Samsung Gear Fit ورزش با چاشنی فناوری

2
4263

ابزارهای هوشمند این روزها همه‌‌جا دیده می‌شوند از گوشی موبایل و تلویزیون‌ گرفته تا تبلت و لپ‌تاپ در این میان اما دسته جدیدی از هوشمندها در حال گسترش و ارائه هستند که از آن‌ها با عنوان Wearable Gadget یا ابزارک‌های پوشیدنی یاد می‌شود. هوشمندهای پوشیدنی در حال حاضر در مواردی همچون ساعت، دستبند، عینک و کلاه در دسترس قرار دارند و شاید در آینده نزدیک در قالب یک لباس کامل در دسترس کاربران قرار بگیرند. در بررسی تصویری پیش رو با یکی از جدیدترین نمونه‌ها در این زمینه یعنی دستبند Gear Fit از سامسونگ و نقاط ضعف و قوت آن به‌طور کامل آشنا می‌شویم. با ما همراه شوید.

دبیاجه
 
سابقه سامسونگ در ساخت ساعت‌های هوشمند به سال گذشته و زمان ارائه نسل اول Galaxy Gear باز می‌گردد. Gear در زمانه خود نسبت به نمونه‌های بسیار معدود و انگشت‌شماری همچون نسل اول و دوم Sony Smart Watch، ساعت‌های Pebble و Cookoo و دستبندهایی نظیر fitbit گونه بسیار پیشرفته‌تری به حساب می‌آمد و با دارا بودن سیستم‌عامل، حافظه داخلی، دوربین و چندین امکان دیگر نگاه بسیاری را به خود جلب کرد. Galaxy Gear البته به سبب برخی موارد از جمله قیمت نسبتا بالا در بازار با موفقیت فوق‌العاده‌ای روبرو نشد و به همین منظور در نسل بعدی آن یعنی دو مدل Gear 2 و Gear 2 Neo تغییرات مهمی نسبت به گذشته ایجاد شد. سامسونگ در سال جدید به‌جز دو مدل اشاره شده در کلاس دستبندهای هوشمند ورزشی نیز وارد شد که نسل اول آن با نام Gear Fit شناخته می‌شود. Fit برخلاف مدل‌های پیشین دارای سیستم‌عامل نیست و رابط کاربری آن با عنوان RTOS یا Real Time Operating System توانایی نصب برنامه و  تغییر نوع کاربری به شکل معمول را ندارد. حضور RTOS در این مدل با مزایایی نیز همراه بوده که پاسخگویی سریع، تاخیر ناچیز و مصرف اندک انرژی مهم‌ترین موارد آن را تشکیل می‌دهد. Fit به‌گفته سامسونگ تنها برای چند مدل مشخص اسمارت‌فون و تبلت سامسونگ (20 مدل تا به امروز) بهینه‌سازی شده است اما با ترفندی ساده که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم می‌توان بسیاری از گوشی‌های سایر برندها را نیز به آن متصل کرد.
طراحی دستگاه
 
Fit برای یک ساعت ورزشی، مدرن، پیشرفته و بسیار جذاب به نظر می‌رسد. صفحه‌نمایش خمیده این مدل نخستین نکته جذاب در این رابطه است که پیش از روشن شدن نیز ظاهر مدرنی را به نمایش می‌گذارد. بدنه مستحکم ساعت از سه بخش مجزا تشکیل شده که شامل قسمت بند، بخش رویی حاوی صفحه‌نمایش و بخش زیرین می‌شود. قسمت بند دو بخش بالایی و پایینی را در این ترکیب از یکدیگر جدا می‌کند. دکمه پاور تنها دکمه حاضر در Fit است و در بخش زیرین نیز حسگر ضربان قلب و کنتاکت‌های فلزی برای اتصال دانگل شارژر دیده می‌شود.
samsung_gear_fit_review_02.jpg
samsung_gear_fit_review_03.jpg
samsung_gear_fit_review_04.jpg
دانگل شارژر قطعه جداگانه‌ای‌ست که همراه Fit ارائه شده و پس از اتصال به کنتاکت‌های زیرین، یک پورت Micro USB‌ برای اتصال شارژر فراهم می‌آورد.
samsung_gear_fit_review_05.jpg
samsung_gear_fit_review_06.jpg
بند ساعت نیز از پلاستیک ساخته شده اما برجستگی‌های رو و پشت این بند و شکل متفاوت قفل،‌ ظاهر آن را اندکی متفاوت جلوه می‌دهد.
samsung_gear_fit_review_07.jpg
در کل از طراحی Fit در تمامی قسمت‌ها می‌توان راضی بود و ترکیب مدرنی را به نمایش می‌‌گذارد.
صفحه‌نمایش
 
پنل صفحه‌نمایش در Fit یک نمونه کاملا عریض 1.84 اینچی با وضوح 128×432 پیکسل و تجهیز به فناوری Super AMOLED است. این صفحه‌نمایش طبق انتظار زاویه دید، کنتراست و رنگ فوق‌‌العاده‌ای ارائه می‌دهد و در محیط‌های داخلی کاملا جذاب به نظر می‌رسد.
اما با استفاده از دستبند در محیط‌های خارجی به‌خصوص در زیر نور خورشید اوضاع دگرگون می‌شود و به‌زحمت می‌توان محتوای صفحه را در نور خورشید مشاهده کرد. این نکته باتوجه به ماهیت ورزشی دستبند و استفاده معمول از آن در محیط‌های خارجی حین انجام حرکات ورزشی یا حتی مشاهده زمان چندان مثبت ارزیابی نمی‌شود.
samsung_gear_fit_review_08.jpg
سنسور شتاب‌سنج در ساختار Fit وظیفه روشن کردن صفحه‌نمایش حین حرکت طبیعی مچ رو به داخل را برعهده دارد. این قابلیت که از روشن ماندن دائم صفحه و مصرف باتری جلوگیری می‌کند از مدت‌ها پیش در ساعت‌های کلاسیک ورزشی G Shock کاسیو برای روشن کردن بک‌لایت وجود داشت و نکته جدیدی برای Fit به حساب نمی‌آید. در عمل دقت این سنسور چندان بالا نیست و برای روشن کردن صفحه‌نمایش بدون نیاز به فشردن دکمه پاور در اغلب موارد نیاز به حرکت سریع و شدیدی در مچ خواهد بود.
Pairing و اتصال به گوشی
 
همانطور که
گفته شد Fit از دیدگاه سامسونگ تنها برای برخی گوشی‌ها و تبلت‌های این برند طراحی شده و عملا شانسی برای استفاده سایرین از این دیوایس نیست این رویه البته خوشبختانه در واقعیت به حقیقت نمی‌پیوندد و ظاهرا هر گوشی دارای اندروید 4.3 و بالاتر را می‌توان به سادگی با فیت Pair کرد. تنها مرحله مورد نیاز برای Pair کردن فیت با گوشی‌های سامسونگ منطبق با این مدل، نصب برنامه Gear Fit Manager و دنبال کردن دستورات ارائه شده روی این اپلیکیشن است. برای دیگر گوشی‌ها، علاوه بر نصب Gear Fit Manager برنامه دیگری به نام Gear Fitness نیز نیاز است که پس از نصب هر دو و اجرای Gear Fit Manager شرایط کاملا مشابه‌ای نسبت به گوشی‌های منطبق مشاهده می‌شود. در تست عملی این قسمت، فیت را با دو گوشی M2 از سونی و L90 از ال‌جی همانطور که در تصاویر مشخص است Pair‌ نمودیم. فایل نصب APK نرم‌افزار Gear Fit Manager را از اینجا و فایل Gear Fitness را از اینجا می‌توانید دانلود کنید.
samsung_gear_fit_review_09.jpg
samsung_gear_fit_review_10.jpg
رابط کاربری،‌ امکانات نرم‌افزار
 
در صفحه اصلی فیت اطلاعات تاریخ و زمان به‌صورت پیش‌فرض به نمایش در می‌آید اما در منوهای دستگاه امکان نمایش
موارد دیگری همچون ساعت دوگانه، ‌وضعیت آب و هوا و تعداد گام‌های طی شده نیز به این قسمت قابل اضافه کردن هستند.
samsung_gear_fit_review_11-n.jpg
بخش نوتیفیکیشن، امکان نمایش اعلان‌های مختلف برنامه‌ها نظیر تماس‌های و پیام‌های رسیده، ایمیل‌ها و مواردی از این دست را دارد. فیت در این حالت همانطور که در تصویر مشاهده می‌‌کنید به‌طور کامل از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند.
samsung_gear_fit_review_12-n.jpg
samsung_gear_fit_review_13-n.jpg
Media Controller همانطور که از نام آن مشخص است برای کنترل آهنگ در حال پخش در نظر گرفته شده و از طریق آن به‌جز Play/Pause، و انتقال به آهنگ قبلی و بعدی، می‌توان صدای خروجی را نیز کنترل کرد.
samsung_gear_fit_review_14-n.jpg
Find My Device‌ گزینه کاربردی جالبی در فیت است که از طریق آن می‌توان گوشی متصل به دستبند را پیدا کرد در این حالت گوشی مورد نظر در صورت حضور در محدوده بلوتوث با بلندترین صدا شروع به زنگ زدن می‌کند.
samsung_gear_fit_review_15.jpg
samsung_gear_fit_review_17.jpg
Pedometer گام شمار فیت است و دقت نسبتا مناسبی را در محاسبه تعداد قدم‌های پیموده شده و کالری مصرف شده از خود نشان می‌دهد از جمله نکات مثبت این قسمت، Pause شدن خودکار آن در صورت تشخیص بی‌حرکتی کاربران است.
samsung_gear_fit_review_16.jpg
در بخش Excersice یا ورزش این دستبند نخست در مورد جنسیت، تاریخ تولد، قد و وزن برای تکمیل پروفایل از کاربران پرسش می‌شود و سپس گزینه‌های دویدن، راه رفتن، دوچرچه سواری و صعود به ارتفاع (hiking) در اختیار قرار می‌‌گیرد در هریک از بخش‌ها کالری مصرف شده در حین فعالیت محاسبه می‌شود.
samsung_gear_fit_review_18.jpg
Heart Rae یا ضربان قلب از دیگر قسمت‌های فیت است؛ این بخش که وابستگی کاملی به سنسور حاضر در بخش پشتی دستبند دارد در صورت قرارگیری حسگر روی نبض (با بستن ساعت به پشت مچ) از دقت نسبتا بالایی برخوردار است اما همانطور که در مورد بخش گام‌شمار و Excersice این دستبند نیز در نخستین استفاده ذکر می‌شود این قسمت تنها جنبه تفریحی و ورزشی داشته و نمی‌تواند در موارد پزشکی حرفه‌ای مورد استناد قرار گیرد.
samsung_gear_fit_review_19.jpg
زمان‌سنج، Stopwatch و سنجش کیفیت خواب دیگر قسمت‌های حاضر در فیت را تشکیل می‌دهند که گزینه Sleep یا سنجش خواب از این میان جذاب‌تر به نظر می‌رسد. در این منو پس از به دست کردن Fit و لمس گزینه Start، دستگاه به جمع‌آوری اطلاعاتی در مورد کیفیت خواب و زمان خواب عمیق می‌پردازد که نتایج آن در Gear Fit Manager روی گوشی قابل مشاهده است. در عمل البته به دست داشتن این ساعت در هنگام خواب چندان راحت به نظر نمی‌رسد.
samsung_gear_fit_review_20.jpg

در نهایت در گزینه Setting مواردی همچون نمایش درصد باتری، تنظیمات ساعت، تغییر والپیپر، تنظیمات صفحه‌نمایش (روشنایی، اندازه فونت، زمان خاموش شدن، تطبیق با دست چپ و راست و چرخش صفحه) خاموش کردن بلوتوث، گزینه Blocking Mode، تنظیم دلخواه برای دو بار فشردن دکمه پاور، آپدیت پروفایل و تنظیم Pin Code در نظر گرفته شده است.
samsung_gear_fit_review_20.jpg

حرف آخر

Samsung Gear Fit در کلاس Wearable Gadget ها در دسته نسبتا فانتزی با امکانات نچندان گسترده قرار دارد. کیفیت ساخت، صفحه‌نمایش چشمگیر و سنسورهای متعدد نکات مثبت این مدل را تشکیل می‌دهند و در سوی دیگر نیز مواردی نظیر خوانا نبودن صفحه‌نمایش زیر نور خورشید، نبود سیستم‌عامل و تغییرات اندک رابط کاربری به محدودیت‌های فیت اشاره دارند. Fit از سوی سامسونگ با قیمت 199 دلار به بازار ارائه شده که اندکی از رقبای جدید در این زمینه با سطح بالاتری از امکانات، گران‌تر به نظر می‌رسد.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

2 دیدگاه

  1. مسعود جان باتری‌ش خیلی به نوع استفاده بستگی داره طوری‌که اگر همواره از گام‌شمار، ضربان‌سنج و قسمت ورزشی‌ش استفاده بشه به زحمت 2 روز دوام داره ولی در حالت کارکرد به‌عنوان ساعت روی دست تا 3 یا 4 روز هم می‌شه روش حساب کرد.
    ممنون بابت نظرت.

ارسال یک پاسخ