Canon PowerShot G10 تصویر از دید یک حرفه ای

17
7735
طیف مخاطبان دوربین های عکاسی اگر از همنوعان خود در رده فیلمبرداری بیشتر نباشد بدون شک کمتر نیست و بازار رنگارنگی که این روزها برای این وسیله دیجیتالی وجود دارد گواه محکمی ست بر میزان موفقیت این ابزار پیشرفته. در ادامه قصد بررسی یکی از بهترین دوربین های عکاسی دیجیتال در رده نیمه حرفه ای با نام Canon PowerShot G10 را داریم که در حوزه قیمتی خود ظاهرا بی رقیب می نماید با ما همراه شوید.

انتخاب حرفه ای وسائل دیجیتالی یکی از مواردیست که در این عرصه شخصا به آن اعتقاد دارم بدین معنا که همیشه برای انتخاب یک وسیله دیجیتالی سازنده آن را مهم ترین عامل در موفقیت یا عدم موفقیت آن محصول می دانم بعنوان مثال در هنگام خرید نوت بوک به Dell، HP و Acer و در هنگام خرید پنل LCD به سامسونگ و سونی فکر می کنم و همواره معتقدم که محصولی می تواند موفق ترین دستگاه در کلاس خود باشد که سازنده با تجربه ای را در آن زمینه خاص در پشت سر خود ببیند و این یعنی تفکیک دیجیتالی. این مفهوم در دنیای تصویر و بطور ویژه در مورد دوربین های عکاسی نیز مصداق کامل دارد بدین معنی که با وجود برندهای فراوان و رنگارنگ موجود در بازار ارزش شرکت هایی که سالها بطور ویژه در این امر اشتغال دارند از سایرین بسیار بالاتر است که از آن میان بدون شک Nikon، Canon، Fuji Film و چند نام بزرگ دیگر از اهمیت ویژه ای برخوردارند این اهمیت البته در رده نام متوقف نمی گردد و امکاناتی که این برندها در اختیار کاربران حرفه ای خود قرار می دهند در بسیاری از اوقات از ظاهر زیبا و فریبنده سایر رقبا کاملا مهم تر است.

 

canon_powershot_g10_02.jpg
سری G در محصولات Canon به دسته ای تعلق دارد که آن را Prosumers نامیده اند این واژه که ترکیبی ست از دو کلمه Professional و Consumers به روشنی هدفی که در پی تولید این مدل ها وجود دارد را نشان می دهد در حقیقت اصلی ترین هدف در پشت محصولات سری G دستیابی به بازار کاربران نیمه حرفه ای عکاسی ست که در حالیکه به هیچ عنوان نیازهای خود را در مدل های کمپکت خانگی برآورده نمی بینند، علاقه ای هم به استفاده از محصولات گرانقیمت و حجیم SLR نیز ندارند و از این رو ابعاد نسبتا کوچک سری G (البته در مقایسه با SLR ها) و مشخصات نسبتا پیشرفته در کنار قیمت مناسب از عواملی ست که شانس موفقیت این سری در میان این نوع کاربران را کاملا افزایش داده است. مدل های متعدد سری G سابقه ای هشت ساله را از پس G1 تا G10 در پشت سر خود دارند این محصولات ویژه با مشخصات مخصوص به خود، در یک نگاه کوتاه به دو دسته کاملا مجزای دوربین های اولیه این کلاس یعنی G1 تا G6 و سری پیشرفته تر G7 تا G10 تقسیم می گردد دوربین های اولیه این رده که ترکیبی از مشخصات پیشرفته (البته در زمان خود) و ظاهری نسبتا معمولی می باشند با G6 که آخرین عضو این گروه بوده و در آگوست 2004 معرفی گردید به دوره ای از رکود وارد گردید و پس از دو سال بلاخره مدل بعدی این گروه یعنی G7 به بازار ارائه شد که در بسیاری از جهات با هم خانواده های قبلی خود تفاوت های بنیادین داشت این دوربین 10 مگاپیکسلی که LCD گردان ولی کوچک مدل های قبلی را به نمونه ای ثابت ولی بزرگتر تبدیل نموده و فناوری های تشخیص چهره و ماکروی یک سانتیمتری در آن دیده می شود به علت حذف حالت RAW و عدم امکان اتصال فلش خارجی یکی از ناموفق ترین مدل های سری G به حساب می آید پس از آن و با تاخیری یک ساله G9 پا در عرصه وجود گذاشت این دوربین که نقائص اصلی موجود در G7 یعنی پشتیبانی از حالت RAW و امکان اتصال فلش خارجی را بطور کامل پوشش داده بود از سنسور جدید 12 مگاپیکسلی بهره می برد و سایز نمایشگر را نیز برای اولین بار در این گروه به 3 اینچ افزایش داد. از موارد شایسته توجه در این هر دو مدل تغییر عدد F از 2.0 در مدل های پیشین به عدد 2.8 در مدل های جدید است که با کاهش گشودگی دریچه لنز باعث ورود نور کمتری به داخل گردیده و از این رو شاتر دوربین زمان بیشتری برای دریافت یک میزان نور معین احتیاج دارد و در ننیجه این کاهش ابعاد دریچه لنز به کاهش سرعت لنز منجر گردیده است.

canon_powershot_g10_03.jpg
بلاخره در اکتبر 2008 کامل ترین محصول این خانواده یعنی G10 با سنسور 14.7 مگاپیکسلی و مشخصاتی بسیار مناسب ارائه گردید این دوربین که مواردی مهمی همچون گشودگی F2.8 و سایز 3 اینچی LCD را از G9 به همراه داشت، تغیرات مهمی را در رویه این کلاس ایجاد کرده است که در ادامه به تفصیل به آنها می پردازیم.

canon_powershot_g10_04.jpg
G10 در نگاه اول شباهت فراوانی با G9 دارد و مشخصات اصلی این کلاس یعنی ظاهر نچندان حجیم، چشمی نوری، محل اتصال فلش خارجی و ست کاملی از کلیدهای کنترلی در آن دیده می شود. ابعاد این دوربین 75×78×109 میلیمتر با وزنی در حدود 402 گرم است که در مقایسه با G9 از لحاظ ابعاد تغییر چندانی نکرده و از لحاظ وزنی نیز تنها 40 گرم افزایش یافته است. بدنه دستگاه بطور کامل از فلز ساخته شده است (در واقع تنها قسمت هایی در بدنه که پلاستیکی هستند درب باتری و کاور پوشاننده پورتها می باشند) که این موضوع به خوش دستی دوربین و استحکام آن کمک فراوانی کرده است. از دیگر تغییرات ظاهری در G10 در قیاس با G9 می توان به زبرتر گردیدن محل قرارگیری دوربین در دست (Textured) و مشکی گردیدن کنترلرهایی نظیر دکمه Power، کلید شاتر و Play دستگاه اشاره کرد.

canon_powershot_g10_05.jpg
یکی دیگر از موارد مشهود در ساختار G10 جابجائی چرخ تغییر دهنده عدد ISO از سمت چپ به زیر چرخ تغییر حالت در سمت راست است که فضای سمت چپ را برای یک چرخ جدید برای تغییر نورگیری مهیا کرده است (Exposure Compensation Dial).

canon_powershot_g10_06.jpg
سمت چپ دستگاه (از دید مقابل) محل پورتهای ورودی و خروجی است که در آن و در زیر یک کاور لاستیکی پورت USB 2.0 همراه با پورتهای AV دوربین دیده می شوند. در زیر این قسمت و در بخش پائینی محل استقرار باطری و کارت حافظه دوربین می باشد که در زیر یک درب پلاستیکی قرار گرفته اند باتری G10 دارای ظرفیت 1050mAh می باشد که در مقایسه با نمونه 720mAh موجود در G9 بسیار بهبود یافته است. این باتری که بعلت شکل هندسی خود به راحتی ممکن است معکوس نیز جا زده شود، از زمان شارژی معادل 140 دقیقه برخوردار است. در زیر باتری محل کارت حافظه دوربین است که هیچگونه تغییری را نسبت به دو مدل قبلی این کلاس به خود ندیده است این اسلات که با کمک تبدیل، قابلیت اتصال تقریبا هر نوع کارت حافظه ای را دارد (MMC، Micro SD، Mini SD، SD و SD HC)، باز هم همانند قبل بعلت نزدیکی این بخش به محل اتصال سه پایه در هنگام استفاده از این وسیله امکان تعویض آن وجود ندارد. در سمت راست دستگاه محل اتصال بند قرار دارد که این یکی نیز برخلاف G9 کاملا مشکی طراحی شده است.

canon_powershot_g10_07.jpg
اما بدون شک مهمترین قسمت در هر دو دوربین لنز و قابلیت های نهفته در آن است. لنز بکار گرفته شده در G10 دارای فاصله کانونی 28-140mm است که با اینکه نسبت به عدد 210 میلیمتری لنز G9 در زوم به 140 میلیمتر تنزل کرده است اما در عوض در قابلیتی کاربردی تر یعنی عکاسی واید با کاهش عدد ابتدائی از 35 در G9 به 28 بسیار موفق به نظر می رسد. گشودگی لنز در این مجموعه البته همچنان بدون تغییر است و اعداد F در آن شامل F2.8-4.5 می گردد که با اینکه نمی توان آن را در ردیف لنز های پر سرعت قرار داد ولی در یک استفاده نیمه خرفه ای اعداد چندان بدی نیز محسوب نمی گردد. میزان زوم اپتیکال این لنز نیز بر طبق انتظار از 6X در G9 به 5X کاهش یافته است. زوم دیجیتال تا 4X، امکان اتصال مبدل های واید و تله و لرزش گیر اپتیکال لنز از دیگر موارد قابل اشاره در این مجموعه محسوب می گردد. این لنز همانند دیگر نمونه های این کلاس در هنگام عدم استفاده بطور کامل در بدنه جمع می گردد و در هنگام استفاده از قابلیت واید تنها 3 سانتیمتر از جای خود خارج می گردد که با سوئیچ به حالت زوم 1.5 سانتیمتر دیگر به ابعاد آن افزوده می شود.

canon_powershot_g10_08.jpg
کنترلرهای موجود در بالای دستگاه شامل دو بخش جداگانه می گردند در سمت راست، شاتر مشکی رنگ دوربین همچون همیشه بر بالای Rocker ورود و خروج زوم جای دارد و کلید Power موجود در زیر این قسمت نیز به چراغ سبز رنگی مجهز گردیده است. حلقه های گردان دو گانه تغییر حالت و عدد ISO نیز بروی یکدیگر قرار دارند که حلقه بزرگتر نصیب عدد ISO گردیده است. از موارد قابل توجه در این قسمت وجود دو بخش برای تنظیمات دلخواه (Custom) در چرخ گردنده بالائی ست. محل اتصال فلش خارجی یکی از اصلی ترین بخش های سری G می باشد که در میانه این قسمت جای گرفته است این محل علاوه بر پشتیبانی از فلش های قدرتمند 220EX، 430EX و 580EX از Canon امکان اتصال هر نوع فلش متنوع دیگر را نیز دارد و از این لحاظ بسیاری از قابلیت های دوربین های پیشرفته SLR همچون Power Zooming در G10 نیز امکان پذیر می گردد. در سمت چپ این قسمت یکی از اصلی ترین تغییرات سخت افزاری دوربین دیده می شود در اینجا حلقه گردنده جدیدی برای تنظیم میزان نورگیری سنسور (Exposure Compensation) تعبیه گردیده است که ظاهرا بسیار کاربردی می نماید.

فلش سرخود موجود در دوربین که از نمونه موجود در G9 کمی قویتر گردیده است قادر به نور افشانی از فاصله 30 سانتیمتری تا 4.6 متری در حالت Wide و تا 2.8 متر در حالت Tele است از دیگر قابلیت های این فلش می توان به روشن و خاموش شدن خودکار و عملیات کاهش سرخی چشم اشاره کرد.

canon_powershot_g10_09.jpg
و اما مطمئنا شلوغ ترین قسمت دستگاه، پشت دوربین است در اینجا علاوه بر کلیدهای و کنترلر های فراوان، صفحه نمایش 3 اینچی دوربین دیده می شود که علیرغم ابعاد یکسان در مقایسه با G9 از لحاظ کیفی، کاملا بهبود یافته است. میزان پیکسل های موجود در این صفحه نمایش از 230 هزار به 461 هزار افزایش پیدا کرده که این موضوع در وضوح و زاویه دید تصویر تاثیر کاملا مشهودی داشته است. چشمی اپتیکال قابل جابجای دوربین چون همیشه بر بالای صفحه نمایش قرار دارد و از هر لحاظ دقیقا همان نمونه موجود در G9 است منظره به نمایش درآمده در این چشمی 77 درصد از منظره پیشرو را شامل می گردد و قابلیت Rangefinder همچون قبل در آن دیده می شود. سایر کنترلرهای موجود در این بخش تغییر چندانی را به خود ندیده اند و شاید مهمترین مورد قابل اشاره در رابطه با آنها انتقال وظیفه هر کلید بروی خود کلید است که این در کاهش شلوغی این ناحیه تاثیر مثبتی داشته است وظایف کلیدهای این قسمت همگی مشخص و معین است و به کلید S در کناره سمت چپ چشمی دوربین نیز می توان چون قبل چندین میانبر متفاوت را اختصاص داد.

canon_powershot_g10_10.jpg
دیگر مشخصات سخت افزاری G10 به ابزارهایی باز می گردد که بطور جداگانه برای این دوربین قابل تهیه است از جمله این وسائل جدا از فلش های متفاوت و کاملا حرفه ای که گه گاه از خود دوربین نیز بزرگتر و گران تر هستند، می توان به کاور عکاسی در زیر آب (که دوربین را تا عمق 40 متری از نفوذ آب مصون می دارد و قیمتی در حدود 240 دلار دارد) و مبدل لنز تله مدل TC-DC58D برای افزایش فاصله کانونی تا 196 میلیمتر اشاره کرد که این آخری برای آنکه بتواند بروی لنز دوربین نصب گردد احتیاج به یک Converter جداگانه بانام LA-DC58K دارد که ابتدا این قطعه بروی لنز می نشیند و سپس لنز Tele Converter بروی آن قرار می گیرد.

canon_powershot_g10_11.jpg
قیمت لنز تله رقمی در حدود 110 دلار است و مبدل اولیه نیز چیزی در حدود 35 دلار قیمت دارد یعنی با افزایش بودجه در حدود 140 دلار می توان G10 را در یک حد یک زوم کننده قابل قبول نیز بهبود بخشید. البته نگفته پیداست که این وسایل تنها تجهیزات جانبی این دوربین نیستند و موارد معمول دیگری همچون سه پایه، باتری اضافی، شارژر AC، فلش پر قدرت، کیف چرمی و چندین عنوان دیگر نیز برای آن قابل سفارش است.

canon_powershot_g10_12.jpg
ساختار منوئی دوربین در قیاس با G9 تغییر چندانی نکرده است و شاید مهم ترین تغییر قابل ذکر در این اینترفیس افزوده شدن قسمتی با نام My Menu به منوی اصلی ست که درست همانند SLR ها امکان قرار دادن تنظیمات دلخواه کاربر در این قسمت برای دسترسی سریع تر به آنها را دارد. میزان تنظیمات و کنترل های به نمایش درآمده بروی تصویر در موقعیت های مختلف و بر حسب حالت دوربین بسیار زیاد و متنوع است بطوریکه برای کاربری که تجربه استفاده از این نوع دوربین را نداشته باشد در ابتدا بسیار گیج کننده و نامفهوم است اما از طرفی دیگر برای کاربران دوربین های حرفه ای SLR که احتیاج به دوربینی سبک تر و کم حجم تر از وسیله حرفه ای خود دارند کلیه تنظیمات اصلی و پیشرفته دستگاه کاملا مشابه بزرگان این رده است. از قابلیت های اصلی دوربین در این رده می توان به فناوری DIGIC4 برای بهبود کیفیت تصاویر، امکان افزایش عدد ISO تا رقم 1600، فناوری i-Contrast برای تقویت روشنائی و حفظ جزئیات در مکان های تاریک، 26 حالت عکاسی مختلف، بهبود فناوری تشخیص چهره و قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن VGA و با 30 فریم در ثانیه اشاره کرد. سنسور بکار گرفته شده در این دوربین از نوع CCD با رزولوشن 14.7 مگاپیکسل است که قادر به ثبت تصاویری با وضوح حداکثر 3312×4416 پیکسل است. یکی از مهمترین خصوصیات موجود در G10 که آن را هم ردیف حرفه ای های این کلاس قرار می دهد وجود حالت RAW در آن است حالتی که برخلاف تصور عامه یک فرمت ذخیره سازی تصویر نیست و در حقیقت حالتی ست که دوربین دقیقا همان چیزی را که در مقابل خود می بیند را بدون هیچ کم و کاستی و بدون اعمال هر نوع تغییرات در اختیار کاربر قرار می دهد و کاربر بوسیله نرم افزارهای خاص و مخصوص این کار امکان ویرایش تصویر و اعمال تغییرات فراوان همانند White Balance، تغییرات نوردهی و کلا تمام آن تنظیماتی که پیش از عکاسی توسط دوربین اعمال می شود را دارد به بیان دیگر در حالت RAW تمامی تنظیمات دوربین را می توان پس از گرفته شدن عکس اعمال نمود فرمت های ذخیره سازی حالت RAW برای دوربین های مختلف کاملا متفاوت است و همچنان سازندگان مختلف بروی یک فرمت خاص برای استانداردیزه نمودن این حالت توافق نکرده اند از این رو نرم افزارهای مخصوص کار بروی عکس در این حالت هر چند وقت یک بار نسخه جدیدی با پشتیبانی از حالت های RAW دوربین های جدید ارائه می کنند. فرمت های ثبت حالت RAW در دوربین های Canon شامل .crw و .cr2 می گردند که توسط برنامه اختصاصی Canon برای پشتیبانی از این دو قابل گشودن هستند این برنامه برای ویندوز ZoomBrowser و برای مک ImageBrowser نام دارد دیگر برنامه ارائه شده به همراه دوربین جهت استفاده از حالت RAW، برنامه ای با نام Digital Photo Professional نام دارد که به اختصار به آن DPP می گویند. یکی از معدود مشکلات عکاسی در حالت RAW حجم بسیار بالای عکس های گرفته شده در این حالت است چرا که در این حالت اصولا هیچ نوع فشرده سازی بروی تصویر صورت نمی گیرد. کیفیت کارکرد دوربین در ثبت تصاویر را از چند جنبه مختلف می توان بررسی کرد تعداد حالت های White balance در دوربین همانند G9 هشت عدد است که در کنار یک حالت اتوماتیک و دو حالت Manual ترکیب مناسبی را بوجود آورده است تصاویر ثبت شده در حالت اتوماتیک در مکان های خارجی بسیار مناسب و در مکان های داخلی نسبتا مطلوب ارزیابی می گردد. عملکرد فلش دوربین در سوژه های نزدیک در تولید رنگ های طبیعی و عدم ایجاد سرخی در چشم کاملا مطلوب است. ماکروی دوربین بعلت استفاده از لنز جدید و واید در قیاس با G9 بهبود قابل ملاحظه ای دارد و همچون قبل امکان نزدیک شدن به سوژه تا یک سانتیمتری لنز نیز وجود دارد. در یک نگاه افزوده شده رزولوشن دوربین و استفاده از یک لنز جدید می بایست تصاویر درخشان تر و طبیعی تر خلق نماید واقعیتی که در دنیای واقعی نیز تا حدودی صحت دارد اما این ماجرا تا زمانی جذابیت خود را حفظ می کند که عدد ISO را در رقم های پائین و حداکثر تا 200 نگه داریم چرا که با افزایش رقم ISO از 400 به بالا میزان نویز اعمالی در تصویر و عملیات صورت گرفته در ساختار دوربین جهت کاهش نویز تصاویری را خلق می کند که از این دوربین انتظار نداریم و این ماجرا در عکاسی از سوژه های با جزئیات فراوان همچون شاخ و برگ درختان کاملا خود را نشان می دهد البته این موضوع نیز برای عکاسان حرفه ای که از حالت RAW در دوربین که هیچ الگوریتم کاهش نویزی در تصویر اعمال نکرده و تصویر خام برای اصلاحات فراوان را در اختیار کاربران قرار می دهد تا حدودی قابل رفع است. فیلمبرداری این دوربین همانطور که گفتیم با وضوح VGA با 30 فریم در ثانیه صورت می گیرد و فرمت ثبت تصویر در آن نیز MOV است که با اینکه خبری از وضوح HD در آن نیست اما تصاویر ثبت شده توسط آن از کیفیت فوق العاده مطلوبی بهره می برد بطوریکه هر یک ثانیه تصویر بطور متوسط تا 1.7 مگابایت حجم اشغال می نماید.

canon_powershot_g10_13.jpg
قابلیت های نهان و آشکار در Canon PowerShot G10 مطمئنا بیش از مواردی ست که در این مجال کوتاه از آن سخن رفت و این محصول قدرتمند در کلاس دوربین های نیمه حرفه ای و در رده قیمتی خود حرف های فراوانی برای گفتن دارد. قیمت G10 در بازارهای داخلی رقمی در حدود 500 هزار تومان است که در قیاس با قیمت آن در خرده فروشی های اینترنتی که در حدود 410 دلار است بسیار بالاتر می باشد.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

17 دیدگاه

  1. سلام. من الان حدود 10 ماهه که G10 دارم و الی ماشا… باهاش عکاسی کرده ام . عکسهاش در حد دوربین نیمه حرفه ای بی نظیره . البته در حد نیمه حرفه ای . الان من دارم در مورد یه دوربین حرفه ای کانن تحقیق میکنم که بخرم . ولی G10 را نگهش میدارم . موفق باشید

  2. من فردی در زمینه عکاسی غیر حرفه ای هستم اما یکساله که با canon g10 در سفرهای خودم عکس میگیرم و با عکس های گرفته شده حرفه ای ها را متعجب می کنم دوربین بسیار فوق العاده ای هست که ساده کار می کنه

  3. سلام ممكنه در مورد دوربين هاي ديجيتال هم مثل موبايل نقد و بررسي بشه . مثلا دوربين هاي جيد كانن IXUS870is –IXUS980is و …؟ با تشكر

  4. سلام،خیلی ممنون می شم،اگه در مورد دوربین های دیجیتال(من عکس برداری منظورمه) هم نقد بنویسید،من خیلی نقد هاتون رو می خونم،ولی در این زمینه چیز کم می نویسید(2 تا فکر کنم).
    در مورد همون دوربین های کامپکت هم برای شروع بنویسید خوبه،مثلا من الان دارم به تفاوت بین a1000 IS و a2000 IS سونی فکر می کنم،و این که چرا قیمتشون با هم حدود 70 تومان فرق داره(خوب 70 تومان تو قیمت 200-300 هزار تومانی این دوربین ها زیاده دیگه!)
    باز هم از سایت عالی و زحمات با ارزشتون تشکر می کنم.

  5. oh my god . باورم نمیشه من میخواستم این دوربین رو بگیرم . خوشحالم که یه نقد معتبر فارسی ازش دیدم قبل از اینکه بخرمش… مرسی

  6. ممنون. البته باید به سایر قابلیتهای G10 از قبیل باطری بسیار قویتر نسبت به مدلهای پیشین و همچنین گرفتن عکسهای دسته جمعی و Auto shot بسیار هوشمند نیز اشاره کنیم. در ضمن محدودیت حافظه در این دوربین وجود ندارد البته بر طبق شواهد موجود !!!

  7. با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دست اندرکاران خوب این سایت
    میخواستم اگه براتون امکانش هست نقدی بر SLR جدید پاناسونیک مدل G1 انجام بدید. تو این چند وقته که تو خیلی از سایت های خارجی میگشتم ظاهرا خیلی سر و صدا کرده!

  8. خدمت آرش و دوستان سلام عرض میکنم.
    از آرش عزیز که در همه موضوعات مربوط به دیجیتال مقاله های بسیار آموزنده ای ارائه میدن نهایت تشکر رو دارم . آرش جان اگه ممکنه به مقایسه ای هم بین دوربین های کامپکت برندهای مختلف داشته باشید . یه سوال هم دارم اینکه بدون توجه به امکانات دوربین های نیمه حرفه ای ، کیفیت نهایی عکس این دوربین ها در مقایسه با دوربین های کامپکت خانگی (البته از نوع بهترین هاشون) چقدر تفاوت داره ؟

  9. اقا دمت گرم
    داری تو چند میدون همزمان کار میکنی
    فقط اگه همینارو برا فروش بزاری که . . .
    sx10 is
    sx1 is
    فراموش نشه!!

  10. عالی بود. اما دوست داشتم نظر شما را هم درباره SX1 این کمپانی بدانم. حتی اگر یک ریویو از آن هم بنویسید بسیار عالی خواهد بود 🙂

ارسال یک پاسخ