دو ماه زندگی با LG Nexus 5X : نگاهی به نقاط ضعف و قوت در طی زمان

0
4499
بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

نکسوس 5X به سبب مشخصات راضی‌کننده و جذابیت همیشگی دیوایس‌های گوگلی در کنار افت قیمت بسیار مناسب، این روزها یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کاربران حرفه‌ای‌تر دنیای اسمارت‌فون و گیگ‌ها و نردهایی ست که فارغ از هیاهوی گلکسی‌ها و آیفون‌ها به دنبال یک گوشی با ثبات با پردازنده‌ای سریع و آپدیت‌های نرم‌افزاری بلافاصله هستند. حضور یک دوربین با کیفیت در نکسوس جدید این معامله را شیرین‌تر کرده و برای بسیاری از شما نیز همچون من نکسوس 5X حداقل روی کاغذ انتخاب مناسبی به نظر می‌رسد. در بررسی گجت‌های دیجیتالی به ویژه مواردی که همچون موبایل و تبلت مستقیما با زندگی روزمره کاربران در ارتباط هستند معمولا هیچ چیز جایگزین یک تجربه واقعی و استفاده از دستگاه به عنوان دیوایس اصلی کاربران در یک بازه زمانی نچندان کوتاه نخواهد شد؛ تجربه‌ای که به وضوح تمامی نقاط ضعف و قوت دستگاه را نمایان ساخته و امکان یک قضاوت صحیح و بی‌طرفانه را فراهم می‌آورد. در طی دو ماه گذشته از گوشی نکسوس 5X به صورت روزانه استفاده کرده‌ام و آنچه در ادامه می‌آید نتایج یک تست طولانی مدت روی این گوشی است. این تجربه که پیش از این در مورد اسمارت‌فون HTC One M9 نیز تکرار شده بود فرصت مغتنمی برای آشنا شدن با گزینه‌های مثبت و منفی این گوشی در طی زمان خواهد بود. با ما در این مسیر همراه شوید.

بدنه : حفظ فرم و مقاومت دستگاه، تغییر رنگ جزئی در نسخه سفید

نکسوس 5X در بازارهای داخلی عمدتا در دو رنگ سفید و مشکی به فروش می‌رسد که نسخه در اختیار ما ورژن سفید رنگ این گوشی است. جنس پلاستیک بخش پشتی در هر دو مدل از نوع مات با مقاومت در برابر اثرات انگشت است که جنس نرم‌ آن حس رضایت‌بخشی را در زیر دست ایجاد می‌کند. در دیگر سو با وجود جذب نشدن اثر انگشت روی این بدنه، رنگ سفید آن پس از مدت کوتاهی به صورت نامحسوس و پس از مدتی طولانی‌تر به صورت کاملا محسوسی به تیره‌گی می‌گراید. این تیره‌گی و تفاوت رنگ را به خصوص در محوطه حوالی سنسور اثر انگشت بیش از سایر قسمت‌ها می‌توان مشاهده کرد چرا که این قسمت ظاهرا به دلیل محصور بودن در قاب دایره‌شکل پیرامونی کمتر از سایر قسمت‌ها با مشکل تیره‌ شدن رنگ روبرو شده و لذا تفاوت رنگ محوطه اطراف آن به خوبی مشخص است. این مشکل ظاهرا در نسخه مشکی دستگاه چندان مشهود نیست و به همین علت برای کاربران حساس به این مورد تهیه نسخه تیره این مدل بیشتر توصیه می‌شود.

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

این بدنه با وجود موردی که در بالا ذکر شد از استحکام بالایی برخوردار بوده و در یک تجربه شخصی با چندین بار افتادن از دست روی سطوح ناهمواره نیز با مشکلی روبرو نشد.

مسئله جابجا بودن دکمه‌های تغییر ولوم و دکمه پاور در کناره سمت راست دستگاه که در ابتدا به عنوان یک مشکل قلمداد می‌شود در ادامه استفاده کاملا عادی شده و اینک در هر گوشی دیگری نیز ناخودآگاه دست به دنبال دکمه پاور بالاتر از دکمه‌های ولوم می‌گردد.

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

صفحه‌نمایش : نور مناسب، عملکرد مطلوب در نور خورشید، خراشیدگی‌های مشهود سطح

از صفحه‌نمایش نکسوس 5X می‌توان به عنوان یکی از اصلی‌ترین نکات مثبت این گوشی یاد کرد. این پنل با سایز مناسب 5.2 اینچی نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک است و به همین علت ارگونومی بسیار مناسبی ارائه می‌کند. پوشش ضد چربی (Oleophobic) به خوبی عمل کرده و با اینکه هنوز اثرات انگشت روی آن به خوبی دیده می‌شود اما شدت آنها چندان زیاد نیست. شیشه گوریلاگس 3 که چند باری صفحه‌نمایش را از شکسته‌شدن پس از سقوط نجات داد در برابر خراشیدگی چندان مقاوم نیست و پس از دو ماه استفاده معمول خش‌های ریز و ناپیدایی روی صفحه‌نمایش دیده می‌شود بنابراین اگر به این نکته حساس هستید همان روز اول از پوشش محافظ معمولی یا گلس روی صفحه‌نمایش نکسوس 5X استفاده کنید.

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

یک حسن بزرگ این صفحه‌نمایش حداقل میزان نور آن است نور این پنل توسط نور سنج ما در حداکثر آن حوالی 312 لوکس اندازه‌گیری شد که با کاهش نور تا سطح حداقلی این نور به چند دهم لوکس (حوالی 0.3) کاهش پیدا کرد بنابراین با اینکه در مقایسه با بزرگان حداکثر نور این پنل چندان فوق‌العاده نیست اما نور حداقل آن برای استفاده از گوشی در شب و تاریکی کامل بسیار مناسب خواهد بود و در دنیای واقعی نیز این نور کم بسیار کاربردی است.

حسگر اثر انگشت : سریع، کاربردی، مشکل‌آفرین!

حسگر اثر انگشت در بخش پشتی نکسوس 5X یکی دیگر از قابلیت‌های کلیدی این مدل و از جمله ارتقا‌ء‌های صورت گرفته نسبت به نسل پیشین است. این حسگر به خوبی اثرات انگشت را در خود ذخیره کرده و به غالبا به سرعت و با درصد خطایی اندک اثر انگشت ثبت شده را شناسایی کرده و گوشی را بازگشایی می‌کند.

این قسمت نیز اما از مشکل به دور نیست و در طول استفاده با چندین مشکل در آن روبرو شدیم. اول اینکه در صورت قرار دادن گوشی در جیب به صورتی که حسگر اثر انگشت به سمت بدن باشد در حین راه‌رفتن برخوردهای گاه و بیگاه پا به سطح سنسور، تلاش برای بازگشایی قفل قلمداد شده و نه‌تنها ویبره‌‌هایی به همین علت حس می‌شود بلکه با رسیدن به سقف تلاش‌های ناموفق، کاربر برای بازگشایی قفل صفحه‌ ناگزیر از وارد کردن پین‌کد یا کشیدن پترن از پیش تعیین شده است.

مشکل دیگر در این حسگر ناتوانی در تشخیص اثر انگشت با تغییر شکل دادن سطح دست است در این حالت به عنوان نمونه پس از در معرض رطوبت قرار گرفتن دست برای طولانی‌مدت (پس از آبتنی و استحمام) سنسور تا لحظاتی قادر به تشخیص برجستگی‌های سطح انگشت نمی‌شود که البته این مشکل مختص به این مدل نبوده و به احتمال قریب به یقین در دیگر گوشی‌های مجهز به حسگر اثر  انگشت نیز دیده می‌شود.

دوربین : سریع، فوق‌العاده، کاملا راضی‌کننده

در طی سالیان گذشته معمولا در حین بررسی یک دیوایس نکسوسی، دوربین به عنوان پاشنه آشیل اصلی دستگاه قلمداد شده و شرایط برای با کیفیت قلمداد کردن آن فراهم نبود. در نکسوس 5X اما شرایط کاملا متفاوت دنبال شده و بالاخره با یک دوربین نسبتا ایده‌آل در گوشی نکسوسی روبرو می‌شویم. این دوربین 12.3 مگاپیکسلی نه‌تنها روی کاغذ با سایز سنسور 1/2.3 اینچی، پیکسل‌های نسبتا بزرگ 1.55 میکرونی و گشودگی دیافراگم f/2.0 با کیفیت به نظر می‌رسد بلکه در عمل نیز دوربین قابل اطمینانی ست. آماده به کار شدن در کسری در ثانیه، شاتر پر سرعت، دقت رنگ، فوکوس لیزری بلافاصله و کیفیت مثال‌زدنی تصاویر از دوربین نکسوس 5X ابزاری کاملا متفاوت نسبت به گذشته ساخته‌اند. از این دوربین در شرایط نوری متعدد و متفاوتی استفاده کردیم و به جز در برخی موارد با نور بسیار کم محیط در سایر موارد فوکوس سریع و دقت رنگی در سطح بزرگان این کلاس مشاهده شد. نمونه تصاویر این دوربین در حالت‌های مختلف را در زیر می‌توانید مشاهده کنید. (برای دیدن تصویر با اندازه واقعی روی هر عکس کلیک کنید)

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

فیلم‌برداری 1080/30p و 4K‌ در این دوربین نیز بسیار مناسب است که نمونه‌‌ای از وضوح فول اچ‌دی آن را در زیر می‌توانید مشاهده کنید. نبود OIS‌ یا لرزه‌گیر اپتیکال تنها نکته منفی این دوربین است که تاثیر منفی آن را در عمل و در ویدئوهای زیر با وجود تلاش برای ثابت نگه‌داشتن دستگاه می‌توان مشاهده کرد.

 

دوربین سلفی : با کیفیت، راضی‌کننده

دوربین 5 مگاپیکسلی سلفی این گوشی نیز با دارا بودن گشودگی دیافراگم f/2.0 عملکرد بسیار مناسبی دارد و حداقل در صفحه‌نمایش خود گوشی و پیش از بزرگ کردن تصویر تا اندازه واقعی عکس‌های مناسبی را ثبت می‌کند.

 

حافظه داخلی:  مشکلی تمام‌عیاری در نسخه 16 گیگابایتی

شاید در ابتدا و پیش از استفاده از نکسوس 5X به عنوان گوشی اصلی، دارا بودن حافظه 16 گیگابایتی برای بسیاری از کاربران کافی به نظر برسد اما در عمل و زمانی که این دیوایس حکم اسمارت‌فون اصلی شما و محل نصب برنامه‌های متعدد و ذخیره شدن عکس‌های و ویدئوهای گوناگون باشد در مدت زمانی بسیار کوتاه به محدودیت اصلی نسخه 16 گیگابایتی این گوشی (که مثل دیگر نکسوس‌ها، امکان ارتقا حافظه داخلی را به وسیله کارت حافظه اکسترنال ندارد) پی‌ خواهید بود. نسخه 16 گیگابایتی نکسوس 5X در ابتدای استفاده، فضایی تنها در حدود 10 گیگابایت را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در نسخه در اختیار ما پس از گذشت تنها 2 ماه با نصب نزدیک به 30 برنامه و تنها یک بازی (بدون دیتای حجیم) و البته حجم نسبتا زیادی از تصاویر (نزدیک به 4.4 گیگابایت) حافظه داخلی تقریبا به طور کامل پر شد و انتقال تصاویر به کامپیوتر در این حالت تنها راه‌حل پیش روی کاربران خواهد بود راه‌حلی که خود مشکل دیگری را ایجاد می‌کند!

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

USB Type-C : یک فناوری ایده‌آل به قیمت فراموش کردن پاوربانک و همراه داشتن دائمی شارژر!

کابل USB ارائه شده همراه نکسوس 5X در هر دو سر از رابط Type-C بهره می‌برد که اتصال گوشی به شارژر قدرتمند این مدل را فراهم می‌کند. این ترکیب از همان ابتدا یک مشکل بزرگ را پیش روی کاربران قرار می‌دهد : چگونه باید نکسوس 5X را به کامپیوتر متصل کرد؟ نبود پورت USB Type-C در تقریبا تمامی کامپیوترهای فعلی و  یافت نشدن آسان کابل تبدیل USB‌ معمولی به نوع C اصلی‌ترین دلیل این مشکل است. تنها مشکل پورت USB نکسوس 5X به محدودیت اتصال دستگاه به کامپیوتر تعلق ندارد بلکه از این پس (حداقل تا به بازار آمدن و فراگیر شدن پاوربانک‌های جدید) هیچ‌یک از پاوربانک‌های فعلی کاربران (با پورت‌های اتصال micro USB) با این دیوایس‌ منطبق نیستند و به همراه داشتن شارژر دستگاه اجبار تمام‌عیاری‌ست که تمامی کاربران دستگاه با آن روبرو هستند. این مشکل در مورد کابل‌های USB OTG‌ نیز به همین صورت و حتی با شدت بیشتری برقرار است.

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

باتری : شارژ سریع دوامی متوسط

باتری حاضر در نکسوس 5X از ظرفیت 2700 میلی آمپر ساعتی برخوردار است که در بین گوشی‌های هم‌سطح این کلاس ظرفیت نسبتا متوسطی به حساب می‌آید. برتری بسیار مهم این باتری در شارژر فوق‌العاده آن نهفته است. این شارژر 15 واتی (5 ولت و 3 آمپر) بسیار سریع عمل می‌کند بطوریکه بیش از نیمی از ظرفیت باتری پس از تنها 40 دقیقه اتصال به شارژر پر می‌شود. دوام باتری اما بسیار به نوع استفاده کاربران بستگی دارد و برای ما با استفاده دائم در شبکه‌های اجتماعی و چند تماس کوتاه در روز و برداشت گاه و بی‌گاه چند عکس این دوام حداکثر به 1.5 روز می‌رسید.

اسپیکر اصلی : مونو با صدای متوسط

با اینکه در نگاه اول در بالا و پایین صفحه‌نمایش نکسوس 5X دو اسپیکر استریو به چشم می‌‌خورند اما اسپیکر اصلی در پایین قرار دارد و دریچه مشابه در بالای صفحه‌نمایش تنها برای دریافت خروجی صدا در حین تماس به کار گرفته می‌شود. صدای خروجی از این اسپیکر حداکثر متوسط رو به پایین است اما در عمل و در زمان استفاده مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند و در فضاهای داخلی نیز صدای آن به خوبی به گوش می‌رسد.

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

خروجی تصویر : حذف خروجی سیمی TV و محدودیت در خروجی تصویر بی‌سیم

رابط USB Type-C حاضر در نکسوس 5X با اینکه روی کاغذ توانایی پشتیبانی از خروجی تصویر را دارد اما عملا از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کند و تنها راه انتقال تصویر در این مدل به گزینه‌های بی‌سیم تعلق دارد. این گزینه‌ها نیز به دلیل حضور اندروید 6.0 کاملا محدود به یک عنوان یعنی استفاده از دانگل Chromecast گوگل است و از گزینه معمول‌تر و محبوب‌تر Miracast در این گوشی پشتیبانی نمی‌شود.

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

پردازنده- رم : سریع،‌ پر قدرت و بدون مشکل

استفاده از چیپ‌ست Snapdragon 808 در حالی‌که رقبا آرام‌آرام در حال سوئیچ کردن روی کلاس Snapdragon 820 هستند در ابتدا اندکی نگران‌کننده به نظر می‌رسد و حافظه رم 2 گیگابایتی نیز برای یک گوشی مدرن شریط ایده‌آلی را نشان نمی‌دهد همه این نگرانی‌ها اما در حین استفاده عملی از گوشی کاملا به دست فراموشی سپرده می‌شود و نه‌تنها تقریبا هیچگاه با کند شدن دستگاه روبرو نشدیم بلکه به لطف سیستم‌عامل سبک و روان اندروید 6 مارشملو اثری از کرش کردن نیز در آن وجود ندارد.

ارتباطات : یک LTE فوق‌العاده،‌ وای‌فای پر سرعت

بخش بزرگی از زمان حضور نکسوس 5X در کنار ما در فضای خارجی و در حین استفاده از شبکه موبایلی نسل چهارم یا LTE گذشت. LTE Cat.6 حاضر در نکسوس 5X از سرعت دانلود 300Mbps پشتیبانی می‌کند که البته نگفته پیداست که این سرعت در دنیای واقعی و به خصوص در شبکه موبایلی داخلی چندان قابل دسترس نیست. در عمل اتصال LTE دستگاه از ثبات و سرعت بالایی برخوردار بوده و در مصرف باتری نیز تاثیر چندان غیر منطقی و غیر قابل قبولی بر جای نمی‌‌گذارد. نکته مثبت دیگر در این میان به اتصال وای‌فای ac آن تعلق دارد که در تبادلات دیتا با روتر (به خصوص زمانی که کابل اتصال کامپیوتر در دسترس نباشد و قصد جابجایی حجم بالایی از اطلاعات در شبکه داخلی را داشته باشید) بسیار موفق و پر سرعت عمل می‌کند.

نکسوس 5X در یک نگاه

بررسی تخصصی نکسوس 5x پس از دو ماه استفاده

پس از گذشت دو ماه از در دست گرفتن نکسوس 5X اینک با نگاه حرفه‌ای‌تری می‌توانیم در مورد نقاط ضعف و قوت این گوشی و توصیه کردن آن به دیگران سخن بگوییم. نقاط ضعف اصلی و مهم این گوشی را باید در تیره شدن رنگ بدنه (در نسخه سفید رنگ) پس از مدتی کوتاه، محدودیت حافظه در ورژن 16 گیگابایتی و مشکلات مرتبط با پورت USB Type-C (منطبق نبودن با پاور بانک‌های فعلی و اجبار در به همراه داشتن دائم شارژر) خلاصه کرد. موارد منفی نچندان مهم نیز بیشتر به دوام متوسط باتری و نبود خروجی TV سیمی و پشتیبانی نکردن از میراکست در انتقال تصویر تعلق دارد. در سوی دیگر نکسوس 5X با وجود موارد گفته شده به دلیل برخورداری از ابعاد و وزن بسیار مناسب، صفحه‌نمایش با کیفیت با اندازه مطلوب، دوربین اصلی بسیار با کیفیت و دوربین سلفی راضی‌کننده، حضور چیپ‌ست پردازشی مناسب و سیستم‌عاملی مدرن (با آپدیت بلافاصله حداقل تا یکی دو سال آینده) و در نهایت گزینه‌های ارتباطی پیشرفته و قیمتی کاملا منطقی محصولی شایسته احترام است. بدین‌ترتیب با در کنار هم قرار دادن نقاط ضعف و قوت این گوشی هنوز نیز می‌توان از این مدل به عنوان یکی از انتخاب‌های خاص رده میانی یاد کرد و شرایط برای توصیه کردن آن به دیگر کاربران البته با برشمردن نکات منفی به خوبی فراهم است.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

بررسی نکسوس 5X پس از 2 ماه
  • 9/10
    طراخی ظاهری - 9/10
  • 8/10
    ارگونومیک و راحتی در استفاده - 8/10
  • 9/10
    دوربین عکاسی و فیلم‌برداری - 9/10
  • 8/10
    چیپ ست پردازشی و گرافیک - 8/10
  • 7/10
    باتری - 7/10
  • 7.5/10
    صفحه نمایش - 7.5/10
  • 9/10
    ارتباطات - 9/10
8.2/10

ارسال یک پاسخ