میهمان ناخوانده‌ای به نام Google Play

6
3992

چندی پیش شرکت گوگل به ناگاه فروشگاه اصلی تهیه برنامه‌های اندرویدی موسوم به Android Market را به عنوان جدید Google Play تغییر نام داد تغییری که علیرغم اهمیت نچندان زیاد آن در نگاه نخست عملا منجر به تغییر ساختار کلی این مارکت محبوب و تبدیل آن از محلی تنها برای عرضه برنامه‌های اندرویدی به ویترین متنوعی از محصولات متعدد این شرکت شده است. در مقاله پیش رو نگاهی داریم به تغییرات صورت پذیرفته از Android Market تا Google Play با ما در این مقاله همراه شوید.


Google Play همانطور که گفته شد نام جدید آن چیزی‌ست که مدتهاست با عنوان Android Market شناخته می‌شد مشکل بزرگ گوگل در رابطه با نام‌گذاری این مارکت گستردگی بیش از اندازه آن و افزوده شدن عناوین متعددی بجز برنامه‌های اندرویدی همچون بخش خرید یا اجاره فیلم، کتاب و سرویس‌های موسیقی‌ست که آن را بیش از آنکه مشابه یک مارکت فروش اپلیکیشن باشد به یک سوپرمارکت بزرگ بدل می‌کند؛ بنابراین نگفته پیداست که توصیف این مارکت گسترده با عنوان Android Market در حالیکه محصولات متعددی بجز مجموعه اندروید در آن یافت می‌شود چندان منطقی به نظر نمی‌رسد امری که گوگل نیز پیش از سایرین به لزوم تغییر آن پی برده و Google Play از این پس بعنوان نام جدید و پر معناتر این مجموعه معرفی شد در حالیکه بخش دسترسی به اپلیکیشن‌ها ابتدا به نام جدید Play Shop و سپس به Play Store تغییر نام داد که این تغییر با نخستین اتصال دستگاه‌های اندرویدی به شبکه اعمال می‌شود. تغییر دیگر در این میان به نام جدید سایت دسترسی به اپلیکیشن‌ها تعلق دارد که این یکی نیز به Play Store تغییر یافته است. اما جدا از این تغییر نام‌ها چه نکات و قابلیت‌های جدیدی را می‌توان در سرویس جدید گوگل نسبت به گذشته معرفی نمود؟ در حقیقت برای کاربران گوشی‌های اندرویدی تغییرات صورت پذیرفته در Google Play جدا از عنوان و آیکون‌های جدید در سطح نسبتا اندکی قرار می‌گیرد  که از جمله آنها باید به جدا کردن دو بخش Movies و Books از مجموعه مارکت و اضافه شدن دو آیکون و بخش جدید با نام‌های Google Play Movies و Google Play Books اشاره کرد.

whats-google_play_02.jpg
یکی دیگر از نکات جدید در مورد Google Play مسئله همسان‌سازی یا Sync محتوا با سرورهای این اپلیکیشن است جائیکه برطبق ادعای گوگل محتوای متنوع کاربران همچون موزیک، کتاب، فیلم، اپلیکیشن‌ و بازی‌های مختلف به راحتی با Sync شدن از طریق وب یا دیگر ابزارهای اندرویدی از هر نقطه در دسترس قرار می‌گیرند. شیوه انجام این عمل همانطور که به راحتی می‌توان حدس زد استفاده از سرورهای Cloud این شرکت در همسان‌سازی محتوای متنوع است بطوریکه بعنوان مثال به راحتی می‌توان یک کتاب را توسط گوشی موبایل خریداری کرد و سپس آن را در صفحه وب با کمک Play Store مطالعه نمود یا اینکه فیلمی را در وب اجاره نمود و در گوشی موبایل تماشا کرد که البته هیچ‌کدام نکته جدید و غیر قابل تصوری تلقی نشده و پیش از این نیز انجام آن از طریق سرورهای Cloud امکان‌پذیر بود ولی در مجموع تلفیق این دو فناوری در قالب Google Play امری کاملا مثبت و حرکتی رو به جلو محسوب می‌شود.
whats-google_play_03.jpg
از جمله دیگر موارد مهم در رابطه با Google Play به گسترش دایره کاربران این سرویس بخصوص در بخش وب مرتبط می‌شود جائیکه بجز کاربران معمول رده اندروید این‌بار از طریق وب‌سایت این اپلیکیشن امکان دسترسی تمامی کاربران به محتوای محبوبی همچون خرید و اجاره فیلم و کتاب فراهم آمده و برای استفاده از آن‌ها طبیعتا نیازی به سیستم‌عامل اندروید وجود ندارد. در حال حاضر حتی اپلیکیشن جداگانه Google Play Books برای سیستم‌عامل iOS نیز در دسترس قرار گرفته است.
whats-google_play_04.jpg
در بخش Google Play App یعنی محل دسترسی به برنامه‌های اندرویدی تغییرات نسبتا اندکی در ظاهر و عملکرد دیده می‌شود از جمله این تغییرات اضافه شدن Tab جدیدی با نام All در این قسمت است که تمامی برنامه‌هائی که در هر زمان برای گجت‌های مختلف توسط کاربر دانلود شده است را در معرض نمایش می‌گذارد در این لیست حتی برنامه‌هائی که چند سال پیش برای چند لحظه در گجت کاربران نصب شده و سپس uninstall شده‌اند را نیز می‌توان پیدا نمود.
whats-google_play_05.jpg
امکان مرتب کردن نقدهای کاربران بروی اپلیکیشن‌ها از نکات جدید بخش App در Google Play محسوب می‌شود. حتی در این حالت می‌توان نقدهای کاربران را براساس مدل فعلی گوشی کاربر نیز مرتب نمود که امکانی بسیار کاربردی در جهت تعیین نقاط مثبت و منفی یک برنامه خاص تلقی می‌شود.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

6 دیدگاه

  1. میخواستم یه نکته رو بگم که بدون وی p از مارکت دانلود کنید فقط کافیه برنامه market unlocher pro رو نصب کنید و هر سه گزینه رو فعال کنید و یکی از اپراتورهای مربوطه رو انتخاب کنید البته حتمآ باید گوشیتون روت شده باشه

ارسال یک پاسخ