پاکت پی سی با حداقل قیمت – قسمت دوم: Samsung B7300 Omnia Lite

50
6097
در قسمت قبلی یکی از ارزان ترین انتخاب ها در رده پاکت پی سی را مورد بررسی قرار دادیم در این قسمت برآنیم تا با مدلی دیگر در این کلاس که بسیاری از معایب مدل قبلی را بخوبی پوشش داده است آشنا شویم. Samsung B7300 Omnia Lite محصولی ست که هم از لحاظ قیمتی و هم از لحاظ سخت افزاری شرایط بسیار دشواری را برای سایرین جهت رقابت با این هیولای کوچک فراهم کرده است. با ما در بررسی این مدل به جرات بی نظیر همراه شوید.

مدل و نام Samsung B7300 Omnia Lite
ابعاد 12.9×51.8×107 میلی متر
وزن 103 گرم
صفحه نمایش 3.0 اینچ
400×240 پیکسل از نوع TFT
 قابلیت نمایش 65 هزار رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+256MB RAM+512MB ROM
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Microsoft Windows Mobile 6.5
پردازنده ARM 1176 با فرکانس 800 مگاهرتز
وضوح دوربین 3.15 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری VGA با 15 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1500mAh

ماجرای رقابت برندها برای فروش بیشتر همیشه هم به ضرر خریداران تمام نمی شود چرا که گذشته از حضور امکانات فوق العاده و بی نظیر و البته گران قیمت در گوشی های جدید تمامی برندها، مسئله مهم دیگری به نام قیمت تمام شده و رقابتی نیز در این میان مطرح می شود که گه گاه تمامی معادله های بزرگان این بازار برای رسیدن به حداکثر فروش را با مخاطره جدی روبرو می سازد. این قضیه البته دو سوی کاملا مشخص و مجزا دارد جائیکه در یک سو گوشی های بی کیفیت اما ارزان قیمتی دیده می شوند که با این اینکه خرید آنها برای بخش بزرگی از کاربران کاملا توجیه اقتصادی دارد اما عملا به سبب کیفیت ساخت پائین و عدم حضور سخت افزارهای مهم و حیاتی توانائی جابجائی بازار به نفع یک برند خاص در آنها دیده نمی شود از جمله مثال های مناسب در این زمینه باید به مدل های کاملا ساده مخصوص تماس از برندهای جایگزینی مثل ساژم، موتورولا و یا حتی ال جی اشاره کرد که علیرغم موفقیت نسبی در کلاس خود توانائی ایجاد موج به نفع یک برند خاص را نداشته اند. در سوی مقابل اما مدل های دیگری دیده می شوند که با اندکی تغییرات در برخی جنبه های دستگاه و با حفظ سخت افزارهای کلیدی و مهم بکار گرفته شده در مدل های گرانقیمت به قیمت های بسیار پائین و فوق العاده ای دست پیدا می کنند که شرکت سازنده را تا مدتها از رقبای خود پیش می اندازد. این بخش از مدل های ساده و معمولی مثل مدل های تمام لمسی ارزان قیمتی چون LG Cookie و سری Corby از سامسونگ گرفته تا اسمارت فون هائی مثل 5235 و 5530 از نوکیا ادامه دارد و شاید تنها نام همیشه غایب در این ماجرا به بزرگان رده PDA باز گردد جائیکه علیرغم قیمت شکنی های متوالی برندهائی مثل HTC، Acer  و سامسونگ هنوز هم PDA تا حدود زیادی وسیله گران قیمتی به حساب می آید علت اصلی این ماجرا را باید در بها ندادن ندادن سازندگان به رده پائین بازار یا اصطلاحا Entry-level در کلاس پاکت پی سی جستجو کرد روندی که حالا با ورود یکی دو مدل منحصر به فرد در این رده بلاخره در مورد PDA ها نیز در حال تکرار شدن است و B7300 Omnia Lite را می توان پرچم دار این تغییرات رویائی در رده پاکت پی سی ها قلمداد کرد دستگاهی که با مشخصات پردازشی حرفه ای ترین محصول سامسونگ در این کلاس یعنی i8000 OMNIA II با قیمتی کمتر از نصف آن به فروش می رسد.

samsung_b7300_omnia-lite_02.jpg

داستان Omnia Lite برای من با یک جعبه شیک اما بسیار کوچک که برای یک PDA بیش از اندازه مختصر به نظر می رسید آغاز شد محتویات حاضر در این جعبه بجز خود گوشی شامل هدستی یک تکه با رابط Micro USB، قلم کوچک و جدا از گوشی، کابل اتصال به کامپیوتر و البته شارژر است و از موارد نسبتا استاندارد موجود در مدل های گرانقیمت مثل لایه محافظ صفحه نمایش، کیف چرمی و یا حتی کارت حافظه جانبی در محتویات گوشی خبری نیست.

 

نمای سه بعدی فوق برگرفته از سایت GSMArena می باشد

زیبائی های خود گوشی اما در سطحی ست که به محض در دست گرفتن آن تمامی دیگر کمبودهای به چشم آمده در جعبه محتویات دستگاه را به یکباره به فراموشی خواهید سپرد

samsung_b7300_omnia-lite_03.jpg

B7300 در یک نگاه و بدون هیچ اغراقی بسیار زیبا طراحی شده است جائیکه ترکیب رنگ بخش های بالائی و پائینی و نوار نقره ای پیرامونی در کنار لبه های گرد کناری، ظاهری حرفه ای به دستگاه بخشیده است بدنه دستگاه بطور کامل از پلاستیک براق و با کیفیتی پوشیده شده است که برخلاف بخش پشتی که در اندک زمانی با اثرات انگشت فراوان پوشیده می شود، قسمت های نچندان بزرگ روی دستگاه که شامل حاشیه های دور صفحه نمایش و محوطه کلیدهای کنترلی ست تاثیر خاصی از اثر انگشت نمی پذیرند.. ابعاد گوشی 12.9×51.8×107 میلیمتر با وزن 103 گرم است که در مقایسه با نمونه نسبتا مشابه ای چون i900 (که البته از صفحه نمایش بزرگتری برخوردار است) در اکثر جنبه ها با کاهش ابعاد روبرو بوده است که در این میان شدیدترین تغییر به کاهش بیش از 5 میلیمتری عرض و ارتفاع دستگاه باز می گردد که تاثیر فراوانی در بهبود قرارگیری گوشی در دست و کارکرد آسان تر آن داشته است.

samsung_b7300_omnia-lite_04.jpg

بدون شک مهمترین قسمت یک گوشی تمام لمسی صفحه نمایش آن است امری که طبیعتا در مورد B7300 نیز صادق است در اینجا از یک نمونه 3.0 اینچی WQVGA استفاده شده که مثل همیشه بعلت محدودیت های سیستم عامل تعداد رنگ های قابل نمایش در آن به 65 هزار رنگ محدود شده است البته این محدودیت همانطور که پیش از این نیز بارها گفته شده است تاثیر خاصی در تجربه کاربر نداشته و تفاوت خاصی میان این نمونه ها و مدل های با پشتیبانی از 16 میلیون رنگ با چشم غیر مسلح دیده نمی شود. فناوری لمسی صفحه نمایش همچون همه پاکت پی سی ها (بجز HD2 و جدیدا HD Mini) از نوع مقاومتی ست و تکنولوژی ساخت آن نیز TFT ست. کیفیت صفحه نمایش های سامسونگ همیشه و همه وقت یکی از نکات دردسر ساز و از انتقادهای همیشگی از این شرکت پیشرو به حساب می آیند داستانی که با صرفنظر از یکی دو استثنا نچندان محبوب تقریبا همیشه و در قالب تمامی مدل های این شرکت فارغ از رده قیمتی تکرار شده است و نگفته پیداست که B7300 نیز در این میان قاعدتا استثنا نیست. صفحه نمایش 3.0 اینچی دستگاه با اینکه در نگاه اول برای یک نمونه تمام لمسی بدون صفحه کلید اندکی کوچک به نظر می رسد اما استفاده از وضوح WQVGA یا 400×240 پیکسل در این بخش باعث شده است تا آیکون های به نمایش درآمده در این قسمت به ابعاد قابل قبولی دست یافته و تجربه نسبتا مطلوبی از کارکرد بدون کمک قلم همراه گوشی بجای بگذارد. برای بهتر مشخص شدن تاثیر مطلوب وضوح نچندان بالای صفحه نمایش کافی ست آن را با نمونه هم اندازه ای مثل XPERIA X1 مقایسه کنیم که بعلت بکارگیری وضوح 480×800 پیکسل در این فضای محدود با اینکه در مواردی مثل بازی و نمایش فیلم کیفیت فوق العاده ای را به نمایش گذاشته است اما عملا باعث هر چه ریزتر شدن آیکون ها گردیده و در برخی از موارد مثل گوشه های تصویر استفاده از قلم برای دسترسی به این قسمت ها تقریبا اجتناب ناپذیر است این در حالی ست که بر طبق تجربه شخصی استفاده از B7300 تاکنون و در هیچ موردی احتیاجی به قلم گوشی احساس نشده است. حساسیت لمسی صفحه نمایش در حد مطلوبی ست و بجز مشکلات همیشگی و نسبتا آزار دهنده ناشی از کلیک ناخواسته در حین اسکرول در میان منوها مشکل خاص دیگری در رابطه با قابلیت لمسی این قسمت دیده نمی شود. پاشنه آشیل صفحه نمایش های سامسونگ در محیط های خارجی و مخصوصا در نور مستقیم خورشید مشخص می گردد جائیکه پیدا کردن زاویه مناسب برای مشاهده آنچه در صفحه نمایش می گذرد در برخی از مواقع به امر بسیار دشواری بدل می شود. صفحه نمایش B7300 با اینکه در نور مستقیم خورشید کاملا سیاه نمی شود اما باید اعتراف کرد که در این حالت چیز چندانی نیز در آن دیده نمی شود. از این نکته که بگذریم کیفیت این بخش در سایر موارد همچون میزان نور، کنتراست تصاویر و زاویه دید در حد مناسب و حتی ایده آلی قرار دارد.

samsung_b7300_omnia-lite_05.jpg

بر بالای صفحه نمایش بجز اسپیکر برقراری تماس و یک دوربین کاملا بزرگ و مشخص ظاهرا چیز دیگری به چشم نمی خورد اما واقعیت این است که درست زیر اسپیکر یک چراغ چند رنگ LED نیز وجود دارد که در مواقع مختلف به رنگ های متفاوت در می آید. (قرمز=اتصال به کامپیوتر، آبی=برقراری و دریافت تماس، بنفش=اتصال GPS و …) از جمله غایبان این بخش که البته حضور یا عدم حضور آن اهمیت چندانی برای یک صفحه نمایش مقاومتی ندارد حسگر نزدیکی یا Proximity Sensor است که مطمئنا برای کاهش قیمت از آن صرفنظر شده است. راه حل ارزان قیمت بکار گرفته شده در این گوشی برای عدم لمس صفحه نمایش بوسیله صورت در حین صحبت کردن با گوشی به قفل شدن اتوماتیک صفحه نمایش در حین تماس بر می گردد که برای گشودن قفل آن باید کلید میانی را از کلیدهای سه گانه زیر صفحه نمایش فشار داد راه حلی که در عین سادگی عملا حتی بهتر از حسگر نزدیکی جلوی لمس تصادفی صفحه نمایش را می گیرد.

samsung_b7300_omnia-lite_06.jpg

در زیر صفحه نمایش و یک ردیف پائین تر از نشان سامسونگ کلیدهای برقراری و رد تماس به همراه کلید Back/OK دیده می شود که این آخری همچون همیشه قابل برنامه ریزی بوده و برحسب مدت فشردگی کوتاه یا بلند می توان اجرای دو برنامه جداگانه و دلخواه را به آن محول کرد. کلیدهای برقراری و رد تماس در این قسمت نیز هر دو به فرم مکانیکی طراحی شده و با اینکه از ارتفاع چندانی برخوردار نیستند اما فیدبک مطلوبی را به نمایش می گذارند. کلید رد تماس بعنوان کلید Power دستگاه نیز عمل می نماید که البته این موضوع برای یک پاکت پی سی نمی تواند نکته چندان مثبتی به حساب بیاید.

samsung_b7300_omnia-lite_07.jpg

سمت چپ دستگاه محل Rocker تنظیم صدا با برجستگی های کاملا مشخص در بالا و حفره reset دستگاه در پائین است (که البته این آخری هنوز خوشبختانه برای من مورد استفاده قرار نگرفته است). دیگر کلید حاضر در میانه این قسمت میانبر ورود به منوی اصلی اختصاصی سامسونگ است که در هنگام استفاده از گوشی با دست راست درست زیر انگشت دوم جای می گیرد. این کلید نیز همچون کلید میانی زیز صفحه نمایش قابل برنامه ریزی ست و همچون قبل می توان بسته به میزان فشردگی دو برنامه مختلف را به آن نسبت داد.

samsung_b7300_omnia-lite_08.jpg

سمت راست گوشی نیز نسبتا شلوغ است در اینجا و از بالا به پائین به ترتیب کلید قفل صفحه نمایش، محل اسلات کارت حافظه Micro SD دستگاه (که با پوششی پلاستیکی به سبک سامسونگ محافظت می شود) و در نهایت شاتر دوربین قرار دارد. شاتر دوربین در B7300 واجد نکته جالبی ست که به نظر من و برخلاف نظر تقریبا تمامی سایت های معتبری که این گوشی را مورد نقد قرار داده اند، نکته مثبتی به حساب می آید. ماجرا از این قرار است که شاتر دوربین در B7300 به گونه ای با عملیات فوکوس اتوماتیک تلفیق شده است که نیازی به دو حالته بودن آن احساس نمی گردد. البته در هنگام استفاده از این شاتر ممکن است هیچگاه متوجه تفاوت ایجاد شده در آن نشوید اما واقعیت این است که شاتر بکار گرفته شده در B7300 علیرغم اتوفوکوس بودن دوربین یک نمونه تک حالته است که فوکوس اتوماتیک را نیز خودکار انجام می دهد بدین صورت که با فشردن کلید شاتر ابتدا عملیات فوکوس بروی سوژه با توجه به گزینه فوکوس انتخاب شده در منوی دوربین صورت می پذیرد و سپس با مکثی حدودا یک ثانیه ای عکس گرفته می شود. علت مثبت بودن این تصمیم سامسونگ از دید من به این واقعیت باز می گردد که بخش وسیعی از کاربران دوربین اصولا معنی فوکوس را نمی دانند و برای گرفتن عکس تنها با حداکثر توان دست خود را بروی دکمه شاتر فشار می دهند این موضوع در شاتر های دو حالته امکان فوکوس خودکار را از دوربین گرفته و تصویر نهائی چندان فوکوس نیست اما در شاتر تک حالته حاضر در B7300 هر اندازه هم شاتر به پائین فشرده شود ابتدا فوکوس صورت می گیرد و سپس عکس گرفته می شود.

samsung_b7300_omnia-lite_09.jpg

بالا و پائین گوشی به فرمی هاشور دار و زیبا طراحی شده و سه رنگ آبی، قرمز و مشکی برای رنگ آمیزی آن بکار گرفته شده است (نمونه در اختیار من به رنگ مشکی ست). در پائین گوشی بجز میکروفون برقراری تماس نکته دیگری به چشم نمی خورد و بالای دستگاه نیز محل اتصال بند و پورت اتصالات سیمی Micro USB ست که این یکی نیز با پوشش پلاستیکی محافظت شده است این پورت علاوه بر برقراری ارتباط به کامپیوتر برای اتصال شارژر و هدست نیز بکار گرفته می شود. عدم حضور پورت 3.5 میلیمتری هدست یکی دیگر از نکات منفی غیر قابل انکار B7300 است که البته با خرید یک تطبیق دهنده ارزان قیمت قابل اصلاح است.

samsung_b7300_omnia-lite_10.jpg

پشت گوشی از طراحی زیبائی برخوردار است در اینجا از لبه های گرد و جذابی برای بخش کناری استفاده شده و شش ضلعی های محو زیبائی کل محوطه این قسمت را در بر گرفته اند. نشان سامسونگ در بخش بالائی و ثبت عبارت Windows Phone با لوگوی ویندوز در پائین جلوه خاصی به پشت دستگاه بخشده است. دوریبن 3.15 مگاپیکسلی اتوفوکوس بدون هیچ پوشش محافظ و در غیاب فلش در بالای این قسمت جای دارد و تک اسپیکر اصلی دستکاه نیز در بالای دوربین قرار گرفته است. نکته نسبتا منفی در این بخش مکان نچندان مناسب اسپیکر اصلی دستگاه است که با قرارگیری گوشی به پشت بروی سطوح صاف تا حدودی باعث خفه شدن صدای اسپیکر می گردد.

samsung_b7300_omnia-lite_11.jpg

ساختار بدنه و سخت افزارهای حاضر در یک پاکت پی سی مطمئنا علت اصلی جذابیت آن نیست و بدون شک جذابیت اصلی دستگاه از لحظه فشردن کلید Power آغاز می شود جائیکه با عبور از صفحه نارنجی رنگ ویندوز موبایل درهای دنیائی ناشناخته بروی شما گشوده می شود. اولین نکته ای که پس از روشن شدن گوشی در یک نگاه می توان به آن پی برد ورژن ویندوز موبایل بکار گرفته شده در دستگاه از روی لوگوی سفید رنگ و کوچک ویندوز موبایل است که به روشنی به نسخه 6.5 ویندوز موبایل حرفه ای اشاره دارد. نکته جالب اینجاست که همچنان نسخه ویندوز موبایل این گوشی در سایت های معتبری همچون GSMArena نیز 6.1 و قابل ارتقا به 6.5 ذکر شده است که این دقیقا مشخصاتی ست که سامسونگ قبل از ارائه گوشی به بازار ارائه نمود و تقریبا از اکتبر 2009 به بعد تمامی B7300 های ارائه شده به بازار بصورت اورجینال با ویندوز 6.5 ارائه گردیده اند. صفحه Stand-by در حالت پیش فرض به اینترفیس اختصاصی سامسونگ با نام TouchWiz 2.0 مزین شده است که قبلا نیز به اختصار در مورد آن صحبت کرده ایم. در این قسمت از سه دسک تاپ مجزا استفاده شده که با اسکرول کردن انگشت به چپ و راست به راحتی به یکدیگر سوئیچ شده و با هر اسکرول یک تک ویبره انجام عملیات را به کاربر یادآوری می کند. نواری افقی در بالای این قسمت موقعیت دسک تاپ فعلی را نسبت به دو دسک تاپ دیگر نشان می دهد. در درون هر یک از این دسک تاپ ها و در ستون سمت چپ منوئی کشوئی قرار دارد که برنامک های (Widgets) متعددی را در خود نگه می دارد و به دلخواه می توان این Widget ها را در هر دسک تاپ دلخواه و در هر جای صفحه نمایش قرار داد. از جمله این Widget ها باید به ساعت های آنالوگ و دیجیتال، تاریخ، کنترلرهای موسیقی و رادیو، وضع آب و هوا و کنترل اتصالات بی سیم اشاره کرد. نکته ظریف در این قسمت به امکان استفاده تنها یک بار از Widget ها باز می گردد جائیکه بعنوان مثال با قرار دادن یک Widget خاص در یک دسک تاپ معین این Widget از لیست قابل اسکرول سمت چپ حذف شده و از این پس در دسک تاپ های دیگر قابل استفاده نیست. در زیر صفحه نمایش در هر سه دسک تاپ میانبر دفترچه تلفن در سمت راست و صفحه کلید عددی برای برقراری تماس در سمت چپ دیده می شود و  راهی نیز برای تغییر این میانبرها وجود ندارد.

samsung_b7300_omnia-lite_12.jpg

با غیر فعال کردن Theme اختصاصی سامسونگ برای صفحه Stannd-by که در تنظیمات گوشی از آن با عنوان Samsung WidgetPlus نام برده شده است و تغییر آن به Windows Default صفحه پیش فرض و جدید ویندوز موبایل 6.5 برای Home Screen نمایان می شود که شامل یک لیست بزرگ و قابل اسکرول است که بوسله دست به راختی می توان در آن جابجا گردید. زیبائی این منو در هنگام اسکرول افقی در لیست مورد نظر نمایان می شود جائیکه با قرار گرفتن بروی منوی ساعت و با اسکرول افقی ساعت های جهانی تنظیم شده در منوی ساعت، با قرار گیری بروی منوی موسیقی با اسکرول افقی به آهنگ های حاضر در مدیا پلیر، با قرارگیری بروی منوی تصاویر و اسکرول افقی به تصاویر موجود در گالری و به همین ترتیب با اسکرول هر منو به زیر منوهای آن دست پیدا خواهید کرد. علاوه بر این با قرارگیری بروی هر قسمت میانبر حاضر در سمت راست پائین صفحه نمایش متناسب با محتوا تغییر می کند بعنوان مثال در منوی ساعت به Clock، در منوی تصویر به All Picture، در منوی موزیک به Media Player، در منوی Phone به Call Log و به همین ترتیب الی آخر.

samsung_b7300_omnia-lite_13.jpg

عدم استفاده از هیچیک از Theme های گفته شده منجر به نمایش صفحه Stabd-by سنتی ویندوز می گردد که در آن المان های متفاوتی به دلخواه قابل جایگزینی هستند که از آن میان می توان به مواردی مثل اطلاعات شخص دارنده گوشی، موارد تنظیم شده در تقویم، وضعیت اتصالات گوشی، ایمیل های رسیده، پیام های جدید، نوار جستجوی Bing و بلاخره به قفل اسلایدی صفحه نمایش اشاره کرد.

samsung_b7300_omnia-lite_14.jpg

منوی اصلی گوشی همانطور که قبلا نیز اشاره شد از دو طریق قابل دسترسی ست که یکی منوی پیش فرض طراحی شده از سوی سامسونگ است که با فشردن کلید منو از گوشه سمت چپ دستگاه به نمایش در می آید و دیگری منوی اصلی ویندوز موبایل 6.5 است که جایگزین منوی استارت سنتی این سیستم عامل گردیده و با فشردن آیکون کوچک و سفید رنگ Start از بالا سمت چپ و از تمامی منوها قابل دسترسی ست. منوی اصلی طراحی شده توسط سامسونگ در حالت پیش فرض به چهار Tab که هرکدام حاوی 12 آیکون به فرم 4×3 هستند دسته بندی شده که برای جابجای میان آنها می بایست دست را بروی صفحه نمایش به فرم افقی Sweep کرد. این تب ها البته به مرور و با نصب برنامه های جدید حداکثر تا 10 تب قابل افزایش هستند و بقیه برنامه ها در منوی other جای می گیرند. برای هر کدام از این 10 تب می توان اسامی دلخواهی را توسط گزینه edit انتخاب کرد که این نام بر بالای هر صفحه به نمایش در آمده و از این طریق می توان موارد متناسب با هر قسمت را برای دسته بندی بهتر در آنها قرار داد. نشانگر بالای صفحه نمایش همچون صفحه Stand-by موقعیت صفحه فعلی را نسبت به سایر صفحه ها نشان می دهد. سه المان حاضر در زیر صفحه نمایش که در تمامی صفحات بدون تغییر باقی میمانند شامل Task Switcher در مرکز برای سوئیچ یا بستن برنامه های در حال اجرا در محیطی زیبا و سه بعدی، Edit در سمت راست برای حذف یا اضافه کردن Application های دلخواه و تغییر نام صفحه و بلاخره Other در سمت چپ می گردد که این آخری همانطور که گفته شد محلی ست برای نمایش برنامه های دیگری که در تب ها قرار نگرفته اند. از مشکلات اصلی این منو که پیش از این نیز به آن اشاره شد اجرای ناخواسته برنامه ها در حین Sweep صفحه نمایش است که اجتناب از آن نیازمند تمرین فراوان و تکنیک های خاصی ست که البته به مرور بدست می آیند.

samsung_b7300_omnia-lite_15.jpg

با فشردن کلید Start منوی اصلی ویندوز موبایل 6.5 ظاهر می گردد که همانطور که گفته شد جایگزین مدرنی ست از منوی Start مدل های قبلی این سیستم عامل. این منو که به صورت لانه زنبوری و با آیکون های جدید و جذاب طراحی شده است به فرم عمودی اسکرول می گردد و حرکت در میان آن ظاهرا بسیار راحت تر از منوی اصلی سامسونگ است. برنامه های نصب شده جدید در گوشی در انتهای این لیست افزوده می شود و تنها گزینه ویرایشی برای جابجای آیکون های این قسمت که با لمس کردن و نگه داشتن انگشت بروی هر آیکون ظاهر می گردد گزینه Move To Top برای انتقال آیکون ها به ردیف بالائی و Move to Down برای انتقال آیکون های بالای لیست به انتهای آن است ویندوز موبایل اولین آیکون سمت چپ بالای صفحه نمایش را به عنوان Top در نظر می گیرد و بجز پنج آیکون بعدی در ابتدای لیست که هر دو گزینه Move to Top و Move to Down را دارند دیگر موارد حاضر در این لیست فقط امکان Move to Top را برای جابجائی در اختیار کاربر قرار می دهند.

samsung_b7300_omnia-lite_16.jpg

از Application های جذاب و جدید در این منو می توان به Qik برای ضبط مستقیم محتوا توسط دوربین و انتقال بدون واسطه آن به سرویس هائی همچون Youtube، Friend Feed ، توئیتر و…، سرویس Midomi برای خواندن یا حتی hum کردن (زمزمه کردن آهنگ بدون آنکه لب ها از هم باز شوند) آهنگ و سپس جستجو و یافتن آهنگ مورد نظر (که البته به شخصه به نتیجه دلخواهی از آن نرسیدم) و Microsoft My Phone اشاره کرد که این آخری محلی ست در سایت ماکروسافت برای سینک کردن اطلاعاتی همچون کنتاکت ها، تقویم، پیام ها، موزیک، تصاویر و ویدئوها و جندین مورد دیگر که در صورت لزوم میتوان از این Back up برای باز گرداندن اطلاعات از دست رفته به گوشی استفاده کرد. این سرویس همچنین همانطور که در صفحه اطلاعات اولیه آن نوشته شده است برای مشخص کردن و پیدا نمودن گوشی گمشده بروی نقشه، به اشتراک گذاری تصاویر با سرویس هائی مثل Windows Live و قفل کردن یا پاک نمودن اطلاعات گوشی گمشده یا سرقتی نیز می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

samsung_b7300_omnia-lite_17.jpg

البته در ابتدای انجام این سینک با سایت ماروسافت نیاز به یک آپدیت حدودا 1.3 مگابایتی نیز وجود دارد. بعد از انجام این عمل می بایست به نشانی http://myphone.microsoft.com مراجعه نمود که با Sign in نمودن در این سایت فضائی 200 مگابایتی در اختیار شما قرار می گیرد که همه اطلاعات گوشی شما از پیام ها و کنتاکت ها گرفته تا عکس ها، ویدئوها و یا حتی اطلاعات شبکه های اجتماعی شما در آن قابل نگه داری ست منبع فوق العاده ای که در صورت از دست رفتن اطلاعات به هر علتی پشتوانه بی نظیری به حساب می آید. نگفته پیداست که موارد پر حجمی مثل ویدئوها یا موزیک ها بعلت محدودیت حجمی این سایت با سینک کردن گوشی منتقل نشده و باید بصورت دستی آپلود گردند.

samsung_b7300_omnia-lite_18.jpg

باری از خود گوشی به دور افتادیم. منوی پیام های در B7300 توسط سامسونگ کاملا تغییر شکل پیدا کرده است و از اثری از منوی همیشگی ویندوز در این قسمت دیده نمی شود. با ورود به منوی پیام ها در حالت پیش فرض کلیه پیام های ارسالی و دریافتی همگی در یک قسمت زیر عنوان کلی Inbox قرار گرفته اند که در میان آنها پیام های ذخیره شده در سیمکارت نیز قرار دارد که اینگونه پیام ها با آیکون یک سیمکارت از دیگران تفکیک شده اند. با گشودن هر پیام منوئی حباب شکل به نمایش در می آید که حباب های سمت چپ که دارای حاشیه سبز رنگ هستند پیام های دریافتی و حباب های سمت راست که دارای حاشیه قرمز هستند پیام های ارسالی را تشکیل می دهند نکته جالب در این قسمت وقتی ست که با یک شخص چندین پیام رد و بدل می شود که همه این پیام ها به فرمی همانند چت در زیر یکدیگر به نمایش در آمده و به آسانی می توان چندین پیام را با پاسخ های آن یک جا مشاهده کرد. با لمس کردن آیکون بزرگ سمت چپ صفحه نمایش در این قسمت پیام های حاضر در گوشی به فرم کلاسیک و به تفکیک نوع آنها (Inbox، Sent Items، Outbox و…) دیده می شود که مطمئنا روش مناسب تری برای یافتن یک پیام بخصوص است.

samsung_b7300_omnia-lite_20.jpg

اما از منو که بگذریم یکی از تست های مهم برای یک گوشی با صفحه نمایش لمسی به عملکرد آن در هنگام وارد نمودن اطلاعات در منوی پیام ها و در هنگام نوشتن یک متن باز می گردد. در B7300 روش های مختلفی برای وارد کردن متن وجود دارد که بجز سه روش شبیه به هم که به نوعی با فناوری تشخیص دستخط در ارتباط هستند (شاملBlock Recognizer، Letter Rocognizer و Transcriber)، دو کیبورد مختلف نیز برای استفاده در دسترس قرار دارد که یکی نمونه سنتی ویندوز با ظاهری بسیار ابتدائی و بیش از اندازه کلاسیک است که حتی در حالت افقی نیز کاملا برای استفاده از دست کوچک می باشد و دیگری کیبورد بسیار بزرگ و شیک سامسونگ است که با یک بار استفاده از آن فکر استفاده از روش های دیگر نیز از ذهن خارج می شود.

samsung_b7300_omnia-lite_19.jpg

این کیبورد نه تنها در حالت افقی بلکه حتی در حالت عمودی نیز کاملا مناسب استفاده از دست است و با لمس هر کلید برچسب بزرگ آن بر بالای این کلید نقش می بندد. چرخش اتوماتیک تصویر با کمک شتاب سنج دستگاه در تمامی حالت های نوشتن پیام وجود دارد و از این لحاظ مشکلی وجود ندارد. (جالب اینجاست که GSMArena در اینجا نیز به اطلاعات ابتدائی بسنده کرده و منوی پیام های دستگاه را فاقد صفحه کلید QWERTY افقی معرفی کرده است!)

samsung_b7300_omnia-lite_21.jpg

دفترچه تلفن دستگاه نیز یکی از قسمت هائی ست که توسط سامسونگ کاملا تغییر داده شده است این قسمت به چهار تب مختلف تقسیم شده است که در اولی تمامی کنتاکت های خاضر در حافظه داخلی و سیمکارت، در تب دوم Category های متفاوت و مختلف، در سومین Tab، تنظیمات شماره گیری سریع (Speed Dial) و بلاخره درتب چهارم دو گزینه یکی برای دریافت همه تماس و دیگری برای رد همه تماس ها قرار گرفته است. جستجو در میان کنتاکت ها از دو طریق یکی با کمک Slider حاضر در گوشه سمت راست صفحه نمایش و Drag آن تا حرف مورد نظر و دیگری با جستجوی مستقیم و نوشتن تدریجی نام صورت می گیرد. یکی از نکات کاملا مثبت در این قسمت به منوی ویرایش کنتاکت ها در دفترچه تلفن باز می گردد جائیکه برخلاف TouchFLO موجود در HTC ها که به محض فشردن کلید edit تمای جذابیت TouchFLO از میان رفته و ادیت کنتاکت ها به منوهای خشک و ساده ویندوزی محول می گردد، ویرایش کنتاکت ها در دفترچه تلفن B7300 نیز توسط اینترفیس TouchWiz صورت پذیرفته و همه چیز به همان زیبائی و بزرگی سابق و کاملا مناسب استفاده از دست است. امکان افزودن فیلدهای دلخواه (البته اگر چیزی پیدا کردید که در این قسمت نباشد من را نیز بی خبر نگذارید) و مشاهده سابقه ای از تماس های برقرار شده با شخص مورد نظر از دیگر امکاناتی ست که این بخش در اختیار شما قرار می دهد.

samsung_b7300_omnia-lite_22.jpg

B7300 Omina Lite در هنگام برقراری تماس نیز نمونه موفقی به حساب می آید در اینجا و با لمس قسمت Phone صفحه کلید عددی کاملا بزرگ و مناسبی جهت استفاده از دست در اختیار کاربر قرار می گیرد که علاوه بر نمایش سابقه ای از تماس ها در بالای آن، امکان شماره گیری هوشمند عددی و حروفی نیز در آن وجود دارد بطوریکه با وارد کردن اولین اعداد، گوشی تمامی حالت های ممکن حروفی و عددی منطبق با این شماره را در بالای صفحه ردیف می کند. شتاب سنج داخلی دستگاه در هنگام دریافت تماس امکان Mute کردن صدای زنگ را با برگرداندن گوشی فراهم می کند که این بار برخلاف دیگر نمونه های معمول در این بخش باز گرداندن گوشی به حالت عادی پس از Mute شدن آن دوباره صدای زنگ را باز می گرداند و همچنین اگر گوشی در هنگام دریافت تماس خود به رو قرار گرفته باشد نیز باز می توان از این قابلیت  استفاده کرد نکته جالب تر اینکه از شتاب سنج نه تنها برای قطع صدای زنگ بلکه برای قطع صدای آهنگ در حال پخش نیز می توان به همان ترتیب فوق بهره گرفت. در حین تماس همانطور که پیش از این اشاره شد صفحه نمایش بصورت خودکار قفل می شود و برای باز کردن قفل صفحه نمایش می بایست کلید Back/OK فشرده شود این نکته ای ست که GSMArena نیز به آن دقت نکرده و نبود Proximity Sensor را بعنوان یک ضعف عمده تلقی نموده و به کاربران توصیه کرده در حین صحبت کردن با دستگاه مراقب تماس صورت خود با گوشی باشند! صدای دریافتی توسط گوشی در سطح بالائی ست اما اگر اندکی سخت گیرانه عمل کنیم صدای میکروفون به قدرت صدای دریافتی توسط گوشی نیست که این موضوع نیز با وارد کردن یک کد و ورود به منوی مخفی گوشی تا حدود بسیار زیادی برطرف می گردد. صدای زنگ دستگاه در سطح مناسبی قرار دارد و در مقام مقایسه می توان آن را بالاتر از i900 و پائین تر ازDiamond 2 قرار داد.

samsung_b7300_omnia-lite_23.jpg

گالری نمایش تصاویر در B7300 به دو گونه افقی و عمودی قابل نمایش است که در حالت عمودی 12 تصویر Thumbnail به فرم ماتریسی 4×3 به نمایش در می آید که با کلیک کردن بروی هر کدام تصویر تمام صفحه با پشتبانی از چرخش اتوماتیک تصویر به نمایش در می آید. حالت دوم که یکی از جذابیت های اصلی اینترفیس های جدید سامسونگ نیز به حساب می آید با چرخاندن گوشی به فرم افقی به نمایش در می آید که در طی آن فولدرهای حاوی تصویر در حافظه دستگاه در مرکز تصویر و پشت به پشت هم قرار می گیرند و تصاویر موجود در نزدیک ترین فولدر به شکل کمانی زیبا از سمت چپ تا سمت راست گسترش پیدا می کند که به زیبائی با حرکت دست به چپ و راست اسکرول می گردند. برای مشاهده تصاویر دیگر فولدرها نیز کافی ست به سمت بالا یا پائین اسکرول نمود.

samsung_b7300_omnia-lite_24.jpg

اما با نمایش تمام صفحه تصاویر که با کلیک بروی هر تصویر دلخواه صورت می پذیرد یکی دیگر از جذابیت های گوشی های اخیر سامسونگ دیده می شود که همانا شیوه زوم یک انگستی در تصویر است که به سادگی یکی از مشکلات و نقاط ضعف صفحه نمایش های مقاومتی در مقابل نمونه های گرانقیمت خازنی را به دست فراموشی سپرده است. در این حالت و برای زوم در تصویر کافی ست انگشت خود را برای چند لحظه در هر نقطه دلخواه از تصویر قرار داد و با ظاهر شدن فلش های ورود و خروج به زوم در جهت دلخواه (یعنی بالا برای ورود به زوم و پائین برای خروج از آن) حرکت کرد. البته اگر انگشت را برای مدتی طولانی تر بروی صفحه نمایش نگه داریم بطور خودکار و بدون حرکت دادن انگشت می توان بروی نقطه ای که دست بروی آن قرار گرفته تا انتها زوم کرد. این روش نوین با اینکه به روانی Pinch Zoom آیفون یا HD2 نیست اما در کلاس خود کاملا شایسته تقدیر است.

samsung_b7300_omnia-lite_25.jpg

علاوه بر نماهای ذکر شده حالت دیگری نیز در نمایش تصویر وجود دارد که بصورت افقی، تمامی تصاویر موجود در گوشی را به فرم ماتریسی 5×4 و به ترتیب زمانی به نمایش می گذارد.

samsung_b7300_omnia-lite_26.jpg

مشخصات سخت افزاری B7300 یکی دیگر ار نقاط قوت این گوشی و از دلائل اصلی گرایش خیل عظیمی از کاربران به این مدل است. پردازنده بکار گرفته شده در دستگاه از نوع ARM1176 و بر پایه پلتفرم S3C6410 با فرکانس 800 مگاهرتز است که این بار هم سایت های زیادی بر اطلاعات اولیه قبل از حضور این مدل در بازار تکیه کرده و سرعت این پردازنده قدرتمند را 667 مگاهرتز اعلام کرده اند در حالیکه این پردازنده دقیقا همانی ست که در Omnia II نیز حضور دارد. دیگر اشتباه در مشخصات گوشی به حافظه RAM آن باز می گردد جائیکه در منابع مختلف یا به سایز RAM اشاره ای نشده و یا آن را 128 اعلام کرده اند در حالیکه سایز واقعی RAM همانطور که در تصاویر بالا می بینید 256 مگابایت است. حافظه ROM بکار گرفته شده در B7300 برابر 512 مگابایت است و بازهم برخلاف همه آن چیزهائی که در سایت های دیگر دیده اید و خوانده اید از حافظه جداگانه داخلی در این گوشی خبری نیست و تنها حافظه جدا از ROM، توسط اسلات کارت حافظه Micro SD دستگاه تامین می گردد که بر طبق اعلان شرکت تا 32 گیگابایت قابل افزایش است.

samsung_b7300_omnia-lite_27.jpg

ویندوز مدیا پلیر پیش فرض سیستم عامل اولین گزینه برای پخش موسیقی در B7300 است ورژن این پخش کننده نسخه 10 است که البته با یک آپدیت ساده و معمولی می توان آن را به نسخه 12 با ظآهری کاملا مدرن و با امکاناتی بهتر از قبل ارتقا داد. این پلیر که از شباهت نزدیکی با برادر دسک تاپی خود برخوردار است از امکانات استاندارد و کلاسیک همیشگی این رده برخوردار است و بجز پخش موسیقی از نمایش و پخش فایل های تصویری با فرمت 3GP و MP4 نیز پشتیبانی می کند و برای مشاهده فرمتهای تصویری دیگر باید از پخش کننده های دیگر استفاده کرد.

samsung_b7300_omnia-lite_28.jpg

دومین پلیر حاضر در B7300 نسخه جدید پخش کننده اختصاصی این شرکت است که تا پیش از این Touch Player خوانده می شد و حالا به سادگی Media Player نامیده می شود. این پلیر که از ظاهر جذاب و زیبائی برخوردار است همچون حریف ویندوزی خود علاوه بر پخش موسیقی از پخش ویدئو نیز پشتیبانی می کند منتهی با یک تفاوت نسبتا بزرگ جائیکه این پلیر بطور مستقیم از نمایش و پخش فرمت های محبوب DivX و XviD پشتیبانی می کند و با اینکه وضوح نچندان بالای صفحه نمایش تصاویر درخشانی را در این حالت برجای نمی گذارد اما بعلت خصوصیات پردازشی قدرتمند بکار گرفته شده در گوشی حتی فایل های انکود شده برای PC نیز تا نزدیک به وضوح VGA تقریبا بدون مشکل و پرش در این پلیر پشتیبانی می گردند. ساختار منوئی پلیر شامل پنج Tab در بالا شامل All Music، Albums، Artist، Video و Playlist می گردد که هرکدام محتوای حاضر در حافظه داخلی را بطور اتوماتیک دسته بندی می نمایند.

samsung_b7300_omnia-lite_29.jpg

با چرخاندن دستگاه و قرار گیری آن بصورت افقی آلبوم های موسیقی حاضر در حافظه به فرمی سه بعدی و از روی حروف الفبا مرتب می شوند که با لمس نوار پائین صفحه نمایش می توان به راحتی و از روی حروف الفبا به آلبوم مورد نظر دست یافت.

samsung_b7300_omnia-lite_30.jpg

رادیوی FM یکی از زیباترین قسمت های حاضر در گوشی ست که با پشتیبانی از RDS، اسکن اتوماتیک و امکان ضبط محتوا نمونه مناسبی به شمار می رود. در صفحه اصلی رادیو حداکثر تا شش ایستگاه مختلف را می توان ذخیره کرد. زیبائی اصلی اینترفیس رادیو در زمانی مشخص می شود که گوشی را به حالت افقی بگیریم در این حالت اینترفیس رادیو نیز به حالت افقی زیبا و بی نظیری بدل می شود که با کمک دست به راحتی می توان در فرکانس های پیش رو جابجا شد و یا فرکانس مورد نظر را به شش میانبر زیر صفحه اضافه کرد.

samsung_b7300_omnia-lite_31.jpg

دوربین موجود در B7300 همانطور که گفتیم یک نمونه 3.15 مگاپیگسلی دارای فوکوس اتوماتیک و بدون فلش و کاور است که به یک شاتر تک حالته که عملیات فوکوس و گرفتن عکس را به زیبائی با هم ترکیب کرده است مجهز می باشد. ساختار منوئی دوربین همانی ست که در گوشی های تاچ جدید سامسونگ و مدلی همچون Omnia II به چشم می خورد. با فعال سازی دوربین ساختار منوئی خود بخود به حالت افقی تغییر می یابد جائیکه تنظیمات دوربین در دو ستون کناری جای گرفته و به راحتی توسط دست قابل دستیابی می باشند. تنظیمات حاضر در سمت راست این بخش شامل نمایش عکس های گرفته شده، تنظیمات روشنائی، تایمر سرخود و حالت های سه گانه فوکوس (ماکرو، اتوماتیک و بدون فوکوس) می گردد. در سمت چپ نیز گزینه هائی برای سوئیچ میان عکاسی و فیلمبرداری، تنظیم حالت عکاسی (تکی، تشخیص لبخند، عکاسی متوالی، تصویر به فرم موزائیک و عکاسی پانوراما)، انتخاب Scene های پیش فرض (پرتره، عکاسی در شب، عکاسی ورزشی و…)، تعیین ابعاد تصویر و بلاخره منوی Setting جای گرفته است که با ورود به این آخری گزینه هائی همچون White Blance، افکت های رنگی، تنظیم ISO (تا حداکثر 400)، Metering، تنظیم میزان کیفیت و بلاخره فعال سازی GPS برای قابلیت Geo-tagging در دسترس قرار می گیرد. البته گزینه های دیگری همچون محل ذخیره سازی محتوا، صدای شاتر (که البته امکان قطع کردن آن وجود ندارد) و نمایش بلافاصله عکس گرفته شده نیز در این منو دیده می شوند. تصاویر گرفته شده توسط این دوربین با اینکه عنوان بهترین دوربین در کلاس 3 مگاپیکسلی را نصیب B7300 نمی کنند اما در مجموع برای یک پاکت پی سی نمونه های چندان بدی هم به حساب نمی آیند. از نکات منفی این تصاویر باید به میزان نسبتا زیاد نویز و زنده نبودن رنگ ها اشاره کرد و در سوی مقابل نیز نکات مثبتی همچون میزان جزئیات قابل قبول و عدم تاثیر پذیری اصل تصاویر از الگوریتم کاهش نویز قابل تقدیر است. فیلمبرداری این دوربین همچون عکاسی آن واجد نکات مثبت و منفی مشخصی ست و با اینکه استفاده از وضوح VGA نکته کاملا مثبتی محسوب می شود اما نرخ 15 فریم در ثانیه و استفاده از فرمت 3GP تا حدود زیادی اثر رزولوشن بالا را خنثی می کند. در عمل اما فیلمبرداری دوربین جزئیات مناسبی را به نمایش می گذارد و از یک دوربین ساده آنهم در یک پاکت پی سی نباید انتظار زیادی در این مورد داشت. یک نکته که هنوز برای من اثبات نشده اما در یکی از منوهای داخلی و البته مخفی دستگاه نشانی از آن مشاهده کردم به خروجی TV این گوشی باز می گردد که با اینکه در هیچ منبعی حتی در خود سایت سامسونگ نیز به آن اشاره نشده اما ظاهرا B7300 دارای حروجی TV نیز هست که البته این نکته را به محض امتحان کردن آن به اطلاع دوستان خواهم رسانید.

samsung_b7300_omnia-lite_32.jpg

گزینه های ارتباطی B7300 همانطور که از یک PDA انتظار داریم در سطح فوق العاده ای قرار دارند. برقراری تماس در این مدل توسط چهار فرکانس GSM همراه با دو فرکانس اصلی شبکه های نسل سومی صورت می گیرد. گزینه های پر سرعت تحت شبکه نیز شامل هر سه گزینه GPRS، EDGE و 3G تا سرعت 3.6Mbps می گردد. اما یکی دیگر از نکات مثبت Omnia Lite در این بخش به اتصال Wi-Fi آن باز می گردد جائیکه علاوه بر پشتیبانی از استاندارد همیشگی 802.11b/g امکان برقراری اتصال با گیرنده های مجهز به فناوری DLNA نیز در آن فراهم آمده موردی که تا بحال در هیچ نمونه Entry-level در کلاس پاکت پی سی ها بکار گرفته نشده بود. بلوتوث نسخه 2.1 با پشتیبانی از پروفایل A2DP دیگر مورد قابل اشاره در این قسمت است.

samsung_b7300_omnia-lite_33.jpg

گیرنده GPS یکی دیگر از سخت افزارهای حاضر در B7300 است که برای پائین نگه داشتن قیمت از نرم افزار جداگانه ای برای آن استفاده نشده است اما با تست های صورت گرفته توسط نرم افزار گارمین سرعت اتصال چیپ ست GPS در سطح بسیار مناسبی قرار دارد بطوریکه زمان برقراری اتصال اولیه با ماهواره (Cold Start) در حالت سکون و در فضای آزاد بین 10 تا 20 ثانیه و در حین رانندگی بسته به موقعیت بین 45 تا 90 ثانیه است که در نوع خود بسیار مناسب ارزیابی می شود.

samsung_b7300_omnia-lite_34.jpg

همچون همیشه در ساختار دستگاه خیل عظیمی از برنامه های مختلف بصورت پیش فرض نصب گردیده اند که در یک نگاه کاربر را از نصب بسیاری از برنامه ها بی نیاز می سازد از جمله این برنامه ها می توان به بسته چهار گانه آفیس، Adobe Reader، تبدیل کننده واحدها، ضبط کننده های صدا، RSS Reader، نرم افزار دستیابی به پادکست ها، بازی های پیش فرض و مواردی نظیر این اشاره کرد.

samsung_b7300_omnia-lite_35.jpg

Samsung B7300 Omnia Lite محصول فوق العاده ای ست که مطمئنا در روزها و ماه های آینده حرف های بسیاری از آن خواهید شنید این محصول فوق العاده که از ورود آن به بازارهای داخلی مدت بسیار کوتاهی می گذرد و به همین علت حتی احتمال افت قیمت نیز کاملا برای آن متصور است با قیمتی حول و حوش 290 هزار تومان با گارانتی عرضه می شود که با این قیمت و مخصوصا با مشخصاتی که ارائه نموده است نه تنها Entry-level های تازه واردی مثل Touch 2 را کاملا به مبارزه طلبیده است بلکه کار را برای بالا نشین های پر زرق و برقی همچون Diamond 2 یا XPERIA X1 نیز کاملا مشکل خواهد کرد. در قسمت آینده و در ادامه بررسی PDA های ارزان قیمت به یکی از پاکت پی سی های کلاسیک و پر فروش بازار یعنی HTC Touch 3G خواهیم پرداخت.

قسمت اول: HTC Touch2

قسمت سوم HTC Touch 3G

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

50 دیدگاه

  1. با سلام و تبریک سال جدید من میخوام طی روزهای اینده برم گوشی بگیرم و بین 5730 و 5800 مردد بودم حالا هم بعد از خوندن این مقاله b7300 هم اضافه شد.اینم بگم که کاراییم که من با گوشی انجام میدم اینهاست:1.تماشای فیلم 2.بازی 3.گوش دادن به موسیقی.میخواستم نظر شما رو بدونم. ببخشین که این سوال رو من اینجا مطرح کردم.و اخرین سوالم اینکه تو این گوشی هایی که نام بردم کدوم گوشی حداکثر وضوح تصویر رو پخش میکنه وکدوم کمترین.
    ممنون

  2. با سلام
    علی جان از اظهار لطف شما بی نهایت متشکرم امیدوارم که شایسته این صحبت ها باشم
    در مورد ناپدید شدن حافظه جانبی i8000 یا آنطور که جدیدا مد شده است “سوختن حافظه داخلی” این گوشی باید بگویم که طبق تحقیقات من این مشکل تنها یک مشکل نرم افزاری ست که در اغلب موارد با یک فلش ساده مشکل حل می شود در این رابطه در انجمن های مختلف موبایل صحبت های فراوانی شده است (از جمله این قسمت پست 1033 و 1034) اما بطور خلاصه مشکل از این جاست که گوشی در برخی برنامه های خاص و بدلائلی ناشناخته حافظه خود را Disable می کند اما یک چیز مسلم است که در اکثریت قریب به اتفاق موارد این اتفاق موردی نرم افزاری ست. برای ارتقا و فلش کردن گوشی نیز می توانید از این لینک استفاده کنید.
    با تشکر

  3. مرسی آرش جان واقعا” اگه یه دوست همه چی تمام توی محیط نت داشته باشم اونم شمایید. آرش خان یه سوالی که داشتم این بود که امنیا 2 گوشی خوبیه اما مشکل ناپدید شدن storage رو حتما” شنیدی به نظرت این مشکل حل میشه اصلا” چیه ممنون که با حوصله جواب منو بچه های دیگرو میدی با تشکر …

  4. با سلام به دوستان و تبریک صمیمانه سال نو و آرزوی سالی پر از شادی برای شما
    علی جان یکی دو نکته در این میان به ذهنم می رسد یکی اینکه پلتفرم آندروید با اینکه حمایت غول دنیای رسانه یعنی گوگل را پشت خود می بیند در دو جنبه قابل قیاس با ویندوز موبایل نیست یکی قدمت این سیستم عامل و ضعف های ناشی از تازه کار بودن آن که خود را در ورژن های متعددی که درکمتر از شش ماه از 1.5 تا 2.1 به بازار ارائه شدند نشان داد و دیگری قرار گرفتن آندروید در کلاس اسمارت فون ها که در مقابل PDA های قدرتمند مبتنی بر ویندوز موبایل مطمئنا امکانات کمتری را در اختیار شما قرار می دهند. علاوه بر همه اینها همانطور که در جای دیگری نیز گفتم امکان نصب پلتفرم آندروید (البته نه بطور کامل و جامع) و دیگر سیستم عامل های مرتبط بروی پاکت پی سی ها وجود دارد و از این لحاظ یک پاکت پی سی محدودیت چندانی درقیاس با یک PC واقعی پیش روی شما قرار نمی دهد بطوریکه از پاکت پی سی به راحتی می توان تمامی انتظارات معقولی را که از یک دسک تاپ می رود، داشت. بعنوان نمونه ای دیگر از قدرت یک پاکت پی سی یجز مواردی که پیش از این اشاره کردم می توان به نمایش کامل رجیستری و امکان تغییر در آن درست همانند یک PC اشاره کرد که مطمئن باشید در هیچ سیستم عامل دیگری نمونه آن را مشاهده نخواهید کرد. در رابطه با ویندوز موبایل 7 هم بهتر است توجه شما را به چند نکته جلب کنم نکته اول نیازهای سخت افزاری این سیستم عامل است که حتی قدرتمند ترین پاکت پی سی حال حاضر یعنی HD2 نیز نتوانسته است این نیازها را برآورده کند و از این نظر فاقد استاندارهای لازم برای نصب ویندوز هفت قلمداد گردیده است این موضوع به روشنی نیازهای سخت افزاری ویندوز 7 را نشان می دهد که بدین تریب به راحتی می توان قیمت فوق العاده ای که این دستگاه ها خواهند داشت را نیز حدس زد. در ضمن اولین نسخه های ویندوز موبایل هفت قرار است در تعطیلات سال 2010 یعنی حدود 9 ماه دیگر به بازار ارائه شود و صبر کردن تا آن موقع شما را از جذابیت های دستگاهی رویائی محروم می سازد. انتخاب با شماست اما اگر من بجای شما بودم منتظر نمی ایستادم. تا یادم نرفته این نکته را نیز بگویم که اگر تصمیم به خرید Omnia II گرفتید حتما به ویندوز آن دقت کنید چون تقریبا اکثرمدل های فاقد گارانتی این گوشی با ویندوز 6.1 ارائه می شوند که زحمت انتخاب و ریختن رام مطلوب را به دوش شما می گذارد پس سعی کنید از گارانتی معتبری خرید کنید که در همان هنگام خرید ویندوز را به 6.5 ارتقا دهد.
    —————————————————————
    Pejman جان نصب برنامه در پاکت پی سی توسط دو گونه فایل صورت می گیرد یکی فایل های با پسوند cab که آنها را باید در هر جای دلخواه از گوشی کپی کرده و عملیات نصب را با کلیک بروی آنها در خود گوشی دنبال کرد. دومین گونه فایل های قابل نصب در پاکت پی سی ها فایل های exe هستند که البته با exe های قابل نصب بروی PC متفاوتند برای نصب اینگونه فایل ها در ابتدا باید برنامه Active Sync (در ویندوز ایکس پی) و یا برنامه Windows Mobile Device Center (در ویندوز های ویستا و سون) را در کامپیوتر نصب و سپس اجرا کرده و سپس در حالیکه گوشی با کابل USB به کامیپوتر وصل است از روی کامیپوتر بروی فایل مورد نظر کلیک کرد که در این حالت خود کامپیوتر فایل مورد نظر را بروی گوشی نصب می کند در این میان چند تائید و OK در خود گوشی نیز باید زده شود. برنامه های مناسب پاکت پی سی ها خوشبختانه در فوروم های متعدد فارسی از جمله اینجا، اینجا و اینجا به وفور یافت می شوند و تا حدود زیادی نیازی به استفاده از سایت های خارجی نیست. آنتی ویروس هم با اینکه نیاز چندانی به آن نیست (چون اصولا ویروس چندانی برای این رده نوشته نمی شود) اما در همان فوروم های مذکور یافت می شود. بازهم اگر سوالی داشتید در خدمت حاضرم.
    با تشکر آرش

  5. من فردا می خوام برم گوشی رو بخرم آرش جان.اگه بتونی برام بگی چجوری روش برنامه نصیب کنم و این که برنامه های خوب از چه سایت هایی دانلود کنم و اینکه آنتی ویروس هم میخواد یا نه خیلی عالی میشه
    از فردا فکر کنم دیگه با سوالاتم همش مزاحمت بشم ;))

  6. سلام آرش جان مجددا”.
    آرش جان من بودجم به شکلیه که برای خرید امنیا 2 آمادم اما یه سوال داشتم که واسم واقعا” حیاتیه و اون اینه که با سپری شدن این چند ماه و اومدن گوشی های آندرویدی و کمی بعد وین موبایل 7 اون صحبتی که در یه پست فرمودید که این گوشیا آندروید رو ساپورت میکنه من میتونم 2-3 سالی رو این گوشی حساب باز کنم یا منتظر بمونم 7-8 ماه دیگه؟با تشکر پیشاپیش راستی بچه ها ما چقدر بی معرفتیم؟!!! آرش جان سال نو مبارک!

  7. با سلام
    پژمان جان در این حدودا 2 هفته ای که با این گوشی مشغول کار هستم حتی یک بار هم با هنگ کردن روبرو نشدم که این موضوع با توجه به اینکه احتمالا می توانید حدس بزنید که به چه میزان برنامه تا بحال بروی آن نصب کرده ام به خوبی می تواند قدرت پردازشی گوشی را نشان بدهد. در مورد گارانتی هم ظاهرا دو گزینه پیش روی شماست یکی خدمات پارسه که این یکی زیاد شبیه گارانتی نیست و بیشتر خدمات است و دیگری گارانتی اصلی سامسونگ یعنی مایکروتل دقت کنید که این مایکروتل را با ماکروتل اشتباه نگیرید که این آخری کپی غیر اصل اولی ست. در رابطه با کشور سازنده دستگاه باید بگویم که تمامی لوازم جانبی همراه گوشی حتی باتری غول پیکر آن نیز ساخت چین هستند اما در هیچ جا به کشور سازنده گوشی حتی بروی خود دستگاه نیز اشاره ای نشده است و در کل به نظر می رسد ساخت خود کره باشد اما چیزی که مسلم است این است که دو مدل جنس ندارد و آنچه در بازار است اگر چینی هم باشد بازهم همان اصل گوشی ست.
    در رابطه با توصیه برای خرید این گوشی تجربه من که کاملا مثبت است شما نیز بهتر است با جمع بندی دیده ها و شنیده ها اقدام کنید. یکی دیگر از جاهائی که بسیار خوب در مورد این گوشی و مشخصات و کارائی های آن بحث کرده ایم این فوروم است که توجه شما را به آن جلب می کنم.
    با تشکر

  8. با کدوم گارانتی؟
    میزان هنگ گوشی چی؟
    و این که آیا همه گوشیهای سامسونگ ماله چینه؟ یعنی از فروشنده نپرسم گوشی ماله کجاست؟
    و در کل بگو این گوشیرو بخرم یا نه :))
    بازم از راهنمایی هات متشکرم

  9. با سلام
    پژمان جان قیمت نوع گارانتی دار و بدون گارانتی این گوشی از تفاوت قیمت چندانی برخوردار نیستند و این تفاوت حداکثر فکر می کنم به 20 الی 25 هزار تومان برسد در هر صورت من پیشنهاد می کنم که نوع گارانتی دار را خریداری کنید. در مورد فارسی هم باید بگویم که Omnia Lite هم همانند تمامی دیگر پاکت پی سی ها بصورت پیش فرض از زبان فارسی پشتیبانی نمی کند اما فارسی سازهای متعدد (بخوانید عربی ساز!) و فراوانی وجود دارد که با اینکه تا بحال یک نمونه کامل و بدون اشکال در آنها دیده نشده است اما تا حدود زیادی کار راه انداز هستند. سوال دیگری هست در همین قسمت در خدمت هستم.
    با تشکر

  10. سلام آقا آرش واقعا عالی بود مرسی.
    میخواستم بدونم اگه این گوشی رو بدون گارانتی بگیرم مشکلی براش پیش میاد یا پول الکیه به گارانتی بدم و اینکه فارسی داره واسه اس ام اس یا نه اگه ممکنه شمارتو برام email کن که باهات صحبت کنم.

  11. با سلام به دوستان
    علی جان البته سیستم عامل هائی مثل سیمبین و ویندوز موبایل از قدمت زیادی برخوردارند و اینگونه نیست که یک روزه ظاهر شده باشند انتخاب یک سیستم عامل نیز به طور کامل به نوع استفاده شخص و نوع برنامه هائی که احتیاج دارد و نوع برنامه هائی که نصب می کند بستگی دارد و اگر بعنوان مثال همین سیمین و ویندوز موبایل را در مقابل یکدیگر قرار دهیم واقعا نمی شود اینگونه آنها را از لحاظ برنامه خور بودن و مناسب بودن برای شخصی که به قول شما خوره برنامه است مقایسه کرد. در کل باید به این نکته توجه داشت که مدل هائی مثل سیمبین، آندروید و جدیدا بادا از سامسونگ در رده اسمارت فون ها جای می گیرند یعنی در درجه اول یک تلفن همراه هستند که هوشمند بوده و قابلیت نصب برنامه نیز دارند اما یک پاکت پی سی یک کامپیوتر همراه است که حالا امکان برقراری تماس هم دارد و این دو کاملا دو دنیای متفاوت را به نمایش می گذارند. در پاکت پی سی به هیچ عنوان محدودیت سیمبین یا آندروید را نداشته و لزومی به اکتفا کردن به ساختار اینترفیس گوشی نیست و دقیقا هر کاری که با یک PC انجام می شود با یک PDA هم قابل انجام است. یک نمونه از چیزهای جالب و فوق العاده در رابطه با پاکت پی سی ها امکان استفاده آنها از اینترنت دسک تاپ است که تنها با وصل گوشی بوسیله کابل USB به کامپیوتر، دستگاه شما چنان با گوشی سازگار شده و مچ می گردد که حتی از اینترنت کامپیوتر نیز بهره می برد، برنامه های متعدد و بی انتها، برخورداری از گرافیک های پیشرفته، امکانات فوق العاده برنامه نویسی وچندین عنوان دیگر برتری های پاکت پی سی را به اسمارت فون به نمایش می گذارند. امیدوارم پاسخ خود را گرفته باشید در کل سعی می کنم این بحث را در مقدمه قسمت بعدی این سلسله مقالات بیشتر بشکافم.
    با تشکر

  12. سلام اقا ارش من علی هستم
    ما که گیج شدیم که کدوم سیستم عامل گوشی ها موبایل بهترند
    می تونید یه مقاله بنیوسید
    احه این فدر هر روز داره سیستم عامل ها تغییر می کنه که نمیفهمیم چی به چیه
    به طور مثال برا کسی ککه خوره نرم افزارره چی بهتر
    اگر از این منظر نگاه بشه با توجه به کاربری خوبه
    سیستم عامل ها اصلا برای همین طراحی می شن ؟
    اگر یه جوابی بدید
    ممنون می شم

  13. با تشكر از آرش عزيز
    گوشي نو مبارك
    به نظرم گوشي فوق العاده اي هست
    از نظر سخت افزار شبيه امنيا 2 هست ولي با حذف يه سري موارد قيمت فوق العاده اي پيدا كرده
    سامسونگ واقعا تو اين چند ساله پيشرفت چشمگيري داشته و عرصه رقابت رو براي تمامي رقيبان تنگ كرده

  14. من فکر می کنم توی این رنج قیمت اگه صحبت یا مروری هم از گوشی tphone 2 بکنین بد نیست، گفته می شه که اولین پاکت پیسی ایرانی هستش ، دوست دارم نقد شما رو هم در موردش بخونم
    ممنون

  15. با سلام
    pulp عزیز البته من زیاد اهل بازی از نوع سه بعدی و حرفه ای نیستم اما برای امتحان هم که شده این کار را خواهم کرد و نتیجه را اطلاع می دهم.
    با تشکر

  16. ممنون ارش عزیز .. استفاده کردیم ..به نظرم کامل بود تنها در مورد بازیها چیزی نمیبینم … تونستی بازی روش بریزی که حرفی واسه گفتن داشته باشه

ارسال یک پاسخ