hands-on اسمارت‌فون LG G3 در تهران

1
2946

صبح امروز دفتر ال‌جی در تهران آخرین و پیشرفته‌ترین اسمارت‌فون این برند را برای خبرنگاران و اصحاب رسانه رونمایی کرد. در این جلسه hands-on، اسمارت‌فون LG G3 ساعاتی برای تست و بررسی در اختیار خبرنگاران قرار گرفت. با ما در نگاه اختصاصی عصر نوشتن به این گوشی زیبا و اغواگر و امکانات آن همراه شوید. رونمایی رسمی G3 در ایران دوشنبه  هفته آینده در پردیس سینمایی ملت تهران صورت می‌گیرد.

شکل ظاهری
 
G3 در دست گوشی بسیار شیک و مدرنی به نظر می‌رسد و ظاهر فلزی آن با وجود استفاده از پلاستیک به جذابیت‌های این مدل کاملا افزوده است. حاشیه‌های حداقلی کناره صفحه‌نمایش، نشان ال‌جی در زیر پنل و انتقال دکمه‌های معمول اندرویدی به زیر لنز دوربین نقاط تشابه این مدل نسبت به G2 را تشکیل می‌دهند. دکمه‌های بخش پشتی نسبت به G2 این بار از ابعاد و برجستگی بیشتری برخوردارند اما هنوز استفاده و عادت کردن به آن‌ها مشکل خواهد بود. یکی از مشکلات اصلی که در استفاده از کلیدهای این قسمت به آن برخورد کردیم در هنگام برداشت اسکرین‌شات با گرفتن همزمان ولوم پایین و دکمه پاور بود که شرایط دشواری را ارائه می‌کند. هنگام باز کردن درب کاور نیز فشردن تصادفی دکمه پاور یا ولوم کاملا طبیعی خواهد بود. بنابراین با وجود نکات مثبت متعدد همچنان امتیاز ال‌جی در طراحی دکمه‌های این بخش چندان بالا نیست.
lg_g3_first_look_02.jpg
lg_g3_first_look_03.jpg
انحنای رضایت‌بخش قسمت پشتی و مقاومت آن در برابر اثرات انگشت از جمله دیگر نکات مثبت G3 در طراحی بدنه به حساب می‌آید.
lg_g3_first_look_04.jpg
اندازه‌ها
 
با افزایش 0.3 اینچی سایز پنل نسبت به G2، افزایش اندازه‌های کلی گوشی کاملا منطقی به نظر می‌رسد؛‌ ابعاد G3 برابر 8.9×74.6×146.3 میلیمتر است که در مقایسه با G2 ضمن ثابت بودن ضخامت، در طول و عرض به ترتیب با 7.8 و 3.7 میلیمتر افزایش روبرو می‌شویم اما نکته جالب‌ توجه در این میان با وجود این افزایش ابعاد، ثابت ماندن نسبی وزن گوشی است که در مقایسه با G2 با 149 گرم تنها 6 گرم افزایش داشته است. برای مقایسه این رقم با رویه پیشین ال‌جی در این کلاس کافی‌ست به Optimus G Pro‌ سال گذشته با پنل هم‌اندازه 5.5‌ اینچی و وزن 172 گرمی اشاره کنیم که 23 گرم سنگین‌تر از G3 اندازه‌گیری می‌شود. در تست عملی دستگاه، G3 در دست نسبتا سبک احساس می‌شد و ابعاد کمپکت آن راحتی مناسبی را در حین دسترسی به قسمت‌های مختلف فراهم می‌کرد.
lg_g3_first_look_05.jpg
lg_g3_first_look_06.jpg
صفحه‌نمایش
 
بدون شک مهم‌ترین قسمت سخت‌‌افزاری G3 صفحه‌نمایش 5.5‌ اینچی آن است که برای اولین بار در برندهای معتبر GSM به وضوح فوق‌العاده 2560×1440 پیکسل مجهز شده و در مقایسه با یک پنل مشابه دارای وضوح 1920×1080‌ پیکسلی بیش از 1 میلیون و 600 هزار پیکسل بیشتر در آن به چشم می‌‌خورد. افزایش چشمگیر رزولوشن در صفحه‌نمایش G3 سطح فشردگی را از حوالی 400 پیکسل در هر نقطه در پنل‌های هم‌سایز فول اچ‌دی به نزدیک به 534ppi ارتقا می‌دهد که این رقم بسیار فراتر از توانایی تشخیص چشم انسان بوده و در عمل نه‌تنها از لحاظ تراکم پیکسلی تفاوتی ایجاد نمی‌‌کند بلکه روی کاغذ در کاهش دوام باتری و تضعیف گرافیک و پردازنده برای رفرش حجم وسیعی از پیکسل‌ها نیز بی‌تاثیر نخواهد بود. صفحه‌نمایش G3 در فضای داخلی مورد تست بسیار با کیفیت و درخشان به نظر می‌رسید و از لحاظ کنتراست، زاوید دید و روشنایی عملکرد مطلوبی داشت. در مدت تست، موفق به مشاهده دستگاه در نور مستقیم خورشید نشدیم اما با توجه به کیفیت آن در محیط‌های داخلی انتظار عملکرد مناسبی از آن در این حالت نیز می‌رود.
lg_g3_first_look_07.jpg
lg_g3_first_look_07-1.jpg
lg_g3_first_look_07-2.jpg
کناره‌های دستگاه
 
در چپ و راست گوشی نکته خاصی به چشم نمی‌‌خورد و در بالا به اینفرارد و میکروفون دوم و در پایین به جک هدست،‌ میکروفون تماس و پورت Micro USB بر می‌‌خوریم. پورت USB در G3 علاوه بر OTG از خروجی TV به فرم SlimPort نیز پشتیبانی می‌کند. حضور SlimPort به جای MHL در حال حاضر تنها توسط برخی برندهای معدود از جمله ال‌جی پشتیبانی می‌شود و از برتری‌ها و نقاط ضعف مشخصی نسبت به MHL برخوردار است.
lg_g3_first_look_08.jpg
lg_g3_first_look_09.jpg
lg_g3_first_look_10.jpg
lg_g3_first_look_11.jpg
تغییرات G3 نسبت به G2 در پشت گوشی با شدت بیشتری ادامه پیدا می‌کند. در این قسمت از بدنه براق و جاذب اثر انگشت G2 خبری نیست و فرمی براش‌خورده با ظاهری مشابه فلز در این قسمت دیده می‌شود. برآمدگی و انحنای این بخش نیز بیشتر از G2 است. مجموعه دوربین در G3 از لنز، دو فلش LED و سنسور اتوفوکوس Phase detector/Laser در کناره سمت چپ تشکیل شده که این آخری در میان دیگر گوشی‌های موبایل نمونه‌ای بی‌نظیر بوده و سرعت فوکوس را طبق گفته‌های ال‌جی بسیار افزایش می‌دهد.
مجموعه کلیدهای ولوم و پاور مرکزی نسبت به G2 نسبتا بزرگ‌تر شده اما فرو رفته بودن کلیدهای ولوم، استفاده از آن‌ها را مشکل‌تر کرده است. اسپیکر اصلی از بخش پایینی در G2 به پشت گوشی منتقل شده است و بدین‌ترتیب با قرار دادن دستگاه روی سطوح صاف همچون روی میز صدای پخش شده اندکی مبهم می‌شود.
lg_g3_first_look_12.jpg
المان‌های زیر کاور
 
به‌عنوان یکی از تغییرات مهم G3 نسبت به G2، امکان کنار زدن کاور بخش پشتی و دسترسی به باتری در این مدل فراهم شده است. آنتن NFC درون در پشتی کاور قرار دارد. ظرفیت باتری دستگاه 3000 میلی‌آمپر ساعت است که از این لحاظ هیچ تفاوتی با G2 ندارد. تغییر نکردن ظرفیت باتری با توجه به افزایش چشم‌گیر وضوح و امکانات متعدد مصرف‌کننده باتری حداقل در نگاه اول کاملا می‌تواند به ضرر G3 در دوام دستگاه منجر شود. اسلات‌ کارت حافظه Micro SD یکی دیگر از تغییرات مهم G3 نسبت به G2 است که ضعف ارتقا نیافتن حافظه در مدل پیشین را با امکان ارتقا تا 128 گیگابایت به خوبی برطرف می‌نماید. سیم‌کارت میکروسیم G3 نیز در زیر اسلات حافظه قرار گرفته و هر دو بدون خارج ساختن باتری در دسترس نیستند.
lg_g3_first_look_13.jpg
lg_g3_first_look_14.jpg
lg_g3_first_look_15.jpg
لوازم جانبی
 
همراه G3 اکسسوری‌های جالبی ارائه می‌شود که در حال حاضر شامل پایه شارژ بی‌سیم، هدست استریو بلوتوث و از همه جالب‌تر اسمارت‌کاور با پنجره دایره‌ای است. هدست بلوتوث استریو G3 نسبت به مدل HBS-730 سال گذشته از طراحی مدرن‌تری برخوردار است و سیم‌های متصل به گوشی آن نیز با فشردن یک کلید در داخل بدنه جمع می‌شوند.
lg_g3_first_look_16.jpg
lg_g3_first_look_17.jpg
اسمارت‌کاور جدید در مقایسه با نمونه سال گذشته علاوه بر تغییر شکل پنجره نمایش اطلاعات از مستطیل به دایره، جایگزین کاور باتری گوشی نیز می‌شود این کاور نه‌تنها به آنتن NFC مجهز بوده و تعویض آن با در کاور مشکلی در این اتصال ایجاد نمی‌کند بلکه با گسترش به کناره‌ها و بالا و پایین دستگاه محافظت بیشتری نیز از بدنه گوشی به‌عمل می‌آورد. جلوه زیبای این کاور پس از قرارگیری روی گوشی مشخص می‌شود جایی‌که یه ساعت دایره‌شکل دقیقا درون پنجره نمایش اطلاعات قرار می‌گیرد که با Tap دوگانه می‌توان در حالت خاموش صفحه‌نمایش به آن دسترسی داشت. لمس ساعت در هنگام روشن بودن آن منوی دایره‌شکل با شش آیکون مختلف را نمایش می‌دهد که در حالت پیش‌فرض مواردی همچون Setting، کال‌لاگ، پیام‌ها، دوربین و پلیر موسیقی در آن دیده می‌شوند.
lg_g3_first_look_18.jpg
lg_g3_first_look_19.jpg
lg_g3_first_look_20.jpg
ساختار منویی، سیستم‌عامل
 
همه چیز در رابط کاربری G3 بوی تازگی می‌دهد. ظاهر آیکون‌ها مثل دیگر نمونه‌های مشابه کاملا فلت شده و از این لحاظ تفاوت محسوسی را نسبت به G2 نشان می‌دهد.
lg_g3_first_look_21.jpg
lg_g3_first_look_22.jpg
lg_g3_first_look_23.jpg
یکی از مهم‌ترین قسمت‌های تغییر یافته Notification Area بالای صفحه‌نمایش است.
lg_g3_first_look_24.jpg
سیستم‌عامل گوشی نسخه 4.4.2 اندروید کیت‌کت بود که البته مطمئنا به ورژن‌های بالاتر ارتقا پیدا می‌کند.
lg_g3_first_look_25.jpg
اپلیکیشن ریموت‌کنترل همانند G2 امکان تعریف کنترلر دلخواه یا یونیورسال را دارد که برتری فوق العاده‌‌ای را در این قسمت ایجاد می‌کند.
lg_g3_first_look_26.jpg
منوی Setting از بالا به چهار قسمت Networks، Sound، Display و General تقسیم شده که نام هریک به خوبی تنظیمات قابل دسترس در این بخش‌ها را مشخص می‌کند.
lg_g3_first_look_27.jpg
lg_g3_first_look_28.jpg
lg_g3_first_look_29.jpg
lg_g3_first_look_30.jpg
دوربین
 
در G2 از یک دوربین پیشرفته مجهز به OIS (لرزش‌گیر اپتیکال دست) استفاده شده بود و G3 نیز ضمن استفاده از ساختاری مشابه این دوربین 13 مگاپیکسلی را یک پله پیشرفته‌تر از گذشته طراحی کرده است.
lg_g3_first_look_31.jpg
ساختار منویی دوربین تغییرات ظاهری مشخصی را تجربه کرده و حذف رنگ از آیکون‌های استفاده شده در آن کاملا مشهود است. یکی از نکات جالب در این بخش دایره‌شکل شدن نمای آخرین عکس گرفته شده در رابط کاربری دوربین است.
lg_g3_first_look_32.jpg
lg_g3_first_look_33.jpg
نخستین نکته جالب در حین استفاده از دوربین G3 سرعت بسیار بالای فوکوس و دقت مثال‌زدنی آن است که در کسری از ثانیه روی سوژه عملیات فوکوس را انجام می‌دهد. نمونه عکس‌های گرفته شده توسط این دوربین در زیر به نمایش درآمده است.
lg_g3_first_look_34.jpg
lg_g3_first_look_35.jpg
در بخش فیلم‌برداری در وضوح معمول فول اچ‌دی به بیت‌ریت 20.1Mbps با 30 فریم در ثانیه دست یافتیم و در حالت 4K یا 2160×3840 پیکسل، بیت‌ریت تصویر به 30Mbps افزایش یافت در هر دو حالت فول اچ‌دی و 4K وضعیت برداشت صدا به‌صورت دو کاناله با بیت‌ریت 156 کیلوبیت در ثانیه تغییری را از خود نشان نداد. کیفیت ویدئوهای این دوربین نیز در فضای داخلی در دسترس ما مناسب با جزئیات فراوان ارزیابی شد و تنها نکته منفی در این میان کاهش کاملا مشهود میدان دید در افزایش وضوح از فول اچ‌دی به 4K بود که دید بسیار محدودتری را برای وضوح بالاتر فراهم می‌کرد.
چیپ‌ست پردازشی، بنچ‌مارک‌ها
 

چیپ‌ست پردازشی استفاده شده در G3 از نوع Qualcomm MSM8974PRO-AC با چهار پردازنده 2.46‌ گیگاهرتزی Krait 300 از خانواده Snapdragon 801 است که تا قبل از ارائه پردازنده‌های 64 بیتی یکی از پر سرعت‌ترین و با کیفیت‌ترین راه‌حل‌های موبایلی به شمار می‌رود. حافظه رم دستگاه در نسخه 16 گیگابایتی تست شده توسط ما 2 گیگابایت بود اما به‌گفته دفتر ال‌جی در تهران ورژن 32 گیگی این مدل مجهز به رم 3 گیگابایتی نیز همزمان در بازار ارائه می‌شود. پردازش گرافیکی در این مدل با قطعه Adreno 330 انجام می‌شود.

 

lg_g3_first_look_36.jpg

AnTuTu نسخه X یکی از دو تستی بود که روی G3 انجام دادیم. G3 در این تست امتیاز 31095 را از خود برجای گذاشت که مقایسه آن با S5 هشت هسته‌ای با حوالی 38 هزار، HTC One M8 با نزدیک 34 هزار و Z2 با 33 هزار نتیجه چندان درخشانی نیست. بخش بزرگی از این کاهش امتیاز بی‌شک به وضوح بی‌مورد بالای صفحه‌نمایش تعلق دارد که فشار زیادی را روی واحد گرافیکی این مدل قرار می‌دهد.

 

lg_g3_first_look_36.jpg

در دومین تست از بنچ‌مارک Vellamo در دو سنجه METAL برای مشخص شدن قابلیت‌های پردازشی و HTML5 برای تست قابلیت مرور صفحات وب استفاده شد امتیاز G3 در این دو تست به ترتیب 1337 و 1545 بود به‌عنوان نمونه‌ای برای مقایسه، Z2 این تست را با امتیاز 1170 و 1600 پشت سر گذاشت و M8 نیز با 1260 و 1560 تفاوت فراوانی با دو مدل دیگر نداشت.

 

lg_g3_first_look_36.jpg

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

یک دیدگاه

ارسال یک پاسخ