چرا سامسونگ باید پیشنهاد کوالکام ( Qualcomm ) را بپذیرد؟

0
1696
همکاری مشترک سامسونگ و کوالکام

یکی از خبرهای عجیب روز گذشته اعلام تمایل کوالکام ( Qualcomm ) به همکاری با شرکت سامسونگ در زمینه ساخت چیپ‌ست‌های نسل بعدی اسنپدراگون 820 است. این اتفاق در حالی صورت می‌گیرد که سامسونگ با استفاده نکردن از اسنپ‌دراگون در پرچمداران جدید خود (S6 و S6 Edge) ظاهرا ضربه بزرگی را به این شرکت وارد کرده است. در ادامه به دلائل این تصمیم کوالکام می‌پردازیم.

بزرگ‌ترین ضربه بر پیکره شرکت کوالکام با فراگیر شدن معماری 64 بیتی در پردازنده‌‌های موبایلی وارد شد. این واقعه در حالی رخ داد که کوالکام روی پردازنده‌های همچنان 32 بیتی Snapdragon 805‌ متمرکز بود و به همین علت فرصت بسیار اندکی در اختیار این شرکت برای توسعه پردازنده‌های کاستوم و خاص این سری قرار داشت. این مشکل در نهایت منجر به این موضوع شد که پردازنده‌های 64 بیتی کوالکام در زمان مقرر آماده نشده و این شرکت مجبور شد از پردازنده‌های ARM در اسنپدراگون 810 استفاده کند. اسنپدراگون 810 شرکت کوالکام را در حقیقت شرکت TSMC ساخته است که نسل قبلی اسنپدراگون را نیز خود ساخته بود. معماری این سری 20 نانومتری بود که در مقابل معماری 14 نانومتری حاضر در چیپ جدید Exynos سامسونگ به هیچ عنوان برتری نداشت.

همکاری مشترک سامسونگ و کوالکام - Qualcomm

حالا شرکت Qualcomm برای توسعه نسل بعدی پروسسورهای اسنپدراگون 820 به همکاری با سامسونگ بسیار نیازمند است؛ اولین جنبه این نیاز به تمایل این شرکت به ساخت پردازنده‌‌ها با معماری 14 نانومتری باز می‌گردد که در صورت حصول این همکاری شرکت TSMC ضربه بزرگی را دریافت خواهد کرد (چندی پیش نیز اپل ساخت چیپ‌های جدید A9 را از TSMC گرفت و به سامسونگ سپرد). دومین دلیل علاقه کوالکام به همکاری با سامسونگ، فروش بسیار بالای گوشی‌های پرچمدار این برند در سرتاسر دنیا است و حضور داشتن در آنها تضمینی برای ادامه حیات کوالکام به حساب می‌آید.

همکاری مشترک سامسونگ و کوالکام

در دیگر سو، سامسونگ نیز حداقل در یک جنبه به این همکاری نیاز خواهد داشت. چیپ‌ست‌های Exynos سامسونگ با وجود آنکه از لحاظ فناوری ساخت بر اسنپدراگون 810 برتری دارند اما یک ضعف نیز در آنها دیده می‌شود. مودم رادیویی این چیپ‌ست‌ها در خارج از پروسسور به صورت اکسترنال قرار گرفته در حالی که این مودم در اسنپدراگون 810 درون چیپ‌ست قرار دارد. این موضوع خود هزینه مشخصی را به سامسونگ برای تعبیه مودم خارجی تحمیل کرده است و در صورت همکاری بین سامسونگ و کوالکام این هزینه برای سامسونگ از میان می‌رود.

Qualcomm در اسنپدراگون 820 بار دیگر به پردازنده‌‌های کاستوم اختصاصی خود باز می‌گردد که هسته‌های آن Kryo نامیده شده و به‌صورت پیش‌فرض با معماری 64 بیتی ارائه می‌شوند. هنوز هیچ‌یک از شرکت‌های سامسونگ و کوالکام به‌صورت رسمی این موضوع را اعلام نکرده‌اند اما سود مشخصی برای هردو در این همکاری احتمالی دیده می‌شود.

ارسال یک پاسخ