Motorola ZN5 عکاسی با طعم کداک

12
3700

بلاخره موتورولا هم به این نتیجه رسید که باید فکری به حال، دوربین های نسبتا ضعیف خود بکند و از اینجاست که بر سیاق بزرگان این رده نخستین Cameraphone قابل توجه این شرکت پا به عرصه وجود نهاد. با ما در مرور مشخصات این محصول تازه رسیده همراه شوید.

مدل و نام Motorola ZN5
ابعاد 12-16×50.5×118 میلی متر
وزن 114 گرم
صفحه نمایش 2.4 اینچ
32240 پیکسل
قابلیت نمایش 256 هزار رنگ
دفترچه تلفن تا 2000 عنوان
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD تا 4GB+ حافظه داخلی 350 مگابایتی
ارتباطات GSM چهار بانده+GPRS +EDGE +Bluetooth
سیستم عامل Linux
پردازنده Freescale processor با فرکانس 500 مگاهرتز
وضوح دوربین 5 مگاپیکسل
حداکثر وضوح فیلمبرداری CIF با 15 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 950mAh

امروز و پس از ماه ها حرف و حدیث و شایعات فراوان، موتورولا به طور رسمی ZN5 ، اولین محصول با دوربین 5 مگاپیکسلی خود را به معرض نمایش گذاشت. ZN5 حاصل همکاری نزدیک شرکت معتبر Kodak با موتورولا محسوب می شود که پس از کارل زایس و Cyber-Shot سومین عنوانی ست که با یک گوشی موبایل در امر دوربین همراه می گردد. طراحی زیبا و ظاهر متفاوت دستگاه در یک نگاه وابستگی آن به موتورولا را به روشنی نشان می دهد. در اینجا با یکی از Slim ترین گوشی های پنج مگاپیکسلی روبرو هستیم که دارای ابعادی معادل 12×50.5×118 میلیمتر  و وزنی در حدود 114 گرم می باشد. البته قطر دستگاه در محلی که دوربین قرار دارد به 16 میلیمتر می رسد که همچنان برای این کلاس رقم قابل قبولی ست.
موتورولا با معرفی ZN5 ، گروه جدیدی را نیز به محصولات خود افزوده است، گروهی که موتورولا آنها را MOTOZINE و یا محصولات صوتی تصویری حرفه ای نامیده است و ZN5 اولین دستگاه در این کلاس می باشد. صفحه نمایش گوشی یک نمونه 2.4 اینچی با قابلیت نمایش 256 هزار رنگ و رزولوشن 320×240 پیکسل می باشد که بعلت در دسترس نبودن نسخه نهائی در رابطه با کیفیت آن نمی توان اظهار نظر درستی کرد اما اگر اوضاع به همان منوال دیگر نمونه های موتورولا پیش برود احتمالا با یک نمونه مناسب با روشنائی و کیفیت بالا روبرو هستیم. در زیر صفحه نمایش صفحه کلید حساس به تماس فوق العاده گوشی دیده می شود که از لحاظ کارکرد دقیقا همان نمونه ای ست که در ROKR E8 استفاده شده است و نوع المان هایی که در این صفحه کلید به نمایش در می آیند متناسب با منوئی ست که در آن قرار داریم تغییر می یابد. بعنوان مثال در منوی عکاسی خبری از صفحه کلید عددی نبوده و در هنگام شماره گیری کلیدهای کنترل موسیقی به نمایش در نمی آیند. از نقاط اختلاف اصلی این صفحه کلید با ROKR E8 حذف کلید نیم دایره ای حساس به تماس موسوم به Omega  در ZN5 است. بقیه المان ها در این قسمت تفاوت چندانی با نمونه قبلی ندارد و از کلیدهای حساس به تماس در تمامی قسمت ها استفاده شده است

motorola_motozine_zn5_02.jpg

مشخصات سخت افزاری به کار گرفته شده در دستگاه بصورت کامل مشخص نگردیده است و تنها مواردی که در رابطه با خصوصیت های پردازشی دستگاه می توان به آن اشاره کرد استفاده از پردازنده 500 مگاهرتزی Freescale و همچنین 350 مگابایت حافظه داخلی می باشد که هر دو در قیاس با بزرگان این رده اعداد بسیار بالائی محسوب می شوند. سیستم عامل بکار گرفته شده در ZN5 نیز همانگونه که قابل پیش بینی نیز بود Linux Montavista 2.6.1 می باشد که با اینکه از لحاظ پایداری و کارکرد سریع و بی نقص یک سیستم عامل فوق العاده محسوب می شود اما همچنان بزرگترین مشکل این سیستم عامل ها یعنی کمبود (و شاید بهتر است بگوئیم نبود) برنامه های جانبی برای آن می باشد که در انتخاب کاربر نقش بسزائی را ایفا می کند. البته موتورولا در دو مدل هوشمند قبلی خود یعنی Z8 و Z10 از ورژن بسیار جدید سیستم عامل Symbian UIQ استفاده کرده بود که امیدواری های فراوانی را پیرامون اسمارت فون های این شرکت بوجود آورد اما با توجه به مشکلاتی که موتورولا مدتهاست درگیر آن می باشد، سیاست های این شرکت نیز بصورت مداوم در حال تغییر می باشد.
قابلیتهای ارتباطی ZN5 در کلاس خود بسیار مناسب می باشد در اینجا از فرکانس های چهارگانه GSM برای برقراری ارتباط استفاده می کند و ارتباطات پر سرعت نیز از طریق GPRS و EDGE تامین می گردد که حذف 3G در این قسمت بسیار جای تاسف دارد. گیرنده Wi-Fi بهمراه بلوتوث نسخه 2.0 با قابلیت A2DP از دیگر موارد مثبت پیرامون این دستگاه می باشد. پورت USB 2.0 نیز ارتباطات سیمی گوشی را تامین می کند. پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست که نقش خروجی TV را نیز بازی می کند از دیگر نقاط قوت این گوشی محسوب می شود.

motorola_motozine_zn5_03.jpg

اما مطمئنا مهمترین المان گوشی دوربین 5 مگاپیکسلی آن است که استفاده از نام Kodak بهمراه فلش زنون و نور راهنمای فوکوس ظاهری کاملا حرفه ای به آن بخشیده است. موارد حرفه ای دیگری که در این دوربین دیده می شود استفاده از دو مقدار متفاوت برای میزان نور وارده به لنز می شود که در میان رقبا کم نظیر است این مقادیر شامل F2.8 و F5.6 می شود که گوشی بطور اتوماتیک با توجه به نور محیط از میان این دو مقدار یکی را انتخاب می کند. امکان استفاده از فرمت های RAW و اطلاعات TIFF از دیگر موارد مشهود در این دوریبن است. علاوه بر این همکاری کداک در ساخت این دوربین قابلیت Perfect Touch را که یک امکان ویرایشی ست را برای ZN5 به ارمغان آورده است و کاربر امکان آپلود مستقیم تصاویر در KODAK Gallery را نیز دارد. فیلمبرداری این دوربین اما آنطور که ادعا شده است چیز فوق العاده ای نمی باشد چرا که در آن با اینکه به رزولوشن تصویر اشاره ای نشده است اما نرخ ثبت تصویر در آن تنها 15 فریم در ثانیه است که برای یک دوربین در این کلاس کاملا نا امیدانه می باشد. البته این مورد نیز ممکن است با ورود دستگاه به بازار تغییر پیدا کند.
اولین بازار هدف Motorola ZN5 کشور چین می باشد که در ماه آینده به آن عرضه خواهد شد و هنوز خبری از قیمت و زمان ورود به بازار آن در دیگر کشورها در دست نیست.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

12 دیدگاه

  1. سلام
    من یک ماهه این گوشی رو خریدم و خیلی از خریدش خوشحالم . دوربینش خیلی عالی هست . و n82 دوستم پیش این هیچی نیست . این گوشی بهترین کمرا فون هست .
    مرسی موتورولا
    مرسی آرش

  2. با عرض سلام خدمت دوستان گرامی!
    جناب آقا کیوان عزیز!
    نظر شما در نوع خودش قابل احترامه اما باید در نظر داشته باشید که به همون میزان که توقع دارید به نظر شخصی شما احترام گذاشته بشه باید خودتون هم به نظر شخصی نویسنده محترم احترام بگذارید.
    ایشون استنباط های خودشون رو در اختیار بقیه گذاشتن

  3. با سلام به همه دوستان خوب و موفق.
    آقا آرش من قبل از هر چیز اینو بگم كه من برای شما احترام قائلم و امیدوارم كامنت قبلیه منو بی احترامی تلقی نكنید.
    از اونجایی كه از مشتر های قدیمی سایت هستم میدونم كه شما به عنوان نویسنده سایت و برای حفظ وجهه حرفه ایتون وارد منازعات سلیقه ای و متعصبانه افراد بر سر برندها یا مدل های خاص نمیشوید.شاید چون براتون مهم نیست.(چرا كه در جاهایی كه براتون مهم بوده وارد بحث شدین مثل بحث طولانی شما با اصغر بر سر W950 )
    بله اگر در بین ۵ مگاپیكسلی ها جستجو كنیم تنها رقبای ZN5 رو میشه C902 و G900 از سونی اریكسون و U900 i900 F480 F490 از سامسونگ دونست.ولی باید این مطلب رو هم در نظر گرفت كه درسته واژه SLIM به معنای نازك و لاغر هست اما اصطلاحا به گوشی های نازكی مثل W880 , 5310 , 6500 , P310 , U300 , V3 اطلاق شده و كاربرد این لغط برای یك گوشی ۱۶ میلیمتری با تبصره كلاس ۵ مگاپیكسلی چندان جالب نیست.بله در بین ۵ مگا پیكسلی ها SLIM است.
    و اما در باره جمله “اضافه از تهش زده بیرون ” باید بگم مساله كاملا سلیقه ای است چرا كه من به گوشی هایی كه دوربین همسطح با پشت گوشی نباشد علاقه ای ندارم.مثل همین گوشی یا C905.واینگونه طراحی ها از نظر من اصلا زیبا نیست.با اینكه از سیستم عامل گوشی های سامسونگ خوشم نمیاد(منظورم سیستم گوشی هایی مثل U900 یا D900)اما طراحی های واقعا زیبایی دارند چرا كه اغلب دوربین در زیر قسمت كشویی بوده و علاوه محفوظ ماندن به زیبایی گوشی هم لطمه ای نمیزند.
    البته به نظر گوشی خوبی است اما قبول كنید كه شما تا به حال در باره تمام گوشی ها به نحوی نوشته اید كه جنبه های بد گوشی نسبت به خوبی های آن ناچیز به نظر میرسند و تنها استثنا در این میان بررسی iPhone بود.
    با تشكر و آرزوی موفقیت روز افزون.

  4. این گوشی فوق العاده هستش
    به خاطر استفاده از قالب قدرت مند و بدون اشکال لینوکس
    زمانی که تمامی سازنده ها به دنبال قالب هایی پر فروشی مثل سیمبین هستند موتورولا با ارائه قالب قدرتمندی مثل لینوکس
    و سرمایه گذاری بر روی لینوکس راهش رو از همه جدا کرده
    یکی دیگه از نشانه های قدرت موتو در ساخت یک همچین گوشی استفاده از لنز کارل زایس هست که همه فکر میکردند در دنیای مبایل در انحصار نوکیاست که موتو با قدرت تمام از این لنز استفاده کرد
    از 120 نفر نظر سنجی که در باره عکس هایی که با این گوش گرفته شده در مقابل N82 , K850
    85 درصد به عکس های این گوشی رای دادن
    در هر صورت پلت فورم هوشمند لینوکس
    پردازنده 500 مگا هرتزی
    350MB حافظه داخلی
    و دکمه های غیر مکانیکی
    Navigation
    Wfi
    این محصول صد درصد جای تقدیر داره و منتظر جوایز مختفلی که امسال میگیره باشید…

  5. با تشكر از ارش گل.
    قابل توجه دوستان این كه اولین دوربین دیجیتال قابل خرید ولی گران، محصول مشاركت كداك و موتورولا بوده البته قبل از ان ناسا دوربین دیجیتال در فضاپیماهای خود استفاده میكرده.

  6. با سلام و خسته نباشید به شما آرش عزیز و ممنون از پاسختان می خواستم ببینم به نظر شما بهترین گوشی تا سقف 400 هزار تومان چیست ؟با تشکر

  7. با سلام به دوستان
    کیوان جان متاسفانه همه قرار نیست به مانند من و شما فکر کنند چرا که اگر اینگونه بود همه نوکیا می خریدند و بقیه می رفتند پی کارشان در مورد موتورولا هم اوضاع به همین گونه است چون تقریبا کل جمعیت آمریکا ترجیح می دهند که دستگاه موبایل شان اسم موتورولا را داشته باشد و بس و به امکانت اهمیت چندانی نمی دهند در ضمن به نظر شما فهم این چمله چقدر می تواند مشکل باشد که شما برداشت نادرستی کرده اید:
    “در اینجا با یکی از Slim ترین گوشی های پنج مگاپیکسلی روبرو هستیم ”
    دوست عزیز همانطور که گفته شده است این رقم برای کلاس پنج مگاپیکسلی ها Slim محسوب می شود
    منظور خود از “اضافه از تهش زده بیرون ” را نیز عرض کنید چون من متوجه منظور شما نمی شوم و همچنین قسمتی که من از گوشی فوق تعریف و تمجید “الکی” کرده ام را نیز مشخص کنید
    با تشکر

  8. با سلام و خسته نباشید.
    آقا آرش من نمیدونم چرا شما الكی از همه گوشی ها تعریف میكنید؟چیه؟میخواید طرفدارهای تمام برندها از شما خوششون بیاد؟آخه این كجاش ققشنگه؟گوشی ای كه یه تیكه اضافه از تهش زده بیرون و نه تو دست راهته نه تو جیب.شما به این میگین قشنگ.بعدشم الان بازار موبایل پر شده از گوشی های ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ میلیمتری و دیگه باید یه تغییری در استانداردهاتون ایجاد كنید.شما به E71 میگین slim بعد به این گوشی ۱۶ میلیمتری هم میگین slim?نمیشه كه.!بابا تو رو خدا بیخود تعریف و تمجید نكنید.یه كم واقع بین باشید.
    با تشكر.

  9. سلام:
    آرش جان واقعا که به موقع بود .در کل گوشی خوبی این بار هم موتورولا بدون برنامه ریزی وارد عرصه ای نشد و وقتی به عرصه CameraPhone پا گذاشت که شاید بتوان گفت بهترین را انتخاب کرد شرکت کداک در زمینه دوربین های عکاسی سالهاست که در کنار بزرگانی همچون کانون قرار دارد و در اینجا هم اثبات کرد با کمک شرکت قدرت مندی به نام موتورولا (البته چند ماهی است که از قدرت این شرکت به مقدار زیادی کم شده) می تواند در یک حرکت سریع بازار CameraPhone را قبضه کند نشان این مدعا استفاده از فرمت RAW در عکاسی است که قیل از این فقط در دوربین های حرفه ای و تعداد کمی از نیمه حرفه ای ها دیده شده بود.
    موفق باشید

ارسال یک پاسخ