هواوی پی 8 ،سونی اکسپریا زد 3 پلاس، ال جی جی 4 یک انتخاب سخت

8
10382
مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

برای خریداران با بودجه‌‌های آزاد همواره در شش ماهه نخست هر سال شرایط مشکلی برای انتخاب از بین گوشی‌های پرچمدار برندهای مختلف ایجاد می‌شود. در این میان با نزدیک شدن مشخصات تمامی گوشی‌های به یکدیگر در زمینه‌های گوناگونی نظیر ابعاد صفحه‌نمایش، وضوح دوربین، نوع پردازنده، طراحی بدنه و… یافتن متناسب‌ترین دستگاه بسیار مشکل خواهد بود. در این نوبت با بررسی سه پرچمدار فعلی بازار سعی می‌کنیم تا شما را در انتخاب یک گوشی برتر از میان G4 ال‌جی، اکسپریا Z3+ از سوی و هواوی پی 8 یاری کنیم.

در گذشته‌های نسبتا دور و زمانی که معیارها برای انتخاب یک گوشی موبایل از پیچیده‌گی‌های امروزی برخوردار نبود و چینی‌ها نیز هنوز سرمایه و جسارت حضور در بازارهای جهانی را پیدا نکرده بودند یافتن یک گوشی مناسب با معادله ساده‌ای متشکل از متغیرهایی همچون هزینه اختصاص یافته، سایز صفحه‌نمایش و این اواخر حضور داشتن یا نداشتن دوربین تعیین می‌شد. با رنگی شدن پنل‌های صفحه‌نمایش، افزایش هر روزه سایز، فراگیر شدن قابلیت لمسی خازنی و شروع شدن مسابقه افزایش وضوح صفحه‌نمایش و دوربین شرایط برای خریداران بسیار متفاوت از گذشته دنبال شد. این روند در حال تغییر برای اکثر کاربران عادی که تعویض گوشی برای آنها معمولا بیش از دو سال به طول می‌انجامد بیش از اندازه سریع بوده و در زمانی کوتاه بسیاری از کاربران عادی در دریایی از دیوایس‌های مشابه با امکاناتی نزدیک و گه‌گاه سردرگم کننده گرفتار آمدند. خرید یک گوشی اینک به سهولت گذشته نیست و نه‌تنها اینک با تجمعی از ده‌ها برند کوچک و بزرگ در بازار روبرو هستیم بلکه امکانات گوشی‌ها نیز حداقل روی کاغذ کاملا به یکدیگر نزدیک به نظر می‌رسند. صفحه‌نمایش پرچمداران همگی حداقل 5 اینچ اندازه داشته و رزولوشن‌های فول اچ‌دی و فراتر از آن به استاندارد تبدیل شده است. رزولوشن دوربین‌های اصلی از 13 مگاپیکسل به بالا بوده،‌ دوربین‌های دوم نیز حداقل 5 مگاپیکسل وضوح دارند و چیپ‌ست‌های پردازشی نیز 4، 6 یا 8 هسته‌ای هستند.

در این میان اگر رده iOS را به کاربران خاص دوست‌دار اکوسیستم اپل و کلاس ویندوزفون را به کاربران نسبتا حرفه‌ای‌تر علاقه‌مند به تجربه مایکروسافت محدود کنیم، عمده رقابت در بازار موبایل امروزی در رده اندروید صورت می‌گیرد. در این کلاس به لطف حضور پر رنگ برندهای (اینک با کیفیت) چینی قیمت در سطح پایین بازار کاملا تعدیل شده و این روزها حتی با هزینه‌ای در حدود 400 هزار تومان نیز می‌توان اسمارت‌فونی با صفحه‌نمایش 5 اینچی HD، رم دو گیگابایتی و دوربینی  8 مگاپیکسلی با امکان فیلم‌برداری فول اچ‌دی تهیه کرد. در رده میانی نیز این شرایط کم و بیش در جریان است و در حوالی 700 تا 800 هزار تومان نیز می‌توان به دیوایسی با پنل فول اچ‌دی، حافظه داخلی و رم بالا و پردازنده‌ای متناسب دست پیدا کرد. اوضاع در کلاس پرچمداران اما به علت حضور کم‌رنگ‌تر چینی‌ها در این رده هنوز به مانند دو رده دیگر نیست و همچنان برای تهیه یک پرچمدار حداقل باید به هزینه‌ای نزدیک به 1.5 میلیون تومان فکر کرد البته این حداقل هزینه است و پرچمداران این کلاس گه‌‌گاه بالاتر از 2 میلیون تومان نیز قیمت دارند.

در بررسی این نوبت به سراغ سه گوشی پرچمدار از برندهای هواوی، ال‌جی و سونی رفته‌ایم که به ترتیب از پایین‌ترین رده قیمتی این کلاس (حوالی 1.400 میلیون تومان) تا بالاترین رده آن (نزدیک به 2 میلیون تومان) مرتب شده‌اند. P8، G4 و +Z3 گوشی‌های انتخابی این نوبت ما هستند که همگی در حال حاضر برترین دیوایس‌های موبایلی برند خود را تشکیل می‌دهند. در بررسی و مقایسه این گوشی‌ها 10 فاکتور طراحی ظاهری، ابعاد و وزن، صفحه‌نمایش، عکاسی دوربین اصلی، فیلم برداری دوربین اصلی، دوربین دوم، باتری، سیستم‌عامل و رابط کاربری، پردازنده و حافظه و در نهایت گزینه‌های ارتباطی را مد نظر قرار می‌دهیم و در هر فاکتور این سه مدل را از بهترین به بدترین مرتب خواهیم کرد. در این رده بندی برای بهترین مدل هر رده 3 امتیاز برای مدل دوم 2 امتیاز و برای مدل آخر نیز 1 امتیاز در نظر می‌گیریم. در برخی از این رده‌بندی‌های 10 گانه با جایگاه‌های مساوی روبرو می‌شویم که به صورت مساوی به هر دو گوشی امتیاز آن جایگاه اختصاص پیدا می‌کند. در پایان با جمع کردن امتیازهای هر رده به معرفی برترین مدل‌ها از 1 تا 3 می‌پردازیم.

1- طراحی ظاهری

پرچمداران برندهای مختلف همواره در بخش طراحی ظاهری بسیار موفق ظاهر می‌شوند و با اینکه در سال‌های گذشته خاطرات نچندان دلچسبی در مورد بدنه برخی فلگ‌شیپ‌ها در ذهن داریم اما این مسئله مدت‌هاست به دست فراموشی سپرده شده و حتی برندهایی که به استفاده بیش از اندازه پلاستیک در گوشی‌های خود مشهور بوده‌اند نیز اینک با تغییر رویه به طراحی جدیدی دست پیدا کرده‌اند. در میان سه مدل این رقابت یعنی P8، G4 و +Z3 با یک گوشی پلاستیکی، یک مدل ترکیب شیشه‌ای فلزی و یک نمونه تمام فلزی روبرو می‌شویم که در ظاهر نیز تفاوت‌هایی با هم دارند.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

هواوی پی 8 در میان این سه رقیب از ظاهری باکسی‌تر و چهارگوش‌تر برخوردار است و بدنه تمام فلزی آن همراه با ضخامت اندک دستگاه حالتی کاملا مدرن به دستگاه بخشیده است. هواوی پی 8 به سبب ضخامت کم آن به سادگی در دست جای می‌گیرد اما همین موضوع در لیز بودن دستگاه و امکان سقوط آن از دست تاثیر منفی برجای گذاشته است. فلزی شدن بدنه نکته مثبت اصلی طراحی هواوی پی 8 را تشکیل می‌دهد و شباهت‌های ظاهری برخی از قسمت دستگاه به گوشی‌های دیگر برند (مشخصا آی‌فون) بی‌شک اولین انتقاد به این طراحی خواهد بود.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

طراحی G4 با خمیدگی ملایم موزی‌شکلی صورت گرفته که برخلاف رقبای آن کاملا با ارگونومیک و ساختار دست انسان مطابقت دارد. گوشی نسبت به هر دو رقیب دیگر کاملا بزرگ‌تر و ضخیم‌تر است اما کاور چرمی بخش پشتی حس کاملا مثبتی را به کاربران منتقل می‌کند و برای برخی افراد گرمی این کاور در مقابل سردی فلز در گوشی‌های رقیب برتری محسوسی دارد. از سوی دیگر با وجود آنکه کاور چرمی نیز در مقابل خراشیدگی چندان مقاوم نیست اما در مقایسه با مدل‌هایی که از شیشه برای کاور بخش پشتی استفاده می‌کنند مستحکم‌تر به نظر می‌رسد. طراحی قوسی‌شکل و استفاده از کاور چرمی نکات مثبت G4 در این بخش و ضخامت بیش از اندازه نکته منفی اصلی آن را تشکیل می‌دهد.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

نمی‌توان سونی اکسپریا زد 3 پلاس را در دست گرفت و از زیبایی آن سخن نگفت. ترکیب شیشه و فلز سری Z سونی که اینک در تولیدات دیگر سازندگان از جمله سامسونگ در سری S6 نیز دیده می‌شود همواره با جذابیت‌های بالایی همراه بوده است. کاهش ضخامت در Z3+ نسبت به گذشته و باز بودن پورت USB و جک هدست با وجود حفظ قابلیت ضد آب اصلی‌ترین جذابیت‌های طراحی این گوشی را تشکیل می‌دهند. در سوی دیگر یک گوشی براق با ضخامت کمتر از 7 میلیمتر به سادگی مستعد لیز خوردن از دست و افتادن به نظر می‌رسد و از پر شدن آن با اثرات انگشت و آلودگی در زمانی بسیار کوتاه نیز نمی‌توان به سادگی گذشت.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

رده‌بندی طراحی

انتخاب برترین گوشی در این قسمت نسبتا سخت به نظر می‌رسد و با وجود آنکه طراحی هر سه گوشی کاملا پیشرو به نظر می‌رسد به ظاهر می‌بایست بالاتر امتیاز در این رده را به LG G4 با خمیدگی ارگونومیک بدنه، کاور چرمی متفاوت و با قابلیت دسترسی به باتری اختصاص داد. مکان دوم در این لیست نیز مشترکا به هر دو مدل +Z3 و P8 تعلق می‌گیرد هرچند کفه ترازو به علت ضد آب بودن سونی اکسپریا زد 3 پلاس اندکی به سمت این مدل سونی پایین‌تر قرار می‌گیرد.

2- ابعاد و وزن

در زمینه ابعاد و وزن از همین ابتدا باید به این نکته توجه کرد که LG G4 با صفحه‌نمایش 5.5 اینچی و 0.3 اینچ اختلاف نسبت به پنل‌های 5.2 اینچی دو گوشی دیگر طبیعتا مدل بزرگ‌تری به حساب می‌آید. در سوی دیگر یکسان بودن سایز صفحه‌نمایش در +Z3 و P8 موقعیت مناسبی برای مقایسه ابعاد این دو فراهم می‌کند. هواوی پی 8 دارای ابعاد 6.4×72.1×144.9 میلیمتر است در حالی‌که ابعاد +Z3 با اندکی اختلاف به 6.9×71.9×146.3 میلیمتر می‌رسد. با نگاهی به ابعاد این دو مدل ضمن آنکه از عرض بسیار مناسب +Z3 باید به نیکی یاد کرد از کاهش نیم میلیمتری ضخامت و به خصوص 1.4 میلیمتر کاهش ارتفاع در هواوی پی 8 نیز نمی‌توان گذشت. گوشی‌های سونی همواره فضای نسبتا زیادی را در بالا و پایین صفحه‌نمایش دست نخورده باقی می‌‌گذارند و با اینکه این فضا در +Z3 تا حدودی تعدیل شده اما هنوز منجر به ایجاد ارتفاع بیشتری در سونی اکسپریا زد 3 پلاس نسبت به رقبای آن می‌شود. G4‌ همانطور که گفته شد با صفحه‌نمایش 5.5 اینچی گوشی کاملا بزرگ‌تری نسبت به دو مدل دیگر است. طول و عرض این مدل به ترتیب 148.9 و 76.1 میلیمتر است که برای دست‌های کوچک‌تر شرایط مشکل‌تری را در استفاده ایجاد می‌کند. نکته منفی اصلی در اینجا به ضخامت G4‌ تعلق دارد که با اینکه در مشخصات آن به ضخامت 6.3 میلیمتر در باریک‌ترین قسمت اشاره شده اما کاربران در عمل با این ضخامت سر و کار نداشته و عملا باید قطر این گوشی را 9.8 میلیمتر در نظر گرفت.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

 

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

رده‌بندی ابعاد و وزن

بی شک در جایگاه برترین‌ مدل این رقابت، هواوی پی 8 از هواوی با ارتفاع اندک، عرض مناسب و ضخامت بسیار کم قرار دارد. +Z3 را باید در جایگاه دوم قرار دارد و G4 نیز در مکان سوم قرار گرفته است.

3- صفحه‌نمایش

برای تقریبا تمامی کاربران ابعاد و کیفیت صفحه‌نمایش مهم‌ترین قابلیت یک گوشی هوشمند را تشکیل می‌دهند و هم‌ردیف با برند و وضوح دوربین شاید هیچ فاکتور دیگری به اندازه صفحه‌نمایش در خرید یک اسمارت‌فون موثر نباشد. در این زمینه نیز باید G4 را از دو مدل دیگر متمایز ساخت جایی‌که هر دو مدل P8 و +Z3 دارای وضوح فول اچ‌دی (1920×1080 پیکسل) بوده و G4 همانند G3 سال گذشته از رزولوشن QHD (2560×1440 پیکسل) بهره می‌برد. این فاکتور البته به دلیل فشردگی بسیار بالای پنل در صفحه‌نمایش‌های فول اچ‌دی نیز تاثیر منفی خاصی برجای نگذاشته و با وجود آنکه پنل QHD برای G4 یک نقطه قوت به حساب می‌آید، نبود آن در دو مدل دیگر را نمی‌توان یک نقطه ضعف محسوب کرد.

فناوری ساخت هر سه پنل از نوع IPS LCD است و هر سه مدل نیز فناوری‌های اختصاصی را در ساخت صفحه‌نمایش‌های خود به کار گرفته‌اند. با معیار پنل‌های LCD امتیاز تمامی صفحه‌نمایش‌های مورد بررسی در سطح بسیار بالایی قرار گرفته و از آنها فارغ از نور محیطی حتی در زیر نور خورشید نیز می‌توان استفاده کرد. اما با بررسی دقیق‌تر تفاوت‌هایی مابین این سه پنل دیده می‌شود. در زمینه نور و شدت روشنایی بالاترین امتیاز از بین این سه گوشی به +Z3 تعلق می‌گیرد. در جایگاه دوم هواوی پی 8 قرار گرفته و G4 با اختلافی ناچیز نسبت به P8 در رده سوم قرار دارد. در رابطه با کنتراست و کیفیت رنگ مشکی در تصویر برترین امتیاز به هواوی پی 8 تعلق می‌گیرد، G4‌ در رده دوم است و +Z3 با اخلاف اندکی در رده سوم قرار می‌گیرد.

در فاکتور سوم یعنی کیفیت رنگ برتری به طرز محسوسی در اختیار G4 با فناوری جدید Quantum Display و پوشش 98 درصدی ادعایی شرکت سازنده در نمایش طیف رنگی DCI است. پنل G4 در عمل رنگ‌ها را به صورت واقعی‌تر نسبت به روند معمول دیگر گوشی‌های موبایل به نمایش می‌گذارد و از این لحاظ می‌توان از آن کاملا راضی بود.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

رده‌بندی صفحه‌نمایش

در اینجا نیز فاصله بین مدل‌ها بسیار اندک است اما به نظر می‌رسد که با توجه به وضوح و ابعاد صفحه‌نمایش و رنگ‌های طبیعی‌تر باید G4 را در جایگاه برتری نسبت به رقبا قرار داد و P8 و +Z3 نیز با اختلاف‌های کم در جایگاه دوم و سوم قرار می‌گیرند.

4- دوربین اصلی- عکاسی

هر سه گوشی این رقابت تمرکز فراوانی روی مسئله دوربین داشته و هریک امکانات ویژه‌ای را در این کلاس ارائه کرده‌اند. دوربین LG G4 یک نمونه 16مگاپیکسلی دارای لرزه‌گیر اپتیکال سه جهته (با دفع لرزه 2 درجه‌ای)،‌ فوکوس سریع لیزری، سنسور با سایز 1/2.6 اینچ و لنز با گشودگی f/1.8 است. این دوربین با وضوح 4K‌ قادر به برداشت ویدئو خواهد بود. در هواوی پی 8 وضوح دوربین 13 مگاپیکسل بوده و لرزه‌گیر اپتکیال (با دفع لرزش 1 درجه‌ای) در نظر گرفته شده است. میزان گشودگی دیافراگم لنز در این دوربین اندکی بسته‌تر از G4‌ و برابر f/2.0 است. حداکثر وضوح فیلم‌برداری این دوربین 1080p خواهد بود. در +Z3 با وجود وضوح بالاتر 20.7 مگاپیکسلی و ابعاد بزرگ‌تر سنسور (1/2.3 اینچ)،‌ از لرزه‌گیر اپتیکال خبری نیست. گشودگی لنز در این دوربین نیز f/2.0 است. این دوربین نیز می‌تواند با وضوح 4K به فیلم‌برداری بپردازد. در یک نگاه نکات برجسته دوربین G4 به جز سایز سنسور شامل لرزه‌گیر اپتیکال سه جهته با دفع 2 درجه‌ای، تنظیمات بسیار گسترده دستی و فوکوس لیزری است در هواوی پی 8 با افزوده شدن زیر پیکسل رنگی سفید و تشکیل مجموعه RGBW روبرو می‌شویم که روی کاغذ باید نتیجه بهتری را در نقاط تاریک‌تر ثبت کند و در +Z3 نیز بزرگ‌تر بودن سنسور و امکان ارتقا ISO‌ تا رقم 12800 جذاب به نظر می‌رسد.

هواوی پی 8 - مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

در عمل تصویر هر سه دوریبن در صفحه‌نمایش خود دستگاه بسیار خوش آب و رنگ، با جزئیات بالا و با کنترل مناسب نویز به نظر می‌رسد با انتقال تصاویر به کامپیوتر و مقایسه آنها با یکدیگر اما نتیجه تا حدودی متفاوت است. از بین این سه مدل دوربین +Z3 را به دلیل نداشتن لرزه‌گیر اپتیکال به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم و P8 و G4 را در کنار هم قرار می‌دهیم.

در یک نگاه در صورت انتخاب وضوح 20 مگاپیکسلی در +Z3 ضمن دریافت جزئیات بالا با نویز مشهودی نیز روبرو می‌شویم و علاوه بر این سایز بسیار بالای این تصاویر جابجایی و اشتراک‌گذاری آنها را مشکل می‌کند. در این حالت همچنین نمی‌توان از HDR استفاده کرد. در وضوح 8 مگاپیکسلی در هر دو حالت تنظیمات دستی و Superior Auto‌ وضعیت بسیار بهبود پیدا کرده و با نویز کمتری روبرو می‌شویم. تصاویر این دوربین در مقایسه با Z3 اصلی اندکی گرم‌تر شده‌اند اما در کلیت ماجرا تاثیر شگرفی برجای نگذارده‌اند. کیفیت متوسط تصاویر دوربین +Z3 در بخش فیلم‌برداری نیز ادامه می‌یابد و در اینجا نیز با وجود نتیجه راضی‌کننده در هر دو حالت 2160/30p و 1080/30p هنوز با رقبا فاصله مشخصی دارد.

هر دو دوربین G4 و هواوی پی 8 همانطور که گفته شد از لرزه‌گیر اپتیکال بهره می‌برد اما شیوه‌های اجرا در این دو گوشی یک تفاوت بزرگ با یکدیگر دارند. هواوی پی 8 به گفته شرکت سازنده قادر به دفع لرزش‌های دست تا 1.2 درجه خواهد بود که این مقدار 2 برابر نمونه مشابه حاضر در iPhone 6 Plus با دفع لرزش‌های 0.6 درجه است اما این مقدار نیز برای رقابت با G4 با لرزه‌گیر اپتیکال فعال در هر سه جهت (محورهای X، Y‌ و Z) و دفع لرزش‌ها تا 2 درجه کافی به نظر نمی‌رسد. دیگر نکته‌ای که به برجسته‌تر کردن G4 کمک فراوانی می‌کند گزینه‌های دستی یا Manual این دوربین هستند که تا به حال نمونه آن در کمتر دوربین موبایلی دیده شده است. در این بخش از دوربین G4 علاوه بر میزان نورگیری و عدد ISO می‌توان به صورت دستی به تنظیم سرعت شاتر و گشودگی دهانه لنز پرداخت که این دوتای آخر را در دوربین موبایلی دیگری تا به امروز نمی‌توان یافت.

در عمل تصاویر گرفته شده توسط دوربین‌ G4 از لحاظ جزئیات،‌ میزان رنگ و کنترل نویز در سطح بالاتری از P8 قرار داشته و این اختلاف در نقاط تاریک نیز با تغییر خاصی روبرو نمی‌شود. هواوی پی 8 اما در بخش عکاسی با امکان ویژه‌ای همراه شده که در طی آن با قابلیت باز نگه‌داشتن شاتر می‌توان به ترسیم تصاویری در فضا با حرکت دادن یک منبع نور در مقابل لنز دوربین پرداخت. این قابلیت که هواوی از آن با عنوان Light Painting یاد می‌کند البته مسلتزم ثابت بودن کامل دوربین و ترجیحا قرار گرفتن آن روی سه‌پایه است. از دیگر موارد قابل ذکر در مورد دوربین P8 می‌توان از ISP جدید آن یاد کرد.

رده‌بندی دوربین اصلی عکاسی

در این قسمت با وجود آنکه می‌توان از هر سه دوربین در موقعیت‌های مشخص رضایت کامل داشت اما برتری محسوسی از سوی LG G4 بر دو مدل دیگر احساس می‌شود. P8 در پشت سر G4 قرار داشته و +Z3 نیز در مکان سوم قرار می‌گیرد.

5- دوربین اصلی- فیلم‌برداری

در زمینه فیلم‌برداری فارغ از امکان انتخاب وضوح 2160/30p در هر دو دوربین G4 و +Z3، با نتیجه نا امیدکننده‌ای از P8 در وضوح 1080p روبرو می‌شویم و در حالی‌که نسل قبلی این گوشی یعنی P7 در حین فیلم‌برداری 1080/30p به بیت‌ریت ویدئویی فراتر از 20Mbps دست پیدا می‌کرد این رقم در هواوی پی 8 تنها نزدیک به 10 مگابیت در ثانیه بود و در نتیحه همانطور که به سادگی می‌توان انتظار داشت جزئیات تصویر در هنگام فیلم‌برداری به خصوص در محیط‌های با نور کمتر در سطح ایده‌آلی قرار ندارد. یک ویژگی بسیار جذاب هواوی پی 8 در این قسمت حالتی تحت عنوان Director Mode است که در طی آن امکان استفاده از 3 دوربین دیگر همراه با هواوی پی 8 در یک برداشت مشترک و کنترل صحنه از طریق گوشی اصلی یعنی P8 فراهم می‌شود. این قابلست با تمامی جذابیت‌های خود با محدودیت‌هایی نیز روبرو ست که از آن جمله می‌توان به وضوح نسبتا پایین و غیر قابل تغییر تصویر و امکان نصب برنامه Director Mode تنها روی گوشی‌های جدید با ورزن بالای سیستم‌عامل اشاره کرد.

در مقایسه G4 با +Z3 در فیلم‌برداری با وضوح 2160/30p برتری در زمینه‌هایی چون میزان جزئیات و کیفیت رنگ با G4 است و آزمون عملی نیز به خوبی به این قضیه اشاره دارد.

رده‌بندی دوربین اصلی فیلم‌برداری

با توجه به موارد گفته شده جایگاه برتر در این قسمت نیز به G4 تعلق پیدا کرده و +Z3 و P8 در جایگاه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

6- دوربین سلفی

وضوح دوربین سلفی در G4 و P8 هر دو 8 مگاپیکسل است در حالی‌که +Z3 به 5 مگاپیکسل در این قسمت اکتفا کرده است. در زمینه کیفیت، هر سه دوربین، تصویری متمایز از آنچه از یک دوربین سلفی انتظار داریم ارائه می‌دهند اما به لحاظ زاویه دید و امکانات نرم‌افزاری این قسمت به سادگی می‌توان هواوی پی 8 را در مقام برتری نسبت به دو مدل دیگر قرار داد. G4 و +Z3 تقریبا در یک سطح با یکدیگر در این زمینه قرار دارند.

7- باتری

در حالی که رقابت برای هرچه کوچک‌تر و باریک‌تر کردن گوشی‌های موبایل همچنان ادامه داشته و سازندگان به آرامی در حال پشت سر گذاشتن ضخامت 5 میلیمتر در این رده هستند عامل محدود کننده‌ای به نام باتری شرایط دشواری را برای طراحان به وجود آورده است. باریک‌ترین گوشی رقابت سه‌گانه ما هواوی پی 8 است و پس از آن با نیم میلیمتر ضخامت بیشتر +Z3 قرار داشته و در نهایت G4 دو سه میلیمتری از دو مدل دیگر ضخیم‌تر است. این ترکیب در زمینه باتری نیز کاملا ادامه پیدا کرده و کمترین ظرفیت با 2680mAh به P8 تعلق گرفته و +Z3 با باتری 2930mAh در جایگاه دوم قرار دارد و LG G4 نیز طبق انتظار با باتری 3000 میلی آمپر ساعتی حجیم‌ترین باتری این سه‌گانه است. از زمان‌های رسمی شرکت‌های سازنده برای نشان دادن کیفیت باتری در شرایط آزمایشگاهی که بگذریم در عمل با شرایط متفاوتی در این سه باتری روبرو می‌شویم. از یک سو همانطور که گفته شد باتری G4 از دو مدل دیگر ظرفیت بیشتری دارد اما این باتری باید صفحه‌نمایشی بسیار بزرگ‌تر با وضوح بسیار بیشتر و دوربینی به ظاهر نیازمند انرژی بیشتر را تغذیه کند. در حالی که هواوی پی 8 با وجود 320 میلی آمپر ساعت ظرفیت کمتر باتری نسبت به G4 دارای صفحه‌نمایش کوچک‌تر با وضوح کمتر بوده و در زمینه پردازشی نیز به ظاهر مجموعه کم‌مصرف‌تری را در اختیار دارد. اوضاع در +Z3 در میانه این دو مدل قرار می‌گیرد جایی‌که با وجود صفحه‌نمایش کوچک‌تر و وضوح کمتر نسبت به G4، مجموعه پردازشی Snapdragon 810 در این مدل به ظاهر انرژی بیشتری را نسبت به Snapdragon 808 حاضر در G4 طلب می‌کند.

با نگاهی به اعداد و ارقام اشاره شده در بالا انتظار آن می‌رود که ظرفیت بالاتر باتری +Z3 نسبت به P8 با مجموعه پردازشی پر مصرف‌تر +Z3 تا حدود زیادی جبران شده و با نتیجه نزدیکی در این دو مدل روبرو شویم و G4 نیز با وجود باتری حجیم‌تر در عمل به دلیل صفحه‌نمایش بزرگ‌تر با وضوح بسیار بالاتر نتیجه ضعیف‌تری را ثبت کند.

نتایج عملی به دست آمده در دنیای واقعی گفته بالا را به میزان زیادی تایید می‌کند. هر سه گوشی در یک استفاده متوسط از روز دوم عبور می‌کنند اما G4 زودتر از دو مدل دیگر به شارژ احتیاج پیدا می‌کند و P8 و +Z3 با اختلافی ناچیز در صدر این رقابت قرار می‌گیرند.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

رده‌بندی باتری

در این قسمت بالاترین امتیاز به +Z3 تعلق می‌گیرد و هواوی پی 8 با اختلافی ناچیز در رده دوم قرار دارد. مکان سوم این رقابت به G4‌ تعلق می‌گیرد.

8- سیستم‌عامل رابط کاربری

هر سه مدل در اختیار ما در این بررسی دارای نسخه پنجم سیستم‌عامل اندروید یعنی لالی‌پاپ بودند با این تفاوت که G4 یک ورژن از سایرین بالاتر بوده و از ورژن 5.1 سود می‌برد. در زمینه رابط کاربری با اینکه بخش بزرگی از این رقابت به سلیقه کاربران مرتبط خواهد بود اما از جنبه‌‌های مشخصی نیز از جمله زیبایی ظاهری، میزان سادگی، دسترسی آسان به امکانات مختلف و طیف قابلیت‌های متفاوت از اندروید اصلی نیز می‌توان به قضیه نگریست. در زمینه زیبایی ظاهری بی‌شک باید امتیاز بالاتر را به P8 و G4 اختصاص داد و سونی در این قسمت از دید بسیاری از کاربران در جایگاه پایین‌تری قرار دارد. در زمینه میزان سادگی +Z3 شرایط بهتری دارد و G4 نیز در این زمینه شرایط چندان نامناسبی ندارد اما هواوی پی 8 با تغییرات در برخی منوهای تنظیمات شرایط دشوارتری را برای دسترسی فراهم کرده است.

در رابطه با دسترسی آسان به امکانات مختلف با ارائه Notification area پیشرفته و گزینه‌های صریح و مشخص در تنظیمات، جایگاه G4 از سایرین کاملا بالاتر است و +Z3 و P8 در رده‌های بعدی قرار دارند. هواوی پی 8 در زمینه ارائه قابلیت‌های فراتر از اندروید اصلی در کنار G4 جایگاه بالاتری نسبت به +Z3 دارد.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

رده‌بندی سیستم‌عامل و رابط کاربری

در مجموع با در نظر گرفتن موارد گفته شده G4 را باید در جایگاه بالاتری نسبت به سایرین در زمینه سیستم‌عامل و رابط کاربری قرار دارد و P8 در مکان دوم و +Z3 با فاصله بیشتر نسبت به دو رقیب دیگر جایگاه سوم را به خود اختصاص می‌دهد.

9- چیپ ست پردازشی- حافظه

ساختار پردازشی سه گوشی مورد بررسی در این نوبت با وجود یکسان بوده سایز 3 گیگابایتی RAM، در زمینه‌های دیگر تفاوت‌های عمده‌ای با یکدیگر دارند. با آغاز از صدر لیست پیشرفته‌ترین چیپ‌ست پردازشی در این میان مطمئنا به +Z3 با تراشه Snapdragon 810 تعلق دارد. این چیپ‌ست پردازشی با وجود مشکلاتی که از آن در چند ماه گذشته در زمینه حرارت نقل شده است حداقل روی کاغذ قوی‌تر از دو چیپ‌ست دیگر به نظر می‌رسد. در ساختار این مدل از چهار هسته 2 گیگاهرتزی مبتنی بر معماری ARM A57 و چهار هسته 1.5 گیگاهرتزی مبتنی بر معماری ARM A53 استفاده شده که در ساختار big.LITTLE هر بار بسته به نوع استفاده یکی از این دو مجموعه چهارتایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. گرافیک قدرتمند این مجموعه از نوع Adreno 430 است. حافظه داخلی 32 گیگابایتی این مدل تا 128 گیگابایت دیگر امکان ارتقا دارد.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

دیگر مدل 8 هسته‌ای این رقابت هواوی پی 8 است که از چیپ‌ست HiSilicon Kirin 930 بهره می‌برد. پردازنده‌های این چیپ‌ست اما همگی از نوع ARM A53 هستند و در دو مجموعه 2 گیگاهرتزی و 1.5 گیگاهرتزی برای انجام کارهای سنگین و سبک مرتب شده‌اند. گرافیک این مجموعه توسط قطعه Mali-T628 MP4 تامین می‌شود. حافظه داخلی این مدل در دو ورژن 16 و 64 گیگابایتی ارائه می‌شود و می‌توان آن را تا 128 گیگابایت دیگر نیز ارتقا داد.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

در نهایت LG G4 تنها عضو این سه گانه به حساب می‌آید که از 6 پردازنده در ساختار چیپ‌ست Qualcomm Snapdragon 808‌ بهره می‌گیرد. در این ساختار از دو هسته 1.8 گیگاهرتزی مبتنی بر معماری ARM A57 برای به کار گرفته شدن در کاربری‌های سنگین استفاده شده و چهار هسته 1.4 گیگاهرتزی دارای معماری ARM A53 در استفاده‌های سبک به کار می‌روند. گرافیک این مجموعه از نوع Adreno 403 است. حافظه داخلی این مدل نیز 32 گیگابایت در نظر گرفته شده اما این حافظه حداقل روی کاغذ به گفته ال‌جی تا 2 ترابایت قابلیت ارتقا دارد.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

روی کاغذ همه چیز برای انتخاب +Z3 به عنوان برترین مدل این رقابت و حرکت شانه به شانه P8 و G4‌ فراهم است اما در عمل با شرایط متفاوتی روبرو می‌شویم.

برای تست شرایط واقعی هر سه گوشی را در حالت کاملا سرد و بدون استفاده زیر تست AnTuTu 5.7.1 قرار می‌دهیم. در این تست هواوی پی 8 امتیازی حوالی 49 هزار واحد را کسب کرد در حالی که امتیاز G4 و +Z3 در همین تست به ترتیب حوالی 50 هزار و 48 هزار واحد است پایین‌تر بودن امتیاز +Z3 در این لیست با وجود با کیفیت‌تر بودن هسته‌های پردازشی، گرافیک پیشرفته‌تر و در عین حال رزولوشن پایین‌تر صفحه‌نمایش نسبت به G4 (که در عمل باید به بالا رفتن امتیاز منجر شود) را باید به گرم شدن نسبتا سریع +Z3 در حین اجرای دست و تاثیرگذاری آن در نتیجه نهایی مرتبط دانست. امتیاز G4 با توجه به مشخصات پردازشی آن و رزولوشن بسیار بالای صفحه‌نمایش طبیعی به نظر می‌رسد اما باید از امتیاز بسیار مناسب هواوی پی 8 در این تست با وجود آنکه تنها از هسته‌های ضعیف‌تر A53 بهره می‌گیرد تقدیر کرد. علت اصلی عملکرد مناسب هواوی پی 8 در این زمینه را باید به میزان زیادی به فرکانس بالای هسته‌های آن مرتبط دانست.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

برای آنکه هسته‌های گرافیکی این سه مجموعه پردازشی را نیز مورد بررسی قرار دهیم به سراغ تست GFXBench و آزمون‌های Manhattan و T-Rex در حالت Onscreen می‌رویم. در این تست قدرت بالاتر گرافیکی در حاصل شدن فریم‌های بالاتر پدیدار می‌شوند. امتیاز هواوی پی 8 در این تست برای دو تست مانهاتن و تی‌رکس به ترتیب برابر با 439.4 و 604.9 فریم است در LG G4 این دو عدد به 578.2 و 1381 فریم می‌رسد و در نهایت در +XPERIA Z3 رقم نهایی در این دو تست امتیازهای 1020 و 2381 فریم را ثبت می‌کند. علت امتیاز بسیار بالاتر +Z3 در این تست برخوردار بودن این گوشی از هر دو مزیت گرافیک پیشرفته‌تر Adreno 430 و وضوح کمتر صفحه‌نمایش است. برتری گرافیک Adreno 403 حاضر در LG G4 بر Mali-T628 MP4 با وجود تاثیر منفی وضوح صفحه‌نمایش در این تست به خوبی مشخص خواهد بود.

مقایسه سه گوشی g4، p8 و z3 plus

رده‌بندی چیپ‌ست پردازشی و حافظه

برای انتخاب بهترین نمونه از لحاظ گزینه‌های پردازشی در میان آن سه مدل باید به هر دو مبحث پردازشی و گرافیکی با هم توجه داشته باشیم. هواوی پی 8 از لحاظ پردازشی با پردازنده های 64 بیتی ARM A53 موفق عمل می‌‌کند اما در زمینه گرافیک نمی‌توان از آن در سطح یک پرچمدار رضایت داشت (هرچند این به هیچ عنوان به معنای قدرت پایین بخش گرافیکی این مدل نیست). از +Z3 نیز با وجود عملکرد بسیار مناسب بخش گرافیکی، در زمینه پردازشی به علت تاثیرگذاری حرارت پردازنده در نتیجه نهایی نمی‌توان به طور کامل رضایت داشت. G4‌ اما در این رقابت در هر دو بخش گرافیکی و پردازشی بسیار مناسب عمل کرده و قرارگیری در جایگاه اول این لیست کاملا برازنده آن به نظر می‌رسد. جایگاه‌های بعدی را نیز باید به +Z3 و P8 با اختلاف اندک نسبت داد.

10- ارتباطات

در مبحث  ارتباطات تمامی نگاه‌ها در این مجموعه به ارائه قابلیت دو سیم‌کارت و امکان ارتباطی LTE Cat.6 با سرعت 300 مگابیت در ثانیه در هر سه مدل معطوف می‌شود و از این بابت ظاهرا تفاوتی مابین این گوشی‌ها وجود ندارد البته یک نکته، P8 را از سایرین جدا کرده و تا حدودی در رده پایین‌تری قرار می‌دهد. سیم‌کارت دوم در مجموعه هواوی پی 8 جایگاه مشترکی را با کارت حافظه Micro SD گوشی اشغال کرده و بدین‌ترتیب کاربران باید مابین کارت حافظه و سیم‌کارت دوم یکی را انتخاب کنند. در دو گوشی دیگر یعنی +Z3 و G4 وضعیت معمول برقرار است و جایگاه سیم‌کارت‌ها ارتباطی با محل قرارگیری کارت حافظه ندارد.

دیگر نکته‌ای که در بخش ارتباطات جایگاه هواوی پی 8 را تنزل می‌بخشد استاندارد وای‌فای آن است که هنوز از نوع قدیمی 802.11n بوده و هواوی ظاهرا خیال آپدیت این قسمت به استاندارد جدیدتر 802.11ac (حاضر در هر دو گوشی دیگر) را ندارد.

تفاوت‌های هواوی پی 8‌ با دو مدل دیگر در این بخش به این دو مورد نیز ختم نمی‌شود و در یکی دیگر از گزینه‌های ارتباطی نیز نمود پیدا می‌کند. هر دو گوشی +Z3 و G4 علاوه بر USB OTG از خروجی تصویر نیز از طریق پورت USB‌ پشتیبانی می‌کنند (البته +Z3 برای این منظور از اتصال معمول‌تر MHL و G4 از ارتباط خاص‌تر SlimPort بهره گرفته است) وضوح تصویر نیز در هر دو تا سطح 4K قابل ارتقا یافتن است. در حالی هواوی پی 8 در این قسمت تنها به OTG (دراتصال حافظه،‌ موس و کیبورد، دسته بازی و…) اکتفا کرده و ظاهرا از خروجی TV از هر نوع در این پرچمدار هواوی خبری نیست. بدین‌ترتیب تنها گزینه‌های انتقال بلافاصله تصویر از هواوی پی 8 به نمایشگرهای خارجی استفاده از راه‌حل‌های بی‌سیمی نظیر DLNA و میراکست خواهد بود.

با گذر از این موارد تفاوت خاص دیگری مابین گوشی‌های حاضر در این لیست وجود نداشته و همه آنها به اتصال بلوتوث نسخه 4.1، ارتباط NFC و گیرنده‌های ماهواره‌ای مسیریاب مجهز شده‌اند. از میان این سه مدل G4 تنها نمونه‌ای ست که دارای درگاه اینفرارد یا  مادون قرمز است.

رده‌بندی ارتباطات

با توجه به موارد گفته شده انتخاب برترین‌های این قسمت کار چندانی مشکلی به نظر نمی‌رسد جایی‌که G4 و +Z3 با اختلافی اندک نسبت به یکدیگر در جایگاه اول قرار گرفته و هواوی پی 8 با اختلافی مشخص در رده دوم قرار دارد.

کلام آخر

با نگاهی به آمار 10 گانه ارائه شده در بالا و جمع امتیازهای هر سه حریف برنده این رقابت را به سادگی می‌توان مشخص کرد:

1- LG G4 با اول شدن در 7 عنوان از 10 عنوان و جمع موارد دیگر با اختصاص دادن امتیاز 25 از 30 امتیاز ممکن در جایگاه اول این لیست قرار می‌گیرد. G4 به لحاظ طراحی ظاهری، صفحه‌نمایش، دوربین اصلی در هر دو بخش عکاسی و فیلم‌برداری، رابط کاربری، پردازنده و ارتباطات در صدر قرار گرفت. نقاط ضعف این گوشی و مواردی که این مدل را در رقابت با دیگران در جایگاه پایین قرار داد به ابعاد و وزن و باتری تعلق داشت.

2- هواوی پی 8 (Huawei P8) در رقابتی بسیار نزدیک و نفس‌گیر با Z3+ با کسب امتیاز 19 در جایگاه دوم قرار گرفت. این گوشی در 2 عنوان از 10 عنوان شامل ابعاد و وزن و دوربین سلفی نسبت به دو مدل دیگر جایگاه اول را به خود اختصاص داد و در مواردی همچون طراحی ظاهری، صفحه‌نمایش، بخش عکاسی دوربین اصلی، دوام باتری و رابط کاربری عنوان دوم را کسب کرد. نقاط ضعف اصلی این گوشی به فیلم‌برداری دوربین اصلی، تا حدودی قسمت پردازشی و البته گزینه‌های ارتباطی (در نبود وای‌فای ac، در نظر گرفته نشدن خروجی TV و مشترک بودن جایگاه سیم‌کارت دوم و کارت حافظه) تعلق دارد.

3- +Z3 در نهایت عنوان سوم این رقابت را کسب امتیاز 18 و با اختلافی ناچیز نسبت به هواوی پی 8 به خود اختصاص داد. +Z3 در این رقابت تنها در یک مورد یعنی دوام باتری نسبت به دو رقیب دیگر خود در جایگاه نخست قرار گرفت. اما در زمینه‌هایی چون طراحی ظاهری، ابعاد وزن، فیلم‌برداری دوربین اصلی و کیفیت دوربین سلفی نیز عملکرد مناسبی داشت. از جمله قسمت‌هایی که +Z3 با ضعف عملکرد روبرو بود باید به بخش عکاسی دوربین اصلی و رابط کاربری سیستم‌عامل اشاره کرد.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

8 دیدگاه

  1. درسته z3+ توی بنچمارک antutu کمتر از همشون امتیاز میگیره اما به خاطر چیپست گرافیکیش از هر دوتاشون خیلی قوی تره.البته اگر میخواین تو همه موارد بهتر g4 و p8 عمل کنه باید تو زمستون بیرون از خونه باهاش کار کرد که به خاطر گرما افت عملکرد نداشته باشه D:

  2. حالا که آیفون ۶ اس اومده فک نمیکنم اینا حرفی برای گفتن داشته باشن . ولی اصلا از طراحی g4 خوشم نیومد . وقتی دست عرق کنه موقع کار چرم پشتی دست رو اذیت میکنه .

  3. نمی دونم سونی تا کی می خواد به این طرح تکراری ادامه بده چندین ساله گوشی های پرچمدارش همین شکلی با همین طرح تولید می شن و فقط امکانات سخت افزاری شون تغییر می کنه.

ارسال یک پاسخ