PlayStation 3 Slim کنسول رژیمی

13
7787

بار دیگر غول بازی عنوان دیگری را به محصولات جذاب خود افزود محصولی که این بار حداقل در ظاهر برادر بزرگتر خود را با تغییرات فراوانی روبرو ساخته است. PlayStation 3 Slim کنسول بازی جدید سونی ست که از معرفی آن مدت بسیار کوتاهی می گذرد این محصول که قرار است تا همین امروز و فردا وارد بازارهای جهانی شود موضوع بحث امروز ماست با ما همراه شوید.

با اینکه ابعاد بحران فراگیر اقتصادی بر یکی از پیشروترین بازارهای دنیای دیجیتال یعنی صنعت بازی های کامپیوتری نیز تاثیر قابل لمسی داشته است اما ظاهرا این صنعت از اولین بخش هائی خواهد بود که خود را از تبعات این مشکل خارج می سازد. در این میان ظهور رقبای جدید در این بازار اندک اندک به انحصار سه گانه سنتی در این رده در حال پایان دادن است بطوریکه بجز مایکروسافت، نینتندو و البته سونی، چندین و چند شرکت کوچک و بزرگ دیگر نیز علاقه فراوانی برای حضور در این رده پیدا کرده و به تدریج مدل های متنوع خود را به بازار ارائه می کنند. حضور این نام های جدید با اینکه در ابتدا نمی تواند تاثیر منفی چندانی در میزان فروش غول سه سر دنیای بازی داشته باشد اما درهای این صنعت که هیچگاه بروی یک پاشنه نچرخیده است این بار نیز برگ برنده را در اختیار شرکت های پائین نشین با فاکتور تعیین کننده قیمت پائین بازای مشخصات مشابه قرار خواهد داد. این زنگ خطر برای ابر شرکت هائی مثل سونی و مایکروسافت مدتها پیش و در زمان معرفی Nintendo Wii به صدا در آمد و با اینکه هیچکدام از این دو شرکت صاحب نام ارزشی برای این کسول تازه قائل نشدند و تجهیز کنسول های پیشرفته و گران قیمت خود را به رقابت با این عضو تازه وارد ترجیح دادند، Wii با قیمت ارزان و یک امکان ساده اما انقلابی به گونه ای بازار را تسخیر کرد که حالا هر دو کسنول Xbox و PS3 از مقام پائین تری از لحاظ فروش در مقابل این کنسول ساده برخوردارند. این تجربه که مطمئنا سالها در خاطر این تولیدکننده گان خواهد ماند رویه ای را پیش روی آنها قرار داد که بجز تجهیز هرچه بیشتر دستگاه ها و افزودن قیمت آنها راه دیگری هم برای جذب کاربران بی شمار این رده وجود دارد راهی با موفقیت تضمین شده به نام کاهش قیمت که این شاید یکی از اصلی ترین دلائل ست که سونی یکی از محبوب ترین و زیباترین دستگاه های خود را با تغییرات فراوان در طراحی و بخصوص در قیمت روبرو ساخته است اتفاقی که در Xbox 360 نیز با وعده کاهش قیمت از سوی مایکروسافت، به گونه ای دیگر محقق شده است.

 

sony_playstation3_slim_02.jpg

 

جعبه محتویات دستگاه به نسبت برادر بزرگتر خود بسیار کوچک و ساده شده است در این جعبه که برخلاف مدل قبلی حالا بسیار ساده طراحی شده است بجز خود دستگاه یک دسته وایرلس Dualshock 3 همراه با کابل USB، کابل AV و کابل برق قرار دارد که در مقایسه با محتویات نسخه قبلی (که البته با توجه به ورژن و سال ساخت تفاوت می کند) یک کابل LAN و یک کابل HDMI از آن حذف شده است البته این آخری در هر ورژنی موجود نبود و تنها در برخی توزیع های خاص مخصوص برخی کشورها بکار گرفته شده بود و طبیعتا در PS3 Slim که کاهش قیمت یکی از اصلی ترین اهداف سازندگان آن به شمار می رود این کابل گرانقیمت جائی ندارد.

 

sony_playstation3_slim_03.jpg

 

PS3 Slim در یک نگاه بسیار تغییر کرده است در اینجا با دستگاه ساده و بی زرق و برقی روبرو هستیم که سیاست تغییر یافته سونی برای فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی با پائین آوردن هزینه ها و در نتیجه پائین آمدن قیمت تمام شده در آن به روشنی مشخص است. استفاده از رنگ مات در بدنه PS3 Slim ظاهری ارزان قیمت تر و البته تا حدودی مقاوم تر در مقایسه با مشکی براق و چشمگیر ورژن قبلی ایجاد کرده است. ابعاد دستگاه 65×290×290 میلیمتر با وزنی در حدود 3.200 کیلوگرم است که در مقایسه با قبل تغییرات فراوانی در آن دیده می شد جائیکه ورژن قبلی دارای ابعاد 98×274.3×323.8 میلیمتر با وزن چشمگیر 5 کیلوگرم (11 پوند) بود که نگفته پیداست که نسخه جدید تا چه اندازه در ابعاد صرفه جوئی کرده است اما در این میان یک نکته جالب دیده می شود و آن هم افزایش عرض دستگاه به میزان حدودا 16 میلیمتر است که با توجه به کاهش 33 میلیمتری در قطر کنسول مشکلاتی را در ایستادن عمودی آن در پی داشته و با اینکه با اندکی احتیاط همچنان می توان PS3 Slim را نیز بصورت عمودی قرار داد اما سونی ترجیح داده است تا پایه جداگانه ای را (با قیمت 24 دلار) برای قرارگیری مطمئن دستگاه به فرم عمودی ارائه کند. علت اصلی افزایش عرض دستگاه در قیاس با سایر ابعاد به ساختار تغییر یافته داخلی باز می گردد جائیکه تمامی بخش های داخلی از پردازنده، بورد و پاور گرفته تا سیستم خنک کنده همگی بطور کامل تغییر کرده و مجددا طراحی شده اند. در کل و بر طبق آمار رسمی، PS3 Slim نزدیک به 33 درصد در حجم و در حدود 36 درصد در وزن صرفه جوئی نموده است.

 

sony_playstation3_slim_04.jpg

 

مهمترین تغییر در طراحی مدل جدید علاوه بر کاهش ابعاد همانطور که اشاره شد به حذف بدنه براق و جایگزینی آن با بدنه مات و مقاوم در برابر اثر انگشت باز می گردد. البته همچنان بخش های جلوئی و کناری دستگاه براق و مستعد ماندن اثر انگشت طراحی شده اند. از دیگر تغییرات در طراحی دستگاه بجز حذف عبارت PlayStation 3.0 از بخش روئی و جایگزین شدن آن با یک PS3 ساده به فرم افقی، می توان به تغییر در دکمه های Power و Eject در مقابل درایو بلوری اشاره کرد که این بار بر خلاف نمونه های لمسی حاضر در مدل قبلی با کلیدهای دایره شکل فیزیکی جایگزین گردیده اند. این تغییر برای اغلب کاربران بعنوان تغییری مثبت ارزیابی می شود چرا که در اغلب موارد بعلت نبود فیدبک، راهی برای مطمئن شدن از لمس کلیدها در نمونه قبلی وجود نداشت. یکی دیگر از موارد جدید در این بخش حذف لوگوی رنگی و چرخان حاضر در نوار پائین درایو نوری در مدل قبلی است که این بار نه تنها از رنگ های زیبای آن خبری نیست بلکه امکان چرخش برای همسان شدن با حالت قرارگیری کنسول نیز از آن گرفته شده و بصورت یک لوگوی ساده و ثابت به بالای درایو منتقل شده است.

 

sony_playstation3_slim_05.jpg

 

قسمت های حاضر در لبه پائینی بخش جلوئی تغییری تغییری نکرده اند در اینجا و درگوشه سمت چپ دو پورت USB همراه با نشانگرهای دوگانه همیشگی دیده می شوند که دقیقا همانهائی هستند که در PS3 قبلی نیز حضور دارند.

 

sony_playstation3_slim_06.jpg

 

در گوشه سمت راست این قسمت اما یک تغییر ویژه به چشم می خورد در اینجا و درست در زیر درایو Blu-ray یک قطعه فلزی باریک دیده می شود که فرمت های مورد پشتیبانی و برخی پورت های قابل دسترس در دستگاه را بر خود ثبت کرده است. برای کنار زدن این قطعه فلزی که بصورت کشوئی از جای خود خارج می شود می بایست ابتدا کاور پلاستیکی جای گرفته در زیر کنسول را برداشته و پیچ آبی رنگ پشت آن را باز نمود در این حالت با اینکه در یک چشم به هم زدن گارانتی دستگاه از بین می رود اما به قطعه مهمی می توان دست پیدا کرد که برای بسیاری از کاربران ارزش از دست رفتن گارانتی را دارد. بله درست حدس زدید در این قسمت هارد دیسک 2.5 میلیمتری PS3 Slim با حجم 120  گیگابایت جای گرفته که به راحتی می توان آن را با یک نمونه 1 ترابایتی هم جایگزین کرد. امری که نه تنها سونی آن را محدود نکرده است بلکه با در دسترس قرار دادن این بخش و تعبیه دسته ای تاشو برای خروج راحت تر هارد دیسک به تشویق آن نیز پرداخته است.  البته در صورت نصب هارد دیسک جدید می بایست برنامه System Software Update را از سایت سونی دانلود کرده و سپس آن را به فولدر PS3>Update منتقل نمود. یکی از موارد نچندان مطلوب در این قسمت عدم پشتیبانی PS3 Slim از اتصال هارد درایو نسخه قبلی PS3 است جائیکه بعلت ارتقاء صورت گرفته در سخت افزارهای دستگاه هارد درایو قبلی در PS3 Slim شناسائی نمی شود و در این حالت حتی استفاده از یک Firmware مشترک نیز باعث حل این مشکل نمی گردد و شاید تنها چاره ای که در این حالت می تواند به انتقال اطاعات قبلی کاربر از PS3 به PS3 Slim به کار آید استفاده از نرم افزار PS3 Backup Utility و انتقال دستی داده ها باشد. اطلاعات کامل تر پیرامون این موضوع و بحث های آن را می توان در سایت سونی دنبال نمود.

 

sony_playstation3_slim_07.jpg

 

پورت های حاضر در پشت دستگاه را همچون قبل یک پورت LAN، یک خروجی HDMI، یک خروجی صدای دیجیتال و بلاخره پورت AV Multi Out تشکیل می دهند. محل اتصال کابل برق نیز در همین قسمت قرار دارد که بعنوان یک تغییر کوچک اتصال زمین در آن حذف شده است. از جمله دیگر تغییرات این بخش بجز جابجائی جای پورت LAN با HDMI باید به حذف کلید Power اشاره کرد.

درایو Blu-ray حاضر در این مدل در قیاس با نسخه قبلی ظاهرا تغییر خاصی نکرده است و همچنان سرعت خوانش Blu-ray در آن در رقم 2X ثابت مانده است. در تست های سرعت صورت گرفته بروی این درایو با اینکه نتایج بدست آمده در زمان مورد نیاز برای لود دیسک و نمایش منو، بسیار به درایو حاضر در PS3 کلاسیک نزدیک است اما وقتی نوبت به زمان مورد نیاز پس از قرار دادن دیسک در درایو تا پخش محتوا می رسد برتری مطلق با نسخه کلاسیک است و در برخی موارد حتی اختلاف دو درایو تا 10 ثانیه نیز می رسد که با ضعیف تر نشان دادن درایو PS3 Slim حاکی از این واقعیت است که سونی کاهش قیمت را در قطعه مهمی همچون درایو Blu-ray نیز اعمال کرده است.

از مشخصات ظاهری PS3 Slim که بگذریم این محصول در عمل و در برخی قابلیت های نرم افزاری نیز تغییراتی داشته است که استفاده از Firmware 3.0 بعنوان رابط کاربری جدید سونی از مهمترین آنهاست البته این Firmware در دیگر نسخه های PS3 نیز طبیعتا قابل نصب خواهد بود. از تغییرات جدید در این پوسته می توان به مشاهده لیست آخرین بازی های انجام شده توسط کاربر و منوی What’s New برای مشاهده آخرین آیتم های ارائه شده در PlayStation Store اشاره کرد. یکی دیگر از این تغییرات که از آن در لیست اصلی ترین خصوصیات دستگاه جدید نیز یاد می شود، کاهش مصرف انرژی در هر دو حالت آماده به کار (Stand-by) و هنگام بازی ست جائیکه پردازنده جدید 45 نانومتری این دستگاه به خوبی در مقابل نمونه 90 نانومتری قبلی خودنمائی می کند. در اینجا و تقریبا در تمامی موارد میزان توان مصرفی دستگاه (برحسب وات) و جریان برق مصرفی (برحسب آمپر)، به بیش از نصف کاهش یافته است که این خبر بسیار خوبی برای تمامی کاربران PlayStation به حساب می آید. توان مصرفی دستگاه در کل 250 وات برای نسخه جدید اعلام شده است که 30 وات از ورژن قبلی کمتر شده است. سونی خود این کاهش مصرف را در قیاس با قبل 34 درصد اعلام کرده است. مشخصات پردازشی Slim بجز فناوری جدید در ساخت CPU تغییر چندانی نکرده است در اینجا بجز پردازنده هفت هسته ای Cell همیشگی که این بار با تکنولوژی 45 نانومتری ساخته شده است از 256 مگابایت حافظه RAM به فرم XDR و 256 مگابایت حافظه گرافیکی GDDR3 استفاده گردیده است. رزولوشن های مورد پشتیبانی توسط Slim از 480i تا 1080p قابل تغییر است و Wi-Fi و بلوتوث نسخه 2.0 نیز هر دو در آن حضور دارند. یکی دیگر از موفقیت های مهم و برجسته نسخه Slim میزان صدای تولیدی آن در هنگام استفاده است بطوریکه در هنگام بازی 2 تا 3 دسی بل و در هنگام تماشای فیلم Blu-ray تا 10 دسی بل صدای کمتری در قیاس با قبل تولید می شود که این موضوع با اینکه در مورد بازی های اکشن که معمولا تمامی باندهای صدا تا انتها باز هستند ممکن است نمود چندانی نداشته باشد اما مطمئنا در هنگام تماشای فیلم تاثیر به سزائی در ساکت نگه داشتن محیط دارد. حرارت تولید شده توسط هر دو سیستم در هنگام استفاده اما تغییر چندانی نکرده است.

 

sony_playstation3_slim_08.jpg
از دیگر امکاناتی که نسخه جدید پلی استیشن در اختیار علاقه مندان قرار می دهد قابلیتی ست به نام BRAVIA Sync که نگفته پیداست که برای تلویزیون های براویای سونی طراحی گردیده است و توسط آن با اتصال دستگاه از طریق پورت HDMI به تلویزیون های مذکور و فعال کردن ویژگی BRAVIA Sync از منوی System Setting> Control for HDMI می توان بوسیله کنترل تلویزیون برخی موارد همچون حرکت در منوهای XMB و خاموش کردن کنسول همزمان با خاموش کردن تلویزیون را انجام داد. البته این خصوصیت (که در نسخه های قبلی حتی با ارتقا نیز در دسترس نیست)، به رغم جذابیت های خود واجد محدودیت هائی نیز هست بعنوان مثال با اینکه می توان با کنترل تلویزیون هردوی PS3 Slim و تلویزیون را خاموش کرد ولی امکان روشن کردن پلی استیشن با همان دکمه و همان کنترل وجود ندارد. در کل می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که دارندگان نسخه قبلی پلی استیشن در این یک مورد ضرر چندانی نکرده اند و همچنان استفاده از دسته بازی تقریبا تنها راه دسترسی به قابلیت های درون منوها به حساب می آید.

 

sony_playstation3_slim_09.jpg

 

از دیگر خصوصیات PS3 Slim که در نسخه قبلی وجود ندارد باید به پشتیبانی کامل دستگاه از صدای دیجیتال TrueHD و DTS-HD MA اشاره کرد که در طی آن با اتصال یک فرستنده صدای HD به پورت صدای دیجیتال دستگاه و فعال کردن گزینه BD/DVD Audio Output Format از منوی Video Setting صدائی شفاف و فوق العاده به گوش می رسد. البته با این حال در استفاده های خانگی و کاربران معمولی تفاوت چندانی میان این صدا با حالت عادی وجود ندارد و تنها در صورتی می توان تفاوت آن را حس کرد که با یک چینش چندگانه در صدا روبرو باشیم.

اما حالا که از خوبی های نسل جدید PS3 سخن گفتیم خوب است چند کلامی نیز در نقائص آن سخن برانیم جائیکه بزرگترین نقطه ضعف و مشکل نسل های متفاوت PS3 در نسخه Slim نیز برقرار است؛ بله درست حدس زدید بازهم صحبت از عدم پشتیبانی از بازی های نسل قبلی این کنسول یعنی بازی های PlayStation 2 است و با اینکه درک آن اندکی مشکل است اما این بار هم سونی حاضر نشده است در پیشرفته ترین کنسول خود از بازی های PS2 پشتیبانی به عمل بیاورد و دوست داران و علاقه مندان بازی های دوست داشتنی و همچنان پر فروش PS2 هنوز هم می بایست از کنسول قدیمی خود برای بازی استفاده کنند. یکی دیگر از موارد قابل ذکر در این بخش که این یکی مختص نسخه Slim است عدم پشتیبانی نسخه جدید از نصب سیستم عامل های دیگر همچون Linux است که برای بخش بزرگی از کاربران حرفه ای PS3 به نوعی از تمامی دیگر خصوصیات این دستگاه بیشتر اهمیت دارد (البته بخش بزرگ دیگری هم وجود دارند که احتمالا تا بحال خبر از این قابلیت هم نداشتند).

 

sony_playstation3_slim_10.jpg
PlayStation 3 Slim بر طبق اعلان های قبلی در اول سپتامبر در آمریکای شمالی و در سوم سپتامبر به بازار ژاپن ارائه می شود. قیمت در نظر گرفته شده برای این کنسول 299 دلار است که همزمان با آن نسخه 80 گیگ PS3 Classic نیز به 299 دلار و نسخه 160 گیگ آن به 399 دلار کاهش قیمت پیدا خواهند کرد.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

13 دیدگاه

  1. با عرض سلام
    من اطلاعاتی در مورد کپی خورشدن PS3 می خواستم!
    می خوام بدونم که چه جوریه؟خودمون هم میتونیم این کاررو بکنیم؟
    مزایا و معایبش چیه؟

  2. سلام . مرسی از مطالب عالیتون . میخواستم بگم که اگه میشه راجع به XBOX360 هم یه مطلب بنویسید و یه مقایسه بین XBOX360 و PS3 انجام بدید . چون فکر کنم یکی از بزرگترین مشکلات ما انتخاب بین این دو تاست . ممنون

  3. سلام به آرش خان گل
    آقا هرچی پیش میره بیشتر معلوم میشه که انگار دستی در کنسول و بازی هم داری
    در مورد مطلب که مثل همیشه آخرشی
    ولی چند تا نکته رو با اجازه من میگم….چون خودم هم دستی در بازی واین جور چیزا دارم
    1..در مورد ایستادن کنسول به صورت عمودی باید بگم…ps2 slim هم همین مشکل رو داشت و خوب بالاخره یه فرقی باید بین دوتا ورژن باشه دیگه….فقط امیدوارم مثل ps2 دائما در حال افتادن نباشه چون اون با یه باد غش میکرد….ولی احتمالا وزن 3 کیلویی ps3 با یه باد غش نمیکنه(بستگی به باد داره)
    2.نمیدونم چرا سونی این لوگو رو طراحی کرده….لوگوی اول فوق العاده زیبا و با کلاس بود ولی این مثل اسباب بازیا شده…کاشکی حداقل مثل psp یا ps2 با اون فونت خاص روش می نوشتن
    3.در مورد دکمه هاش اگر بعد از یه مدت خراب نشن (به دلیل فیزیکی بودن)فکر خوبیست
    4.عمر 10 ساله ی ps2 هنوز تموم نشده…پس توقع نداشته باشین که ps3 بازی های اونو بخونه…ولی به محض تموم شدن 10 سال با یک firmware جدید کارها درست میشه….سونی نمیخواد بلایی که به سر ps1 اومد به سر 2 هم بیاد..اگه الان ps3 بازیهای ps2 اجرا کنه پس خود 2 چکار کنه؟؟؟؟
    5. بزرگترین هیجان(حد اقل برای من)قابلیت عوض کردن هارد بود و این فکر بلا فاصله به نظرم رسید که سونی داره هر چه بیشتر به سمت مشتری محوری میره….چون توی psp Go… هارد و بلوتوث تعبیه کرده و توی ps3 slim هم قابلیت عوض کردن هارد
    6. و بزرگترین شوک…این که نمیشه لوگوی ps رو مثل همیشه بچرخونیم…واقعا یکی از زیباییهای ps2 و ps3 این بود که این لوگوی رنگی میچرخید…..حالا دیدید چرا من میگم مثل اسباب بازی شده…اون از فونت لوگوی روی دستگاه و اینم از لوگوی ثابت و تک رنگ
    7. در آخر…..همه ی این حرف ها به کنار….برای ما ایرانی ها که بازی اورجینال نمیخریم….مهمترین چیز کپی خور شدن یا نشدن کنسوله….که ps3 تاحالا خوب جلوی هک شدن ایستاده و فکر نکنم این عضو جدید هم از موضع خودش کوتاه بیاد(شایعه شده بود که میشه ps3 slim رو هک کرد)
    ممنون و شرمنده از این همه زیاده گویی

ارسال یک پاسخ