با جدی شدن هر روزه تحریمهای دولت آمریکا علیه شرکت چینی هواوی که در سختگیرانهترین مرحله آن به ممنوع شدن سفارش ساخت پردازندههای Kirin به شرکت تایوانی TSMC شده و مدیرعامل کسی و کار مشتریان هواوی، ریچارد یو را وادار به اعلام این نکته که Mate 40 آخرین پرچمدار هواوی با چیپست Kirin نمود حالا ظاهرا کورسوی امیدی برای این شرکت از سوی کوالکام پدیدار شده است. خبر جدید در این رابطه به نقل از وال استرین جورنال منتشر شده که در طی آن از تلاش کوالکام برای لابیگری در حهت فروش پردازنده به شرکت هواوی سخن به میان آمده است فروش پردازنده از سوی کوالکام به هواوی بیشتر از آنکه در جهت کمک به این کمپانی چینی در جهت برونرفت از این بحران تعبیر شود به درآمد سرشاری باز میگردد که کوالکام با یافتن این مشتری جدید به حساب خود واریز میکند.
برای متوجه شدن میزان تأثیر مثبت حضور هواوی در کنار کوالکام تنها ذکر همین نکته کافی به نظر میرسد که به گفته موسسه آماری کانالیز، شرکت هواوی در سهماهه دوم سال 2020 میلادی با پیشی گرفتن از سامسونگ و اپل به تنهایی بر جایگاه نخست موفقترین عرضهکننده گوشی هوشمند در جهان تکیه زده و با وجود آنکه با برچیده شدن بساط ویروس کرونا در ماههای آینده حفظ این جایگاه برای هواوی اگر نگوییم غیر ممکن، بسیار دشوار به نظر میرسد اما تا همین جا نیز همکاری گسترده کوالکام با هواوی مساوی با سود سرشار و فوقالعادهای برای کوالکام خواهد بود.
طبق خبرهای تأیید نشده هواوی بهعنوان اولین انتخاب حداقل تا به امروز به میزان زیادی روی شرکت تایوانی مدیاتک حساب باز کرده و حضور پر رنگ پروسسورهای جدید 5G این شرکت در تولیدات آنر هواوی نیز از این نکته حکایت دارد. گزارشها از این حکایت دارد که در صورت نهایی شدن همکاری هواوی با مدیاتک، درآمدی معادل 8 میلیارد دلار از کف کوالکام میرود و این امری نیست که این شرکت آمریکایی به سادگی از آن عبور کند و از این رو کوالکام در حالا رایزنیهای گسترده برای بهدست آوردن اجازه فروش پردازنده به هواویست؛ اجازهای که شرکتهای آمریکایی دیگر از جمله اینتل، پیش از این آن را به دست آوردهاند.
با اینکه هیچیک از این دو شرکت تا به این لحظه اظهار نظری رسمی را در این مورد نداشتهاند اما خبرها از این حکایت دارد که کوالکام نسبت به جلب نظر مثبت دولت آمریکا در رابطه با این موضوع با دیده خوشبینی مینگرد.