Samsung U100 یک چاقوی تیز

14
4482

مسابقه هرچه باریک تر نمودن گوشی ها همچنان با سرعت زیادی ادامه دارد، در این میان سامسونگ با در اختیار داشتن تمامی عناوین این بخش همجون باریک ترین گوشی کشوئی دنیا و یا باریک ترین گوشی candy دنیا، جایگاه ویژه ای را در این رده در اختیار دارد. این بار و در یک بررسی جامع و کامل قصد پرداختن به باریک ترین گوشی دنیا یعنی Samsung U100 را داریم که با وجود قطر بسیار ناچیزش، مشخصات نسبتا پیشرفته ای را در خود جای داده است با ما بمانید.

مدل و نام Samsung U100
ابعاد 5.9×50×105.5 میلی متر
وزن 57 گرم
صفحه نمایش 1.93 اینچ
176×220 پیکسل
قابلیت نمایش 256 هزار رنگ
دفترچه تلفن تا 1000 عنوان
کارت حافظه+حافظه داخلی 70 مگابایت+ ندارد
ارتباطات GSM سه بانده+GPRS+EDGE+Bluetooth
سیستم عامل ندارد
پردازنده نا مشخص
وضوح دوربین 3.15 مگاپیکسل بدون فوکوس اتوماتیک
حداکثر وضوح فیلمبرداری CIF با 15 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 690mAh

نگاهی گذرا به تولیدات سامسونگ در یکی دو سال گذشته میزان موفقیت این شرکت پیشرو را به روشنی نشان می دهد جائیکه در بسیاری از موارد می توان آن را شانه به شانه نوکیا دانست و حتی در بسیاری از موارد، این سامسونگ است که بسیار از رقیب قدرتمند خود پیش افتاده است و همانطور که قبلا نیز بارها به آن اشاره کردیم تقریبا رده ای وجود ندارد که سامسونگ در آن حضور قدرتمند نداشته باشد بعنوان مثال G810 را در رده هوشمندهای همه کاره، G800 در رده Cameraphone ها، سری F و سری X در رده موسیقی، U600 بعنوان کشوئی Slim، گوشی D880در رده بی رقیب دوسیمکارته ها، Armani در رده Fashion تمام لمسی و گوشی های فوق العاده سری i در رده مدیریتی را می توان نام برد رده هایی که بسیاری از آنها را حتی در قالب نام بزرگی چون نوکیا نیز نمی توان پیدا کرد. یکی از فعال ترین بخش های سامسونگ بخش طراحی گوشی های Slim آن به شمار می رود که با ورود گوشی های سری Ultra Edition II در سال گذشته تغییر عمده ای در سیاست های این شرکت در این زمینه بوجود آمده است، گوشی های این رده مشخصا عبارتند از U600 (باریکترین گوشی کشوئی دنیا) ، U700 ، U300 و البته U100، که یکی از شاهکارهای این بخش محسوب می گردد. Samsung U100، با اینکه در رده Ultra Edition II دسته بندی می شود ولی از لحاظ ظاهری شباهت فراوانی به دیگر گوشی Slim سامسونگ یعنی X820 دارد. این گوشی بقدری باریک است که می توان به راحتی از آن بعنوان یک چاقو نیز استفاده کرد (البته نچندان تیز) ابعاد این شاهکار هنری در نوع خود بی نظیر است: 5.9×50×105.5 میلیمتر با وزن 57 گرم که رسیدن به رقم 5.9 میلیمتر برای دستگاهی که دارای یک دوربین 3.15 مگاپیکسلی نیز هست واقعا یک شاهکار محسوب می شود و تازه این پایان ماجرا نیست چرا که خصوصیات منحصر به فرد دیگری نیز در این زیبا روی کوچک نهفته است.

samsung_u100_02.jpg

 

جنس بدنه گوشی از پلاستیک مقاوم و محکمی می باشد و آثار انگشت چشمگیری را بروی آن مشاهده نمی کنیم با در دست گرفتن گوشی واقعا دشوار است که در رابطه با مهمترین المان آن اظهار نظر کنیم چون تقریبا تمامی قسمت های دستگاه کاملا چشمگیر و زیبا طراحی شده اند، به ناچار چون همیشه به سراغ صفحه نمایش می رویم. صفحه نمایش 1.93 اینچی دستگاه به فرم Wide طراحی شده است و با اینکه از لحاظ ابعاد از نمونه های 2 اینچی معمولی کوچکتر است ولی بعلت گسترده شدن آن در عرض حتی بزرگتر نیز می نماید. رزولوشن بکار گرفته در این صفحه نمایش 176×220 پیکسل با قابلیت نمایش 256 هزار رنگ است که با اینکه از رزولوشن QVGA معمول کاملا پائین تر است ولی در محیط های با نور معمول مشکل چندانی را بوجود نمی آورد. در نور مستقیم خورشید اما کار برای استفاده از آن کمی مشکل می شود که برای حل این مشکل، سامسونگ در تنظیمات دستگاه، قسمتی تحت عنوان Sunlight Mode تعبیه نموده است که با فعال کردن آن نور صفحه نمایش به گونه ای تنطیم می شود که در نور مستقیم خورشید نیز در خوانائی دستگاه افت محسوسی مشاهده نگردد.

samsung_u100_03.jpg

 

بر بالای صفحه نمایش زائده مثلثی شکل نقره ای رنگی جای گرفته است که در حقیقت اسپیکر برقراری تماس و همچنین اسپیکر اصلی دستگاه محسوب می شود. بلافاصله در زیر صفحه نمایش نشان سفید رنگ سامسونگ و صفحه کلید کاملا تخت گوشی جای دارد. در بالاترین قسمت این بخش کلیدهای Soft-Key دستگاه در طرفین صفحه نمایش جای دارند، که در پائین این دو، دکمه های سبز و قرمز برقراری و رد تماس و دکمه C قرار گرفته اند که این مجموعه D-Pad نسبتا کوچک گوشی را احاطه کرده اند. به شخصه بزرگترین مشکلی را که کاربر این دستگاه به آن برخورد خواهد کرد، ابعاد کوچک D-Pad دستگاه و از آن نیز بدتر دکمه بسیار کوچک تائید میانی آن می دانم که باز به سبک سامسونگ های سالهای پیش، کلمه i نیز بهمراه OK بر آن نقش بسته است و این بدان معنی ست که در وضعیت Stand-by فشردن این دکمه بجای انتقال کاربر به منوی اصلی، مرورگر اینترنت گوشی را می گشاید. (خدا را شکر که سامسونگ پس از سالها بلاخره امسال بی خیال این موضوع شده است). صفحه کلید اصلی گوشی با Label های سفید رنگ و کاملا مشخص خود در زیر این قسمت قرار گرفته است و این مجموعه به قدری تخت و نشسته بر کف طراحی شده است ک مطلقا تفکیکی میان لبه های خارجی این قسمت با صفحه کلید وجود ندارد که این موضوع با اینکه از لحاظ ظاهری بر زیبایی دستگاه افزوده است اما در مقام کارکرد بعنوان یک صفحه کلید مشکلاتی را برای کاربران در تشخیص کلیدهای مختلف بوجود می آورد. Feedback صفحه کلید نیز در کل رضایت بخش است. برای تفکیک سطور چهار گانه این قسمت از خطوط موربی استفاده شده است که با اضلاع بکار گرفته شده در زائده مثلثی بالای صفحه نمایش کاملا موازی هستند. نور پس زمینه مجموعه صفحه کلید که تمامی دکمه های بالا را نیز شامل می شود، سفید پر رنگ و کاملا یکنواختی می باشد.

samsung_u100_04.jpg

 

کنترل های بکار گرفته شده در طرفین دستگاه نیز همانند دیگر اجزای گوشی کاملا کوچک و باریک طراحی شده اند در سمت چپ دستگاه Rocker تغییر حجم صدا دیده می شود که علاوه بر کنترل صدای صفحه کلید و صدای دریافتی در حین تماس، قادر به Mute یا Reject کردن تماس های وارده نیز می باشد.

samsung_u100_05.jpg

 

در سمت راست گوشی پورت انحصاری سامسونگ برای اتصالات سیمی، در زیر یک پوشش پلاستیکی قرار دارد که علاوه بر وظیفه آن در اتصال دستگاه از طریق پورت USB به کامپیوتر، نقش پورت شارژر و محل اتصال هدست گوشی را نیز بازی می کند. در زیر این قسمت دکمه شاتر دوربین جای دارد که فشردن آن موجب احضار دوربین دستگاه شده و با یک بار استفاده به روشنی مشخص است که این دکمه تک حالته بوده و بعبارتی دیگر خبری از فوکوس اتوماتیک در دوربین مذکور نیست. از نکات منفی مشهود در این قسمت محل قرار گرفتن دکمه شاتر دوربین است چرا که بعلت آنکه تنها حالت قابل استفاده در عکاسی حالت عمودی می باشد، دکمه شاتر کاملا از دسترس خارج و در بالا قرار گرفته است و برای دسترسی و استفاده ای بدون لرزش از این دکمه باید از هر دو دست استفاده کرد. بالا و پائین گوشی نیز کاملا بدون هیچ المان قابل مشاهده ای طراحی شده اند.

samsung_u100_06.jpg

 

چشمگیر ترین و البته تنها المان قابل مشاهده در قسمت پشت دستگاه لنز دوربین 3.15 مگاپیکسلی گوشی ست که بعلت آنکه در بدنه بسیار باریک گوشی نمی توان یک چنین دوربینی را قرار داد، طراحان سامسونگ آن را در بالاترین قسمت دستگاه و در یک برآمدگی نسبتا کوچک، جای داده اند. آینه کاملا بزرگ عکاسی از خود در غیاب فلش، دیگر قسمت قابل مشاهده در اینجا را تشکیل می دهد. با گشودن قسمت پائین این بخش، باتری 690mAh گوشی پدیدار می شود که گذشته از زمانهای 185 ساعت در حالت Stand-by و 2 ساعت و 30 دقیه در حالت مکالمه، در یک استفاده نسبتا متوسط حداکثر تا دو روز می توان بروی آن حساب کرد که با یک استفاده شدیدتر این زمان ممکن است برای یک روز نیز کفاف ندهد.

samsung_u100_07.jpg

 

با روشن کردن دستگاه اینترفیس جذاب سامسونگ در صفحه Stand-by ظاهر می گردد که علاوه بر نمایش آیکون های معمول در این قسمت همانند وضعیت باتری و سیگنال، همراه با وضعیت اتصالات پر سرعت (GPRS/EDGE) و اطلاعات آهنگ در حال پخش، پس زمینه متحرک سامسونگ در این قسمت نیز دیده می شود در اینجا گذشته از امکان قرار دادن عکس های دلخواه بعنوان پس زمینه، با توجه به کشور محل سکونت کاربر (با توجه به تنظیمات دستگاه) نماد آن کشور بعنوان پس زمینه متحرک در صفحه اصلی جای گرفته و چون همیشه با توجه به ساعت روز، المانهای موجود در تصویر تغییر می یابند مثلا در طی روز، آسمان آبی همراه با خورشید و پرندگان در حال پرواز و در شب با آسمانی تیره با عبور شهاب و درخشش ستارگان روبرو می شویم. (البته در ورژن مخصوص ایران تنها با یک دشت سرسبز که همان تصویر متحرک پیش فرض این قسمت است روبرو می شویم و تغییر کشور محل سکونت نیز تغییری در عکس پس زمینه نمی دهد). در زیر صفحه نمایش وظایف Soft-Key ها مشخص است که در آن کلید سمت راست دفترچه تلفن دستگاه را می گشاید در حالیکه Soft-Key سمت چپ مستقیما منوی اصلی گوشی را پیش روی کاربر قرار می دهد. وظایف محوله به چهار دکمه D-Pad نیز بغیر از دکمه بالایی که غیر قابل تغییر است و به My Menu اختصاص دارد، کاملا قابل سفارشی سازی هستند. منوی اصلی گوشی در حالت پیش فرض کاملا مشکی و زیباست (البته Theme تمام رنگی نیز در تنظیمات دیده می شود)، و به واسطه عریض بودن صفحه نمایش با سه ردیف چهار تائی از آیکون ها روبرو هستیم که دارای Label نیز نیستند ولی وظایف هرکدام با Highlight کردن هرقسمت در بالای صفحه نمایش نشان داده می شود. از نکات جالب توجه در این قسمت رنگ متفاوت آیکون های این بخش در هنگام Highlight شدن هر کدام می باشد که برای هر آیکون یک رنگ مجزا طراحی شده است. علاوه بر این امکان نمایش به فرم لیست نیز برای آیکون های منوی اصلی در نظر گرفته شده است. زیر منوهای موجود در گوشی به فرم pop-up در مقابل هر قسمت به نمایش درآمده که بوسیله دکمه های چپ و راست D-Pad می توان به آنها دسترسی پیدا کرد. میانبرهای عددی برای تمامی قسمت ها نیز در نظر گرفته شده است. یکی از بهترین خصوصیات سامسونگ در ساختار منویی گوشی های خود، در U100 نیز دیده می شود و در آن با ترک منو بروی یک آیکون خاص، با مراجعه بعدی به منوی اصلی آیکونی که بار آخر آن را اجرا کرده ایم بصورت Highlight به نمایش در می آید و حتی زیر منوی این قسمت نیز همانی ست که آخرین بار از آن استفاده کرده ایم. پاسخ گوشی به گشودن منوهای مختلف کاملا سریع و بلافاصله است و بیشترین تاخیری که در گشودن یک Application مشاهده می شود در هنگام احضار دوربین دستگاه است که چیزی در حدود چهار ثانیه زمان می برد.
دفترچه تلفن بکار گرفته شده در U100 تشابه زیادی با نمونه های قبلی سامسونگ در این کلاس دارد در اینجا امکان ذخیره تا 1000 کنتاکت وجود دارد و برای هر کدام نیز اطلاعات فراوانی نظیر تا 5 شماره تلفن، عکس و زنگ دلخواه، آدرس پستی، ایمیل و… می توان اختصاص داد. این دفترچه تلفن توانائی نمایش همزمان کنتاکت ها موجود در سیمکارت و حافظه داخلی را داشته و جستجو در میان کنتاکت ها نیز با نوشتن تدریجی اسم صورت می گیرد. یکی از جذابیت های گوشی، بدون شک لحظه برقراری تماس در آن می باشد که شیوه نوشته شدن شماره ها بروی صفحه نمایش افکتهای بسیار زیبائی را بوجود می آورد که با اینکه در میان سامسونگ ها چیز جدیدی محسوب نمی شود ولی در قیاس با رقبا بسیار چشمگیر است. در هنگام برقراری تماس اگر شماره گرفته شده در دفترچه تلفن گوشی موجود باشد، همانند نمونه ای که در PDA های مبتنی بر ویندوز موبایل مشاهده می شود، با گرفتن سه شماره اول تمامی احتمالات ممکن از دفترچه تلفن به کاربر اطلاع داده می شود. صدای دریافتی و ارسالی گوشی در هنگام مکالمه در حد کاملا مطلوبی می باشد. امکان Reject یا Mute کردن در هنگام دریافت تماس و یا Reject کردن با ارسال SMS نیز در U100 وجود دارد. منوی اطلاعات تماس ها نیز در U100 شامل چندین عنوان مختلف است که سه عنوان تماس های دریافتی، تماس های از دست رفته و تماس های برقرار شده مهمترین عناوین آن را تشکیل می دهند و برای هرکدام تا 30 عنوان قابل ذخیره سازی ست. یکی از بزرگترین نقطه ضعف های U100 که البته برای سامسونگ ها قدمت دیرینه ای دارد، عدم وجود Ringing Profile در منوهای گوشی ست که در هنگام تعویض زنگ گوشی از میان گزینه های پیش فرض، کاربر مجبور به گذراندن یک ویزارد نسبتا طولانی با نام Setup Wizard می شود. امکان اختصاص زنگ های MP3 و AAC نیز برای U100 در نظر گرفته شده است.

samsung_u100_08.jpg

دوربین 3.15 مگاپیکسلی گوشی برخلاف انتظار یک نمونه نسبتا موفق محسوب می شود در اینجا با حدکثر رزولوشن 1536×2048 پیکسل روبرو هستیم که البته خبری از فوکوس اتوماتیک در ساختار آن نیست. منوی عکاسی با پائین نگاه داشتن شاتر بسیار کوچک دستگاه پس از حدود چهار ثانیه احضار می شود، در این منو تنظیمات نسبتا کاملی مشاهده می گردد که از جمله آنها می توان به شش سایز مختلف برای عکس، سه کیفیت متفاوت عکاسی، تنظیمات نور، تنظیمات جبران سازی نور، تنظیمات ISO، افکت های رنگی و قابهای متعدد و فانتزی برای تصویر اشاره کرد. زوم دیجیتال و تایمر عکاسی از دیگر موارد قابل اشاره در این دوربین محسوب می شود و این پایان کار دوربین محسوب نمی شود چرا که در درون منوهای دستگاه گزینه های متعددی جهت ویرایش و حذف عناصر اضافی عکس، تعبیه شده است و در حقیقت از لحاظ ادیت عکس گرفته شده، Samsung U100 در حد یک محصول فوق العاده عمل می کند و این نیز پایان کار نیست چرا که خصوصیت جالب دیگری در این دوربین وجود دارد که Stamp نام دارد و در طی آن می توان دو عکس را بروی یکدیگر قرار داد و با هم ترکیب کرد. کیفیت عکس های گرفته شده توسط این دوربین در کلاسی که در آن قرار دارد واقعا شایسته تقدیر است و با اینکه نبود فوکوس اتوماتیک و فلش در آن کاملا تاثیر گذار بوده است اما در رده Slim ها یک نمونه کاملا راضی کننده محسوب می شود. رزولوشن فیلمبرداری این دوربین نیز حداکثر 288×352 پیکسل با 15 فریم در ثانیه و با فرمت MP4 است که این نیز برای دوربینی در این کلاس بسیار مناسب ارزیابی می شود. خروجی TV از امکاناتی ست که سامسونگ معمولا در Cameraphone های خود از آن استفاده می کند ولی علیرغم آنکه U100 را نمی توان یک Cameraphone دانست اما با اینحال برای آن خروجی TV در نظر گرفته شده است. البته خبری از کابل TV در جعبه محتویات دستگاه نیست و بایستی بصورت جداگانه تهیه شود.
با اینکه حافظه داخلی 70 مگابایتی و عدم پشتیبانی از کارت حافظه، U100 را انتخاب اول دوستداران موسیقی نمی کند، اما همانند همه گوشی های سامسونگ، این بار نیز در رده موسیقی با نمونه موفقی روبرو هستیم. پلیر داخلی گوشی یکی از نمونه های موفق ولی تکراری سامسونگ است در اینجا امکان قرار دادن آهنگ ها در Playlist های مختلف همراه با امکان تکرار و Shuffle در نظر گرفته شده است. فرمت های مورد پشتیبانی توسط این پلیر عبارتند از MP3، WMA و خانواده AAC که لیست مختصر و مفیدی ست. اکولایزرهای سه گانه نیز در ساختار دستگاه به کار گرفته شده اند. کیفیت صدای پخش شده توسط اسپیکر اصلی دستگاه نسبتا رضایت بخش است و از لحاظ بلندی نیز با اینکه نمی توان آن را در رده بلندترین ها دسته بندی کرد ولی آنچنان هم ضعیف نیست و شاید نزدیک ترین صدا به U100 را بتوان نمونه ای همچون Samsung X820 دانست. پلیر پخش تصاویر ویدئویی نیز امکان پخش تصاویر با فرمت 3GP و MP4 را دارد و همانطور که احتمالا حدس زده اید خبری هم از رادیوی FM در این گوشی نیست.
در رده ارتباطات تنها گزینه های ارتباطی گوشی از لحاظ مخابراتی فرکانس های سه گانه GSM می باشد و برای برقراری اتصالات پر سرعت اینترنتی نیز چاره ای جز استفاده از GPRS و EDGE وجود ندارد. بلوتوث نسخه 2.0 با پشتیبانی از پروفایل A2DP وظیفه برقراری ارتباطات با فواصل کوتاه را برعهده داشته و پورت USB 2.0 نیز ارتباطات سیمی دستگاه را تامین می کند.
از برنامه های داخلی موجود در دستگاه می توان به پشتیبانی از فایل های PDF به همراه خانواده Office اشاره کرد که در اجرا و نمایش اینگونه فایل ها (بجز در مواردی همچون زوم در پرونده ها) مطلقا هیچ گونه تاخیری از جانب دستگاه صورت نمی گیرد. یکی دیگر از برنامه های بسیار کاربردی و مفید گوشی قابلیت Smart Search آن است که درست همانند نمونه ای که در گوشی های هوشمند دیده می شود می تواند کلیه محتویات گوشی را بدنبال عبارت مورد نظر مورد جستجو قرار دهد. گوشی از نصب برنامه های مبتنی بر جاوا MIDP 2.0 پشتیبانی می کند اما همچنان هفت خوان همیشگی سامسونگ در نصب فایل های مبتنی بر جاوا در این محصول نیز دیده می شود.
Samsung U100 با اینکه مدتهاست در بازارهای جهانی حضور دارد، اما از حضور آن در بازار ایران به زحمت یک ماه می گذرد و در این مدت کوتاه بدلیل کمبود آن در بازار، اختلاف قیمت های جالبی در مورد آن بوجود آمده است. بطوریکه اختلاف قیمت از ورودی بازار علاءالدین تا خروجی شرقی آن بیش از چهل هزار تومان نوسان دارد و این برای محصولی که تنها 160 هزار تومان قیمت دارد (من قیمت پائین تری پیدا نکردم) بسیار اسفناک است و رابطه مستقیم قیمت گوشی با فاصله فروشنده از خیایان اصلی (بخوانید جمهوری) را بیش از پیش ثابت می کند.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

14 دیدگاه

  1. سلام آرش جان
    باز مثل همیشه فوق العاده بودی
    با بررسی گوشیU100 دست گلت دردنکنه .
    یک سری هم به راهنمایی خریدموبایل بزن سوالات زیادشده
    من هم دوباره برات زحمت داشتم.

  2. با سلام به دوستان
    رضا جان از اظهار لطفت متشکرم. U100، همانطور که گفتم در بازار علاءالدین موجود است البته قیمت ها متفاوت است ولی با قیمتی که در بالا گفتم به راحتی می توان آن را پیدا کرد.
    ———————————————————-
    MahyaR جان آلکاتل از اولین برندهایی بود که در بازار ایران حضور داشت و در زمان خود گوشی های طوفانی همانند T28 و T20 را داشت اما به یکباره از بازار ایران خارج شد و الان چیزی نزدیک به یک ماه است که دوباره سرو کله اش پیدا شده. درمورد این گوشی ها باید بگویم که این برند را باید با همردیفان خود همانند ساژم مقایسه کرد و انتظار دیدن مشخصات بالا را در آن نباید داشت کیفیت آنها هم اگر همانند گوشی های بی نظیر سالهای دور باشد که مشکلی نیست. لیست گوشی های آلکاتل را می توانی از اینجا ببینی
    با تشکر

  3. اول ازتون تشکر میکنم.
    درسته که این گوشی نسبتا قدیمی هست ، ولی هنوز از رده خارج نشده. در ضمن من نمیدونستم این گوشی در ایران موجود شده ، اگر لطف کنید بگید قیمت پایین رو از کجا گرفتید مچکر میشم.
    درباره دکمه i یا همون ok ، شما که بهتر میدونید ، در اکثر نقاط دنیا سرویس اینترنت برای گوشی ها فعال هست و چون استفاده از این سرویس برای همه هم لذت بخش هست هم شاید بشه گفت الزامی (میخوام بگم ، همین جور که ما تند و تند اس ام اس میدیم ، حارج کشور از این سرویس زیاد استفاده میشه) ، سامسونگ در حقیقت یه شورت کات ایجاد کرده ، که به نظرم جاش خوبه. شورت کاتی مثل گوشی های سونی ، که از گوشیهای سونی جای بهتری داره.
    باز هم به خاطر نقد خوب و بی طرفانه و از اینکه بالاخره یه نقد عالی درباره سامسونگ نوشتید تشکر میکنم.

ارسال یک پاسخ