Steampunk، گنجینه ای از عصر گلادیاتورها

4
2891

امروز در رابطه با دستگاه فوق العاده ای صحبت می کنیم که در نگاه اول با یک اثر هنری مکشوفه از عصر برنز اشتباه گرفته می شود دستگاهی که بیش از پیش به یک گرامافون صد ساله شباهت دارد تا چیزی که در اصل برای آن ساخته شده است چرا که در کمال تعجب این دستگاه زیبا یک نوت بوک HP ZT1000 می باشد!

HP نوت بوک ZT1000 را در سال 2003 به بازار عرضه کرد که با اینکه در روزگار خود یک مدل تاپ محسوب می شد اما در قیاس با نمونه های امروزی حرف چندانی برای گفتن ندارد:

datamancer_steampunk_laptop_02.jpg

 

پردازنده Pentium 4-M با فرکانس 1.9 گیگاهرتز با 512 مگابایت حافظه RAM، هارد 40 گیگابایتی، با کارت گرافیکی ATI Radeon 7500 با 32 مگابایت حافظه گرافیکی اختصاصی و مونیتور 15 اینچی با وزنی در حدود 3.470 کیلوگرم که اگر هنر بی نظیر شخصی با نام Doc Datamancer نبود بدون شک تا به امروز سخنی از این دستگاه شنیده نمی شد. این شخص که سابقه پر و پیمانی در ترکیب هنر مدرن و سنتی دارد و این تنها یکی از کارهای وی محسوب می شود، با ذوق و هنر تمام ZT1000 که اینک Steampunk نامیده شده است را به دستگاهی تبدیل کرده است که پیش از گشودن آن امکان ندارد محتویات درونش را حدس بزنید.

datamancer_steampunk_laptop_03.jpg

 

رویه دستگاه با یک قاب چوبی زیبا به سبک جعبه جواهر آلات قدیمی تزئین شده و در میانه آن یک بخش برنجی با انبوهی از چرخ دنده های زیبا دیده می شود که با پنج قطعه شیشه ای محافظت می شود. چهار پایه پنجه مانند بهمراه اهرم کوک دستگاه شکی در مخاطب باقی نمی گذارد که با گشودن دستگاه با یک گرامافون قدیمی روبرو خواهد شد.

datamancer_steampunk_laptop_04.jpg

 

اما باز کردن این جعبه سحر آمیز مطمئنا موجب تحسین سازنده با ذوق این زیبا رو خواهد شد در اینجا هیچ عنصر مدرنی دیده نمی شود و شاید تنها بخشی از دستگاه که دچار تغییر خاصی نشده است صفحه نمایش 15 اینچی آن باشد که تنها یک قاب برنجی به دورتادور آن افزوده شده است قابی که کلیه قسمتهای دستگاه در این بخش را در بر گرفته است. زنجیرهای طلائی باریکی این صفحه نمایش را به بخش پائینی دستگاه متصل می کنند، بخشی که چشمگیرترین المان در آن بدون شک صفحه کلید تمام برنجی دستگاه است که بطور کامل تغییر هویت یافته و شباهت فراوانی با حروف چاپی دستگاه های چاپ سنتی پیدا کرده است. حتی فونت بکار گرفته شده در ساختار این صفحه کلید نیز به سبک کلاسیک و قدیمی می باشد. درست بالای این قسمت سه قطعه جواهر نشان کوچک دیده می شود که در حقیقت چراغ های LED تعیین وضعیت دستگاه می باشند. در بالاترین بخش دستگاه و درست زیر صفحه نمایش دو شکاف S مانند دیده می شود که در حقیقت اسپیکرهای اصلی دستگاه می باشند و با فشردن یک قلم در سوراخ سمت چپ نیز می توان دستگاه را خاموش کرد چرا که کلید Power دستگاه در این بخش جای گرفته است.

datamancer_steampunk_laptop_05.jpg

 

عجیب ترین و کلاسیک ترین المانی که در این نوت بوک دیده می شود اهرم کوک دستگاه می باشد که با قرار دادن آن در سوراخ مخصوصی که در زیر صفحه کلید برایش در نظر گرفته شده است می توان دستگاه را روشن کرد! و در کمال تعجب به نظر می رسد که این تنها راه روشن کردن دستگاه می باشد. چرخاندن این اهرم در این بخش صدایی درست همانند کوک کردن یک ساعت قدیمی دارد و در ایجاد یک حس کلاسیک دست اول بسیار موفق عمل کرده است. در پائین ترین قسمت Touch Pad تغییر یافته دستگاه با رنگی هماهنگ با قسمت های دیگر دیده می شود که با یک قاب برنجی دیگر احاطه شده است. در دو سوی این بخش نیز از دو روکش چرمی با کوبه هایی طلائی رنگ استفاده شده که احتمالا استفاده ای جهت استراحت دست دارند.

datamancer_steampunk_laptop_06.jpg

 

درایو DVD دستگاه در سمت راست نیز به خوبی در زیر پوششی چوبی هم رنگ با بدنه پنهان شده است و تا قبل از گشودن آن نمی توان جای آن را حدس زد و حتی این سازنده خوش ذوق فکری به حال شکاف PCMCIA نوت بوک نیز کرده است چرا که با قرار دادن یک کارت Wireless در این شکاف و تعبیه یک جزء اضافی در انتهای آن، یک قلمدان شیک و زیبا را بوجود آورده است. موس زیبا و استثنائی این دستگاه نیز از موارد قابل ذکر در رابطه با آن می باشد.
برای دیدن عکس های کامل تر این دستگاه و مراحل ساخت آن به همراه دیگر پروژه های این هنرمند می توانید به این سایت مراجعه کنید.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

4 دیدگاه

  1. سلام
    دستت درد نکنه خیلی جالب بود.
    خوشم میاد همیشه مطالبت تکه.
    من حدود 6 ماه پیش توی عصر شبکه در موردش خونده بودم ولی هرچه سرچ کردم نتونستم حتی عکس رو پیدا کنم .
    واقعا کارت درسته

ارسال یک پاسخ