرضه می‌شود:
    GPS Navigation، WiFi، مجموعه متنوعی از پروتکل‌ها برای انتقال داده‌ها و اطلاعات، راه اندازی آسان ایمیل، صفحه کلید کشویی و کامل QWERTY، صفحه نمایش 2.4 اینچی، دوربین 3.2 مگاپیکسلی، حافظه داخلی 50 مگابایتی، قطعه کارت حافظه microSD با پشتیبانی از کارت‌های با حداکثر ظرفیت 16 گیگابایت. ورودی صوتی mini.
    جایزه بهترین گوشی تلفن همراه دوربین‌دار بازار به گوشی Samsung i8910 HD تعلق گرفت.
    فلاش LED، قابلیت ثبت موقعیت جغرافیایی بر روی تصاویر، تشخیص و لبخند و وترفندهای Panorama از جمله امکانات دوربین این گوشی به شمار می‌آیند. این دوربین از قابلیت فیلمبرداری با کیفیت بسیار بالا(HD) و با سرعت 24 فریم درثانیه برخوردار است.
    سایر ویژگی‌های بهترین گوشی دوربین‌دار موجود در بازار، عبارتند از:
    مرورگر وب، قابلیت پخش فایلهای صوتی و تصویری، قابلیت DLNA بی‌سیم، ورژن 5 سیستم عامل سیمبین S60، صفحه نمایش لمسی 3.7 اینچی AMOLED با وضوح تصویر 640×360 پیکسل با گرافیک سه بعدی زیبا و کیفیت تصویر فوق‌العاده عالی. GPS، قطب نما، بازی‌های با کیفیت بالاHD ، حافظه داخلی 8 و 16 گیگابایتی، اسپیکرهای استریو، خروجی تلویزیون، قابلیت باز پخش فایل‌های ویدئویی با فرمت DivX و غیره.
    تصاویر Panorama تصاویری هستند که توسط دوربین با لنز Wide گرفته شده و با استفاده از روش‌های نرم افزاری می‌توان آنها را تلفیق کرد.
    و درنهایت جایزه بهترین گوشی هوشمند بازار به آیفون جدید کمپانی اپل یعنی iPhone 3G S اهدا شد.
    عملکردهای iPhone 3GS دو برابر سریعتر از آیفون قدیمی و مصرف انرژی آن بسیار بسیار کمتراز آن است. دوربین 3 مگاپیکسلی با تمرکز خودکار، قابلیت‌های بهبود یافته بلوتوث، عملکردهای cut، copy و past، MMS، ضبط ویدئویی از جمله ویژگی‌هایی است که این گوشی برای کاربران به ارمغان می‌آورد.
    اين مطلب به طور كامل از gsm كپي شده بود به نظر شما اگر پردازنده هاي سامسونگ نبود شركت آمريكايي apple به چنين عنواني دست مي يافت؟

  14. دوست عزیز مطلبی یادم رفت . هیچ کس در دنیا به خودش اجازه نداده به سامسونگ بگوید ” با کیفیت ترین ال سی دی دنیا ” حتی خود شرکت سامسونگ هم جرات چنین اظهار نظری نداره بلکه میگه ” سامسونگ پر فروش ترین ال سی دی دنیا ” و بین فروش و کیفیت فاصله فراوانی است . فروش بیشتر سامسونگ به خاطر قیمت پائین آن نسبت به سونی است چون LCD های سونی بسیار گران هستند . لازم است شما تماسی با مجله های تخصصی کامپیوتر بگیرید تا مطمئن شوید اکثر کارشناسان معتقدند LCD های سونی کاملا از ال جی و سامسونگ برتر است . اگر شما سایتی را می شناسید که کارشناسان دنیا به اعتقاد شما سامسونگ را با کیفیت ترین LCD دنیا می دانند به ما هم معرفی نمایید . با تشکر .

  15. با سلام مجدد ، من قصد نداشتم این بحث رو ادامه بدم اما متاسفانه اظهار نظر های غیر حرفه ای برخی از دوستان منو وادار به پاسخ گویی کرد :
    1. دوست عزیز که اینجانب رو محکوم به عقب ماندگی کردید ، آیا در کشورهای بزرگ مانند آمریکا و اروپا که 5800 با فروش خوبی روبرو شده ، آیا مردم آنجا هم عقب مانده هستند ؟!! آیا در مهد تکنولوژی IT یعنی آمریکا هم که مردم کاملا در سطح آگاهی بسیار بالایی قرار دارند و برای سامسونگ تره هم خورد نمی کنند ، آیا آنها هم عقب مانده اند ؟!! نه دوست عزیز ما ناچاریم در بازار خود محصولات بنجل کره ای را تحمل کنیم و خود را گول بزنیم که باکیفیت هستند ، کا فی است به محبوبیت Apple نه در ایران بلکه در کشورهای بزرگ صنعتی نگاهی بیندازید .
    2 . برای آگاهی دوستان به برخی از محصولات بی کیفیت سامسونگ اشاره می کنم : دوستانی که در کار کامپیوتر هستند بخوبی آگاهند که کیفیت CD-RW های سامسونگ چگونه بود !!! من شخصا مجبور شدم تمامی آنها را که برای مشتری استفاده کرده بودم با شرمندگی پس بگیرم . همپنین DVD Player های سامسونگ (خانگی) که واقعا شاهکاری بود !! و … حال شما که اعتقاد دارید سامسونگ شرکت قابل احترامی است ! آیا تولید CD-RW هایی با این کیفیت نشانه احترام به مشتری است !؟؟
    3 . توضیحی در رابطه با اینکه منظور من از شرکت های اصیل چیست می دهم تا ذهن دوستان کمی روشن تر شود . شرکت های اصیل شرکت هایی هستند که هر محصولی ( البته اصل و نه تقلبی آنها که در بازار ما فراوان است ) تولید می نماید استاندارد های لازم برای کیفیت و احترام به مشتری در آنها رعایت میشود ، سونی وقتی CD-RW هم تولید کرد و یا DVD-RW و یا Cool disk باز هم این محصولات در نوع خود جزو بهترین ها بودند . دوست عزیز این را من نمی گویم کافی است نگاهی به اطراف بیاندازید و ببینید مردم وقتی کالایی را با نام سونی میبینند چه احساسی دارند چه در ایران چه کشورهای دیگر ، زیرا مطمئن هستند سونی محصول بی کیفیت دست آنها نمی دهد . به گفته نویسنده مقاله خود ایشان صابون بی کیفیت بودن محصولات سامسونگ در عرصه های دیگر بر تنشان خورده است پس سامسونگ شرکت قابل اعتمادی نیست که هر گاه نام آنرا بر هر محصولی دیدیم با اطمینان خرید نماییم . موبایل هم از این قضیه مستثنی نیست چون سیاست یک شرکت با محصول متفاوت تغییر نمی کند . سیاست شرکت های کره ای تولید انبوه با قیمت پائین در هر زمینه ای نیست . از جان آدمیزاد تا شیر مرغ ! برای همین است که اگر شما در فروشگاهی ماشین لباسشوئی Sony ببینید از تعجب شاید بخندید ! زیرا Sony را یک شرکت تخصصی در زمینه محصولات صوتی تصویری و کامپیوتر می دانید و انتظار ندارید ماشین لباسشویی تولید نماید ! شما کدام شرکت آمریکایی یا اروپایی بزرگ را می شناسد که لوازم خانگی تولید نماید ! موبایل تولید نماید ! لوازم کامپیوتر تولید نماید ! حتی مانند LG شامپو !!! و صابون و لوازم آرایشی هم تولید نماید !!! زیبایی نام یک شرکت به تخصصی بودن آن در زمینه ای است که کار می نماید . برای همین است که ما از HP انتظار تولید جارو برقی نداریم ! اما از سامسونگ و ال جی هر چه ببینیم عادی است چون به آنها به عنوان شرکت های حرفه ای نگاه نمی کنیم برای همین است که وقتی ال جی موبایل دارد و شامپو هم دارد متعجب نمی شویم . صحبت را کوتاه و قضاوت را بر عهده خوانندگان محترم می گذارم که آیا شرکت هایی که در هر زمینه ای دست به تولید می زنند می توانند حرفه ای و با کیفیت باشند با شرکت هایی که در زمینه ای تخصصی و محدود کار می نمایند . آیا اگر این سیاست درست بود و نتیجه خوبی در پی داشت شرکت های کشورهای صنعتی اروپایی و آمریکایی قادر نبودند هر چه می توانند تولید نمایند ؟؟! آیا به خاطر آن نیست که کیفیت در کنار کار تخصصی در یک زمینه مشخص بدست می آید ؟!!
    امیدوارم برای اظهار نظر فقط کشور خود را ملاک قرار ندهیم و به بازار کشورهای بزرگ هم نظر داشته باشیم. برای قضاوت درست باید به نام یک شرکت در دنیا نگاه کرد نه فقط ایران . شرکت هایی که من نام بردم نه فقط عقب ما نده ها بلکه در دنیا دارای احترام فراوانی بر خور دارند چه Sony چه Apple چه Nokia و هر شرکت اصیل دیگری .
    با آرزوی بهترین ها برای شما .

  16. من این نقد رو کاملاً دقیق خوندم و تشکر می کنم از نوسنده که علی رغم برخی اعتقاداتشون تحمل دیدن پیشرفت سامسونگ رو بر خلاف خیلی ها دارن و نشون دادن که می تونن نویسنده بی طرف و منصفی باشن.ببینید دوستان اگه قرار باشه ما چشممون رو ببندیم و فقط به اسم ها بسنده کنیم و خودمون رو با همین اسمهای ستاره ای گول بزنیم چیزی جز یک عقب مونده نخواهیم بود.ما تا کی می خواهیم اسم نوکیا رو بپرستیم و هر چیزی که بهمون قالب می کنه با اسپک های پایین و قیمت های بالا استفاده کنیم.متاسفانه ما اینجوری هستیم که هر چیزی رو گرونتر بخریم تصور می کنیم که با کیفیت ترم هست.در حالیکه ابداً اینطور نیست.من حدود 7 ساله از تمام محصولات سامسونگ در هر رده ای استفاده می کنم و تا حالا به هیچ موردی هم برنخوردم.2 تا از گوشی هام هم کشویی بوده و اولیش دی 510 هنوزم از خیلی های دیگه سالمتر و سرپاتره.اونم بعد از 5 سال کار کردن.خیلی شرایط هست که موثره.طرف خودش یه چیزی رو میریزه روی گوشی و داغونش میکنه بعد میندازه گردن برند.یا از دستش میفته و خمیر میشه میگه این کیفیت نداره.اصلاً چطور ممکنه که ال سی دی سامسونگ با این فاصله از سونی پیش تاز باشه و من و شما بیایم تشخیص بدیم که رنگها رو مجازی نشون میده.اینهمه کارشناس جهانی گلابی هستن و فقط ما اینو کشف کردیم؟اصلاً شما یک نگاهی به تاریخ تاسیس کمپانی سامسونگ بندازید بعد اونو با مارکایی مثل ال جی با سابقه کار یک رقمی مقایسه کنید.طبیعتاً ال جی که هنوز ده سال نیست که گلداستار ورشکسته رو خریده و فقط کپی کاری میکنه قابل قیاس با برندی که موتورولا و سونی اریکسون رو پشت سر گذاشته نیست.یا همین سونی اریکسون.کیه که از وخامت فروش این شرکت خبر نداره و ندونه که بالغ بر 90 درصد تولیدش چینی خالصه و جدیداً بعد از چند ماه هنگ میکنه و خاموش میشه.برید یه نگاه به مشخصات گوشی ها بکنید بعد قضاوت کنید.به نظرتون اگه مثلاً ال جی هم میرفت از لنزهای دوربینهای کانن و نیکن استفاده میکرد میشد برند با کیفیت؟چرا نوکیا که خدای کیفیته بعد از صد سال یادش افتاده 8 مگ بزنه در حالیکه بقیه دارن 12 رو هم تموم میکنن؟به نظرم به جای اینکه بخوهیم پیشرفت قابل احترام سامسونگ و انکار کنیم و یه اسم خالی رو مدام بزرگ کنیم و کارای تکراری و بدون خلاقیت رو تمجید کنیم باید منصف باشیم و هر کار قابل احترامی رو بپذیریم.

ارسال یک پاسخ