اندک زمانی پیش از این و به هنگام تولد اولین گوشی اندرویدی در سال 2008 تصور ایجاد بازار متنوع و گسترده برای این سیستم عامل در کمتر از دو سال اندکی بدور از واقعیت و کاملا غیر عملی تعبیر می شد. گوشی های اندرویدی در ابتدای حضور خود در بازار بعلت قابلیت های سخت افزاری پیشرفته و امکانات متنوعی که ویژگی های کاملا جدیدی برای کلاس اسمارت فون ها به شمار می رفتند اغلب از قیمت بسیار بالاتری نیز نسبت به دیگر سیستم عامل های هم رده خود برخوردار بودند. این روند بالا نگه داشته شدن قیمت با افزایش روزافزون تعداد کاربران این اینترفیس و قرارگیری این سیستم عامل در میان محبوب ترین انتخاب های خریداران گوشی های موبایل در تمامی سطوح بازار، به یکباره با چرخش کاملا مشهودی روبرو شد بطوریکه همزمان با مسابقه تولید بهترین و پیشرفته ترین نمونه ها در رده High-end، تولید کنندگان عمده دنیای موبایل در سوی دیگر بازار یعنی گوشی های ارزان قیمت و Mid range نیز فعالیت گسترده ای از خود نشان داده و نمونه های ارزان قیمت و خوش ساختی در این کلاس به بازار ارائه شد. کاهش چشمگیر رده قیمتی این نمونه ها و حضور مدل های متعدد در این کلاس، انتخاب های فراوانی را پیش روی خریداران این رده قرار داد که بعلت شباهت های کاملا نزدیکی که اغلب در این میان دیده می شود انتخاب یک مدل مناسب برای خیل عظیمی از خریداران نچندان با تجربه به امر کاملا مشکلی بدل می شود از این رو بررسی مدل های نسبتا مشابه و بر شمردن نقاط ضعف و قوت این نمونه ها می تواند در انتخاب های فعلی و بعدی کاربران کاملا راه گشا باشد. در ادامه این مقاله به بررسی دو مدل نسبتا مشابه و هم قیمت از سونی اریکسون و سامسونگ با نام های X8 و Galaxy Mini می پردازیم که در رده خود از انتخاب های اصلی کاربران به حساب می آیند.
XPERIA X8 و S5570 Galaxy Mini هر دو به دسته میانی بازار و اصطلاحا Mid range اندرویدها تعلق دارند مشخصه های اصلی این کلاس به عدم حضور صفحه نمایش های بسیار بزرگ، دوربین های متوسط رو به پائین و اجزای پردازشی نچندان فوق العاده باز می گردد که در هر دو این نمونه ها نیز تا حدود زیادی تکرار شده است. مقایسه این دو مدل را از موارد حاضر در جعبه دو گوشی اغاز می کنیم در اینجا و در هر دو مورد اجزای استاندارد و مشابه ای به چشم می خورند محتویات حاضر در هر دو جعبه بجز خود دستگاه شامل یک شارژر کوچک، کابل USB و یک هدست سیمی ساده می شود و به همراه هر دو گوشی نیز یک کارت 2 گیگابایتی Micro SD ارائه می شود.
طراحی بدنه هر دو مدل به شیوه ای متفاوت و بر پایه تولیدات قبلی این دو شرکت صورت گرفته است جائیکه طراحی X8 بطور کامل ترکیبی از دو مدل X10 Mini و X10 بوده و شباهت های Galaxy Mini به مدل های سری Corby سامسونگ را نمی توان انکار کرد. نکات کلیدی طراحی X8 به گوشه های گرد و دو بخش مسطح بالائی و پائینی باز می گردد که در ترکیب با قطر نسبتا زیاد دستگاه فرم منحصر به فردی برای گوشی فراهم آورده است در سوی مقابل Galaxy Mini با ساختاری ارگونومیک و طرحی مدرن جای دارد که توجه خاصی به بهبود در دست گیری گوشی در آن شده است. ابعاد X8 برابر 15×54×99 میلیمتر است که در مقابل ابعاد 12.1×60.8×110.4 میلیمتری Galaxy Mini بجز افزایش چشمگیر قطر، در هر دو مورد دیگر کاملا کوچک تر می نماید. از لحاظ وزنی تفاوتی میان این دو مدل نیست و هر دو در حدود 105 گرم وزن دارند.
صفحه نمایش 3.14 اینچی و لمسی خازنی Galaxy Mini با اینکه از نمونه 3.0 اینچی حاضر در X8 اندکی بزرگتر است اما وضوح پائین تر 320×240 پیکسلی آن کمتر از رزولوشن 480×320 پیکسلی X8 بوده و 256 هزار رنگ های مورد پشتیبانی آن نیز یک پله پائین تر از 16 میلیون رنگ قابل نمایش در X8 قرار دارد. هر دوی این پنل ها البته بر پایه فناوری TFT تولید شده اند. در دنیای واقعی و به هنگام استفاده از گوشی در محیط های مختلف نوری امتیاز نسبتا مشابه ای می توان برای هر دو صفحه نمایش در نظر گرفت جائیکه علیرغم کیفیت مناسب تصویر در محیط های داخلی و باز تولید مناسب رنگ ها در کنار کنتراست و زاویه دید نسبتا مطلوب، هیچکدام از این دو مدل در محیط های خارجی و بخصوص در نور مستقیم خورشید عملکرد مناسبی نداشته و از این لحاظ برتری چندانی نمی توان برای یکی از آنها قائل شد. حساسیت هر دو صفحه نمایش بعلت فناوری لمسی خازنی در سطح بسیار مطلوب و قابل قبولی قرار دارد. از جنبه ای دیگر بعلت وضوح بالاتر صفحه نمایش X8 و کوچک شدن محسوس سایز آیکون ها کفه تراز اندکی به سمت X8 خم می شود هر چند که Galaxy Mini نیز با صفحه نمایش بزرگتر جذابیت جداگانه ای برای برخی از کاربران خواهد داشت.
المان های مشترک هر دو مدل در بالای صفحه نمایش شامل اسپیکر برقراری تماس و Proximity Sensor می شود و با اینکه از دوربین دوم تماس های ویدئویی در هیچکدام از این دو مدل خبری نیست اما X8 به یک حسگر اتوماتیک تنظیم نور نیز در این قسمت مجهز شده است.
در زیر صفحه نمایش هر دو دستگاه در چینشی یکسان اما با طرحی متفاوت سه کلید Back، Home و منو جای گرفته که همگی بصورت فیزیکی طراحی شده و فیدبک مناسبی را به نمایش می گذارند. کلیدهای X8 همچون همتایان قبلی خود در یک نوار کرومی باریک تعبیه شده اند که علیرغم فیدبک مطلوب، تفکیک چندانی نسبت به یکدیگر نداشته و امکان فشردن اشتباهی کلید مجاور در آنها وجود دارد در دیگر سو کلیدهای سه گانه Galaxy Mini با کمک کلید میانی Home که در قاب نقره ای رنگی جای دارد کاملا از یکدیگر منفک شده و احتمال فشردن کلید اشتباهی در این قسمت وجود ندارد. فرم طراح دار و برجسته کلید Home از دیگر مزایای Galaxy Mini در این قسمت به شمار می رود.
در سمت چپ Galaxy Mini کلید نسبتا کوچک و باریک تغییر صدا قرار دارد که با وجود برآمدگی نسبتا مطلوب، مشکلی در استفاده از این کلید وجود ندارد. در سمت چپ X8 هیچ نکته خاصی دیده نمی شود.
در سمت راست X8 کلید Rocker تغییر صدا و کلید شاتر دوربین دیده می شود که بسیار باریک و کوچک طراحی شده و استفاده از آنها در موقعیت های مختلف چندان ساده و راحت به نظر نمی رسد. اجزای دوگانه حاضر در سمت راست Galaxy Mini نیز شامل کلید Power/Lock و اسلات کارت حافظه Micro SD می شود که این آخری با پوششی پلاستیکی محافظت می شود. از جمله نکات منفی قابل برشماری در این قسمت برای Galaxy Mini باید به نبود شاتر دوربین اشاره کرد و در سوی مقابل نیز X8 بدلیل سایز بسیار کوچک کلیدهای تغییر صدا و شاتر و بخصوص اجبار به برداشتن کاور پشتی برای دسترسی به اسلات کارت حافظه امتیاز کمتری در مقابل حریف خود کسب می کند.
بخش بالائی هر دو مدل محل حضور پورت محافظت شده Micro USB و جک 3.5 میلیمتری هدست است با این تفاوت که X8 کلید Power/Lock خود را نیز به این مجموعه افزوده است. در پائین هر دو مدل نیز نکته خاصی دیده نمی شود.
لنز دوربین 3.15 مگاپیکسلی فاقد اتوفوکوس همراه با اسپیکر اصلی دستگاه اجزای مشترک حاضر در قسمت پشتی را تشکیل می دهند. طراحی Galaxy Mini در این بخش بعلت خطوط مورب برجسته ضد اثر انگشت و برامدگی مشهود حاضر در لبه پائینی که هر دو از عوامل موثر جایگیری بهتر گوشی در دست به حساب می آیند در سطح بالاتری نسبت به ساختار یک دست و کاملا یک پارچه X8 قرار می گیرد. از دیگر تشابهات این دو مدل باید به حذف محافظ لنز دوربین و نبود فلش اشاره کرد. بروی کاغذ شباهت کاملی مابین دوربین های 3.15 مگاپیکسلی بدون فوکوس اتوماتیک این دو گوشی دیده می شود اما در دنیای واقعی وضعیت اندکی متفاوت است. ساختار منوئی دوربین X8 بسیار ساده و معمولی ست جائیکه تنها سه کلید برای سوئیچ میان عکاسی و فیلمبرداری، میابنر ورود به گالری و انتخاب حالت های عکاسی وجود دارد اما ساختار منوئی Galaxy Mini در سطح بسیار مناسب و پیشرفته ای قرار دارد و علاوه بر بهنیه سازی کاملا مشخص صورت گرفته در آن برای استفاده از دست، تنظیمات گوناگون و متعددی نیز همچون Smile Shot، عکاسی Panaroma، White Balance و چندین مورد دیگر در آن دیده می شود. کیفیت تصاویر این دو دوربین نیز کاملا با یکدیگر متفاوت بوده و در اینجا نیز برتری با Galaxy Mini ست بطوریکه تصاویر X8 با نویز کاملا مشخصی همراه است و قابلیت White Balance آن نیز در بسیاری از موارد با مشکل روبرو می شود اما Galaxy Mini برای یک 3.15 مگاپیکسلی بدون اتوفوکوس عملکرد فوق العاده ای دارد و علاوه بر میزان مطلوب جزئیات تصاویر و نمایش صحیح رنگ ها، نویز حاضر در تصویر نیز بخوبی کنترل شده است. نبود قابلیت ماکرو مشکل اصلی هر دو دوربین این رقابت است. فیلمبرداری دوربین X8 با وضوح VGA با 30 فریم در ثانیه با فرمت 3GP انجام می شود و Galaxy Mini نیز در هنگام فیلمبرداری حداکثر می تواند به وضوح QVGA با 15 فریم در ثانیه با فرمت MP4 دست پیدا کند که با اینکه وضوح X8 در این زمینه کاملا بیشتر است اما در مقام کیفیت سنجی هیچکدام از آنها امتیاز چندانی را کسب نمی کنند.
با کنار زدن کاور بخش پشتی اجزای اصلی حاضر در این قسمت ظاهر می شوند. ظرفیت باتری هر دو مدل 1200mAh است که در X8 طبق اعلام رسمی تا 446 ساعت در حالت Stand-by و 4 ساعت و 45 دقیقه در هنگام مکالمه و در Galaxy Mini تا 570 ساعت در حالت Stand-by و تا 9 ساعت و 30 دقیقه در هنگام مکالمه دوام دارد. برتری مشهود Galaxy Mini در این قسمت تقریبا بطور کامل به وضوح پائین تر صفحه نمایش این مدل و استفاده از ورژن بالاتر سیستم عامل اندروید باز می گردد که هر دو در کاهش مصرف انرژی نقش ویژه ای ایفا می کنند. دوام باتری هر دو مدل در کاربری روزمره و در یک استفاده نسبتا شدید حداکثر تا دو روز ادامه پیدا می کند و در صورت استفاده شدیدتر از امکانات باتری خور دستگاه مثل اتصال وای فای یا GPS این زمان حتی ممکن است به زیر یک روز نیز کاهش پیدا کند. محل جایگذاری سیمکارت در X8 بر بالای باتری و در Galaxy Mini در زیر آن است علاوه بر این همانگونه که پیشتر اشاره شد اسلات کارت حافظه X8 نیز علیرغم Hot Swap بودن بر بالای این قسمت و در زیر کاور بانری جای گرفته است.
ساختار منوئی هر دو مدل بر پایه ورژن های متفاوتی از سیستم عامل اندروید شکل گرفته است؛ Galaxy Mini دارای ورزن 2.2 یا Froyo ست و X8 نیز در آخرین ارتقا به نسخه 2.1 این سیستم عامل مجهز شده است. برتری Galaxy Mini در این بخش البته تنها به سیستم عامل سریع تر و پر امکانات تر Froyo محدود نمی شود و پوسته جذاب TouchWiz سامسونگ نیز در این برتری نسبی نقش ویژه ای ایفا می کند در دیگر سو بعلت حضور طولانی تر X8 در بازار و شباهت های فراوان این مدل با یکی از محبوب ترین اندروید فون های High end بازار یعنی XPERIA X10 برنامه نویسان و Developer های متعددی از سرتاسر دنیا در حال نوشتن رام های کاستوم فراوان و رنگارنگی برای این مدل بوده و هم اینک نیز نسخه های نسبتا پایدار و قابل استفاده ای برای ورژن های بالاتر اندروید در X8 در دسترس قرار دارد. گزینه های پردازشی هر دو مدل تقریبا در یک سطح قرار دارند پردازنده هر دو گوشی از نوع Qualcomm MSM7227 با فرکانس 600 مگاهرتز است که برای مدل های این کلاس حکم استاندارد تغییر ناپذیری را دارد. حافظه RAM در X8 برابر 168 مگابایت است که این مقدار در Galaxy Mini به 256 مگابایت ارتقا یافته است. حافظه فلش X8 نیز 256 مگابایت است که از این مقدار 128 مگابایت آن در اختیار کاربر است در دیگر سو حافظه فلش Galaxy Mini به 512 مگابایت ارتقا یافته که 160 مگابایت آن برای نصب برنامه بروی حافظه داخلی در دسترس کاربر قرار دارد. اسلات کارت حافظه Galaxy Mini تا 32 گیگابایت امکان ارتقا دارد اما حافظه جانبی X8 را تنها می توان تا 16 گیگابایت افزایش داد.
برقراری تماس در این دو مدل با کمک چهار فرکانس GSM و دو باند فرکانسی HSDPA صورت می پذیرد و گزینه های ارتباطی تحت شبکه آنها نیز بصورت مشابه شامل GPRS و EDGE در کنار اتصال 3G تا سرعت 7.2Mbps می شود. گیرنده Wi-Fi در Galaxy Mini به استاندارد پر سرعت 802.11n مجهز است و امکان ایجاد یک hotspot و به اشتراک گذاری اتصال 3G بروی Wi-Fi نیز در آن وجود دارد. اتصال Wi-Fi در X8 از نوع معمول 802.11b/g است و قابلیت های مذکور نیز در آن دیده نمی شود. بلوتوث نسخه 2.1 با امکان A2DP و اتصال GPS با قطب نمای داخلی امکانات مشترک این دو مدل را تکمیل می کنند.
در پایان این رقابت و در یک نگاه مختصر و تیتر وار نکات مثبت XPERIA X8 را در طراحی متفاوت، صفحه نمایش با کیفیت تر و رده قیمتی پائین تر می توان جستجو کرد و در سوی مقابل Galaxy Mini با صفحه نمایش بزرگتر، حافظه RAM و فلش بالاتر، ساختار منوئی مدرن در کنار سیستم عامل پیشرفته تر، دوربین نسبتا با کیفیت و لیست کامل اتصالات تحت شبکه در بسیاری از جنبه ها از حریف خود پیشی می گیرد. قیمت XPERIA X8 در حال حاضر رقمی حول و حوش 220 هزار تومان است و Galaxy Mini نیز حوالی 240 هزار تومان قیمت دارد.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
سلام من گلکسی مینی دارم اما امکاناتش بیشتر از ایناییه که گفتید فکر کنم واسه منو امتحانی درستش کردن ببینن سیستم بالاتر هم میخوره یا نه !!!!!!!!!!!!
به نظر من فقط x8
من MINI با CPU 832 دارم جدید ترین نسخه سامسونگ هستش به نظر من برای استفاده از اینترنت مخصوصا به وسیله WIFI مینی خیلی سرتر هستش ودر ضمن صفحه چندان بدی هم ندارد .
به نظر من x8بهترین گوشی در این رده قیمته.و رام های خیلی خوبی هم داره
سلام دوستان فکر کنم x8سونی اریکسون بهتر باشه.چون کیفیت صفحه و زیبایی ان فوق الاده است.و خر نشید گالکسی مینی بخریدا
سلام
من گالاکسی مینی دارم ازش راضیم همه جوره اما کیفیت صفحش واقعا حالمو می گیره حالا از این گذشته اگه براتون کیفیت صفحه نمایش مهم نیست به نظر من می تونه بهترین انتخاب نسبت به قیمتش باشه چون به نظر من واقعا کامله و از طرف شرکت سامسونگ پشتیبانیه خوبی داره البته گوشیه من از سریهای جدید مینی هست و سی پی یو اون 832 هست
سلام،یه سوال اساسی دارم.گوشی galaxy mini من در حالت auto rotation که میزنم در قسمت عمودی قادر به تشخیص نیست،در حالت افقی میفهمه اما ..
help me,plz.
سلام بچه ها من GALAXI mini رو دارم خیلی ازش راضیم اگه دوست دارین یه گوشی با صحفه بزرگ خوش دست داوام شارژ داشته باشه حتما MIni رو بخرید
من GALAXI Mini دارم به نظر من GALAXY Mini سرتراز Xperia X8 هست من به شما توصیه میکنم حتما اگه خواستین بین این توتا یکیرو انتخاب کنین GALAXY Mini رو بخرید
من با راهنمایی که شما کردید به این نتیجه رسیدم که به استثناء کیفیت صفحه برتری با galaxy mini و این گوشی رو خریدم ، راضی هستم خیلی گوشی خوبی
مخصوصا توی دوام باتری که از این نظر هم از x8 برتری داره.خیلی ممنون از مشاوره ی خوبتون
سلام. به نظر هر دو گوشی خیلی خوب هستند .ولی x8بهتره جون که سونی اریکسون بهترین شرکت دنیاست.
آقا دمت گرم. خدايي من امروز رفتم گوشي بخرم دقيقا بين اين 2تا به شك افتادم. عجب!!! دمت گرم
ممنون. مقایسه جالبی بود.
خیلی مفید بود دوست من
لطفا لینک شیر مطلب رو برای فی**س ب*وک و توی**تر و گوگل زیر مطالبتون قرار بدید تا بتونیم اشتراک گذاری کنیم
ممنون
سلام
رقابت در پایین جدول به نظرم بهتر بود.
من عمرا دیگه به گوشی پول میدم که کیفیت فیلمبرداری QVGA داشته باشه حتی اگر سیستم عاملش آندروید باشه.
من فکر میکنم بطور کلی سامسونگ بهتر از سونی تولید میکنه
سونی حتی خیلی دیر به فکر استاندارد کردن پورت پارالل شکل گوشی هاش افتاد
اما سامسونگ تقریبا USB را به عنوان پورت نصب میکرد( البته miniUSB یا microUSB) و این به روز بودن تولیداتشو میروسنه.
و مواردی دیگر از این قبیل
البته این فقط یه نظره
ممنون
ممنون آرش جون. مثل همیشه عالی…
لطفا xpria playرو هم بررسی کنید
سلام . ممنون از بررسی خوبتون. خیلی جالب و مفید بود. گوشی های خوبی برای بررسی انتخاب کردید. قیمت مناسب و کارایی خوب.