پس از مدتها انتظار و انتشار خبرهای متعددی در مورد پرچمدار جدید شرکت نوکیا، بالاخره نوکیا 8 طبق قرار قبلی شب گذشته به صورت رسمی رونمایی شد. نوکیا 8 تقریبا هیچ تفاوتی با آنچه در مورد این گوشی از قبل میدانستیم نداشته و با تصاویری که از آن پیش از این منتشر شده بود تفاوت ظاهری خاصی ندارد. مهمترین نکته در مورد این گوشی بدون شک به دوربینهای آن تعلق دارد. در پشت دستگاه از دو دوربین 13 مگاپیکسلی با f/2.0 و سایز پیکسل 1.12 میکرونی استفاده شده که دوربین اصلی رنگی مجهز به لرزهگیر اپتیکال یا OIS و دیگری سیاه و سفید و بدون این قابلیت است. جذابیت این مجموعه به نشان زایس نقش بسته زیر لنز این دوربینها تعلق دارد که البته تصویر این نشان زایس نیز پیش از این لو رفته بود.
ترکیب این دوربینها با یکدیگر امکان عکاسی و فیلمبرداری با کیفیت بالاتری را در اختیار کاربران قرار میدهد و افکت لایو بوکه و محو کردن لایو پسزمینه وظیفه اصلی این دو دوربین در کنار یکدیگر است. ظاهرا این تنها کارکرد این دوربین به صورت مشترک بوده و از زوم اپتیکال که پس از آیفون 7 پلاس در بسیاری دیگر از گوشیهای دو دوربینه ظاهر شده است در این مدل خبری نیست. فوکوس خودکار در این مجموعه با اتوفوکوس تشخیص فاز و فوکوس لیزری انجام میشود و دو فلش LED با رنگهای مختلف نیز در آن وجود دارد.
دوربین سلفی در نوکیا 8 نیز از جذابیتهای دوربینی این گوشی به دور نمانده این دوربین 13 مگاپیکسلی که عینا همان مشخصات دوربین رنگی اصلی بخش پشتی (به جز قابلیت OIS) را داراست از فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره میبرد و نگفته پیداست که نسبت به دوربینهای معمول سلفی که اغلب فوکوس خودکار جایی در آنها ندارد برتری مشخصی را ارائه میکند.
یک ویژگی جالب این گوشی امکان عکاسی و فیلمبرداری با دوربینهای پشت و جلو به صورت همزمان است که میتوان این ویدئوها را حتی بدون خارج شدن از منوی دوربین به صورت لایو در فیسبوک یا یوتیوب قرار داد. نوکیا این ویژگی را bothie نامیده که نوعی بازی اسمی با کلمه selfie برای نشان دادن استفاده همزمان از هر دو دوربین پشت و جلو است.
صدا نیز در حین فیلمبرداری با ویژگی جدیدی به نام OZO (برگرفته شده از دوربین حرفهای 60 هزار دلاری OZO نوکیا) و با کمک سه میکروفون انجام میشود که به گفته نوکیا صدا را به صورت 360 درجه فراگیر برداشت میکند.
Nokia 8 در چهار رنگ تولید میشود که شامل دو رنگ مسی و آبی براق و خاکستری و آبی مات است. صفحهنمایش گوشی، 5.3 اینچی QHD بوده که با وجود آنکه فناوری ساخت آن از نوع IPS LCD ست اما نوعی از قابلیت روشن بودن دائمی (مشابه AOD در گوشیهای سامسونگ) در آن دیده میشود. روشنایی این صفحهنمایش به گفته نوکیا به 700 نیتس میرسد که روشنایی بسیار بالایی به حساب میآید. گوریلا گلس 5 با لبههای 2.5D وظیفه محافظت از این صفحهنمایش را بر عهد دارد.
زیر صفحهنمایش دکمههای لمسی و سنسور اثر انگشت قرار دارد و در بالا و پایین پنل نیز حاشیههای بسیار بزرگی دیده میشود.
نوکیا 8 در بخش پردازشی از چیپست Snapdragon 835 بهره میبرد که برای مطرح شدن آن به عنوان یک پرچمدار الزامی است. رم دستگاه 4 گیگ و حافظه داخلی 64 گیگابایت است و احتمالا نسخهای با رم 6 و حافظه 128 گیگ نیز در راه خواهد بود. نوع حافظه داخلی در نوکیا 8 از نوع UFS 2.1 است و با کمک اسلات حافظه که با سیمکارت دوم جایگاه مشترکی دارد میتوان حافظه داخلی را تا 256 گیگابایت دیگر نیز ارتقاء داد.
نوکیا 8 با اندروید 7.1 خالص و با قیمت شروع 599 یورویی از اوائل ماه آینده میلادی یعنی کمتر از 2 هفته دیگر به بازار اروپا عرضه شده و به تدریج به دیگر بازارهای جهانی نیز عرضه میشود.