شرکت هواوی در اواخر تابستان سال جاری در نمایشگاه IFA 2018 ضمن رونمائی از اولین چیپست 7 نانومتری جهان با نام Kirin 980 از معرفی قریبالوقوع مودم نسل پنجمی این شرکت با نام Balong 5000 سخن گفت که درست همانند مودم X50 شرکت کوالکام به پروسسور این برند متصل شده و اتصال 5G را در اختیار محصولات این شرکت قرار میدهد. هواوی حالا امروز پس از گذشت نزدیک به 5 ماه از رونمائی Kirin 980، مودم Balong 5000 را همراه با چیپی به نام Tiangang که آن را نخستین چیپ هسته 5G مینامد معرفی کرده است.
Balong 5000 یک مودم چند حالته با پشتیبانی از 4G، 3G، 2G و 5G بوده و میتواند در همه دیوایسهای نیازمند ارتباطات از گوشیهای هوشمند گرفته تا اتوموبیلها مورد استفاده قرار گیرد اما نخستین استفاده آن در روتر نسل پنجمی جدید هواوی با نام Huawei 5G CPE Pro خواهد بود. در این مودم از هر دو فناوری امواج زیر 6 گیگاهرتز و امواح میلیمتری (mmWave) پشتیبانی میشود که در اولی حداکثر به سرعت 4.6Gbps و در دومی به سرعت 6.5Gbps دست پیدا میکنند. این سرعت دوم حتی از حداکثر سرعت مورد پشتیبانی در وایفای 6 (وایفای ax سابق) یعنی 4.8 گیگابیت بر ثانیه نیز فراتر است.
به بیان سادهتر، با سرعتی به این بالائی میتوان یک فایل 1 گیگابایتی را تنها در عرض 3 ثانیه دانلود کرد و حجم دیتای گوشی خود را در چشم بههم زدنی به اتمام رساند.
برای ماشینها، مودم Balong 5000 از سیستم ارتباطی V2X پشتیبانی میکند که به اتوموبیلها امکان اتصال به دیگر ماشینها، خطوط الکتریکی (برای شارژ ماشینهای برقی) و حتی به عابران پیاده را میدهد. این چیپ در هر دو حالت مسقل و غیر مستقل امکان کارکرد دارد که در این حالت دومی امکان استفاده از شبکه 4G به عنوان backbone وجود خواهد داشت.
دیگر چیپ معرفی شده در این میان یعنی Tiangang 5G core chip نیز از ویژگیهای بهبود یافته متعددی برخوردار شده که یکی از مهمترین آنها امکان نصب یک ایستگاه 5G در نصف زمانیست که برای ایستگاه 4G صرف میشود. این چیپ از آنتنهای اکتیوی پشتیبانی میکند که 50 درصد کوچکتر و 23 درصد سبکتر بوده و مصرف انرژی آنها نیز 21 درصد نسبت به طراحیهای قبلی کاهش یافته است. Tiangang تا 2.5 برابر حجم محاسباتی بیشتری نسبت به چیپهای قبلی داشته و امکان کنترل 64 کانال را با باند 200 مگاهرتری برای هریک دارد.