Windows Phone 7.0 مرثیه ای بر یک سیستم عامل

38
6800
در هفته ای که گذشت شرکت مایکروسافت بطور رسمی جایگذاری سیستم عامل جدید خود با نام Windows Phone 7 را در قالب گوشی های متفاوتی از شرکت های گوناگون آغاز نمود جائیکه 13 گوشی متفاوت از چند شرکت بزرگ دنیای موبایل اولین اسامی خواهند بود که به این سیستم عامل مزین می شوند. در ادامه و در قسمت اول این مقاله به بررسی کاملی از سیستم عامل جدید مایکروسافت و نکات مثبت و منفی آن می پردازیم. قسمت دوم این مقاله نیز به بررسی مشخصات سخت افزاری و امکانات تمامی گوشی های ارائه شده با این سیستم عامل تعلق خواهد داشت. با ما همراه شوید.

تاریخچه مایکروسافت در ساخت سیستم عامل برای گوشی های هوشمند به سالهای دور و زمان ارائه نخستین ورژن ویندوز موبایل با نام Pocket PC 2000 در سال 2000 باز می گردد در آن زمان استفاده از گوشی های هوشمند یا به عبارت دقیق تر پاکت پی سی ها کاملا منحصر و محدود به افراد کاملا خاصی بود که برای انجام کارهای مدیریتی خود و مواردی همچون تنظیم قرار ملاقات ها و ایجاد و ویرایش متون از این ابزار گران قیمت و اشرافی استفاده می کردند. در ورژن های بعدی این سیستم عامل اندک اندک همزمان با بالا رفتن امکانات و بهبود رابط کاربری، امکان برقراری تماس نیز بعنوان یکی از قابلیت های پیشفرض به این سیستم عامل افزوده شد. یکی دیگر از موارد جدیدی که پس از اولین نسخه یعنی ورژن 2000 به لیست تولیدات مایکروسافت در این کلاس افزوده شد، خط تولید اسمارت فون های فاقد صفحه نمایش لمسی بود که از ورژن خاصی از ویندوز موبایل که غالبا بعنوان ورژن استاندارد از آن یاد می شود استفاده می کردند. این گونه خاص از سیستم عامل که در تمامی ورژن های بعدی این سیستم عامل شامل Windowd Mobile 6.1، Windows Mobile 2003، Windows Mobile 2003 SE، Windows Mobie 5، Windows Mobile 6، Pocket PC 2002 و بلاخره Windows Mobile 6.5 تکرار شد، تقریبا همیشه در مدل هائی با صفحه کلید کامل QWERTY به چشم می خورد و امکانات ارائه شده در آن هیچگاه با نسخه حرفه ای یا Professional این سیستم عامل قابل قیاس نبود.

microsoft_windows_phone_7_02.jpgاوج هنرنمائی و محبوبیت ویندوز موبایل در میان کاربران این رده بدون شک به نسخه 6.1 این سیستم عامل که در آوریل 2008 ارائه شد تعلق دارد این نسخه که در حقیقت آپدیتی از نسخه شش این سیستم عامل به حساب می آمد نه تنها از لحاظ کارکردی پیشرفت های فوق العاده ای را در بر داشت بلکه از لحاظ ظاهری نیز برای اولین بار ساختار خشک سیستم عامل را با تغییرات ملایمی روبرو نمود که از جمله این تغییرات می بایست به ساختار تغییر شکل یافته Homescreen، نمایش پیام ها به فرمت Threaded SMS و امکان زوم تا انتها در اینترنت اکسپلورر اشاره کرد البته این همه تغییرات ایجاد شده در ورژن 6.1 نبود چرا که حدودا همزمان با ارائه این نسخه، رابط های کاربری رنگارنگ جدیدی مثل TouchFLO توسط شرکت هائی همچون HTC بعنوان پوسته ای جایگزین برای ظاهر ویندوز ارائه شد که اندک اندک رده پاکت پی سی را نیز به لیست انتخاب کاربران عادی دنیای موبایل افزودند. پس از این نسخه و با گذشت بیش از یک سال از ارائه آن به بازار زمانی که همگان منتظر نسخه هفتم سیستم عامل مایکروسافت بودند این شرکت به دلائلی که تنها برای خودش روشن بود ترجیح داد تا بار دیگر نسخه 6.1 را با ارتقا دیگری همراه سازد و اینگونه بود که در می 2009 ورژن 6.5 پا به عرصه وجود گذاشت و در اکتبر 2009 برای اولین بار به بازار عرضه شد.

microsoft_windows_phone_7_03.jpgتغییر اصلی در نسخه 6.5 بدون هیچ شکی به مسائل ظاهری و از همه مهمتر تغییر ساختاری در منوی استارت سنتی و کلاسیک این سیستم عامل که حالا جای خود را به منوئی قابل اسکرول با ظاهری لانه زنبوری داده بود تعلق داشت البته در این میان تغییرات دیگری همچون طراحی مجدد صفحه Home Screen با آیکون های قابل اسکرول به هر چهار طرف و تغییرات فراوان در File Manager جدید سیستم عامل نیز به چشم می خورد. پس از این و در سه آپدیت پیاپی برخی تغییرات کوچک و بزرگ در نسخه 6.5 ایجاد شد که هیچکدام به صورت رسمی در اختیار کاربران برای ارتقا سیستم عامل قرار نگرفت و تنها برخی گوشی های جدید تولید شده در این بازه زمانی به این نسخه های جدید مجهز شدند. محبوبیت ویندوز موبایل پس از ارائه نسخه 6.5 و همزمان با اوج گرفتن پدیده ای به نام گوگل آندروید، بطرز شدیدی در میان کاربران این سیستم عامل دچار افت شد چرا که علیرغم نکات ظاهری نسبتا راضی کننده حاضر در نسخه جدید، تغییرات انقلابی گسترده همچنان جائی در ورژن 6.5 نداشت و کاربران قدیمی این سیستم عامل در حضور دو رقیب محبوب و بسیار پر طرفدار همچون iOS و Android چاره ای جز مقایسه و نهایتا قبول ضعف های متعدد ویندوز موبایل در قبال رقبای جوان آن را نداشتند. سکوت مایکروسافت در این میان که صبورانه جایگزین شدن پاکت پی سی های کلاسیک خود را با مدل های رنگارنگ آندروید به نظاره نشسته بود، به افزایش این عدم اقبال عمومی به ویندوز موبایل کاملا دامن می زد. اما همانطور که پیش بینی می شد سکوت مایکروسافت بلاخره با معرفی سیستم عاملی که انقلابی خوانده شده است با سر و صدائی هر چه تمام تر شکسته شد و نسخه جدید ویندوز موبایل که حالا ویندوز فون هفت نام گرفته بار دیگر امیدهای مایکروسافت را برای باز پس گیری جایگاه سابق این شرکت زنده کرده است. مهمترین نکته در رابطه با سیستم عامل جدید مایکروسافت که آن را از تمامی ورژن های قبلی این سیستم عامل مجزا می کند طراحی کاملا دگرگون شده این اینترفیس در تمامی زمینه ها چه از لحاظ ظاهری و چه از لحاظ عملکردی ست جائیکه نه تنها Windows Phone 7 هیچ شباهتی از لحاظ ظاهری و ساختار منوها به نسخه های قبلی ویندوز موبایل ندارد بلکه قابلیت ها و امکانات این سیستم عامل نیز به قدری تغییر کرده که بهتر است آن را نه آپدیتی از ورژن های قبلی بلکه گونه کاملا جدیدی در دنیای سیستم عامل ها بدانیم البته این تغییرات همانطور که در ادامه خواهیم دید تقریبا در اکثریت قریب به اتفاق موارد در جهت کاملا منفی (حداقل به نظر من) حرکت کرده است. علاوه بر این ویندوز فون جدید بغیر از تغییرات ساختاری و عملکردی به سرویس های جدید مایکروسافت همچون موتور جستجوی جدید Bing، نرم افزار Bing Maps، نسخه جدید مسنجر Windows Live با امکان دسترسی به فی–س ب—وک و اینترنت اکسپلورر 9.0 مجهز شده است که تقریبا همگی برای اولین بار در این سیستم عامل معرفی شده اند. با این پیش زمینه نسبتا طولانی بررسی کامل سیستم عامل را آغاز می کنیم.

microsoft_windows_phone_7_04.jpgدنیای ناشناخته ویندوز فون هفت در اولین برخورد فضائی کاملا غریبه را پیش روی کاربران قرار می دهد جائیکه نه تنها از صفحه Home Screen کلاسیک خبری نیست بلکه منوی استارت نیز کاملا به دست فراموشی سپرده شده است. صفحه اصلی در سیستم عامل جدید مجموعه ای از باکس های متعدد کوچک و بزرگی ست که اصطلاحا tile خوانده می شوند. برخی از این باکس ها بصورت ثابت و بدون حرکت بوده و برخی دیگر کاملا متحرک و اصطلاحا Live طراحی شده اند و دائما محتوای خود را به روز می کنند. قبل از پرداختن به جزئیات این بخش ها می بایست با مفهوم جدید مایکروسافت موسوم به Hubs برای دسترسی به بخش های مختلف سیستم عامل آشنا شویم. هاب های شش گانه حاضر در ویندوز فون جدید که پیش از این نیز به آنها پرداخته ایم شامل People ،Picture ، Office، Music&video، Marketplace و بلاخره Games می شود که برای هرکدام وظیفه خاصی در نظر گرفته شده که از روی نام آنها کاملا قابل حدس است البته این وظایف به هیچ عنوان نکات جدیدی به حساب نمی آیند و تقریبا همگی آنها را در ویندوز های قبلی این شرکت نیز می توان پیدا کرد و تنها نکته جدید در این میان علاوه بر نام جدید به مجتمع شدن وظایف زیر یک عنوان و دسترسی سریع تر و بدون واسطه به این قسمت هاست البته این نکته را نیز نباید از یاد برد که یکی از دلائل اصلی استفاده از هاب ها عدم حضور File Manager در این ویندوز است که چاره ای بجز استفاده از هاب ها برای دسترسی به محتوای مورد نظر برای کاربران باقی نمی گذارد. از جمله tile های Live در صفحه اصلی می توان به هاب People در بخش بالائی اشاره کرد که 9 تصویر از کنتاکت های حاضر در دفترچه تلفن را در چینشی 3×3 در کنار یکدیگر قرار داده و تصاویر حاضر در آن دائما محو و ظاهر می شوند. این دفترچه تلفن جدید علاوه بر وظیفه اصلی خود، محلی برای دسترسی به اطلاعات شبکه های اجتماعی افراد همچون شبکه ف–یس ب—وک نیز به حساب می آید. از دیگر هاب های پیشفرض حاضر در این قسمت باید به Games، Office و Marketplace اشاره کرد.

microsoft_windows_phone_7_05.jpgمنوی اصلی سیستم عامل ویندوز فون هفت که با لمس فلش کوچک حاضر در گوشه سمت راست بالای صفحه نمایش یا با اسکرول جانبی Home Screen قابل دسترسی ست در حقیقت محلی برای ذخیره تمامی Application های حاضر در دستگاه در چینشی بسیار ساده و به فرم یک لیست بلند بالا است. آیکون های متناظر با Application های به نمایش در آمده در این قسمت کاملا غیر قابل ویرایش و ثابت بوده و هیچ راهی برای تغییر در ظاهر و شیوه نمایش آنها وجود ندارد و بدین ترتیب طبیعتا با نصب برنامه های مختلف و متعدد این لیست بسیار طولانی و بلند بالا می شود. امکان ارسال میانبر اپلیکشن ها از این قسمت به صفحه Home Screen (یا آنگونه که مایکروسافت می گوید منوی استارت جدید) از جمله معدود قابلیت های حاضر در منوی اصلی ست. ساختار کلی این دو منو یعنی منوی استارت جدید و منوی اصلی کاملا ساده و اصطلاحا User Friendly طراحی شده است جائیکه برخلاف سیستم عامل های دیگر از دکمه ها و Shortcut های متعدد در این بخش ها خبری نیست و همه چیز به اسکرول منوها رو به بالا و پائین و Swipe کردن رو به چپ و راست محول شده است البته برخی المان های ساختاری همه سیستم عامل ها همچون Context Key ها در پائین صفحه نمایش که متناسب با منو نوع عملکرد خود را تغییر می دهند در اینجا نیز دیده می شود علاوه بر این در برخی منوها در کنار Context Key های حاضر در زیر صفحه نمایش از سه نقطه در گوشه تصویر استفاده شده که محلی برای دسترسی به تنظیمات پیشرفته مرتبط با آن منوست. در کل ساختار ویندوز فون هفت بسیار ساده تر و آسان تر از تمامی ورژن های قبلی این سیستم عامل طراحی شده نکته ای که بدون شک در جهت جذب کاربران بیشتر به این سیستم عامل و تغییر پیشینه این اینترفیس از ساختاری پیچیده به پوسته ای قابل استفاده برای همه موثر خواهد بود. اما این سیستم عامل نیز به مانند دیگر تجربه ها در این زمینه بدون شک خالی از اشکال و ایراد نیست یکی از بزرگترین ایرادات ویندوز فون هفت از دید منتقدان به مسئله عدم پشتیبانی از Multitasking و یا به بیان دیگر پیروی از شیوه اپل (البته تا پیش از معرفی iOS 4.0) باز می گردد بله درست خواندید در ساختار ویندوز فون هفت خبری از Multitsking نیست! به بیان دیگر اجرای دو برنامه همزمان در این سیستم عامل به شیوه معمول قابل انجام نخواهد بود البته همچون اپل امکان رها سازی یک برنامه و بازگشت مجدد به آن به همان حالت رها شده وجود دارد قابلیتی که در طی آن سیستم عامل حالت قبلی یک برنامه را پیش از بستن آن و باز کردن برنامه بعدی حفظ می کند بعنوان مثال زمانیکه بروی مرورگر اینترنتی دستگاه چندین تب مختلف باز است با فشردن کلید سخت افزاری ویندوز می توان به منوی استارت اولیه باز گردیم در این حالت مرورگر کاملا بسته می شود اما حالت آن و محتوای Tab ها کاملا در حافظه دستگاه ذخیره شده و با فشردن کلید Back می توانیم بار دیگر به مرورگر دستگاه درست همانگونه که آن را رها کرده ایم باز گردیم این شیوه که البته پیش از این بارها و بارها در مورد مزایا و معایب آن در قالب سیستم عامل های اپل بحث شده است حاوی یک نکته منفی کاملا اختصاصی برای ویندوز فون هفت است جائیکه فشردن کلید Back حاضر در زیر صفحه نمایش برخلاف انتظار باعث انتقال به مرحله ای بالاتر در سلسله مراتب منو نمی شود بلکه کاربر را دقیقا به برنامه قبلی استفاده شده باز می گرداند که در این میان در اکثر مواقع با فشردن این کلید برنامه هائی باز می شود که کاربر معمولا احتیاجی به آنها ندارد. حضور یک سوئیچر ساده در این قسمت که برنامه های اخیرا استفاده شده کاربر را برای انتخاب از میان آنها لیست نماید نیاز ساده اما حیاتی ست که جای خالی آن در این قسمت کاملا احساس می شود. نکته منفی و کاملا عجیب دیگر در مورد ویندوز فون هفت که خود به تنهائی می تواند نظر بسیاری از کاربران را در مورد این سیستم عامل تغییر دهد شیوه استفاده از کارت حافظه در گوشی های حاضر در این کلاس است البته تقریبا در اکثریت قریب به اتفاق مدل های فعلی ارائه شده برای این سیستم عامل از کارت حافظه استفاده نشده اما در یکی دو مدلی که کارت حافظه حضور دارد داستان به قدری عجیب دنبال می شود که می توان آنها را نیز فاقد کارت حافظه به حساب آورد ماجرا از این قرار است که کارت حافظه قرار گرفته شده در دستگاه کاملا با حافظه داخلی سیستم یکی می شود بدین معنا که حافظه بروی کارت دیگر حافظه جانبی به حساب نمی آید و بخشی از حافظه اصلی گوشی ست بدین ترتیب نه تنها کارت حافظه این مدل به شیوه معمول اصطلاحا Hot Swap نیست بلکه برای خارج کردن این کارت حافظه و استفاده از آن می بایست گوشی را کاملا هارد ریست نمود! چرا که در غیر این صورت با کارت حافظه ای روبرو می شویم که بعلت استفاده از شیوه ای اختصاصی در نوشتن اطلاعات، محتوی حاضر در آن توسط کامپیوتر غیر قابل دسترسی ست

microsoft_windows_phone_7_06.jpgدفترچه تلفن سیستم عامل یا همان People Hub محل ذخیره کنتاکت های حاضر در حافظه دستگاه است در این بخش و در اولین صفحه تمامی اسامی حاضر در دفترچه تلفن به شیوه ای کاملا ساده و از روی حروف الفبا در زیر یکدیگر ردیف شده اند جائیکه برچسب های آبی رنگ الفبائی بر بالای کنتاکت های حاوی آن حرف دیده می شود و فشردن هرکدام از این برچسب ها صفحه جدیدی را با تمامی حروف الفبا نمایان می سازد که در این لیست برچسب های فعلی مورد استفاده با رنگ آبی از سایرین جدا شده اند. علاوه بر این در این قسمت و در بخش بالائی دو میانبر برای جستجوی کنتاکت ها و افزودن نام جدید به دفترچه تلفن در نظر گرفته شده است.

microsoft_windows_phone_7_07.jpgبا Swipe کردن این قسمت رو به سمت راست بخشی برای نمایش اتفاقات جدید همچون آپدیت های کاربران در شبکه های اجتماعی در نظر گرفته شده است و Swipe دیگری در همین سمت کنتاکت هائی که جدیدا با آنها تماس برقرار شده است را به نمایش می گذارد. گشودن هر کنتاکت بصورت تکی علاوه بر نمایش عکس جداگانه ای از کاربر، گزینه هائی همچون Write on Wall، Text Mobile، Call Mobile و View Website را به نمایش می گذارد که در این حالت در زیر هرکدام از این موارد گزینه ای که سیستم عامل در جهت برقراری این ارتباط به کار می گیرد (همچون شماره موبایل، آی دی شبکه اجتماعی و آدرس وب سایت) به رنگ آبی به نمایش در می آید. Soft-Key های حاضر در زیر صفحه نمایش در این حالت شامل گزینه هائی برای Pin کردن کنتاکت به صفحه اصلی، لینک کردن کنتاکت با دو یا چند سرویس مختلف و ادیت می گردند.

microsoft_windows_phone_7_08.jpgمنوی پیام ها نیز در ویندوز فون هفت کاملا تغییر کرده است پیغام ها در اینجا به فرم thread یا نمایش پیوسته در یک صفحه دیده می شوند جائیکه هر پیام در یک منوی حبابی شکل قرار می گیرد افزودن کنتاکت به گیرنده های پیام به سادگی تایپ کردن ابتدای نام فرد و سپس انتخاب آن از لیست است. افزودن تصویر به پیام و تبدیل آن به MMS نیز به راحتی صورت می پذیرد البته در اینجا امکان افزودن ویدئو وجود ندارد. کلاینت ایمیل در ویندوز جدید به راحتی تنظیمات سرویس های معروفی همچون یاهو و جیمیل را تشخیص داده و برای اضافه کردن این سرویس ها نیازی به وارد کردن مشخصات فنی نیست. از نکات نسبتا منفی در این بخش باید به عدم امکان نمایش همزمان دو ایمیل مختلف در یک صفحه اشاره کرد. تغییر رنگ صفحه کلید QWERTY حاضر در منوی پیام ها و ایمیل متناسب با رنگ منو (سفید در کلاینت ایمیل و مشکی در منوی پیام ها) از نکات جالب این قسمت است.

microsoft_windows_phone_7_09.jpgبرقراری تماس در این سیستم عامل توسط Phone Application صورت می گیرد در این منو و در صفحه اصلی تماس های قبلی در زیر یکدیگر لیست شده و در زیر صفحه نمایش سه میانبر به Voice Mail، صفحه کلید مجازی برای شماره گیری و دفترچه تلفن وجود دارد. صفحه مجازی شماره گیر (Dialer) بسیار ساده و معمولی ست و علاوه بر کلیدهای عددی دارای دو کلید Call و Save در بخش زیرین است. نکته عجیب و غیر قابل باور در این قسمت حذف کامل شماره گیری هوشمند است که امتیاز منفی قابل ملاحظه ای برای این بخش به حساب می آید نکته جالب اینجاست که ویندوز موبایل اولین اینترفیسی بود که شماره گیری هوشمند را به دستگاه های موبایل وارد نمود. عدم پشتیبانی از تماس ویدئویی نکته منفی دیگر در این بخش است.

microsoft_windows_phone_7_10.jpgگالری نمایش تصاویر در Windows Phone 7 این بار با نام Picture Hub خوانده می شود در این صفحه که همچون دیگر منوهای ویندوز جدید سادگی بیش از اندازه اندکی آزار دهنده به نظر می رسد محلی برای نمایش تصاویر اخیرا مشاهده شده (Recent Photos)، تصاویر جدید (آپدیت از سرویس های آنلاین و شبکه های اجتماعی) و یک منوی دیگر برای مشاهده کل تصاویر و تصاویر مرتب شده براساس تاریخ گرفته شدن عکس و تصاویر مورد علاقه (Favorite) در نظر گرفته شده است. با گشودن هر عکس امکان Pinch Zoom با کمک دو انگشت وجود دارد سرعت اجرای این عملیات نیز با اینکه تقریبا بطور کامل به سخت افزار دستگاه مرتبط می شود اما در کل با توجه به استفاده از پردازنده های یک گیگاهرتزی در تقریبا تمامی مدل های معرفی شده با این سیستم عامل سرعت زوم در تصاویر بسیار بالا و بلافاصله است. از دیگر  امکانات حاضر در گالری تصاویر باید به امکان آپلود مستقیم تصاویر در ف..یس ب-وک و به اشتراک گذاری آنها در دیگر سرویس های آنلاین اشاره کرد.

microsoft_windows_phone_7_11.jpgمدیا پلیر ویندوز جدید این بار در هاب مشترک Music&Video جای گرفته است در این قسمت که نشان Zune به روشنی هر چه تمام تر خودنمائی می کند همچون دیگر هاب ها در ابتدا فایل های جدیدا پخش شده از دستگاه در قسمت History نشان داده می شود در منوی اصلی اما دسترسی کاملی به تمامی فایل های صوتی و تصویری در کنار رادیوی FM، پادکست های صوتی و تصویری و بلاخره فروشگاه Marketplace وجود دارد. سادگی بیش از اندازه در طراحی در این قسمت نیز کاملا به چشم می خورد جائیکه غیر حرفه ای ترین کاربران موبایل نیز در استفاده از این قسمت مطلقا مشکلی را احساس نخواهند کرد. در هنگام پخش موسیقی و بعنوان یک استثنا در مسئله مولتی تسکینگ امکان Minimize کردن پلیر و استفاده از سایر قسمت ها وجود دارد (درست همانند آیفون) در این حالت سه کنترلر ساده همیشگی برای متوقف کردن آهنگ و حرکت به اهنگ قبلی و بعدی بروی صفحه Home Screen جای می گیرند. نکته جالب دیگر امکان قرار دادن میانبر یک آهنگ یا حتی یک فرکانس خاص از رادیوی FM بصورت مستقیم بروی صفحه Home Screen است. از جمله نکات منفی پخش کننده موسیقی در ویندوز جدید باید به غیبت نابهنگام اکولایزرهای همیشگی این پلیر اشاره کرد. پخش ویدئو توسط این پلیر نیز در سادگی هرچه تمام تر اتفاق می افتد جائیکه تنها کنترلرهای به نمایش در آمده در صفحه همان سه دکمه Play/Pause، حرکت به تراک بعدی و قبلی ست. عدم پشتیبانی از فایل های DivX و XviD همچنان بزرگترین ایراد قابل اشاره در هنگام پخش ویدئو توسط مدیا پلیر ویندوز است.

microsoft_windows_phone_7_12.jpgبخش بازی های حاضر در ویندوز فون هفت که در Games hub جای گرفته اند یکی از جذابیت های جدید این سیستم عامل است در اینجا اکثر امکانات حاضر در سرویس آنلاین بازی مایکروسافت موسوم به Xbox Live در ساختاری کاملا ساده و سر راست گرد هم آمده اند. در این هاب چهار صفحه قابل اسکرول به چشم می خورند که در اولی با نام Collection بازی های نصب شده و میانبری به Marketplace برای دریافت بازی های بیشتر وجود دارد صفحه دوم Spotlight برای نمایش اطلاعات جدید در نظر گرفته شده در بخش سوم با نام Xbox Live اطلاعات کاربری شامل آواتار و نام کاربری افراد به چشم می خورد و بلاخره در چهارمین قسمت به نام Requests درخواست های سایر کاربران برای پیوستن به بازی های دیگر قرار دارد. کم بودن تعداد بازی های قابل استفاده در این قسمت ظاهرا تنها مشکلی ست که می توان در مورد این هاب اشاره کرد.

microsoft_windows_phone_7_13.jpgداستان ساده سازی های ویندوز فون هفت در یکی دیگر از بخش های جذاب اسمارت فون های امروزی یعنی اینترفیس دوربین نیز ادامه پیدا کرده است در این قسمت تمامی فضای صفحه نمایش به Viewfinder دوربین اختصاص دارد و در ستون سمت راست این بخش تنها سه کنترلر شامل سوئیچر تغییر حالت بین عکاسی و فیلمبرداری، دکمه Virtual Zoom و بلاخره کلید تنظیمات دیده می شود. Swipe این صفحه به سمت راست بر طبق انتظار آخرین تصاویر یا ویدئو های گرفته شده با دوربین دستگاه را به نمایش می گذارد و Swipe دیگری به همان سمت یا به سمت مخالف بار دیگر همان صفحه viewfinder قبلی را باز می گرداند. در بخش تنظیمات دوربین گزینه های متعدد و فراوانی از تغییرات در فلش و فوکوس اتوماتیک تا افکت های نوری و رنگی، White Balance، لرزش گیر دست، WDR و چندین و چند گزینه دیگر وجود دارد که البته حضور همگی یا بخشی از آنها کاملا به کیفیت و نوع سخت افزار دوربین باز می گردد. حداقل استاندارد مایکروسافت در این قسمت یک دوربین 5 مگاپیکسلی با امکان فیلمبرداری با وضوح 720p است که در کل راضی کننده ای به نظر می رسد

microsoft_windows_phone_7_14.jpgمرورگر اینترنتی بکار گرفته شده در این سیستم عامل نسخه جدیدی از اینترنت اکسپلورر همیشگی ست که با تغییرات ظاهری و عملکردی فراوان بلاخره پس از مدتها توانسته است توجه بسیاری را به خود جلب نماید. سرعت گشودن صفحات در مرورگر جدید کاملا بهبود یافته و حرکت در محتوا (Panning) و بالا و پائین رفتن در صفحه (Scroling) کاملا سریع و راضی کننده است. برای زوم در صفحه می توان علاوه بر ضربه زدن دوگانه بروی صفحه نمایش از Pinch Zoom نیز استفاده کرد که هر دو از سرعت بالائی برخوردارند. از جمله موارد کاربردی در این قسمت باید به گزینه Find on page برای پیدا کردن محتوا در صفحه اشاره کرد.  با تغییر جهت گوشی از عمودی به افقی کل فضای صفحه نمایش به مرورگر اختصاص خواهد یافت و کنترلرهای معدود حاضر در این قسمت نیز کاملا پنهان می شوند این قابلیت با اینکه در بهبود فضای در اختیار کاربر برای مشاهده صفحه موثر واقع شده است اما در عمل محدودیت های مشخصی همچون عدم دسترسی به تنظیمات و حتی عدم امکان وارد کردن آدرس جدید در این حالت را ایجاد می کند. پشتیبانی از گشودن چندین تب بدون ایجاد مشکل و کند شدن مرورگر، پشتیبانی از History و Favorite با امکان Pin کردن سایت های دلخواه به صفحه Home Screen و نمایش پیشنهادهای همزمان با تایپ از موتور جستجوی Bing و سابقه سایت های قبلا گشوده شده از دیگر امکاناتی ست که اینترنت اکسپلورر جدید در اختیار کاربران قرار می دهد اما در آن سوی میدان و در راس نکات منفی این مرورگر نه تنها خبری از حضور محتوای فلش در آن نیست بلکه حتی Silverlight خودمایکروسافت نیز در لیست محتوای قابل پشتیبانی توسط این مرورگر نیست! نکته منفی دیگر در هنگام ذخیره کردن فایل ها رخ می دهد جائیکه اینترنت اکسپلورر تنها به فایل هائی اجازه Save شدن را می دهد که قادر به شناسائی شان باشد. عدم تطبیق سطور حاضر در یک متن به هنگام زوم کردن در محتوا (Text reflow) که کاربر را در حین زوم به حرکت دستی در میان متن وا می دارد از دیگر نکات منفی قابل اشاره در این قسمت است. مشکل عجیب دیگر در این مرورگر به تعداد رنگ های مورد پشتیبانی آن در هنگام نمایش تصاویر آنلاین باز می گردد جائیکه 65 هزار عنوان حداکثر تعداد رنگ های قابل نمایش در این قسمت است. در کل و علیرغم تمامی این مشکلات اینترنت اکسپلورر جدید به نسبت تسخه های قبلی خود تغییرات فراوان و امیدوار کننده ای را تجربه کرده است.

microsoft_windows_phone_7_15.jpgیکی از بخش های همواره جذاب پاکت پی سی ها قسمت آفیس برای ایجاد یا ویرایش فایل های بسته Microsoft Office است این قسمت در ویندوز جدید در Office Hub جای گرفته و با ورود به آن با سه قسمت مجزا شامل Documents، One Note و SharePoint روبرو می شویم که با اسکرول جانبی می توان بین آنها سوئیچ نمود. در قسمت One Note می توان به راحتی یادداشت های مورد نظر خود را در ترکیبی از متن، عکس یا صدا ایجاد نموده و علاوه بر امکان ارسال آنها توسط ایمیل، این نوت ها را با سرویس های Cloud همچون Windows Live یا SkyDrive نیز می توان سینک نمود و بدین ترتیب از هر جائی به آنها دسترسی پیدا کرد امکان Pin کردن این نوت ها به صفحه Home Screen نیز طبیعتا وجود دارد. در بخش SharePoint نیز همچون همیشه امکان سینک کردن و به اشتراک گذاری محتوای Word و Excel و Attach کردن آنها به ایمیل وجود دارد ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که امکان انجام این آخری یعنی Attach کردن محتوای Word و Excel از طریق ادیتور معمول ایمیل وجود ندارد. اما مهمترین بخش های این مجموعه یعنی مشاهده و ویرایش فایل های Word و Excel به شیوه کاملا راضی کننده ای صورت پذیرفته است جائیکه علاوه بر نمایش بدون نقض و خالی از ایراد این فایل ها، امکان غلط گیری بلافاصله و تایپ مستقیم در متن و همچنین حرکت روان و بدون اشکال در این متون وجود دارد. گزینه Find on Page نیز به راحتی عملیات جستجو در متن را انجام می دهد. تغییر فرمت متن با امکان Highlight کردن سطور، تغییر رنگ فونت و Bold و Italic کردن کلمات صورت می گیرد علاوه بر این در صورت تمایل به راحتی می توان کامنت دلخواهی را به متن مورد نظر افزود. اما شاید بزرگترین نکته منفی قابل اشاره در این قسمت که هیچ دلیل قانع کننده ای تا بحال برای آن بیان نشده است حذف ساده ترین امکان ویرایشی یعنی Copy/Paste است نقصی که برای یک ویرایشگر متن نکته منفی بسیار بزرگی به حساب می آید. البته بر طبق اخبار تائید نشده قرار است مایکروسافت تا چندی دیگر قابلیت Copy/Paste را به سیستم عامل جدید خود اضافه کند.

microsoft_windows_phone_7_16.jpgاپلیکشن Marketplace یا فروشگاه مجازی محصولات مایکروسافت یکی دیگر از بخش های تغییر یافته در ویندوز جدید است در صفحه اصلی این برنامه سه لینک اصلی شامل Games، Applications و Music به چشم می خورد که نسبت به نسخه قبلی این برنامه فضای بسیار ساده و سر راست تری را در اختیار کاربران قرار می دهد در منوهای داخلی این قسمت سایر گزینه های مورد انتظار همچون دسته بندی برنامه ها در زیر گروه های متفاوت به چشم می خورد. دو قسمت ویژه در این برنامه به بخش بازی ها و موسیقی تعلق دارد که اولی با نام Xbox Live و دومی با نام Zune مزین شده اند که هرکدام شباهت نزدیکی به اپلیکشن های اختصاصی این دو در ساختار سیستم عامل دارند. از نکات جالب در این میان باید به اجرای رایگان 30 ثانیه اول آهنگ ها اشاره کرد که در انتخاب تراک های موسیقی موثر خواهد بود. لیست برنامه های منطبق با Windows Phone 7 در فروشگاه مایکروسافت بر طبق انتظار چندان زیاد نیست چرا که بعلت تازگی سیستم عامل و نا آشنائی کاربران و همچنین قیمت های بسیار بالای در نظر گرفته شده برای دستگاه های حاضر در این کلاس هنوز تمایل چندانی از سوی خریداران برای تهیه این مدل ها صورت نپذیرفته و البته نگفته پیداست که در صورت کند بودن روند تولید برنامه برای این اینترفیس، میزان اقبال کاربران به ویندوز جدید لطمه جبران ناپذیری خواهد خورد.

microsoft_windows_phone_7_17.jpgیکی دیگر از قسمت های جدید در ساختار ویندوز هفت پاسخ مایکروسافت به محبوب ترین ابزار رایگان برای مسیریابی یعنی Google Maps است ابزاری که بصورت مشابه Bing Maps خوانده می شود. در ساختار این اپلیکشن مسیریاب شباهت های نزدیکی با رقیب گوگلی به چشم می خورد اما همچون دیگر قسمت های سیستم عامل جدید ساده سازی های فراوانی در آن رخ داده است. دو نمای اصلی حاضر در برنامه شامل نقشه ساده و Aerial view هستند که این دومی تقریبا همان نمای ماهواره ای حاضر در Google Maps است. اولین نکته منفی در این قسمت حذف نمای زیبای Bird eye است که متاسفانه از بکارگیری آن در نسخه موبایل صرفنظر شده است. سه Soft key حاضر در زیر صفحه نمایش در این قسمت شامل Directions، موقعیت فعلی کاربر و تقریبا همچون همیشه کلید جستجو می شود که استفاده از این آخری در حالیکه تمامی مدل های معرفی شده برای این سیستم عامل از کلید سخت افزاری جستجو برخوردار شده اند اندکی سوال برانگیز به نظر می رسد. حرکت و زوم در نقشه ها با کمک دست و عملیات Pinch صورت می پذیرد. قرار دادن انگشت بروی یک نقطه و نگه داشتن آن اطلاعات نسبتا کاملی از آن ناحیه در اختیار قرار می دهد که این اطلاعات با یک نمای کوچک از آن ناحیه قابل فرستادن از طریق پیام یا ایمیل می باشد (البته همانطور که می دانید انتقال فایل از طریق بلوتوث جائی در ویندوز جدید ندارد!) همچنین در این بخش اطلاعاتی از نواحی نزدیک به نقطه انتخاب شده نیز در دسترس کاربران قرار می گیرد. از نکات منفی Bing Maps می توان به عدم حضور قابلیت تعیین مسافت با گزینه from here از روی نقشه اشاره کرد امکانی که برای دسترسی به آن می بایست از گزینه Search استفاده کرد. از موارد قابل ذکر دیگر در مورد این نرم افزار باید به عدم امکان افزودن بیش از یک مقصد در هنگام تعیین مسیر (درست همانند Google Maps) و عدم پشتیبانی از راهنمای صوتی اشاره کرد که آخری تقریبا در تمامی نسخه های قبلی ویندوز از طریق نرم افزارهای جداگانه در دسترس قرار داشت.

microsoft_windows_phone_7_18.jpgجستجوی آنلاین و جستجوی محتوای داخلی دستگاه از طریق اپلینکشن Bing صورت می پذیرد تفاوت ظاهری Bing با معادل گوگلی آن در گوشی های آندروید درست همانند نسخه دسک تاپی این جستجوگر به استفاده از تصاویر پس زمینه این موتور جستجو باز می گردد در اینجا و در هر بار لود شدن این جستجوگر تصویر تازه ای به نمایش در می آید که در زیر آن و در سه نقطه مشخص شده اطلاعات کاملی از تصویر پس زمینه ارائه می شود.

قابلیت Voice Command یا دستورات صوتی از جمله دیگر امکانات ویندوز جدید است که با گرفتن کلید سخت افزاری ویندوز و گفتن دستورات اجرا می شود در این قسمت امکان گرفتن شماره افراد و با احضار اپلیکشن های مورد نظر وجود دارد.

microsoft_windows_phone_7_20.jpgیکی دیگر از موارد قابل ذکر در این قسمت که همزمان با ارائه ویندوز فون هفت به بازار از سوی مایکروسافت معرفی شده است سرویس Cloud مایکروسافت موسوم به SkyDrive است که 25 گیگابایت فضای آنلاین برای ذخیره کردن اطلاعات در اختیار کاربران قرار می دهد البته حجم فایل های تکی آپلود شده در این سرویس نباید از 50 مگابایت فراتر برود امکانات این سرویس هنوز کاملا تکمیل نشده است. سرویس مشابه دیگر در این زمینه توسط سایت همچنان تکمیل نشده Windowsphone.live.com ارائه می شود که امکان free cloud syncing همراه با قابلیت هائی همچون یافتن تلفن همراه گم شده با به صدا در آوردن زنگ موبایل و قابلیت Remote Wipe برای پاک کردن اطلاعات ضروری از روی گوشی گم شده بصورت ریموت از جمله امکانات آن به حساب می آید.

برای برقراری ارتباط پاکت پی سی های دارای سیستم عامل Windows Phone 7 با کامپیوتر و نقل و انتقال فایل نیاز به آخرین نسخه نرم افزار Zune (با حجمی در حدود 103 مگابایت) است البته نگفته پیداست که قابلیت Mass Storage در هنگام اتصال گوشی به کامپیوتر اصولا جائی در ویندوز فون هفت ندارد.

microsoft_windows_phone_7_19.jpgویندوز فون هفت سیستم عامل جدیدی ست که مایکروسافت سالها برای ارائه آن به بازار کاربران خود را در انتظار گذاشته است سیستم عاملی که برخلاف انتظار همگان پیشرفته ترین و پر امکانات ترین اینترفیس سالهای اخیر مایکروسافت به شمار نمی رود. ساده سازی های بیش از اندازه این اینترفیس که بدون شک برای گسترده کردن دایره کاربران حرفه ای رده پاکت پی سی صورت پذیرفته مطمئنا برای بخش عظیمی از کاربران حرفه ای این سیستم عامل چندان رضایت بخش نخواهد بود. محدودیت های متعدد و تعجب برانگیز بکار گرفته شده در این سیستم عامل نه تنها علامت سوال بزرگی را پیش روی طراحان این سیستم عامل قرار داده است بلکه زبان منتقدان را در انتقادهای شدید و گسترده از این اینترفیس بعلت شباهت های فراوان و غیر قابل توجیه آن با نسخه های اولیه سیستم عامل اپل کاملا باز خواهد کرد از جمله این شباهت های غیر قابل توجیه می توان به نبود File Manager، عدم پشتیبانی از تماس های ویدئویی، وابستگی به نرم افزار Zune برای انتقال فایل، نبود قابلیت Multitasking، حذف امکان Mass Storage، عدم امکان  انتقال فایل از طریق بلوتوث، عدم پشتیبانی از فلش (یا حتی سیلورلایت خود مایکروسافت!)، عدم پشتیبانی از پخش فایل های DivX و XviD، عدم حضور کارت حافظه در تقریبا تمامی مدل ها, عدم امکان Share کردن 3G از طریق Tethering و چندین و چند شباهت بی نظیر دیگر که به راحتی مایکروسافت را به سطح یک کپی کننده بی نظیر تنزل بخشیده و راه را برای رقبای تازه نفس این شرکت کاملا باز خواهد کرد.

در قسمت بعدی این مقاله با هم به مرور مشخصات و قابلیت های تمامی گوشی های ارائه شده با سیستم عامل Windows Phone 7 می پردازیم. با ما همراه شوید.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

38 دیدگاه

  1. كل os هايي كه تاكنون براي تلفنهاي همراه نوشته شده،همگي به نوعي داراي پيچيدگيها در تنظيمات،استفاده و… بوده وهمين باعث شده كه كاربران از نظر فني ضعيف وكم سواد تر روز به روز از اين وسايل فاصله گرفته و به تدريج استفاده از اين وسايل براي آنها ترسناك شود.با توجه به اشباع بازار اسمارت فونها براي افراد متبحر وامكان انتخاب براي آنها در استفاده از انواع os ها به نظر مي رسد با اين كار ماكروسافت مي خواهد به نوعي با اين قشر از اجتماع ارتباط بر قرار كرده وامكان استفاده از اسمات فون هوشمند را به آنها بدهد.البته اين به نوعي حركت به آينده است.در آينده نچندان دور كاربر دركي از نوع سيستم عامل نخواهد داشت بلكه فقط از رابط كاربري هوشمند آن استفاده خواهد كرد ،بدين ترتيب مقايسه بين سيستم عاملها چه در pc چه در اسمات فونها به تاريخ خواهد پيوست فقط كاربر پسند بودن آنها مقايسه خواهد شد به نوعي كه كاربر 1 الي 99 ساله بتواند از آنها استفاده كند.در آينده ارتباط كاربران با لايه سخت افزار وسيستم عامل قطع شده و در عوض ارتباط هوشمند بين وسايل اطرافمان وكاربران به شدت تقويت خواهد شد.

  2. سری ویندوز فون ۷ از مولتی تسکینگ پشتیبانی می کند اما تنها برای نرم افزار های وابسته به مایکروسافت امکان مولتی تسکینگ کامل را فراهم می کند و از نظر بسیاری، این که توسعه دهندگان مستقل نرم افزار ها نمی توانند به طور کامل از این امکان استفاده کنند…
    توجه شما رو در رابطه با مولتی تسکینگ و ویندوز فون هفت به این مقاله مقاله جلب می کنم.

  3. خیلی ممنون از اینکه جواب منو دادی
    1-ویندوزفون تو مرورگرش از سیلورلایت پشتیبانی نمیکنه و الا کل معماری سیستم عامل بر مبنای سیلورلایت هست و یکی از نقاط قوتش بدون شک پشتیبانی از محیط توسعه سیلورلایت و xna و .net هست و همچنین قابلیت فوق العاده دیگه ای که ویندوزفون واسه برنامه نویس ها داره directx9 هست که همین دایرکت ایکس 9 باعث میشه تمام دیوایس ها مثل pc یکپارچه باشن و همچنین قابلیت های بی نظیر توسعه گرافیک رو برای دولوپرها فراهم کنه یعنی تو ویندوزفون امکان نداره یه نرم افزار روی یه گوش خاص کار کنه و رو بقیه کار نکنه وقتی اینا رو شما بزاری کنار یه چیزی بنام xboxlive کاملاً مشخصه که مایکروسافت چه هدفی رو داره دنبال میکنه: ورود به دنیای کنسول های بازی دستی و رقابت با psp. ایکس باکس لایو بزرگترین سایت آنلاین پولی دنیاست و با ویندوز فون و پی سی کاملاً یکپارچه شده.
    2-من ریویوی اکثر سایت های معتبر مثل gsm و pocket now و انگجت و گیزمودو رو خوندم هر کدوم از این سایت ها طرفدار یکی از پلت فرم ها هست همین جی اس ام که شما نام میبری طرفدار آندروئید هست ولی با این حال هیچکدومشون اینقدر دیگه یه طرفه با این تیتر زیبا ننوشته بودن
    3-شما با توجه به یک پیش زمینه ذهنی ie رو تو وینفون میکوبی ولی تو تمام ویدئوهایی که من دیدم و تمام رویوهایی که خوندم بدون شک یکی از نقاط قوت وینفون مرورگرش هست که تو مقایسه هایی که با سافاری آیفون و آندروئید همه جوره ie سرتر بود هم اسموستر و هم اینکه سرعتش بالاتره و مهمتر اینکه موقع پینج تو زوم به هیچ وجه شطرنج نمیشه
    4-در مورد بادا هم که من 1 ماهه s8500 wave دارم سخت افزار بینظیری داره در واقع اولین گوشی بود که بلوتوث 3 و صفحه سوپرامولد و پردازنده هامینگ برد داشت و همه اینا با قیمت خیلی پائین. ولی گالاکسی همین سخت افزار با صفحه بزرگتر 4 اینچی با قیمت بالاتر و آندرووئید، 7 میلیون فروخته، همون gsmarena تو نقد ویو گفته بود :not a smartphone . اسمارتفون یه چیز فراتر از پخش mp3 هست در واقع میشه گفت اسمارت فون آمیخته با اینترنته
    در یک کلام: وینفون همه چیزش در بهترین سطح هست ولی یک چیز رو از شما میگیره: اونم آزادی هست که تو ویندوزموبایل داشتین
    آفیس، livetile ، محیط بینظیر توسعه نرم افزاری: همین محیط توسعه باعث شده که هنوز فروش وینفون تو آمریکا شروع نشده بیش از 1500 نرم افزار تو مارکت هست و تا 8 نوامب قراره به 2000 تا برسه. یکپارچکی کامل با xbox و pc و برگ بنده اصلی یکپارچگی کامل همه دیوایس ها به لطف directx9. بعلاوه xbox live

  4. بازهم سلام
    ببینید دوستان عزیز من با نظرات شما هیچ مشکلی ندارم اسپانسر آیفون یا آندروید و دشمن ویندوز موبایل هم نیستم و همانطور که گفتم خودم از استفاده کننده های ویندوز موبایل 6.5 هستم اما فقط برای من یک سوال باقی مانده چرا شما دوستان کلی صحبت می کنید لطف کنید بجای کلی گوئی دقیقا به نکاتی اشاره کنید که در طی آنها این حس به شما القا شده که متن فوق “تا حدودی حانبدارانست و نتیجه گیری جهت داری داره که با مطالب قبلی متغایر است”. بی صبرانه منتظر پاسخ شما دوستان عزیز در مورد موارد خلاف واقعی که در متن فوق بزرگ نمائی شده هستم. و اما در مورد آن اکثر نقدهای تخصصی که فرمودید من بجای شما به چند نقد اشاره می کنم:
    1- نقد سایت Engadget
    2- نقد سایت anadtech
    3- نقد سایت intomobile
    4- نقد سایت gizmodo
    5- نقد سایت techradar
    6- نقد سایت gsmarena
    لطف کنید در صورت توان این نقدها که توسط بزرگترین سایت های اینترنتی در این زمینه نوشته شده اند را مطالعه کنید و اگر لحظه ای احساس کردید که نکته خلاف واقعی در متن وجود دارد که در نقدهای فوق دیده نمی شود من بدون هیچ مشکلی با عرض معذرت از شما آن را تصحیح می کنم اما تا آن موقع لطفا حکم کلی ندهید و حتما به مورد چیزی که در موردش حرف می زنید اشاره کنید.
    با تشکر

  5. من با علیرضا موافقم
    تقریبا اکثر نقدهای تخصصی که WP7 رو بررسی کردن با دیدی مثبت و تحسین آمیز بهش داشتن،با کمال تعجب بررسی شما تا حدی جانبدارانست و نتیجه گیری جهت داری داره که با مطالبی که خودتون در متن بررسی عنوان کردید هم مغایرت داره
    این سیستم عامل رو رقیب آندروید و Iphone OS محسوب می کنن که پیشرفت خیلی بزرگی نسبت به نسخه ی قبلی کمپانی هست ،هر چند که کمبودهایی داره(همونطور که IOS X در Iphone های نسل اول داشت(در واقع اصلا امکاناتی نداشت).

  6. با سلام به دوستان و تشکر بابت اظهار نظراتشان
    پژمان جان البته قابلیت نصب سیستم عامل اپل بروی پی سی مدتهاست که وجود دارد.
    ————————————-
    مجمد جان بلاخره مایکروسافت نیز بازار بزرگ و پر طرفداری را در اختیار دارد و مطمئنا برای تصمیماتی که به نظر ما عجیب می آید دلائلی دارد که حداقل برای خودش قابل توجیه است.
    ————————————–
    اریا جان مولتی تسکینگ از دید من نیز موضوع چندان مهمی نیست و برای اثبات این موضوع می توانید به کامنت های مطلب آی پد مراجعه کنید اما در کل این ماجرا همانطور که برای اپل سالها بهانه ای برای انتقاد بود برای مایکروسافت نیز مطمئنا به همین شیوه ادامه پیدا خواهد کرد.
    —————————————
    علیرضا جان پیش از همه از انتهای کامنت شما آغاز می کنم جائیکه نتیجه گیری جالبی در مورد سیستم عامل مورد علاقه من نمودید چرا که اگر خواننده این سایت می بودید حتما از سیستم عامل گوشی فعلی من یعنی Samsung B7300 Omnia Lite خبر داشتید نه عزیز برادر من نیز چون شما ارادت خاصی به ویندوز موبایل دارم اما این دلیل نمی شود که از ضعف این اینترفیس چشم پوشی کنم. فرموده اید که چرا نظرات شخصی خودم را بعنوان اصولی لایتغیر از نوع الهی مطرح می کنم؟ البته من چنین چیزی را در متن نمی بینم و در متن فوق نیز یک دو بار اشاره کرده ام که این نتیجه گیری از نظر من است. در ضمن برای تنویر اذهان شما که فکر می کنید کل این مقاله نظریات صرف من است نظر شما را به نقدی از سایت معظم GSMArena به این آدرس جلب می کنم که متن فوق نیز برداشتی آزاد از همان متن است لطف کنید این متن را مطالعه کنید و اگر جائی من نظری غیر از این سایت مرجع داده ام یادآوری کنید خوشحال می شوم و حتما تصحیح می نمایم.
    در مورد تیتر سوال داشتید باید بگویم که این نظر شخصی من است و دلیل نمی شود نظر شما با نظر من یکی باشد مثلا GSMArena تیتر خود در این زمینه را From Scretch گذاشته یعنی “از اول”
    در جای دیگری فرموده اید :
    “درسته که این ورژن اسمش ویندوزفون 7 هست ولی در واقع میشه گفت ورژن 1 هست”
    جانا سخن از زبان ما می گوئی توجه شما را به بخشی از مقاله فوق جلب می کنم:
    “نه تنها Windows Phone 7 هیچ شباهتی از لحاظ ظاهری و ساختار منوها به نسخه های قبلی ویندوز موبایل ندارد بلکه قابلیت ها و امکانات این سیستم عامل نیز به قدری تغییر کرده که بهتر است آن را نه آپدیتی از ورژن های قبلی بلکه گونه کاملا جدیدی در دنیای سیستم عامل ها بدانیم”
    مثل اینکه در این زمینه با هم توافق داریم.
    در جائی دیگر مخالفت خود را با سیستم عامل (به نظر من) با کیفیت بادای سامسونگ با جمله “به لعنت خدا نمی ارزد” ابراز داشتید خیلی دوست دارم بدانم مبنای شما برای این موضوع چیست چون اگر همانطور که در ابتدا گفتید مبنای کیفیت یک سیستم عامل به فروش آن باشد باید به اطلاعتان برسانم که مدل Samsung S8500 Wave بعنوان اولین گوشی دارای سیستم عامل Bada در سه چهار ماه اول ارائه خود به بازارهای اروپا فروشی بیش از یک میلیون عدد را تجربه کرد.
    در مورد مواردی که در رابطه با برنامه نویسی ابراز داشته اید باید بگویم که اولا خبری از پشتتیبانی از سیلورلایت (حداقل تا زمان نگارش این متن) در مرورگر گوشی نیست و سند آن را نیز از همان مقاله GSMArena که در بالا به آن اشاره شده می توانید پیدا کنید. در مورد xna Game Studio نیز اطلاعی ندارم خوشحال می شوم نظرات شما را بشنوم. در ضمن در رابطه با مرورگر فکر می کنم به اندازه کافی در مقاله فوق صحبت شده است و عدم مقایسه آن با آندروید یا آیفون (که البته عمدی در آن نبوده است) مطمئنا به سود Internet Explorer همچنان مشکل دار مایکزوسافت است مشکلات مورد نظر من را نیز هم در مقاله فوق و هم در مقاله GSMArena مشاهده کنید.
    در مورد اضافه شدن Copy/Paste هم در مقاله فوق به آن اشاره شده. پیشنهاد می کنم با دقت بیشتری متن را بخوانید.
    در پایان پیشنهاد می کنم مقالات قبلی من در مورد پاکت پی سی را مطالعه بفرمائید تا از این پس در رابطه با نوع نگرش من حکم کلی ندهید.
    ———————————————————–
    Shahram جان لطفا به منبع مورد استناد خود در مورد کاملا اشتباه بودن مواردی که ذکر کردید همچون Multitasking و حضور DivX اشاره کنید. اما پیش از آنکه شما زحمت این موضوع را بکشید توجه شما را به مقاله GSMArena در این زمینه به این آدرس جلب می کنم لطفا در صفحه اول این مقاله و زیر تیتر Main disadvantages را مطالعه کنید جائیکه هم به نبود Mulitasking هم عدم پشتیبانی از پخش DivX بصورت پیش فرض (دفت کنید پیش فرض یعنی با مدیا پلیر خود گوشی و گرنه مطمئنا با نصب یک Core Player ساده می توان همه فرمت ها را یکجا در اختیار داشت) و هم به عدم پشتیبانی از ارسال فایل توسط بلوتوث بصورت کاملا واضح اشاره شده است. سایر مشکلاتی که در مقاله فوق هم به آن اشاره شده همچون عدم پشتیبانی از سیلورلایت (حداقل تا حالا) در این لیست دیده می شوند.
    در مورد پشتیبانی سیستم عامل جدید اپل یعنی iOS 4.0 از مولتی تسکینگ هم نظر شما را به این مقاله جلب می کنم لطفا به دقت مطالعه کنید تا شیوه جالبی که اپل در این زمینه بکار گرفته را متوجه شوید.
    امیدوارم که با گرفتن سوالات خود از تعجب خارج شده باشید.
    با تشکر

  7. من با خوندن مقالتون حسابی تعجب کردم. بعضی موارد رو کاملا اشتباه نوشتید از جمله Multitasking پشتیبانی از DivX و ….
    این نسخه کاملا Multitasking رو پشتیبانی میکنه، و تنها محدودیتی که داره اینه که معماری نرم افزار باید مطابق اون چیزی باشه که قبلاً اعلام کرده و کاملاً بر عکس این گوشی جدید اپل هستش که اینو به صورت کامل پشتیبانی نمی کنه (حداقل از نزدیک دیدم)
    در مورد سیلورلایت و بلوتوث که مگه میشه پشتیبانی نشه، پس گوشی هاش بی خود نوشتن که نسخه جدید بلوتوث دارن.
    و . . .
    این مقاله کاملاً قابلیت متعجب کردن رو داره !!

  8. با سلام و خسته نباشید:
    مثل همیشه عالی بود.
    من 1.5ساله که samsung Omniaدارم.انصافا راضی کننده است.ولی دست کم 4ماهه که منتظرم تا این سیستم عامل بیاد تا یه گوشی با این سیستم عامل بخرم.چون به قول خیلی از دوستان که مثل من منتظر بودند این پلت فورم بی نظیر بود.ولی با بررسی منتشر شده واین گام بزرگ ماکروسافت رو به عقب خیلی جا خوردم چون ماکروسافت یک دفعه موضع خودش رو عوض کرد. نمی دونم نظر بقیه چیه ولی به نظر من این کار یه تقلید بچگانه وصد در صدی از اپل بود.
    باز هم سپاس…

  9. فکر کنم نایاب شدن گوشی های ویندوزفون در جاهایی که الآن عرضه شدن هم دلیل اینه که این سیستم عامل به قول شما ناموفق بوده و پس رفت داشته!!!!!!!!
    دوست عزیز شما چرا نظرات شخصی تون رو به عنوان یک اصل مسلم لایتغیر الهی مطرح میکنی؟
    درسته که این ورژن اسمش ویندوزفون 7 هست ولی در واقع میشه گفت ورژن 1 هست قول داده شده تو آپدیت های آتی بعضی از ایراد ها نظیر عدم پشتیبانی از فلش و سیلورلایت تو براوز و عدم امکان کپی پیست اضافه بشه.
    چرا از مزیت های برنامه نویسی مثل پشتیبانی از xna و سیلور لایت و .net چیزی ننوشتی چرا از مقایسه های براوزر با آیفون و آندروئید چیزی ننوشتی مگه آندروئید و آیفون از روز اول به همین شکل بودن؟؟
    شاید به نظر شما آیکونها زشت باشن ولی به نظر من live tiles آینده سیستم عامل های موبایل هستن و مایروسافت شروع کننده یک انقلاب تو سیستم عامل های موبایل بوده.
    دوست عزیز لااقل میتونستی یه تیتر دیگه انتخاب کنی با این عنوان از اول شمشیر رو از رو کشیدی وهر کی که اونو میبینه نا خداگاه از این سیستم عامل بدش میاد بدون اینکه از قابلیت های بینظیر اون آگاه بشه
    ما اگه سیستم عامل رو تو پشتیبانی از فرمت های تصویری میبینی میتونی بادای سامسونگ رو امتحان کنی همه چی رو پخش میکنه تمام این کارایی که گفتی وینفون نمیکنه تو خودش داره اپن سورس هم هست ولی به لعنت خدا نمیارزه
    من مطمئنم شما یکی از فن های آندروئید هستی که لااقل یه ترجمه دست نخورده از مطلب رو نذاشتی و نظرات شخصیت رو هم توش اعمال کردی تا تونستی هم وینفون رو کوبیدی

  10. با سلام خدمت آقا آرش و با تشکر از بررسی فوق تخصصی ایشون. اگه میشه لصف کنید و بین win7 و آندروید یه مقایسه بذارید ممنون

  11. سلام.
    به نظر من داشتن مولتی تسکینگ به صورتی که شما انتظار دارید، امری بیهوده ای است.
    یعنی چی! مثلا می خواهید همزمان بتوانید چه کارهایی را با هم انجام دهید؟ فوقش نیاز باشه که موقع وبگردی، موزیک گوش بدی!
    اگه قراره که بتونی همزمان بین چند برنامه که سوئیچ میکنی کار کنی که باید بری سراغ پی سی! و الا باید یه سی پی یو و یک رم بالا بزاره روش که…

  12. به مایکرو سافت :
    حاجی اون موقع که اپل آیفون رو داد هیچ رقیبی نداشت ، با اینکه همه این محدودیت ها رو داشت اما اون موقع تنها گوشی تاچ بود تنها گوشی 3.5 اینچی بود تنها گوشی بود که وقتی میچرخوندیش میچرخید … کلا یک چیز بسیار خفنی بود که داشتنش به نداشته هاش واقعا می ارزید ! همون روز اول هم مردم کیلومتر ها صف کشیدند براش !!
    میدونی چرا این همه برنامه داره ؟ چون اون زمان تنها سیستم عاملی بود که یک کیت درست و حسابی توسعه داشت …. خیلی ها ذوقی براش برنامه می نوشتند چون تو هیچ سیستم عامل دیگه ای اون موقع نمیشد … تازه کمی پول هم در کار بود … اما از همون اول انگیزه پول نبود ….
    اون زمان آیفون برای بسیاری برنامه نویسها فرصت مطرح شدن بود …. تنها فرصت !!! نه اندرویدی بود نه هیچی …. انجوری بود که الان این همه برنامه داره ! با حلوا حلوا و جایزه دادن و غیره به دست نیومده ( کنایه به بادای سامسونگ ) …
    اونوقت شما دیدی آیفون از این روش کارش گرفت ، با فکر کوته که داری فکر کردی منم عینا همون حوری کنم ؟؟؟ مگه بلانسبت میمون هستی ؟ مثل کلاغ که اومد مثل کبک راه بره یادش رفت چجوری راه بره !!!!
    —-
    بعدشم … همین آیفون و آی او اس که میبینی تا هین یکی دو سال دیگه چنان از اندروید میخوره که نگو و نپرس !
    وقتی که اندروید اومد ، همین جوری براش برنامه نوشتند ! چرا ؟ مگه روشش مثل آیفون بود ؟ نه !! الان هر کسی باهاش برنامه مینویسه؛ چون مفته !!! چون هر برنامه که بنویسه رو کلی گوشی نصب میشه !!! …. چون اگه مثلا بخوای براش یه برنامه دوربین بنویسی ، نمیخواد از صفر شروع کنی …. اولش میری کد های اپ دوربین اندروید رو که اوپن سورسه برمیداری بعد روش برنامتو مینویسی !!!

    به هر حال تو الان نه اولینی ، نه ارزش پول دادنو داری

  13. خوب وقتی اندروید هست آدم باید احمق باشه که اینو بخره !
    اگرم مردم عاشق انواع محدودیت ها باشند هم خوب میروند آیفونو میخرند که برنامه های خوبشو استفاده کنند و تازه باز از این کمتر محدوده و جیلبریک هم میشه !!!

    این اچ تی سی هم واقعا به نظر من یک جای مخش میلنگه انگار که رفته این همه خط تولید راه انداخته و گوشی تولید کرده برای این مسخره بازی مایکروسافت ! شک ندارم که آخرش ضرر میکنه !!!

    در نهایت هم مایکروسافت خودشو گیر اورده ! این سیستم عامل مسخرشو اگه 3 سال پبش میداد بیرون ( همون موقعی که میگفت میخوام هفت رو بسازم ) باز شاید یه توفیقی میشد …. !
    امیدوارم هیچ برنامه نویسی براش برنامه ننویسه … حق هم دارند ! میونن این همه سیستم عامل نمیشه یک چیزی نوشت که ، باید یک سری سیستم عاملهای بیخود مثل سیمبین و اینها حذف بشوند و یکی هم بالاخره پیروز میدان باشد …
    مایکروسافت باید یکی دو ماه پاش جای آیفون ، این مسخره رو خاک میکرد تا قبل از تولد بمیره ! لاقل آبروش رو نبره !!!! یعنی شرکتی که بیشترین و بهترین (؟) منهنسان کامپیوتر را دارد باید آب شود وقتی این را بیرون میدهد …. واقعا با چه رویی اینو دادن بیرون ؟
    این استیو یک کم باید از خواب بیدار بشه !

    یه دو روز دیگه اگه اپل سیستم عاملشو قابل نصب رو پی سی کنه ، کلا مایکرسافت میشه یک خاطره … با این روندش …..

  14. مگه میشه نتونیم با بلوتوث چیزی بفرستیم؟؟؟
    منو بگو این همه منتظر بودم گوشیمو جدید نکردم تا این بیاد
    خیلی زد تو ذوقم شاید برم طرف آندرویید….

ارسال یک پاسخ